ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
יעל
18/10/2017 14:52
יעל 18/10/2017 14:52
היי!!
התקבלתי לעבודה במשרד ממשלתי וחתמתי על חוזה דרך כוח אדם. התפטרתי מהעבודה שהיתה לי על מנת להתחיל בעבודה החדשה וביום הראשון לפני שהגעתי הודיעו לי שהם ויתרו ושהם לא מעוניינים להעסיק אותי.
זה חוקי? יש לי מה לעשות בעיניין הזה?
תודה מראש
עורך דין
18/10/2017 17:56
עורך דין 18/10/2017 17:56
שלום יעל

המדובר על הפרת חוזה ואם תוכלי להוכיח שנגרם לך נזק כלכלי מוחשי, יש לך עילה לתביעה בשל הפרת החוזה מולך.

בהצלחה
אושרית
18/10/2017 14:53
אושרית 18/10/2017 14:53
אחותי התקבלה לעבודה בסוכנות לתקופה של חצי שנה עם אופציה להארכה היא סיכמה עם הסוכנות שהיא תתחיל ב1/9 כי היא צריכה לעזוב את העבודה הקודמת ולתת להם חודש ב3/9היא הגיעה לעבודה החדשה (1/9 יצא יום שישי) ואז הודיעו לה שאין תקציב ולכל זה מבוטל והם יעדכנו אותה בהמשך כל שבוע אחותי מתקשרת והם טוענים שאין חדש (אמא לארבעה ילדים עזבה את העבודה הקודמת בשביל העבודה בסוכנות) יוצא בנתיים שהיא בבית פיספסה את העבודה הקודמת והם טוענים שבעיה שלה שהיא עזבה שם לצערי חוץ מהתכתבויות אין לה חוזה או משהו השאלה אם זה מותר להם ככה לבטל אותה פתאום?
עורך דין
18/10/2017 17:56
עורך דין 18/10/2017 17:56
שלום אושרית

בעיה. על מנת שלאחותך תהיה עילת תביעה בשל הפרת חוזה, היא צריכה להוכיח שהיה חוזה ושביטולו החד צדדי גרם לה לנזק מוחשי ובר הוכחה. מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת להכריע האם אכן יש עילה לתביעה במקרה הזה. בכל מקרה, רצוי להתחיל לחפש עבודה חדשה כמובן.

בהצלחה
אביגיל
18/10/2017 15:46
אביגיל 18/10/2017 15:46
היי,
אני עובדת באותה חברה שנתיים באותו תפקיד במקביל לתואר שלי באוניברסיטה הפתוחה. השכר שלי מורכב משכר לפי שעה ותגמולים המבוססים על שיטה מדורגת לפי הכנסות החברה.
כלומר, אם החברה מכניסה 100 שקל אני מקבל 10, אם החברה מכניסה 200 ש"ח אני מקבלת 10+50. בעקבות שינויים בחברה הוחלט לשנות את אופן שיטת התגמולים שתהיה תואמת לפי היקף המשרה. אם החברה הכניסה 100 ש"ח והיקף משרתי הוא 50% אקבל 5ש"ח במקום 10. וזאת ללא שינוי בכמות העבודה. לאחר הדיינות בנינו ואי הסכמתי בנושא הם החליטו שהשיטה תהיה על פי כמות השעות הממוצע שלי. כלומר אם הממוצע שעות שלי הוא 120 שעות ועבדתי 100 אקבל 80% מהתגמול - 8 ש"ח. יתר על כן, אופי התפקיד ישתנה ואדם נוסף יטפל בדברים שהיו תחת אחריותי.

האם מצב זה עומד בתנאי להרעת תנאים?
הרי ממוצע לא משקף את המציאות ויתכן מצב בו אעבוד יותר שעות מהממוצע אך לא אקבל יותר מהתגמול.

אשמח לתשובה בהקדם ותודה רבה!
עורך דין
18/10/2017 17:53
עורך דין 18/10/2017 17:53
שלום אביגיל

אם הסכמת לשינוי קשה לבוא בטענות ולצורך העניין חשוב מתי חל השינוי בתנאים בכל מקרה, אם היתה הרעת תנאים מוחשית עליך לתת למעסיק הזדמנות לתקן אותה לפני שתקבלי החלטה להתפטר בדין מפוטרת. מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את הנושא מול עורך דין מטעמך.

בהצלחה
מיכאל
17/10/2017 23:15
מיכאל 17/10/2017 23:15
היי

הגעתי אליכם בעקבות הכתבה המרתקת על ניוד החסכון הפנסיוני. קראתי והשכלתי.

יש לי שאלה בנושא קרוב:

לפני חודשיים פוטרתי מעבודתי והחברה שמטפלת בביטוחים, פנסיה קיבלו ממני את כל המסמכים על מנת לשחרר את כספי הפיצויים. חודש לאחר מכן חברת הפנסיה לא שחררה את הכספים. בטענה שקיבלו חלקית ולא קיבלו את כל המסמכים. לאחר שהעברתי אליהם שוב את הכול...פקיד שומה, צילום תז...וכו וכו הכול...הכול...שלחו לי מייל לאחר שבוע ששוב דברים חסרים ואני לא יכול למשוך את הכסף אם לא אחליט מה אני עושה בנוגע לא,ב,ג... מושכים אותי כמעט חודשיים עם כספי הפיצויים. שלחתי להם מייל חריף שאני דורש שיחזרו אלי טלפונית כי כשמתקשרים הם לא מעבירים שיחות לאנשים הרלבנטים ולא חוזרים לטלפון. תחושתי היא שאם אשלח עדיין יהיה איזשהו תירוץ אחר... שמחזיק את כספי.
אושר
17/10/2017 23:13
אושר 17/10/2017 23:13
היי,
המעסיק שלי (חברת קבלן הנותנת שירותים לרכבת ישראל) החליט על דעת עצמו מחודש מרץ להחליף סוכן ולהעביר אותנו לקרן פנסיה והשתלמות חדשות בלי לשאול אותנו.
כך שאנו עלולים להיפגע מהרבה סיבות: וותק וכו'

בפועל מה שקורה שמחודש מרץ למרות שלקחו מאיתנו את הכספים הם לא הופקדו אפילו לקופה החדשה.

חשוב לציין כי במעבר המעסיק לסוכן החדש העובדים אפילו לא עודכנו (ידענו שהעבירו אותנו כי קיבלנו מכתב מהביטוח המעסיק שלנו לא טרח לציין זאת בפנינו).

האם כל מה שצויין לעיל מהווה עילת תביעה כנגד המעסיק? ועוד שאלה מה החלק של רכבת ישראל מכוח אחריות מזמין שירות לעובדי קבלן המועסקים אצלו
עוז
17/10/2017 23:12
עוז 17/10/2017 23:12
אהלן

רציתי לשאול אם זה הגיוני שבתלוש משכורת חברה מורידה לי כמעט 620 ש"ח ? זה לא נורמלי!

מורידים לי 222.76 ש"ח על ניכוי חובה:
ביטוח לאומי 20.72
מס בריאות 160.60
דמי טיפול 41.44

ניכויים אישיים:
קה"ש מבטחים ציבורי 106.14
פסגות ציבורי 295.85
פסגות ש"נ ציבורי 24.89
פסגות נסיעות ציבורי 12.30

מה מכאן אם בכלל אפשר להוריד בעלויות ?
אסתי
17/10/2017 23:11
אסתי 17/10/2017 23:11
אבא שלי נהג משאית במקצועו (בן 67)

לפני כשלושה חודשים החליט לעזוב את במקום העבודה שעבד בה כשלוש וחצי שנים (עזב עם התראה של חודש וקצת)

סיבת העזיבה הייתה בגלל שעות מרובות ולא שגרתיות שהיו ימים שהגיע לבית בשעה 12 בלילה, אבא שלי מקבל שכר גלובלי ולא קיבל שכר על שעות נוספות או שעות לא שגרתיות שזה היה קורה לפחות 3 פעמים בשבוע.

בנוסף גילה שהוא לא היה מפריש לו כמו שהובטח וכמו שמחוייבים המעסיקים בחוק לביטוח פנסיה.

אבי דרש פיצויים וגם שישלם לו על הביטוח הפנסיה.
עד היום לא קיבל מהומה.

מה הזכויות שאבי יכול לדרוש מהמעסיק הקודם, והאם כדאי בכלל להגיש תביעה לדיני עבודה?
אביתר
17/10/2017 23:08
אביתר 17/10/2017 23:08
שלום,

שאלה בענייני עבודה:

פוטרתי מעבודתי עקב חופשה, החופשה נפלה על תקופת לחץ בעבודה כך שהמעסיק אמר שמבחינתו הפתרון היחיד למצב הוא שייתכן והוא יאלץ להעסיק עובד אחר במקומי בתקופת העדרותי מה שיכול לגרור אפשרות שכאשר אחזור מהחופשה הוא יתפוס את מקומי בעבודה, אמרנו שנהיה בקשר כשאחזור מהחופשה.

הפרטים והשתלשלות האירועים להלן:
1. הודעתי על החופשה כחודשיים מראש.
2. החופשה הייתה כשבועיים וחצי.
3. הצעתי פתרונות אחרים שנדחו על ידי המעסיק.
4. הבהרתי שמבחינתי אני מעוניין להמשיך לעבוד כרגיל לאחר החופשה ושאין בכוונתי להתפטר.
5. כשחזרתי שלחתי הודעה למעסיק והגשתי סידור עבודה כרגיל.
6. לא קיבלתי ממנו תגובה.
7. כשהתפרסם סידור המשמרות לשבוע שלאחר מכן ראיתי שאני לא משובץ.
8. כיומיים לאחר פרסום הסידור זומנתי לשיחה עם מנהלי הישיר - בשיחה הובהר לי שלא אוכל להמשיך לעבוד.
9. ככל שידוע לי עד לרגע זה לא הועסק אדם חדש בחברה במקומי.
10. לא קיבלתי אף מסמך רשמי מהמעסיק בעניין הפיטורין - לא לפני החופשה, לא אחריה ולא בכלל.
11. אני מועסק בחברה למעלה משנה.

שאלותי הן כלדהלן:

1. האם אני זכאי לפיצויי פיטורין?

2. במידה וכן - מהיכן ישולמו לי הפיצויים? (מעסיק, קרן השתלמות, אחר...)

3. האם אני זכאי לפיצויים בגין אי הודעה מוקדמת של המעסיק בעניין הפיטורין?

4. במידה ואחליט להגיש תביעה לאן כדאי להגיש? (בית דין לענייני עבודה או תביעות קטנות...)

תודה!
חנה
17/10/2017 23:02
חנה 17/10/2017 23:02
שלום
לאחר חיפוש באינטרנט לא הצלחתי לגבש תשובה חד משמעית לגבי תקופה בה המעסיק מחוייב לספק לעובד הפורש את הטפסים למס הכנסה וחברות ביטוח על מנת שיוכל לקבל פיצויים ובעלות על הפוליסות. לכן אודה לעזרתכם.
להלן המקרה: בעלי התפטר מעבודתו בחברה לאחר 8 שנות עבודה. בהתאם לחוזה נתן חודש הודעה מוקדמת וסיים עבודתו בסוף יולי השנה.
עד כה לא התקבלו ממעסיק טפסים של העברת בעלות על קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/קרן השתלמות. וכך גם לא טופס 160 עבור מס הכנסה בו הוא אמור לציין האם פודה את הפיצויים או משאיר אותם בקופה(הבנו שהחלק שהופרש לקופת הפיצויים בפנסיה וביטוח מנהלים בכל מקרה מגיעים לעובד גם אם לא חתום על סעיף 14-תקנו אותי אם אני טועה).
אז השאלה שנשאלת היא האם יש בחוק איזושהי הגדרה תוך כמה זמן המעסיק מחוייב להעביר לו מסמכים אלה(כי הרי בינתיים מתעכבת הפרשה לקרן/ביטוח מנהלים ממעביד החדש והעובד למעשה מפסיד את התשואות שיכלו להיצבר על הפרשות החדשות).
תודה מראש לעונים.
מרינה
17/10/2017 23:01
מרינה 17/10/2017 23:01
יש לי 2 שאלות בעניין עבודה בבקשה.

1. האם מעסיק באופן קבוע לא נותן חופש שבועי המוגדר לפי חוק (36 שעות) ונותן הרבה מעבר ל60 שעות בשבוע ואומר להתפטר אם זה לא מתאים, חוץ מלהגיש תלונה למשרד הכלכלה יש עוד מה לעשות עם זה? אפשר לתבוע את המעסיק?

2. לבנאדם אין אזרחות ישראלית אבל יש מס' תעודת זהות ואישור עבודה. עובד באותו מקום שנה וחצי. אין הפרשות לפנסיה, קרן השתלמות ופיצויים במשך כל התקופה למרות שלכל העובדים באירגון יש. במידה ויחליט להתפטר האם זכאי לכל זה לפי החוק? עדיף יהיה לתבוע עם עורך דין או אפשר לבד?

תודה
כ.ר
17/10/2017 23:00
כ.ר 17/10/2017 23:00
תושב ישראלי שמתגורר בחו"ל מזה עשר שנים, בן יחיד לאמו המנוחה, מעוניין לדעת מה עלה בגורלם של ביטוחים שונים שהיו לאמו לאחר שנפטרה בפתאומיות. מדובר בביטוח חיים (שהוא יודע בודאות שהוא המוטב), קרן השתלמות, קרן פנסיה. הוא אינו יודע באיזו חברות ביטוח היא היתה מבוטחת.

במקום העבודה של אמו נאמר לו שהוא לא זכאי לשום דבר, ומעבר לכך לא נמסרו לו כל פרטים.

הבחור לא יודע האם אמו חסכה את אותם הכספים כאשר יצאה לפנסיה, או האם משכה אותם והשתמשה בהם, והאם המשיכה לשלם עבור ביטוח החיים (הגיוני שכן).

מה עליו לעשות על מנת להתחיל לחקור מה עלה בגורל הכספים שלה שייתכן ונמצאים בחברות הביטוח השונות?
למי עליו לפנות כדי לאתר את המידע?
אירנה
17/10/2017 22:46
אירנה 17/10/2017 22:46
שאלתי שאלה לפני חודש ואף אחד לא ידע לענות לי בעניין חוק מסויים.
אם התפטרתי מעבודה וביקשתי טופס 161 כדי למשוך פיצויים והחברה שלי החזירה טופס כשסעיף יא ריק בטענה שלפי החוק החדש אסור להם למלא אותו ורק פקיד שומה רשאי לעשות את זה... האם קיים חוק כזה?
את הטופס עצמו לקח להם 3 חודשים להעביר לי שזה לא חוקי אז עכשיו הם פועלים על פי חוק? מישהו מכיר חוק כזה?
יוסף
17/10/2017 22:43
יוסף 17/10/2017 22:43
סיימתי את עבודתי בחברת אבטחה מסויימת לפני חצי שנה (אפריל),הגשתי לקב"ט שלי מכתב התפטרות ועברתי לחברה אחרת, בנוסף אני עובד בעוד עבודה וכשעשיתי את תיאום המס זה היה לפני שעזבתי את אותה חברת אבטחה.

אתמול מסיבות כאלה ואחרות נסעתי לחברה כדי לעשות גמר חשבון, ונאמר לי שאצטרך לשלם עלות של חצי מהקורס ושזה מופיע בחוזה אם עוזבים לפני תום החוזה (12 חודשים), אמרתי לאחראית שלא התחייבתי לעבודה, לא חתמתי על חוזה עבודה מלבד טפסים טכניים של פנסייה, 101 ומשהו של המשטרה. ביקשתי לראות איך נראה החוזה, ובהחלט לא חתמתי על משהו שנראה כזה. היא התקשרה לקב"ט בקניון ואמרה לו שישלח לה את החוזה למייל. כמובן שגם נסעתי לשם בעצמי כדי לראות אם קיים חוזה כזה וכמובן שהם לא מצאו, גם היום הם חיפשו ולא מצאו.

מיותר לציין שאני צריך מהחברה טופס סיום העסקה לטובת מס הכנסה (161), אני עדיין מופיע להם שאני עובד שם. כדי לקבל את הפיצויים שמגיעים לי.

השאלה היא כזאת, אם אין חוזה, ניתן לחייב אותי את עלות הקורס? האם אני בכלל זכאי למשהו מהםת מלבד פדיון ימי חופש?
תודה לעונים,
קרן
17/10/2017 21:24
קרן 17/10/2017 21:24
תקציר: עבדתי 8 חודשים במקום עבודה עד יציאתי לחל"ד. סיכמתי עם המנהלת שאחזור באמצע נובמבר ולפני כיפור הציבו לי אולטימטום: חזרה באמצע אוקטובר או פיטורין.

קיבלתי מייל ממנהלת כח אדם במקום עבודתי. המייל מתאר את השתלשלות האירועים כפי שדיווחו לה הממונים עליי (מלא שקרים וחצאי אמיתות). בשורה התחתונה הודיעו לי שאם לא אחזור לעבודה בשבוע הבא מבחינתם הגשתי את התפטרותי.
האם זה חוקי?
בל
17/10/2017 20:25
בל 17/10/2017 20:25
אם אני מתפטרת מרצוני על מנת לטפל באימי שהינה חולת סרטן והיא מוכרת ע"י ביטוח לאומי כנכה 100 אחוז ומקבלת החזרים והיא כרגע גם סיעודית, האם אוכל לחתום בלשכה?
חל"ת 17/10/2017
דן
17/10/2017 19:02
דן 17/10/2017 19:02
שלום,

אני עובד מדינה מזה שנים רבות עם קביעות, הנמצא בחל"ת.
נסיבות יציאתי לחל"ת השתנו ועתה משרדי מבקש לסיים את החל"ת שאושר ושאחזור לעבודה.

לכמה זמן הם יכולים לקצר את החל"ת?
כמה זמן התראה מראש ניתן לי?

לא מצאתי אזכור לכך בתקשיר. תודה.
רועי
17/10/2017 17:43
רועי 17/10/2017 17:43
עד מתי אני אמור לחכות לפיצויי הפיטורים?

אחרי 4 וחצי שנים של עבודה, נתתי את הנשמה, פיטרו אותי בגלל קיצוצים. בסדר. אבל היום האחרון שלי בעבודה היה ב-9 לחודש ספטמבר 2017. מגיע לי הרבה כסף פיצויים. עד היום לא שילמו כלום. עד מתי לחכות? מה לעשות? מה החוק קובע לגבי מועד תלשום פיצויי הפיטורים לעובד שפוטר?
שירן
17/10/2017 16:59
שירן 17/10/2017 16:59
אני בהריון חודש שמיני
אני מועמדת לניתוח קיסרי שאמור להיות ב22.11 בעזרת ה'
אני מעונינת לצאת לחופשת לידה ב1.11
יש לי 12 ימי מחלה ו4 ימי חופש אני מנצלת את שתיהם ביחד זאת אומרת 16 יום יוצא לי תשלום דרך העבודה חסרים לי 6 ימים שלא ישלמו לי

מבחינת דמי לידה מביטוח לאומי זה לא נחשב כתשלום זה ימים שבעצם אני לוקחת על עצמי ?
נעמה
17/10/2017 16:20
נעמה 17/10/2017 16:20
אנחנו לקראת ניסוח הצעת חוק חדשה

שבאה "לתקוף" את כל הנושא של חזרה לעבודה אחרי לידה קצת מכיון אחר.

אני חושבת שהארכת חופשת לידה היא לגמרי מבורכת אבל ממש לא מספיקה !

וההצעה הדשה שלנו היא :שנה אחרי לידה המעסיק יחוייב לאפשר ליולדת עבודה מהבית .

שימו לב!! לא בהכרח 100% מהזמן אבל לפחות שתהיה גמישות בן שעות העבודה מהמשרד והבית
לכולנו וכמעט בכל עבודה יש זמן כזה שעובדים מול המחשב .. את השעות האלה היולדת תוכל אם תרצה לעבוד פשוט מהמחשב הפרטי שלה -בבית..

זאת על מנת להתאים כולנו את עצמנו לתינוק שלנו בשנה הראשונה של חייו להמשיך להניק ואפילו סתם להתעורר יותר מאוחר אחרי לילה קשה
ואם נוח לך לעבוד בחמש בבוקר את יכולה או אם נוח לך דווקא להתחיל את היום ב15:00 בצהריים... ולא התחלנו לדבר על השעות שאנחנו שורפות בפקקים בדרך הלוך וחזור שגוזלות מאיתנו עוד מלא זמן.

אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין.
ל.כ
17/10/2017 16:19
ל.כ 17/10/2017 16:19
התקבלתי לעבודה ונכנסתי להריון שבוע אחרי
עברתי מיונים . הצטיינתי בקורס. שליטה בתוכנות . והמון רצוןן להצלחה. עברתי מרכז הערכה וראיון עבודה. מבחן אמינות.

ביום חתימת החוזה אמרתי לרכזת משאבי אנוש שלהם שאני גיליתי בשישי שאני בהריון אמרה הכל בסדר גמור.
אמרתי לה תודיעי להם כי אם זה בעיה אני ישאר בעבודה שלי שיש לי וותק כדי שלא אשאר בלי כלום.
חתמנו בחיוך.

היה טיול מעבודה ללמוד על מלונות והצטרכנו הבנות של הקורס לטוס לאילת .
הסברתי למנהל שאני לא בטוחה שכדאי כי אני בחודשים ראשונים להריון ואולי נתארגן על רכב.
עזבתי את הבת שלי ואת בעלי בבית ונסעתי לשלושה ימים.
לאחר שחזרנו מהטיול של שלושה ימים עבדתי יום אחד בדיוק של ארבע שעות .
וקיבלתי מכתב לשימוע
ששאלתי על סמך מה נותנים לי מכתב אם עדיין לא נכנסתי לעבוד בפועל .
המנהל טען שיש לו אינטואיציה לא טובה לגביי. שלדעתו לא אשתלב.

בכיתי נורא והסברתי שזה לא הוגן שלא נתנו לי צאנס
ואז אמר שיתן לי חודש להוכיח את עצמי

היה לי ברור שלא יתן לי באמת מקום בעבודה הזו.
וממש מהר נתנו לי מכתב שימוע נוסף וכשנכנסתי למנהל אמר שמבחינתו גם לא אגיע לשימוע.

ממש מגעיל.
קרן
17/10/2017 16:18
קרן 17/10/2017 16:18
אין קשר אם לפני הלידה או אחריה אלא האפליה בכלל קיימת בשנות הפוריות של האישה, קרי בשנות צעירותה ועד לסביבות גיל 40. לפני הלידה העננה שבחורה תיכנס מייד אחרי חתונה להריון ואחרי הלידה שהרי עליה רוב הנטל בטיפול הילדים ייפול עליה. הרבה מעסיקים ממש לא מבינים שהיום בן הזוג הוא חלק בלתי נפרד מגידול וטיפול הילדים. עוד מקומות עבודה רבים אינם גמישים בשעות עבודה לנשים ואמהות, שהרי מבחינתם יש קשר ישיר בין שעות העבודה לתפוקה, הווה אומר שככל שתעבדי יותר שעות התפוקה תהיה גדולה יותר. אותם מקומות עבודה עדיין לא השכילו לדעת שטענה זו הופרכה מזמן, שכן ככל שאישה תעבוד פחות שעות היא תבזבז פחות זמן מיותר בעבודה ותיתן נטו של תפוקה.
כרמית
17/10/2017 16:16
כרמית 17/10/2017 16:16
אתמול פוטרתי מהעבודה שהתחלתי לפני כ 3 חודשים. עשו לי שימוע וכך הטענות
1.לא עשו לך חפיפה בהתאם לציפיות.
2. את אמא לתינוקת ונעדרת כמויות בכלל מחלת ילד.
הסברתי להם שהבת שלי בת שנתיים חלתה בדלקת ראות 3 פעמים וזה דבר שלא צפיתי. ואני מודעת למצב. ואם זאת אני מגיע ימי שישי נשארת שעות נוספות עושה מקסימום.
הוא המשיך ואמר שזה לא מעניין אותו ואם היה אכפת לי מהעבודה הייתי צריכה לבדוק אמא אבא מטפלת גם עם זה יעלה לי יותר ממה שאני מרוויחה! הייתי בשוק האמת אבל אמרתי לו שאני מבטיחה שאמצע מטפלת שתלווה אותי בימי חרום. אז הוא אמר "את מפוטרת בזה הרגע כי אם הגעת למצב של שימוע ולא עשית את המקסימום לפני את לא ראויה להישאר במערכת"

לא ידעתי איך לבלוע את ההשפלה והעלבון.

אני מאתמול חסרת מנוחה. אני אם חד הורית ל2 בנות .
האם זה חוקי הגישה? הפיטורים? תעזרו לי להבין בבקשה.
עידן
17/10/2017 15:15
עידן 17/10/2017 15:15
שלום

עבדתי בחרה לפני כמה שנים, עבדתי במכירות ועשינו בונוס על בסיס קבוע ולכן בונוס לא משפיע על זכיות סוציאליות (פנסיה,פיצויים, קרן השתלמות וכו'), לאחר שנה וחצי החברה הבינה שטעתה ואת הבונוס קראה בשם עמלות מכירה כמוגדר בחוק, והתחילה להפריש זכיות סוציאליות גם כנגד הבונוסים/עמלות מכירה. (קיימים תקדימים משפטיים של עובדים שטבעו אותם שלא הופרש להם לפיצויים כנגד "הבונוס" והם זכו).

לאחר כמה שנים התקשרתי עם החברה כי יש טווח של שנה וחצי שלא הופרש לי כיאות זכויות סוציאליות כי בעצם הבונוסים לא מקנים זכיות סוציאליות והעמלות מכירה כן מקנים זכיות סוציאליות. החברה הסכיהמ להשלים לי את הפיצויים, את קרן הפנסיה הם מוכנים להפריש לי רק אם גם אני העובד ישלח להם צ'ק של "הפרשות עובד" ולאחר מכן הם יפרישו את הפרשות עובד והפרשות מעסיק לקרן הפנסיה, עכשיו אין לי כסף לשלוח להם להפריש לקרן הפנסיה, אני רק רוצה שהם יפרישו לי לקרן, האם זה חוקי?

2. קרן השתלמות - במהלך התקופה שהחברה קראה לבונוס-בונוס היא לא הפרישה את הבונוס לקרן השתלמות כי זה לא זכות סוציאלית, אך כן הפרישה לי קרן השתלמות משכר הבסיס, לאחר שהחברה קראה לבונוס עמלות מכירה, אז כן הופרשו זכיות סוציאליות וכן הופרש לקרן השתלמות כנגד כל השכר(גם שכר בסיס וגם שכר של עמלות מכירה). קיים סעיף בחוזה שהחברה תפריש לעובד קרן השתלמות והחברה רשאית אם להפריש או לא, אני טוען שברגע שהחברה החליטה כן להפריש לקרן השתלמות (היא הפרישה בתקופת הבונוס רק משכר הבסיס ללא הבונוס) הם חייבים להשלים את ההפרש למרות שרשום בחוזה שהחברה מחליטה אם להפריש לקרן השתלמות וזה הטענה של החברה שהיא לא חייבת להשלים לי את הקרן.

האם אני צודק?
טל
17/10/2017 15:12
טל 17/10/2017 15:12
לפני 3 שנים חתמתי חוזה עבודה בחברה מסויימת.
במעמד החתימה נאמר לי שלא נהוג בחברה לשלם קרן השתלמות ולכן לא הסכימו לשלם לי קרן השתלמות.
אם זאת, נאמר לי בע"פ, באותו מעמד חתימה, שלאחר חצי שנה בתפקיד יתחילו לשלם לי קרן השתלמות.

לאחר שנתיים בתפקיד, במהלכן העליתי 3 פעמים את נושא קרן ההשתלמות וההבטחה שהובטחה לי, עזבתי את מקום העבודה.
עכשיו, שנה לאחר שהתפטרתי, אני רוצה לתבוע את הסכומים שהיו צריכים להפריש לי לקרן ההשתלמות ממקום העבודה הקודם שלי.

השאלה היא, האם יש לי קייס?
ואם כן, מה הסיכויים שלי לזכות בתביעה?

יש לציין שכמו שהבטיחו לי, הבטיחו לעוד הרבה אנשים קרן השתלמות ויש לי עדויות של 4-5 מתוכם.
מני
17/10/2017 15:02
מני 17/10/2017 15:02
שאלה לעו"ד לדיני עבודה.
מברר עבור הורי.

איך מבוצע החישוב (נוסחה) של ימי החופש וימי ההבראה לעובדת משק בית (עוזרת) אחרי שנת עבודה (מלאה)?
ניסיתי למצוא את הפתרון באינטרנט אבל יש מספר חישובים או הצעות או הערות ואף אחד מהם לא זהה.

מדובר בעובדת שעתית שעובדת 4 שעות אחת לשבועיים בעלות של 50 שקל לשעה.
עבור העובדת הנ"ל מבוצעת הפרשה עבור ביטוח לאומי.

חישוב דמי ההבראה נעשה לפי חישוב אחוזי משרה כפול הימים שמגיעה למשרה מלאה לפי הוותק כפול ערך יום הבראה ליום. האם זה נכון?

בחישוב דמי חופשה נתקלתי במספר חישובים ו/או דעות שונות וסותרות שגורמות לבילבול (חלק אומרים לחשב לפי חלקיות משרה, חלק משתמשים בחלוקה בפרמטר מסויים של 200, חלק בפרמטר אחר של 240 וכיוצא בזה).
אשמח לקבל הסבר איזו נוסחה ו/או חישוב יהיה נכון?

כמו כן, האם חלקי ימי חופש נחשבים או לא (חלק אומרים שמעגלים למטה, וחלק אומרים שמסתכלים על התוצאה כפי שהיא)?

תודה על העזרה.
דניאל
17/10/2017 14:42
דניאל 17/10/2017 14:42
רציתי לשאול לגבי מצב בעייתי שנתקלתי בו.
אני עובדת כבר מעל שנה בקופת חולים ליד הבית (עובדת חיצונית ולא של המרפאה).
לאחרונה נאמר לי שמעבירים את כל העובדים למוקד במקום שהוא רחוק ולא נוח מבחינת גישה ופוגע לי באפשרויות של להכניס ולהוציא את הילד מהגן.
כמובן אני ערה לסיטואציה שאם אתפטר אף אחד לא ירצה לקבל אשה בהריון לעבודה אחרת, ומצד שני לא אוכל גם להכניס את הילד, להגיע ב2 אוטובוסים ולצאת מוקדם בכדי להוציא את הילד מהגן.
הדבר יגרום לכך שאעבוד שעתיים-שלוש ביום ויפגע לי אנושות במשכורת.
מה אוכל לעשות?
רות
17/10/2017 13:50
רות 17/10/2017 13:50
עבדתי כשכירה בשני מקומות עבודה ולא עשיתי תאום מס. מס הכנסה לקח 3600 ש״ח מיסים.

הגשתי בקשה לתיאום מס ולהחזיר את הכסף.

לקח זמן ובנתיים פתחתי תיק עצמאית כעוסק פטור. בזמן שהייתי נשואה.

ביקשתי מהרואה חשבון שידאג שהכסף יחזור אלי.
מס הכנסה העביר את הכסף לתיק העצמאית וכתב שהכסף יהיה מקדמות לשנה הבאה.

בנתיים הגרוש (שהיה בעלי) הרויח יותר ממני כשכיר! ולכן איכשהוא התיק הפך להיות על שמו למרות שאני העצמאית.
התגרשנו והתיק עבר להיות על שמו בלבד ואני פתחתי תיק חדש.

הכסף של המקדמות נתקע בתיק שלו למרות שהוא סגר את התיק בשל היותו שכיר.

מס הכנסה טוען שהדרך היחידה לקבל את הכסף זה להעביר אותו לחשבון של האקס ושאנחנו נסתדר בינינו.
התגרשנו לא בגלל אהבה פורחת ולכן לא אקבל את הכסף ממנו.

אני רוצה את הכסף שעבדתי בשבילו בלי שאצטרך להתחנן מהגרוש שיחזיר לי.

יש דרך חוקית להסביר למס הכנסה את חוסר ההגיון בדברים?
הודיה
17/10/2017 13:26
הודיה 17/10/2017 13:26
אני עובדת כסייעת בבית ספר ומקבלת משכורת רק על חודשים ספטמבר עד יוני, מכיוון שביולי ואוגוסט אין עבודה. מורים בפועל כן מקבלים משכורת על חודשים אלה. יש משהו שביכולתי לעשות כדי לקבל לפחות משכורת חלקית בקיץ, בהתחשב בעובדה שזה לא תלוי בי שהמקום לא פעיל בחודשים אלה?

המשכורת שלי מגיעה מכספים שמשרד החינוך מעביר לעיריה, העיריה לרשת בית הספר והרשת אליי (אם רלוונטי לדעת, זה בסופו של דבר יוצא שכר מינימום).
הדס
17/10/2017 13:25
הדס 17/10/2017 13:25
היי כולם
שואלת בשביל חברה.

עבדה במרפאה פרטית שנה וחצי, כ-4 משמרות חודשיות בממוצע.

התפטרה בשל יחס משפיל של הרופא.

כמה ימי התראה מראש היא מחוייבת לתת?

האם היא זכאי לקבל את הזכויות הסוציאליות כמו כל עובד רגיל שמתפטר?(בגלל היקף העבודה הקטן)

תודה רבה לעונים ויום נפלא!
מירב
17/10/2017 13:24
מירב 17/10/2017 13:24
אני עובדת שעתית במהלך כשנתיים, הודעתי על התפטרותי ונתבקשתי לשלוח התפטרות בכתב בו מצויין שאני ממשיכה לעבוד עד לסוף החדש.

רציתי לדעת מהו זמן הודעה מוקדמת שאני צריכה להודיע לפי חוק?

בנוסף, האם מספיקה לי הסכמה עקרונית של המעסיק בכדי שזמן ההודעה מוקדמת תיהיה קצר יותר או שמא הם יכולים לפגוע בשכרי?

בנוסף האם לפי חוק מגיעים לי פיצויים?