פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 590
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיטורין
ורד
19/05/2016 21:26
שלום,
אני עובדת חברה 5 שנים במשרה מלאה.
כרגע אני בחופשת לידה.
שאלה:
אם אחזור לעבודה ל3/4 משרה (7 שעות) בהסכמת המעביד והמשכורת תיהיה נמוכה מהקודמת, ולאחר מספר חודשי עבודה המעביד ירצה לפטר אותי, על פי איזה שכר יחושבו פיצוי הפיטורין שלי?
תודה ויום טוב.
מריה
19/05/2016 20:35
עבדתי במקום עבודה ויום אחד עקב ויכוח בעבודה הלכתי הביתה מהעבודה התעלמו ממני ולא דיברו איתי ניסיתי ליצור קשר עם המנהל לאחר כמה ימים אמר לי להגיע ביום ראשון בסוף דחה את זה ליום שלישי בשיחה מול המנהל נאמר לי שיחזיר לי תשובה בקשר להמשך תעסוקתי המנהל חזר אליי לאחר יומיים ואמר שיכין לי מכתב פיטורים השאלה שלי מה קורה איתי בזמן הזה שאני בבית האם המקום העבודה חייב לי לשלם את הזמן הזה עד מכתב הפיטורים?

תודה
דורון
19/05/2016 20:28
שאלה
מה עלי לעשות אם פיטרו אותי כי העסק פשט רגל (בצורה פקטיבית) ולא מביאים לי מכתב פיטורים למרות שביקשתי כבר עשרות פעמים. פשוט מסננים אותי ומתעלמים מהודעות שלי שאני שואל לגבי המכתב. מה אפשר לעשות כדי לקבל את המכתב פיטורים? עברו כבר חודשיים מאז שפיטרו אותי ועדין אין מכתב. אני צריך את המכתב לביטוח לאומי לקבל את הכסף שלא שולם לי.
בת אל
19/05/2016 16:33
ברצוני לדעת האם ניתן להעסיק ילדים מתחת לגיל 18 למכירות ביטוח והאם צריך טופס מסוים
אורנה
19/05/2016 16:29
שאלה: הבן שלי עבד במקדונלדס מיולי 2015 עד לפני חודש.יש לציין שהוא תלמיד ולכן הוא נותן משמרות בהתאם ליכולות שלו.זוהי תקופה עמוסת בגרויות ומתכונות הוא בכיתה יא. המשמרת האחרונה שלו היתה לפני חודש ומאז אף מנהל או אחראי לא יצר איתו קשר לקביעת משמרת. השבוע הוא ניסה להכנס עם הסיסמא לאתר של מקדונלדס על מנת להגיש משמרות אך לצדהמתו נתקל בהודעה: "משתמש לא קיים". כמו כן יש בדכ לעובדים הטבות באפליקציה-ביטלו לו אותם.

על פניו נראה שפיטרו אותו אך לא יידעו אותו ולא קראו לא לא לשיחה ולא לשימוע. האם זה מותר להם? האם זה חוקי? מה ביכולתי לעשות.

תודה
מייקי
19/05/2016 16:25
אני עובד שכיר בעבודה 1 ראשית והתחלתי לעבוד החודש בעוד מקום נוסף. במקום הנוסף העבודה היא לא יום יומית אלא לפי דרישה (עבודה בתור מדריך), המעסיק משלם לי בתלוש משכורת (לאחר שהציע לי שאתן לו חשבוניות והוא ישלם לי לפי זה, מה שיחייב אותי בפתיחת עוסק פטור, שהבנתי שזה הרבה הרבה יותר מסובך)

השכר במקום החדש שלי הוא לא קבוע אלא משתנה לפי כמות העבודה באותו החודש ועדיין לא קיבלתי תלוש מהמקום החדש ולכן רציתי לשאול איך אני אמור לעשות את כל התהליך של תיאום המס הזה

1. האם יש לקבל תלוש משכורת 1 מהמקום החדש על מנת לבצע את ההליך של תיאום המס או שיש לעשות את ההליך לפני קבלת התלוש הראשון ?

2. בטופס 101 של מקום העבודה הנוסף האם יש לציין את מקום העבודה הנוכחי (הקבוע) ?

3. איזה מסמכים עליי להביא להליך תיאום המס ?
והאם אני צריך ללכת לפקיד שונה לשם כך ?

תודה לעוזרים והמשך יום נעים.
אלכסנדרה
19/05/2016 16:23
שלום,

חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה ואמרו לי שלא מגיע לי שעת הנקה אני עובדת 100% משרה והסבירו שלא מגיע לי כי זה חוזה גמיש, יש חיה כזאת בכלל? מה זה לא הבנתי.

והבנתי ש-60 יום אסור לפטר אותי, אם בכל זאת אני יבחר לצאת כל יום שעה קודם יפטרו אותי?

וביקשתי חופש באחד הימים ולא אישרו לי אמרתי למנהלת שלא מעניין אותי שאני בכל זאת לא באה, יכולים לפטר?
פנינה
19/05/2016 16:12
שלום , חברה שלי חיילת בת 20 (מחודש אפריל) . היא עובדת מזה שנתיים בעבודה שהמעביד לא הפריש לה קרן פנסיה מעולם . אני יודעת שיש חוק שעד גיל 20 אין חובה לבטח עובדת אך אם הוא לא הפריש לה קרן פנסיה גם בחודש לאחר שמלאו לה 20 האם הוא עובר על החוק ?
שאלה נוספת - האם מגיע לה פיצויים לאחר שנתיים של עבודה גם אם היא תתפטר לבד?
יעל
18/05/2016 19:51
מדריכת כושר עובדת כ10 שנים בקולג' פרטי ברציפות בין 45-60 שעות בחודש. כמה שעות הן משרה מלאה? האם יש הסכם קיבוצי שמאגד גם קולג'ים פרטיים? כמה ימי חופשה שנתית התשלום מגיעים לי? תודה
עורך דין
19/05/2016 14:54
שלום יעל

186 שעות חודשיות הנן משרה מלאה. צבירת הזכויות שלך ובין השאר גם ימי חופשה הנה לפי חלקיות המשרה שלך. ולא, אין הסכם קיבוצי שמאגד קולג'ים פרטיים.

בהצלחה
אורית
19/05/2016 00:42
שלום רב
אני בת 20 עובדת ברשת מזון, כ-3עד 4 ימים בשבוע, כ5 וחצי שעות כל משמרת.
במהלך חופשת הפסח יצא שעבדתי שעות נוספות מעבר לשעות העבודה הבסיסיות. לציין כי טרם תחילת עבודתי נמסר לי עי המעסיק כי תנאי השכר הם עפי חוק.
כעת לאחר קבלת תלוש המשכורת ראיתי כי המעסיק לא שילם לי עבור השעות הנוספות.
האם עפי החוק ולאור הימים ושעות העבודה שהוגדרו לי אני זכאית לקבלת תשלום עבור השעות הנוספות. אודה לקבלת התייחסות טרם פנייתי למעסיק
תודה
עורך דין
19/05/2016 14:53
שלום אורית

אכן מגיע לך לקבל תשלום עבור שעות נוספות לפי חוק. פני אל המעסיק בכתב בלבד ודירשי לקבל את התשלום עבור השעות הנוספות שעבדת.

בהצלחה
דניאל
19/05/2016 08:06
שלום לכולם, שואלת בשביל חבר:

התפטרתי בדין מפוטר ממקום עבודתי על פי סעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים (עברתי למקום המגורים של אישתי לאחר הנישואין שנחשב גם כישוב חקלאי ומרוחק ממקום עבודתי בלמעלה מ-50 קילומטר) נכון להיום אני ממתין חודשיים מתוך 6 כדי שישחררו לי את הפיצויים וזאת אחרי שאוכיח שאני גר שם לפחות חצי שנה.

השאלה: קיבלתי הצעת עבודה להתמחות ממש באותו רחוב של העבודה הקודמת האם אני עלול לאבד את הפיצויים שלי במידה ואסכים להצעת העבודה או שאין בין הדברים קשר ומספיק שעברתי לגור במקום הנ"ל?
עורך דין
19/05/2016 14:52
שלום דניאל

לא - החבר לא יאבד את זכאותו לקבל פיצויים כל עוד ישאר להתגורר באותו יישוב חקלאי אליו עבר לאחר נישואיו.

בהצלחה
שיר
19/05/2016 08:14
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי תשובה אז אשמח לעזרתכם..
רציתי לשאול האם מותר למעסיק שלי להוציא תמונות שלי מהפייסבוק ולהשתמש בהם לרעתי. למשל, הייתי בחופשת מחלה אחרי שעיקמתי את הרגל, אני לא אמורה להיות כלואה בבית הרי, האם מותר לבוס שלי להוציא תמונה שהעלתי בתקופת החופשה ולומר לי "את שיקרת, הוצאת חופש מחלה במרמה, אני לא אאמין לך יותר ואין יותר חופשים" וכו'.

האם זה חוקי?
עורך דין
19/05/2016 14:27
שלום שיר

איני רואה כל בעיה חוקית שכן למיטב הבנתי פרופיל פייסבוק חשוף לכל גולש ברשת החברתית ולכן אין ולא צריכה להיות בעיה עם העובדה שהמעסיק שלך ראה תמונה שלך ברשת החברתית...

בהצלחה
סיון
19/05/2016 08:15
בעבודה שלנו הקימו ועד וכרגע הם בשלב של הצגת הדרישות שלהם מול הנהלת החברה לקראת חתימת הסכם קיבוצי.

אנחנו בתור עובדי החברה לא יודעים לפרטי פרטים מה הדרישות של הועד. הועד לא מוכן לפרט בטוענה שאסור להם כרגע לפרט.

השאלה שלי היא כזו - האם מותר להם להסתיר מאיתנו את הדרישות. איך הם בדיוק מייצגים את העובדים אם אנחנו לא יודעים מה הם מבקשים בשמנו?
עורך דין
19/05/2016 14:26
שלום סיון

ועד עובדים מייצג את עובדי החברה מן הסתם וכל ההחלטות שמתקבלות אמורות לייצג את טובת העובדים ולשקף את רצונם של העובדים, לכן לא ברור כיצד יכול להווצר מצב שבו הוועד פועל מבלי שהעובדים ידעו איך, למה ועל שום מה...

מוזר מאד.
מור
19/05/2016 08:21
שלום,

ילדתי בתאריך 23/02 וחופשת הלידה בתשלטם מסתיימת ב-31/05. לפני הלידה עבדתי בשתי משרות. האחת משרה מלאה - מורכבת מחצי משרה במקום קבוע ומרוחק כשעה נסיעה, רבע משרה לעבודה מכל מקום שאבחר ועוד רבע משרה של פרויקט אשר הסתיים ולא נשמר עבורי.

אני מועסקת בתכנית של חברה ארצית אך אין בינינו יחסי עובד מעביד ובפועל אני עובדת של ארגון שמקבל מהחברה את תנאי ההעסקה וכן את עלות העובד . בעבודה השנייה כ-12 דעות שבועיות אני מועסקת כמורה- נדמה לי שזה נחשב חצי משרה בהוראה. אני מועסקת כבעלת משרה ולא כעובדה שעתית ולכן זכאית לשכר בחודשי הקיץ.

גם כאן אני עובדת בפועל לא תחת המעסיק הישיר. יש לי מספר שאלות לגביי חזרה לעבודה בכל אחד מהם, אם בכלל.

אשמח להתייעץ לגביי זכויותיי מכיוון שזה קצת שונה מעבודה במשרה אחת שלמה במקום אחד
עורך דין
19/05/2016 14:25
שלום מור

כנראה שהבנת שאופי העסקתך מורכב מספיק על מנת שיעלה הצורך לקבל ייעוץ פרטני, בפגישה אישית עם עורך דין, שגם יוכל לבחון את חוזה העבודה שלך ולייעץ לך בכל הנוגע לחזרה לעבודה.

בהצלחה
שמואל בר
19/05/2016 08:37
אני עובד בשכר גלובאלי, לא נותרו לי ימי חופש והוציאו אותנו לחופשה כפויה בחול המועד פסח.
ניקו לי משכר העבודה את נימים שלא עבדנו.
האם חוקי או לא
עורך דין
19/05/2016 14:23
שלום שמואל

לא חוקי. על המעסיק לשלם לך עבור ימי החופשה שכן לא ניתן להוציא עובד לחופשה יזומה אם אין לעובד ימי חופשה צבורים ובמצב כזה על המעסיק לשלם לעובד שכר עבור כל יום חופשה יזומה.

בהצלחה
חיים
19/05/2016 10:31
שלום רב,
אני מעסיק עובדת מספר חודשים וכל מספר שבועות נמצאת ביומיים-שלושה מחלה ובכל פעם סוג אחר של מחלה (מדובר בבחורה צעירה).
העובדת סיפרה (כנראה בטעות) וחזרה על הדברים פעמיים שבילתה מחוץ לביתה (הופעה) בזמן שהיתה בחופשת המחלה (ביום השני למחלה מתוך שלושה ימי מחלה שקיבלה מהרופא).

העובדת קיבלה הכשרה ארוכה של מעל חודשיים ונמצאת בתפקיד מפתח ובכל מספר שבועות כשהיא נמצאת בחופשת מחלה הדבר פוגע בעסק ובהפסדים כספיים לא מבוטלים. כמובן שההתנהלות הזו בעייתית לעסק ואני מעוניין להפסיק את עבודתה עקב כך.

האם בעקבות הודאתה שבילתה בזמן חופשת המחלה הדבר מהווה פגיעה באמון וביכולתי לפטר אותה תוך התראה קצרה מהמסוכם בינינו 30 ימים?

אודה לתשובתכם.
עורך דין
19/05/2016 14:22
שלום חיים

לא ניתן לקצר את תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוזה העבודה או בחוק לאור הנסיבות שתיארת.

בהצלחה
אבי
19/05/2016 12:43
אני מורה שעתית בתוכנית היל"ה
האם מגיע לי ימי חופשה?
עורך דין
19/05/2016 13:56
שלום אבי

לכל עובד ועובדת בישראל מגיע לצבור ימי חופשה לפי חוק ובהתאם להיקף המשרה - ללא יוצא מן הכלל.

בהצלחה
אסי
19/05/2016 12:56
[12:38, 19/5/2016] ‪+972 54-760-7487‬: תתעלם
[12:39, 19/5/2016] ‪+972 54-760-7487‬: היי חברים.
אני יודעת שכאשר מתחלפים בעלים של חברה , העובדים זכאים לקבל פיצויים.
מה עם כאשר רק המנהל מתחלף? או ח.פ? האם גם אז העובדים זכאים לבחור להתפטר ולקבל פיצויים?
שואלת בגלל מקרה של חבר שעבד בסופר פארם וכאשר מנהל הסניף התחלף לעובדים ניתנה האפשרות להתפטר ולקבל פיצויים
עורך דין
19/05/2016 13:55
שלום אסי

לא ברור מאיפה נובעת הידיעה שלך, אך החלפת מנהל אינה מזכה בפיצויי פיטורים. החלפת מעסיק כן. מנהל לא.

בהצלחה
אני
18/05/2016 19:13
אני כרגע בחופשת לידה כאשר ה14 שבועות מסתיימות לי ב3.6 יום שישי. אם אני מתפטרת לצורך גידול הילד מתי אני צריכה להודיע על הפיטורים? והאם במכתב או גם בטלפון?
שאלה נוספת היא האם אני צריכה לקבל פנסיה בתקופת החופשת לידה? ואם כן איך מפקידים לי את הפנסיה? הרי גם אני צריכה להפריש.
תודה מראש
שירלי
18/05/2016 18:59
שלום לעורכי הדין היקרים,
מטופלת פיריון שואלת:
לפי הכתוב באתר כל זכות, לכל טיפול פיריון, ארבע בשנה, מגיע 16 ימי מחלה.
1. פניתי למעסיק והוא טוען שמדובר ב16 יום מחלה רק אם צברתי אותם, 1.5 ימים לכל חודש. לא נשמע הגיוני שאפשר לעבור ארבעה מחזורי טיפול ולכל אחד 16 ימים כשהצבירה השנתית היא 18 בסהכ.
מי יודע מה פירוש החוק?
2. באיזה מצב יכול מעסיק לפטר עובדת מטופלת פיריון?
3. אשמח להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום הפיריון. הרקע - רצון לפטר למרות חוק התמת.
תודה מראש
מיכל
18/05/2016 15:40
צריכה הסבר, אחרת זה ממש לא ברור לי!

הגעתי אתמול ללשכת התעסוקה, לחתום פעם ראשונה אחרי חופשת לידה.

אני אקדמאית (בתחום העיצוב) ולכן הלכתי להירשם אצל האקדמאים.

הפקיד ראה את הדיפלומה ושאל במה עבדתי לאחרונה.
רוצה לציין שאני גם עוסק פטור (עוסקת בעיצוב) וגם שכירה (משלימה הכנסה) מוכרת בחנות.

כאשר ציינתי את הנ"ל הוא אמר שיפנה אלי עבודות כמוכרת.

אז לא ברור לי! למה אני נרשמת באקדמאים אם נותנים לי עבודות שלא קשורות לתעודה שלי?!?

הפקיד טען שאני שילמתי ביטוח לאומי מעבודתי כמוכרת ולכן אני אופנה לעבודות כמוכרת.

ואני שואלת האם זה הגיוני?

האם ככה נוהגים בביטוח לאומי או שזה רק הפקיד הזה?
אורן
18/05/2016 15:24
האם לאחר שהוצבו מודעות בחברה על איסור עישון ולשם כך הוקצו 2 חדרים ועובדים בכל זאת מעשנים בחדר מדרגות או מקום אחר ולאחר שהוזהרו .
האם מותר לקנוס עובד לדוגמא ב - 100 שח בגין עבירת משמעת זו ?
מיכל
18/05/2016 15:16
הייתי בחופשת לידה חמישה וחצי חודשים. חזרתי לעבודה בתאריך 1.5.16 הבת שלי חולה ומחר אצטרך להשאר איתה בבית. האם מורידים לי יום חופש? או יום מחלה על חשבוני? (לא יודעת אם זה משנה אבל שעות העבודה שלי הן משמונה וחצי בבוקר ועד ארבע. כיום אני עובדת עד שלוש בגלל שעת הנקה שמגיעה לי)

תודה
בושמת
18/05/2016 15:07
התפטרתי אתמול טלפונית. רוצה לשלוח את מכתב ההתפטרות למעסיק. ראיתי שבמכתב צריך לציין מתי תיכנס לתוקף התפטרותי.שאלתי היא מה צריך לכתוב כדי שאוכל להתחיל לחתום כמה שיותר מהר? אני לא רוצה שבביטוח לאומי/ לשכת התעסוקה יגידו לי שמכיוון שההתפטרות שלי נכנסת לתוקף בתאריך מסוים אז אני לא יכולה לחתום לפני... אציין שילדתי לפני 3 שבועות.

תודה
דנה
18/05/2016 15:05
האם רצף ימי חופשת מחלה שנלקחו באותו חודש חשוב? לדוגמא הוצאתי אישור מחלה מ-01.05 עד 12.05, חשוה להאריך מ-13.05(שזה יום שישי שלא עבדתי בדרך כלל) או אפשר גם מ-15.05?

השאלה היא האם הספירה לא תתחיל מחדש? כי יום ראשון של החופשה לא משלמים בכלל ויום שני ושלישי רק 50%.

תודה מראש
טלי
18/05/2016 15:04
אני עובדת כמורה - לא קבועה מזה כשלוש שנים. שנתיים בבית ספר הקיים. כיום בחודש החמישי אחרי הלידה . קיבלתי זימון לשימוע בנושא סיום העסקתי . יש לציין כי הארכתי את חופשת הלידה לחצי שנה ואני עדיין לא חזרתי לעבוד.

השימוע מחר!

ארגון המורים טוען כי מותר לפטר במידה וסיימתי את החלק שבתשלום . ומותר להגיד לי שהולכים לפטר אותי בסוף התקופה האם זה נכון?

(ברקע ניסו להוריד לי את אחוזי המשרה שהייתי בהריון ובהריון הקודם שנגמר בהפלה נאמרו דברים לא חוקיים בעליל)
עובדת
18/05/2016 14:04
שלום, מודה לך על העזרה.
יש לי 2 שאלות הנוגעות לנסיעות:

1) האם מגיע לי החזר *מלא* על חופשי חודשי שרכשתי ב-1 לחודש לצורך הגעה לעבודה, אם פוטרתי כמה ימים לאחר מכן?

רכשתי חופשי חודשי בלמעלה מ-200 ש"ח כי לא ידעתי שאפוטר. האם לא מגיע לי את מלוא הסכום בחזרה למרות שניצלתי אותו להגעה לעבודה רק כמה ימים עד שפוטרתי? הרי לא הייתי רוכשת אותו לצורך אחר מהגעה לעבודה ולא הייתי מבזבזת את הכסף הזה.

2) האם המעסיק חייב ליידע/לסכם איתי בתחילת עבודתי בחברה לגבי גובה דמי הנסיעות שישולמו לי?
מאחר שהוא לא דיבר איתי על זה וגם אני עשיתי חישוב לא נכון של דרך הנסיעה המשתלמת ביותר (כרטיסיה), יצא שבזבזתי יותר על נסיעות ממה שהיה אפשר. האם האחריות על המעסיק כי לא דיבר איתי על זה בהתחלה, או עלי?

מעריכה את הקדשת הזמן, המון המון תודה.
ויקטור
18/05/2016 13:51
שלום

אני עובד במקום עבודה כבר 6 שנים , ביקשתי מהמנכ״ל לצאת יומיים בשבוע שעה וחצי מוקדם מהרגיל למטרת לימודים יש להדגיש שישנם עובדים שיוצאים לימים שלמים חופש למטרת לימודים , נעניתי בשלילה .

האם מותר למעסיק לפטר אותי אם אני ממשיך בלימודיי, האם אקבל את כל מה מגיע לי ? האם יש חוק אשר מכסה אותי ?

אשמח אם תענו לי בהקדם,

תודה מראש
מחמד
18/05/2016 13:51
היי
עבדתי במקום עבודה כשנתיים ולפני בערך 4 חודשים יצאתי לחופש עקב מבחנים באוניברסיטה. אחרי החופש רציתי לחזור לעבוד אבל כנראה המעסיק לא רצה יותר שאעבוד (העבודה היא במשמרות) כשאני מבקש לעבוד הוא מסנן ולפעמים אומר שלא חסר עובדים.

אני לא כזה התעקשתי כי לא היה באלי להמשיך באותו מקום.

עד היום כ-4 חודשים אחרי ללא עבודה (ללא תלושים) לא דיברו איתי בכלל , אני עדיין במערכת !

לא קיבלתי מהם שום מכתב או הודעה.

זה תקין ?
דוד יעקובי
18/05/2016 13:28
חליתי וקיבלתי חמישה ימי מחלה. מאחר ולא החלמתי קיבלתי מאותו רופא, עוד שלושה ימי מחלה. השאלה היא האם ימי המחלה נחשבים כמחוברים (סה״כ 8) או שמפצלים לי את זה לשתי תקופות מחלה שונות?
זה חשוב כיוון שעל היום הראשון איני מקבל דמי מחלה מהמעביד. ואם מחשיבים את הכל כתקופת מחלה אחת, אני ״מפסיד״ יום מחלה אחד. לעומת זאת אם זה מתפצל לשתי תקופות מחלה שונות, אני עלול לכבד ימי מחלה בתשלום.
(אישורי ימי המחלה צמודים קלנדרית ללא ימים בין לבין)

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ