פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1054
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

משה
03/02/2014 12:12
שלום,
אני עובד בעבודה הדורשת עבודה פיזית וגם עבודה על המחשב.
לפני כחודש עברתי ניתוח בקע האוסר עלי להרים דברים כבדים ולכן לא אוכל לבצע את עבודתי במלואה.
האם המעסיק שלי יכול לפטר אותי בגלל שלא אוכל לבצע את עבודתי במלואה?
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 13:07
פררוגטיבה של המעסיק לפטר את עובדיו בכפוף לעריכת שימוע כדין.
הנך רשאי לפנות לרופא תעסוקתי על מנת לבחון את כשירותך להמשיך לעבוד במתכונת הנוכחית.
משה
03/02/2014 13:10
לא הבנתי.. זה אומר שאחרי שימוע הוא יכול לפטר אותי כי אני לא יכול לבצע את העבודה שלי?
הרופא אמר שלא אוכל לעבוד בהרמת דברים כבדים.
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 13:40
משה שלום,
אזי, יתכן והנך רשאי להתפטר בדין מפוטר עקב מצב בריאותי לקוי.
הנך מוזמן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
משה
03/02/2014 15:38
אין לי רצון לעזוב את העבודה.. הייתי רוצה להמשיך לעבוד שם באותו תפקיד אך ללא ביצוע עבודות פיזיות.
אז המעסיק יכול לפטר אותי?
משה
03/02/2014 13:50
ואם איני רוצה להתפטר? מעוניין להמשיך לעבוד.
משה
03/02/2014 13:09
לא הבנתי.. זה אומר שאחרי שימוע הוא יכול לפטר אותי כי אני לא יכול לבצע את העבודה שלי?
הרופא אמר שלא אוכל לעבוד בהרמת דברים כבדים.
עו"ד אריק שלו
05/02/2014 09:16
הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
דפי ק
05/02/2014 09:01
בוקר טוב

פוטרתי מהעבודה מכל מיני סיבות. בתלוש שכר שקיבלתי היום בבוקר כתוב שיש יתרה של 0 ימי חופשה. זה פשוט לא נכון. היה לי יתרה של 11 ימי חופשה והיה לי ברור שאקבל כסף עבור הימים האלה. המעסיק פשוט מחק הכל בתלוש האחרון. מה אני עושה?
עו"ד אריק שלו
05/02/2014 09:12
על המעסיק לפדות ימי חופשה במסגרת גמר חשבון.
יש לבדוק מה פשר של המחיקה מול המעסיק.
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 09:09
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה לתבוע זכויותייך בבית הדין לעבודה
אמא לתאומים
05/02/2014 00:15
שלום רב,
לאחר לידת תאומים אני רוצה לחזור לעבודה אחרי חצי שנה, אך לא במשרה מלאה שכן המסגרת לילדים תהיה יקרה הרבה יותר ממשכורתי. המנהל שלי סיכם איתי שאשוב לעבודה ליומיים בשבוע לפי שעות ובתפקיד זוטר ביותר, שכן זה מה שיש לו להציע לי אם אני לא חוזרת במשרה מלאה. התברר לי מאוחר יותר שכיון שמדובר בהוראה וכיון שאהיה עובדת שעתית, בחגים ובחופשות לא אקבל שכר. אני בתחושה שזה לא הוגן וממש לא יודעת מה לעשות. בנוסף, הוא הודיע לי שהוא הוציא סיכום להחלטתו (למרות שלא הסכמתי לכך עדיין..). רציתי לדעת האם מדובר בהרעת תנאים? האם ביכולתי לדרוש שגם אם היקף המשרה יירד לא ייפגעו יתר התנאים? אולי בכלל עדיף שאתפטר ואקבל פיצויים על תקופת עבודתי בהיקף רחב?
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:29
זכותך להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים או לקבל על עצמך את הרעת התנאים המוצעת לך.
אמא לתאומים
05/02/2014 09:11
האם יש משמעות לכך שאני כבר בתקופת ההארכה של חופשת הלידה כלומר בחל״ת הזכות שלי להתפטר ולקבל פיצויים נשמרת?
דיקלה
05/02/2014 09:02
שלום,
בשנת 2009 עבדתי בחברת דור אלון בתור מתדלקת, מידי חודש הייתי מקבלת קנס בגין הסכום של רכבים שברחו ללא תשלום.

שוחחתי עם עמיתי לעבודה ועם המנהל עבודה הנוכחי שלהם והוא טען, כי לחברה שלהם יש "קופה קטנה" שמטפלת בעניינים מסוג זה ולכן, הבנתי שמדובר במעשה לא חוקי לקחת ממני כסף שבפועל אמור להיות שלי ולא צריך לעניין אותי אם לקוח ברח ללא תשלום אלא זה עניינו של המנהל.

רציתי לדעת, אם באמת הדבר אינו חוקי ואיך אני יכולה לדרוש את התשלום עבור קנסות אלו חזרה. יש ברשותי את כל תלושי השכר מאותה תקופה שעבדתי בחברת דור אלון.
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 09:11
אכן מדובר בניכוי שלא כדין, אלא אם כן אישרת את החובות הללו והם מותרים לפי ההסכם הקיבוצי הענפי.
רוני
04/02/2014 23:48
שלום , שמי רוני ואני צריך להתעייץ לגבי האם יש לעבודה סיבה לפטר אותי , אני עובד ביבואן רכבים בתור יועץ מכירות , קניתי רכב מלקוח שרכש אצלי רכב וכשניסיתי למכור את הרכב הגיע אלי בחור צעיר שהתעניין בסוג הרכב שרכשתי והוא לקח את הרכב לבדיקה ובבדיקה נמצא שהרכב עבר תאונה , הוא דרש את הכסף על הבדיקה ואני לא הסכמתי , הוא בתגובה אמר לי שעשיתי את הטעות של החיים שלי , לאחר מכן הוא פנה לעבודה שלי והתלונן עליי והם כנראה יפטרו אותי בגלל שהוא התלונן עליי , האם יש לעבודה שלי סיבה לפטר אותי והאם יש לי עילה לתבוע את הבחור שאמר שידאג שיפטרו אותי ?
אני לא יודע מה לעשות בבקשה מי שיכול לתת לי עצה זה יעזור לי מאוד
תודה מראש
רוני
05/02/2014 09:03
נ.ב כרגע אני מושהה מהעבודה עד שהם יחליטו מה הם עושים לגבי , מה הזכויות שלי בתור מושהה והאם זה חוקי ומה הם ההשלכות לגבי ?
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:28
על מקום העבודה לערוך לך שימוע כדין ושם תוכל לשטוח א טיעונייך.
עילת תביעה כנגד הבחור הינה קלושה.
רוני
05/02/2014 08:58
השאלה שלי האם יש להם סיבה לפטר אותי ?
ומדוע אין לי עילה לתבוע את הבחור שהתלונן עליי ? בגלל שהוא פנה למקום העבודה שלי הם החליטו לפטר אותי למרות שכול מה שעשיתי לא היה קשור לעבודה
רם בן יעקב
05/02/2014 07:05
שלום.
בהסכם העבודה האישי שלי, כתוב:,"העובד יהיה זכאי לתשלום דמי הבראה אשר ישולמו לו באופן יחסי מידי חודש [250 ש"ח]." ההסכם נחתם ב- 1.3.12 ואני מקבל את דמי ההבראה בתוך הברוטו[!] ושאלתי מכיוון שאני בשכר גלובלי היא: האם זה תקין? לפי הבנתי דמי ההבראה אמורים להיות משולמים מחוץ לברוטו...
תודה
עו"ד אריק שלו
05/02/2014 08:34
הפסיקה קבעה כי מעביד רשאי לכלול את תשלום דמי ההבראה המגיעים לעובד כחלק מהשכר הכולל. בתנאי שהמעסיק ציין זאת במפורש בחוזה העסקה של העובד.
והחתים את העובד על מסמך המאשר את הסכמתו לתשלום דמי הבראה כחלק מהשכר הכולל.
ובנוסף, ייחד לתשלום דמי הבראה שורה נפרדת במסגרת תלוש השכר.
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:32
כל עוד הדבר נעשה בהסכמה אז אין עם זה בעיה חוקית, ובתנאי שדמי ההבראה החודשיים לא נופלים מדמי ההבראה השנתיים המגיעים לעובד.
לימודים
ורדה כרמלי
05/02/2014 00:27
בשנה הבאה אני מסיימת תואר ראשון בתולדות האמנות באוניברסיטת תל אביב. אני עובדת כמרפאה בעיסוק במשרד החינוך ו וב2016 אצא לפנסיה. האם התואר באמנות יחושב לי כתוספת נקודות לגמול ההשתלמות? ברצוני לציין שהשנה נכנסנו לאופק חדש במשרד החינוך.

אודה על התשובה. ורדה.
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:29
יש לפנות בנושא למשרד החינוך/הסתדרות המורים.
אדיר
04/02/2014 22:46
היי ,

ביקשתי לסיים את עבודתי בחברה שבה אני עובד 4.5 שנים .

החברה מספקת שירותי בידור למלונות באזור אילת ים המלח וטבריה .

במהלך עבודתי סיפקתי שירות למלונות באזור אילת וים המלח כאשר התגוררתי בשנייהם .

כיום אני חוזר לביתי שנמצא בעכו.

מה הזכויות שלי מהמעביד ?

כמו כן בחודש ינואר הייתי בניצול ימי חופשה כל החודש כאשר הובטח לי שכר מלא .

אני עובד גלובלי אשר בפועל עובד 26 יום .

החישוב שכר שנעשה הינו לפי 22 יום ולכן קיבלתי שכר פחות מהרגיל שאני מקבל .

כמו כן בחוזה שלי מצויין שאני זכאי לניצול של 500 ש״ח דלק בחודש וכאשר בינואר החברה הוציאה אותי לחופש ניצלתי את הדלקן וקיזזו לי זאת מהשכר .

אשמח לדעת האם הדברים שמצויינים לעיל חוקיים ואם מגיעים לי איזה שהם תנאים מהמעביד עקב סיום העבודה , המרחק בין מקום העבודה לביתי בעכו וכו׳...
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:26
עכו נחשבת לעיר פיתוח כך שאם תגור שם חצי שנה תהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
מלבד זאת הנך זכאי לגמר חשבון של חופשה, הבראה ושחרור קופת פנסיה.
יונית
04/02/2014 20:23
היי

אני עובדת בחברת תקשורת שמעניקה שירותי תמיכה לחברות רבות בארץ ובעולם. אנחנו עובדים 24 שעות ביממה לפי סידור משמרות שבועי. אני מועסקת בחברה מאז 2009 רצוף. כעת אני בחודש 5 להריון. קשה לא מאד לעבוד משמרות לילה בגלל ההריון (זה הריון ראשון ואני לחוצה גופנתי ונפשית).

הודעתי למנהלים כי אני מבקשת לעבוד רק משמרות בוקר או צהריים ולא לעבוד משמרות לילה בכלל בתקופה זאת ועד ללידה. אחרי יומיים קיבלתי תשובה רשמית בדוא"ל כי זה לא אפשרי להתחייב לכך מצד החברה, למרות שיעשה מאמץ לבוא לקראתי.

רציתי לדעת האם יש חוק כלשהו הרלוונטי לנשים בעת הריון ויכול לסייע לי להמנע מעבודה במשמרות לילה? מה באפשרותי לעשות?
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:24
החל מהחודש החמישי להיריון חל איסור לפי חוק להעסיק בעבודת לילה אם הביעה לכך העובדת את התנגדותה בכתב.
דורון דוד
04/02/2014 20:01
שלום
האם יש מניעה או תקופת צינון מהמעביד אם התפטרתי ולאחר כחודשיים ביקשתי לחזור לעבודה.אני עבדתי מספר חודשים מועט
וכמובל ללא פיצויים כלשהם
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:23
רק לאחר 6 חודשי ניתוק אין צבירת זכויות ורציפות לתקופת העבודה הראשונה.
גרישה
04/02/2014 19:30
היי

אני עובד ברשת מוכרת וגדולה כמוכר. הרשת מעסיקה אותי משנת 2011. השכר שלי הוא שכר מינימום אבל יש בונוסים על מכירות ועמידה ביעדים. יש אחוזים ממכירות לפי סוג מוצרים שמתווספים למשכורת, ויש בונוסים חודשיים לעובדים שמוכרים הכי הרבה. אתמול הודיעו לנו כי מהחודש הבא (מרץ 2014) לא יהיו עוד בונוסים חודשיים למוכרים. השכר שלי עלה כל חודש במשך השנה האחרונה לפחות בסכום של 800-1000 ש"ח בזכות הבונוסים האלה. קשה מאד לחיות משכר בלי בונוס. האם מותר לרשת לבטל את הבונוסים פשוט ככה או שזה נחשב הרעת תנאי עבודה שלנו?
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:22
ביטול הבונוס בהחלט מהווה הרעה בתנאי העבודה ומאפשר התפטרות כדין מפוטר תוך זכאות לפיצויים.
ליאור
04/02/2014 19:01
אני עובד בחברת תקשורת כ-3 שנים, באזור המרכז, אני וחברתי עוברים לגור בבאר שבע, עקב תחילת לימודים באוניברסיטה, האם אני זכאי לפיצויי פיטורין במידה ואתפטר מעבודתי אחרי 3 שנים? כמובן שלא אוכל להמשיך לעבוד בגלל המרחק ממקום העבודה...
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:22
אין זכאות לפיצויים בנסיבות אלו.
סמדר
04/02/2014 18:59
ערב טוב לעורכי הדין

ברצוני לשאול אם יש לזכותי בתלוש 9 ימי מחלה אולם רופא נתן לי 14 יום מחלה בגין הריון בסיכון מי משלם את הימים שלא מכוסים ? ואם יוחלט להמשיך את ימי המחלה ל 30 יום לצורך שמירת הריון, מה קורה ?

תודה מראש למענה .
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:21
המעסיק מחויב לשלם דמי מחלה רק לפי יתרת הצבירה שלך.
היתרה יכולה להיות מכוסה ע"י ביטוח מחלה או ביטוח לאומי במקרה של אי כושר עבודה.
לאחר 30 ימי מחלה תהיי זכאית להגיש תביעת גמלת שמירת היריון.
דוד
04/02/2014 18:53
אם עבדתי בשחור מי אשם?ואך מוכחים בבית משפט שעבדתי ?יש הפקדות בנק במזומן.תודה מראש
עורך דין ארז כהן
05/02/2014 08:20
על המעסיק האחריות להנפיק לעובד תלוש שכר עבור עבודתו.
ניתן להוכיח גובה השכר ע"י הפקדות לבנק.
אריאל
04/02/2014 20:49
שלום!
אם מעסיק חייב לי במצטבר עם פיצויים שהוא חישב לטובתו, ודמי הבראה והפרשה לפנסיה בסביבות 2000-3000 שקל..כמה יעלה לי שכר טרחה לעורך דין... בערך...כי אם זה יעלה בסביבות 1000-1500 ..אולי לא כדאי אפילו להתחיל עם זה... ?אשמח לתשובה..
תודה
שוקי
04/02/2014 21:54
עורך דין יעלה לך הרבה יותר מזה אם תרצה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. רק מכתב מוערך דין יעלה בסביבות 1000 שקל. אני במקומך הייתי מגיש תביעה לבד, בלי עורך דין. אם יש לך הוכחות אותה בטוח במאה אחוז שהמעסיק פגע בך, לך על הגשת תביעה בלי עורך דין. זה לא מאז מורכב.
שוקי שוב
04/02/2014 21:55
מצטער על השגיאות כתיב. זה האייפון ....
משה
03/02/2014 20:16
אני עובד בחברה מעל 5 שנים כנהג/ספק סחורה ללא חוזה..הרכב (מסחרי) מוקצה לי זה 3 שנים...בתלוש משכורת לא מופיעה שהרכב אצלי אך לא משלמים לי נסיעות. לאחרונה דורש המעביד מכל העובדים לחתום על חוזה...אני לא מעוניין לחתום על החוזה( אני מודע שאני לא חייב מה שיכול לגרור פיטורים שלי) כי המעביד עשה לי קטעים מלוכלכים בעבר שתפסתי אותו...המעביד אמר לי שאם אני לא חותם על החוזה הוא יפעיל עלי ''סנקציות'' שלדעתי זה יהיה לקיחת הרכב.
האם לקיחת הרכב נחשב הרעת תנאים שבגללו אוכל להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים?
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 08:24
מאחר והרכב הפך להיות חלק מתנאי העבודה שלך הרי שלקיחתו בהחלט מהווה הרעה בתנאים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
משה
04/02/2014 20:06
אני מודה לך על התשובה ..ודרך אגב אתם עוזרים להרבה אנשים בפורום...שוב תודה
סולי
04/02/2014 14:40
היי

אני עובדת במפעל פרטי באזור התעשיה בחולון בתפקיד פקידותי, כבר במשך 6 וחי שנים כמעט. לפני 3 חודשים המעסיק תפס עלי קריזה לא ברורה וזימן אותילשימוע שם אמר כי הוא לא מרוצה מהתפקוד שלי ושאני עושה יותר מדי טעויות בעבודה ולא נותנת שירות טוב. הסברתי לו את הצד שלי ומאז השימוע לא שמעתי ממנו. הבנתי שהכל הסתדר והוא לא העיר לי יותא מאז. היום בבוקר נכנס למשרד שלי ואמר לי שאני מפוטרת ואני יכולה ללכת הביתה. כך עשיתי.

האם הוא יכול להגיד שפיטר אותי לפי שימוע שנערך לפני 3 חודשים? האם זה הליך תקין? מה אתם ממליצים לעשות?
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 14:41
השימוע צריך להיות לגופו של עניין.
בנוסף, הינך זכאית להודעה מוקדמת.
סולי
04/02/2014 14:50
תודה על התשובה המהירה שלך!

אז מה אתה מציע לי לעשות עכשיו? אין לי מושג לגבי הזכויות שלי או מה צריך לעשות בשביל לקבל את מה שמגיע לי. אנני מאד אודה לך אם תסביר קצת יותר
עו''ד אריק שלו
04/02/2014 15:01
המעסיק היה מחויב לערוך לך שימוע מחדש אם לא נאמר אחרת בפרוטוקול השימוע.
לעניין הזכויות, כמובן שהינך יכולה לתבוע את המעסיק על שימוע שלא כדין, הודעה מוקדמת שלא קיבלת, וגמר חשבון שלא נעשה איתך.
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי,
משרדנו עומד לרשותך.
עו"ד אריק שלו
arik.shalev@law-shalev.co.il
ייעוץ אישי- 073-2505384
חפצי
04/02/2014 14:25
שלום

אני עובדת שכירה במוקד מכירות מעל לשנה, לאחרונה שינו לי את מודל השכר לרעה, השינוי נעשה מה1 לינואר 2014 בתוקף מיידי לחודש ינואר ואילך. לא היתה הודעה מראש על השינוי .

לי באופן ספציפי הודיעו על השינוי רק ב-8 לינואר בהחלה מיידית לחודש ינואר כולו. לא הסכמתי לחתום על השינוי ולכן אמרו לי שאיני יכולה ל"היכנס לטלפון" ולעבוד....מאז אני בבית... אני לא יודעת מה הזכויות שלי האם אני צריכה להתפטר או שצריכים לפטר אותי?? כמה זמן זה לוקח? האם צריכה להיות התרעה מוקדמת? והאם יש כאן הפרת זכויות משמעותית? אודה לתשובה
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 14:40
בכל זמן שהינך בבית ביוזמת המעסיק הוא מחויב בתשלום על כך.
כמובן שישנם הרעת תנאים, אשר יכולים לזכותך בהתפטרות בדין מפוטרת ולקבל את הזכויות המגיעות לך.
חשוב בטרם ההתפטרות ליידע את המעסיק על אותם הרעת תנאים.
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 14:35
מדובר בהרעה מוחשית בתנאים וזכותך לתת התראה והודעה מוקדמת לשם התפטרות בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
הילה
04/02/2014 14:34
שלום, במהלך השנה האחרונה המעסיק הוציא אותי לחופשה מאולצת, עקב כך נכנסתי למינוס ימי חופשה אשר לא קוזזו מהשכר באותו החודש בו הוציאו אותי לחופש.

החודש הזה זהו החודש האחרון במקום עבודתי, ולכן המעסיק קיזז לי את כל יתרת מינוס ימי החופשה שלי מהמשכורת שנכנסה, נכנסה לי פחות מחצי משכורת ממוצעת. רציתי לשאול האם זה חוקי, והאם ניתן לעשות משהו בנידון?

חשוב לי לציין כי במהלך השנה ביקשתי חופשה בכתב אשר גם היא הכניסה אותי למעט מינוס ימי חופשה, כמה חודשים לאחר חופשה זו הוציאו אותי לחופשה מאולצת שהיא הכניסה אותי למינוס גדול יותר של ימי חופשה. תודה מראש, הילה
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 14:37
לא חוקי להכניס אותך למינוס של ימי חופשה ללא הסכמתך.
הקיזוז מהשכר האחרון הינו בלתי חוקי.
טל
04/02/2014 10:50
שלום רב,

הנני רואה חשבון ועובד במשרד כ-4 שנים מתוכן שנתיים התמחות. לאחרונה פוטרתי והנני זכאי לפיצויי פיטורין. ההתמחות שלי הייתה במחלקה בה עובדים גם כלכלנים והתפקיד במסגרת ההתמחות היה זהה לזה של כלכלנים ( עובדים מן המניין) וכך גם השכר (דהיינו השכר שלי היה זהה לשכר של עובדים מן המניין וגבוה משמעותית מזה של מתמחים מן השורה במחלקות הביקורת במשרד). המשרד רוצה לחשב את פיצויי הפיטורין לפי משכורת התמחות כפול שנתיים ועוד משכורת אחרונה כפול שנתיים. לעניות דעתי מדובר באפליה לאור העובדה שעובדים מן השורה ביצעו עבודה זהה לשלי והשתכרו דומה. האם זה חוקי? אם כן, האם יש קייס לתביעה? תודה!
עורך דין ארז כהן
04/02/2014 14:34
מאחר וחל שינוי באופי העבודה אכן יש לפצל את חישוב הפיצויים לפי תקופות.
משרד רו"ח יודע מה שהוא עושה בד"כ.
צפורה
04/02/2014 14:13
שלום. רציתי לדעת האם זהו חוקי להעסיק אותי במשמרת ערב בהריון. (מדובר בעבודה קבועה, שלפי ההסכם צריך פעם בשבוע לעשות משמרת ערב)
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 14:21
מה שעות העבודה במשמרות ערב?
צפורה
04/02/2014 14:27
15:00-23:00
חברה גדולה
04/02/2014 10:05
שלום,לפני מס' ימים הודיעו לנו שעקב מיזוג חברות המוקד שעבדנו עד כה נסגר ויש לנו חודש להחליט מה אנחנו מועניינים לעשות לעבור למוקד אחר בחברה או להתפטר ולקבל את כל הפיצויים לפיי דין מפוטר.
בשיחה עם מש"א נאמר לנו שיש לנו אפשרות לנסות חודש תפקיד אחר במידה ולא היינו מרוצים עדיין לקבל את הפיצויים לפי דין מפוטר רציתי לדעת האם אכן לפי חוק מדובר בטווח של חודש או יותר מזה מכיוון שלהבנתי יש אפשרות של עד 3 חודשים
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 14:23
על פניו ההצעה לגיטימית.
רצוי לקבל את ההתחייבות בכתב.
ריטה
04/02/2014 14:07
שלום,
אני מבינה שלפי חוק ימי מחלה מקבלים מהמעסיק תשלום על ימי מחלה החל מהיום השני לפי אחוזים (50% ביום השני והשלישי ובהמשך זה משתנה).

הייתי חסרה שלוש ימים ברצף בשל מחלה. כלומר אני אמורה לקבל מהמעסיק סך הכל תשלום עבור יום אחד מתוך השלוש ימים (חצי יום על היום השני וחצי על השלישי).

השאלה היא, כמה ימים ירדו לי מחשבון צבירת ימי מחלה וחופשה? האם יכול להיות שירדו לי 3 ימי מחלה וגם 2 ימי חופשה, למרות שבפועל קיבלתי תשלום רק עבור יום מחלה אחד?
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 14:17
היו אמורים לרדת לך 3 ימי מחלה בלבד.
יש לבדוק מה פשר של הורדת ימי החופשה.
דור
04/02/2014 13:48
היי,
האם המעסיק רשאי באופן חד צדדי על הארכת יום העבודה ל9 וחצי שעות? (השכר גלובלי ושעות נוספות כלולות בשכר הקבוע)
תודה רבה!
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 14:05
הארכת יום עבודה צריכה לקבל ביטוי בהעלאת שכר בהתאם, אחרת יתכן ומדובר בהרעת תנאים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
ילנה
04/02/2014 13:46
שלום.
במשך שלוש שנים עבדתי ברשת קמענאית גדולה. במשך שנתיים וחצי ניהלתי סניף. אני והעובדים נדרשנו לעבוד לעיתים משמרות כפולות של 13-16 שעות ביום על השעות האלה לא קיבלנו תשלום מעבר לעשות נוספות רגילות. כמו כן נדרשנו להקים ירידים ששעות ההקמה נמשכו לעיתים עד שלוש בלילה ואז נדרשנו להגיע למשמרת בוקר מהשעה שמונה בבוקר. מיותר לציין שגם על שעות הלילה לא שילמו לנו יותר. בנוסף חלק מהעבודה כלל לטפס על סולם לגובהה של מעל שני מטר ולהרים קרטונים כבדים עם סחורה לגובהה.
באוקטובר התפטרתי וביקשתי למשוך את הקרן שלי אבל המעסיק טרם העביר לי אותה ומושך אותי כל הזמן.
האים יש לי עילה לתביעה מעבר להלנת שכר? על כל שאר הדברים שרשמתי?

תודה רבה
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 14:00
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי,
משרדנו עומד לרשותך.

עו"ד אריק שלו
arik.shalev@law-shalev.co.il
ייעוץ אישי- 073-2505384
שירה
03/02/2014 10:20
בן זוגי פוטר בעקבות האזנת סתר של מעבידו! אנחנו מודעים לכך שהאזנת סתר היא עבירה פלילית.לפני שאנו יוצאים לדרך הארוכה של תביעה כנגדו ברצוננו לדעת הערכה כללית של פיצוי המגיע לאדם בעקבות האזנה שלא כחוק במקום עבודה.בן זוגי הוא אדם בן 63 שזה גם פרמטר חשוב לדעתנו.
תודות
עו"ד אריק שלו
03/02/2014 14:31
האם האזנה היא באמצעות הטלפון האישי או של העבודה?
שירה
04/02/2014 13:37
האזנה נעשתה באמצעות הטלפון של העבודה.המעביד לא יידע את העובדים שיש האזנה לטלפונים .השיחה היתה שיחה סתמית עם מישהו שהמעביד כועס עליו ומשם התגלגלה הפרשה.ברור לנו שאנו זקוקים לייעוץ משפטי הקשור בדיני עבודה.הרבה תודה
עורך דין ארז כהן
03/02/2014 14:29
מוטב כי תפנו לייעוץ פרטני לצורך הערכת המקרה.
משרדנו עומד לרשותכם.
משה
03/02/2014 14:27
למה את מחכה?

תפני אל עורך דין שיטפל במקרה הזה! האזנת סתר זאת עבירה פלילית ופיטורים שנבעו בגלל האזנת סתר הם דבר חמור ביותר. אסור לעבור לסדר היום!
שירה
04/02/2014 13:41
תודה משה! אכן אתה צודק! אין בכוונתנו לעבור לסדר היום
אלכס
04/02/2014 12:39
הביאו עובד במקומי וקיצצו לי בימי עבודה ולא רוצים לפטר אותי מה עושים?
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 13:07
יתכן ומדובר בהרעת תנאים והנך זכאי להתפטר בדין מפוטר.
פנה למשרדנו לצורך בירור מעמיק והכוונה בנושא.
ירדן
28/01/2014 15:05
היי..
לפני מספר חודשים הגשתי מכתב התפטרות למקום עבודתי עקב טיסה לחו"ל..
הטיול התקצר וחזרתי למקום עבודתי לפני שעברו שלושה חודשים
מקום עבודתי שונה (הוחלף שם) אך הבעלים נשארו, חתמתי על חוזה עבודה חדש אבל - בתלוש המשכורת הנוכחי נשארו אותם התנאים, אותו משך זמן (מאז היום הראשון שלי במקום עבודה הקודם כביכול) ואותה צבירה של ימי חופשה.
בתוש הנוכחי כתוב שאני מועסקת מאוגוסט 2012.
האם התנאים שלי אכן ממשיכים והאם אני זכאית לפנסיה?
תודה!
עורך דין ארז כהן
28/01/2014 15:14
אכן יש לשמור לך על רצף הזכויות לאור כך שלא נותקו יחסי העבודה מעל 6 חודשים עם מקום העבודה.
ירדן
04/02/2014 12:44
זה גם תקף לגביי חובותי להודיע למעסיק חודש מראש על התפטרות?
גיא
04/02/2014 11:25
שלום,
לפני זמן מה סבתי נפטרה.
ביום של ההלוויה לא הגעתי למשרד ובשאר ימי השבעה רק
קיצרתי את יום העבודה בשעתיים בערך.
המשרד הוריד לי על ההלוויה יום חופש,

האם מותר לעשות זאת או שמגיע לי יום חופש?

תודה
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 12:04
בהתאם לצו הרחבה (הסכם מסגרת לפי חוק הסכמים קיבוציים), התשי"ז–1957, עובד שעבד במקום העבודה לפחות 3 חודשים והמקיים חובת אבלות (במות הורים, ילדים, בן זוג, אחים ואחיות) מטעמי דת או נוהג ("שבעה"), ואינו עובד באותם ימים, יהיה זכאי לתשלום שכרו עבור ימי העבודה שנעדר בהם ולא יותר משבעה ימים (קלנדריים)
נסיעות
אתי
04/02/2014 10:57
שלום רב.
אני עבדתי במשרה מלאה וקיבלתי נסיעות
כרגע אני עובדת 75% משרה 4 ימים בשבוע האם גם הנסיעות מקוצצות עקב הורדת המשרה או שאני צריכה לקבל מלא??
עו"ד אריק שלו
04/02/2014 11:16
יש להכפיל את מספר ימי העבודה בפועל של העובד בעלות היומית של הנסיעה מביתו למקום העבודה, ועד לתקרה של 25.20 ש"ח ליום.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ