פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 755
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדי
16/08/2015 17:51
שלום, עבדתי בחנות (רשת גדולה) במשך חודשיים. בתלוש שכר האחרון משהו היה נראה לי חשוד, כאילו קרתה טעות.
התלוש נשלח במייל, ככה ששלחתי תגובה לאותו מייל שבה אני מבקשת לשלוח לי את דוח השעות.
לא קיבלתי יחס. פניתי למנהל החנות יום אחרי והוא בתגובה אמר שיטפל בזה. עברו עוד כמה ימים ושום יחס מצד אף גורם, וכמובן שלא קיבלתי את מה שמגיע לי על פי חוק.
היום, שבוע אחרי שביקשתי לראשונה, ואחרי שביקשתי כבר ארבעה פעמים לא כולל ההודעה ששלחתי למנהל החנות עכשיו, עדיין לא קיבלתי יחס או את דוח השעות.

מה אני עושה במצב כזה? אין לי גישה טלפונית או פיזית למשרדים שלהם (אני אנסה דרך שירות לקוחות אבל אני ממש בספק.)

יום טוב!
עורך דין
17/08/2015 07:53
שלום עדי

אין למעסיק כל מחוייבות לשלוח לך דוח שעות אך מצד שני, על גבי תלוש השכר שלך אמורה להופיע עמודה שבה כתוב בדיוק כמה שעות עבדת בחודש ספציפי.

בהצלחה
פלג
16/08/2015 17:46
שלום,
סיימתי לעבוד במקום עבודתי עקב סיום חוזה. כרגע אני חותם אבטלה בלשכת התעסוקה. הבעיה היא שעל מנת לקבל דמי אבטלה בביטוח לאומי דורשים בין היתר מכתב סיום העסקה שאותו מקום העבודה לא נתן לי למרות פנייתי אליו מספר פעמים בנושא. כרגע ביטוח לאומי לא מאשרים לי את התביעה ללא המכתב. האם ניתן לתבוע את מקום העבודה על כך?
אודה לתשובתכם.
עורך דין
17/08/2015 07:52
שלום פלג

לפי שתתבע, שלח למעסיק הקודם שלך מכתב דרישה וציין כי עליך לקבל ממנו מכתב סיום העסקה לפי החוק, שכן רק כך תוכל לקבל דמי אבטלה ואי קבלת המכתב ממנו גורמת לך נזק כלכלי. אני מאמין שזה ישכנע את המעסיק להעביר אליך מכתב כאמור.

בהצלחה
מור
16/08/2015 17:46
שלום!
נקעתי את רגלי ממש לפני שעתיים והלכתי לראות רופא. קיבלתי חופש מחלה ל-8 ימים.

לא נפצעתי בדרך לעבודה אז זה לא תאונת עבודה - השאלה שלי האם אני עדיין זכאית לתשלום על ימי המחלה שקיבלתי מהרופא?
עורך דין
17/08/2015 07:51
בוקר טוב מור

הגם שאין המדובר על תאונת עבודה ימי המחלה נחשבים לכל דבר ועניין ואת זכאית לתשלום לפי החוק - עבור היום הראשון לא תקבלי תשלום, עבור הימים השני והשלישי תקבלי 50% מהתשלום ומהיום הרביעי תקבלי שכר מלא.

החלמה מלאה
זוהר
16/08/2015 17:44
שלום לכם

אני צפויה ללדת באמצע חודש נובמבר בע''ה. דמי הלידה יחושבו מן הסתם ע''פ חודשים אוגוסט ספטמבר, אוקטובר.

אז ככה: התלוש של אוגוסט יהיה די נמוך כיוון שאעבוד בו רק חצי חודש, וזאת מכיוון שבמקום העבודה (בי''ס) יש 3 שבועות של חופש בהם המקום סגור ואין לאף עובד אפשרות להגיע לעבוד.

במידה ויש ימי חופשה הם משולמים ומנוצלים, ובמידה ואין-זה על חשבון העובד! לי לא היו ימי חופשה כי את רובם ניצלתי בהמהלך חודשי השנה ולכן יצא שאקבל משכורת רק על חצי חודש...

שאלתי, האם כאשר יחשבו לי את דמי הלידה יתיחסו לנתון זה במידה ואעדכן עליו או שהם שרירותית יחשבו לי על פי גובה המשכורת אותו חודש ותו לא...?

תודה מראש.
עורך דין
17/08/2015 07:50
שלום זוהר

את יכולה להצגיע בפני פקידי המוסד לביטוח לאומי את תלושי השכר המלאים שלך וכן את תלוש השכר האחרון, הנמוך יותר, ולהסביר בכתב את הסיבה לכך. בדרך כלל מתחשבים במצבים כאלה בעת חישוב דמי הלידה.

בהצלחה
א.ב.
16/08/2015 17:28
האם עובד גלובלי אמור לקבל את אותה משכורת בכל חודש וללא קשר למס' השעות ?ובנוסף לכך האם ניכויי החובה יורדים מהברוטו שלי או שהמעסיק משלם אותם ואני מקבל את הנטו שסגרתי?וכן תשלום חגים ווערבי חג איך מחושבים ? תודה וסליחה על הטירחה .
עורך דין
17/08/2015 07:49
בוקר טוב לך

עובד גלובלי אמור לקבל שכר קבוע בכל חודש וזה אמור להיות כתוב בחוזה העבודה שלך. ולגבי ניכויים, ברור שהם יורדים מהברוטו. זה מה שהופך ברוטו לנטו בסוף היום / החודש.

בהצלחה
יקיר
16/08/2015 23:16
שלום אני עובד כבר 3 חודשים בפיצוציה מקומית הבעלים טוען שהוא מוריד לנו ביטוח לאומי אך אינו מקנה לנו תלוש כהוכחה ,יש ימים שאני עובד 13 שעות ביום והוא אינו משלם שעות נוספות כמו כן שעות שבת וימי שישי ..מה ניתן לעשות בנידון?
ליאור
16/08/2015 23:28
מה ניתן לעשות? תיקח עורך דין ותתבע אותו. הו אמנצל אותך ועובר על החוק בצורה פראית. בושה וחרפה שיש אנשים שמרשים לעצמם לשים *** על החוק ולזלזל בעובדים שלהם בצורה כל כך פראית.
רוני
16/08/2015 16:38
האם מותר למסעדה לא להביא לי שכר בסיס, ושהמשכורת שלי תהיה על סמך טיפים? אלא אם הטיפים לא מכסים את שכר המינימום, זה חוקי?
עורך דין
16/08/2015 17:30
שלום רוני

כל עוד המעסיק משלם לך לפחות שכר מינימום ומוציא לך תלוש משכורת, הכולל את כל הזכויות הסוציאליות הקבועות בחוק, מותר לו לשלם לך את שכרך מתוך הטיפים.

בהצלחה
אבי
16/08/2015 17:22
שלום , במקום עבודתי נאמר לי שלא נוהגים לעדכן ימי חופשה ,מחלה וכו' בתלוש המשכורת , הרובריקות הנ"ל אינן מעודכנות ואינן משקפות את המציאות , האם על המעביד חלה חובת רישום עדכני חודש בחודשו ? או שלא ?
עורך דין
16/08/2015 17:25
שלום אבי

המעסיק אינו יכול לעשות ככל העולה על רוחו - החוק מחייב אותו לעדכן צבירת ימי מחלה + צבירת ימי חופשה בתלוש השכר של העובד, שאם לא כן, המעסיק עובר על החוק.

בהצלחה
לירז
16/08/2015 15:58
צהריים טובים

חמי הוא עצמאי. העובד שהוא מעסיק נעדר מהעבודה.
פשוט לא מגיע ולא מודיע מראש.

בשיחות טלפון של חמי מולו , הוא אמר שזה בגלל סיבות בריאותיות של בת משפחתו. בשיחות או בהודעות שלאחר מכן, אמר/כתב שהוא מתכוון להגיע למחרת וכך חוזר חלילה.

טרם הגיע לעבודה. בשיחות הטלפון לא הביע כוונה שאינו רוצה להמשיך, אלא להפך!!
צבר ותק של שנה בדיוק.

נשלח אליו בדואר רשום זימון לשימוע. הנ״ל לא הגיע ולא התייחס.

מה השלב הבא? בלתי אפשרי להמשיך להעסיק אותו בצורה הזאת. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא זניחת עבודה.
מה התנאים ומה ההתייחסות במקרה כזה?
עורך דין
16/08/2015 17:24
שלום לירז

המדובר ככל הנראה על נטישת מקום עבודה, ובמצב הדברים ניתן לראות בעובד כמי שהתפטר מתפקידו. לצורך סגירת מעגל, מומלץ לפנות לעורך דין שינחה אותכם כיצד לסגור הרמטית את הקשר עם העובד, על מנת שלא תופתעו מצעדיו בעתיד הקרוב.

בהצלחה
אלי
16/08/2015 15:45
שלום רב,

לאחר 7 שנים של עבודה נסגרה חברתנו ולמחרת נפתחה חברה חדשה עם בעלים חדשים ובאותו תחום עיסוק, התבקשתי לחבור לחברה החדשה עם בעלים חדשים למחרת סיום יחסי עובד מעביד עם חברה א'.

שאלתי היא? האם אני זכאי בחברה ב' לצבירה והכרה בותק של ימי חופשה והבראה בהמשך למה שהיה מחברה א'?

בברכה,

אלי
עורך דין
16/08/2015 17:20
שלום אלי

כל עוד לא שולמו לך פיצויים ולא נערך גמר חשבון מול חברה א, על פניו הוותק ומלוא הזכויות שלך אמורות להמשך מיום תחילת העסקתך בחברה א, גם כעת תחת חברה ב'.

מה שכן, אל תסמוך על אף אחד - בדוק כי זה אכן המצב.

בהצלחה
יוסי
14/08/2015 10:08
וכרגע כבר שבוע הבוס לא נותן לי עבודה ולא מפטר אותי. מה אני יכול לעשות בנידון???
עורך דין
16/08/2015 17:18
שלום יוסי

המעסיק חייב לספק לך עבודה ו/או לשלם לך עבור הימים בהם אתה לא עובד, כל עוד לא הוציא אותך לחופשה יזומה על חשבון ימים חופשה שצברת. אם המצב נמשך, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
פנינה
14/08/2015 01:22
הרני עובדת בחברה 6 שנים. לאחר 6 שנים נדהמתי לקבל חוזה הסכם עבודה שיש צורך לחתום עליו. עד היום לא היה חוזה הסכם עבודה (סוכם בע"פ שעות עבודה ושאר התנאים). האם זה חוקי להכריח לחתום על חוזה עבודה לאחר 6 שנים בעבודה? האם המעביד רשאי לפטר והאם במקרה כזה יש עילה לתביעה להרעת תנאים (מעבר לקבלת הפיצויים)?
עורך דין
16/08/2015 17:17
שלום פנינה

החוזה אמור לכלול את תנאי העסקתך הקיימים ולא לשנות אותם לרעתך. בכל מצב אחר, פני לקבלת ייעוץ משפט יפרטני בטרם חתימה על המסמך "החדש".

בהצלחה
אנונימית
15/08/2015 16:32
האם במקום עבודה בו אני מקבלת שכר לפי שעה ועובדים בו 24/7, יש משמעות אם שובצתי לחמישה או שישה ימי עבודה בשבוע מסויים, לצורך חישוב השעות הנוספות?
כלומר-אם עבדתי רק חמישה ימים באותו שבוע ולא שיבצו אותי יומיים, אני אקבל שעות נוספות רק לטחר 8:36 שעות?
חשוב לציין שזה מקום עבודה שאסור בהפסקה לצאת ממנו וחייבים להישאר זמינים ובכוננות.
עורך דין
16/08/2015 17:16
שלום לך

אכן כל שכתבת נכון ומדוייק לגבי שעות נוספות. מה שכן, שימי לב שעל המעסיק לשלם לך עבור ההפסקות במצב הדברים.

בהצלחה
אנונימית
15/08/2015 16:36
היי
אם בין משמרת מלאה שהסתיימה למשמרת מלאה שהתחילה עברו פחות משמונה שעות, איך יחושב שכרי בעבור המשמרת השניה?
האם זה נחשב רצף עבודה מהמשמרת הראשונה?
אציין, שמקובל במקום העבודה לעבוד משמרות מפוצלות כאשר החלק הראשון בן שמונה שעות והשני בן ארבע שעות, ובין החלקים יש ארבע שעות מנוחה כולל נסיעה הביתה-ובמקרה כזה החלק השני של המשמרת נחשב כשעות נוספות והמשך ישיר של החלק הראשון.
מדובר במקום עבודה שעובד 24/7 במשמרות, והשכר הוא שעתי.
עורך דין
16/08/2015 14:38
שלום לך

במקרה המתואר על המעסיק לשלם לך שעות נוספות עבור המשמרת. חישוב השעות הנוספות הנו על בסיס יומי.

בהצלחה
אנונימית
16/08/2015 16:50
כוונתי הייתה, בכמה אחוזים יחושבו השעות הנוספות במשמרת השניה? כהמשך ישיר של הקודמת?
כלומר, אם המשמרת הקודמת נגמרה ב150%, אז הבאה ממשיכה משם?
הריון
קים
13/08/2015 22:06
היי, אני עובדת כשכירה במקום עבודה עם ותק של שנתיים. אני בהריון בשבוע 14 וטרם סיפרתי למעסיק שלי על כך. המעסיק שלי קריזיונר וידוע כאחד שכל שניה מאיים בפיטורין... כמו כן הוא חושב שהוא מעל החוק ואינו משלם דמי הבראה ושעות נוספות. היום הוא הודיע לי טלפונית תוך כדי שהוא צורח שביום ראשון אני מוזמנת לשימוע לפני פיטורין. א. האם מותר לו בכלל לפטר אותי? ב. כיצד אתה מציע לי לנהוג. לתשובתך המהירה אודה מאוד.
RE: הריון
עורך דין
16/08/2015 16:48
שלום קים

1. אסור למעסיק לפטר אותך ללא אישור של משרד התמ"ת.
2. להגיע לשימוע, להקליט אותו, ולהודיע למעסיק כי את בהריון במהלך השימוע.

לאחר השימוע, פני לעורך דין.

בהצלחה
מיקי
13/08/2015 18:34
אם סגרתי משכורת גלובלי (חודשי) לדוגמא בסיס 5000 נסיעות 500 ושעות נוספות גלובלי 1000. והייתי בימי מחלה של 5 ימים האם משלמים לי גם את הבסיס וגם שעות נוספות או רק את הבסיס?

השמח לתשובה תודה!!
עורך דין
16/08/2015 16:44
שלום מיקי

חישוב השכר בימי מחלה מתבצע רק לפי שכר הבסיס.

בהצלחה
תומר
13/08/2015 17:33
שלום דיברתי היום עם המנהל שלי לגבי פיתורים אחרי 3 חודשים שעבדתי, לפי חוק הודעה מוקדמת אני צריך לעבוד עוד שלושה ימים, בגלל שיש סידור הוא אומר לי שאני צריך לעבוד כל השבוע.
מה לעשות? לא להגיע אחרי שלושה ימים? הוא לא יוריד לי שכר?
עורך דין
16/08/2015 16:43
שלום תומר

אתה צודק - 3 ימים ולא יותר. אם המעסיק יפגע בשכר שלך תוכל להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה
שואלת
13/08/2015 17:33
שלום, במידה וימי ההודעה המוקדמת בהתפטרות חופפים חלקית לימי החופשה השנתית הנהוגה. האם משולמים או יורדים ממכסת ימי החופשה?
עורך דין
16/08/2015 16:42
שלום לך

יורדים ימי חופשה והם חופפים לימי ההודעה המוקדמת.

בהצלחה
ש.מ
16/08/2015 15:37
לפני כחודש פניתי לבוס שלי בבקשה לקבל את השכר החודשי (לאחר איחור של יומיים בשכר, דבר הנעשה על בסיס קבוע), לכששמע את בקשתי העלה זעם, ניבל את הפה ופיטר אותי.
יש לציין שלא פניתי אליו בבקשה לשיפור תנאי ההעסקה או חלילה להעלאת השכר...
הוא פיטר אותי מהרגע להרגע. בלי החיך שימוע ובלי מתן הודעה מראש, כמקובל בחוק.
כעת נוכחתי לדעת שהוא שילם לי כבור מספר הימים שעבדתי, מבלי לשלם שכר עד סוף החודש (הוא זה שאמר לי לקום וללכת באותו הרגע), מבלי לשלם דמי הבראה ומבלי לשלם פיצויים.

יש לציין שאם היה נותן לי התראה עפ״י המקובל בחוק, הייתי אמורה לסיים שנת עבודה מלאה בחברה. הוא פיטר אותי שבועיים לפני גמר השנה.

מה עלי לעשות על מנת לקבל את המגיע לי
עורך דין
16/08/2015 16:40
שלום לך

מעסיק חצוף. זה בדיוק הזמן לפנות ולשכור את שירותיו של עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולהגיש תביעה כנגד המעסיק עקב אי תשלום שכר, פיטורים שלא כדין, אי עריכת שימוע, אי מתן הודעה מוקדמת ועוד...

אל תוותרי.

בהצלחה
פיצויים
שני
16/08/2015 15:24
יש לי שאלה בנוגע לפיצויים - המעסיק מפריש לקופה של חברת ביטוח מסוימת - פיצויים ופנסיה.
אם אני מתפטרת - מה הכוונה שאני לא זכאית לפיצויים? הרי גם ככה הוא מפריש כספים לקופה שלי.
הוא יכול לקחת אותם בחזרה ?? לא ברור לי העניין הזה. הרי גם ככה הכסף עבר לקופה.
עורך דין
16/08/2015 16:38
שלום שני

התשובה הרבה יותר קלה ממה שאת חושבת... הכספים שמופרשים לטובת פיצויים בקרן הפנסיה שלך מהווים 35%-45% מסכך הכספים שמגיעים לעובד בעת פיטוריו. לכן, כשאת מתפטרת את יכולה ואמורה לקבל את המפתחות לקרן הפנסיה ואז אם תרצי, תוכלי לפדות את הכספים שהופרשו מדי חודש לטובת פיצויים (אין בכך הגיון כלכלי) רק שכספים אלה הנם חלקיים ואין המדובר על פיצויים מלאים.

מקווה שעניתי לך.

בהצלחה
דנה
16/08/2015 15:11
שלום,

עובדים במשרד הייטק מתהלכים יחפים במשרד (לא מדובר בסביבה יצרנית).
האם יוכלו להאשים את החברה באם יכנס להם משהו לרגל?
החברה לא מאשרת הליכה ללא נעליים.

תודה,

דנה
עורך דין
16/08/2015 16:36
שלום דנה

שאלה דומה ניתן להעלות אם ובמידה ועובדים יקפצו על רגל אחת, יפלו וישברו רגל - האם ניתן להאשים את המעסיק שלא מאשר לעובדים לקפוץ על רגל אחת...כנראה שהתשובה שלילית.

בהצלחה
שיר
16/08/2015 14:39
רציתי לדעת האם מגיע לי פיצוים עקב ךימודים ומעבר דירה מיוקנעם עילית לבאר שבע?עובדת בחברה כשנה וחצי
עורך דין
16/08/2015 16:34
שלום שיר

על מנת להנות מתשלום פיצויים בעת מעבר דירה יש לעמוד בהנחיות הקבועות בחוק. מעבר דירה לשלם לימודים אינו מהווה עילה לתשלום פיצויים.

בהצלחה
דור
16/08/2015 14:37
האם אני מחויב לקבל מנוחה בין המשמרות של מספר שעות?!? אני מסיים לעבוד ב11 וחצי בערב ומתחיל שוב ב6 בבוקר ככה שיש לי רק 6 וחצי שעות מנוחה בין המשמרות
עורך דין
16/08/2015 16:32
שלום דור

כל עוד זמן המנוחה / הפסקה בין המשמרות נמוך מ-8 שעות שעות העבודה של המשמרת השניה (בהנחה שעבדת 8 שעות במשמרת הראשונה) נחשבות לשעות נוספות על כל המשתמע מכך לפי חוק.

בהצלחה
אמיר
16/08/2015 14:23
שבוע שעבר לקחתי חופש מחלה לכל השבוע ויש לי אישור מהרופא, פטאום בהתחלת השבוע הזה אני רואה שהמנהל קיצץ לי את שעות העבודה כעונש, הוריד מכל יום שעתיים, נתן לי יום א-ב 7 שעות כולל הפסקה וימי ג-ה 8 שעות כולל הפסקה..
האם הוא יכול להעניש אותי על הדבר הזה? והאם איפשר לתת לי 7 שעות עבודה או זה פחות מהמינימום?
עורך דין
16/08/2015 15:33
שלום אמיר

אין מגבלה לגבי שעות עבודה ויש עובדים שמקבלים משמרות של 4 שעות ביום. הכל תלוי בחוזה העבודה שלך ובתנאי העבודה שלך לאורך תקופת העסקתך. אם תמיד עבדת במשמרות באורך מסויים, וכעת המעסיק החליט לקצר את המשמרות ללא הסכמתך, המדובר על פניו בהרעת תנאי עבודה.

בהצלחה

בהצלחה
אמיר
16/08/2015 15:42
כן הייתי תמיד משנה וחצי עובד באותו סידור עבודה ורק עכשיו הוא שינה את הסידור ובלי הסכמתי ובלי נוכחותי
בן
16/08/2015 13:57
היי,

האם עבודה באימון כדורגל ילדים כעצמאי נחשבת לעסק פטור ממע"מ?

ההכנסה היא נמוכה מ-70 אלף ש"ח בשנה.

תודה רבה
עורך דין
16/08/2015 15:32
שלום בן

למרות שהנושא אינו קשור לדיני עבודה, אוכל להגיד לך שמהות העיסוק הנה חסרת משמעות לעניין סוג העוסק. עוסק פטור / עוסק מורשה הנן שתי מדרגות שהמעבר מהראשונה לשניה תלוי בגובה ההכנסות של העוסק בלבד.

בהצלחה
פרלה
16/08/2015 13:53
שלום וברכה. שמי פרלה. יש לי בת בהריון חודש 5. היא עובדת כתשעה חודשים במשרד תיירות. מהרגע שמסרה לבוס שהיא בהריון הוא התחיל לקשות לה את החיי יום יומי במשרד. הגיש הבוס למשרד התמ"ת היתר לפיטורים. היא כתבה תגובה על כל הפרקים שכתב הבוס נגדה והגיש גם למשרד התמ"ת יחד עם הקלטות. מחר יש לה שימוע. היום , יום לבני השימוע הבןס הגיש תגובה ל תגובה שלה והחתים עוד מנהלת מחלקה במשרד שלא הייתה חתומה לפניכן. רציתי לדעת האם יש לבת שלי סיכוי טוב? האם היא הייתה צריכה להגיע עם עו"ד? האם היא בכל זאת צריכה להגיש בקשה למניעת פיטורים בבית דין לעבודה?
אשמח להדרכה
פרלה
עורך דין
16/08/2015 15:31
שלום פרלה

מומלץ ביותר לפנות כבר היום, לפני ההגעה לתמ"ת, להתייעצות עם עורך דין מנוסה בדיני עבודה, על מנת לבחון את הניירת ולהתכונן ליום המחר. הפני את בתך לקבלת ייעוץ משפטי ללא דיחוי.

בהצלחה
נועה
16/08/2015 13:35
אני נמצאת בהכשרה לקראת עבודה קבועה בחברה במשך 4 שעות ביום ולאחר מכן בלימוד עצמי במשך 8 שעות. האם בשל פיצול המשימות החברה רשאית לא לשלם לי שעות נוספות? כרגע אני לא מקבלת 125% על השעה התשיעית והעשירית ולא 150% על השעות שלאחר מכן, אלא את אותו סכום עבור כל שעה (25 ש"ח).

תודה
עורך דין
16/08/2015 15:29
שלום נועה

לא ממש הבנתי מה זה אומר לימוד עצמי. אם את נמצאת במקום העבודה וזמינה עבור המעסיק בשעות אלה, המעסיק צריך לשלם לך עבור שעות נוספות ואין זה משנה אם את בתקופת הכשרה, התלמדות או בשגרה. מעבר לשעה השמינית המעסיק צריך לשלם שעות נוספות.

בהצלחה
אנונימית
15/08/2015 16:41
היי
במידה ובמשמרת יש שעתיים בטווח 22-6 בבוקר היא נחשב לילה גם אם קוראים לה משמרת בוקר שפשוט מתחילה מאד מוקדם?
ואם השכר יחושב בה כשעות נוספות לאחר שבע שעות עבודה, גם אם זה שבוע של חמישה ימים וגם אם זה שבוע של שישה או שבעה ימים?
במקום העבודה עובדים במשמרות סביב השעון והשכר הוא שעתי
תודה
עורך דין
16/08/2015 14:36
שלום לך

אכן, המדובר על משמרת לילה ולכן תשלום עבור שעות נוספות הנו מהשעה השמינית. אין זה משנה איך קוראים למשמרת, כל עוד לפחות 2 מהשעות הנן אחרי 22:00.

בהצלחה
דור
16/08/2015 13:08
רציתי לדעת : אם אני מדפיס יציאה בשעה 15:45 האם השעה משולמת לפני 15:45 או שמורידים לי רבע שעה ומשלמים לי לפי 15:30? תודה
עורך דין
16/08/2015 13:23
שלום דור

המעסיק צריך לשלם לך בדיוק לפי הזמן שעבדת, מהרגע החתמת שעון נוכחות בכניסה למשמרת ועד לרגע החתמה בסיום יום העבודה. כמובן שלא תקין לקצץ בשעות אלא אם כן יש לך סיכום כתוב בנושא זה במסגרת חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
אלנורה
16/08/2015 11:42
שלום רב , אני עובדת במוקד במשרת סטודנט, בחודש שעבר הועלה השכר שלנו ל 28 שח לשעה וזאת בתנאי שלא "נעדר" מהעבודה, כלומר, חופשת מחלה או חופשה שלא תואמה שבוע מראש תחשב העדרות והשכר השעתי של אותו חודש ירד ל 27 שח ... לפני מספר ימים החליטו שגם אם נתאם חופשה שבוע מראש זה יחשב כהעדרות..
רציתי לשאול האם המעסיק פועל בצורה חוקית? מכוון שלכאורה קונס אותנו על חופשות שמגיעות לנו לפי חוק שעות עבודה ומנוחה... כפי שידוע לי :יום אחד בחודש.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא תודה והמשך יום טוב!
עורך דין
16/08/2015 13:21
שלום אלנורה

מותר בהחלט למעסיק להתנות העלאה בשכר בביצועים של עובד/ת או באי היעדרות מהעבודה. זוהי שיטת תגמול מקובלת שנועדה לעודד את העובדים לעבוד...

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ