פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 568
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבי
01/07/2016 19:11
הודעתי על עזיבה מהעבודה, המשכתי לעבוד וכבר עברו שלושה חודשים מאז.
האם אני זכאי לפיצויים אם מפטרים אותי עכשיו?
האם אני עדיין נחשב כעובד מין המניין?
ליה
01/07/2016 18:28
היי,
אני עובדת בשכר גלובאלי, בימים א—ה בין השעות 9.00—18.00. החודש, נשארתי המון שעות נוספות: הרבה פעמים יצאתי אחרי 18.00, בחמישי האחרון עבדתי עד 22.30 בלילה, ושישי מ11.00 עד 18.30. מה אומר חוק השעות הנוספות לגבי השכר שלי? האם מקום העבודה מחוייב לשלם לי עליהם, וכמה?
דמיטרי
01/07/2016 15:00
חברי הנהלה ניסו למנוע כניסה של אחד מהעובדים הווטיקם לועד. התערבו בכל דרך אפשרית עד הכניסה למקום הבחירות. מה ניתן לעשות במקרה כזה?
ענת
01/07/2016 06:33
שלום רב
עבדתי 22 שנים במקום עבודה . במהלך השנים העירו פעמים ספורות על טון דיבור שלעיתים אינו נעים. לפני חודשיים טענה עובדת שראתה אותי נוהגת באלימות כלפיי אדם בעבודתי. דבר שלא היה ולא נברא.אותו אדם חולה אלצהיימר במצב מתקדם ואינו יכול להעיד. אין מצלמות ואין אדם נוסף שיוכיח את דבריי או דבריה. הנהלת המקום החליטה להאמין לה והוסיפה שגם טון הדיבור שלי הם יחדיו סיבה לפטר אותי לאחר בירור ולאחר שימוע. חשוב לי לציין שמעולם לא הייתי אלימה ומעולם איש לא אמר כך. בשנת 2010 הגיע מכתב תלונה שהתייחסתי לא יפה לחולה אלצהיימר(על פי דבריו). האם יש לי עילה לפיטורין שלא כדין.
מרי
30/06/2016 22:14
ערב טוב,
התחלתי עכשיו עבודה חדשה בחברה מאוד גדולה ומוכרת, נאמר לי שבמידה ואני ביום מחלה/חופשה ואין לי יתרת ימי מחלה/חופשה הם מקזזים לי מהשכר יום עבודה ( חשוב לציין שאני עובדת שעתית).
כלומר אם בחודש של 22 ימי עבודה עבדתי 20 ימים ויומיים הייתי חולה ואין לי יתרת ימי מחלה/חופשה הם יורידו לי יומיים מהשכר, כלומר ישלמו לי עבור 18 ימים למרות שעבדתי 20 יום.
האם זה עפ"י חוק?
דינה
30/06/2016 18:10
שלום רב,
אני אמורה לחזור לעבודה לאחר שהארכתי את חופשת הלידה שלי בשלושה חודשים (הייתי בבית חצי שנה) אני עובדת במקום עבודתי כ-3 שנים והמשרה שלי זה 8 שעות, רציתי לשאול האם אני זכאית לשעת הנקה לפי החוק.
תודה
שאלה
נעמה גבעולי 15...
30/06/2016 18:07
האם מותר למעסיקה שלי לתת לי לעבוד אחרי 11 בלילה אם המעסיקה שלי דואגת לי להסעה?
איתן חזמה
30/06/2016 18:03
שלום רב,
אבא שלי עובד כנהג משאית ופעמים רבות המעסיק שלו שולח אותו להעמיס את המשאית בסחורה , אך לא משלם לו על כך. זה בסדר?
ובנוסף על כך, כמה ימי חופשה נוספים הוא צריך לקבל אם הוא עובד כבר 5 שנים באותו מקום?
תודה רבה!!
ליאל
30/06/2016 16:14
שלום,
הייתי רוצה לבדוק סוגיה של הודעה מוקדמת למעסיק:
אם במקום עבודה הנוכחי אני עובדת 6.5 חודשים לפי החוק אני חייבת להודיע למעסיק 6 ימים + 2.5 נוספים בגין חודש נוסף.
בחוזה אני חתומה על הודעה מוקדמת של חודש מראש, בלי התייחסות לוותק באופן כללי.
האם חוק גובר על החוזה? ואם יש פסיקה בנוגע.
תודה
תודה
גולני
30/06/2016 16:10
עובד שהתפטר מעבודתו סורב על ידי חברת הפניקס, אשר סרבה לשחרר את הכספים שנצברו לזכותו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים, והועבד באמצעות עורך דין ממולח הגיש בקשה לתביעה ייצוגית נגד חברת הביטוח. על פי כתב התביעה שהוגש בשם העובד המקופח, קופת הגמל של חברת הביטוח מסרבת לאפשר לעובד שהתפטר למשוך כספי פיצויים שהופקדו על ידי המעסיק למרות שהכסף שייך לעובד. סכום התביעה הייצוגית עומד על 880 מיליון שקל...

ודרך אגב, חברת ביטוח הפניקס אינה החברה היחידה שמתעמרת בעובדים וממררת את החיים למי שמבקש למשוך את הכספים השייכים לו לפי פסיקת בית הדין לעבודה!
אבי
30/06/2016 15:17
סיימתי לעבוד במקום עבודה לאחר 6 שנים וקיבלתי טופס 161, אני כרגע לא עובד ומקבל דמי אבטלה ולאחר שלושת חודשי האבטלה מתכוון להתחיל בעבודה חדשה, אני לא מעוניין למשוך את הכספים שצברתי אלא להשאיר אותם בקופה של הביטוח ולהמשיך את ההפקדות לשם כשאני אתחיל לעבוד בעבודה חדשה, האם עליי למלא את סעיף רצף פיצויים בטופס 161א ולהגיש למס הכנסה? או שאני לא אמור כי עד סוף שנת המס אני כבר אמצא עבודה ואמשיך להפקיד לקופה מהעבודה החדשה? כי כאמור אני אתחיל לעבוד בספטמבר השנה וזה לפני סוף שנת המס

תודה
אלי
30/06/2016 15:06
שלום,
אני מבין את כל נושא חישוב השעות הנוספות בשבוע רגיל.
רוצה לשאול איך פרקטית מחשבים במקרה בו החודש מתחיל לדוגא ביום ג', שכן למעשה ימים א-ב הוא עבד בחודש הקודם אז איך מחשבים האם עבר 43 שעות בשבוע זה ? האם יש לבדוק כמה עד בימים א-ב בשבוע הקודם ?
טובי
30/06/2016 15:01
שלום רב, אני עובדת בבימ"ש כ-20 שנה. במהלך חודשי אוגוסט ועד נובמבר נעדרתי מהעבודה כתוצאה מניתוחים ואישפוזים ואזלו לי ימי החופשה והמחלה ולכן לא קיבלתי משכורת.
לאור ההסכם עם ההסתדרות שולמו לכל עובדי המדינה 1000 ש"ח מענק ואני לא קיבלתי מאחר והייתי במחלה ובהנהלה ציינו שאני בחל"ת. לאחר שיצא חוזר מהנציבות ששם רשום שגם מי שהיה במחלה ונגמרו לו הימים רשאי לקבל את המענק, לא קיבלתי ואומרים שזה עניין של קודים ולכן לא מגיע לי.
שאלתי אם יש אפשרות לתבוע את הנציבות ואת ביהמ"ש על כך שלא קיבלתי את המענק? ואם כן מה עלי לעשות
סימי
30/06/2016 14:46
לפני מס חודשים עובדי החברה בה אני מועסקת שבתו באישור ההסתדרות על מנת שמנכל החברה יאשר סעיף פתוח לפני חתימה על הסכם קיבוצי .כחלק מכלי הרתעתי
קיבלו מכתב ממשאבי אנוש כי העובדים ששבתו ינוכה להם מהשכר ולא מימי החופשה האם זה ניתן על פי חוק כאשר יש לעובד מכסה של חופשה שניתן לנכות ממנה את יום השביתה? יש לציין שאותה עובדת נמצאת בהריון , האם זה חוקי? תודה מראש
אלינור
30/06/2016 14:45
היי

ילדתי בחודש 11 והארכתי את חופשת הלידה עד ל-1.9. יש לי ותק של שנה בעבודה. שלחתי מכתב לביטוח לאומי ולעבודה שאני מאריכה את חופשת הלידה עד ה 1.9 שזה התאריך היחידי שמצאתי לילד, לא רשמתי מכתב עזיבה / פיטורים.

ביטוח לאומי שלח לי מכתב על עזיבת עבודה והביאו לי פיצויים... ואני מעוניינת להשאיר את הוותק ולוותר על הפיצויים.

זה אפשרי להחזיר להם את הפיצויים ויחזירו לי את הוותק ?
לדעתי הייתה אי הבנה שלהם
שולי
30/06/2016 13:58
המעסיקה הביאה לי רק חלק מהפיצויים כי חסר שם כסף, והיא גם לא רשמה טוב את תאריך הפרישה בטופס 161.

היא טוענת שאני עבדתי אצלה רק 10 חודשים וזה לא נכון כי חופשת הלידה מצטברת בוותק, והיא גם לא שילמה לי פנסיה בזמן חופשת לידה!

אחרי שאמרתי לה שהיא צריכה להשלים לי את מה שחסר היא אפילו לא טורחת ליידע אותי מה קורה, אז אני שולחת לה הודעות. אחרי שהיא ענתה לי בחזרה אז היא רושמת לי שזה בטיפול. עברו כמה ימים מאז.

שלחתי לה שוב הודעה והיא אפילו לא ענתה לי והבנתי מהיועצת הפנסיונית שלי שהיא מנסה להתחמק, עכשיו אני שואלת מה לעשות עד מתי לחכות ממנה לתשובה!
אורטל
30/06/2016 13:55
אני אמורה לחזור ב 3.8 מחופשת הלידה (שבתשלום) לעבודה. אני רוצה להאריך עד אוקטובר ובאוקטובר לחזור לעבודה.

ב-2.10 זה ערב ראש השנה.

כמה זמן לפני החגים אני אמורה לחזור לעבודה על מנת לקבל את תשלום החגים?

באופן כללי לי ידוע שאם עובדים יום לפני החג ויום אחריו מקבלים תשלום על החג אבל איך זה עובד מבחינת חזרה מחל"ת?

מספיק יום לפני או שצריך שבוע לפני לפחות?
ליזי
30/06/2016 13:50
בעלי עובד בחברה וחתם עימם על חוזה לפני שלוש שנים שבו הם שולחים אותו ללימודים והוא מחזיר להם על כול שנת לימוד .

סה״כ למד 3 שנים ואותם הוא כבר יחזיר עד אוגוסט 2016 .( לפי מה שרשום בחוזה שנחתם לפני3 שנים) לאחר שבדק עם מנהלת כוח אדם הם טוענים אחרת ועכשיו מנסים להוסיף סעיף שבו אומר שהוא חייב לעבוד 3 שנים לאחר סיום הלימודים.

למרות שבדיעבד זה לא מה שהיה רשום בחוזה הראשון.
האם מותר לה פתאום להוסיף סעיף אחרי כול כך הרבה זמן והאם בעלי יכול להתנגד להוספת הסעיף הנ״ל.

תודה לעונים
אור
30/06/2016 11:56
שאלה: האם ניתן לדרוש וועד עובדים במקום עבודה כמו צה"ל, שב"ס או משטרה? הבנתי שבגלל שהם עובדי מדינה אז לא, ונשמע לי מוזר.

באותו נושא - האם אין הגבלת שעות ביממה למי שמקבל שכר גלובלי במערכות האלו? או שמותר "לנצל" את הגלובלי ולהעסיק אותם למעלה מ12 שעות ביממה? (מגיע לפעמים גם ל15-17 שעות).

האם יש עילה לבקשת תוספת שכר או הגבלת שעות?
אלה
30/06/2016 11:30
חזרתי מחופשת לידה ב-20.11.15 וסגרתי מול ההנהלה משמרות קבועות לפי אחוז המשרה שלי שזה 4 משמרות בשבוע ימים ושעות קבועים.

אני כרגע שוב בהריון וחידשו מולי לפני חודש חודשיים שוב את אותו סידור.

נאמר לי שהסידור הזה היה זמני ושהוא נגמר משום מה, ולי זה מאוד מקשה עם הסידור של לקחת את הילדים מהגן והכל.

לפי מה שאני יודעת שאין מקום לחדש את הסידור הזה שבוטל ועקב זה אני מחסירה ולא מגיע למשמרות שלי בזמן.

השאלה מה אפשר לעשות בנידון, האם זה נחשב הרעת תנאים?
דנה
30/06/2016 11:27
ילדתי בתאריך 31.1.2016 (תאריך ידוע מראש - ניתוח קיסרי).

עבדתי עד אמצע החודש והמשכו דווח כימי מחלה וימי חופשה שהיו לזכותי. ימים בתשלום מלא.

קיבלתי דמי לידה ורציתי להבין למה חישבו 3 חודשים לחישוב הכסף את חודש אוקטובר, נובמבר ודצמבר?
ולא את ינואר שעבדתי כביכול במלואו? (כלומר נובמבר דצמבר ינואר).

לא אמור להיות 3 חודשים אחרונים?
מורה דגול
30/06/2016 10:57
בתלוש השכר יש קטע שנקרא תעריפים ובו ערך שעה של נניח 400 ש"ח

אם אני מורה שעובד 90 שעות חודשיות שכרי היה 36000 ש"ח ואנחנו יודעים שזה רחוק שנות אור מהשכר

מה המשמעות של ערך שעה תחת סעיף התעריפים ?
היכן משתמשים בו ?

האם זה שווי השעה כולל כל התוספות ההפרשות, המענקים, הפנסיה וכו מגולם לערכו היום ?
אבי
30/06/2016 01:18
בסוף חודש שעבר סיימתי מקום עבודה והיה אמור להכנס לי למשכורת בונוס שנתי על שנה שעברה ושכחו להכניס לי את זה בתלוש שכר האחרון והחודש קיבלתי את הבונוס בתלוש נפרד וניכו לי ממנו מס הכנסה, ביטוח לאומי ודמי בריאות בסכומים גבוהים מאוד, האם זה הגיוני שינכו לי סכומים כאלה?

מתוך 2000 ש"ח בונוס הורידו לי כל המיסים ביחד 520 ש"ח ונשארו לי נטו 1480 ש"ח

זה הגיוני שעל סכום כזה פעוט יינכו ממני 26% ניכויי חובה?

תודה
עורך דין
30/06/2016 10:15
שלום אבי

סביר שהניכויי לנעשה לפי חוק ובכל מקרה, לקראת סוף השנה האזרחית תוכל לבדוק זכאות לקבלת החזרי מס.

בהצלחה
פיצויים
מאי
30/06/2016 10:12
היי אני היתי עובדת בחנות בגדים שנה ושלושה חודשים ופוטרתי בתאריך 4/5/16 עם התראה מוקדמת של 14 ימים שאמרו לי שישלמו לי עליהם
עד עכשיו התאריך 30/6/16 לא קיבלתי את הפיצויים שמגיעים לי
מישהו יודע מה הזמן המוגבל?
אאאא
29/06/2016 19:49
היי
עובדי הסכם קיבוצי (מגה ) החברה נמכרת לינות ביתן 1.7.16
מגיע לנו בהסכם קיבוצי 3 חודשי הסתגלות מסרבים לתת לנו
מבקשים שנעבוד באותם תנאים ביינות ביתן ואחרי 3 חודשים
בחוזה אישי
טופסי 161 יוחזקו אצל המעביד וימסרו עוד חצי שנה
האם חוקי ? עילה לתביעה הפרת הסכם קיבוצי ?
עורך דין
30/06/2016 09:58
שלום לך

הנושא אכן מורכב ומצריך בדיקה מדוקדקת ולכן יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בזכויות עובדים.

בהצלחה
צליל
29/06/2016 18:50
התייעצות:

במהלל חודש יוני צומצמו בסה"כ 4 שעות ממה שהוסכם עליו בחוזה. המעסיקה מתרצת זאת בזה שהיא עסק קטן. מה ניתן לעשות ע"מ שישולמו? (עתידה ללדת סוף ספטמבר וייתכן שתלוש יוני ייכנס לחישוב ביטוח לאומי)
כמו כן מה אומר החוק לגבי תשלום דמי חג (שבועות החודש שחל בראשון) למי שעובדת חצי משרה?

אשמח לתשובה בהקדם על מנת לא להפגע בתלוש של יוני...
עורך דין
30/06/2016 09:57
שלום צליל

צמצום היקף משרה באופן חד צדדי הנו למעשה פגיעה ברורה בהיקף המשרה שלך, ואסור לעשות זאת במהלך ההריון שלך. דרשי מהמעסיקה להשיב את המצב לקדמותו ולהמנע משינוי תנאי העסקתך - יש לפנות אל המעסיקה בכתב בלבד ולא בעל פה בכל עניין הנוגע לתנאי העסקתך.

בהצלחה
עדי
29/06/2016 18:45
אם עבדתי עד עכשיו במלצרות (בערך שבועיים) והודעתי למנהלת שאני ממש חולה עם חום וכאבי בטן ולא אגיע מחר (הודעתי לה ביום חופש שלי) והיא ענתה לי שהיא מצטערת והיא חייבת לפטר אותי על זה. פשוט ככה בלי הודעה מוקדמת ובלי הקדמות.

מותר לה?
עורך דין
30/06/2016 09:49
שלום עדי

המדוב רעל הליך פיטורים לא חוקי בעליל מה שמאפשר לך להגיש תביעה כנגד המעסיק בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
גנדי
29/06/2016 18:43
במקרה של החלפת בעלי חברה (החברה נמכרה לחברה אחרת) הבנתי שיש חוק שאומר שאני זכאי לפיצוי פיטורין במידה ולא אמשיך לעבוד תחת החברה החדשה, השאלה היא במידה ומודיעים שמכתב הפיטורים יהיה רק בעוד חצי שנה ובנתיים יש להמשיך לעבוד תחת החברה החדשה? האם זה חוקי חצי שנה למכתב פיטורים? האם זה לא מבטל את ההכרה כדין פיטורים במידה ואמשיך לעבוד עוד חצי שנה אצל החברה החדשה?

תודה מראש
עורך דין
30/06/2016 09:48
שלום גנדי

לא - לא ניתן לכפות עליך להעבוד תחת מעסיק חדש אפילו לא יום אחד וזכותך המלאה לעזוב את מקום העבודה בדין מפוטר.

בהצלחה
בונוס בטעות
29/06/2016 16:34
בחודש שעבר שילמו לי 550 שח בונוס בטעות. החודש גילו את זה ורוצים להוריד. האם זה אפשרי? בכל זאת - הטעות שלהם :)
תודה
עורך דין
30/06/2016 09:47
שלום לך

כמובן שזה אפשרי ואפילו מאד הגיוני, ממש כמו במצב שבו היתה נעשית טעות בשכר לרעתך והיית מצפה מהמעסיק להשלים את הסכום שקוזז ממך בטעות. מן הראוי להחזיר את הסכום שקיבלת בטעות בהקדם האפשרי.

בהצלחה
אלירן
30/06/2016 09:13
שלום,

אני העסקתי עובד שכיר שעבד אצלי כמה חודשים במעבדת סלולר בתור טכנאי, לפני שבוע הוא פוטר מעבודתו והתחיל לעבוד במכולת שצמודה אלינו.

בימים האחרונים מגיעים אליי לקוחות שלי וספקים בטענה שהוא פנה אליהם והתחיל לעשות תיקונים במכולת ללקוחות שלנו.

האם יש משהו לעשות בנידון?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ