שלום הברכה , התחלתי עבודה חדשה ולאחר 3ימי עבודה החלטתי שהעבודה אינה מתאימה לי ,הגעתי ביום הרביעי הודעתי במקום ונאמר לי שאיני מוכרחה להשאיר ושבכלל יכולתי להודיע בטלפון בזילזול .היו אמורים לשלם לי על 3ימי העבודה ומתחמקים פעם המנהל אומר שמחכה לתשובה פעם הוא אומר שזה התלמדות ולפי חוק אני יקבל רק על יום אחד לא נראה שיש כוונה לשלם בכלל.. מה עליי לעשות והאם לפי חוק הם מחוייבים לשלם? על כמה ימים? ולאן לפנות?
חברת שמירה שאני הועסקי בה כמעט 5 שנים הפסידה במכרז. עכשיו כדי לעבור לחברה חדשה אני צריכה מכתב פיטורים ממעסיק קודם. מעסיק מחברה קודמת טוען שאינו חייב להביא לי מכתב ורוצה שאני יכתוב לחברה שאני רוצה לעזוב את החברה ולעבור לחברה חדשה. אני לא רוצה לוותר על פיצויים שלי. מה לעשות?
שלום רב
בתנאי העסקה של משרה שאני אמורה להתחיל לעבוד בה בימים הקרובים נכתב כי "עבור העבודה במנוחה השבועית, לאחר כניסת השבת, יהיה זכאי העובד לשכר השעתי בתוספת 50%. נציין כי התגמול עבור שעות העבודה מחושב מתוך הנחה כי העובד עבד 36 שעות שבועיות בשבוע שקדם לעבודה במנוחה השבועית. החברה שומרת לעצמה את הזכות להתאים את הגמול במקרה והעובד עבד מספר שעות פחות בשבוע שקדם לעבודה במנוחה השבועית".
שאלה: האם מותר למעסיק של עובד במשרה חלקית לשלם פחות מ-150% על שעות שבת?
שאלה נוספת: המעסיק מציין כי בעת משמרת לילה ישנן "שעות שהייה" בהן העובד נמצא במקום העבודה אך אינו עובד בפועל. על שעות אלה משלם המעסיק 50% בלבד- אלא אם נקרא העובד לעבוד בפועל במהלך שעות אלה. במקרה כזה ישולם לו שכר מלא על זמן העבודה בלבד. האם זה חוקי?
לא ניתן לשלם בגין עבודה בשבת פחות מהקבוע בחוק. לא מוכרת הקונסטלציה של שעות שהייה. על פניו במסגרת הסכם ניתן לקבוע שבגין סוג שעות מסויים עובד ירוויח פחות אולם בכפוף לעמידה בחוק שכר מינימום.
עו"ד אריק שלו
03-5610934;02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
אני עובד כעובד סוציאלי במקום העבודה ממאי 2010 .
לאחרונה נפגעתי והוכרתי כנפגע תאונת עבודה. קיבלתי תשלומי ביטוח לאומי .
לאחר מיצוי תקופת הפגיעה החלתי לקבל תשלום מימי המחלה שלי. אשר כעת עומדים להסתיים.
לאחר תקופה של של ארבעה חודשים וחצי מיום הפגיעה הודעתי למעביד כי אחזור לחצי משרה(עבדתי במישרה מלאה קודם לכן) זאת בהמלצת רופא תעסוקתי -החל מעוד שבועיים בתחילת אוגוסט . סהכ יעברו מיום הפגיעה כ 5 חודשים.
עתה יש בכוונת המעסיק לפטר אותי.
האם יש לו זכות לכך ובאילו תנאים?
אם אפוטר אני מוגבל ומנוע ממציאת עבודה חלופית במצבי ?
בתקופה זו עברתי ועדה בביטוח הלאומי לקבלת אחוזי נכות.
החזרה לעבודה עם מגבלה היא בהנחיית רופא תעסוקתי.
בתקופה זו חוקית אני מוגבל בתיפקוד ולא כשיר לעבודה מלאה .
האם עדיין מעסיק יכול לפטר?
עבדתי כ 3 שנים וחצי האם זו לא קביעות מכח הוותק?
בתלוש המשכורת מופיעים 3 מונחים:ותק בהוראה,ותק לשכר וותק צה"ל.
שאלתי היא,במה מתחשבים ומחשבים לשכר בפנסייה?
אצלי מופיע הותק בהוראה 28 ,לשכר 30 וצה"ל 24(לדעתי זה חודשים).
אני מורה בחטיבת ביניים ובתוך הסכם "אופק חדש" עם פנסיה תקציבית.
תודה על ההענות המהירה,אך עדיין לא הבנתי מתשובתך מה נחשב הותק בהוראה?או הותק לשכר?ןמה בכלל ההבדל בינהם?כך שהאם החישוב לפנסיה כעת הוא עפ"י 28 שנים או 30 שנה?
תבעתי את המעסיק על פיטורים ללא שמוע בבית דין לעבודה קיבלתי בדואר את כתב ההגנה שלו שכמובן שקרי מהיסוד. מה עלי לעשות? האם עלי להגיב באופן כלשהו או להמתין למשפט בבית דין לעבודה
בברכה
גלי
שלום, אני כבר 3 שנים עובדת בחנות בקניון, ומלכתחילה אמרו לי שלא מקבלים שכר על שעות נוספות וכששאלתי למה- אמרו לי בגלל שהשכר שלי גבוה מהמינימום.
היום אני מקבלת 26 שקלים לשעה, ויש ימים שאני עובדת 12 שעות (כפולה, ומרצוני), ואני לא מקבלת כלל תשלום על שעות נוספות.
רציתי לדעת האם זה חוקי? ומה ניתן לעשות בנידון?
אני עובדת כארבע שנים במוקד טלפוני ובמהלך כל התקופה חזרה על עצמה בעיה רפואית אשר גרמה לי לצרידות ואף לאובדן קול לתקופה של מס' שבועות בכל פעם. לאחרונה זה קרה שוב ורופא אף אוזן גרון הפנה אותי לרופא תעסוקתי אשר אסר עליי לעבוד בעבודה טלפונית מאחר ולטענתו המענה לטלפון במשך 8 שעות ברציפות כל יום גורם לבעיה הרפואית לחזור על עצמה.
כיצד עליי לפעול במידה ומקום העבודה לא מצא לי תפקיד חלופי?
עובדת אימא לילדים יוצאת מהעבודה פעמיים בשבוע שעתיים לפני בזמן ומשלימה את שעות החסר בשאר הימים, כך שעומדת במכסת השעות השבועית \חודשית.
כך יוצא שיומיים בשבוע עושה שעתיים בחסר ויומיים בשבוע שעתיים 'שעות נוספות'
האם אני זכאית לשעות נוספות?
האם המעביד רשאי להחליט שאין יותר 'השלמה של שעות חוסר בשעות נוספות'?
האם ניתן להכריח אותי לחתום על מעבר העובד לשעות עבודה גמישות'?
תודה
המעסיקה שלחה מכתב על סיום עבודה וטענה שזו האסמכתא בדבר הודעה מוקדמת. כמו כן במהלך שנתיים לא הפרישה כספי פנסיה שמגיעים לי וטענה שתשלם ובנתיים עברה חצי שנה
אודה לכם באם תוכלו לסייע לי על מנת שאדע כיצד לנקוט מולה.
בתודה מראש.
מגיעים לך 30 ימי הודעה מוקדמת.
ניתן לכתוב מכתב דרישה להפרשה לפנסיה ופיצויי פיטורים וכן פיצוי נוסף ככל ולא נערך לך שימוע טרם פיטורייך.
במידת הצורך ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
משרדנו עומד לרשותך.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אני עובדת במקום עבודה חדש יחסית מ ה-1/1/2013, וכרגע נמצאת בהריון .
נתבקשתי לצאת לשמירת הריון החל מה-15/7/2013 ...
והבנתי שמביטות לאומי מתחילים לקבל רק אחרי שהיית בשמירה 30 יום ברצף וגם אז אחרי שליחת התביעה לוקח עוד חודש לאישור השמירה !!!
מה עושים אם כך חודשיים ללא משכורת ??
והאם זה שקיבלתי 3 שבועות חופשת מחלה עד ה15/8/2013 ,זכותי לקבל את משכורת יולי כרגיל ????
אני עובדת במרפאת שיניים שלושה חודשים ושבוע וזומנתי לשיחת שימוע לפני פיטורים, יש לי קרן פנסיה קיימת, פעילה, ממקום העבודה הקודם. במהלך החודשים שעבדתי במרפאה עדיין לא הופרשו כספים לקרן הקיימת, האם עכשיו בעקבות הפיטורין המעסיק לא מחויב להפריש רטרו אקטיבית על החודשים שעבדתי? הוא יודע שיש לי קרן פנסיה פעילה.
עבדתי במקום עבודה כ-3 שנים ופוטרתי, ב-3 חודשים האחרונים ירד שכרי בעקבות שינוי תפקיד, כיצד מתבצע סיכום תשלומי הפיצויים, בחברה מנסים להחתים אותי על טופס שתנאי עבודתי לא הורעו, אינני מעוניין לתבוע, כיוון שידעתי ששינוי התפקיד משמעו משכורת נמוכה יותר, שאלתי השנייה- כיצד חתימה על טופס כזה יכולה להשפיע עלי, תודה רמי
שלום,
שאלה - האם מעסיקעובדים כפרילנסרים יכול לדרוש מהם מחויבות למספר שנות עבודה? אני עובדת במקום ללא תנאים סוציאליים ומקבלת שכר בכפוף להגשת חשבונית וביחס לעבודה שסיפקתי במהלך החודש. האם מעסיק כזה יכול לדרוש ממני לעבוד אצלו שלוש שנים? אחרי כשנתיים מבקשת לעזוב את מקום העבודה והתגובות קשות ומאיימות.... בנוסף, למרות שביקשתי מספר פעמים במהלך התקופה בה עבדתי בחברה חוזה העסקה לא קיבלתי כזה מעולם....
תודה
שלום,
האם אני זכאית לתבוע פיצוי כלשהו על תקופה של שנה בה- בנוסף לעבודה שלי, עשיתי עבודה גם של ראש הצוות שלי? בעבודה השוטפת לפני לא הייתה בינינו אינטרקציה כלל וכלל, עשיתי חפיפה לתפקיד בעצמי
אם פוטרתי ויש לי רכב מהעבודה(איש שטח חובה רכב בתפקיד שלי) אני אצל המעסיק עובד כבר 3 שנים .
לפי חוק הוא משלם לי מראש את החודש הבא.
השאלה שלי מה קורה עם הרכב ?
הוא נשאר אצלי בחודש הזה למרות שאני כביכול פוטרתי בבית?
שלום רב, אני עובדת כמזכירה רפואית וסייעת לרופאת שיניים מזה כשלושה חודשים. היום הייתה אמורה להיות לי משמרת ולא חשתי בטוב קיבלתי מהרופא 2 ימי מחלה. במהלך הערב צלצלה אלי מנהלת המרפאה ואמרה כי היא צריכה את המפתחות של המשרד כדי שיהיה לעובדת שמחליפה אותי מחר, היא הגיע אלי הביתה לקחה את המפתח ומסרה לי את מכתב השימוע לפני פיטורין, האם זה בכלל חוקי להגיש מכתב כזה בזמן ימי מחלה? בנוסף על כך אני בתחילת הריון והתכוונתי להודיע על כך היום במשמרת שבוטלה האם הדבר משפיע על ההחלטה לפטר? אשמח לתשובה וסליחה על האורך בניסוח. תודה.
חל איסור בחוק לפטר במהלך ימי המחלה אך אין מניעה למסור זימון לשימוע.
לאור העובדה שעבדת פחות מ- 6 חודשים ניתן לפטר אותך במהלך ההריון, וזה בתנאי שהפיטורים הם לא בגלל ההריון- ומכיוון שאפילו לא הודעת עליו, אז כנראה שהם לא.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
הנך זכאי ליום אחד בגין חופשה ויום אחד בגין הודעה מוקדמת.
ייתכן גם כי בנסיבות פיטורייך מדובר בפיטורים שלא כדין אך לאור תקופת העבודה הקצרה מאוד הייתי ממליץ להתקדם ולמצוא עבודה חדשה.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
ראיתי באתר שאם עובד לא מקבל מכתב פיטורין תוך שבועיים. יכול לקבל פיצוי. האם גם עבודה בתקופה של חודש וחצי זה קיים? שאלה נוספת - האם על המעסיק להודיע לי שבועיים מראש?
אני מלווה למישהו מהמשפחה שלי סכום כסף של מיליון 800 השאלה שלי היא אם אפשר לעשות דרך עורך דיןחוזה ושעבודים של כל מה שיש לאותו דוד שאם הוא לא יחזיר תסכום שנקבע לו כל חודש אני יוכל לפעול נגדו הסכום זה לקניית בית ...השאלה בגדול אם אפשר לעשות חוזה כמו שעושים בבנק רק שיהיה אצל עורך דין הוא ידאג לעיניין שאם לא יעמוד בתשלומים כל חודש אז יהיה אפשר לפעול נגדו בכל המובנים כוללל באישתו אשמח לתשובה
שלום!
אני בהריון בשבוע 24 והרופא נשים שלי מאלץ אותי לצאת לשמירת הריון בעקבות כאבים המשפיעים על התפקוד שלי אך אינם מזיקים לעובר. אני לא רוצה לצאת לשמירת הריון היות וזה יפגע בתנאים הכלכליים שלי אך הרופא מתעקש וכבר נתן לי ימי מחלה ל 14 ימים שוב.. בניגוד לרצוני. לא דיווחתי למעביד שלי וכרגע אני עובדת רגיל בחופשת מחלה ללא ידיעת המעסיק. שאלותיי הן: האם אני מחויבת לדווח למעסיק שלי על חופשת המחלה ושמירת הריון שתבוא אחריה?, במידה ואני לא מדווחת ועובדת רגיל האם יש עליי ביטוח במידה וחלילה קורה משהו?, האם הגמלה המשולמת מביטוח לאומי מחושבת לפי שכר ברוטו וכמה אחוזים מהשכר מחושבים לגמלה זו? אשמח לקבל תשובה בנושא.
תודה, דנה.
ימי מחלה ושמירת הריון נכללים בצבירת הוותק לצורך חישוב פיצויי פיטורים ודמי הבראה.
הייתי ממליץ להישמע להוראות הרופא למען שלום העובר.
לחישוב הגמלה המדוייקת בגין שמירת ההריון ניתן לפנות לאתר המוסד לביטוח לאומי.
ארז כהן, עו"ד
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
אני עובד שעתי, במשרה חלקית.
אני תחת חוזה של שנה שנגמר בתחילת אוגוסט.
(בתלוש משכורת מצויין כי צברתי ימי חופשה בתשלום וימי הבראה)
האם מגיע לי דמי הבראה ותשלום בגין ימי חופשה שצברתי?
מעבידי מסרב לשלם לי פיצוים למרות שאני זכאי ע"פ החוק שמי שבן זוגו נשלח לשליחות מטעם הסוכנות היהודית(במקרה זה אישתי וכל המשפחה איתה ל3 שנים)הוא מסרב בטוענה שהוא מוציא אותי לחל"ת(3 שנים כן)ואז הוא לא חייב בפיצויים.
האם הוא יכול להכריח אותי להיות מוגדר כיוצא לחל"ת- מי יודע מה יהיה עוד 3 שנים. אודה על תשובה