ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
שירן
11/09/2016 11:31
שירן 11/09/2016 11:31
היי אני בתהליך של איבחון למחלה פיברומיאלגיה סובלת מזה 4 שנים ורק עכשיו מגלים ממה והכאבים והפעילויות היומיומיות שלי הולכות וגדלות וגוברות מפעם לפעם ובנוסף חרדות קשות ולכן לא החזקתי מעמד בעבודות כרגע אני ללא עבודה ורציתי לדעת האם גם אם אני לא עובדת כרגע אני יכולה לגשת לרוםא תעסוקתי שיקבע אם אני יכולה לעבוד??
שוקי
11/09/2016 10:23
שוקי 11/09/2016 10:23
שלום רב.
אשתי פנתה ללשכת התעסוקה לאחר חופשת לידה וקבלה הפניה למשמרות ערב. אשתי לא יכלה לקבל עבודה זו כיוון שהיא מניקה ומשום כך קבלה סירוב. עד איזה גיל של הילדים לא שולחים אם לעבודה במשמרות ערב?
תודה
ימי מחלה וקבלת...
10/09/2016 18:09
ימי מחלה וקבלת תשלום מביטוח לאומי 10/09/2016 18:09
הוכרתי כנפגעת תאונת עבודה ואני בנכות זמנית אני מקבלת מדי חודש תשלום מביטוח לאומי בהתאם לנכות הזמנית +השלמה לנכה נזקק כיוון שטרם חזרתי לעבודה
נמסר לי שבמקביל אני יכולה לנצל את ימי המחלה שצברתי במקום העבודה ולקבל גם שכר מהמעסיק
האם זה נכון
גל
10/09/2016 16:42
גל 10/09/2016 16:42
התחלתי לעבוד בעבודה שדורשת שנה התחייבות. העבודה כוללת קורס של שבוע וחצי לפני בתשלום. בחוזה רשום שיש קנס אם לא אהיה שנה. התחלתי לעבוד באמצע יוני. באמצע אוגוסט החלטתי שאני מתחיל ללמוד השנה בסוף אוקטובר ולכן אמרתי למנהל שבאמצע אוקטובר אסיים את העבודה שלי. השאלה שלי היא כזאת - הבוס גייס עובד חדש וסיים לי את התעסוקה בסוף אוגוסט. אני מבחינתי יכולתי לעבוד עד אמצע אוקטובר. השאלה היא אם הוא יכול עדיין לתת לי את הקנס?
מרייטה
10/09/2016 16:01
מרייטה 10/09/2016 16:01
שלום, אני אמורה להתחיל לעבוד שבוע הבא במפעל תכשיטים. למשרה זמנית של 4-5 חודשים. העבודה היא בשתי משמרות כאשר כל משמרת היא 8 שעות, עם אפשרות לשעות נוספות. בראיון נאמר לי שתהיה ארוחה. אך לאחר כמה ימים כאשר ליוויתי את חברתי לאותו ראיון שם נאמר לה שאין ארוחות. כמה ימים לאחר מכן התקשרו כדי להודיע מתי מתחילים את העבודה ונאמר לי להביא איתי אוכל כי אין לנו ארוחות . אני יודעת בוודאי שמפעל הנל יש ארוחות ויש חדר אוכל מסודר. האם זה בסדר שהם אמרו קודם משהו אחד ואז משהו אחר, והאם זה בסדר לתת לחלק מהעובדים ארוחה ולחק אחר לא?
חיים טובים
10/09/2016 09:49
חיים טובים 10/09/2016 09:49
היי לכולם ! ב5 שנים האחרונות אני עובדת בשני מקומות עבודה בשני תפקידים שונים . במקום אחד תפקיד פיזי יחסית ובמקום השני פקידותי . לפני 8 חודשים התפטרתי מהמקום הפיזי עקב מחלה ו3 חודשים עבדתי משרה חלקית עד שמצאתי עוד מקום פקידותי, כאבים בכל החלק הימני של הגוף , התפטרתי ללא פיצויים וללא כלום , כי לא ידעתי שמגיע לי . כמובן שתקופה לפני הייתי בבדיקות של הרופאים אורטופדיים וגילו לי כל מני דברים וגם נתנו לי לעשות פיזיוטרפיה כתף ובאגן . בעצם עד היום אני בטיפולים . השאלה שלי האם עוד אפשר לעשות משהו ולקבל כסף שמגיע לי . תודה מראש על התשובות .
אבי
09/09/2016 23:40
אבי 09/09/2016 23:40
שלום רב.
לאחרונה קיבלתי הצעת עבודה מחברה בינלאומית שאין ברשותה יישות בארץ.
ההצעה הראשונה הייתב שאעבוד כעצמאי. אחרי דין ודברים עלתה אפשרות אחרת לפיה אני יועסק על ידי חברת יעוץ ישראלית שהחברה היוונית שהציעה לי את ההצעה היא אחד הלקוחות שלה והשכר ישולם על ידי היוונים.
שאלתי היא ראשית האם חוקית הדבר תקין ואפשרי?
שנית, כעצמאי כל התשלומים הסוציאליים חלים עלי וגם תשלום מס הכנסה, האם כשכיר במתווה הנ"ל הם חלים על המעסיק?

אשמח לתשובה
תודה
ייעוץ והכוונה
07/09/2016 16:05
ייעוץ והכוונה 07/09/2016 16:05
שלום אנכי עובד כנהג שכיר בחלוקה. במהלך נסיעתי בדרכים נשפך עלי קפה חם על הגוף. בזמן שירדתי מן הרכב (רכב מסחרי)הדלת נטרקה וקטעה לי חלק מהקמיצה ביד.בעבודה טוענים שזה לא תאונת דרכים ולא תאונת עבודה אלה סעיף אחר.אני רוצה להגיש תביעת נזקי גוף לחברת ביטוח החובה של החברה.כיצד עלי לפעול מול הגורמים הללו?לעזרתכם הודה.
ייעוץ והכוונה
09/09/2016 11:05
ייעוץ והכוונה 09/09/2016 11:05
עדיין מחכה לתשובתכם.תודה.
נופר
09/09/2016 06:05
נופר 09/09/2016 06:05
שלום,אני במקום עבודתי 3 שנים, ילדתי ב10.7,הילד שלי היה מאושפז 3 שבועות ע"פ ביטוח לאומי אני אמורה לחזור במקום ב16.10 ב8.11..כמה זמן אני יכולה לקחת חלד? האם אפשר לקחת יותר מחצי שנה? במידה ואני חוזרת אחרי חצי שנה אני אמורה להודיע למעסיק תאריך מדויק על החזרתי?
אור
09/09/2016 00:25
אור 09/09/2016 00:25
אני בהריון בשבוע 8 וסבלתי מכאבים והרופא נתן לי אישור מחלה( יום אחד רק) שהתקשרתי לדווח בעבודה מהמנהלת נמסר שבמידה ואני ולא יגיע יעבירו אותי לתפקיד אחר והיא ביצעה את המעבר הזה( מבחינתי המעבר הזה רחוק יותר מהבית והתנאים בו פחות טובים) מה עלי לעשות?
אור
09/09/2016 00:22
אור 09/09/2016 00:22
אני בהריון בשבוע 8 וסבלתי מכאבים והרופא נתן לי אישור מחלה( יום אחד רק) שהתקשרתי לדווח בעבודה מהמנהלת נמסר שבמידה ואני ולא יגיע יעבירו אותי לתפקיד אחר והיא ביצעה את המעבר הזה( מבחינתי המעבר הזה רחוק יותר מהבית והתנאים בו פחות טובים) מה עלי לעשות?
שרון
08/09/2016 20:57
שרון 08/09/2016 20:57
שלום.עובדי רשויות מקומיות לא מקבלים כמו שאר העובדים במשק הסכם העסקה/ הודעה בדבר תנאי העסקה? אני יודעת שחוקי המגן מחייבים. האם ברשויות בגלל ההסכם הקיבוצי וההסתדרות המעורבת אין הסכם אישי?/הודעה אישית לעובד? ת ו ד ה !!
נתנאלה
08/09/2016 19:09
נתנאלה 08/09/2016 19:09
אני מתגוררת עם אימי נכה, מוגבלת בתנועה וחולה בת 86 .עד לפני שבוע עבדתי במשרת צהריים כי בבוקר יש לה מטפלת מטעם ביטוח לאומי ואני הייתי איתה בשארית היום.כיום מצאתי עבודה בשעות הבוקר וכעת אני רואה שקשה לה להיות לבד לאחר לכת המטפלת של ביטוח לאומי.אני מתגוררת איתה כבר הרבה שנים.האם זו עילה לקבל את פיצויי הפיטורין שלי למרות שאני מבקשת להתפטר? ואם כן איך אני דורשת את הפיצויים?
לימור
08/09/2016 14:49
לימור 08/09/2016 14:49
שלום רב,

אודה לכם אם תוכלו להשיב לי מהר ככל האפשר, היות ועורכת הדין שאמונה מטעמכם לסייע בכל איזור חיפה, קריות וצפון איננה זמינה כבר כמה ימים ...

בעקבות המלצה חמה שקבלו עליי, פנו אליי מהחברה למת"נסים בעירי, והציעו לי לעבוד בצהרון כמדריכת אמנות. (המקצוע שלי ).
אפילו ניתנו לי שתי אופציות לבחירה... בגן או בבי"ס. הוסברו שתי משמעויות המשרה באופן כללי, מבחינת תוכן ושעות, ומה השכר לשעה...

הראיון היה טלפוני (הקלטתי ). בחרתי בגן. הובטח לי שיבוץ ליד הבית.

לאחר יומיים באתי לפגישת היכרות (רק לראות אותי )...
הכל היה "מהר מהר"...בעמידה... בכניסה למתנ"ס... ללא פרטיות... עוד מועמד ישב מאחוריי... (הסיבה לדבריה כי היא חדשה ועדיין אין לה משרד... ).
המנהלת רק רצתה לדעת אם זה כן או לא...
בכל זאת בקשתי לשבת היות והיו לי עוד שאלות... יידעתי אותה לגבי העדרויות מסויימות בגין התחייבויות קודמות... ובקשתי לדעת היכן שובצתי...
נאמר לי שבבי"ס מסויים, שזה יותר זמן. וזהו.
היא הרגיעה אותי שהצוות מופלא ומיוחד ושיהיה לי כיף איתן...

כל הסיפור הזה התרחש בשבוע האחרון לפני ה 01 בספטמבר...
קיבלתי את הצעתה וזומנתי ליומיים שאחרי למפגש... לא נאמר לי איזה...
הגעתי למפגש... ותוך כדי אותן שעות ולאחר סיומו, התחלתי לעבד את מה שראיתי ושמעתי... למעשה זומנתי לכנס סייעות בצהרונים של עירי...
חשבתי בליבי שלא יכול להיות שאני הולכת להיות סייעת... שבטח זומנתי משום שאני הולכת להיות חלק מצוות של סיינות, אבל כמדריכת האמנות... וגם דובר בראיון על איזה תחום יושם דגש...

הגיע ה - 01 בספטמבר... באנו מוקדם יותר לשיחת ריענון... ואז הפנמתי יותר ששלחו אותי להיות סייעת... הדיבורים על האמנות היו "באוויר", הכל ללא תכנית מוגדרת...

אני חייבת לציין שעדיין לא ידעתי איזה סבל מחכה לי... בחיים לא הייתי בצהרון (כזה ), גם לא ילדיי. ראיתי שניים בשנה האחרונה במסגרת מקצועי... נעימים ושקטים.

בתום השיחה הבהרתי/הזכרתי לאחראית שבאתי על תקן אחר ושאינני יכולה מבחינה בריאותית לקחת חלק בניקיונות, סחיבות, הזזות, תיזוזים, מדרגות וכו'...
הסברתי ממה שאני סובלת :
(אוסטיאוארטריטיס, מושתלת ברך ומועמדת להשתלות מפרקים נוספים, ופיברומיאלגיה לצורך העניין )... ושזה מיותר בכלל לציין, כי לא באתי על תקן סייעת...לו ידעתי זאת לא הייתי לוקחת את המשרה... וגם לא דובר על כך בראיון...
יצויין שהצהרון מתקיים במקלט קטן מלהכיל את כמות הילדים... אין פתרונות אקוסטיים והרעש מחריש אזניים עד כדי מוציא מן הדעת... לא רק לי. השירותים סתומים ומסריח מרעלים.. אפילו לא נוטלים ידיים. משתמשים באלכוהול ג'ל מהבית...

הנושא לא הופנם, וביומיים הבאים התבקשתי לעשות מטלות שאינן מתאימות לי... לגבי אחת הזכרתי שאינני יכולה, לגבי השנייה - יצאתי לבצעה למרות שידעתי שזה לא לעניין... זה היה לשמור בשער כמעט 3 שעות כמו שומר רגיל...בשמש ... נאלצתי לשבת תחת סככה נמוכה(כאבי תופת ), רחוק מהשער וחטפתי על הראש.. אפשר לחשוב שאני באמת יכולה לדעת גם מי נכנס עבור איזה ילד ... גם לא הוסבר לי מה לעשות... והתבקשתי לעשות זאת על אף שביום הראשון כבר אמרתי לה שאינני יכולה להתרוצץ ... וכמובן שזה אינו התפקיד שלי...
ביום השלישי שוב התבקשתי לעלות קומה להביא ילד... סירבתי בעדינות והסברתי שוב את המצב. (יש לי 60% נכות... זה לא מעניינם כל עוד התפקיד שיועד לי לא אמור להפריע עם קשיי )... ואגב, בית הספר אינו נגיש...

בתום היום שוחחתי עם האחראית. קוראים לזה מובילה, שהיא כמו מנהלת הצהרון. בקשתי שתשחרר אותי... הסברתי לה שזה לא פייר שהיא תסבול מחוסר תיפקודי, וזה לא פייר שאני אסבול ואפגע בבריאותי... שסה"כ עבדו על שתינו...
וגם ליצירה אין פיתרון, כי להעביר 70 ילד המחולקים לקבוצות מהמקלט (רעש, חוסר אוויר וחלונות ) לקומה למעלה ולהוריד את אלה מלמעלה למטה זה לא מעשי... מה גם שבכיתות למעלה אסור ללכלך...

באותו מעמד הודצה המובילה שהמנהלת הודתה שהיה מצידה אי שקיפות כלפיי לגבי התפקיד...

בקיצור, בערבו של היום השלישי לעבודתי בו שוחחנו יותר לעומק בצהריים, הודיעה לי ה"מובילה" ששוחחה עם המנהלת (זאת שקלטה אותי ), שאבוא עוד יום אחד ושאקבל את המגיע לי... אבל שאני צריכה להביא מכתב ובו אני מנמקת שאני עוזבת בגלל בעיות רפואיות...

אינני חושבת שאני רוצה, לא כל שכן צריכה לכתוב מכתב שאינו הסיבה האמיתי בגינה בקשתי לעזוב.. בכדי שלמנהלת הגדולה יהיה כסת"ח על זה ששיקרה והטעתה אותי...

מה אם הן עליי לעשות?

תודה רבה,

לימור
לימור
08/09/2016 14:52
לימור 08/09/2016 14:52
בפגישה המהירה של "רק לראות", לא רצתה אפילו לראות את תיק עבודותיי... אמרה שמספיקה לה ההמלצה שקבלה עליי...
אוסנת
08/09/2016 09:42
אוסנת 08/09/2016 09:42
עברתי ניתוח קוסמטי וקבלתי חודש ימי מחלה. חזרתי לעבודה לאחר 3 שבועות. המעביד אומר כי יקוזז משעות חופשה במידה ויש לי בצבירה ולא ע"ח ימי מחלה. חשוב לציין כי נמסר אישור רפואי על חודש מחלה.
עורך דין
08/09/2016 13:37
עורך דין 08/09/2016 13:37
שלום אוסנת

נגעת בנושא שלא קיבל עדיין התייחסות חד משמעית בפסיקה ולכן הוא מעניין עורכי דין רבים. לעניות דעתי יש להכיר בימי המחלה שכן ניתנו לך על ידי רופא עקב מצבך הרפואי שאינו מאפשר עבודה. החוק היבש אמנם עושה שימוש בביטוי "מחלה" אך באם הנושא יגיע אי פעם לדיון בערכאה גבוהה רוב הסיכויים שאכן יקבע כי גם ימי מחלה לאחר ניתוח קוסמטי ראויים להכלל תחת ההסדר החוקי הרלוונטי.

בהצלחה
נועה
08/09/2016 13:13
נועה 08/09/2016 13:13
שלום,
ילדתי ב- 10.4.2016 ואני לא חוזרת לעבודה. מתי אני יכולה לגשת לביטוח לאומי כדי לבקש דמי אבטלה?

בנוסף- האם לימודי הסבה לסיעוד יפריעו למהלך קבלת דמי האבטלה?
תודה
עורך דין
08/09/2016 13:34
עורך דין 08/09/2016 13:34
שלום נועה

בגדול ישנם 90 ימי המתנה לקבלת דמי אבטלה לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד, לאחר חופשת הלידה. למרות האמור, ניתן לפנות בכתב ובצורה מנומקת אל המוסד לביטוח לאומי בבקשה לקצר או לבטל לחלוטין את תקופת ההמתנה האמורה.

בהצלחה
יוליה
08/09/2016 13:19
יוליה 08/09/2016 13:19
שלום, רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי תשלום מחלה בימי מנוחה? (עובדת המלון שבו עובדים שישי שבת) ואם אפשר להעלות קישור לגבי זה בבקשה
עורך דין
08/09/2016 13:33
עורך דין 08/09/2016 13:33
שלום יוליה

המעסיק אמור לשלם לך לפי החוק עבור כל ימי המחלה כאשר גם הימים שישי ושבת נכללים בספירת הימים ככל יום עבודה אחר.

בהצלחה
יוני
07/09/2016 12:15
יוני 07/09/2016 12:15
אני עובדת במשרה חלקית של 50 שעות חודשיות.
במידה ואני מודיעה למנהל שיש לי אפשרות מעתה רק ל-30 שעות חודשיות, האם עלולה להיות מועלית טענה כלשהי כלפי או אף פיטורין ללא פיצויים, במידה שהמנהל יגיד שאינו מסכים לכך? אין בינינו חוזה מוגדר לגבי מספר השעות.

תודה לעונים.
עורך דין
08/09/2016 09:45
עורך דין 08/09/2016 09:45
שלום לך

1. חייב להיות חוזה עבודה בינך לבין המעסיק ואם לא נמסר לך חוזה לאחר תחילת העסקתך המעסיק שלך עובר על החוק.

2. כמובן שהמעסיק אינו חייב לקבל את בקשתך לצמצום בשעות העבודה, ואם לא תוכל למלא את תפקידך יהיה עליך להתפטר.

בהצלחה
קורל
07/09/2016 11:22
קורל 07/09/2016 11:22
היי, יש לי שאלה.

פיטרו אותי ממקום עבודתי אחרי 11 חודשים שאני עובדת כאן.

הם אמרו שאני מחוייבת לתת 11 יום.

ויש לי ראיונות עבודה בזמן העבודה, ביקשתי מהבוס שלי שאם אני יכולה לאחר לעבודה כי יש לי ראיון עבודה בבוקר. הוא לא נתן לי אישור.

יש לו זכות לכך?

ואם אני יכולה להוציא אישור מחלה על היום הזה ויש חוק שאסור? מה השלכות לכך?
תודה
עורך דין
08/09/2016 09:36
עורך דין 08/09/2016 09:36
שלום קורל

המעסיק אינו מחוייב לשחרר אותך מהעבודה ואין זה משנה מה הסיבה לכך. אם יהיה בידייך אישור מחלה לא תהיה לא הרבה ברירה... לגבי פיטורים לאחר 11 חודשי עבודה - סביר מאד שתוכלי לקבל פיצויי פיטורין לפי חוק, כמו עבדת שנה מלאה.

בהצלחה
סיגל
07/09/2016 11:21
סיגל 07/09/2016 11:21
שלום,
אני נמצאת כיום בחופשת לידה, אמורה לחזור לעבודה באמצע חודש נובמבר, כאשר לפני מספר ימים נודע לי כי מקום העבודה משנה את כתובתו מת"א לקיסריה. לפי החוק מקום העבודה חייב להעסיק אותי 60 יום לאחר שאני חוזרת מחופשת הלידה, אבל אם אני לא רוצה לעבור עם החברה לקיסריה האם אני זכאית לפיצוי על ה 60 יום האלה.?
אמנם אני לא רוצה לעבור לקיסריה, יחד עם זאת אני לא רוצה לפספס את הזכות שלי להיות מועסקת את ה60 יום, אלו שני חודשים נוספים של משכורות וזה משמעותי.מה ניתן לעשות בנידון? האם המעסיק לא מחויב להעסיק אותי באותם התנאים כמו שהעסקתי לפני החופשת לידה?
תודה מראש על תשובתך
עורך דין
08/09/2016 09:35
עורך דין 08/09/2016 09:35
שלום סיגל

על פניו אכן תוכלי להתפטר בדין מפוטרת ולקבל פיצויים גם עבור 60 הימים המוגנים, וזאת אם תוכלי להוכיח כי המדובר על הרעה בתנאי העסקתך. אני ממליץ לך לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין לפני שתקבלי החלטות כלשהן.

בהצלחה
ליאת
08/09/2016 08:21
ליאת 08/09/2016 08:21
‎שלום, אני עובדת במקום עבודה 5 וחצי שנים, המעסיק הודיע לנו שהוא עוזב ובמקומו יגיע מנהל חדש, רציתי לשאול אם יש לי אפשרות בזמן חילופי המעסיקים להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין? כמו כן להיחשב כמפוטרת עם אופציה לדמי אבטלה? יש לציין שאני מעוניינת להתפטר כבר כמה זמן ולכן שואלת אם בזמן הספציפי הזה זה אפשרי? בנוסף הבנתי שצריך לחתום על איזשהו טופס שאני מאשרת שאני נשאקת לעבוד תחת המעסיק החדש וכל הזכויות שלי נשארות אשמח לדעת מה פשר החתימה שלי? תודה רבה!!
מדלן
08/09/2016 06:23
מדלן 08/09/2016 06:23
היי אני עובדת בחנות בגדים .. וביום שני האחרון הייתי אמורה לעבוד משמרת ערב מ3 וחצי בצהרים.
כך גם רשום בסידור.
אך בראשון בשעה 16.00 הודיעה לי המעסיקה כי עלי להקדים ולהגיע ברבע ל3.
חשוב לי לציין כי היני נמצאת בהריון חודש 6.
הודעתי לה ישר לאחר ההודעה כי לא אספיק להגיע ויש לי משהו בשעה הזו לכן אוכל להגיע בשעה הרגילה שבה אני משובצת. 3 וחצי.
ביום שני ב2 בצהרים הודעתי לה כי אני אכן רואה שאיני מספיקה לכן לא אהיה בעבודה ברבע ל3.
המנהלת החליטה לבטל לי את המשמרת ביוזמתה וללא אישורי או הרצון שלי. אחרי שכבר הייתי בדרכי לעבודה.
האם אני זכאית לתשלום עבור משמרת זו?
תודה
לאה
07/09/2016 22:07
לאה 07/09/2016 22:07
שלום רב,
אני יצאתי לחופשת קיץ ב שלושה שבועו. למעשה השכר שלי לחודש הנל הינו בהתאם לשעות עבודתי בפועל .
והעניין הוא ש בחישוב דמי הלידה שלי כלול החודש שלקחתי חופשה והשכר בו מועט.
האם חובה לקחת אותו בחשבון או שניתן לקחת חודש אחר במקום שבו השכר הוא על חודש מלא?
כנל על חודש של החגים שגם אז המשכורת חלקית.

ראוי לציין שבכל שאר החודשים אני עובדת חודש מלא.

אשמח למענה
בצי
07/09/2016 18:04
בצי 07/09/2016 18:04
שלום.

המעסיק שלי לא שילם לי עד היום עבור שעות נוספות ( כבר במשך שנה)

ועכשיו אני רוצה לדעת כמה בדיוק הוא חייב לי וכל פעם שאני מבקשת ממנו להדפיס לי את הפירוט של הימים והשעות שעבדתי הוא מורח אותי ואומר מחר.

השאלה שלי תוך כמה זמן הוא חייב לתת לי את זה?
ויולטה
07/09/2016 18:00
ויולטה 07/09/2016 18:00
שלום וברכה,
אני רוצה להתייעץ בבקשה בענייני עבודה.
אני עובדת כבר כמעט 4 שנים וחצי כמזכירה רפואית בחולון, וגם למדתי את מקצוע אחיות.
ב"ה סיימתי השבוע את הלימודים, ז"א שאעשה הסבת מקצוע.
בנוסף התחתנתי ואנחנו עוברים לגור בדרום - קרית גת.
האם מגיעים לי פיצויים ומה הם התנאים לקבלתם.
תודה רבה!
יובל ישראלי
07/09/2016 17:29
יובל ישראלי 07/09/2016 17:29
שלום, חברה שלי עובדת כאחראית משמרת במסעדה.קיימת האפשרות לבצע TA במקום, כלומר להזמין אוכל או שתיה , לשלם במקום וללכת.
לפני כמה ימים רימו אותה, בהפרש של כמה שעות נכנסו אנשים וביקשו לקנות קולה והביאו לה שטרות מזויפים. נוצר מצב שבקופה יש כ600 שקלים מזויפים. חשוב לציין כי במקום אין מודעות כלל לכסף מזויף.מעולם לא נאמר לאנשי הצוות לוודא עם הכסף מזויף או לא ואין דרך או כלים על מנת לדעת ולזהות.
אחראית משמרת גילתה רק בזמן הסגירה על השטרות המזויפים ומרוב תחושת האשמה השלימה מכספה האישי את אותו הסכום החסר.
היא יידעה את מנהל המקום באותו רגע ולא הסתירה ממנו דבר. למחרת מנהל המקום והיא דיברו ונראה כי אין לו כל כוונה להחזיר את הכסף. "תגידי תודה שזה עלה לך 600 שקלים ולא בבריאות"
האם עניין זה חוקי? יש לציין מעולם לא חתמה על טופס או חוזה האומר כי על אחריותה להשלים את הסכום החסר בקופה.
לי
07/09/2016 17:08
לי 07/09/2016 17:08
חזרתי מחל״ד, אני עובדת משרה מלאה. בפועל כל יום עבודה 6 שעות. ביקשתי מההנהלה שעות הנקה
ונעניתי שמכיוון שאני עובדת פחות מ7 שעות ביום אני לא זכאית לקבל.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שהתנאי הוא משרה מלאה....
האם מספר השעות ביום רלוונטי?
תודה.
ארוחות בעבודה
07/09/2016 16:22
ארוחות בעבודה 07/09/2016 16:22
אני עובד בענף השמירה והבטחון . עובד קבלן
אני עובד במקום שיש בו חדר אוכל .כל העובדים של החברה מקבלים (השתתפות)סיבוס מחברה שלהם לגבי הארוחות , אני לא עובד חברה אלא עובד קבלן ואני נאלץ לשלם מהכיס שלי מחירה מלא בסכום של 28ש"ח לארוחת צהריים .
1. האם אני זכאי לקבל סיבוס בארוחות כמו שאר העובדים של החברה?
2.האם אני זכאי לתבוע את החברת שמירה על זה שהוא לא שלם לי על הארוחות גם האחרי שתפטרותי?
אורלי
07/09/2016 15:53
אורלי 07/09/2016 15:53
שלום,
אני ביתרה שלילית של ימי חופשה. אני עובדת בשכר חודשי. במשכורת אוגוסט קוזזו 8 ימי חופשה מהשכר. יש לי 2 שאלות
1. לגבי הפרשות לק. השתלמות ביטוח מנהלים ב. לאומי וקופח - האם ההפרשות של העובד והמעביד יורדות לפי שכר הבסיס או לפי השכר לאחר קיזוז ימי החופשה? ואז למעשה אני נפגעת כי ההפרשות נמוכות.
2. בתלוש לא מצוין שכר הבסיס ואז ניכוי ימי חופשה אלא רק מצוין מספר ימי העבודה שעבדתי בפועל
כפול השכר ליום שחושב לפי 23 יום בחודש. האם תקין?
המון תודה
שיר
07/09/2016 14:50
שיר 07/09/2016 14:50
היי, אמא שלי יצאה לפנסייה השנה אחרי 30 שנות עבודה כמורה, וביקשה להמשיך לעבוד כסייעת. משכו אותו עם תשובה בנושא כל החופש ומספר ימים לפני תחילת השנה הזו אמרו לה שהיא תתחיל כסייעת רפואית לילד בגן. היא התחילה את עבודתה, וכעבור יומיים התקשרה האחראית על הנושא מהעירייה שקיבלה אותה לעבודה ואמרה לה שהיא לא תוכל להמשיך לעבוד כי היא לא ידעה שהיא בת 67! כן מגוחך - בוודאי שכהייתה שם בראיון מספר פעמים וטפסים וכדומה בהחלט ידעו את גילה. באותו היום נודע לאימי שמי שעבודה שם לפניה החליטה שהיא רוצה לחזור..
מחר זה היום החופשי שלה, אז היא לא אמורה לעבוד בכל מקרה. היום האחראית הזו צלצלה לגננת ואמרה לה שמחר תגיעה סייעת אחרת.
היא לא צלצלה עדיין לאמא שלי ולא הודיעה לה כלום.
מה הנקודות הלא חוקיות בסיפור הזה?
איך נלחמים שזה לא יקרה? מה לעשות??