פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 711
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבטלה
הילה
18/10/2015 14:38
היי
ילדתי לפני כחמישה חודשים. לפני הלידה עבדתי בשתי עבודות: עבודה תחת חוזה שהסתיים (סופרים ואומנים) במשך שנה וחצי, ובנוסף מורה בבי"ס תחת משרד החינוך. )שנתיים(
קיבלתי את דמי הלידה עבור שתי מקומות העבודה.
כעת יצאתי לחל"ת מרצוני )ממשרד החינוך) ע"מ לטפל בתינוק.
מקריאה בפורטל הבנתי כי אינני זכאית לקבל דמי אבטלה. האם הבנתי נכון?
ובמידה והבנתי נכון, בהתחשב בכך שעבדתי סך הכל שנתיים כמורה- אם אתפטר על מנת שאוכל להיות זכאית לאבטלה , איזה זכויות אפסיד? אני מעוניינת לחזור בעתיד לעבוד כמורה ולכן אשמח לדעת מה אני מפסידה מזה.
אין לי קביעות במשרד החינוך
אודה על מענה!
RE: אבטלה
עורך דין
18/10/2015 16:03
שלום הילה

את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם הוא יגיע לגיל 9 חודשים, ואז תוכלי לקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 יום - שגם אותה ניתן לקצר באופן משמעותי באמצעות פניה מנומקת למוסד לביטוח הלאומי.

בהצלחה
יעל
18/10/2015 14:39
האם במידה ויצאתי לחופשת לידה נשמרים לי ימי החופשה אשר מעודכנים התלוד האחרון.
ידוע לי שאני לא צוברת ימים חדשים אך נאם לאחר הלידה בזמן גמ"ח אוכל לפדות את הימים הנל
עורך דין
18/10/2015 16:01
שלום יעל

ימי חופשה נצברים רק לפי מספר ימי העבודה שלך בפועל. ממליץ לך לקרוא את הכתבה המצויינת שמופיעה כאן באתר בנושא חופשת לידה - שם יש פירוט מקיף של הזכויות שלך.

בהצלחה
יסמין
18/10/2015 15:20
שלום,
לאחרונה התפטרתי מעבודת שטח בשכר גלובלי. האם על היום האחרון לעבודה, בו איני בשטח, אלא רק מגיעה למשרדים לצורך טפסים והזדכות על ציוד - אני מקבלת שכר כעל יום עבודה או שהוא מקוצץ לי מהשכר הגלובלי?
המון תודה.
עורך דין
18/10/2015 15:56
שלום יסמין

על פניו את אמורה לקבל שכר גם על יום העבודה האחרון.

בהצלחה בדרכך החדשה
איילת
18/10/2015 15:43
שלום,

אני עצמאית (פרילנסרית ללא עובדים) בשבוע 35 להריון. תאריך לידה משוער 22.11

יש לי מספר שאלות:

1. אם אעבוד עד התאריך המשוער, האם דמי הלידה יחושבו לפי שלושה חודשים מלאים שעבדתי (קרי, אוגוסט, ספטמבר ואוקטובר) ? או שמחשיבים גם את חודש נובמבר?

2. האם אפשרי לצאת לחופשת לידה מתחילת חודש נובמבר? ללא סיבה רפואית של שמירת הריון? כבר קשה לי לעבוד בימים אלה...

3. ההכנסות אצלי הן לא קבועות ובחודשים האחרונים עבדתי פחות בגלל אי נוחות וגם בגלל החגים, האם ביטוח לאומי מתחשב במקרים אלה?

4. מה הפרוצדורה על מנת לקבל את דמי הלידה? האם צריך לעשות משהו מיוחד אם אני רוצה שהחישוב יהיה שנתי?

תודה רבה!
עורך דין
18/10/2015 15:55
שלום איילת

הפורום עוסק בנושא דיני עבודה וזכויות עובדים שכירים. בשאלות הנוגעת לענייני הביטוח הלאומי מומלץ לעיין באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי ו/או לפנות למוקד המידע הטלפוני שמספרו: 6050*

בהצלחה
menihe
18/10/2015 11:34
שלום לחברי הפורום,
גרתי בבאר שבע חמש שנים עקב לימודים ועבודה. עבדתי במקום מסויים כמעט שנתיים ועכשיו עזבתי ע"מ לחזור להורים אשר גרים בשומרון (התנחלות).
לא העברתי כתובת מההורים לבאר שבע בכל שנותיי שם (כתובתי הקבועה נשארה אצל ההורים).
האם אני זכאי לפיצויי פיטורים בגין העתקת מקום מגורים?

תודה רבה ושבוע טוב,
מני
רק שאלה
דורי
18/10/2015 11:29
שלום,אני מדבר בשם אמא שלי , היא עובדת ברשות מקומית (עירייה ) , היא קיבלה אישור מרופא תעסוקתי לעבוד 5 שעות ביום על חשבון ימי מחלה,לאחר סיום תקופה זאת אמא שלי ניגשה שוב לרופא תעסוקתי שנתן לה אישור לחצי שנה נוספת אבל בעירייה אמרו לה שאין אפשרות לממש זאת לתקופה נוספת על חשבון ימי מחלה למרות שיש לה כמה מאות ימי מחלה שהיא לא ניצלה.

האם החוק נכון ? האם צריך עזרת עורך דין בנושא? אם כן אשמח להמלצות.
שרונה
17/10/2015 21:04
רציתי לדעת האם בזמן אבטלה, נכנסים להיריון, איך מחושבים דמי הלידה? ומה קורה עם תשלום לביטוח לאומי, זה משולם ע״י האישה?

מדובר על היריון 1 ויציאה לחלד/חלת, לאחר מכן התפטרות מהעבודה.. חתימת אבטלה.. והיריון 2 .. תודה למשיבים !!!
אביבית
16/10/2015 17:59
האם אפשר לקבל אבטלה לאחר פיטורים גם אם אני בסטטוס של חופשת מחלה?
האם יש הגבלה למס הפעמים בהם מפוטר זכאי לאבטלה?
בעברי הייתי מפוטרת 4 פעמים אצל מעבידים שונים ,ובכל פעם קבלתי אבטלה
האם אהיה זכאית לאבטלה מס 5 כאשר יש לי תלושי שכר ברצף ל13 חודשים אחרונים?
פנסיה
דורית
16/10/2015 12:54
שלום,
אני היום עובדת במשרד עורך דין קרוב לשנתיים, אחרי חצי שנה התחיל להפריש לי פנסיה, ניסיתי להתקשר לחברת הביטוח אמרו לי המעביד עוד לא העביר את הכספים מה שמגיע לך..
איך אני יכולה לטפל בזה ובדחיפות, עורך הדין עובר את החוק.
מוטי
16/10/2015 11:08
שלום,
במשך 4 ורבע שנים עבדתי במקום עבודה על בסיס שעתי.
מדובר היה על יום או יומיים בשבוע לפי הצורך וכלל שבתות ומעט שעות נוספות. סה"כ השעות החודשיות השתנה כל פעם, הממוצע היה על 50 ש"ע בערך.
עתה שמתי לב שהמעביד הפריש לפנסיה רק שעות רגילות ולא החשיב שעות נוספות ושבתות בכלל (גם לא את שעות אלה על שכר בסיס).
האם היה חייב המעביד להפריש לפנסיה על בסיס כל שעות העבודה החודשיות במקרה זה?
תודה מראש
רמי
16/10/2015 00:53
שלום עבדתי שנה והתפטרתי עקב מצב רפואי ויש לי אישור מרופא תעסוקתי ומגיע לי פיצוים. 3 חודשים המעסיק לא עונה לי טלפונית שלחתי גם מכתב ולא עזר אין מענה. היום גליתי שהחברה בקשה הקפאת הליכים מלפני שבוע והבנתי שחברה בהקפאה ואי אפשר לתבוע מה אני עושה במצב כזה?
וקרן הפנסיה ופיצוים שלי על שם המעסיק השאלה עם אני לא יכול לתבוע אז לפחות את קרן הפנסיה איך אפשר להעביר על שמי?
עידן
15/10/2015 20:04
אני עובד בתור ברמן, עד עכשיו הייתי יכול לשבת על ארגז הנמצא בבר כשלא הייתה עבודה. עכשיו החליט המנהל כי אסור לי לשבת במהלך כל משמרת העבודה, בעקבות כך התפטרתי. האם קמה לזכותי עילה לתביעה בגין החוק לזכות לעבודה בישיבה?
יונתן
15/10/2015 19:22
נפלתי וקבלתי זעזוע מוחי במשמרת,לאחר חודשיים ולאחר שביטוח לאומי כרגע מנהל תיק של פיצועי נפגע בעבודה(לא קיבלתי עדיין כסף) רופא משפחה נתן לי אישור שאני יוכול לחזור לעבוד,יש לי צילצולים חוזרים באוזניים בזמן משמרת ואני מרגיש סחרחורת אך עדיין מקום העבודה לא משחרר אותי הביתה למרות שהובטח לי שאני יקבל הקלות במשמרת בגלל המצב,אני רוצה לסיים את העבודה ובכל זאת לקבל פיצועים של שנה ו7 חודשים מה עלי לעשות?
שמואל
15/10/2015 18:16
שלום,
אני עומד להתפטר בעוד שבועיים וחצי בנסיבות שמסכות אותי בפיצויי פיטורים.
מאחר ורק עכשיו המעסיק שלי הבין כי הוא יצטרך לשלם פיצויים,
הוא הודיע לי שמעוניין לצמצם את המשרה ולהוריד יומיים בשבוע, וגם שאסיים את העבודה כמה ימים לפני הזמן,
כל זאת על מנת שאקבל פחות כסף כדי שיוכל לעמוד בתשלום הפיצויים.

כמובן שהודעתי לו שזה לא מקובל עליי. הוא אמר לי תחשוב על זה נדבר עוד כמה ימים.

מה אני צריך לעשות?
אודי
15/10/2015 16:29
עובד שעבר התקף לב קיבל 60 ימי מחלה הגיע לעבודה לאחר 30 יום ועובד באופן חלקי בעיקר בעבודה משרדית וטלפונים. האם על המעסיק למנוע ממנו לחזור לעבודה ? מה אחריות המעסיק אם יקרה לו משהו בעבודה כשהוא בחופשת מחלה ?
הודיה
15/10/2015 15:51
שלום ברצוני לדעת,

איך מחושבים פיצויי הפיטורים לעובד שעתי+ עמלות מכירה, למיטב הבנתי זה נגזרת של המשכורת האחרונה+ ממוצע של 12 עמלות מכירה אחרונים האם המידע נכון או שגוי.

שאלה שנייה: האם המעסיק מחויב להפריש לי נגזרת מהעמלות מכירה לפנסיה, למיטב הבנתי כן, אבל לפי מה שקורה בפועל ההפרשות הם רק מהבסיס.

בהסכם העבודה מצויין כי הנני עובדת בחצי משרה אך בפועל אני עבדתי יותר כמו 80% מבחינת השעות.

לתשובתך אודה,
ימי חג
רחלי
15/10/2015 15:50
מעוניינת לברר לגבי זכויות עובד לתשלום בגין ימי חג.
עובד העובד חצי יום בשבוע (יום קבוע) שעתי ויום העבודה יצא ביום חג. האם זכאי לקבל תשלום או שנחשב כחלק מימי החופשה?
תודה
סיוון
15/10/2015 15:34
אני עובדת שעתית כבר 3 וחצי חודשים חליתי במשך שבוע והחלטתי שאני לא רוצה לחזור לעבודה. האם זה תופס לי חופשת מחלה? ומתי אני יכולה להודיע על התפטרותי לבוס שלי?
דוד
15/10/2015 14:38
שלום,
המעסיק שילם לי פיצויי פיטורין (שחייבים במס) יחד עם המשכורת אחרונה וזה יצא סכום ענק ושילמתי מס גדול מאוד.

האם יש זכות למעסיק לשלב משכורת ופיצויי פיטורין?
נורית
15/10/2015 13:50
אני עובדת בעיריית ירושלים כעובדת חברת כוח אדם, המנהלת הישירה שלי החליטה לפדות לי את כל ימי החופשה שלי האם מותר לה לעשות זאת מבלי ליידע אותי האם בכלל מותר לה לעשות זאת
ים
15/10/2015 13:20
שלום
אני רוקחת העובדת בבית מרקחת ואני בחודש השישי להריון. אופי העבודה הוא בעמידה וממש מתחיל להיות לי קשה.
לא ניתן לשבת על כיסא כשיש לקוחות (ויש תמיד) בגלל אופי העבודה.
לא ידוע לי על תפקיד חלופי בישיבה שניתן יהיה להעביר אותי בתקופה זו.
מה החוק אומר ? מה מקובל ?
תודה
ים
15/10/2015 13:17
שלום
אני עובדת במשרה לפי שעה.
האם קיים חוק שהמעסיק חייב להציג לי את דו"ח השעות שלי בסוף החודש לפני שהמשכורת מחושבת בכדי שאוכל לוודא כי הדיווחים לרבות ימי מחלה\ימי חופש עודכנו נכון?
תודה
טלי
15/10/2015 12:51
היי, שמי טלי, בת 24
עובדת מזה 4 חודשים בתור מלצרית במסעדה.
לפני כשלושה שבועות, במהלך אחת המשמרות חברה שלי לעבודה, מלצרית בת 17, הוטרדה מינית ע״י חבר קרוב של בעל המסעדה.
לא ראיתי את המתרחש, ראיתי לפצע את המלצרית עומדת בהלם מוחלט ומתחילה לבכות. ניגשתי מיד לברר מה קרה, היא וחברתה שראתה מה קרה מיהרו לספר לי.
אני בתגובה השגתי את המספר של אותו חבר, התעמתתי איתו הן בהודעות והן בטלפון, הוא התנצל והבטיח שלא יתקרב יותר למסעדה. וכך היה.
עד שיום אחד, כשהייתי בחופש
בעל המסעדה(שידע כמובן על מה שקרה) מזמין את חברו להצטרף אליו למסעדה. החבר מיהר לשאול- טלי תהיה שם? כי אם כן אני לא בא. אני לא מראה את הפרצוף שלי אחרי מה שקרה.
בעל המסעדה התעצבן כי חברו ״עושה לי חשבון״ מרגיש לא בנוח להגיע למסעדה בגללי.
בעל המסעדה ניגש לאחד האחמשים, שהוא גם אחראי על עובדים וסידורי עבודה, והורה לו במפורש: תגיד לטלי שיש לה שבוע למצוא מקום עבודה חדש ושתעוף מפה, היא חוצפנית, מי היא שבגללה חבר שלי לא יוכל להגיע למסעדה שלי?
האחמש סיפר לי את כל הסיפור, הזדעזעתי, ואמרתי לו למסור לבעל המסעדה שאני לא מעוניינת ב״שבוע״ שהוא נתן לי ושנתראה בבית המשפט.
מאז לא שמעתי ממנו.
יש עילה לתביעה? מעבר לפיטורין שלא כדין, ללא עילה וללא שימוע ... האם העניין מסתבך בגלל שבעל עסק ״גיבה״ הטרדה מינית שנעשתה במקום העבודה ע״י חברו?
מה העונש המקובל?
תודה.
תומר
15/10/2015 12:45
שלום,
ברצוני לברר האם יש טעם לגשת לרואה-החשבון שמנפיק לי מדי חודש את תלוש השכר ולומר לו כי אני סטודנט ובכך יפחת לי תשלומי הביטוח-הלאומי ומס הבריאות שאני משלם מדי חודש???

תודה רבה :)
תומר.
חבאני גאה
15/10/2015 12:37
האם יש אפשרות להתפטר ולקבל פיצויים מלאים עקב הקמת עסק?
אבטלה
ולדימיר
15/10/2015 11:50
היי ,
לפני חודש קיבלתי מכתב פיטורין ממעסיק , שבו הוא מפטר אותי ונותן לי עוד חודש לעבוד . על חודש זה חתמתי ויתור . האם אני זכאי לקבל אבטלה על חודש זה שלא עבדתי ? כי המעסיק לא נתן לי שום מכתב שאומר שסיימתי את עבודתי ללא החודש מראש .
תודה רבה
גיא
15/10/2015 11:21
היי,
אני עובד כאיש מכירות על ספינה מטעם חברה ישראלית ומועסק לפי חוזים של 4-5 חודשים כל אחד. עבדתי בחברה הזאת ביחד עם אחי בכולל שנתיים וחצי . לפני שנסענו היה לנו ביטוח חול והמעסיק ביקש jלבטל אותו ושהוא יעשה לנו ביטוח על חשבונו .
בחוזה האחרון המכירות היו גרועות וקיבלנו קנס 400 דולר השתתפות בביטוח רפואי כל אחד.
בנוסף הוצאנו 380 דולר כל אחד על בדיקות רפואיות שהיו חובה על מנת לעבוד על הספינה והובטחנו שנקבל החזר וגם את זה לא קיבלנו ...

האם זה חוקי ??
מה עלינו לעשות ?
מאוכזבת לאחר ח...
15/10/2015 11:17
אני אמורה לחזור לעבודה בעוד שבוע לאחר חופשת לידה של 8 חודשים. למעסיק אין כרגע תפקיד להציע לי שמתאים לרמת התפקיד שהייתי לפני חופשת הלידה ומציע לי לחזור לתפקיד שהוא 2 רמות מתחת לתפקיד האחרון. חשוב לציין שאני עובדת כבר 7 שנים במקום עבודתי והתפקיד שמוצע לי כיום הינו התפקיד הראשון שעשיתי כשהתקבלתי לפני 7 שנים.. האם זה חוקי מצידם ? האם זה נחשב הרעה בתנאים? איך אני אמורה לפעול במצב כזה??
מלכה
15/10/2015 10:22
אני עובדת משק בית ועזבתי את מקום עבודתי לאחר 3.5-4 שנות עבודה בשל אי הסכמה מצד המעסיק להעלות את שכרי, האם מגיעות לי זכיות כלשהן?
אינגה בטוניאשוילי
15/10/2015 10:11
הבן שלי נפצע לפני חודשיים. היה מאושפז בבית חולים שבוע ימים. נתנו לו מחלה 30 יום.לאחר שלושה שבעות חזר לעבודה
אבל מעביד לא רצה לשלם לו על ימי מחלה. הבן שלי לפני גיוס
עבד 4חודשים לפני פציעה וגם עכשיו ממשיך לעבוד אצל אותו
מעביד, עד הגיוס.
ברצוני לדעת העם זה חוקי לא לשלם לעובד ימי מחלה גם עם הוא עובד רק חמישה חודשים.
תודה אינגה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ