פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 632
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תהילה
06/03/2016 15:29
עברו לה ה3 חודשים של הלידה המעסיקה התקשרה אליה ואמרה לה שהעבודה נסגרת לפני פסח ושהיא צריכה לחתום על מסמך שהיא מפטרת את עצמה...והם אלו שמפטרים אותה בתכלס...השאלה מה ההבדל בין אם היא מפטרת את עצמה וחותמת או שהם מפטרים אותה מבחינת לחתום אבטלה היא לא תצטרך לחכות 90 יום בגלל שפיטרה את עצמה???המעסיקה אמרה לה שאין הבדל...מה הייתם ממליצים לה לעשות לחתום או שהם יחתמו על שהם פיטרו אותה???ואמרו לה גם שאם היא תחתום היא תקבל את כל הפיצויים שמגיע לה...
נטליה
שלום, אם עבדתי עם חוזה זמני להחלפת מישהי אחרת שיצאה לחופשת לידה,אחכ בעצמי יצאתי לחופשת לידה, ועכשיו כשהיא נגמרה לי ,קיבלתי מכתב על הפסקת עבודה כיוון שהבחורה שהחלפתי אותה חזרה...האם אני צריכה לחכות 90 יום לקבלת דמי אבטלה? או שעדיף לרשום מכתב לביטוח לאומי ולבקש לא לחכות?

תודה
עדי ש.
חזרתי לפני 4 חודשים מחופשת לידה של 9 וחצי חודשים. מאז, הבן שלי נכנס לגן וכל הזמן חולה. לאחרונה המצב החמיר בגלל דלקות אוזניים חוזרות ואני מוצאת את עצמי כמעט כל שבוע מחסירה מהעבודה לפחות בחצי מהימים. הכל כמובן עם אישורי מחלה מסודרים.

כשיש לי עזרה מאמא או הבעל הכל נפלא אבל כשאין לי עזרה ואני נאלצת להחסיר יותר, המנהל שלי שואלכל פעם אם בעלי יכול להשאר במקומי. משיקולים כלכליים ואישיים אני בוחרת שאני זו שאשאר לרוב עם הילד כשהוא חולה. זה לא פשוט גם להפסיד כסף וגם להתמודד עם תינוק שיש לו חום בבית כל הזמן.

היום , אחרי 3 ימים בהם החסרתי השבוע המנהל שלי שוב כתב לי שבעלי צריך גם לקחת ימי מחלה ושאני צריכה למצוא לי פתרונות.

לאחר שהסברתי לו את השיקולים והסיבות להישארותי עם הילד במקום בעלי (למרות שאני לא חייבת לפרט) הוא הפתיע בתשובה שאין לו מה להוסיף ושאצטרך למצוא פתרונות. אני עובדת בחברת תקשורת.

האם מנהל ישיר רשאי להיכנס לחיי הפרטיים ולנהל את חלוקת ימי המחלה שלי ושל בעלי?

גם ככה זה לא פשוט להפסיד כסף בגלל חיסורים ולשלם על גן שהילד בקושי נמצא בו
א.פ
06/03/2016 15:27
ב17.12 התפטרתי ממקום העבודה לטובת טיפול בילד.
כמה ימים אחרי שהתפטרתי יצרה איתי קשר המנהלת שלי (שכבר לא עובדת שם) שבתוך 45 ימים יכנסו הפיצויים. היו צריכים להכנס עד ה20.02.

אחרי מרדף אחרי מח' שכר, ומנהל המקום, קיבלתי את התשובה 'השיק בעבודה בואי תקחי'

אני מאשדוד, ומקום העבודה בירושלים.

ציינתי שאין לי איך לקחת והובטחה לי תשובה, גם אחרי שתזכרתי, הכסף עוד לא אצלי.

האם זה נקרא הלנת שכר? ובכמה זה מתבטא אם כן?
יוליה
06/03/2016 15:26
אני בהריון סוף חודש רביעי ומפטרים אותי מהעבודה (כרגע לפני שימוע בתמ"ת) בהנחה שיתקבל אישור מהתמ"ת ישאר לי כחמישה חודשים עד ללידה שמהם אני זכאית רק לחודשיים אבטלה בגובה של פחות מחצי מהמשכורת שלי (היות וגילי נמוך מ28), האם דמי הלידה יחושבו ע"פ חודשי העבודה האחרונים או ע"פ שלושת החודשים טרם הלידה שבהם לא בטוח שאני אפילו אקבל דמי אבטלה?

בתודה מראש, יוליה.
מור
06/03/2016 15:25
שלום נולדו לי לפני חצי שנה תאומים לפני יותר מחודש שלחתי מכתב התפטרות ובקשה לקבלת פיצויים היום פניתי למנהלת שלי שאמרה שזה בטיפול אך לא יודעת באיזה מכתב מדובר ומבקשת דוגמא של מכתב שנותנים לעובדת שהתפטרה לטובת גידול הילדים...

מישהו יכול לתת לי דוגמא של מכתב? ותוך כמה זמן אמורים לשלם לי פיצויים? תודה רבה
עדי
06/03/2016 15:21
הבן שלי בן 2.5 חולה הרבה לאחרונה ונבדקות כמה אופציות עקב כך הפסדתי הרבה ימי עבודה בשנה החולפת בעבודה ניסו להבין בהתחלה נכון להיום לא מקבלים כבר ימי מחלת ילד הרבה כעס ויחס די מחפיר.

עברתי 2 שימועים על זה כבר בטענה שהשימוע הוא על חוסר "זמינות " לעבודה וכשקיבלתי את השימוע לחתום סירבתי פעם אחת ופעם אחת חתמתי ...מודעת לזה שכרגע מחפשים אותי השאלה היא האם יש גבול לימי מחלה ילד גם אם כבר לא בתשלום האם זה חוקי להביא למצב כזה בכלל שימוע עקב מחלת ילד ? אני עובדת בחברת חשמל האם כדאי לפנות למנהלת משאבי אנוש בחברה בנושא?

תודה מראש עדי
עדן
06/03/2016 15:20
היי
קיבלתי המלצה טלפונית מרופאת הנשים שלי על שמירת הריון מאחר והיא בחופשה
לא הבנתי בכלל את כל הפרוצדורה
עכשיו אני צריכה לחכות 30 יום עד שאני ניגשת לביטוח לאומי? ואז מה? בטוח יאשרו לי?
אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי קצת במה כרוכה השמירת הריון
חן
06/03/2016 15:20
לאחר שהסתיימה חופשת הלידה בת ה- 3 חודשים שלי התפטרתי מעבודתי וקיבלתי את כל התנאים.

היום, חצי שנה אחרי הלידה קיבלתי מכתב מהפניקס שהמעסיק לא הפריש לקרן הפנסיה שלי כספים בכל תקופת חופשת הלידה וכרגע יש אצלם חוב. האם זה תקין שהמעסיק לא הפריש את הכספים? הרי בכל זאת נחשבתי כעובדת באותה התקופה.

תודה לעונים!
ב.ש
06/03/2016 15:18
הועסקתי במשרד שנתיים בתשלום גלובלי, ילדתי באוקטובר 2015 ובפברואר הודעתי שאני מתפטרת ופיקססתי מכתב ״התפטרות לטובת הטיפול בילדה״.

השאלות שלי הן:

1. מתי המעסיק צריך לשחרר את דמי הפיצויים?
2. מתי אני אמורה להתייצב בלשכת התעסוקה?
3. האם יש עוד פעולות שעליי לנקוט בהן?

תודה
עורך דין
06/03/2016 15:17
שלום

יש לי שאלה לגבי הפרשים דמי לידה ושמירת הריון. אני עובדת בבנק ויש לנו דרגות שזה תוספת שכר שנותנים בדצמבר רטרואקטיבית על כל השנה. מיולי אני בשמירת הריון וחופשת לידה. ביטוח לאומי אומר שלא קיבלו דיווח מהבנק על הפרשים - ובבנק אומרים שאולי לא זכאית לקבל הפרשים.מה יכולה להיות הסיבה שלא זכאית להפרשים? הרי זאת תוספת לשכר ושכר שלי בכל חודש עלה וצריכה לקבל תוספת
סיגלית
06/03/2016 15:15
אני בחופשת לידה שמסתיימת באפריל, ילדתי תאומים. הותר שלי בעבודה 4 שנים. אני לא מתכוונת לחזור ו מתכוונת להישאר בבית. מה ההבדל בין חופשה ללא תשלום לבין התפטרות לצורך טיפול בילד ומה מתאים עבורי?
נטלי
06/03/2016 15:14
חברת אבטחה שמחתימה עובדת (מאבטחת) חדשה על חוזה עבודה לשנה עם שליחת קורס לצורך עבודה אבל מציבה תנאי שאם מגורם כלשהו לא ממשיכים עם העבודה מקזזים וקונסים את הכסף של הקורס מהמשכורת האם זה מותר?

בנוסף קראו לה לחתום על פיטורין בלי שיחה מוקדמת או התראה מוקדמת עד לממש אותו מפגש.

האם זה לפי חוקי העבודה או שזה אסור?
אמיר
06/03/2016 15:12
שלום רב

האם חברה בע"מ שמכרה פעילותה לחברה אחרת ובגין פעולה זו החליפה ח"פ, האם אותה חברה ללא התראה מוקדמת כחלק מפעילות זאת יכולה לפדות בכסף את כל ימי החופשה וההבראה של כל העובדים בעוד שאת ימי המחלה להעביר כמו שהם לח"פ החדש?
אלון
06/03/2016 15:00
היי יש לי שאלה,

אישתי לפני כמעט שנה עשתה תאונת דרכים עם הרכב היא לא אשמה...

היא התפנתה לאחר התאונה על ידי אמבולנס חבית החולים

היא הייתה כמעט חודש וחצי בחופשת מחלה... ירדו לה ימי המחלה מהתלוש משכורת ולאחר תקופה היא עזבה את עבודתה...

יש לי אישורים רק על החופשת מחלה...

עכשיו חברת הביטוח אומרת שהיא מוכנה לפצות אותנו בסכום של 1500 שח ואת הפינוי הם שילמו למד"א...

עכשיו השאלה מה לעשות האם לקחת את הכסף או לפנות לעורך דין?
רותם
06/03/2016 14:54
צהריים טובים

המנהל שלי הכניס אותי לשיחה ואמר לי שעקב אילוצים או שמורידים לי מהמשכורת או שמפטרים אותי. אני עובדת במקום העבודה הזה שנה ושלושה חודשים האם אחרי השיחה אני חייבת לתת להם חודש על מנת לקבל את הפיצויים?
אמיר
06/03/2016 12:40
אשמח לדעת מהי הפרוצדורה לתבוע תביעת החמרה בביטוח לאומי... האם אני צריך עורך דין לזה? האם אפשר לעשות זאת לבד?

קיבלתי קיצבה ולאחר שנתיים עשו וועדה חוזרת לנרות שהמצב החמיר הם הורידו לי את הקצבה ושלחו הודעה על חוב שלא קייםוהתחילו לחייב אותי ב4000 שח לאורך תקופה... אני אשמח לדת גם אם מי אפשר לדבר בביטוח לאומי שיוכל לעור לי ולא רק להיות מולי במאבים...

לא מבין איך אנשים מבוגרים ואנשים עם נכויות מתמודדים עם המערכת הזאת של ביטוח לאומי... הכל עובד שם הפוך ועוד עם פקסים לא התקדמו למיילים...

תודה מראש
רונן
06/03/2016 12:30
שלום,

אני עבדתי באולם אירועים ושילמו לי שחור, גלובלי 200 ש״ח על משמרת, בלי תלוש ובלי שום רפרנס לשעות שעבדתי מלבד הודעות וואסטאפ עם המעסיק.

שלשום במשמרת הרגשתי ממש לא טוב ואמרתי למנהל שאני חייב ללכת הביתה.

הוא אמר לי שאי אפשר לעשות דבר כזה ואחרי שהסברתי לו שאני לא מסוגל לתפקד יותר הודעתי לו שאני הולך.

עבדתי 6 וחצי שעות והוא לא שילם לי משכורת, ודיי היה ברור שאני לא עובד יותר באותו מקום למרות שלא היה לי שימוע ולא הודעתי לו שאני מתפטר או קיבלתי איזשהי הודעת פיטורים.

האם אני זכאי לדרוש תשלום על השעות שעבדתי? אני יכול לנקוט באיזשהם צעדים נגד הבוס מבלי לשים לעצמי רגל?

תודה!
עומר
06/03/2016 12:26
17.1.16 פוטרתי מהעבודה ללא התראה מוקדמת או שימוע
הבוס שלי אמר שהסיבה לפיטורים היא שלקחתי כסף מאשראי של שלושה אנשים
אבל אני יודע שזאת לא הסיבה הוא פשוט לא רוצה לשלם לי פיצויים עבדתי שם שנה פלוס
בקיצור פגשתי את האנשים האלה והם אמרו לי שכל מה שהבוס אמר שקר אחד גדול
אחרי 25 ימים הוא מתקשר אלי ואומר לי בוא תחזור לעבודה אני לא פיטרתי אותך אני רק.
השעתי אותך למרות שהוא אמר לי במפורש "זה לא מתאים לי אתה מפוטר"
הוא לא מוכן לתת לי מכתב פיטורים ופיצויים
או לשלם לי את ימי השעייה ואני יחזור
מה אפשר לעשות??? אני יושב בבית ללא הכנסה ולא יכול לחתום
אביאל
06/03/2016 12:26
שבוע טוב!
בתאריך ה21.2 היה לי שימוע מהעבודה, בסוף השימוע המנהל אמר שאני לא אגיע לעבודה כמה ימים ושהם צריכים לחשוב,מאז אני שולח הודעות למנהלת שלי לגבי מה ההמשך ולמה לא מודיעים לי, אמרה שצריך להודיע לי ועדיין לא יצרו איתי קשר,אני בינתיים יושב בבית ומחכה, מה לעשות?
רחלי
06/03/2016 12:25
התחלתי לעבוד במשרד רו"ח בפברואר 2013, ביוני 2013 נשלחתי מטעם המשרד לשבת בחברה בע"מ. במהלך כל הזמן יצא לי תלוש ממשרד רו"ח.

בינואר 2016 ביצענו חילופי מעסיקים ובעל החברה התחיל להוציא לי תלוש.

מהן הזכויות שלי? האם הוותק נשמר אפילו במידה והמשרד ביצע לי סיום יחסי עובד מעביד?

תודה מראש לעונים, אשמח אם יצורפו פסקי דין במידה וקיימים.
אלכסנדרה
06/03/2016 12:07
אמא שלי בת 63, בגיל 62 פרשה לפנסיה, אך עד היום לא משכה את קרן הפנסיה מהקופה.

כאשר ניגשה למס הכנסה, הוסבר לה כי יכולה לקבל פטור על 11,000 ש"ח בלבד ועל היתרה צריכה לשלם 35% מס.
איך מחשבים את הסכום הפטור ממס?

האם יש דרך למשוך את הכספים ללא תשלום המס?

תודה מראש
דובי
06/03/2016 12:02
אני עובד כמאבטח בפרוייקט מסוים על בסיס משמרות.
ביום שני האחרון הוחלט לבטל לאלתר את משמרות הבוקר והצהריים באחת העמדות (יש לציין שהביטול נעשה מצד הלקוח ולא מצד חברת האבטחה) מה שגרם לכך ששתי משמרות שהייתי משובץ אליהן בהמשך השבוע בוטלו גם כן.

כשפניתי לאחראי מטעם חברת האבטחה בנוגע לתשלום על ימים אלו, הוא אמר לי שלפי חוק הוא צריך לשלם רק על משמרות בטווח של 24 שעות מרגע ההודעה.

האם זה נכון?
דורית
06/03/2016 12:02
אני במקום עבודה שלי והבוס פיטר אותי, אך לא מעוניין לתת לי מכתב התפטרות רק כשאסיים את השבוע הודעה מוקדמת
אני חוששת שלא יתן לי אחרי שיסתיים השבוע. מה ניתן לעשות? האם הוא מחוייב לתת לי מכתב כזה ברגע שפיטר אותי?
שירי
06/03/2016 11:27
עובדת משק בית (עוזרת) חדשה לא מעוניינת שאפתח לה תיק בביטוח לאומי. היא מוכנה לחתום לי על הסכם שאומר שהיא מתחייבת לשאת בעצמה בתשלומי הזכויות הסוציאליות, שהיא "נותנת שירותים" ואין בינינו יחסי עובד-מעביד. האם הסכם כזה קביל במקרה שהיא תבוא אלי בטענות בעתיד?
מירז
06/03/2016 09:17
שלום
אני עובדת במשמרת בוקר (7ש) וצהריים(8ש)
האם המעסיק רשאי לגיד לי ללכת הביתה מתי שהוא מחליט שאין עבודה לכל העובדים??
כלומר אחרי 6 שעות עבודה או 5שעות לבוא לשחרר אותי בטענה שאין הרבה עבודה??
חוה
06/03/2016 08:19
עובדת שנה וחצי במקום עבודתי. בינואר יצאתי לחופשה בת חודשיים לחול היות ונולד לי שם נכד. על החופשה הודעתי באוגוסט 2015. כעבור חודש המעסיק התקשר והודיע טלפונית שהביא מישהי אחרת לתפקיד ואם אני רוצה לעבודד חלקית בתפקיד אחר שהוא עבורי בבחינת הרעת תנאים. סרבתי וקיבלתי שכר אחרון.לאור בקשתי קיבלתי היום מכתב הפסקת עבודה עם תאריך של יום לפני הנסיעה. האם זה חוקי.?(אני בת 65)
כמו כן מה מגיע לי כפיצויים?(לאחר 1/2 שנת עבודה הופרשו עבורי 6% לקרן פנסיה עבור פיצויים)אודה לתשובה
אור
06/03/2016 07:53
הי, אני עובדת במפעל קיבוצי חצי שנה, לפני שבוע פיטרו אותי עם טענות שאינן רלבנטיות לתפקודי המקצועי. זמן הודעה מראש שקיבלתי הינו חודש. היום התברר שהם פיטרו אותי כדי להכניס במקומי חבר קיבוץ. האם חוקי? מה עליי לעשות?
קרין
06/03/2016 06:11
שלום
אני עובדת בתל אביב אך בשנה וחצי האחרונות גרה באזור הצפון. לאחרונה הנסיעות הפכו להיות ממש קשות. הן מבחינת השעה המוקדמת שאני קמה בבוקר, השעה המאוחרת שאני חוזרת, הזמן הרב שמבוזבז על נסיעות, התשישות הפיזית והנפשית. לאחרונה גם התחתנתי ואני ממש רוצה לחפש עבודה באזור מגוריי.
שאלה ראשונה: הבנתי שעקב מעבר מגורים מרוחק אני זכאית לפיצויים למרות שאני מתפטרת ולא מפוטרת.
שאלתי השניה: אני עובדת במקום עבודתי מעל תשע שנים אבל עשיתי הפסקה באמצע וחזרתי לעבוד באותו מקום כעבור חצי שנה. כלומר התפטרתי וחזרתי שוב. האם ספירת הפיצויים המגיעים לי יחושבו לפי תשע שנים או לפי התקופה שבה חזרתי לעבודה לאחר התפטרותי.
תודה
רבקה
05/03/2016 18:57
אני בפנסיה בתלוש מופיע בתחילתו ברוטו קובע 15.400 ואחר ברוטו בפנסיה 10.200
בפניה לביטוח הלאומי לבקש אישור לעזרה הם גילו שגובה המשכורת שלי הוא גבוה ואין לי זכות
מה זה ברוטו ראשוני קובע

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ