פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 860
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיצויי
ולרי
04/03/2015 14:06
שלום.
אם נאלצתי לעזוב את העבודה עקב מצב הבריאותי לקוי.
אני נמצאת בחופש מחלה עד 01.04.2015
כתבתי מכתב ההתפטרות ב01.03.2015 ונתתי הודעה מוקדמת
לחודש ימים.
אך כאשר קבלתי מכתב על סיום העבודה הם כתבו שלפי המתכתב שיתקבל ב01.03.2015 סיימתי את עבודתי בחברה.
האם זה מוריד את ההודעה המוקדמת ? האם זה יכול להשפיע לקבלת הפיצויים שלי?
עורך דין
04/03/2015 16:35
היי ולרי

האם בידיך אישור של רופא תעסוקתי המעיד כי אינך יכולה להמשיך לעבוד?
דני
04/03/2015 15:58
עבדתי 6.5 בחברה. החברה נסגרה ללא פירוק או פשיטת רגל אך נגד בעל החברה היתה תביעה אישת ולא על החברה כי רוב הכסף נלקחו דרך בנק בצורה אישית. עקב סכום פחות מ-50 אלף ש"ח הבנתי שאינני יכול לתבוע את החברה על פשיטת רגל. ולא נעשו הליכים משפטיים כלל. עבר מאז שנה וחצי.
שאלה שלי:
אם לתבוע בבית דין לעבודה על פירוק חברה עכשיו, האם יש סיכוי שאוכל לקבל כסף מביטוח לאומי (פיצויים ומשכורות שלא שולמו) כרשום בחוק. קיים עוד פתרון?
עורך דין
04/03/2015 16:20
שלום דני

בשאלתך פרטים חסרים רבים ולכן לא ניתן לענות בצורה מדוייקת, מבלי לשוחח איתך ולקבל את מירב הפרטים שבידך אודות החברה ובעליה. אתה צריך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטהע בהקדם האפשרי ולאור המצב אליו נקלעת.
בל ר.
04/03/2015 14:51
שלום,

לפני הבחירות לכנסת עולה שאלה מעניינת: רציתי לדעת האם ימי בחירה הם מעוגנים בחוק גם עבור חברות פרטיות ? האם המשמעות היא שעובד יכול לקחת את יום הבחירה מבלי שיום זה ינוכה לו מימי החופשה השנתיים שלו?
תודה
עורך דין
04/03/2015 16:15
שלום בל

אכן שאלה מעניינת, בעיקר בגלל שרבים לא מודעים לעובדות. אין חוק בו מוזכר הנושא של ימי בחירה לעובדים. נושא זה מוזכר אך ורק במסגרתם של כמה הסכמים קיבוציים בענפים שונים במשק.
לי
04/03/2015 14:55
שלום, ברצוני לדעת מהן החוקים שאני אמורה לדעת כשכירה מול המעסיק שלי. אני עובדת כבר שנתיים בחברה .
ואני מתכוונת לבשר למעסיק שלי כי בחודשים 7-8 (חופש גדול) איני יכולה לעבוד משרה מלאה כפי שעד עכשיו עבדתי.
מאחר ונוסף לי ילד אחד להוצאות הגדולות ואיני יכולה לעמוד בזה ולשלוח אותם לקיטנות. הוצאות אל מול ההכנסות...
הבקשה שלי "מעוניינת להקטין אחוז משרה לפי מה שאצליח לעבוד באותה תקופה בלבד" ולאחר מכן אמשיך 100% משרה
1 מה יהיו ההשלכות שלי בבקשה ?
2 יש סיכוי שהמנהלת שלי תחליט שלא מתאים לה..
3 ואם לא, יכולה לפטר אותי? ואם לא מעוניינת לפטר אותי , מה אני עושה?
אשמח לדעת איך לנהל בכלל את השיחה בכדי לא ל"הרוס לעצמי".... תודה
עורך דין
04/03/2015 15:45
שלום לי

התשובות לשאלותייך:

1. המעסיק לא חייב לקבל את בקשתך ואז יציב בפניך את האפשרות להמשיך לעבוד במסגרת משרה מלאה או להתפטר.
2. ברור.
3. סביר מאד שהמעסיק לא יפטר אותך. אם לא תוכלי לעמוד בהתחייבות שלך תצטרכי להתפטר.

אני ממליץ לך לשוחח עם המעסיק מבלי להציב עובדות. הסבירי את מצבך הכלכלי והמשפחתי, והסבירי את רצונך להיות עם הילדים בבית בחופש הגדול. בקשי מהמעסיק לעזור לך למצוא פתרון במשותף, על מנת להקל עליך בתקופה שהילדים בחופש. הדרך היא באמצעות מו"מ ולא באמצעות הצבת עובדות שעלולות ליצור אנטגוניזם.

בהצלחה
ברק
04/03/2015 09:42
עבדתי כחמש שנים במקום עבודה. לאחר חמש שנים אלו פיטרו אותי. תוך כדי החודש האחרון שלי בעבודה מצאתי עבודה אחרת.

לאחר שעבדתי כשבועיים בעבודה האחרת התפטרתי כי התפקיד לא התאים לי.

האם ישנה דרך בה אני אהיה זכאי לדמי אבטלה?
עורך דין
04/03/2015 15:42
שלום ברק

הזכות לדמי אבטלה במקרה של התפטרות כרוכה בתקופת המתנה לפי חוק. כל התנאים מופיעים בצורה ברורה באתר של המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
שירן
04/03/2015 09:16
שלום

אני עובדת בשכר חודשי בימים א-ה 08:00-17:00.
חליתי מיום חמישי ועד יום שני.
עפ"י הבנתי עבור יום חמישי שהוא היום הראשון למחלה אינני מקבלת שכר ויורד לי יום עבודה מהשכר
עבור היום השני והשלישי של המחלה אמורים להוריד לי מהשכר 50% עבור כל יום אך היות ואינני עובדת בשישי שבת הסכום אינו יורד מהמשכורת.
עבור יום ראשון - שני (שהם הימים הרביעי עד חמישי של המחלה) אני מקבלת תשלום מלא.
סה"כ יורדים לי מימי המחלה 5 ימים.
האם הבנתי נכון?
במקום עבודתי הורידו לי מהשכר יום מלא ועוד פעמיים חצאי ימים.
כמו כן, הורידו לי 3 ימי מחלה.
תודה
אילנה
03/03/2015 09:10
עובד התפטר מעבודתו בתאריך 17.1.15 במסרון, למחרת התקשרנו אליו ובקשנו להוציא מכתב מסודר על התפטרותו. בתאריך 20.1.15 שלח מייל עם הודעה על סיום עבודתו. התבקש להעביר את ההודעה בחתימת ידו. התקבל מכתב מקור עם תאריך 23/1 . במקביל לכל זה, העביר אישור מחלה בין התאריכים 18-23/1 סה"כ 6 ימים .
העובד עבד בחברתנו 7 חודשים.
האם עפ"י החוק ימי הודעה מראש נכללים בימי מחלה או שהיה צריך לעבוד 7 ימים נוספים?.
עלי לציין כי העובד עבד לפי שכר שעתי.
לתשובתכם המלומדת אודה.
בברכה,
אילנה
עורך דין
03/03/2015 14:01
שלום אילנה

ימי המחלה נכללים במניין ימי ההודעה המוקדמת.
אילנה
03/03/2015 19:50
לפי חוות דעת עו"ד אריק שלו באתרו כתוב:
חלף הודעה מוקדמת

"לפי החוק מעביד שפיטר עובד ולא נתן הודעה מוקדמת על פי חוק ישלם לעובד חלף הודעה מוקדמת בגובה השכר אותו היה מקבל העובד לו עבד את ימי ההודעה המוקדמת.
במקרה שמפר חובת ההודעה המוקדמת הוא העובד יחוייב זה במתן פיצוי למעביד בגובה שכר עבודתו בגין אותו התקופה בה לא נתן הודעה מוקדמת" תוכלו בבקשה להסביר לי תשובה זו? הנושא דחוף ביותר. תודה.
עורך דין
04/03/2015 08:10
אילנה

עובד חולה עם אישור רפואי אינו מפר את חובת ההודעה המוקדמת. הוא חולה ואינו יכול לעבוד בהוראת רופא. אם העובד לא היה מגיע לעבודה ללא סיבה או בגלל שהחליט שאינו רוצה לעבוד, זה היה מקרה אחר.

בהצלחה
שיראל
03/03/2015 20:06
אחרי בדיקה מעמיקה של תלוש השכר גיליתי שבמקום עבודתי נהוג לקצר כמה דקות מכל יום עבודה כדי שהשעות שעבדתי באותו היום יישארו במסגרת 8.50 שעות (כנראה כדי להימנע מתשלום שעות נוספות)
אפשר לעשות דבר כזה?! זה לא הרבה אבל יוצא שבחודש "מעלימים" לי בצורה הזאת בין 2 ל4 שעות.
עורך דין
04/03/2015 08:08
שלום שיראל

המעסיק צריך לשלם לך עבור עבודתך בכל שעה או חלק ממנה ואסור לעגך פינות ולקזז שעות מכל סיבה שהיא. זכותך לבקש ולקבל תשלום עבור השעות החסרות.
בועז
03/03/2015 22:15
לא - אסור לעשות דבר כזה. ברור שאת צריכה לקבל משכורת מלאה על כל השעות שאת עובדת ואם המעסיק שלך מקצץ שעות ומעגל פינות הוא עובר על החוק ומקפח אותך במילים עדינות.
צביקה פרי
01/03/2015 10:11
אם המעביד מבקש שאעבוד 2 משמרות ביום אחד,
8 עד 11 ו15 עד 20
אומר שאני נוסע הלוך חזור פעמיים ביום זה.
מה הדין להחזר נסיעות.?
אני מקבל בדרך כלל החזר של חודשי חופשי 173.00
עורך דין
01/03/2015 11:03
שלום צביקה

המעסיק צריך לשלם לעובדיו החזר נסיעות מלא עבור הנסיעות בפועל למקום העבודה וממנו הביתה. החוק קובע את אופן התשלום וכן את הרף המקסימלי לתשלום חובה חודשי.

כמובן שאם אתה מוציא הרבה יותר כסף על נסיעות בעקבות משמרות כפולות במקום העבודה, זכותך המלאה לבקש מהמעסיק לשלם לך יותר מאשר המקסימום הקבוע בחוק, אך כמובן שהמעסיק אינו חייב להסכים והנושא נתון למשא ומתןו ביניכם.
צביקה
03/03/2015 16:50
בחודש אחד עבדתי 10 ימים ובהמשך ימי מחלה עקב תאונת עבודה.
המעביד שילם נסיעות לפי חופשי חודשי 173.00 מחולק לחודש כפול 10.
האם חוקי הדבר?
עורך דין
04/03/2015 08:06
צביקה

המעסיק צריך לשלם לך נסיעות לפי העלות של הנסיעות בפועל אל העבודה וממנה, בכל יום שעבדת ונסעת לעבודה, ולפי עלות הנסיעה המינימלית בתחבורה ציבורית ועד למקסימום של 26.40 ש"ח ליום.
גלית
03/03/2015 15:41
המעסיק צריך לשלם לי פדיון ימי חופשה שנצברו לזכותי במסגרת סיום העסקתי.
כדי לצמצם את התשלום הוא נזכר עכשיו במספר ימים בהם הייתי החופשה/מחלה לפני למעלה משנה ורוצה לקזז אותם מסכום ימי החופש לפדיון.
האם זה תקין?
עורך דין
03/03/2015 17:28
שלום גלית

לא ניתן לקזז ימי מחלה מיתרת מי החופשה הצבורים. יש לפדות את ימי החופשה הצבורים בתשלום מלא בעת סיום יחסי עובד מעביד וזאת לפי החוק.
גלית
03/03/2015 19:50
האם המעסיק יכול עכשיו לקזז ימי חופשה שלא דווחו על ידו לפני שנה בתלושי השכר? כמובן שהחופשה היתה באישורו.
עורך דין
04/03/2015 08:05
גלית

אם המעסיק עשה טעות ולא קיזז ימי חופשה בעבר, בהחלט מותר לתקן את הטעות ולקזז את הימים גם עכשיו. כמובן שאם המצב היה הפוך היית מבקשת לתקן אותו לטובתך.
איילת
03/03/2015 23:17
שלום
אני עובדת כ 6 שנים באותה חברה וכמוני יש עובדים של 10 , 15, ו20 שנה מדיניות החברה לגבי ימי מחלה הייתה נהוגה שעובד שחלה מקבל תשלום מלא כבר מהיום הראשון ודמי נסיעות משולמים במלואם גם אם החסיר מפאת חופש או מפאת מחלה וכך זה כבר 30 שנה .
לאחרונה התעקשה עובדת החברה לבדוק זכאותנו ליום בחירה , ובסופו של בירור התסתבר שאכן מגיע .
עובדת אחרת ביקשה לאור מידע זה לקבל תשלום רטרו אקטיבי לשנים קודמות. בעל החברה כעס והחליט שאם הוא משלם ימי בחירה על פי חוק לשנים קודמות, אז הוא משנה את מדיניות החברה ומחליט שמעטה והלאה ימי מחלה ישולמו עפ"י חוק שזה אומר יום ראשון ללא תשלום מהיום השני 25% וכן הלאה , ונסיעות יקוזזו מהשכר למי שהחסיר יום מפאת מחלה או חופש.
השאלה שלי האם לאחר שנים רבות של מדיניות אחרת זה נחשב להרעת תנאים מצידו , שכן שכרנו נפגע ויקטן לאור זאת.
אודה לתשובתך בהקדם.
איילת
עורך דין
04/03/2015 08:04
שלום איילת

אכן ניתן לומר כי לאורך 30 שנות עבודה התפתח נוהג במקום העבודה וביטולו לאחר שנים כה רבות יכול בהחלט להחשב להרעת תנאי העבודה של העובדים.
תמר
04/03/2015 07:45
אני מתפטרת מעבודתי כדי לעבור לעבוד קרוב לבית ולמרפאת הפוריות...האם אני זכאית לפיצויי פיטורים?
עורך דין
04/03/2015 08:02
בוקר טוב תמר

ככל הנראה שאינך זכאית לפיצויים אלא אם את עוברת דירה ליישוב חקלאי, ואז תוכלי לקבל פיצויים לפי החוק.
איליה
03/03/2015 22:38
שלום,

אשמח לדעת - כאשר אני מעסיק ועלי לשלם לעובד שהתפטר פדיון חופשה שנתית והבראה, והעובד המדובר עבד מעל שנה אצלי, אך התפטר נאמר אחרי 6.5 חודשים של השנה השנייה,
כיצד יש לחשב את פדיון ההבראה והחופשה המגיעים לו על השנה השנייה הזו? (בהנחה שאת הכספים הנל על השנה הראשונה הוא כבר קיבל) משום מה ראיתי שבמחשבון של קו לעובד מעגלים את מס' דמי החופשה שיוצאים כלפי מטה, אך לא את ההבראה. למה?
עורך דין
04/03/2015 07:01
בוקר טוב איליה

על מנת ימי חופשה עובד שעבד חלק מהשנה ולא שנה מלאה, מחלקים את מספר ימי העבודה ב 240 ומקבלים את חישוב היקף המשרה. לצורכי משרה מלאה - את מה שהתקבל מכפילים בזכאות המלאה של הימים. לגבי ימי הבראה, גם הם מחושבים באופן יחסי לתקופת העבודה באותה השנה. פשוט מאד: חלק את מספר החודשים שעבד ב 12 ותכפיל במספר ימי ההבראה המלאים.

בהצלחה
יסמין
03/03/2015 22:36
שלום,

התקבלתי למקום עבודה לפני חודש... סוכם במייל שכר ונשלח אלי חוזה טיוטה עליו נשלחו מייל ממני ומהמעסיק כי אושר עקרונית.. לאחר שבוע וחצי הגעתי כמתוכנן למקום העבודה אך עם חום גבוה, יצאתי לאחר ארבע שעות ישירות לרופא שקבע מנוחה מאחר ומדבק.. שלחתי האישור למעסיק עם התנצלותי הכנה והבטחה להגיע כעבור יומיים... לאחר כמה שעות המעסיק סימס לי כי אין טעם שאגיע יותר כי החליטו לסגור את התקן... לאחר יומיים גיליתי כי העסיקו מישהי אחרת... האם יש מקום לתבוע??
עורך דין
04/03/2015 06:58
בוקר טוב יסמין

לכאורה המדובר על הפרת הסכם עבודה ויכול מאד להיות שניתן יהיה לבסס טענה של אפליה על בסיס מצב בריאותי. אם להגיש תביעה או לא, זה כבר נתון לשיקול שלך. בכל מקרה, לפני שתקבלי החלטה בנושא מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין.
מרינה
03/03/2015 22:34
היי, שואלת בתקווה שאולי כאן אמצא את התשובה.

עובדת במשרה מלאה שכר גלובלי, לפניי חודש שמתי לב כי טעו לי ב-% משרה , לדבריהם טוענים כי זה לא משנה מבחינתי כי אני עובדת גלובלי. האם זה נכון? זה אכן לא משפיע על כלום כשמקבלים שכר גלובלי?

שאלה נוספת, במידה והחתימו אותי על חוזה משרה מלאה וכהטבה לאימהות הוחלט שעובדים עד ארבע, אך לא החתימו על חוזה אחר האם זה עדיין צריך להישאר 100% משרה או שחוקי לשנות ל-90% בלי להחתים על חוזה אחר. תודה רבה מראש על המענה
עורך דין
04/03/2015 06:55
שלום ובוקר טוב מרינה

תלוש השכר שלך חייב לשקף את היקף המשרה שלך וכמות השעות שאת עובדת בדיוק. מעבר לכך, לא ניתן להקטין את היקף המשרה שלך מבלי לקבל את הסכמתך שכן זוהי הרעת תנאי עבודה.
קרן
03/03/2015 22:32
איך ומתי עלי למלא טפסים לחופשת הלידה שאני ובעלי מעוניינים לחלוק אני עובדת מעל שנה במקום העבודה במשרה מלאה ואילו בעלי עובד קרוב לשנה במשרה חלקית האם ישנה אפשרות שאתן לו חצי מחופשת הלידה שלי ונקבל את אותו הסכום איך זה עובד למי צריך לגשת לבוסים לביטוח לאומי אילו טפסים לבקש והאם זה יוריד מדמי לידה שמגיעים אם המשרה שלו קטנה משלי?
עורך דין
04/03/2015 06:53
לפי החוק בישראל את מחוייבת לקחת לפחות 6 שבועות של חופשת לידה ואילו בעלך יכול להחליף אותך רק לאחריהם ולא קודם. במידה וזהו רצונכם, על בעלך לתת למעסיקו הודעה רשמית כי הוא מבקש לצאת לחופשת לידה וזאת לפחות 30 ימים לפני המועד. מעבר לכך, את תצטרכי לחתום על אישור רשמי לפיו את מוותרת על יתרת חופשת הלידה שלך.

בהצלחה לשניכם
דינה
03/03/2015 22:33
ערב טוב

אני מועסקת במקום עבודתי הנוכחי מה-16.7.2014 וצפויה ללדת ב12.5.15.

טרם העבודה הנוכחית הועסקתי במקום אחר שגם הוא כלל הפרשות חודשיות לביטוח לאומי.

האם נכון הדבר שבגלל היותי מועסקת פחות משנה אצל המעסיק הנוכחי, אוכל לקבל 14 שבועות דמי לידה אך לא אוכל להאריך את חופשת הלידה ל-26 חודשים ללא תשלום?

תודה מראש
עורך דין
04/03/2015 06:47
בוקר טוב דינה

את אכן הבנת נכון - כן. למרות זאת, באפשרותך לקחת חל"ת או חופשה ללא תשלום באורך של עד רבע מסך הוותק שלך במקום העבודה. - החוק מאפשר זאת ואין זה תלוי בוותק שלך אצל המעסיק בניגוד לאפשרות להאריך את חופשת הלידה.
פיטורין
רויטל
03/03/2015 21:14
שלום ,

לפני כשנה התחלתי להעסיק עוזרת בית יום בשבוע. אחרי שמונה וחצי חודשים היא נפצעה (לא בעבודה) ומאז היא 3.5 חודשים בחופשת מחלה ולא עובדת.
לאור אופי הפגיעה לא נראה שהיא תוכל לשוב ולעסוק בניקיון.
היא טוענת שאסור לי לפטר אותה כל עוד היא בחופשת מחלה ושהיא מתכוונת להעביר אליי מסמך מרופא תעסוקה.
לאור התנהלותה אני לא אהיה מעוניינת להחזירה לעבוד אצלי גם אם תוכל מבחינה פיזית.
האם יש בינינו עדיין קשר של עובד-מעביד? אם כן, האם אכן אין לי אפשרות לפטרה כיום? מגיע לה פיצויים?

תודה מראש על המענה
עורך דין
04/03/2015 06:43
בוקר טוב רויטל

אם ימי המלה הצבורים של העובדת תמו, וכנראה שזה המצב היא אם היא במחלה כבר מעל 3 חודשים, את יכולה לפטר אותה. זמני אותה לשימוע והקפידי על נוהל פיטורים תקין.

בהצלחה
שמעון אזרן
04/03/2015 06:42
שלום
אני עובד בחברת חשמל כמשגיח.

העבודה שלי מורכבת משלושה משמרות.

אין לי רכב צמוד .

במשך החודש אני 10 ימים תורן לילה שהחברה מחייבת אותי לקחת את טנדר הביתה לתורנות בין השעות 23.00 לילה עד 07.00 בבוקר למחרת ונלקח בחזרה לעבודה (לא נשאר אצלי).

כל חודש מחייבים אותי על הרכב בשכר ב כ 70 ש"ח .

כמו כן לאור החיוב המתמשך בקשתי להשאיר את הרכב העבודה בחברה ובמידת הצורך אבוא עם רכבי הפרטי לחברה לקחת את הרכב לעבודה .

החברה מתנגדת ומחייבת אותי לקחת את רכב העבודה הביתה ומחייבת אותי בתלוש על כך.

ברצוני לציין שמן הסתם בין השעות האלו אין אפשרות להשתמש לצורך פרטי מן הסתם.

עלי לציין שבכל הקבוצות ההשגחה בחברת החשמל העובדים לא מחוייבים מאחר והם עם רכבים צמודים ואני היחידי בחברה שמחיוב כמו שציינתי לי אין רכב צמוד .

אודה לתשובתך והעזרתך כיצד לפעול.
עלי לציין שהיום יש לי שיחת פרישה ואודה אם אוכל לקבל תגובה בנדון היום
בברכה שמעון אזרן 0523997222
יורי
03/03/2015 19:38
שלום, המעסיק שלי מתעקש על 30 יום הודעה מוקדמת לאחר שהתפטרתי.
אני מתכוון לסיים לאחר 25 יום. האם יש לו אפשרות לנקוט צעדים נגדי? חוץ מלא לשלם לי על הימים הנותרים..
עורך דין
04/03/2015 06:41
שלום יורי

המעסיק יכול להוריד שווה ערך של 5 ימי עבודה מהשכר שלך, לא מעבר לכך.
אודליה
04/03/2015 00:11
שלום, אני עבדתי כקופאית בטבריה עד לפני כמה ימים.סהכ עבדתי מחודש אוגוסט 2014 עד תחילת החודש הנוכחי.
גרתי במגדל שזו מושבה שצמודה לטבריה.ונסיעות ביום עלו לי 20 שקל.
הם שילמו לי לפי חופשי חודשי של טבריה כלומר 80 שקל שבפועל אני משלמת הרבה יותר.80 שקל מכסה לי רק 4 ימים ואני עובדת בערך 16 ימים בחודש.
נתתי להם קבלות וביקשתי שישלמו לי את ההפרשים.
עכשיו התפטרתי מהעבודה והייתי צריכה לתת להם שבוע יומיים מהשבוע לא הגעתי כי הייתי חולה ואמרתי להם שאני ישלים בשבוע הבא. אמרה לי שלא צריך ואני את הזכויות שלי לא יקבל.ובטח שלא יקבל אחורה.האם הם צודקים?
AVIC
03/03/2015 23:40
שלום רב,
אני מבקש ייעוץ לגבי הפיטורים שלי. עבדתי בחברת HI-TEC במשך 31 שנה. מגיל 32 עד גלי 63. פוטרתי עקב פיטורי המוניים בחברה. במשך כל התקופה הזו הופרשו לי תנאים סוציאליים במבטחים הוותיקה.
כשפוטרתי קיבלתי אישור מהחברה למשוך את החיסכון שלי ושל החברה מקופת התגמולים ,(להפתעתי סכום זעום ביותר).
אני חשבתי שאקבל משכורת לשנה ( 32 משכורות ).
להפתעתי, הפיצויים האלה בקושי היוו בקושי 6 עד 7 משכורות.
מאז שפוטרתי אני מובטל .
אשמח לקבל המלצות, יעוץ אם אני יכול לעשות משהו בנדון.
תודה
יצחק בקיש
03/03/2015 14:54
שלום רב
אני גימלאי צה"ל שעובד כאיש אחזקה במוסד כל שהוא בחצי משרה .
ביצעתי תאום מס מול פקיד השומה והנ"ל קבע לי 25% מס עד למדרגה מסויימת שאותה אני לא אמור לעבור כעובד חצי משרה .
אולם במבצע צוק איתן זומנתי למילואים מעל חודש וחצי !!!!
הבנתי שעבור תקופה זו כן שכרי יחוייב במס ועם זה אין לי בעיה כלל.
אך האם מדרגת המס מושפעת מתקופת מילאים זו שכן היא עלתה עקב ימי המילואים ב"צוק איתן" ומכאן שפקיד השומה העלה את דרגת המס ל28%.
מבקש עזרה בנידון בבקשה.
תודה
עורך דין
03/03/2015 17:29
שלום יצחק

המדובר על נושא חשבונאי המצריך התייחסות של רואה חשבון מטעמך. פנה אל רואה חשבון ובקש ממנו לעשות את החישוב המדוייק. במקרים לא מעטים פקידי השומה עושים "טעויות" ולא לטובת הנישום...
אירית
03/03/2015 14:49
הבת שלי סיימה סטאג' בבית חולים הלל יפה (רפואה)
לפני שלוש שנים .
מאחר והיא עתודאית איך שהיא סיימה את הסטאג' גוייסה לשירות סדיר

כעת היא מבקשת פיצויי פיטורין על השנה שעבדה ועשתה סטאג' . בהלל יפה מסרבים לאשר לה
בתלוש השכר שלה יש ניכוי על פיצויים .

מהם זכויותיה האם מגיע לה פיצויים ?
עורך דין
03/03/2015 17:27
שלום אירית

ככל הנראה מגיע לבתך לקבל פיצויים. אם בית החולים מסרב לשלם, המלצתי כי תפנו לשיחה עם עורך דין שיטפל בנושא מטעמה של הבת.
אירית
03/03/2015 17:14
אודה לכם אם תענו לי
אדיר
27/02/2015 03:58
אני עובד כשנתיים בפיצה כעובד שעתי , אני בן 20
האם מגיע לי לקבל ביום הבחירות 200 אחוז?
עורך דין
03/03/2015 14:47
שלום אדיר

התשובה חיובית - יום הבחירות הנו יום שבתון ואם תבחר לעבוד באותו יום, המעסיק יצטרך לשלם לך 200% משכרך הרגיל.

בהצלחה
מאיר
03/03/2015 15:03
שלום

גם אני שואל לגבי שכר עבודה ביום הבחירות. הבוס שלי אומר שאין חוק שאומר שצריך לשלם 200% ביום הבחירות. חיפשתי בגוגל וראיתי שיש המון מקומות שכל מיני אנשים כותבים שצריך לשלם 200% עבור עבודה באותו היום של הבחירות לכנסת - אבל לא לא ראיתי שזה כתוב בשום חוק. זה יכול להיות?
עורך דין
03/03/2015 16:13
שלום מאיר

המעסיק שלך צודק - אין חוק שקובע את התשלום עבור עבודה ביום הבחירות. מאידך ולמרות שאין חקיקה לגבי השכר שמגיע לעובד שעבד ביום הבחירות למרות היותו יום שבתון, בעקבות נוהג קיים והוראות התקשי"ר + הנחיית יו"ר ועדת הבחירות מלפני שנים - הוחלט כי השכר לעובד ביום החבירות הנו בשיעור של 200% משכרו הרגיל של העובד בימים כתיקונם.
יעקב
27/02/2015 07:49
שלום רב.

אני התחלתי לעבוד בחנות של מוצרי מזון והשעות עבודה הם היו 9 שעות ביום.
אחרי חודשיים עברתי לסניף אחר גם של הרשת.
אני עובד 12 שעות כל יום עבודה כולל ימי שישי.

עכשיו רוצים לקצץ לנו את שעות העבודה... במקום 12 שעות ל 10 וגם שלא נעבוד בימי שישי.

האם זה נחשב כהרעת תנאי העשקה?

תודה!
עורך דין
03/03/2015 14:44
שלום יעקב

תנאי העבודה שלך והיקף המשרה אמורים להיות ברורים וכתובים במסגרת חוזה העבודה שלך. מאחר ואתה עובד רק 3 חודשים ובתקופה זאת שונה היקף העסקתך יותר מפעם אחת, סביר שיהיה קשה לטעון ולהוכיח הרעת תנאים מוחשית.
מור
27/02/2015 08:43
היי, אני עובדת בגרמניה בביטחון טיסות ישראליות. אני יתומה על חוזה מול שגרירות ישראל בברלין(מועסקת מטעם משרד החוץ). מהרגע שהגעתי לפה חשתי ביחס עוין מצד המעסיש שלי, הן בהשפלות בנוכחות עובדים נוספים, הן ביחס אישי כלפיי ועד לאפליה ביני לבין עובדים אחרים שעשו טעויות זהות לשלי במסגרת העבודה. במסגרת שיחה שאליה זימו אותי נאצר מצידו "יש לך 2 אופציות, או שאפטר אותך ותגיעי לשימוי אבל דעי כי החלטתי נתמכת או שתתפטרי בעצמך" ואז הסביר לי איך עליי להתפטר וגם אמר שיש לי 10 דקות להחליט. השיחה מוקלטת ומתועדת אצלי. החלטתי לא לבחור באחת מן האופציות כיווו שזה לא מתפקידי וגם כי איני מסכימה עם טענותיו שאני לא מתאימה לעבודה. האם הוא עבר על איזה שהוא חוק בכך שהציע לי להתפטר(והסביר מה עליי לעשות כדי לקדם זאת) האם הוא פעל נגד חוק של תום לב? הגם יש עילה כנגדו? תודה רבה!
עורך דין
03/03/2015 14:42
שלום מור

התנהלות המעסיק כעולה משאלתך בעייתית ביותר. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך ובהקדם האפשרי לנוכח הנסיבות.
מרדכי
03/03/2015 13:27
שלום.

אני כרגע עובד כמלצר במסעדה כבר 3 חודשים.

מכיוון שאני עובר לעבודה אחרת רציתי לדעת אם יש לי עילה לתבוע את המסעדה בגלל שאת המשכורת הם שילמו מהטיפים.

כל משמרת הטיפים נאספים ובסוף משמרת האחמ"ש שם בצד לכל מלצר 25 ש"ח לשעה מהטיפים. ואם היה נשאר היה מחלק לנו.

ובמידה ולא היינו עוברים את ה-25 ש"ח לשעה הם היו משלימים לנו (ולא קרה שלא עברנו את -25 ש"ח לשעה).

בסוף חודש היינו מקבלים צ׳ק עם קרוס, ותלוש משכורת על שם חברה אחרת ולא מוזכר בה השם של המסעדה.

אני אשלח תמונה של התלוש בפרטי אם מישהו רוצה לעזור לי בעניין.

בנוסף הם מורידים כל משמרת 17 ש"ח על אוכל גם אם לא אכלתי.

אני יודע שככה זה בכל המסעדות אבל עדיין הבנתי שזה לא חוקי. והחלק המעצבן שאחד מהבעלים הוא שוטר.
תודה מראש
עורך דין
03/03/2015 14:34
שלום מרדכי

אכן נושא העסקת מלצרים במסעדות ובתי קפה מעלה בעיות לא מעטות, בעיקר בכל הנוגע לחלוקת טיפים במקום או בנוסף לשכר עבודה. בגדול, כל עוד אתה מקבל את השכר שסוכם איתך בתחילת העסקתך, ומקבל תלוש משכורת ותנאים סוציאליים מלאים כנדרש לפי חוק - איני בטוח שיש לך עילה לתביעה. תלוש המשכורת הנו על שם החברה שמפעילה או מחזיקה במסעדה - גם בכך אין בעיה.

בהצלחה
מוטי
03/03/2015 13:29
צהריים טובים

רציתי לשאול ברשותכם: במידה ומישהו רוצה לעזוב מקום עבודה שבו הוא עובד שכיר כמה שנים בגלל רצון שלו לעבור למקום אחר ולא מוכנים לפטר אותו, באיזו דרך הוא יכול לקבל את כספי הפיצויים שהוא מאוד צריך אותם?

האם זה אפשרי בכל במקרה שהעובד עצמו יתפטר ויקבל את כספי הפיצויים?
עורך דין
03/03/2015 14:23
שלום מוטי

על מנת להתפטר ולקבל פיצויים בדין מפוטר יהיה עליך לעמוד בתנאים הקבועים בחוק. במסגרתו של חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 ישנם תנאים רבים המאפשרים לעובדים להתפטר ולקבל פיצויים - קרא את החוק ואם תרצה, פנה להתייעצות אישית עם עורך דין על מנת להבין האם אתה עומד בדרישות החוק המזכות עובד מתפטר בפיצויים.

בהצלחה
ניתוח
אפי
03/03/2015 13:20
שלום, בקרוב אני אמורה לעבור ניתוח שההחלמה ממנו יכולה לנוע בין שבועיים לחודש ימים.
שתי שאלות בבקשה:
1. האם ימים אלא יקוזזו מימי המחלה שלי?
2. החשש הוא שאם המעביד יביא מישהי אחרת להחליף אותי בתקופה זו הוא לא ירצה להחזיר אותי לעבודה. מה הדין בנושא זה?
תודה
RE: ניתוח
עורך דין
03/03/2015 14:16
שלום אפי

כל עוד יש לך ימי מחלה צבורים ותיהיה ברשותך אישור רפואי על ימי מחלה כתוצאה מהניתוח, המעסיק יצטרך לשלם לך עבור ימי המחלה. לגבי פיטורים - למעסיק שמורה האפשרות לפטר אותך בכפוף להליך פיטורין תקין וחוקי, כמו שהוא יכול לפטר כל עובדת אחרת. מה שכן, אסור למעסיק לפטר אותך בזמן ימי מחלה ובהנחה שיש לך ימי מחלה צבורים כאמור.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ