פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 914
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

kitman
10/11/2014 11:31
השכר שלי מורכב משכר בסיס ועמלת מכירה הנגזרת מהרווח הנקי של העיסקה. העמלה משולמת אחת לרבעון והיא משתנה בהתאם למכירות.
האם מרכיב העמלות אמור להיות מחושב לעניין פיצויי הפיטורין?
עורך דין
11/11/2014 16:23
שלום לך

התשובה לשאלתך שלילית.
מריה
10/11/2014 13:31
אני עבדתי בחברה לאבטחת טיולים,לפני כשבוע התפטרתי והיום (10/11/14
) הייתי אמורה לקבל משכורת אך לא קיבלתי ,בנוסף לא קיבלתי כסף על ש/עות נוספות ו150% על ראש השנה שבו עבדתי בספטמבר
נוסף על כף כשעשיתי את הקורס של הנשק לא שילמו לי כסף על אותו הזמן שעשיתי את הקורס
יש לציין שיש איתי עוד מספר של מאבטחים שסובלים בדיוק מאותם תנאים
מה עושים? אפשר להגיש תביעה? אנחנו גם משלמים כסף להסתדרות העובדים , האם עדיף להגיש תביעה דרכם או דרך עו"ד פרטי?

אשמח לתגובה מהירה
מריה
עורך דין
11/11/2014 15:47
שלום מריה

אכן זכותך המלאה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולדרוש לקבל את אשר מגיע לך לפי חוק. אני מבין כי יש לך ואולי גם לעוד עובדים בחברה טעהטת על קיפןח. אני ממליץ לך בחום לפנות עם עובדים נוספים לעורך דין שיפעל בשמכם לצמורך מימוש הזכויות המגיעות לכם.
אלי
10/11/2014 13:32
כמות 1=3353!מישהו יכול להסביר?!
מעולם לא נעדרתי מעבודה.
למה מורידים את הסכום הנ'ל?!
עורך דין
11/11/2014 15:45
שלום אלי

שאלתך אינה ברורה. אנא נסה לשאול בפירוט ובאופן ברור יותר על מנת שאוכל לענות לך.
כריס אלנסקי
11/11/2014 13:56
התחלתי לעבוד לפני חודש במקום עבודה חדש שופרסל אקספרס
תמיד המנהל היה מודעה לי מתי הוא צריך אותי בפלפון הייתי
בחופש והוא אמר שיתקשר להודעה הוא לא יתקשר ניסיתי
להסיג התקשרתי לסניף ואמרו לי שהחליפו מנהלת (זכיין)
לא מבינה בזה אבל אני אמורה לקבל משכורת ואמרו לי תפני אלו
והוא לא עונה מה לעשות?
עורך דין
11/11/2014 15:45
שלום כריס

על תלוש המשכורת הקודם שלך כתוב שם המעסיק והוא זה שאחראי על תשלום המשכורת שלך, ללא קשר אישי לזהות המנהל ולעובדה כי מנהל העבודה הוחלף.
פיטורין
חיים
11/11/2014 14:22
אשתי עבדה כ4 שנים כגננת בגן פרטי למרות שהיה לה רק תעודה של מורה לחינוך מיוחד כעת הגן הפך להיות משרד החינוך ואשתי פוטרה רציתי לדעת מהם זכויותיה
עורך דין
11/11/2014 15:35
שלום חיים

לאשתך יש זכויות מלאות כמו לכל עובדת אחרת שמפוטרת מעבודתה: הודעה מוקדמת, פיצויים, דמי הבראה, פדיון ימי חופשה ושחרור קרן הפנסיה שלה.
יונתן
09/11/2014 21:46
שלום,
במקרה של הודעה מוקדמת בת חודש עפ"י החוק ועם 23 ימי חופשה צבורה,האם המעסיק יכול לחייב אותי לצאת למלוא ימי החופשה ולחפוף אותם עם ימי ההודעה המוקדמת כדי להימנע מתשלום גם עבור ימי החופשה וגם עבור ימי ההודעה המוקדמת?
עורך דין
11/11/2014 14:23
שלום יונתן

בגדול, המעסיק אינו יכול לכפות עליך לצאת לחופשה של 23 ימים.
אליאט
10/11/2014 16:47
אני עובדת במקום העבודה שלי כבר 5 שנים ותמיד כשאני יוצאת למילואים אני מקבלת את התשלום עבור המילואים מהמעסיק. במילואים האחרונים בצוק איתן יצאתי למילואים ב21.8 עד 27.8 ושלחתי להנהלת חשבונות את האישור המילואים המקורי ואף בדקתי שהוא התקבל וזה כבר היה בחודש ספטמבר שהם קיבלו את האישור. עד עכשיו לא נכנס לי הכסף של המילואים מהמעביד, מה עושים במצב כזה?
עורך דין
11/11/2014 12:47
שלום אליאט

את אמורה לפנות שוב אל המעסיק ועדיף לעשות זאת בכתב ובצורה רשמית, ולבקש את המגיע לך לפי חוק.
שלמה
10/11/2014 16:52
האם התחלתי לעבוד באמצע החודש ה12 וכן את הודעת ההתפטרות נתתי ב 9 לחודש הזה האם זה מחושב לי לעשרה חודשים או ל 11 חושדי עבודה ?

והאם אני יכול לגמור קודם ולקזז מימי חופשה?
עורך דין
11/11/2014 12:46
שלום שלמה

שאלתך אינה ממש ברורה. אנא ציין מהו התאריך בו התחלת לעבוד ובאיזה תאריך הודעה על התפטרות.
אריאל
10/11/2014 18:04
שלום רב.
אני עובד בחברה שבא נחתם איתי חוזה על 8.5 שעות והמשמרות הם בנות 8 שעות.
לאחר 5 שנים הוחלט לשנות את המשמרות ל 9 שעות.
האם מותר למעביד לכפות שעה נוספת של עבודה והאם ניתן להגיד כי זה הרעת תנאים ?
עורך דין
11/11/2014 12:45
שלום אריאל

המעסיק נדרש להסכמתך לצורך שינוי תנאים שנחתמו בחוזה העבודה שלך.
גילי
10/11/2014 21:31
אני עובדת בגוף ציבורי שיצא בתכנית פרישה מרצון. הצטרפתי לתכנית עם עוד 20 עובדים. אנחנו שלושה עובדים שטרם פרשו בפועל, עוד לא סוכם מועד לפרישה ועוד לא נחתם הסכם הפרישה. מה שברור הוא ששני הצדדים מעוניינים בפרישה.
לאחרונה המעסיק הודיע לכלל העובדים על השתתפות בקייטנת ילדים. לנו הודיע כי ההשתתפות לא חלה על הפורשים.
האם זוהי החלטה חוקית?
תודה.
עורך דין
11/11/2014 12:41
שלום גילי

על פניו, אם טרם סוכם על פרישה מהעבודה, את עובדת לכל דבר ועניין ואסור למעסיק להפלות בינך לבין עובדים אחרים באותו דרג ובואותו תפקיד. אני מציע לך לפנות לקבלת יעוץ משפטי פפרטני על מנת לבדוק את זכויותיך, לא כל שכן אם הנך מתכננת פרישה מרצון.
חן
11/11/2014 08:23
בוקר טוב.
לאחר 11 חודשים במקום עבודה פוטרתי.
פניתי להסתדרות ונאמר לי אחרי בירור שאני לא זכאית לפיצויי פיטורים אך שולם לי הודעה מראש והבראה וימי חופשה.
האם אני זכאית לפיצויי פיטורין כאילו עבדתי שנה ?
עורך דין
11/11/2014 12:37
שלום חן

ישנם שורה ארוכה של פסקי דין של בית הדין לעבודה, שבהם נפסק כי עובד שפוטר בסמוך לשנת עבודה מלאה, יהיה זכאי לפיצויי פיטורים מלאים. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את הזכויות המגיעות לך.
איילת
11/11/2014 09:07
שלום רב,
ברצוני לשאול האם לאור השביתה המתקיימת בלשכות התעסוקה ולאור העובדה כי לאורך ימי השביתה לא שולמו דמי אבטלה לאנשים כמוני, שפוטרו לפני ארבעה חודשים,
האם יש מקום לתביעה על הלנת שכר כמו לכל מעסיק אחר?
עורך דין
11/11/2014 12:36
שלום איילת

לצערך הרב התשובה שלילית... עובדי לשכות התעסוקה אכן פתחו בשביתה, לא מתקיימת קבלת קהל והתשלומים מעוכבים כפי שציינת. אם זה, אין דרך לתבוע אותם בגין כך.
גילי
11/11/2014 10:29
שלום אני אמא למער שלא קיבל משכורת מאולם ארועים שבו עבד כל יום טלפונים בלך ושוב ולא היום ולא מחר חודש הבא תקבל וכך הלאה מה עלי לעשות
עורך דין
11/11/2014 12:34
שלום גילי

את צריכה להפנות את בנך אל בית הדין לעבודה, שם יוכל למלא טופס מתאים ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק.

בהצלחה
משה פל
09/11/2014 19:02
היום נאמר לי שאסור לעשן 4 שעות בשעות הבוקר המוקדמות עקב גנבות שנעשו בשעות הבוקר האם זה חוקי
עורך דין
11/11/2014 12:29
שלום משה

לא ממש הבנתי את שאלתך. האם כוונתך כי המעסיק אוסר עליך לצאת להפסקת עישון במשך 4 שעות העבודה הראשונות בכל בוקר? במידה וזאת אכן כוונתך, הרי שהמעסיק רשאי לקבוע מהן שעות ההפסקה שניתנות לעובד כל עוד הדבר מתבצע בכפוף לחוק.
א.א
09/11/2014 17:11
אהלן,
רציתי לשאול האם הורדה של 400 ש"ח מבונוס למשכורת נחשבת להרעת תנאים, כאשר הבונוס רשום כמשהו שהמעסיק מתחייב אליו בחוזה.
אני עובדת ברשת כאשר בעיר שלי יש 3 סניפים מרשת זו, משמע 3 חנויות, כאשר חתמתי על חוזה העבודה, הייתי שייכת לסניף אחד אליו מגיעה המשכורת, אך העבודה שלי התקיימה בשלושת הסניפים, כל משמרת בסניף אחר ע"פ סידור העבודה ובהתאם קיבלתי בונוס של 1/4% מהכנסותיהן החודשיות של שלושת החנויות. הרשת החליטה לעשות שינוי בחלוקת הסניפים, ופיצלה את החנויות, כאשר החלוקה כעת היא סניף אחד ברשות עצמו תחת מנהל אחד, ושני הסניפים האחרים תחת מנהל אחר- עקב כך גם הבונוס השתנה- כעת הבונוס הוא 1/3% מהכנסותיהם של שני הסניפים אליהם אני שייכת. ואף על פי שהאחוז עלה ,המשכורת בפועל יורדת בממוצע ב400 ש"ח. האם סוגיה כזאת נחשבת להרעת תנאים שבגינה ניתן לדרוש פיצויים?
עורך דין
11/11/2014 12:28
שלום א.א

יתכן כי הורדה של 400 שח עשויה להתפס כהרעת תנאי עבודה. מאידך, לצורך מתן מענה מדוייק יש לבדוק תלושי משכורת אחרונים וכמובן שאת חוזה העבודה שלך מול המעסיק.
בת-אל
11/11/2014 11:40
שלום רב לאחר סגירת החברה בה עבדתי כשנתיים (פיטורין מתאריך 31.10.14 ) רציתי לדעת מהו המועד המאוחר ביותר שניתן להירשם בלשכה ובביטוח לאומי, בהתחשב שהם בשביתה וביום 3.11.14 לא פניתי אליהם.
תודה מראש לתגובתכם החשובה.
רבקה
10/11/2014 09:43
האם גמול השתלמות של הסתדרות הטכנאים וההנדסאים (גמול 1+2) מחושב לפי אחוז משרה . במקום העבודה הקודם שולם לי השכר המלא וכעת נאמר לי שהחישוב נעשה לפי אחוז המשרה (אני עובדת 75% משרה) תודה
פיטורין
יעל
09/11/2014 15:21
שלום,
הייתי אמורה לעבוד משמרת היום בבוקר והודיעו לי שהיא בוטלה היום אחרי שכבר הגעתי לעבודה, אמרו לי שהיום אני אהייה בחופש ומחר אני אעבוד במקום החופש שתוכנן לי.
הסברתי למנהלת שאני לא יכולה לעבוד מחר כי אני נוסעת וכי הם היו צריכים להודיע מראש, היא אמרה שאם אני לא מגיעה מחר לעבודה אני אצטרך לחתום על טופס עזיבה.
מותר לה לפטר אותי בגלל טעות במשמרות שהם עשו?
ומזה טופס עזיבה? זה מכתב פיטורין?
עורך דין
09/11/2014 16:40
היי יעל

אני ממליץ לך לפנות ולשוחח עם עורך דין לפני כל דבר אחר. אם תחתמי על טופס עזיבה - המעסיק יראה בזה כאילו התפטרת מהעבודה ותאבדי את הזכויות שלך. אם המעסיק יחליט לפטר אותך, זה עניין אחר לחלוטין. לכן, אמליץ שוב שתפני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובטרם קבלת החלטות אחרות.
ליאה
09/11/2014 12:43
שלום
המעסיק שלי מסרב לשלם לי את השכר שבשבילו עבדתי.
בחודש אוקטובר עבדתי כ-3 ימים, ואחריהם התפטרתי מסיבות אישיות. עבדתי במקום העבודה במשך כ 4 חודשים.
כעת שמגיע ה10 לחודש הוא צלצל אליי ואמר שאינו ישלם לי את הכסף המגיע לי. (480ש"ח)
מה עליי לעשות?
לאן לפנות?
עורך דין
09/11/2014 14:35
שלום ליאה

עליך לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה ברשיה לתשלום השכר שמגיע לך.
ליאה
09/11/2014 14:51
עליי למלא את טופס התביעה וללכת לבית הדין להגישו?
עורך דין
09/11/2014 16:38
היי ליאה

כן. את יכולה למלא אותה ולגשת לבית הדין לעבודה או לגשת לבית הדין לעבודה ולמלא את הטופס שם, ואז להגישו. בהצלחה.
יורש העצר
09/11/2014 15:58
שלום,

אני מועסק בחברה מזה 8.5 שנים תחת קיבוצי של פקידים
יורד לי בכל פעם 3/4 שעה הפסקה
השבוע נודע לי שלכל הפקידים האחרים שאותם שאלתי, יורדת הפסקה של 1/2 שעה בלבד.
בעבר לכל שאלה ששאלתי אמרו לי שלא ניתן לשנות הסכם קיבוצי וחשבתי שלכולם אותו אורך הפסקה.
האם זה חוקי שבהסכם קיבוצי, אורך ההפסקה שמורידים בתלוש, ינהגו באיפה ואיפה בפקידים תחת אותו הסכם?
האם מגיע לי החזר של רבע שעה ביום?
כיצד לדרוש/לפעול מול ההנהלה, היות והשליטה בחברה נרכשה לפני כשנה וחצי וההנהלה התחלפה בינתיים.
אני עובד 9 שעות ביום+3/4 שעה הפסקה כל יום, כלומר 9.75 שעות
תודה מראש
גלית
09/11/2014 14:05
שלום,
אני עובדת בחברה במשך שנה וחצי במשכורת חודשית. לאחר שימוע והליך חוקי של פיטורים, קיבלתי מכתב פיטורים ובו נכתב כי עלי להגיע לעבודה כרגיל במהלך תקופת ההודעה המוקדמת (במשך חודש).
ניסיתי להגיע ולעבוד כהרגלי לאחר הפיטורים, ללא שום ניסיון מצידי להזיק או לפגוע. יש לציין כי המעסיקים טוענים גם כעת שאני עובדת טובה ומסורה, וזו לא סיבת הפיטורים. עם זאת, המעבידים מתייחסים אליי כעת בצורה מאד לא נעימה, והמנכ"ל אף לקח אותי לשיחה והזהיר אותי שלא אגרום לשום נזק במהלך תקופת ההודעה המוקדמת (תוך אזכור של עורכי דין וצו הרחקה, וכן הכרות אישית של המנכ"ל עם מנכ"לים של חברות נוספות בתחום).
1. האם ניתן להגיע להסכם בע"פ עם החברה כך שלא אצטרך להגיע לעבוד בתקופת ההמתנה? ניסו כבר להחתים אותי על הסכם ובו אני מוותרת על זכויות נוספות, וסירבתי לחתום.
2. האם איום שכזה מצד מנכ"ל הנו חוקי?
תודה מראש!
עורך דין
09/11/2014 14:41
שלום גלית

בגדול, אסור לאיים על עובד או על אדם בכלל. מאידך, שיחת הבהרה מול מנכ"ל החברה הנה לגיטימית כל עוד הוא אינו מאיים בצורה מפורשת. את אכן יכולה לבקש ולוותר על העבודה בתקופת ההודעה המוקדמת שאז המעסיק לא יצטרך לשלם לך עבור החודש הזה.
גלית
09/11/2014 14:43
תודה.
אשמח לוותר על עבודה במהלך התקופה הזו, השאלה אם אני מחויבת לחתום על מסמך מטעמם. מבחינתי, כל עוד אני לא מגיעה לעבודה אין סיבה לשלם לי.
עורך דין
09/11/2014 14:45
כלית

את יכולה להגיד למעסיק כי תחתמי על מסמך כזה לאחר גמר חשבון מלא מול החברה ותשלום מלוא זכויותיך על פי חוק. מחוייבת לחתום את לא בכל מקרה.
מאיה
09/11/2014 13:29
שלום כולם,

במקום עבודתי בתור עובדת סוציאלית, הציעו לי לקחת חלק בקורס של הכשרת עובדי רווחה (דימול) בתחום של אלימות במשפחה, תחום בו אני עובדת (בחצי משרה). משך הקורס הוא שנה ומחצית מהשעות הם על חשובני הפרטי, ומחצית על חשבון שעות העבודה.

לאחר שהיה ביקוש רב לקורס, העמותה שבה אני עובדת הציבה תנאי- חתימה על חוזה שמחייב אותי לעבוד באותו המקום שנה לאחר סיום שקורס, כלומר, שנתיים מהיום.

יש לציין שהשכר דרך העמותה הוא נמוך מאוד (יותר נמוך מאשר השכר שקיבלתי עם תואר ראשון... היום יש לי תואר שני).

ההתלבטות היתה קשה, והיא עדין. חבר אמר לי שלעמותה אין דרך לחייב עובדים ולתת תנאים שכאלה.

רציתי לשאול פה, אם יש מישהי או מישהו שמכיר את התחום של זכויות עובדים, או משהו שעשה את אותו הקורס והאם חוייב דרך חוזה להשאר בעבודה.

תודה!

מאיה
עורך דין
09/11/2014 14:38
שלום מאיה

אם העמותה מממנת עבורך קורס שעלותו יקרה ונמשך פרק זמן כה ארוך היא בהחלט רשאית לבקש ממך להתחייב לעבודה למשך פרק זמן מינימאלי לאחר הקורס. מה שכן, נהוג להכניס להסכמים כאלה סעיף שקובע שיפוי המעסיק במקרה שתחליטי שאת רוצה לעזוב את מקום העבודה למרות ההתחייבות שלך ואם אין סעיף כזה בהסכם, זכותך לבקש להכניס אותו.
יניב
09/11/2014 13:15
אני עובד בחברה שנתיים ושלושה חודשים ובשמונה החודשים האחרונים עבדתי בחצי משרה כמה זמן הודעה מראש אני צריך לתת למעסיק לגבי סיום העסקה
עורך דין
09/11/2014 14:36
שלום יניב

עליך לתת חודש ושבוע הודעה מוקדמת.
קופאית
09/11/2014 12:12
שלום, יום שישי קיבלתי את דף המשמרות שלי לשבוע הקרוב, לפי הדף יש לי משמרת היום שמתחילה ב8 בבוקר. הגעתי לעבודה, והאחראית משמרת אמרה לי ששינו לי את המשמרות..שאני עובדת מחר במקום היום, לא ביטלו לי לגמרי את המשמרת אך שינו לי את המשמרות בלי ידיעתי, והגעתי לעבודה היום סתם. שילמתי 30 שקלים הלוך וחזור מהעבודה וכל זה בגלל שאף אחד לא הועיל בטובו להודיע לי על השינוי.. מותר להם לעשות דבר כזה ולשלוח אותי הביתה אחרי שכבר הגעתי לעבודה?
עורך דין
09/11/2014 14:34
שלום קופאית

המעסיק צריך לשלם לך על ביטול יום העבודה ועבור נסיעות במקרה שתיארת.
רתם
09/11/2014 00:46
היי שמי רתם ואני עובדת בחברה סלולרית בארץ
השאלה שלי היא כזאת.. האם למנהל מותר לזמן עובדים שסיימו את המשמרת שלהם בצהריים לח"מל ביצועים בערב ולאחר שעות העבודה ?
תודה מראש
רתם
עורך דין
09/11/2014 14:33
שלום רתם

מותר כן, אבל אם הנוכחות חובה המעסיק צריך לשלם לעובדים על השעות האלה כולל תשלום עבור נסיעות.
נועם
08/11/2014 22:14
שלום אני אלכסיי עובד ב חברה ביטחונית דרך קבלן יש לי חוזה על 45 שעות שבעויות שעות נוספות בניפרד. אחרי חצי שנה של עבודה בא מעסיק (קבלן)אומר דבר כזה. ה חברה מתקשה ליחשב שכר(שעות נוספות ) ו חברה עברה ל חישוב שעות נסופות מי חדש למרות זאות משכורת ב 9 ל כול חודש .שעות נוספות נישלם לכם חודש הבא. ו ככה כול חודש נגיד עבדתי ספטמבר ישלמו לי אותם רק ב נובמבר עבדתי אוקטובר נישלם לך ב נדצמבר העם מותר ל מעסיק (קבלן)לעשות דבר כזה? תודה
עורך דין
09/11/2014 14:32
שלום שוב,

התשובה לשאלתך שלילית. המעסיק צריך לשלם לך עבור שעות נוספות עד ה-9 לחודש. זאת אומרת שאת משכורת חודש אוקטובר כולל חישוב שעות נוספות יש לשלם עד ה-9 לחודש נובמבר (היום) ולא בתאריך מאוחר יותר מכל סיבה שהיא.
קארין
08/11/2014 22:05
שלום אני אלכסיי עובד ב חברה ביטחונית דרך קבלן ב חוזה כתוב לי 45 שעות שבועיות. אני גר ב נהריה ו מקום עבודה ב מת''ם חיפה משלמים לי 398שח ניסעות. יש הסעות דרך חברה ביטחונית אבל אין הסדר עם קבלן .הקבלן בא ו אומר דבר כזה אני רוצה ש אדם תעבוד מי עבר ל 12 שעות עבודה זאות אומרת עם אני עובד מי 7:30 עד16:45 עם זה 12 שעות 19:00
קבלן מיבקש ש אני המשך שעות נוספות עד 22:00 23:00או 24:00 1:00 מעסיק דורש לינסוע על בסיס עצמאי
אין תחבורה ב שעות לילה רכבת כול שעות עגולה אחרי 22:00 ב ערב ו גם לא כול הזמן . גם עם אני גר רחוק מי נהריה כי 3קילומטרים אוטובוס אחרון 22:30. אין לי אך להגיעה הבייתה ב שעות לילה. שאלה העם ל מעסיק מותר לידרוש ממני ש אני יעשה 16.17 שעות עבודה ו אין לי אך להגיעה הבייתה. ו עם מעסיק מותר לפטר אותי?על סמך ש לא בצעתי מה ש הוא דרש. תודה
עורך דין
09/11/2014 14:30
שלום לך

לא הצלחתי להבין את שאלתך. נסה לכתוב בצורה ברורה יותר או ליצור קשר עם עורך דין שיסייע לך.
חוק
08/11/2014 08:55
שלום, הנני עובדת מדינה משנת 1994. את הקביעות קיבלתי בשנת 2005. נמצאת בפנסיה הצוברת. האם יש עילה לתביעה מדוע אני לא בפנסיה התקציבית? מאז שירותי וד לקבלת הקביעות הועסקתי בחוזה שהתחדש כל שנה.
תודה מראש
עורך דין
09/11/2014 14:06
שלום לך

התשובה לשלתך תלויה בכמה משתנים שאותם לא פרטת. אני ממליץ לפנות לעורך דין על מנת לקבל מענה מדוייק יותר.
חוק
09/11/2014 14:29
שלום,
החוזה הוא חוזה מיוחד סוג העסקה חוזה משימה חולפת
בתפקידי אין צורך לעבור מכרזים (התנאי רק בלעבור מיבחן)
הטענה הופנתה להסתדרות הלאומית, לעורך דין בשנים שחלפו אך תשובת הנציבות היתה שלילית. לא מספקת אותי תשובה זו..
האם יש עוד משתנים שתרצו לדעת?
האם יש עורד דין מומלץ לנושא זה/עילה זו?
תודה.
פיצויים
שי כהן
08/11/2014 21:41
שלום אני אלכסיי רוצה ליקבל תשובה. עבדתי ב מסגרת קבלנות 4.2 שנים אין ב חוזה סעיף 14. היתפתרתי רשמתי מיכתב התחלתי ש עבודה לא מתאימה לי. מעסיק שלח אותי לתקן מיכתב כתבתי כך.אני אלכסיי ת.ז______ מודיע על התפתרותי כי חודש לפני.עקב חתונה בקרוב.מצאתי מקום עבודה אחר
מבקש מהעסיק לשלם לי את כל מה מגיע לי כעובד שכיר.
העם מגיע לי פיצויים על 4.2 שנים את כולו או רק חלק שלי או לא מגיע? תודה
עורך דין
09/11/2014 14:27
שלום לך

לעובד שמתפטר מעבודתו מרצונו לא מגיע לקבל פיצויי פיטורין, זכות השמורה לעובד במקרה של פיטורין ביוזמת המעסיק.
אמירה חתן
08/11/2014 19:45
אני נצאת כרגע בביית בתאונת עבודה כבר חודשיים נפלתי בעבודה על ברזל ונפגעתי בצלעות יש לי כאבים חזקים . ואני חייה על משככחי כאבים העבודה שלי היא טיפול בילדים במקום מסודר. עוד מעט החופשה שלי מסתיימת. אגב עשו לי צילומים והצילומים היו תקינים אבל הכאבים ממשיכים להיות לא נסבלים מה עליי לעשות. אני רוצה לפנות לרופא תעסוקתי איך עושים זאת. ומה הוא יוכל לעשות בהמשך. תודה רבה ומחכה לתשובה.
עורך דין
09/11/2014 14:25
שלום אמירה

את יכולה לבקש מהרופא המטפל שלך בקופת החולים הפניה לביקורת של רופא תעסוקתי. לאחר הבדיקה תוכלי לקבל מהרופא התעסוקתי המלצות לגבי חזרה לעבודה בהדרגה או המלצה על אי כושר חלקי או מלא.

בהצלחה ורק בריאות

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ