פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 498
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אמילי
08/01/2017 09:29
אני מקבלת משכורת גלובלית
ויש לי שעות נוספות אך מאחר שלקחתי ימי חופשה נתנו לי שכר של שעות רגילות של השעות הנוספות בתגובה הודיעו לי שהפועל לא עשיתי את השעות?
האם זה חוקי?
עורך דין
09/01/2017 14:02
שלום אמילי

התשובה תלויה בחוזה העבודה שלך מול המעסיק. בכל מקרה, החוק קובע כי יש לשלם עבור שעות נוספות שהעובדת עבדה בפועל ולא מעבר לכך - שוב, אלא אם יש התניה אחרת בחוזה העבודה.

בהצלחה
אושרי
08/01/2017 09:39
שבוע טוב!
אני עובד בתור מאבטח לא דרך חברת שמירה.
המעסיק שלי אינו מוכן להעניק לי את זכויותי כמאבטח עפ"י חוק. (קרן השתלמות עפי צו הרחבה וכד')

מעבר לכך אני עובד משמרות רצופות של 24 שעות בהסכמתי ובהסכמת מעסיקי.

אשמח לחוות דעתכם מכם על אפשרויות תביעה וכיוצא בזה.
עורך דין
09/01/2017 11:04
שלום אושרי

לפי הדברים שאתה מעלה מוטב תעשה אם תפנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
שאלה
08/01/2017 09:40
אני עובד במקום עבודה מעלה 7 שנים, במהלכן צברתי 52 ימיי חופשה בתשלום, האם ישנה האפשרות שהצבירה תיפסק בגבול מסויים?

או לחילופין ביום שבו אתפטר לא תהיה לי האפשות לפדות / לקבל את כל הימים שנצברו?

יש לציין שכל יום חופש שוויו 480₪ לא מעט כסף...

תודה מראש
עורך דין
08/01/2017 19:16
שלום לך

אם המעסיק אפשר לך לצבו רימי חופשה הוא ישלם לך עבור אלה שלא ינוצלו במועד סיום יחסי העבודה, הן בשל התפטרות והן במקרה של פיטורים. קרא את הכתבה באתר בנושא פידיון ימי חופשה ותבין את הנושא לעומקו.

בהצלחה
נדיה
08/01/2017 09:46
הוא עובד כבר 3 שנים באולם אירועים מרוויח שכר חודשי
מעולם לא חתם על הסכם עבודה וכמובן לא על סעיף 14 (אשמח לפרוט מה אומר הסעיף)

הבוס שלו מוריד לו את כל ימי החופש בגלל שבפסח המקום סגור ופעם בחודשיים +- יוצא שיש יום ללא אירוע .
ברוב המקרים עובד בימי שישי כי יש אירועים ומידי פעם גם במוצא"ש.

הבוס שלו לא מוכן לחתום על חוזה עבודה - האם ניתן לאלץ אותו ?

האם חותם על הסכם זה אומר רטרו מתחילת העבודה ?
אם יתפטר יקבל פיצויים ?

מבקשת עזרה בהסבר ממי שמבין.

תודה
עורך דין
08/01/2017 18:34
שלום נדיה

המעסיק באולם האירועים עובר על החוק, וכנראה לא רק בגלל שלא נתן לעובד מסמך המפרט את תנאי העסקתו, אלא גם בכל הנוגע לניכוי ימי חופשה.

מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין מנוסה בדיני עבודה.

בהצלחה
שרה
08/01/2017 09:47
1. האם לפי חוק צריכים לשלם על הפסקה של חצי שעה אחרי 6 שעות ?

2. אם לדוגמא נתנו משמרות ואני רשומה למשל ביום ג מ7:00-15:00 אז:

* האם מותר לבעל עסק לשלוח אותי הביתה (בלי שום בקשה אישית ממני) יותר מוקדם ממה שצוין בסידור משמרות ?

*האם מותר לבעל עסק לשחרר אותי יותר מאוחר ממה שצוין בסידור רק מפני שהמקום לא מספיק מסודר? (דוגמא: עבדתי באחד הימים מ7 בבוקר ובשתיים וחצי יצאתי להפסקה וב3 חזרתי ובזמן הזה המסעדה הספיקה להתמלא והיו הרבה כלים על השולחנות אז בעל העסק לא הסכים שאלך בגלל זה. האם זה חוקי?!)

3. האם במקומות כאלה צריך אישור לצאת לחופשה? ולא רק להודיע שבועיים מראש?

4. מתי צריך להודיע על התפטרות?
עורך דין
08/01/2017 18:32
שלום שרה

1. יש באתר זה כתבה מפורטת שמסבירה על הזכות לקבל הפסקה בעבודה והתשלום עבורה.

2. אם המעסיק משחרר אותך לפני הזמן עליו לשלם לך עבור השעות החסרות אלא אם סוכם אחרת בתחילת העסקתך.

גם לגבי שחרור מאוחר, חייבים לשלם לך על הזמן.

3. בכל מקום עבודה צריך אישור על מנת לצאת לחופשה.

4. קראי את הכתבה בנושא הודעה מוקדמת

בהצלחה
אנונימי
04/01/2017 10:50
שלום
התחלתי לעבוד ב-01/10 אבל רק ב-12/12 חתמתי על סעיף 14. איך מחשבים את הפיצויים?
תודה
עורך דין
08/01/2017 18:29
שלום לך

קיימת באתר זה כתב המפורטת המסבירה על חישוב פיצויי פיטורים לעובדים החתומים על סעיף 14 - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
אני
04/01/2017 09:41
האם זו הרעה מוחשית בתנאי העבודה?
עורך דין
08/01/2017 18:28
שלום לך

קשה מאד לענות על השאלה מבלי לעיין בחוזה העבודה שלך.
אין בשאלה מספיק מידע...

בהצלחה
אורטל
04/01/2017 09:36
אני בשבוע 9 להריוני. בת 29 עם 2 קטנטנים בבית. אני עובדת בעבודתי הנוכחית כ7 חודשים. לעבודה הזו הגעתי באמצעות הבוס הנוכחי שהיה גם הבוס שלי במקום הקודם. בחודש הרביעי לעבודתי נעשתה עימי שיחת סיכום תקופה בה קיבלתי את מלוא המחמאות מהבוס. לאחר מכן חליתי בדלקת חריפה בגרון שהשאירה אותי מרותקת למיטה עם חום של 40 מעלות למשך מספר ימי עבודה.

לצערי, בד בבד הבן שלי הקטן מעוכב שפתי והוזמנתי לקלינאית תקשורת לאבחון. מה שגרם לי לצאת מהעבודה (בתיאום מול הבוס שלא מאוד בא לקראתי). מאותה תקופה הבוס שלי שינה את יחסו אליי בצורה קיצונית. בחודש דצמבר נודע לי שאני בהריון, ובאותו חודש קיבלתי זימון לשימוע, בטענת שווא שאני לא ממלאה את עבודתי כראוי.

מיד בשימוע הודעתי שאני בהריון מזה מספר שבועות. העברתי אישור על פי בדיקת דם שרופא מאשר שאני בהריון. מיד לאחר השימוע נדרשתי לסור בדחיפות לרופא על מנת להוציא אישור קונקרטי במיידי על ההריון. גם כאשר סיפקתי את זה על פי דרישת הבוס זה לא סיפק אותו.

כשבוע לאחר מכן בעקבות ההודעה על ההריון, הבוס שלי הודיע לי שהוא החליט לבטל את הפיטורים ומבחינתו לשים את הכל מאחורינו. כמובן שמאוד שמחתי. אך לצערי לא כך קרה. מאותו יום אני עוברת מסכת התעללויות והתעמרות. נפשית רגשית.

בין היתר:

1. אני מקבלת מיילים מהסמנכ"ל שמבקש עוד אישור הריון (מה אני משקרת?! הרי בסופו של דבר תצא לי בטן וגם אף רופא בעולם לא יסכן את שמו ורשיונו וייתן אישור הריון אם אין!).

2. הבוס שלי מתעלם ממני מאז 3. נשלח לי מייל ("בטעות") מסמנכ"לית משאבי אנוש בו היא מתכתבת עם הבוס שלי שביקש ממנה לעבור על הצילומים מהמצלמה במשרד בשביל לראות אם דיווחי שעון הנוכחות במשרד נכונים בהתאמה לכניסות והיציאות מהמשרד (מנסים "לתפור" לאישה בהריון תיק?)

4. עוד נשאלתי על ידי סמנכ"לים נוספים מדוע אני ממשיכה לרצות להישאר כאן אם אף אחד לא באמת רוצה שאשאר?

האם זה הגיוני שבכלל שואלים אותי דבר כזה? יש לי משפחה לפרנס!!! בטח שארצה להישאר!

להפתעתי, שבועיים לאחר ביטול הפיטורים זומנתי, הפעם למנכ"ל שהטיח בי אשמות שווא ובסוף השיחה הוא הודיע לי שהוא מתכוון לפטר אותי למרות ההודעה הקודמת והוא יגיש את בקשתו למשרד התמ"ת כדי לקבל אישור חריג לפטר בהריון. עוד הוא ביקש ממני להחליט תוך איום "אם אני רוצה לסיים את זה בטוב ולהיפרד או לסיים את זה ברע"?

ואני שואלת..... האם זה הגיוני שככה מתנהגים היום במדינת ישראל לעובדת בהריון שצריכה לפרנס עוד 2 ילדים קטנים ? מעולם לא רצחתי, לא פגעתי, לא הטרדתי ולא עשיתי דבר שמגיע לי היחס הזה ובטח לא הפיטורים האלו.

זאת ועוד שאני מאודדד דואגת וחוששת לבריאותי ולבריאות העובר בבטני כי כל היום אני צריכה להתעסק באישורים ובמיילים מטרידים כאלה ואחרים.... בזימונים ובשיחות ובחשש מפיטורים במהלך הריון שכן אף אחד לא יעסיק אותי עכשיו...
עורך דין
08/01/2017 18:27
שלום אורטל

התנהלות המעסיק אכן מרגיזה. יכול להיות ששווה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין על מנת לבדוק את הנקודות שאת מעלה לעומקן.

בהצלחה
ליעד
08/01/2017 12:00
אני עובדת מספר פעמים בשבוע למספר שעות במשך כשנה רצוף. צברה עד כה כחמישה ימי חופשה ומעולם לא מימשה חופשה.

כשטסה לחול בקיץ, הודיעה שהיא טסה ולא ביקשה במפורש לקבל תשלום על החופש ולכן מקום העבודה לא מימש את ימי החופש.

בתלוש השכר שלה בחודשים האחרונים היה רשום שימי חופשה שלא ינוצלו עד סוף השנה ימחקו.

השאלה היא, האם כיוון שמדובר במספר נמוך כל כך וכן שמקום העבודה לא ביקש ממנה לצאת לחופש, האם הדבר חוקי? או שזה נחשב שהוא כן ביקש (אף על פי שהיא מעולם לא קראה את ההערה ) מתי מותר למחוק ימים? חשבתי שרק אם סך הצבירה גדול מהמכסה השנתית
עורך דין
08/01/2017 18:22
שלום ליעד

באופן עקרוני צבירת ימי מחלה צריכה להיות בהסכמת המעסיק, כאשר רואים גם שתיקה כהסכמה. במקרה שאת מתארת המעסיק הודיע מראש כי יש לנצל את ימי החופשה ולכן מותר לו שלא לאפשר צבירה כאמור.

בהצלחה
לביא רבקה
08/01/2017 16:18
חודש דצמבר הייתי חולה חודש מלא .
עובדת 5 ימי ם בשבוע 08:00 עד 17:00 שכר חודשי
כמה ימי מחלה המעסיק צריך לקזז
עורך דין
08/01/2017 18:20
שלום לביא

המעסיק צריך לקזז ימי מחלה לפי המספר המופיע באישור הרפואי ועד לתקרת הימים שצברת.

בהצלחה ורק בריאות
פיצויים
יובל
07/01/2017 18:09
שלום,
אני עבדתי במקום עבודה במשך שנה וארבעה חודשיים ועזבתי כי התחלתי שירות לאומי,
מקום העבודה לא שילם לי פיצויים, האם אני זכאית?ואם כן מה אני עושה בנידון אם פניתי אליהם וטוענים שאני לא זכאית?
תודה
עדי
06/01/2017 15:37
האם תכנית פרישה מרצון בבנק ל. מחוייבת לקבל אישור ההסתדרות?
גננת ודדת
06/01/2017 10:15
אני גננת שילוב על מנת לעבור בין 4 גנים ולהגיע בזמן אני עובדת בין מושבים וקיבוצים אני לוקחת את רכבי לעבודה. משלמים לי לפי נסיעה באוטובוס וזה ממש לא מכבה את ההוצאות. הסתדרות המורים לא מצליחה לסייע לנו מה ניתן לעשות כדי לקבל החזרת רכב ונסיעות לפי קמ בפועל.
פטורים
עדי
06/01/2017 01:20
שלום אני ילדתי 17.10צריכה לחזור לעבודה ב17.1אני עובדת שנה וחצי חופשת לידה השאלה שלי אני לא יוכל לחזור לעבוד כי הבת שלי בת 3 צריכה לעבור ניתוח אני יוכל לרשום מכתב למעסיקה שלי לקבל פצויים אני ישמח לתשובה
אלון
05/01/2017 23:46
השתלשלות האירועים, מאבטח:

חמישי 15.12.16 - עבירת בטיחות באימון. (הפסיקו לי את האימון ב-3 לפנות בוקר במקום ב-4:00)
אחרי תרגיל שהיה פרקתי את הנשק שהיה עם תקלות גם בזמן התרגיל:
שקשקתי, הבאתי מבט משולש (הכל לפי נוהל) ולא ראיתי שתקוע בפנים כדור ח"ק (חסר קליע)
ונקרתי והייתה ירייה.
*יש לציין שגם הרמ"ש שהיה בקר לא ראה את הכדור וגם התנאי תאורה שם חלשים.
לבקר לא עשו כלום והוא המשיך לעבוד כרגיל.

מוצ"ש 17.12.16 - הודעה בוואצפ מהמנהל כח אדם:
"מה קורה אחי? אתה מעודכן בזה שאתה לא יכול לעבוד כרגע, עד להודעה חדשה."
שאלתי למה, הוא אמר שזה בהוראה של קב"ט המתקן.

מתייבש מתייבש מתייבש

02.01.17 אף אחד לא יצר איתי קשר ולא הגיעה ה"הודעה החדשה"
אז יזמתי ושלחתי הודעה לברר מה המצב שלי
בשיחה הזו ביקשתי את ההסכם עבודה שלי
הוא (מנהל כח אדם) אמר שהוא ישלח מחר ולא שלח.
גם אחרי שהזכרתי לו כמה פעמים, הוא לא שלח.

יום שלישי 03.01.17 - טלפון ממשרדי החברה, הצעת עבודה באבטחה אחרת עם קורס חדש.
שכר נמוך יותר ובלי הסעות. הרעת תנאים ?

יום חמישי - 05.01.17 - שלחתי הודעה למנהל כח אדם וביקשתי ממנו שוב את ההסכם
ושאלתי למה הם לא שקופים איתי ושהם לא מכבדים אותי
לטענתו דיברו איתי מהחברת אבטחה כבר
כמו כן אמר שמחכים ממני לתשובה לעבודה ואמרתי לו שאני מסרב להצעה.

כיום אני עובד בחברה חמישה חודשים. ובמתקן עצמו 6 וחצי שנים.
זה מכרז חדש שהחברה הנוכחית זכתה.
קיבלתי את הפיצויים מהחברה הקודמת.

עובד במשרה מלאה בשכר 41.85 לשעה.
עם הסעות מהבית.

מנגד העבודה שהציעו לי באבטחה אחרת משרה מלאה - בשכר 34 לשעה.
ללא הסעה.

*עובד בעבודה אמר לי שמנהל כח אדם אמר לו שאני כבר לא יחזור.
(לא עשו לי עדיין שימוע ולא הודיעו לי כלום)

מה לעשות? אפשר לתבוע? מרגיש שעושים ממני צחוק. אני חסר אונים כבר וגם לא מקבל משכורת.
אני
05/01/2017 19:18
שלום, בעקבות פיטורים אחרי מס' שנות עבודה התברר שהמעסיק לא הפקיד עבורי כספים במשך תקופה ארוכה בפוליסות שלי. לקחתי עו"ד ולפני מס' ימים הוא הגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה. מתי עלי לשלם לו שכר טרחה ? (לא חתמנו על הסכם כלשהו) האם כבר עכשיו, מיד עם הגשת התביעה או רק אחרי הכרעת השופט/ת ? מה גובה שכר הטרחה שעלי לשלם לו - מחשבים את זה לפי אחוזים מהסכום שאני תובעת או שיש דרך חישוב אחרת לשכר הטרחה שעלי לשלם לו ? תודה מראש.
נטליה
05/01/2017 17:16
שלום לכולם, שאלה לגבי דיני עבודה:

אני סטודנטית, עובדת כמלצרית בבית קפה מסוים מזה כ3 חודשים (37 ימי עבודה בפועל).

נעדרתי מעבודה יומיים עקב מחלה.

הודעתי מראש שלא אגיע עקב מחלה בשני הימים. יש בידי אישור רופואי. ביום השני למחלה כאשר הודעתי לממונה עליי שלא אגיע נאמר לי ש"אין ברירה את חייבת להגיע" וכשלא הגעתי לעבודה הוסרתי מקבוצת העבודה בה מפורסם הסידור, יומיים לאחר מכן (היום) גיליתי בעקיפין שגם ביטלו לי את המשמרות של השבוע הקרוב. (כל זה ללא ידיעתי וללא הסברים).

וזה קרה לפני שהוזמנתי לשימוע.
רחל
05/01/2017 15:35
אני עובדת בשתי משרות חלקיות, לאחת המשרות חוזרת בקרוב לאחר 4 וחצי חודשים של חל״ד . השאלה שלי נוגעת לגבי מקום העבודה הנוסף. לפני כמה שבועות הודיעו לי שהמקום נקנה ע״י חברה אחרת וכל העובדים פוטרו היום מלבדי(כי עדיין אין אישור של משרד התמ״ת). אחת העובדות הציעה לי להתפטר כי המצב הזה מעכב את המעבר לחברה החדשה. אני מעוניינת לעבוד בחברה החדשה אבל הם אמורים לראיין אותי ולהעסיק מחדש אז מקומי לא בטוח וגם אני מעוניינת להתחיל לעבוד שם רק בעוד שלושה חודשים. שאלתי היא האם בפיטורין והתפטרות כספי הפיצויים זהים, והאם מגיעים לי פיצויים גם עבור חודשי החל״ת?
יניב
05/01/2017 13:31
שלום רב,
הייתי בראיון עבודה שהיה מוצלח מבחינתי,
המראיינת המקצועית אמרה לי שאני אקבל תשובה בשבוע שאחרי.
עבר חודש אך טרם קיבלתי תשובה.
ברצוני לתבוע את החברה באופן עצמאי:
1) האם זו עילה לתביעה , לפי מה שקראתי יש חוק שמחייב לעדכן את המועמד האם הוא עבר את הראיון לחיוב או לשלילה.
2) איפה תובעים - בבית דין לעבודה או בבית משפט לתביעות קטנות.
3) אילו מסמכים נדרשים?

תודה רבה.
נורית
05/01/2017 10:42
בירור רישום ימי חופשה- עובד שעובד 5 ימים בשבוע מקבל 11 יום נטו ימי חופשה, תעריף 0.92 לחודש, כשהעובד לוקח יום חופשה באותו חודש , נוסף לו 0.92 ויורד לו 1, ז"א יש הפרש כל חודש 0.08 שנצבר שהעובד חייב, האם זה תקני? כי כשעובד במינוס ימי חפשה ורוציים להוריד לו , הוא מחוייב ביותר כל חודש 0.08... מה עושים? מה החוק אומר?
תמר
05/01/2017 10:20
ברשותי קרן פנסיה קיימת
התחלתי לעבוד בתאריך 29.9.16 במקום עבודה
כעבור שלושה חודשים פוטרתי ויום העבודה האחרון היה 19.12.16. (סהכ תלושים של 4 חודשי עבודה)

המעסיקה שלי טוענת שאינה צריכה להעביר עבורי כספים לפנסיה הקיימת שלי, מאחר ולא חלפו שלושה חודשים קלנדריים בתקופת עבודתי.
האם טענתה קבילה או שעלי לערער על החלטתה?
חנה
05/01/2017 09:19
אם העובד יש לו ימי מחלה פרוצים על שני חודשים , האם מתייחסים לזה כחבילה אחת ?
כלומר החלק של החודש השני משולמים 100% ומקוזזים לו בתלוש השני לחודש הבא ?
אירית
04/01/2017 08:09
שלום,

אני עובדת במשרד החוץ בחול ב 50 % משרה, יצאתי לשמירת הריון בתפקיד מסויים בשגרירות ולאחר חזרתי (חופשת לידה) התברר לי שהמשרה שלי תפוסה והמשרה שרוצים לתת לי בלי הסכמתי היא משמרות באותו מספר שעות זאת אומרת אני יעבוד משעב 12 וחצי עד 4 וחצי מה שלא רציתי מהתחלה כמובן שלא הסכמתי מאחר שאיני מעוניינת לעבוד. הם מאלצים אותי לעבוד במשרה של משמרות או לעשות תפקיד אחר שלא עברתי שום הכשרה וגם שאיני מסוגלת לעשות אותו. מה הזכויות שלי במצב זה? והאם כל הסיפור הזה הוא הרעה בתנאים? לציין שאני עובדתי בתפקיד הזה עוד לפני השמירת הריון קרוב לשנה וחצי.
בברכה
אירית
אירית
05/01/2017 08:36
שכחתי להוסיף! אני ביקשתי לחזור לתפקיד הקודם שממנו יצאת ושכרגע אישתו של המעסיק הוצבה במקומי והוא הציג את זה כך שאין לי ברירה אילה להסכים למשרת המשמרות או למישרה שאינה מתאימה לי מבחינת התוכן שלה.. עדיין אני רוצה ומעוניינת לחזור למשרה שלי או לחילופין התפקיד שהוצע לי שהוא מתאים לכישוריי.
בברכה..
הדס צדוק
05/01/2017 07:06
שלום.
רציתי לדעת מה הזכות שלי במידה ואני עובדת כח אדם במפעל , קראו לי לעבודה וכשהגעתי למקום אמרו לי שאני צריכה לחזור לבית כי אין עבודה. כח אדם מצידם מתנערים מאחריות. המפעל נמצא באזור תעשייה ורחוק מהבית, האם אני זכאית לתשלום על היום הזה ועל נסיעה במונית שאני שילמתי?
תודה רבה
שאלה
שאלה
04/01/2017 20:30
אם אני מביאה מביאה מישו לעבודה דרכי כמה מגיע לי ואם אני עוזבת העבודה עם ישארו משלמים לי או מבטלים
הדס
04/01/2017 18:58
אני עובדת במכולת (סניפים) כבר כמעט 4 חודשיים והיה יום אחד שהיה ספירת מלאי במוצאי שבת. והמנהל אמר שישלם במזומן 30 שקל לשעה. וכבר כבר יותר מחודש ועדיין לא שילם, איך אני יכולה לקבל את כספי בחזרה? והאם אני יכולה לתבוע אותם ולקבל פיצויים?
טטיאנה
04/01/2017 15:50
אתמול המנהל כעס עלי ושלח אותי הביתה. האירוע התרחש בנוחות עובדים אחרים. הרגשתי מושפלת. אני עובדת באותו מקום 12 שנים, בעלת תפקיד. עכשיו איני חסרת אונים טעינה יודעת מה לעשות
שאלה
04/01/2017 13:53
עובדת במקום כבר שנה וחודשיים במשרה מלאה...בכל שנה מחולקים בונוסים לעובדים. השנה כמו תמיד חולקו בונוסים בסכומים שונים לעובדים שונים.אך איני קיבלתי.
הנוסף לכך המנהלת הפיצה תוך כדי שיחה עם אחד העבדים שאני ועוד 3 עובדות לא קיבלנו בונוסים...לגביהן זה התברר כלא נכון.ונותרתי היחידה הין העובדים שלא קיבלו תוספת בסוף השנה. בנוסף לכך תמיד קיבלתי הערות לא נעימות שנוגדות את המציאות ...לאיכות עבודתי ולאופי האישי שלי שלא בא לידי ביטוי בעבודה ועוד כל מיני דברים שכנראה המנהלת חושבת וללא ביסוס עשתה החלטות כאלה ואחרות. השאלה אם אני יכולה להוא בטענה של הפליה בעבודה? ואוריה שנוצרה היא מאוד לא נעימה בעקבות כך שכולם יודעים מי קיבל מה ומי לא.
מעיין
04/01/2017 09:28
אני עובדת במקום עבודה שעובדים 7 ימים בשבוע משמרות
יש שני עובדים שממררים לי את החיים ושולחים לי הודעות נאצה והשפלה ועושים הכל כדי לדחוף אותי להתפטר
ההנהלה לא עושה דבר חוץ מלומר לי שלא אפוטר
הכל מתועד.

אני מפרנסת יחידה ואמא לשלושה ילדים כשאחת עם צרכים מיוחדים.

מה האפשרויות שעומדות מולי?
הדס
04/01/2017 09:26
שאלה עבור אישה שאני מכירה:

היום יש שביתת אוטובוסים בירושלים, האישה עובדת כמלוות הסעות של ילדים בחינוך מיוחד ומתניידת בתחבורה ציבורית על מנת להגיע לתחילת המסלול וכדי לחזור הביתה.

עקב השביתה, אמרו לה לקחת מוניות ולהביא קבלות ושהיא תקבל החזר במשכורת.

האישה בעלת קושי כלכלי מאוד גדול ואין לה כסף להתנייד במוניות.

(אציין שבגלל השביתה היא תידרש לקחת לפחות ארבע מוניות למסלולים של כל היום).

כשהיא אמרה את זה לאחראים שלה *הבוקר* הם אמרו שאין להם מה לעשות בנידון כדי לעזור לה ובעקבות כך פוטרה מעבודתה.

האם זה חוקי?

מעבר לזה שהם פשוט פיטרו אותה טלפונית מעכשיו לעכשיו...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ