פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 748
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרית
25/08/2015 17:24
יצאתי לחופשת לידה ב5.6. באותו חודש עבדתי שלושה ימים מלאים. במשכורת של חודש זה קיבלתי תשלום נמוך ולא לפי התעריף שמופיע לי בתלוש. שביררתי ענו לי שמחלקים את המשכורת ל30 יום ומקבלים תשלום יחסי, היא כינתה את החישוב שעשתה כמנגנון חופשת לידה ואמרה שזה לא משנה אחוז המשרה שלי. אני עובדת משרה של 82ֳ% שהם 17 יום בחודש. עד כמה שאני יודעת אמורים לחלק את המשכורת לפי אחוזי המשרה שלי, ואני לא אמורה לקבל משכורת נמוכה יותר כי יצאתי לחופשת לידה. האם החישוב שלה חוקי?
רוני
25/08/2015 17:02
מבקש ייעוץ בנושא הבא- אני עובד ברשת סופר מרקטים בעכו, בעקבות גירושין אני עובר מהצפון למרכז. לרשת סניפים גם במרכז ו מוכנים להמשיך ולהעסיק אותי.אינני מעוניין להמשיך לעבוד ברשת ואני מעוניין להתפטר .האם הרשת רשאית לא לשלם לי פיצוײַ פיטורין אם לא אסכים לעבוד בסניף אחר?
גלי
25/08/2015 16:48
שלום, בעלי מובטל, בן 59. הוא אינו מוצא עבודה וכרגע אינו עובד. אני מקבלת פנסיה מוקדמת וגם עובדת חלקית. האם בעלי זכאי לקבל הבטחת הכנסה? יצויין שלי יש רכב על שמי
פיטורין
אבי
25/08/2015 08:41
פיטרו אותי מעבודתי לאחר חודש וחצי עקב כך שלא הייתי מוכן לבצע דברים שלא היו מוגדרים בחוזה העבודה שלי
הפיטורים היו מידיים וללא הודעה מוקדמת

יש לציין כי זה עבודה בסיעוד(אצל אדם פרטי שעבר תאונת דרכים אך דרך חברה שמעסיקה ומי ששלח אותי הביתה היה האדם ולא החברה ואילו החברה רק הודיעה לי על סיום העסקה בעקבות כך שהבחור בו טיפלתי לא מוכן שאני יגיע לעבוד אצלו
האם זה מותר? האם לא מגיע לי פיצוי או תגמול כלשהו?
עורך דין
25/08/2015 16:44
שלום אבי

אסור לפטר אדם ללא שימוע וללא מתן הודעה מוקדמת. מאידך, לאור תקופת העסקתך הקצרה היה ותגיש תביעה לבית הדין לעבודה (העילה קיימת...) אם וכאשר תצליח להוכיח את תביעתך, תזכה בפיצוי סימלי ונמוך יחסית, כך שעליך לשקול האם זה שווה לך.

בהצלחה
אלכס
25/08/2015 08:49
האם תקופת עבודה של עובד במקצועו תחת חברת 'קבלן' נחשבת לו לטובת חישוב 'הוותק' בעבודתו בעירייה?
עורך דין
25/08/2015 16:42
שלום אלכס

בדרך כלל כן. אם עבדת בעירייה כעובד קבלן ונקלטת לאחר תקופה מסויימת כעובד עירייה מן המניין, ראוי לחשב את הוותק שלך ממועד תחילת עבודתך כעובד קבלן.

בהצלחה
אייל
25/08/2015 09:44
שלום, (סליחה מראש על ההודעה הארוכה יחסית)

אני עובד בחברה קטנה (כ80 עובדים) עשרה חודשים בערך,
לדעתי אני חווה התעמרות מצד המנכ"ל,
אפרט בקצרה את המקרים החמורים יותר שהיו בשלוש פעמים שונות

בשיחה מקצועית שבה השתתפו המנכ"ל, המנהלת שלי ואני,
המנכ"ל כינה אותי "אס הול" (ASS HOLE), "מה, אתה אפס?", ובצעקות ואמר "אם יהיו פה תקלות בגללך אני אקרע אותך ואדאג שלא יעסיקו אותך בשום מקום",
בשיחה במועד אחר הוא כינה אותי "אתה המזרחי הנעלב",
במהלך כול שיחה כזו הוא גם חיקה אותי ואת דברי בצורה ובטונציה מזלזלת.

השבוע במהלך שיחה שגרתית עם המנהלת שלי המנכ"ל נכנס לחדר ודרש לטפל במחשב הפרטי של הבן שלו (אני איש מחשבים), אמרתי לו שיש לי המון עבודה ואני לא יודע מתי יהיה לי זמן לזה, המנכ"ל בתגובה התחיל לתחקר אותי מה אני עושה כול יום וביקש פירוט מדויק של זמנים, הוא צעק ואמר לי "זו העבודה, אם זה לא מתאים לך אתה יכול לעזוב",
בתגובה אמרתי לו "אין לי אפשרות להתמודד עם כול העבודה וגם עם המחשבים של הבן שלך, ושל החברה של הבן שלך כמו שהיה בעבר",
הוא בתגובה צעק "אם זה לא מתאים לך אז תלך קיבינימט",
בפעם הזו הגבתי לו ואמרתי לו "תלך אתה קיבינימט ויצאתי מהחדר.

אציין שכשהתחלתי לעבוד בחברה הייתי מרוצה ובעל מוטיבציה, מאז הפעם הראשונה שזה קרה ירדה לי המוטיבציה בעבודה, ההערכה שלי את המקום ואל התפקיד ירדה,
באופן שוטף אני מקבל מהמנכ"ל הוראות לטפל בבעיות טכניות שקשורות למשפחה שלו ולא קשורות לעבודה,

בעבר אמרתי למנהלת שלי שאני לא מוכן שידברו אלי ככה והיא בתגובה אמרה "אין מה לעשות, הוא המנכ"ל ואתה צריך להבין שככה הוא מדבר"

בכול פעם אחרי ההתעמרויות האלה המצב הנפשי שלי היה גרוע, התווכחתי עם אשתי ולא היה לי זמן וסבלנות לילדים, זה מה שקורה לי גם עכשיו.

לאחרונה גיליתי שהמנהלת שלי רוצה לפטר אותי,
בחוזה שלי הוסכם שאם אחד הצדדים רוצה לסיים את ההעסקה אז הוא מחוייב לתת הודעה של חודשיים מראש,
מצד אחד אני לא יכול להיות פה יותר,
מצד שני אני מפרנס משפחה ולא יכול להרשות לעצמי להפסיק לעבוד מייד ושלא תהיה לי הכנסה כספית.

מדובר על מנכ"ל החברה והוא גם הבעלים,

אני חסר אונים ולא יודע מה לעשות,
אשמח ליעוץ והכוונה
עורך דין
25/08/2015 16:39
שלום אייל

על פניו אכן המדובר על מקרה קלאסי של התעמרות בעובד וכמובן שאינך חייב להמשיך לעבוד בתנאים אלה בשום מקרה. אני ממליץ לך לתאם פגישה עם עורך דין, להגיע לפגישה עם תלושי שכר ועם חוזה העבודה שלך, לספר לעורך הדין את מסכת האירועים שעברת עם המנכ"ל, ואז להוציא מכתב חריף למנכ"ל החברה כפי שינחה אותך עורך הדין.

יש לך זכויות ברורות במקרה כזה ואינך חייב לעבור על כך בשתיקה.

בהצלחה
אלי
25/08/2015 09:55
שלום, אני עובד בחברה כשמונה חודשים. שאלתי היא: אחרי תקופה של כמה חודשים אני רשאי להיכנס לועד העובדים???
עורך דין
25/08/2015 16:32
שלום אלי

אתה יכולה להצטרך לוועד העובדים במקום העבודה שלך מיד עם תחילת עבודתך.

בהצלחה
הדר
24/08/2015 08:02
אני עובדת שעתית מזה שש שנים שעובדת בתכנית התערבוץ בגני ילדים ויוצאת לחל"ת בתקופת החופש הגדול. בסוף יוני התבשרנו שהמשרה שלנו יורדת בחצי מ15 שעות ל7.5 עקב קיצוצים בתקציב.
מה עושים?
האם זו הרעת תנאים?
האם מגיעה לנו השלמת הכנסה?
תודה
עורך דין
24/08/2015 17:32
שלום הדר

על פניו המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית ובמצב זה עליך לשלוח מכתב למעסיק בדרישה לתיקון הרעת התנאים, שאם לא כן תוכלי להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
הדר
25/08/2015 16:32
ואם אני רוצה להמשיך לעבוד שם האם המעסיק מחויב לתת לי את אותן השעות כמו לפני הקיצוץ?
תומר בן ציון
25/08/2015 10:10
שלום רב,

שמי תומר בן ציון, קצין ביטחון למוסדות חינוך וקהילה בעיריית י-ם. לתפקידי בעירייה התקבלתי לפני כשנתיים. בדרישות הסף של המכרז ביקשו ממני בין השאר להציג 5 שנות וותק בניהול אבטחה\ביטחון. הצגתי את שנות הוותק שהיו לי- שנתיים במשטרת ישראל וארבע נוספת כמנהל ביחידת הביטחון של קרית הממשלה, בדגש על כך שהמעסיק שלי היה חברת אבטחה. התקבלתי לתפקידי לאחר וועדת הקבלה וכמובן לאחר שאושר כי הוותק שהצגתי אכן מתאים לתנאי הסף שהציגו במכרז.
מס' ימים לאחר תחילת כהונתי בתפקיד, התברר לי כי הוותק לשכר מחושב לי רק על שנות השירות הצבאי שלי ושנתיים שירותי במשטרת ישראל. ארבע השנים בהם ניהלתי אבטחה תחת חברת קבלן בגוף ציבורי תחת הסכם קיבוצי (בקרית הממשלה בי-ם), שהספיקו במעבר תנאי הסף במכרז, אינן מחושבות לי בשכר.
האם יתכן כי שנות הוותק שלי, שהיו תנאי הכרחי לקבלתי לעבודה , לא מזכות אותי לתוספת שנות הוותק בשכר?

בתודה מראש על התייחסותכם,

תומר בן ציון
עורך דין
25/08/2015 16:31
שלום תומר

יש לפנות לעורך עם חוזה העבודה שלך על מנת שיבדוק אותו אל מול תקנות שירות המדינה המחייבות במקרה שלך.

בהצלחה
ג'וני שלמייב
25/08/2015 10:41
שלום,
הודיעו לי שאני עובד לחברה אחרת תוך כמה ימים וחתמנו על הסכם סיום העסקה.
נארמ לי שאני מקבל 100% פיצויים שזה אומר לפי החישוב הבא:החישוב ייעשה לפי ממוצע שעות \ ימים של 12 החודשים האחרונים (לרבות בסיס השעות הנוספות) במכפלת השכר האחרון לשעה \ ליום, במכפלת הותק.

ואילו הם חישבו אחרת,
מצטברים 100% שזה אומר ממוצע כל תקופת העסקתך....כפול הוותק.

כעת הם טוענים שהחישוב השני חוקי וזה בגלל שעברנו חברה.
האם זה חוקי ונכון לחשב באופן זה ?
כי למיטב הבנתי המעסיק אמור לשלם פיצויים 100% לפי החישוב הראשון ואילו הם לאחר חתימה על סיום עבודה פעלו אחרת וטוענים אחרת.

בתודה
ג'וני
עורך דין
25/08/2015 16:29
שלום ג'וני

ישנן לא מעט דרכים לחשב פיצויי פיטורים של עובד וזה תלוי בכמה משתנים כמו היקף המשרה שלך, סוג העסקה (שעתי, יומי, חודשי), ותק ותנאים בחוזה העבודה שלך. למרות שעל פניו חישוב פיצויי פיטורים אמור להיות עניין פשוט - בפועל זה לא ממש כך.

בהצלח
נטלי
25/08/2015 14:11
שלום
יש לי הסכם עבודה שיש בו סעיף שאומר שאסור לי לעבוד 6 חודשים מיום התפטרותי או מיום שאפוטר במקום אחר במקצוע שלי האם הסעיף חוקי והאם ניתן להוריד אותו מהחוזה?
עורך דין
25/08/2015 16:28
שלום נטלי

קשה לתת תשובה לגבי חוקיות של סעיף כזה או אחר בחוזה עבודה שלך מבלי להבין את מהות התפקיד בו עבדת ולקרוא את חוזה העבודה שלך במלואו.

בהצלחה
טל
25/08/2015 14:12
שלום, אני וחבריי בתהליך של מיצוי זכויות מול מעסיקנו. עבדנו בבית קפה באזור פריפריאלי. ואני מנסה להבין את חישוב של החזר הנסיעות.
היישובים בהם אנו גרים אינם נגישים לתחבורה ציבורית או לא ניתן להשתמש בהם על מנת באמת להגיע לעבודה, למשל אוטובוס שעובר פעמיים ביום ב-5 בבוקר וב-6 בצהרים, כשאר משמרות מתחילות ב-8 בבוקר וב-16:00 בצהריים. אי לכך כולנו הגענו עם רכב פרטי. איך אני יכולה לדעת כמה מגיע לי? מה התחשיב? תודה
עורך דין
25/08/2015 16:27
שלום טל

לפי החוק המעסיק צריך לשלם לך עלות נסיעה מינימאלית ממקום המגורים לעבודה ובחזרה, ולא יותר מ-26.4 ש"ח ליום. לפי דבריך, כנראה שעלות הנסיעה שלך גדולה יותר, אבל זה לא מחייב את המעסיק אלא אם הגעת איתו להסכמות והבנות אחרות בנושא.

בהצלחה
יולי
25/08/2015 14:12
שלום רב.

פוטרתי מעבודתי לאחר שנתיים וחצי וקיבלתי מכתב שבו מצוין שיש לי הודעה מוקדמת מתאריך 6.6.15 עד 6.7.15.

עד היום ( 25.8.15) לא קיבלתי את הפיצויים שמגיעים לי בטענה שזה לוקח זמן.

על פי התאריכים הנ"ל, מה המועד הכי מאוחר לתשלום הפיצויים?

תודה רבה.
עורך דין
25/08/2015 16:24
שלום יולי

התאריך שבו היית אמורה לקבל פיצויים עבר מזמן...לכל המאוחר 15 ימים ממועד תום יחסי עובד מעביד (כנראה 21/7/15). עליך לכתוב מכתב למעסיק ולדרוש את פיצויי הפיטורין שלך לאלתר, שאם לא כן זכותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לבד או באמצעות עורך דין.

בהצלחה
בתאל
25/08/2015 14:20
עבדתי במקום עבודה כמנהלת במשרד עו"ד בהיקף משרה מלאה (9-15) במשך שנה וחצי (העבודה הינה בהרצליה ואני גרה בחדרה) כיום אני נמצאת בזמן חופשת לידה וכשסיימתי ורציתי לחזור לעבןדה כמובן שלא לאותה משרה אלא משרת אם (8.30-15) נאמר לי שהמשכורת תהיה נמוכה יותר כמעט בחצי כמובן שלא הסכמתי כי העבודה היא תובענית וגם יש מרחק נסיעה רב.

השאלה שלי היא האם אוכל לבקש מהבוס שייתן לי מכתב פיטורים כדי שאוכל לחתום בלשכה וגם לקבל את הפיצויים?

ואם אני מגישה מכתב התפטרות מגיע לי פיצויים או שרק שמפוטרים?

מה אומר מבחינה חוקית לגבי הפיצווים שמתפטרים או מפוטרים לאחר חופשת לידה?
עורך דין
25/08/2015 16:22
שלום בתאל

לא ממש הבנתי את שאלתך כי לפי מה שכתבת שעות העבודה אליהן את מבקשת לחזור ארוכות יותר מהשעות שבהן עבדת לפני חופשת הלידה... בכל מקרה, את זכאית להתפטר בדין מפוטר לאחר חופשת הלידה ובטרם הגיעו של התינוק לגיל 9 חודשים ובמצב כזה המעסיק יצטרך לשלם לך פיצויים מלאים.

בהצלחה
ברק
25/08/2015 14:33
חברים שאלה אשמח לעזרה במהירות...
אני עובד בחברה לצורך העניין "קפה אוגנדה בע"מ כבר שבעה חודשים
בראשון לחודש זה התחלף שם החברה הבעלים החדש החליט שאני לא עומד בקטגוריה שהוא רוצה והוציא לחופש של כמה ימים בטענה שנדבר בהמשך מה אני עושה ואיך אני פועל?
עורך דין
25/08/2015 16:21
שלום ברק

זכותו של המעסיק להוציא אותך לחופשה יזומה בהנחה שיש לך ימי חופשה צבורים. אם אין לך ימים צבורים הוא צריך לשלם לך עבור ימי החופשה היזומה. אם המעסיק יחליט לפטר אותך הוא יצטרך לערוך שימוע לפי החוק ולפעול לפיטוריך בהליך תקין וחוקי.

בהצלחה
ענבל
24/08/2015 19:59
האם חברה שנמצאת על סף פשיטת רגל יכולה להוריד היקף משרה לעובדת בהריון? האם יש סעיף כלשהו בחוק שמגן על חברה שנמצאת על סף פשיטת רגל מהבחינה הזו?
עורך דין
25/08/2015 14:23
שלום ענבל

אסור לפגוע בהיקף המשרה של עובדת במהלך הריון ללא אישור בכתב של משרד הכלכלה. אם החברה נמצאת לפני פשיטת רגל ואת בהריון, אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבלתת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך על מנת לדאוג לזכויות שלך לפני הכל.

בהצלחה
עידו
25/08/2015 06:17
שלום,
אני עבדתי בחברת מוקד אמנור, חברת אבטחה ושמירה. עבדתי בהתחלה בתפקיד סייר והתחלתי ללמוד החלטתי להתפטר וע״פ חוק הודעה מוקדמת, לא היה לי נוח עם הלימודים, ביקשתי להחליף תפקיד לשומר בעמדה סטטית לצורך למידה בזמן עבודה. לאחר חודש התקשרו אלי ובאותו יום התחלתי לעבוד. לאחר כמה זמן גיליתי שהורידו לי 2000 שח במשוכרת מסיבה לא מוצדקת ולא מתקבלת על דעתי. יש לחצנים שלוחצים עליהם, המעסיק שלי מכנה אותם ״לחצני נוכחות״ (למרות שיש טופס רישום שעות עבודה, וכניסה מאפליקציה שלא עבדה לי מסיבה של אינטרנט במכשיר הטלפון), המעסיק אמר לי שצריך ללחוץ על הלחצנים כל חצי שעה, אם אני לא לוחץ הלקוח שלו לא משלם לו. אני במסגרת תפקידי בבית פרטי שמחוץ לבית יש מבנה בו אני יושב צריך ללחוץ כל חצי שעה על לחצן. לחצתי על הלחצנים והוא טוען שאני לא לחצתי כל חצי שעה (כניראה לא קיבלו את זה) והוא מבחינתו כאילו לא הייתי נוכח באתר למרות שעבדתי משמרות לילה בשעות קבועות 22:00-06:00 ושכר ע״פ שעות. אני לא שמעתי על הסכם שעובד בצורה כזו ע״פ ״לחצני נוכחות״ כמו שהוא מכנה אותם, לא חתמתי על חוזה כזה ולא מכיר בשיטת עבודה שכזו.

יש לי הקלטה מתועדת עם המעסיק שהוא מדבר אלי בזלזול ואני שואל שאלות מובילות למה שאני רוצה לשמוע ממנו על הסוגיה הזו.

ויש לי בנוסף הודעות מהאחראי על האתר שבו עבדתי כשהוא כתב לי:

״אם אתה לא לוחץ, הלקוח לא משלם, אם הלקוח לא משלם, החברה מפסידה כסף, לא יכולים לשלם לך על משהו שלא מקבלים עליו. נאמר לך מאה פעם ללחוץ, לא מבין למה לא לוחץ״.

וזה גם מה שהמעסיק לי אמר לי ואיים עלי כי אם אני לא ילחץ בזמן כל חצי שעה אני לא ימשיך לעבוד! ובשיחה שהקלטתי הוא בכלל אומר משהו אחר כי ומאשים אותי שאני לא לוחץ על הלחצנים ושהוא שילם לי את מה שמגיע לי....
עידו
25/08/2015 06:40
^^^^ תיקון נוסח למעלה ^^^^
עידן
23/08/2015 21:55
האם מותר למעסיק לדרוש ממילים שהדפסתי מתיבת הדואר שלי בעבודה ? פוטרתי מסיבה של חוסר מקצועיות כאשר המיילים מוכיחים אחרת. המעסיק מבקש שאחתום בטופס השחרור על סעיף שבו אני מחויב להחזיר כל חומר שמצוי בידי כולל העתקיו, אם אני חותם האם זה אומר שאני מחויב להחזיר את כל המיילים שמצויים בידי? מה זה אומר? כמו כן בטופס השחרור המעסיק מבקש שאאשר למעסיק להיכנס לתיבת המייל שלי מבלי שתהיה לי טענה בהקשר של חוק הגנת הפרטיות, מה זה אומר? האם מחויב לחתום על זה?
עורך דין
24/08/2015 18:26
שלום עידן

אם כבר פוטרת אינך חייב למעסיק דבר ואינך חייב לחתום על מסמך כלשהו. מאידך, המעסיק מחוייב לשלם לך את המגיע לך בעת גמר חשבון ולפי חוזה העבודה שלך והחוק, כמו גם פיצויי פיטורין כמובן.

בהצלחה
shiran levi
23/08/2015 19:46
אני נמצאת בחודש שביעי ורופא הנשים נתן לי מכתב המלצה לרדת ל 5 שעות עבודה עקב העבודה בה אני עובדת גן ילדים עבודה פיזית
ברצוני לדעת האם המעסיק מחויב לקבל את ההמלצה של הרופא
ודבר נוסף האם ניתן לי לעדכן מחלה על השעות הנותרות על מנת לא לפגוע בשכר שלי
אשמח לתשובה בהקדם
תודה מראש
ושבוע טוב
עורך דין
24/08/2015 18:24
שלום שירן

המעסיק חייב לכבד את הנחיות הרופא ולכל הפחות לשלוח אותך לרופא תעסוקתי על מנת שיבדוק אותך ויתן המלצות מחייבות. לגבי קיזוז שעות מחלה, הנושא נתון לשיקול דעתו של המעסיק. שווה לשוחח איתו ולנסות.

בהצלחה ורק בריאות
פיטורין
הילה
23/08/2015 19:01
אני עובדת שנה ו5 חודשים כמלצרים במסעדה, עכשיו בעל העסק סוגר את המסעדה, הוא הודיע לכל העובדים ביחד על הסגירה, כשבועים בדיוק לפני הסגירה. בנוסף יש לאותו מעביד עוד מסעדה שנמצאת ממש ליד. לכל המלצרים הוותיקים הוא הציע לעבור למסעדה השניה, האם פעולה זאת חוקית? האם מגיע לי פיצויים? וכמה זמן יש ברשותי כדי לתת למעסיק תשובה סופית?
עורך דין
24/08/2015 18:22
שלום הילה

המדובר על הליך פיטורין לא תקין שכן לא נערך שימוע. בכל מקרה, המעסיק אמור לתת לך חודש הודעה מוקדמת וכן לשלם לך פיצויי פיטורין ואת מלוא הזכויות המגיעות לעובדת שפוטרה, ראי ערך: גמר חשבון

כמובן שאם תקבלי את ההצעה לעבור לעבוד במסעדה אחרת של אותו מעסיק, רצף הזכויות שלך ימשך מיום תחילת העסקתך אצלו.

בהצלחה
גילה
23/08/2015 18:18
שלום רב,
אני מובטלת מזה חודשיים והתחלתי לחתום בלשכת העבודה, הוצעה לי עבודה רק עבור חודש ימים כמחליפת מזכירה, שאלתי היא האם עלי להודיע למישהו שאני עובדת חודש י מים או פשוט לא להתייצב בלשכה לחתימה? והאם בתום חודש העבודה אוכל לחזור ללשכה ולחתום וזכויותיי ישמרו לי, כלומר מספר הימים שאני יכולה לחתום.
תודה מראש
עורך דין
24/08/2015 18:20
שלום גילה

כמובן שאת יכולה לשאול את השאלה בלשכה ולקבל מהם תשובה. לעניות דעתי, לאחר חודש ימים של עבודה, בחוזה עבודה לתקופה קצובה, תוכלי לחזור ולקבל דמי אבטלה מיד לאחר תום החוזה, אך כפי שציינתי - איני מומחה גדול בתחום ומומלץ לשאול את השאלה בלשכת התעסוקה.

בהצלחה
אפרת
23/08/2015 15:43
אם תקן המשרה שלי הוא פחות מ-100% משרה. ועבדתי בפועל יותר משעות התקן שלי, האם אני אמורה לקבל שעות נוספות או שרק אחרי שאני עוברת את ה-100% אני מקבלת שכר על השעות נוספות? האם כל הפער של השעות האלו הם "התנדבות"?
עורך דין
24/08/2015 18:16
שלום אפרת

חישוב תשלום עבור שעות נוספות אמור להיעשות ברמה היומית, לפי מספר השעות שאת עובדת. החוק קובע את הכללים בנושא ויתכן כי חוזה העבודה של העובד מיטיב עמו ביחס להוראות הקבועות בחוק.

בהצלחה
איילת
23/08/2015 23:24
שלום, בתאריך 24/7/12 התחלתי לעבוד כשכירה בחברה.
בתאריך 20/10/14 הפסקתי לעבוד עקב הריון וישבתי בבית, ללא תשלום.
בתאריך 10/11/14 ילדתי וקיבלתי דמי חופשת לידה ל-3 חודשים. בתום שלושת החודשים, נשארתי 3 חודשים נוספים בבית ללא תשלום.
מהו סכום דמי ההבראה שעליי לקבל בחודש אוגוסט 2015 ?
אודה למענה,
איילת
עורך דין
24/08/2015 17:34
שלום איילת

את עובדת שנה שלישית ובהנחה שאת מועסקת במסגרת של משרה מלאה במגזר הפרטי, על המעסיק לשלם לך דמי הבראה לפי חוק. יש באן באתר מחשבון דמי הבראה יעיל שבאמצעותו תוכלי לבדוק בדיוק כמה כסף מגיע לך לקבל.

בהצלחה
שג
23/08/2015 23:49
אם עכשיו היה לי שימוע שני וכנראה שעכשיו הולכים לפטר אותי או להעביר אותי למקום אחר עקב סכסוך עם המנהל ,אני בא לעבודה ולא עובד ומחתים כרטיס כרגיל והמנהלים יודעים שאני לא עובד עדיין ישלמו לי על הימים אהלה?
עורך דין
24/08/2015 17:33
שלום לך

אם אתה מגיע לעבודה כרגיל ולא פיטרו אותך עדיין, המעסיק אמור לשלם לך עבור השעות והימים האלה.

בהצלח
לילך
24/08/2015 08:18
שלום
ברצוני לקבל חוזה עבודה לדוגמא המיועד לבעל מוגבלות
אשמח לקהל את עזרתכם
תודה
עורך דין
24/08/2015 17:27
שלום לילך

חפשי בגוגל חוזה עבודה לדוגמא ותמצאי אין סור דוגמאות. מה שכן, אלה כמובן דוגמאות כלכליות ויש להתאים כל חוזה למסגרת העסקה של כל עובדת ועובד, מול כל מעסיק ומעסיקה - בהתאם לתנאי העבודה שסוכמו. מרבית החוזים הכללים שמסתובבים ברשת כלליים מדי ולא יתנו מענה למרבית סוגי העבודות.

על מנת להכין חוזה עבודה איכותי שיתן מענה מקצועי, לפי דרישות החוק ולפי תנאי העבודה, יש לפנות לעורך דין ולבצע זאת בתמורה לתשלום ובאופן פרטני.

בהצלחה
שוש
24/08/2015 08:51
שלום רב,
עבדתי במקום עבודה כ3 שנים ואני רוצה להתפטר בגין טיפול בילד לאחר חופשת הלידה שלי.
האם אני אמורה לתת חודש ימים אחרי חופשת הלידה, בכדי לקבל פיצויים?
בתודה מראש,
שוש
עורך דין
24/08/2015 17:25
שלום שוש

את הפיצויים תקבלי בכל מקרה אם תתפטרי לצורך טיפול בילד ובהנחה שלילד או הילדה שלך טרם מלאו 9 חודשים. וכן, עם עבדת כ-3 שנים עליך לתת חודש הודעה מוקדמת.

בהצלחה
שלומי
24/08/2015 09:13
שלום,
לפני חודש התפטרתי מהחברה שעבדתי בה והבשילו לי 8333 אופציות.
מזמן הענקה של האופציות עברה רק שנה אחת.
שהתקשרי לנאמן שמטפל בנושא (מיטב דש) לא הכי היה לי ברור.
התעניינתי בשתי אפשרויות:
האחת לממש את האופציות והשניה להפוך את האופציות למניות.
לא כל כך הבנתי את כל העניין של המיסוי השולי. את מיסוי רווח ההון ברגע המכירה של 25 אחוז מובן לי.
היא אמרה שאם אני יהפוך את האופציות למניות וישאיר אצלהם בנאמנות אז אירוע המס השולי יהיה רק בעת המכירה.
ואם אני יהפוך את האופציות למניות מהחשבון שלי כי לא עברו שנתיים מהענקה אני יצטרך לשלם את המס השולי על כל הסכום.
אני מעוניין להפוך את האופציות למניות ולא לממש,לא הצלחתי להבין מה יותר כדאי לי לעשות אם להשאיר את המניות אצל חברת הנאמנות או בחשבון שלי.
אשמח לעזרה והסבר יותר מעמיק.
עורך דין
24/08/2015 17:18
שלום שלומי

המון שאלות מעניינות בהחלט, רק שאתה צריך להתייעץ עם עורך דין המומחה לענייני מיסוי ו/או רואה חשבון, כי התשובות לשאלות וההסברים הנדרשים לך הנם חשבונאיים במקור.

בהצלחה
רבקה פרץ
24/08/2015 16:42
ילדתי באפריל האחרון וחלקתי את חופשת הלידה שלי עם בעלי.

היום כשנגשתי לסניף הביטו"ל נאמר לי שאוכל לקבל את תביעתי רק אם עבדתי משרה מלאה וחזרתי למשרה מלאה...

אלא שאני חזרתי לעבוד באופן ברור ע"מ להנות מדמי החופשה הגבוהים של בעלי (יחסית למשכורתי) ועבדתי מס שעות מועט ונח למצבי כיולדת.

שאלתי: האם יתכן שלא אקבל את דמי החופשה \ אולי עדיף לא להגיש תביעה על שמו של בעלי?
פרנצסקה
24/08/2015 16:30
שלום רב, יש לי שאלה בבקשה:
בתי התחילה לעבוד בחברה החל מ7 לאוגוסט 2014 ועד 9 לספטמבר 2014 נכון ליום תאונת העבודה (סה"כ 20 יום בחודש אוגוסט ו8 ימים בחודש ספטמבר). כלומר כבר החל מ10 לספטמבר היתה בחופשת מחלה עקב תאונת העבודה 13 ימים ומייד לאחר המחלה התפטרה, כלומר החל מ23 לספטמבר כבר התפטרה .
אני צריכה למלא טופס בל/211 "תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה" ובסעיף מספר 13 "פרטים על תשלום דמי מחלה על ידי מעביד דמי מחלה" מופיעה השאלה "האם העובד זכאי לתשלום דמי מחלה ע"י המעביד? (נכון ליום התאונה) ובתשובה יש למלא שדה הבא: "כן, ציין את מספר הימים שעמדו לזכותו העובד עד יום התאונה........"
השאלה שלי היא: כמה ימים עמדו לזכותה של העובדת (בתי) עד ליום התאונה לפי הנתונים שפרטתי קודם?
מודה לכם על תשובתכם המקצועית
חגית
24/08/2015 16:02
היי , שאלה
במידה ואני רוצה לצאת לחופשת לידה שבוע לפני התאריך המשוער שלי (22/9), יש זמן מסוים מראש שעליי להודיעכל כך למעסיק? והאם גם במקרה כזה החודשים שילקחו בחשבון לחישוב דמי הלידה יהיו עדיין שלושת החודשים הקודמים, יוני- יולי - אוגוסט?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ