פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 333
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ש.ע
02/04/2018 22:56
היי,
אני עובדת בסטארט-אפ וההנהלה החליטה להחתים את כל העובדים על חוזי עבודה חדשים.
לפי החוזה החדש רוצים לרשום 70% מהשכר כשכר בסיס ו-30% כשעות נוספות גלובליות (עד היום כל השכר שולם כשכר בסיס ולא היה שום אזכור לשעות נוספות).

האם זה תקין?
אם אהיה מובטלת או בחופשת מחלה איך ביטוח לאומי/שירות התעסוקה מתייחסים לזה?

תודה.
עורך דין
03/04/2018 07:22
שלום לך

על פניו שיטה זאת תפגע בזכויות שלך אולם על מנת לתת ייעוץ רציני לגבי חוזה עבודה, צריך לעיין בחוזה ולהבין את מהותו מאלף ועד תיו. פני לקבלת ייעוץ משפטי מול עורך דין.

חג שמח
מאיה
02/04/2018 22:58
שלום וברכה
בעלי עובד חוזר ברשת קפה בתור טבח
עבד בעבר שנה וכיום הוא עובד שם כחודש
בנוסף לבעלי יש עוד מספר טבחים
שאחד מהם ערבי שבעקבות חג הפסח הכפר נמצא בהסגר והוא אינו יכול להגיע לעבודה
עקב כך דורשים מבעלי לעבוד משמרת כפולה שזה אומר מ7:00 בבוקר עד חצות הליל
יש לציין שעקב הלחץ שקיים במסעדה ובהזמנת מנות בעלי לא מקבל אף הפסקה למעט מספר פעמים לעשן סיגריה במחסן מאחורי המטבח אף אציין שאם יוצא הזמנת מנה בעלי מחויב לעזוב את הסיגריה ולהכין את ההזמנת המנה הנ"ל
העבודה בנוסף לא נמצאת בעיר מגוריו מה שמצריך ממנו לצאת שעה לפני כן כלומר ב6:00 כדי להגיע בזמן למשמרת וחוזר ממשמרת ב1:00 לפנות בוקר
ובעקבות כך יוצא לו 4 שעות שינה ממוצע ביום.
האם יש לי זיקה לתביעה ומה עליי לעשות?
אציין גם שכל כניסה למשמרת ויציאה ממנה ממוחשבת ויש אצלינו את הפתקיות המוכיחות על השעות שציינתי בנ"ל
עוד אציין שחוץ מבעלי המנהלים לא נותנים לאף אחש מהטבחים את השעות הללו.
עורך דין
03/04/2018 07:21
שלום מאיה

אכן, אסור להעסיר עובד שתנאים כאלה. מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין ולבחון את נסיבות העסקתו של בעלך לעומקן, על מנת להבין מה ניתן לעשות בנושא.

חג שמח
אלון
02/04/2018 22:59
ערב טוב,
עובד כבר 3 שנים ברשת אלקטרוניקה לפני שנה הוחלף מנהל הסניף והיה מנהל סהכ בסדר עד לפני חצי שנה, לפני חצי שנה נכנס עובד חדש לסניף שסבל מהמנהל מאלימות מילולית ואף נזרק על עט יותר מפעם אחת.
אנחנו כצוות החלטנו לנהל עימו שיחה בהקשר לכל טענותינו אליו, השאלה אם נפנה אליו ונעלה את טענותינו והמנהל לא יקבל את העניין ברוח טובה האם אנחנו בעצם חושפים את עצמנו לכך שנפוטר?
יש לציין שקיים קרע עמוק בין המנהל לשאר העובדים על רקע התנהגותו בנוסף העובד הנדון אינו עובד שיכולת עבודתו נופלת מרמתם של השאר.
עורך דין
03/04/2018 07:19
שלום אלון

איני בטוח שזה מעשי לפטר את כל העובדים בחנות... לכן, לקבוצה יש כח במקרה כזה. יכול להיות שמוטב לפנות להנהלת החברה, שמעל המנהל שלכם, בכתב ובצירוף חתימה של כל העובדים במקרה המתואר.

חג שמח
שרה
02/04/2018 22:59
ערב טוב
עבדתי 7 ימים במשרד...עזבתי מבלי להודיע (הודעתי שאני לא מגיעה אבל לא שעזבתי לצמיתות) הרגשתי נפשית מאוד לא טוב והבוס ידע על כך... נורא הצטערתי על כך וגם אמרתי לו...
מילאתי טופס 101 אך לא פרטי בנק...שלחתי לבוס הודעת התנצלות וצירפתי פרטי בנק ואת השעות שעבדתי...הוא התעלם.
האם על פי חוק מגיע לי השכר?
עורך דין
03/04/2018 07:17
בוקר טוב שרה

התשובה חיובית בהחלט. למרות שהתנהגת בצורה לא ראויה מגיע לך שכר עבור השעות שעבדת.

בהצלח וחג שמח
טליה
02/04/2018 23:00
הי! אני עומדת לעזוב מקום עבודה וזכאית לאבטלה מיידית (המקום נסגר). אני שוקלת את האפשרות לטוס לחו״ל לחופשה לפרק זמן של כמה חודשים.

1. האם יש לי אפשרות לטוס ורק אז לאחר שאחזור להתחיל את פרק האבטלה? כלומר האם תקופת הזכאות מתחילה ממתי שאני מתחילה לחתום, או ממתי שסיימתי את העבודה?

2. האם זה משפיע על גובה דמי האבטלה אליהם אהיה זכאית? שמעתי טענות סותרות - האם סופרים לי את 6 החודשים האחרונים עבור החישוב (כלול חודשים בם לא עבדתי), או האם סופרים לי 6 משכורות אחרונות (לא משנה מתי סיימתי לעבוד) ?

3. יתכן שבמקום חופשה בחו״ל, אצא למספר חודשים עד שנה של עבודה בתשלום בחו״ל (רילוקיישן זמני). מה ההשפעה על הזכאות שלי לאבטלה?
עורך דין
03/04/2018 07:16
בוקר טוב טליה

לכל השאלות ששאלת בנושא דמי אבטלה יש מענה מפורט ונרחב בסקירה המופיעה באתר זה בנושא וכן באתר המוסד לביטוח לאומי.

חג שמח
מארי
02/04/2018 23:01
שלום, יש לי שאלה בנוגע לחוק החדש לקיצור היקף השעות במשרה מלאה מ- 186 שעות חודשיות ל- 182.
המעסיק טוען כי מתוך 45 שעות שבועיות שעובדים כיום יש להפחית 2.5 שעות הפסקה (1/2 שעה הפסקה ביום), ועל כן עבודה בפועל של עובדת מסתכמת ב- 42.5 שעות שבועיות. לאור זאת, ההפחתה הנדרשת היא למעשה של חצי שעה שבועית. כמו כן, המעסיק טוען כי אינו מחויב לשלם את חצי שעת ההפסקה היומית ומכיוון שהוא כן משלם בגינה, הוא אינו נדרש להפחית בשעות העבודה.

אשמח להבהרה בנושא אם טענות המעסיק אכן נכונות.

תודה
עורך דין
03/04/2018 07:15
בוקר טוב מארי

המעסיק טועה ומטעה. שבוע העבודה קוצר ל-42 שעות ולא ל-42 וחצי שעות.

בהצלחה
אשלי
02/04/2018 11:31
שלום וחג שמח

לאור קיצור שעות העבודה שנכנס אתמול לתוקפו, איך זה עובד לגבי עבודה 8.5 שעות ביום 5 ימים בשבוע?

כמו כן, האם חצי השעה האחרונה לא נחשבת כשעה "תשיעית" שהיא שעה נוספת?
תודה מראש
רחלי
02/04/2018 11:27
אני אמורה לעבוד משמרות 6 שעות ביום שישה ימים בשבוע
עברתי תאונת עבודה וישבתי שבוע בבית ותוך כדי המנוחה בבית נדבקתי בשפעת אז נתנו לי עוד שבוע מחלה..
אני אמורה לחזור יום ג' לעבודה..
המנהלת שלי החליטה שהעניש אותי ולתת לי משמרת אחת כל השבוע..
זה חוקי..?
הילה
02/04/2018 11:20
שלום לכולם.
אני עובדת בחברה גדולה בשכר שעתי.
למיטב הבנתי היום נכנס קיצור חודש העבודה - כלומר הורדה של שעה בשבוע.
מתי על המעסיק להודיע על היום שהתקצר?
אני עובדת שעתית ולכן ביום זה שעות נוספות מתחילות יותר מוקדם, אך משום מה לא מוכנים לתת לי תשובה

מה החובה שחלה עליהם?

תודה וחג שמח
נטלי
02/04/2018 10:48
בעלי עובד בסופר בזמן העבודה ביקשו ממנו לעשות משלוח על הרכב הפרטי שלו, תפקידו של בעלי בסופר הוא אינו שליח אלא קצב, בזמן המשלוח הוא עבר תאונה והרכב הושבת. מי האחראי על הנזקים של הרכב ועל פגיעות הגוף של בעלי? מה עלינו לעשות?
לינוי
02/04/2018 10:47
היי אם עבדתי במקום עבודה במשך כמעט שנתיים ולא הפרישו לי פנסיה, היום אני לא עובדת שם וכששאלתי על הפנסיה המנהלת חשבונות אומרץ שגם אני חייבת להפריש את החלק שלי ורוצה לקחץ לי את החלק שלי מהימי חופשה שיש לי.. אני לא מעוניינת כי אני רוצה את כסף של הימי חופשה. זה חוקי לבקש ממני גם את החלק שלי אחרי שכבר עזבתי?
שוטר במשטרת ישראל
01/04/2018 23:24
שלום
אני שוטר במגזר המנהלי במשטרת ישראל (תפקיד במטה, ללא עבודה בשטח)
האם יש השלכות לאי הגעה לעבודה במשטרה במהלך התקופה שבין הודעה על ההתפטרות ועד שההתפטרות נכנסת לתוקף בפועל מלבד קנס כספי בגובה המשכורת על כל חודש שלא מגיעים לעבודה?
המדובר באי התייצבות לאחר תקופה של כחודש שבה אני מסיים את כל ההתחייבויות שלי למקום העבודה ומסיים להעביר את הידע שלי הלאה לממלאי מקומי כך שהעיכוב בפיטורין הוא לכאורה ביורוקרטי גרידא.
תומר
01/04/2018 17:58
שלום,
אני עובד חודשי אשר מוגדר ב-35% משרה אך מאז תחילת עבודתי גם עובד מעבר לכך כ-40 שעות נוספות בממוצע כל חודש. האם 40 שעות נוספות בממוצע בחודש הם משהו שהמעסיק מחויב לתת לי מתוך העובדה (שהפך לשגרתי) שלכל אורך העסקתי בארגון תמיד הייתי עובד שעות נוספות? והאם הוא יחליט להפחית לי את השעות הנוספות האם ייחשב הרעה בתנאי עבודה?

תודה רבה וחג שמח.
נטלי
01/04/2018 09:01
שלום רב,
אני עובדת במקום עבודה עד אתמול 4 שנים
אני אחרי חופשת לידה יש לי ילדה כרגע בת שנה בבית . ואני כרגע בהריון חודש 4 הבת שלי יצאה לחופשת פסח הודעתי לבעל הבית בעבודה שאני לא יוכל להגיע שבוע לפני וביום שהילדה יצא לחופש הוא שכח מהחופש שלי וטוען שלא ביקשתי הוא פיטר אותי מהעבודה וכרגע אני בבית השאלה שלי אם כדי לפנות לעורך דין או לביטוח לאומי תודה.
עורך דין
01/04/2018 15:33
שלום נטלי

המדובר לכאורה על מקרה מובהק של פיטורים לא חוקיים ואם זה אכן המצב, כפי שתיארת, יש לך עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק שהפר את הוראות חוק עבודת נשים וחוקים נוספים.

פני לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם.

חג שמח
גאיה
01/04/2018 09:20
שואלת עבור אבא שלי:

לפני כ -11 שנה עזבתי את עבודתי כרופא וטרינר בעירייה ובמועצה אזורית בדרום, ועברתי לעבוד ברשות מקומית גדולה במרכז הארץ.

עם המעבר, קיבלתי מן העירייה ומן המועצה מכתבי אישור רציפות זכויות פנסיה (תקציבית), עבור הרשות החדשה.
לפני יותר משנה יצאתי לגימלאות. הפנסיה שלי, חושבה על פי זכויות הפנסיה שנצברו מכל הרשויות בהן עבדתי בעבר ובהווה, לרבות המועצה האזורית האמורה.

לאחר שנה של תשלום הפנסיה, "נזכרו" במועצה כי אינם יכולים או רשאים לשלם לי פנסיה תקציבית כי מסגרת המשרה בה עבדתי בה נמוך מ - 30%. ולכן מגיעים לי רק פיצויים.

לחילופין, המועצה הגישה הצעה לשלם לי (לפנים משורת הדין?) את הפיצויים אשר הייתי אמור לקבל במעמד הפרישה, כאשר הם מהוונים על פי דרגתי והוותק שצברתי בה ביום הפסקת העבודה ובהתאם להסכם השכר הנוכחי על פיו יצאתי לגימלאות.

שאלותיי :

1. האם לא מגיעה לי והאם לא כדאי לי לדרוש הלנת שכר של יותר מ- 10 שנים על סכום הפיצויים?

2. האם הוותק על פיו יחושב השכר הקובע לחישוב הפיצויים, יהיה זה ביום סיום העבודה (20 שנה), או שמא עלי לדרוש את הוותק הנוכחי במעמד תשלום הפיצויים (31 שנים)?
עורך דין
01/04/2018 15:32
שלום גאיה

אביך צריך לפנות בהקדם לעורך דין שיבחן את הנושא לעומק, שכן המדובר (ככל הנראה) על סכומי כסף ניכרים! צריך לבחון את המקרה לעומק על מנת לקבל כל החלטה ומוטב שלא להשיב לפניה של העירייה לפני בחינה משפטית של מכלול הנסיבות בעניינו של אביך.

חג שמח
איילה
01/04/2018 09:28
עזרה בבקשה

נאמר לי שהמעסיק משלם חלק מסויים עליי בזמן שמירת הריון.

נכנסתי לעבוד במקום חדש לפני שלושה חודשים, לא ידעתי עדיין שאני בהריון, היום אני בחודש כמעט חמישי, העבודה היא בנקיון עם הרבה מים, לאחרונה מתחילה להרגיש סחרחורות, שוקלת להוציא שמירה אם ימשך, נאמר לי שאם אני מכריזה על השמירה פתאום אז זו תהיה מרמה ויהיה בלגן מבחינה משפטית, ככל הידוע לי יכולים לפטר אותי, באתי בכוונה טובה לפני כחודש ורשמתי את בעלי כעובד מחליף באותו מקום עבודה, בשביל חופשת הלידה שיהיה להם עובד זמין למיקרה ויהיה צורך, לא לעשות ברז, התלוש של בעלי נפרד ושלי, אבל שנינו באותו חשבון.

המעסיק ציין שהוא יוכל לעשות לנו תלוש משפחתי במקרה של שמירה שזה פוגע בהכנסה, כי בעלי יוותר על מקום עבודה אחר בכדי להחליף אותי שם. השאלה אם באמת הם צריכים להוציא סכומים רציניים עליי בזמן השמירה שזה שווה את כל הבלגן.

כמובן מעדיפה להגיע להסדר לפני הבלגן במידה ויהיה צורך בשמירה. לא יודעת מי משלם מה למי למרות שכבר היתי בסרט עם מעסיק שפיטר אותי בהריון אחרי שנה של עבודה.

תודה וחג שמח.
עורך דין
01/04/2018 15:30
שלום איילה

אם את צריכה לצאת לשמירת הריון לפי המלצת הרופא שלך, אין כל סיבה אמיתית לחשוש מכך. החוק לצידך ולא ניתן לפטר אותך מהסיבה הזאת.

הדבר היחיד שצריך לעמוד לנגד עיניך היא הבריאות שלך ושל העובר.

חג שמח
איציק
01/04/2018 09:30
שלום

לפי סעיף 296 (ב) לחוק הביטוח הלאומי לא משולמת גמלה בעד תקופה של למעלה מ- 12 חודשים שקדמו לחודש שבו הוגשה התביעה .

הוכרה נכותי מעבודה מ- 10/2015 האם ניתן לערער לקבלת הגימלה מיום הוכרות כנפגע מעבודה מ - 10/2015 ?
עורך דין
01/04/2018 15:28
שלום איציק

חסר מידע חשוב בשאלה שלך. בכל מקרה של פגיעה בשל תאונת עבודה חשוב להתייעץ עם עורך דין ולא להסתמך על שאלות כלליות בפורום כזה או אחר, לא כך שכן כאשר המדובר בפגיעה שמצדיקה קבלת גמלה ארוכת טווח.

חג שמח
ה.א
01/04/2018 10:28
ברצוני לבדוק האם הפיטורים שלי הם חוקיים. עבדתי בחברה פרטית העוסקת בתחום אלקטרוניקה.

כשהתקבלתי לעבודה עבדתי בתור מחדש טלויזיות ולאחר כחצי שנה קיבלתי קידום למנהל מלאי במקביל ניתנה לי העלה בשכר. לפני כחודש הגעתי למשרד והודיעו לי ללא התראה מוקדמת וללא הסברים כי מעתה התפקיד שלי יאויש על ידי אדם אחר ואני אחזור לתפקיד הקודם בדרגה נמוכה יותר. בשלב זה לא פגעו לי בשכר. מכיוון שלא היו לי אלטרנטיבות התחלתי שוב בתפקיד של חידוש טלוויזיה. לפני יומיים קראו לי לשימוע והודיעו לי שעקב חוסר מוטיבציה (כאשר במהלך החודש אף הם רוצים לפטר אותי או שאעבור שוב תפקיד לתפקיד אחר לגמרי והפעם עם ירידה משמעותית בשכר. סירבתי לכך ויום למחרת הודיעו לי שאני מפוטר.

האם התהליך של הפיטורים היה חוקי או שיש פה עילה לפניה לבית דין לעבודה?
עורך דין
01/04/2018 15:26
שלום לך

ניכר כי המקרה שאתה מתאר מצריך בדיקה משפטית קפדנית. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אישי בהקדם.

חג שמח
דיני
01/04/2018 10:29
היי, שאלה

אני עובדת במקום עבודה מעל שנה ובחודשיים האחרונים הייתי בחל"ת. אני עובדת בחברה שנותנת שירותי קבלן לחברות אחרות.

הלקוח של החברה החליט שלא להחזיר אותי לפרויקט. היה להם שבועיים לחפש לי פרויקט אחר אבל הם לא מצאו.אני אמורה לחזור בראשון באפריל, היום המנהל דיבר אותי ואמר שאני צריכה להגיש מכתב התפטרות ולא הם בגלל שהייתי בחל"ת. זה הגיוני?

לפני שיצאתי לחל"ת נתנו לי לחתום על מסך שרשום בו:

-הודעתי זו מבוצעת לאחר בירור עם הלקוח ובהסכמתו ועל כן במידה והלקוח מסיבה כזו או אחרת יחליט כי לא אחזור לפרויקט בתום החל"ת, ניתן יהיה לראות במכתב זה כהודעת התפטרות מצידי.

-אני מודיע\ה בזאת כי אם לא אחזור לעבודה במועד החזרה הנ"ל, תהווה חתימתי על מסמך זה משום התפטרות מחברת ---.

מועד חזרתי לעבודה בחברת ----, יאושר מראש ובאופן חד צדדי על ידי חברת ---- ומנהלי הפרויקט לאחר תיאום עימי.
עורך דין
01/04/2018 15:25
שלום לך

אין שום סיבה לתת מכתב התפטרות. אם המעסיק רוצה, הוא יכול לפטר אותך בהליך פיטורין תקין וחוקי.

בהצלחה וחג שמח
מירי
01/04/2018 05:22
עובדת בגן פרטי מ 1/9/17 הם מגיע לי תשלום עבור חול המועד והם זה יורד לי מימי החופש שלי
תומר
30/03/2018 09:59
שלום,
אני עובד חודשי אשר מוגדר ב-35% משרה אך מאז תחילת עבודתי גם עובד מעבר לכך כ-40 שעות נוספות בממוצע כל חודש. האם 40 שעות נוספות בממוצע בחודש הם משהו שהמעסיק מחויב לתת לי מתוך העובדה (שהפך לשגרתי) שלכל אורך העסקתי בארגון תמיד הייתי עובד שעות נוספות? והאם הוא יחליט להפחית לי את השעות הנוספות האם ייחשב הרעה בתנאי עבודה?

תודה רבה וחג שמח.
מיכל
29/03/2018 13:53
אחרי שהודעתי על התפטרות לצורך טיפול בילד (במכתב כתבתי את התאריך שבו התפטרתי, שזה שבוע לאחר 15 שבועות של חופשת הלידה)

קיבלתי מכתב מהמעסיק שרק מציין את משך העבודה שלי, מתי התחלתי ומתי סיימתי - האם זה מספיק או שהמעסיק צריך לרשום מדוע התפטרתי?

אחרי שנרשמתי באתר של לשכת התעסוקה, אני חייבת להתייצב ורק אז להגיש תביעה לביטוח לאומי?

תודה
גל
29/03/2018 13:43
שלום רב

התייעצות בבקשה.

לפני כמה שנים עבדתי בתחום שכולל הגברה לתקופה של חמש שנים.

עזבתי את התחום בגלל פגיעה משמעותית מאוד בשמיעה.
כרגע אני עם מכשירי שמיעה בשתי האוזניים וביטוח לאומי קבע לי נכות של 35% אך אינו מקבל את תביעתי לפגיעה בעבודה.

אני מעוניין לתבוע את החברה בה עבדתי.

ידוע לי כי יש לחברה ביטוח ואחד הבעלים זרק לי בזמנו שאני מוזמן לתבוע.

אציין כי כל ההתנהלות מול החברה נעשתה ברוח טובה.
אשמח להתייעצות בפרטי.

תודה מראש, גל.
שאלה
29/03/2018 13:39
המעסיקה קראה לי לשיחה בגלל שאיחרתי ב-7 דק׳ מההפסקה, השיחה לא הייתה נעימה בגלל שהיא לא אמפתית, היא לא הודיעה לי על שיחת השימוע וזה הגיע בהפתעה. היא רק אמרה לי שהיא קובעת לי שיחה אך לא ציינה על מה השיחה. באותו יום היה תקלה במחשבים ולא היה הרבה עבודה.

לילה לפני הודעתי לה שאני מתכוון להגיע לעבודה וכשהגעתי לעבודה גיליתי כי היוזר שלי חסום. במשך 20 דק׳ ניסיתי להבין מה קרה, הבנתי שכוונתה לפטר אותי בלי להגיד לי.

בשיחת שימוע העלו טענות כוזבות שמעולם לא הועלו במשך 6 חודשים. פוטרתי.

אני עובד מצטיין של החברה, קיבלתי גביע ותואר הצטיינות במעמד מכובד מאוד!

בעבודה הייתי הבן אדם הכי משקיע גם בשאר העובדים. הייתי בחור יוזם. היחס מהמעסיקה לא היה ראוי בהשוואה ליחס של המעסיקה הקודמת שלי. שזה שמים וארץ.
יש לי ראיות להכל ולכל המעשים שלהם כלפיי כעובד ואיך הם התייחסו לשאר העובדים.

האם בית דין לעבודה יראה את כל המקרה לגופו, מה דעתכם?
אירנה
29/03/2018 13:38
עבדתי במקום עבודתי 3.5 שנים, ב8.3 השנה היה היום האחרון שלי (התפטרתי עם התראה של שבועיים לפני)
האם אני נזכרתי לקבל מתנה לפסח?

חשוב לציין שהמערכת נתנה לי את אופציית ההזמנה והיא הגיע, אך במשאבי אנוש אומרים שאני לא זכאית.
הילה
29/03/2018 13:36
הבן זוג שלי חתם על חוזה לפיו הוא עובר קורס על חשבון העבודה ובתמורה מתחייב לעבוד שם לפחות שנה מסיום הקורס ובמשרה מלאה.

מאז שהתחיל לעבוד שם לפעמים מודיעים לו באותו יום על ביטול משמרת, לפעמים גם חצי שעה לפני.

לפעמים משנים לו את שעות המשמרות לגמרי באותו יום (במקום להתחיל ב7 בבוקר מתחיל ב11 בלילה).

בנוסף, הוא מחוייב להגיע לכל משמרת רבע שעה לפני תחילתה לבדוק את המקום, ורבע שעה אחרי משמרת להישאר לסדר (ועל החצי שעה הזאת כל יום הוא לא מקבל שכר)

אני באמת מרגישה שזה לא תקין, אבל לא יודעת אם זה באמת לא בסדר ומה אפשר לעשות עם זה?
ישראל
29/03/2018 13:26
שלום לכולם.

לפני חודשיים עשיתי עבודה בסופר, קיבלתי צ'יק דחוי ל-20 יום.

ביום הפירעון, הצ'יק קיבל הוראת ביטול, חזרתי לבנאדם, לאחר מו"מ קיבלתי צ'יק חדש גם דחוי ל-20 יום, והצ'יק חזר, אין לו כיסוי.

יש לציין שלאותו בנאדם יש סופר ובית קפה שצמודים אחד לשני, והצ'קים היו על שם העסק.

אני מנסה לתפוס את הבנאדם ואין עם מי לדבר.

מה אני יכול לעשות כדי לקבל את הכסף שמגיע לי?
תודה מראש.
אנטה סנדלר
29/03/2018 12:09
שלום.
כמה ימי עבודה צריך להיות בשבוע של פסח חג שני. אני עובדת 5 משמרות בשבוע .
ארנון הראל
29/03/2018 05:02
אני מורה בקביעות, בעל תואר ראשון בגאוגרפיה ותואר שני במערכות מידע ורשיון הוראה, הנמצא מזה שלוש שנים בחל"ת כפוי ע"י המעסיק, עיריית כפר-סבא. זומנתי לשימוע ב-12/4 כי בכוונת העירייה לשקול את הפסקת עבודתי כמורה בתיכון מסוים בעיר וזאת בשל הסיבה הבאה: "צמצום מגמת הגאוגרפיה [לא צוין האם באותו תיכון או בכלל בתי הספר בעיר[ והיעדר משרת הוראה חלופית התואמת את נתוניך וכישוריך".
ידוע לי שבמהלך שלוש השנים האחרונות פורסמו מודעות דרושים ונקלטו מורים לגאוגרפיה בעיר בעוד שאלי לא פנו כלל.
כדי להתכונן לשימוע ביקשתי מהעיריה מידע אודות מצבת מגמות הגאוגרפיה ומגמות המחשבים ופרטים רלוונטיים נוספים בכלל בתי הספר בעיר והעירייה מסרבת בתואנות שונות.
שאלתי: כיצד לנהוג לגבי השימוע בלעדי המידע המבוקש, והאם לפנות לבית הדין לעבודה ומתי.
פיצויים
קארין
28/03/2018 23:01
לצורך חישוב דמי פיצויים בדקתי את כל השעות מהתלוש שכר הראשון שבו היה רשום חודשי ותק 0 אך עכשיו הודיעו לי ממקום עבודתי שהתחלתי לעבוד חודשיים לפני ושלחו לי עוד שני תלושי שכר נוספים. למה עלי להתייחס לתאריך ההתחלה בפועל או מה שצויין על תלושי השכר- ותק בחודשים?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ