פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1086
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלכס
23/12/2013 19:47
שלום עורך דין נכבד,

מקווה שתוכלו לעזור לי אחרי ששאלתי בפורום אחר ואף אחד לא עונה שם כבר יומיים. אלצכם רואים שהגולשים בפורום זוכים ליחס!

אז ככה:

אני כרגע עובד במקום מסויים ומה13 לינואר אמור להתחיל לעבוד במקום נוסף.

אני מעוניין לעבוד בשני המקומות עבודה במקביל.

שני מקומות העבודה מוציאים לי תלוש משכורת.

אני יודע שאם אדם מקבל שני תלושים על השני הוא ממוסה מיידית במדרגת המס הגבוה ביותר וכמובן אחרכך צריך לעשות תיאום ועניינים.

אני רוצה לדעת אם יש משהו אני יכול לעשות כדי מראש לא להיכנס לפינה הזאת ושמס הכנסה יסתנכרן לגבי שתי המקומות.

זה אפשרי?
מה אני אמור לעשות?
איך אני אמור לעשות את זה?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:37
הדבר מתאים לפורום מיסים או רואי חשבון אך בכל זאת אענה לך כי מומלץ לבצע תיאום מס מראש ולהצהיר על 2 העבודות (עבודה ראשית- מס רגיל, עבודה נוספת- תיאום מס לפי המדרגות החלות עליך).
לצורך העניין גש למס הכנסה במקום מגורייך עם תלושי שכר מ- 2 מקומות העבודה.
בן 60
23/12/2013 19:41
היום דיברתי עם סוכנת הביטוח שלי והיא אמרה שאני אמור לקבל קצבה מהביטוח הלאומי בגלל שעברתי את גיל 60. רציתי לדעת האם זה נכון למרות שאני עדיין עובד?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:36
הזכאות לקצבת זקנה היא מגיל 67, עם זאת, באפשרותך לבדוק עם המוסד לביטוח לאומי זכאות להבטחת הכנסה והדבר תלוי בגובה שכרך ממקום העבודה.
לירן
23/12/2013 19:41
חיפשתי בכל גוגל ורק נהייתי יותר מבולבל.

אם אני עובר מהצפון הרחוק לירושלים - מגיעים לי פיצויים?

בחלק מהמקומות רשום שכן ובחלק לא..
אשמח לתשובה שתעשה לי סדר בבלאגן.

תודה וערב טוב
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:31
התשובה היא פשוטה- לא, אלא אם כן המעבר נעשה לרגל נישואים לשם להצטרפות לבת זוג או באחד המקרים החריגים האחרים בחוק (הצטרפות לבן זוג שעובר מקום עבודה או שעוסק בשירות ציבורי ויחידתו מועברת לירושלים).
אני
23/12/2013 19:39
שלום רב, לפני כחודש נתבקשתי להחליף את אחת העובדות שיצאה לחופשת לידה. התפקיד שלה (במשרה מלאה) הוא בנוסף לתפקיד הרגיל שלי (גם במשרה מלאה).

הבוס אמר שהוא ישוחח איתי על תשלום נוסף על עבודה נוספת, אבל כרגע מתחמק מכל שיחה או מתן תשובה לגבי תשלום.

יוצא שאני עושה עבודה כפולה, על חשבון הזמן הפרטי שלי, לרבות שישי-שבת ואחרי שעות העבודה הקבוועת בחוזה ולא מקבלת שכר. האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:30
אם מדובר בשעות עבודה נוספות הרי שיש לקבל תשלום בגינם, אך אם מדובר רק על תוספת עבודה אז יש להגיע להסכמות עם המעסיק ביחס לגמול הראוי.
מיכל
23/12/2013 19:38
שלום אשמח לייעוצכם לגבי החוק ולגבי דרך התנהלות נכונה.

חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה, במהלך חופשת הלידה הגיע לי בוס חדש שלא מעוניין שאחזור לצוות.

ביקשתי בכתב לשוב לתפקידי והוא אמר לי לא.

הארגון יודע שהוא מחויב לי ולכן מנסים למצוא לי תפקיד אחר.
אם אסכים לתפקיד אחר ולאחר תקופה התפקיד החדש לא יתאים לי, מה החוק? כלומר האם אני עדיין מוגנת בתוך תקופת 60 הימים?

אני שואלת כי כרגע אני יודעת שיש לי עילה לתביעה אבל מעדיפה לנסות לפתור את המצב ולהישאר באירגון, אך במקרה והדבר לא יצלח לא רוצה לסבול מזה. אני מרגישה שעלי להתנהל בחכמה כדי לא לפגוע בזכויות.

תודה
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:28
אסור למעסיק לפגוע לך בתנאים במשך 60 יום לאחר חופשת הלידה ללא הסכמת או ללא היתר ממשרד התמ"ת.
ככל שתישארי יותר זמן בתפקיד החדש ניתן יהיה לראות בזה כהסכמה בהתנהגות מצדך לתנאים החדשים.
יעקב
23/12/2013 19:37
שלום וברכה

אני עובד ברשת ילוו כשנה. בדיוק סיימתי לעבוד שם ויש לי 12 תלושי שכר בדיוק.

עשיתי שם את העבודה מועדפת שלי.

רציתי לדעת האם אני זכאי לדמי הבראה? הבנתי שבשביל להיות זכאי לדמי הבראה צריך ותק של לפחות שנה.

האם אני שעבדתי בדיוק כשנה זכאי לדמי הבראה בעת התפטרותי מהעבודה?

ב-10 הקרוב המעסיק סוגר איתי את החשבון של התלוש האחרון...ורציתי לדעת האם אני זכאי גם לימי חופשה? והאם אני זכאי לעוד דברים בחוק? שאיידע את המעסיק שלי

תודה מראש
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:26
לא בודקים 12 תלושי שכר אלא מעל שנה של עבודה לצורך זכאות לדמי הבראה.
כמו כן, אתה זכאי לפדיון ימי חופשה ושחרור קופת הפנסיה.
מלי
23/12/2013 19:36
שלום
גיליתי שלא שולם לי פנסיה במשך שנתיים וחצי לעבודתי בחברה שבה לפי צו הרחבה תשלום פנסיה חל מיום הראשון
לאחר הסכם עם הבוס על תשלום חלק מהפיצויים לאור בקשתי להתפטר.

הבוס שלי דורש שאני אשלם את המס על הפנסיה וכל ההפרשים שמגיעים לי לאחר שגיליתי שבעצם העלמו כספים ממני, האם אני אמורה לשלם את המס או לדרוש ממעביד, מה עוד שהמעביד הסכים להשלים את הפנסי ה והפרשי השכר ללא ריבית והצמדה מה לעשות?
תודה
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:25
תשלום הפרשי גמל רטרואקטיבי משולם בתלוש השכר בברוטו ויורדים מהסכום מיסים, עם זאת, קיימת פסיקה בה חייבו את המעסיק לגלם את הסכום בנטו לאור העובדה שהסכום היה אמור לעבור במלואו לקופה, וכך עלייך לדרוש.
ששי
23/12/2013 19:35
שלום רב הלנת שכר של כמה שבועות, מאז ה-10 לחודש למעשה. למעסיק יש כל מיני טענות שצריך להיכנס כסף וכו וכו...בשוורה התחתונה לא קיבלתי משכורת וזה לא נעים בכלל. מה עלי לעשות (להיתפטר, לא לבוא?) מה עושים במקרה כזה בשביל לקבל את מה שמגיע הכי מהר שאפשר בלי בית משפט ובלי לשלם לעורך דין?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:23
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
דני
23/12/2013 19:07
ערב טוב,

אני חייל ומשרת בצה"ל ובלי קשר עובד כשליח בשעות הערב עבור חברת שליחויות באישור מהצבא עקב מצב כלכלי קשה בבית. נפגעתי בתאונת דרכים בזמן העבודה לפני שבוע ואני מושבת עם גבס על היד (שבר). מעוניין לקבל מידע בדבר זכויותיי במקרה זה. האם זאת תאונת עבודה או רק תאונת דרכים? מי אמור לשלם לי פיצויים ושכר בתקופה זאת? האם יש בעיה בגלל שאני חייל בצבא?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 20:22
זו תאונת עבודה ואתה צריך להגיש תביעה בעניין למשרד הבטחון שהוא הגוף האחראי עלייך.
לי חי
23/12/2013 17:44
הנני ליחי אני עובדת שכירה בסניף רולדין אבן גבירול אני רוצה לדעת עם המעסיק שלי צריך לשלם לי נסיעות לאחר שזמניי האוטובוסים תמו, בשעות הלילה המאוחרות?

סוגרים משמרת לילה ויוצאים הביתה אחרי 02:00 לפעמים וכבר אין אוטובוסים. איך אמורים לשלם לי נסיעות? לפי עלות מונית? יש תעריף אחר?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 18:08
אם אין אוטובוס על המעסיק לשלם לפי הוצאות הנסיעה בפועל (כגון מונית) עד לתעריף יומי מקסימאלי של 25.20 ₪ ליום.
הדסה
23/12/2013 17:30
אני עובדת 22 שנים כעוזרת בית כיום אני בת 65 ולא יכולה להמשיך לעבוד, המעסיקה לא מעוניינת לשלם לי פיצויי פיטורין, מה עלי לעשות? האם לפי חוקי העבודה אכן מגיע לי לקבל פיצויים בגיל 65 כאשר אני מפסיקה לעבוד עבורה?
עו"ד אריק שלו
23/12/2013 17:45
אכן מגיעים לך פיצוי פיטורין, במידה והמעסיקה מסרבת לשלם, את מוזמנת ליצור קשר עם משרדנו.
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 17:41
אכן מגיעים לך פיצויי פיטורים לאור העובדה שאת מסיימת עבודתך לאחר גיל פרישה.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
התפטרות
דורון
23/12/2013 14:52
שלום,התפטרתי מחברת השמירה שעבדתי בה כשמונה חודשים עקב כל מיני בעיות שכר. בנוסף לזה,המעסיק לא הפריש פנסיה בצורה סדירה,יש לי דוחות שמוכיחים שעד לפני שלושה חודשים הופרשה פנסיה לשני חודשים בלבד,בדוח שהוצאתי לפני חודש וחצי רואים שהופרשה פנסיה לשלושה חודשים (שני החודשים שהופיעו בדוח הראשון ועוד חודש). הדו״ח האחרון שהוצאתי מראה שכל ההפרשות לפנסיה בוצעו בזמן. האם אין כאן עבירת סילוף מסמכים מצד המעסיק ו/או קופת הפנסיה?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 15:26
יש לבצע הפרשות לפנסיה לאחר 6 חודשי עבודה או לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית אם היה לך ביטוח פנסיוני קודם.
דורון
23/12/2013 17:34
אני יודע מה החוק אומר,אני רק שואל אם אין כאן עבירה על החוק מצד המעסיק? לפי שלושת הדוחות שאצלי,בוצעה כאן עבירה של דיווח הפקדה שיקרי וזיוף מסמכים. אם לא הייתי עולה על זה בזמן,יתכן ולא הייתי מקבל את הזכויות שלי!!!
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 17:40
אתה זכאי לדרוש הצמדה וריבית ככל ובוצעו הפקדות באיחור.
מעבר לזה לא תזכה בפיצוי נוסף בגין ערנותך.
שימי
23/12/2013 16:54
אני מאבטח,התחלתי לעבוד בחברה ב 5/13. חתמתי על חוזה התחייבות לעשרה חודשים,במידה ואני מתפטר או מפוטר לפני תום ההתחייבות קונסים אותי בעלות יחסית של קורס המוס״ח. התפטרתי לפני כשבוע עקב המון בעיות שכר שלא קיבלו התייחסות נאותה. נתתי את ימי ההתראה לפי חוק. בחוזה כתוב שהקנס ההתחלתי הוא 6,000 ₪,כל חודש שאני עובד יורד 10% מהקנס. האם מותר למעסיק לקנוס אותי אם אני התפטרתי בדין מפוטר עקב בעיות שכר?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 17:06
באם תוכיח כי התפטרותך מוצדקת בשל בעיות שכר יהא קושי למעסיק להצדיק את ניכוי הקנס.
נעמה צ.
23/12/2013 16:33
שלום,

רציתי להתעניין בעניין הודעה מוקדמת לפיטורים. אני עובדת בתפקיד מלצרית במסעדה, פוטרתי מהעבודה והתעקשתי לקבל שבוע עד שאמצא משהו חדש ולא אפשרו לי זאת.

הבנתי שעל פי חוק אני מחוייבת לקבל הודעה מוקדמת לפיטורים, רציתי לדעת האם החוק תקף בכל מצב? או שיש תנאים לחוק. לדוגמא אחת התשובות שקיבלתי מהם הייתה שלא מגיע לי כי אני עובדת במקום פחות משנה. האם יש לזה קשר?

אני עובדת במקום קצת מעל שנה אבל עם הפסקות של כמה חודשים באמצע... ודבר נוסף הוא סיבת הפיטורים.

האם סיבות פיטורים מסויימות שמאפשרות למעסיק לפטר עובד במקום מבלי לתת לו הודעה מוקדמת? לדוגמא פיטורים בטענה שהעובד פוגע בעסק / במקום / בעבודה (לא מדובר בגנבה) או שבכל מצב מגיע לעובד לקבל הודעה מראש? תודה רבה, אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תודה לכם!
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 16:44
הנך זכאית להודעה מוקדמת כחוק.
במקרים נדירים ביותר מצדיק בית הדין לעבודה שלילת הודעה מוקדמת.
פנינה
23/12/2013 16:25
שלום,
פוטרתי מעבודה אחרי תקופה של חצי שנה ועדיין לא קיבלתי משכורת, אם אני רוצה לתבוע בבית דין לעבודה האם אני חייבת לשלוח למעסיק מכתב? או טלפונים והודעות טקסט יכול להעיד שניסיתי לעשות הכל בשביל לקבל את השכר שמגיע לי?
כמה אחוז של ימי חופשה מגיע לי אם עבדתי 12 ימים בחודש?
תודה
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 16:43
אין חובה לפנייה מוקדמת למעסיק אך רצוי לשלוח לו מכתב דרישה.
הנך זכאי ל- 6 ימי חופשה במכפלת שכר העבודה היומי וחלקיות המשרה שלך (משרה מלאה היא 186 שעות לחודש).
תהילה
23/12/2013 15:26
הי

אני עבדתי (שכירה) בחברה פרטית והייתי חתומה על חוזה עבודה שבו כתוב שאני מחוייבת לעבוד לפחות 16 חודשים. הציעו לי עבודה הרבה יותר טובה ולכן הודעתי ביום ראשון (אתמול) כי אני מתפטרת אחרי 12 וחצי חודשים. בחוזה לא היה כתוב כלום על קנס והמעסיק הודיע לי שבגלל הפרת החוזה הוא קונס אותי ב-2500 שח שירדו מהשכר האחרון שלי. האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 15:31
הניכוי אינו חוקי אלא אם כן עברת הכשרה מיוחדת לצורך תפקידך בחברה וגם אז על המעסיק נטל ההוכחה בעניין.
שאלה
23/12/2013 15:18
עבדתי בעבודה כמעט 4 חודשים (בגלל בעיות שכר עזבתי), ועד היום נתקלתי בבעיות הנ"ל:

1. המשכורת הראשונה שולמה לי באיחור של חודש (ביחד עם השניה באותו שיק)

2. השיק השני (למעשה משכורת שלישית) חסרות לי 3 משמרות, ביומיים הראשונים של החודש עוד לא היה לי שעון עובדים והוא טוען שכן היה, ומשמרת נוספת היתה ביום שבו עברנו חנות והחתמתי רק שעון כניסה ללא יציאה (אף אחד לא החתים כי המחשבים היו מנותקים). באותו יום אגב, עבדתי 13.5 שעות (בהסכמה) ככה שגם מגיעות לי שעות נוספות.

3. פה אני לא בטוח- אבל למיטב הבנתי עבודה במוצ"ש צריכים לשלם ע"פ חוק 150% כמו בשבת עצמה ועד ליום ראשון בבוקר. האם זה נכון? אם כן, אז גם פה לא שולם לי.
את המשכורת האחרונה אני אמור לקבל ב10.1, לגבי השעות הוא טען שהוא יבדוק אבל הוא אמר את זה בקטע של "תעזוב אותי כבר", אני אתקשר אליו עוד פעם ואקליט את השיחה ואפילו אומר לו "אז מי עבד בימים/שעות האלה?" ונראה אם אחרי זה הוא עדיין לא יסכים לשלם.

4. עכשיו הסתכלתי על התלושים ושמתי לב שלא שולמו לי נסיעות כלל.

במידה ולא יוחזר הכסף אני מתכוון לתבוע, השאלה העיקרית שלי היא האם מותר לו לא לשלם שכר בגלל שלא החתמתי שעון (גם אם נאמר וזה נעשה מרשלנות שלי)? והאם באותה תביעה כדאי להכניס את הדברים הנוספים שציינתי?

תודה.
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 15:29
גם אם לא החתמת שעון הנך זכאי לשכר עבודה עבור אותו יום.
הנך זכאי להגיש תביעה בבית הדין לעבודה בגין כל ההפרות שציינת.
יבולי סמדר
23/12/2013 15:16
שילמתי שנה שעברה בקשה לקבלת עובדים זרים. וכמו כן תשלום עבור הויזות שלהם 590 תשלום עבור בקשה לעובד זר..ו 1180 עבור כל ויזה לעובד זר.

איך שקיבלו הויזות (דרכוני חייבי להיות מטחזקים אצל העובדים הזרים) הם נעלמו לעסיק אחר שלא באיזורי היכן שיש להם קרובי מישפחה במרכז או בצפון הארץ.

עכשיו רשות האוכלוסין רוצה ממני תשלו לשמנה חדשה עבור 2 בקשות ו2 ויזות לאותם עובדים לשנת 2014 .

למרות שדיווחתי עליהם שהם ברחנים..הפסדתי בגללם עונה חקלאית .וכסף עבור זמן שלא הועסקו אצלי לא הוחזר לי מה עושיםאני בבעיה כספית אין לי ממה לשלם למישרדי הממשלה.

בשם יבולי סמדר שם המעסיק שלי

דוד סרנגה מושב יבול .55 נייד 0505617424

תודה מראש
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 15:28
יש להצהיר כי אינך מעסיק את אותם עובדים.
יוסי גואטה
23/12/2013 14:00
אם אני עובד בחברה גדולה והמשמרות שלי הן במהלך 24 שעות
מותר למעסיק שלי להעביד אותי בשתי משמרות באותו היום?
כלומר יש לי משמרת מ3:00-10:00 ובאותו היום חוזר למשמרת של 19:00-01:00 או עד 03:00.
או לעבוד במשמרת של 10:00-19:00 ולחזור למשמרת ב3:00-10:00 (נחשב לפי התאריך ליום אחרי)
אשמח אם תוכלו לענות לי על זה תודה רבה!
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 15:25
הדבר חוקי אך רואים בכך כמשמרת אחת רציפה.
אין עם זה בעיה כל עוד אתה לא מועסק יותר מ- 12 שעות ביום וכל עוד אתה מקבל גמול שעות נוספות לאחר 9 שעות עבודה ביום.
קארין
23/12/2013 14:01
היי
התחלתי לעבוד ב3/11 במקום עבודה חדש ועדיין לא קיבלתי לידיי את החוזה ולא ידועים לי התנאים. עד מתי אני אמורה לקבל את החוזה ? האם זה חוקי שאני עובדת ללא חוזה?
עו"ד אריק שלו
23/12/2013 14:32
לפי חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) התשס"ב 2002, מחויב המעסיק ליידע את העובד בכתב אודות תנאי עבודתו.
אורן
23/12/2013 13:51
המעסיק שלי עדיין לא שילם לי את משכורת אוקטובר 2013, כמו כן לא הפריש לי את כל הכספים לקופת פיצויים. אשמח לשמוע על המלצות לדרכי הפעולה שעלי לעשות על מנת לקבל את כל המגיע לי. תודה, אורן
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 13:56
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה בטרם נקיטה בפעולות נוספות.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
נטלי
23/12/2013 13:50
הבוס שלי פיטר אותי ממש בצמוד לתום שנת עבודה על מנת להתחמק מתשלום פיצויים. אבקש לדעת מה החוק אומר לגבי פיטורין שכאלה. מה קובעים חוקי העבודה במקרה כזה? איך מוכיחים שהכל נעשה במטרה להתחמק מפיצויים? מהן הזכוית שלי?
עורך דין ארז כהן
23/12/2013 13:56
במקרה כזה זכאי העובד לפיצויי פיטורים, אלא אם כן יוכיח המעסיק כי לא היה במעשה הפיטורים כוונה לחמוק מתשלום הפיצויים.
אפרת
23/12/2013 11:36
שלום רב, גיליתי לאחרונה שהמעסיק שלי לא העביר לי את הפנסיה שמגיעה לי במשך שנה... הייתה לי שנה שעברתי ניתוח ולקח לי זמן עד שחזתי לעבודה.

הוא מבטיח לי כל הזמן שיעביר לי אך חא מטפל זאת הוא אמור לקבל כסף ולבנתיים לא מטפל בזה. חוץ מתביעה האם יש לי עוד אופציות? והאם אני מתפטרת מהעבודה האם מגיע לי אבטלה מהיום הראשון או דברים אחרים?

אשמח לעזרה, תודה מראש

אפרת
עו"ד אריק שלו
23/12/2013 12:10
אפרת שלום,
בנסיבות מסוימות, ניתן להתפטר בדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויי פיטורים ודמי אבטלה.
צרי קשר עם משרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
אורחת
17/12/2013 08:52
בעקבות הסופה חלה תקלה במערכת מיזוג במשרד בו אני עובדת. הטמפרטורה במשרד לא עולה על 12 מעלות. אנשים סובלים נורא ועדיין לא ברור מתי יוכלו לתקן. האם יש תקנות שמסדירות את נושא הטמפרטורה מינימאלית ומקסימאלית במקום עבודה שהוא משרדי? הרי לא יעלה על הדעת שעובדים נאלצים לשבת מול מחשבים ולענות לטלפונים כשהם קופאים מקור. עם המעסיק רוצה שנעבוד, חובתו לספק תנאים סבירים והוגנים שלא עלולים לפגוע בבריאותנו...
עורך דין ארז כהן
17/12/2013 08:54
עפ"י פקודת הבטיחות בעבודה יש לשמור על טמפרטורה תקינה במקום העבודה.
ככל וייגרם נזק בריאותי בשל עובדה זו עלול המעסיק להיות חשוף לתביעה נזיקית בעניין.
אמונה
23/12/2013 12:05
שלום. תודה על תשובתך הקודמת,
ברצוני לבקש אם תוכל לרשום לי את סעיף החוק כדי שאוכל להראותו למעסיק שלי
תודה רבה!
אמונה
22/12/2013 12:51
שלום
אני עובדת במכולת ישובית ובעל העסק לא מסכים להדליק מזגן על חום כי הוא טוען שזה פוגע במקררים הפתוחים ובכלל המקררים.
הקור בעבודה בילתי נסבל. האם יש זכויות כלשהם במקום כזה?
תודה!
עורך דין ארז כהן
22/12/2013 12:56
ראי תשובתי המופיעה מעלה.
דנה
23/12/2013 09:55
ערב טוב
בתאריך 16.12.13 נערך לי שימוע עקב פיטורים ,בשימוע עצמו המעסיק טען כי אינו יכול להודיע לי עדיין על פיטורים אלא רק לאחר יומיים .

בשימה עימו סוכם כי אגיע לאחר הפיטורים לתקופה של שבוע לצורך חפיפה ולאחר מכן אקבל שכר על הודעה מוקדמת ללא צורך בהגעה למקום העבודה (אני עובדת כשנתיים וחצי בחברה), היום קבלתי את מכתב הפיטורים שבו מצויין תאריך של 18.12.13 ורשום כי אני עובדת עד לתאריך 18.1.14 וזה כלול זמן הודעה מוקדמת.

בנוסף המעסיק חזר בו מהשיחה וטען כי לא מעוניין לתת לי לשכר ועליי להגיע לעבודה עד לתאריך הנקוב בו.

שאלתי היא כזו - האם עליי חלה החובה להגיע למקום העבודה לאחר קבלת המכתב ובמידה ואינני מגיעה האם ניתן לשלם לי שכר בגין הודעה מוקדמת?

אשמח לתשובה
עו''ד אריק שלו
23/12/2013 10:06
דנה שלום,

הנך רשאית לוותר על תקופת הודעה המוקדמת והמעסיק אינו מחויב בתשלום שכר.
שרון
23/12/2013 09:53
שלום רב
אני עובד במקום העבודה שלי 8 חודשים, אתמול הודעתי שאני מתפטר, בחוזה רשום שאני צריך להודיע 30 יום מינימום.
בבדיקות שעשיתי הסעיף הזה איננו חוקי בשל חוק ההודעה המוקדמת ( סעיף מס' 12).

לפי חוק אני מחוייב לתת 11 יום.

האם המעסיק יכול לאיים עליי? יכול לפגוע בשכר שלי? יכול לחייב אותי ל 30 יום כי חתמתי על חוזה?

חשוב לציין שחתמתי על החוזה ללא בקיאות משפטית, אבל כעת בדקתי וגיליתי את הסעיף הלא חוקי.

אשמח לתשובה
עו''ד אריק שלו
23/12/2013 10:02
שרון שלום,
ברגע שחותמים על החוזה אזי יש ללכת לפיו.
על פניו מדובר בסעיף הדדי הרי אם המעסיק היה מפטר אותך, אזי היה עליו לתת 30 ימי הודעה מוקדמת.
כללי
מאיר
22/12/2013 21:22
בס''ד

שלום רב

בעניין רשות מקומית המבקשת להטיל אגרת שמירה על תושביה ,
רציתי לדעת מה אומר החוק בעניין זה ?
(בעבר דובר על הוראת שעה בעניין זה.)

תודה.
RE: כללי
עו"ד אריק שלו
23/12/2013 08:35
מאיר שלום,

יש לפנות לפורום של משפט מנהלי.
ליטל
22/12/2013 21:22
שלום לכולם,

אני עובדת שכירה בהיקף של חצי משרה.

שאלתי היא לגבי חופשת לידה - בהנחה שאינני חוזרת לעבודה לאחר שלושה חודשים וחצי - מגיע לי תשלום דמי לידה עד חצי שנה?

שאלה נוספת - בהנחה שאני מתפטרת במהלך ההריון, ואינני עובדת עד הלידה (כחצי שנה) האם מגיעים לי דמי לידה?

לתשובתך אודה,
ליטל
עו"ד אריק שלו
23/12/2013 08:33
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה.
דמי לידה משולמים רק לאחר הלידה.
אחמ"ש
22/12/2013 23:50
היה מקרה שבו סייר אצלנו ביחידה נסע ברכב ודיווח על כך שהוא תקול.לאחר בדיקה התברר כי זהו נזק שנעשה כתוצאה מנהיגה לא זהירה(קרע בצמיג ושבירת מתלה) אף סייר לא לקח אחריות על המעשה והמעסיק החליט שהוא משהה 3 עובדים (24 שעות לאחור) סיירים מעבודתם למשך שבועיים מכיוון שאף אחד לא לקח אחריות.
האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
23/12/2013 08:27
הדבר לא חוקי. ניתן לדרוש שכר בגין ימי ההשעיה.
מאטח
23/12/2013 00:04
שאלה לי אליכם: אני מאבטח ועובד בשלוש משמרות יומיות(בוקר,ערב,לילה) מי שעושה את סידור העבודה במתקן שאני מאבטח בו הוא האחמ"ש שלי. תמיד לפני הסידור אנחנו רושמים משמרות לשבוע הבא ונותנים אפשרויות איך נוכל לעבוד בכל יום ויום והוא כמובן מתחשב בזה. השאלה שלי אם אני מביא באחד הימים לעבוד בוקר\ערב ולמחרת ערב\לילה והוא בכל זאת שם אותי במשמרת לילה כשאני לא יכול(לא משנה מה הסיבה-לימודם,בעיות בריאות,חתונה,או סתם יציאה עם החברים מצידי)
אני מחויב להגיע למשמרת? נגיד הבאתי לו בכל הימים שידפוק לי איזה משמרות שהוא רוצה ורק ביום אחד ביקשתי בקשה והוא לא התייחס אליה. מה יקרה לי אם לא אבוא ואיך אפשר להמנע מדברים כאלה בעתיד?
עו"ד אריק שלו
23/12/2013 08:26
לא ניתן לקבוע חופש על דעת עצמך אלא רק באישור של המעסיק.
מוטב להגיע להבנה והסכמה עם המעסיק לגבי סידור העבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ