ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
בן
20/12/2017 09:28
בן 20/12/2017 09:28
בוקר טוב, יש לי כמה שאלות
ענין השעות נוספות, ענין תשלומי מס הכנסה וביטוח לאומי (כאשר אתה חייל)
נסיעות , והפרשה לקרן פנסייה

ככה, לגביי השעות נוספות נניח ואני מקבל מעל המינימום נניח 35 ש"ח לשעה אני עדיין זכאי לשעות נוספות אחרי השעה השמינית?
ואיך זה הולך מבחינת השעות 2 שעות ראשונות 125% ?

כאשר אני חייל אני אמור לשלם עדיין מס הכנס וביטוח לאומי?

לגביי הנסיעות איך הענין הזה מתנהל כאשר אתה נמצא עובד יחיד בלילה אחרי 12 כמובן ואין תחבורה ציבורית הבעל בית מחויב לדאוג לי לדרך חזרה הבית? הכוונה למונית...

תודה רבה על העזרה אשמח לתשובות מעו"ד
ארץ
20/12/2017 09:10
ארץ 20/12/2017 09:10
שלום. אני עובדת 10 שנים בחברה. האם יש הבדל אם אני אתפטר או אם יפטרו אותי (ומיד אתחיל עבודה במקום חדש) ? השאלה נשאלת מבחינת קבלת תשלומים כלשהם מהמעסיק ממנו עבודתי מסתיימת. כמו האם יש פיצויים של מפוטר שלא אקבל?
דבר נוסף, ייתכן שאני לא חתומה על טופס 14. האם הכסף כולו ללא הפסד מיסים יישמר לי לפנסיה או שעדיף שאהיה חתומה על טופס 14 רטרואקטיבית?
תודה
ארנון אברהם
20/12/2017 06:00
ארנון אברהם 20/12/2017 06:00
אישתי עובדת בחלוקת עיתונים של ידיעות אחרונות במשך שנתיים
לאחר פניות מרובות המעסיק שהינו קבלן של ידיעות אינו משלם פנסיה
בנוסף גם לאחר שהוא שוחח עם הסוכנת ביטוח שלי והבטיח שיעביר כספים עברה חצי שנה
מעוניינים לתבוע אותו וגם לעזוב את העבודה ולקבל פיצויים
נריה
19/12/2017 20:24
נריה 19/12/2017 20:24
שלום, אני מלמדת מתחילת שנת הלימודים ( בערך 4 חודשים) בבית ספר ומקבלת שכר שעות אפקטביות מטעם אורט. התחלתי עם מעט שעות ולאט לאט עלו השעות ל4 ימים בשבוע 5 שעות ביום. עתה בחופשת חנוכה הודיע לי המנהל שאיני יכולה לחזור ללמד כלל משום חוסר בשעות שאורט נותנים לו. על אף שהוא לא קרא לזה בשם פיטורים אין ספק שמדובר בפיטורים ללא שימוע וללא התראה. האם הוא פעל כחוק? מה עלי לעשות? אני אמורה ללדת בע"ה עוד שלושה חודשים ונראה שגם לא אקבל חופשת לידה מישום הפיטורים הללו.
תודה מראש
רויטל ביטון
19/12/2017 19:37
רויטל ביטון 19/12/2017 19:37
אני עובדת כמעט 9 שנים בחנות בגדי ים בשם "גליק" . השכר שלי הוא 36 שח לשעה ואחוז ממכירות החנות. לעולם לא נחתם חוזה עבודה. במשך כל בשנים שולמו לי ימי מחלה לפי יום ראשון 0 שני ושלישי 50% לאחר מכן שולמו לי לפי 8 שעות כפול השכר השעתי 36 שח. לאחר כ 8 וחצי שנים בערך הודעתי שאני מתחילה טיפולי פוריות וכרגע אני בהריון ובמשך החצי שנה האחרונה ראיתי שכבר לא משלמים לי את ימי המחלה כמו בכל בשנים הקודמות שולם לי לפי 170-216 שח. נאמר לי על ידי המנהלים שזה מה שהם משלמים ואם אני אוצה הדלת פתוחה. כנל גם לגבי ימי חופשה שנצברו לי במשך כל השנים שולם לי יום חופשה לפי 36שח × 8 שעות ושוב גם כאן הם שינו את השכר שלי מאז שהתחלתי את טיפולי הפוריות. ביקשתי חוזה עבודה מהמעסיק והוא שלח לי חוזה עבודה שכביכול נחתם על ידי לפני 9 שנים( יש לציין שלא חתמתי) בחוזה חתומה אני "רויטל ביטון" ובפועל אני התחלתי לפני 9 שנים לעבוד כרויטל סקורי רק ב 4 שנים האחרונות אני רויטל ביטון, המעסיק זייף חוזה עבודה.
אני רוצה לדעת אם יש לי את הזכות לבקש שישולמו לי ימי החופשה והמחלה לפי מה ששולם לי במשך כל השנים בהם עבדתי. יש לציין שכרגע אני בשמירת הריון וגם כאן המעסיק נכנס איתי למלחמות ורק בהתערבות ההסתדרות המעסיק שלח לי את הטופס של הביטוח לאומי שעליו הוא אמור לחתום מלחמה שנמשכה כמעט 3 שבועות.הם מנסים לדכא אותי כדי שאני אתפטר מרצוני והמשכורת ירדה משמעותית מאד מכיוון שלא שילמו לי טת ימי המחלה כמו תמיד וימי החופש , מה שפוגע בי בשמירת ההריון. הם מתנכלים לי אישית בכל דרך אפשרית , עיכבו לי את המשכורת בכוונה למרות שידברתי עם מנהל החשבונות במקום ב 10 לחודש נכנסה לי המשכורת ב 11 לחודש, הם ביקשו מהעובדות בחנות לא להעביר לי דוחות מכירות למרות שכל יום בסיום משמרת הייתי מקבלת עידכון בתור מנהלת חנות על המכירות היומיות ההרגשה היא איומה להבין שאתה נותן מעצמך 9 שנים בחנות ותמיד היה בסדר ופתאום הפכתי למעין אויבת בגלל ההריון. יש לציין שאני נשואה 4 שנים ועברתי הפלה במהלך השנים האלה וההריון הוא לא רגיל הוא הריון ivf וכבר תקופה ההרגשה ככ נוראית שבמקום תמיכה קיבלתי רק אכזבות וצער ממערכת ששירתתי במשך 9 שנים.
תודה על ההתייחסות ואשמח למענה. רויטל ביטון 0523139540
מולי
19/12/2017 16:57
מולי 19/12/2017 16:57
הבת שלי הייתה בקבע והצבא הפריש לה לפנסיה מיד עם סיום הקבע היא החלה לעבוד בתמנון אולם שם לא המשיכו להפריש לה פנסיה והחלו רק אחרי חצי שנה כמו כן היא נתבקשה להיות אחראית משמרת אך לא העלו את שכרה בהתאם כאשר החלה ללחוץ על המעסיק שלה בנושא הפנסיה והשכר השתנה היחס
ולפני כשבוע היא זומנה לשימוע ובמהלכו הוגש לה מכתב פיטורין נותרו לה שבועיים לעבוד אבל המעביד רוצה להעביר אותה לסניף אחר הרחוק יותר ממקום מגוריה.
שאלותי: האם יש מקום לתבוע על הלנת שכר בגלל הפנסיה שלא שולמה?
האם יש מקום לתבוע על פיטורים לא הוגנים?
האם למעביד יש זכות להעביר אותה לסניף מרוחק יותר עד לסיום תקופת עבודתה?
ליאל
19/12/2017 14:08
ליאל 19/12/2017 14:08
התחלתי לעבוד במקום חדש לפני כחודשיים. מאוד אוהבים אותי ומשבחים אותי כל הזמן ונדהמים מהיכולות שלי כעובדת. התגרשתי לא מזמן ואני מגדלת לבד שני ילדים בגילאי 4,5 . שבוע שעברת הקטנה שלי חטפה וירוס ואז נדבקתי ממנה וכתוצאה מכך נעדרתי מהעבודה 5 ימים . היום הזמינו אותי לשיחת שימוע והודיעו לי שבגלל שיש לי ילדים ואני נעדרת מהעבודה בגללם אני כנראה לא מתאימה לתפקיד כי זה תפקיד מאוד תובעני ובגלל שאני עובדת מאוד חרוצה אז אם אני נעדרת הם לא עומדים בלחץ. הם יציעו לי מספר תפקידים ומקווים שיהיה משהו אחר שיתאים לי כי הם כן מאוד רוצים אותי בחברה. היום היה לי שימוע ולא הפסיקו להגיד כמה שאני טובה, אך במסגרת תפקיד זה היציבות חשובה להם יותר מהאיכות. השאלה שלי היא האם מותר להם לפטר אותי בגלל סיבות כאלה אם התפקידים שיציעו לי לא יתאימו לי? אני עובדת שם סה"כ חודשיים...
ז.ק 19/12/2017
דנה
19/12/2017 13:12
דנה 19/12/2017 13:12
שלום אשמח לדעת מה אומר הסעיף ז.ק בתלוש? ומדוע הוא מופיע מידיי חודש?
ספיר
19/12/2017 12:29
ספיר 19/12/2017 12:29
אהלן חברים.
שבוע שעבר כשנכנסה משכורת קיבלתי רק 751 ש"ח מתוך כ-2700 ש"ח שאני אמורה להרוויח (נטו). המעסיק נתן לי לאחר מס' ימים צ'ק השלמה ע"ס 1500 ש"ח,למרות שהתעקשתי שחסר עוד כסף. כעת הוא טוען שלא רק שמגיע לי עוד כסף,אלא שאני חייבת לו כסף, וזה בגלל שהוא עשה בלאגן ברישום השעות שלי (אנחנו מדפיסים כף יד דיגיטלית). כמובן שמעבר לרישומים שלי ועדי ראייה שראו שהייתי במשמרת אין לי איך להוכיח שכן עבדתי. האם יש עילה לתביעה על הלנת שכר? ואם כן,אפשר לעשות את זה דרך הסתדרות או משהו?
ויקי
19/12/2017 12:10
ויקי 19/12/2017 12:10
לפני כחודשיים תבעתי בתביעה מקוונת אך לא קיבלתי מספר התביעה. במוקד לא עונים במשך ימים. איך אוכל לברר את מספר התביעה חוץ מהם? רוצה לדעת היכן זה עומד
נופר
19/12/2017 10:58
נופר 19/12/2017 10:58
אני בתהליך של הוצאת שמירת הריון עקב כאבי גב שמקרינים לרגל ימין ומקשה על תפקוד, תאונה שעברתי צירונים שהגיעו בסוף חודש 5 אחרי כל השתלשלות האירועים.

היום הייתי אצל אורטופד שאמר כי הוא לא מתפקידו להמליץ רופאת נשים כן המליצה ואף נתנה מכתב יש לי ימי מחלות בעקבות הדברים מכתב שחרור מהבית חולים כיון שהייתי מאושפזת 3 ימים הייתי מטופלת בכדורים להפסקת צירים הרופא אורטופד רשם רק שהוא ממליץ על מנוחה כמה שרצוי רצה לתת 30 ימי מחלה אך אין לי השאלה שלי היא כזו מה הסיכויים שביטוח לאומי יאשרו לי את השמירה בעקבות הכל ? יש טעם ללכת לעוד התייעצות על רופא אחר ? אני לקראת שבוע 30 אוטוטו מסיימת את ה30 יום בבית.

אשמח לתבונות.
ד.ד
19/12/2017 10:28
ד.ד 19/12/2017 10:28
אם ביטלו לי משמרות לכל השבועיים הבאים החל ממחר, והודיעו לי רק היום (אין לי בכתב את המשמרות אבל הייתי אמורה לעבוד מחר ובשישי, בהתחלה גם ברביעי וחמישי אבל המשמרות הספציפיות האלו בוטלו לגמרי). בסוף דצמבר הפרויקט שעבדתי בו נגמר וכולנו פוטרנו, אבל זה שלי ביטלו מעכשיו את המשמרות נשמע לי לא הגיוני, האם זה בסדר או שאני יכולה לתבוע על כך? בנוסף, לא עשו לי שימוע, הודיעו לי בטלפון שהפרויקט נגמר ואני מפוטרת, אבל אציין שאני עובדת דרך חברת כוח אדם.

תודה רבה לעוזרים!
מתן
19/12/2017 10:24
מתן 19/12/2017 10:24
אם עבדתי דרך חברת כח אדם במפעל והמפעל לא העביר לחברת כח האדם את שעות העבודה שלי. האם אני יכול לתבוע את חברת הכח אדם בטענה שהם לא שילמו? או במילים אחרות: האם חברת כח האדם היא שמחוייבת לרשום את השעות או שאם המפעל לא העביר להם את השעות אז מבחינתם הם לא משלמים כל עוד אין שעות עבודה חתומות על ידי המפעל?
אוסקר
19/12/2017 10:23
אוסקר 19/12/2017 10:23
בוקר טוב,

צריך עו״ד בדיני עבודה.

לפני כ3 חודשים החליפו לנו את האחראי מחלקה
ובזמן האחרון אני מרגיש התנכלות מצידו כלפיי
אם זה בא לידיי ביטוי בסידור עבודה שהוא שם אותי רק משמרות ערב, ויש אחרים שהוא מציב רק בבוקר (למרות לפי הנהלים זה אמור להיות שווה בשווה) משמרות ארוכות רק לי.

מודיע לי איך אני עובד יום לפני בשעות הערב , שזה לא אמור להיות ככה.

מה אפשר לעשות? תודה מראש
שחר
18/12/2017 20:32
שחר 18/12/2017 20:32
שלום לכולם. מחר יש לי שיחת שימוע.
כמה שאלות.

קראתי שאסור שיהיו שניים מולי באותה שיחה. נכון?
האם מותר לי להקליט את השיחה?

חוזה ההעסקה נחתם לפני 3 שנים. בתום השנה הראשונה דרשתי לעדכן אותו ולחדשו מדי שנה ונעניתי בשלילה. תקין?

האם יש ביד המעסיק לקבל שינוי בזמינותי לעבודה כהתפטרות? אם הזמינות שלי לעבודה(שלוש שעות ביום חמש פעמים בשבוע)השתנתה והפכה גמישה, וזה לא מתאים למעסיק, האם יוכל לקבוע שהתפטרתי? בשל אי עמידה בתנאים או משהו כזה?

תודה מראש למשיבים.
עורך דין
19/12/2017 07:38
עורך דין 19/12/2017 07:38
שלום שחר

לא יודע איפה קראת את זה, אבל אין כל בעיה שינכחו בזמן שימוע גם 2 אנשים או יותר מטעם המעסיק. למעשה, גם אתה יכול להגיע הליווי עורך דין. הכל אפשרי כל עוד עומדים בכללים לעריכת שימוע.

בעניין החוזה, כמובן שהמעסיק לא חייב לעדכן את החוזה שלך כל עוד העדכון אינו חלק מהחוזה המקורי.

אם הודעת למעסיק כי אינך יכול להגיע לעבודה בימים ובשעות שאתה אמור לעבוד בהן, בהחלט לניתן לראות בכך התפטרות.

בהצלחה
אינה
18/12/2017 20:34
אינה 18/12/2017 20:34
אשמח לחוות דעת / הכוונה:
אמא שלי עבדה שנתיים וחצי במקום עבודה, בו המנהל לא הפריש פנסיה מתחילת העבודה למרות שהייתה קופה פעילה, ורק בחצי שנה האחרונה החל להפריש, לא רטרו אלא רק בעבור התקופה. טרם החל להפריש הוא ניכה מתוך המשכורת את הסכום עבור הפנסיה אך לא הפקיד אותה בפועל, למרות בקשות חוזרות של אימי.
לאחר שנתיים וחצי פוטרה מעבודתה ומאז עברו 5 חודשים, המעסיק הקודם לא שילם לה עדיין פיצויים, את ימי החופשה וההבראה המגיעים לה והתחמק מלעשות זאת. גם לאחר שנענה להסדיר את הדברים והכל חושב מספר פעמים ואושר בעל פה, החל שוב להתחמק, להפנות כלפיה דברי גנאי ולהשפילה.
עד היום לא קיבלה פיצויים.
יש כאן קייס? יש מה לעשות בנידון?
עורך דין
19/12/2017 07:36
עורך דין 19/12/2017 07:36
בוקר טוב אינה

כמובן שיש כאן קייס. הפני את אמך לעורך דין המתמחה בדיני עבודה על מנת שייצג אותה מול המעסיק הסורר. מכתב התראה ובהמשך תביעה לבית הדין לעבודה יפתרו את הבעיה של אמך וישימו את המעסיק במקום.

בהצלחה
נ.ל
18/12/2017 20:29
נ.ל 18/12/2017 20:29
באמצע נובמבר התפטרתי מעבודתי ולקראת השבוע האחרון במקום עבודתי נהייתי חולה..
היום אני כבר חודש בבית, חולה. מאנטיביוטיקה לאנטיביוטיקה.
ב24.12 אני עוברת ניתוח עקב כך.
לא יכולתי לחפש ולמצוא עבודה עקב המחלה.
אוכל ככל הנראה להתחיל לחפש ולעבוד לקראת אמצע ינואר.
שאלתי היא כזאת..
מה הזכויות והחובות שלי לביטוח לאומי?
ובכללי.. מה הזכויות והחובות שלי עקב כך?
ורד
18/12/2017 20:29
ורד 18/12/2017 20:29
שאלה לעורכי דין בלבד!
בעלי עבד בתור נהג משאית בחברה למיחזור במשך חמישה חודשים.
היום המנהל עבודה הודיע לו שהחברה החליטה לצמצם עובדים וממחר הוא לא מגיע לעבודה ויש בידיו מכתב פיטורים עבור בעלי ז'א הוא פיטר את בעלי מעכשיו לעכשיו !
האם זה חוקי? ואם לא מה ניתן לעשות בעניין?
תודה מראש לכל העוזרים!
נורית
18/12/2017 15:35
נורית 18/12/2017 15:35
ואני מתפטרת בדין מפוטרת והמעסיק לא נותן מכתב פיטורים האם זכאית לדמי אבטלה?
ואם לא נותן אפשר לחייב אותו לתת מכתב פיטורים?
תודה רבה רבה
מיכל
18/12/2017 13:10
מיכל 18/12/2017 13:10
היי,

אני עובדת בימים א-ה, 9.5 שעות בכל יום. כמו כן אני מקבלת בכל יום הפסקה בת 45 דק(שמחולקת להפסקת של 30 והפסקה של 15 דק

נאמר לי שמאחר ואני מקבלת הפסקה של 45 דק ועובדת 9.5 שעות ביום אני לא זכאית לתשלום שעות נוספות מאחר וזה מתקזז

האם זה נכון?
תודה
דניאל
18/12/2017 12:31
דניאל 18/12/2017 12:31
שלום,
אודה לקבלת מידע:
1.בעניין תוספת יוקר לשכר מעורך דין בתחום דיני עבודה? והאם התוספת מגיעה לכולם. איך בודקים אותה.

2. האם מותר לחברה לרשום בחוזה עבודה כי המידה והיא מגיעה לפירוק / פשיטת רגל היא רשאית שלא לשלם לעובדה את פיצוי הפיטורין?

3. האם מותר ע"פ חוק למעסיק להפריש עבור זכויות סוציאליות משכר הנטו ולא הברוטו?

תודה רבה!
גילי שגיא
18/12/2017 11:44
גילי שגיא 18/12/2017 11:44
שלום. יש לי מנקה אחת לשבוע. אחיה נפטר והיא לא הגיעה לנקות אבל דורשת תשלום עבור יום זה. האם מגיע לה תשלום? מבקשת לציין שלא ישבה שבעה (היא מוסלמית).
תודה.
ליאן
18/12/2017 09:57
ליאן 18/12/2017 09:57
בוקר טוב..שאלה להתעייצות. עבדתי במשך 11 חודשים בחברה שכרגע לפני פשיטת רגל. המעסיק ניכה בתלוש את רכיב הפנסיה אך בפועל לא הפריש לקופה ,לא את חלקי ולא את חלקו. הצטבר סכום של 13 אלף שהוא התחייב להעביר לי במסמך שחתם לי. כמו כן, לא שילם במלואו את המשכורת האחרונה שהגיע לי. ( עברו מאז 8 חודשים) . אם החברה לפני פשיטת רגל מה הסיכויים שלי לקבל את מה שמגיע לי? אני יודעת שזוהי עבירה פלילית אך מה קורה בנסיבות האלו? אודה למענה.
ירדן
18/12/2017 09:56
ירדן 18/12/2017 09:56
עבדתי אצל מעסיק כארבעה חודשים מינואר עד אפריל. באפריל התפטרתי בגלל הלנת שכר. הגשתי תביעה לבית הדין לעבודה וקיבלתי פסק דין בהיעדר כתב הגנה שהוא צריך לשלם לי את כל הסכום שהוא חייב לי בתוספת ריבית והצמדה + 150 שח הוצאות משפט.
חשוב לי לציין שעד היום קיבלתי ממנו חלק קטן מהחוב ואני יודע שכרגע הוא לא הולך לשלם לי את היתרה והוא מתחיל הליך של פשיטת רגל.
רציתי לשאול מה אפשר לעשות אם הוא לא משלם לי את מה שנשאר...יש כבר פסק דין אבל הוא לא שם עליו...יש עוד מה לעשות??
גלעד
18/12/2017 09:55
גלעד 18/12/2017 09:55
היי מומחים בנוגע זכויות עובדים,
2 שאלות ברשותכם.
1. שאלה בנוגע עבודה בשבת _ האם יש התייחסות כלשהי בחוק לגבי מתי נגמרת השבת מבחינת שעות העבודה...ההתייחסות היחידה שראיתי אומרת ששבת מוגדרת כ36 שעות מנוחה, אבל אם אני עובד בשבת לצורך העניין מ15:00 עד 23:00 איך המעסיק יודע להגיד משעה X, נגמרת השבת והשכר שעתי חוזר לרגיל?

2. שאלה שנייה בנוגע להליך משפטי
אתמול יצא לי ממש במקרה לעבור על המשכורת שלי (בגלל בעיה שהייתה עם הקרן השתלמות, לא משנה) בכל מקרה באותה הזדמנות ראיתי שכל חודש נובמבר הוחסרו לי שעות בכמות נכבדת כך גם על אוקטובר. אני עובד בחברה כבר כמה חודשים והתחלתי לרשום שעות רק מאוקטובר .על החודשים שלפני אין לי דרך לגשת ולבדוק האם נעשה כאן ניסיון "שיטת מצליח", רציתי לדעת מה ההמלצה שלכם מבחינת משפטית במצב כזה וכמה זמן יכול לקחת הליך משפטי כזה כנגד החברה והשיטה.

הנקודה פה היא פחות הכסף שנעלם כי סביר להניח בהצלבת נתונים הסאגה תיפתר, אף אחד לא רוצה להסתבך...אלא על זה שכל חודש בחודשו אני צריך להתעצבן לעבור בזכוכית מגדלת על התלוש ולגלות שנגזלו ממני ימי עבודה שבהם עבדתי. ולחשוב שגיליתי את זה רק במבט לאחור אם לא אזהה את הפער ואתלונן הכסף גם לא היה מגיע, שיטת מצליח כבר אמרנו ?
עופר
18/12/2017 09:41
עופר 18/12/2017 09:41
בס''ד
אני עו''ס בחברה ציבורית . לאחר חילופי מנהלים החלו להתנכל אלי . למדר אותי לפגוע בהתקדמות שלי ולבודד אותי בחברה . 5 עובדים מהצוות עזבו . כעת מחכים שאני אעזוב .
לאחרונה לא אישרו לי יום עבודה מביון שחתמתי בסניף אחד של החברה ולא באחר. למרות שהיה לי מה לעשות במקום זה . תודה
עורך דין
18/12/2017 09:50
עורך דין 18/12/2017 09:50
שלום עופר

כמובן שקשה מאד לייעץ לך מה לעשות וכיצד לנהוג מבלי לבדוק את נסיבות המקרה לעומקן ולאורך התקופה. אם הנושא מציק לך ומקום העבודה חשוב לך, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בפגישה אישית עם עורך דין. התנכלות יכולה להתפרש בצורה רחובה מאד וניתן לפעול מצד אחד להפסיקה ומצד שני, בחלק מהמקרים ניתן להתפטר בדין מפוטר בשל הרעה מוחשית בתנאי העבודה. כאמור, רק בפגישה אישית עם עורך דין ניתן יהיה להעריך נכונה את המצב ולהגיע לפתרון המתאים ביותר עבורך.

בהצלחה
עדה
18/12/2017 09:12
עדה 18/12/2017 09:12
אני מועסקת במשרה חלקית - 60 שעות בחודש, 5 שעות ביום 3 פעמים בשבוע. בדרך כלל יש לי עוד כשעה , שעה וחצי שאני מוסיפה. האם עבור שעות נוספות אלו מגיע תשלום גבוה יותר מהתשלום הרגיל? תודה
עורך דין
18/12/2017 09:17
עורך דין 18/12/2017 09:17
בוקר טוב עדה

אם את עובדת 5 שעות ביום ולעיתים עובדת 6 או 6 וחצי שעות אין המדובר על שעות נוספות המצריכות תוספת לשכרך לפי החוק. מצד שני, אם חוזה העבודה שלך מציין אחרת והגעת לסיכום אחר מול המעסיק, וודאי שיש לעמוד בו.

בהצלחה
ט.ש
14/12/2017 18:07
ט.ש 14/12/2017 18:07
שלום
האם עובד שמועסק במשך 15 שנה ללא זכויות כמו חופשה מחלה ( שכר כולל חופשה מחלה)
יכול להתפטר מעבודתו ולקבל פיצויים מחמת "נסיבות שלא ניתן לדרוש מהעובד להמשיך לעבוד" ?
למרות תנאי עבודה אלה היו מההתחלה ?
עורך דין
18/12/2017 09:16
עורך דין 18/12/2017 09:16
שלום לך

עובד שבמשך 15 שנה סובל מקיפוח מובהק ופגיעה בזכויתיו הסוציאליות צריך לפנות לעורך דין לפני הכל...

בהצלחה
קטיה
14/12/2017 15:57
קטיה 14/12/2017 15:57
שלום ,
יש לי וותק של כ9 חודשים במקום העבודה. אני בהריון והמעסיקה פנתה אלי היום בטענה שהיא רוצה לצמצם לי שעות עבודה ושלטענתה היא בדקה את העניין ומותר לה. השאלה שלי האם באמת מותר לה לצמצם לי שעות והאם בשביל זה היא צריכה להביא אישור מיוחד? ומה עלי לעשות בעניין? כי כרגע לא הסכמתי לשום צמצום שעות.
עורך דין
18/12/2017 09:11
עורך דין 18/12/2017 09:11
שלום קטיה

אסור למעסיק לצמצם את היקף משרתך בזמן ההריון ללא קבלת היתר מיוחד לכך. באתר זה יש כתבה מפורטת בנושא צמצום היקף משרה של עובדת בהריון - קראי אותה.

ראי הוראות החוק:

סעיף 9א לחוק עבודת נשים

(א) לא יפגע מעסיק בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת או עובד שחלה הגבלה על פיטוריהם לפי סעיף 9, בתקופה שבה חלה ההגבלה כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשיה המסחר והתעסוקה, ולא יתיר השר פגיעה כאמור אם היא לדעתו בקשר לעילה שבשלה חלה אותה הגבלה.

(ב) בסעיף זה –
"פגיעה", בהיקף המשרה – למעט שינוי זמני בהיקף המשרה לפי בקשה שיזמו העובדת או העובד בשל מצבם הרפואי לפי אישור בכתב מאת רופא;
"פגיעה", בהכנסה, למעט –
(1) פגיעה בהכנסה החלה במקום העבודה מכוח דין או הסכם קיבוצי.
(2) פגיעה ברכיב השכר המשולם לעובדת או לעובד בהתאם לתפוקת עבודתם ובלבד שהפגיעה בתפוקתם של העובדת או העובד לא נגרמה מסיבות התלויות במעסיק.
אירה
14/12/2017 14:09
אירה 14/12/2017 14:09
בחוזה העבודה שלי מוגדר יום עבודה בעל שעת התחלה ושעת סיום (09:00-18:00) ובנוסף מנוסח שבמקרה הצורך, תדרש עבודה בשעות נוספות (שלפעמים עוברות את 12 שעות העבודה המותרות ביממה, ולעתים מגיעות אף לשעות לילה מאוחרות מאוד). המשכורת שאני מקבלת היא שכר בסיס +תשלום גלובלי עבור השעות הנוספות. זה ממש מופיע כשני סכומים מפוצלים בתלוש, אולם אני מקבלת את אותו הסכום ללא קשר למספר השעות הנוספות שעבדתי, הסכום זהה כל חודש גם אם לא היו שעות נוספות כלל. אני בהריון ומתכוונת להודיע למנהל משבוע 20 שאיני יכולה להיות מועסקת בשעות נוספות מעתה, ע״פ חוק. שאלה ראשונה: האם יש למקום העבודה זכות לבטל לי את החלק בשכר שמוגדר כשכר הגלובלי עבור השעות הנוספות אם איני הולכת לעבוד בהן כלל או האם זוהי הרעת תנאים והפרה של חוזה העבודה? (בו מוגדר מראש גובה המשכורת שלי, אבל כולל הרכיב הגלובלי בתוכו) שאלה שניה: יש במקום העבודה נוהל ״יום קצר בשבוע״ שמקבל כל עובד. זהו יום שמסיימים לעבוד בו בשעה 4 לצורך העניין. זה אינו תנאי עבודה שכתוב בחוזה (שלי, בכל אופן) אלא מין תנאי עבודה כזה כללי, לא יודעת אם זה מוגדר כהסכם קיבוצי או משהו אחר. האם למקום העבודה יש זכות לשלול רק ממני את היום הקצר בגלל שהודעתי שאיני יכולה להיות מועסקת בשעות נוספות או שגם זו תחשב הרעת תנאים?
עורך דין
18/12/2017 09:09
עורך דין 18/12/2017 09:09
שלום אירה

שאלתך נענתה - ראי במסגרת שאר השאלות / תשובות בפורום.

בהצלחה