פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 619
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סמדר
28/03/2016 12:43
שאלה לגבי שעת הנקה - האם למישהו ידוע מה הדין לגבי שעת הנקה למורה שעובדת במשרד החינוך ונמצאת בהסכמי "אופק חדש"? אני די בשוק מכיוון שכרגע נאמר לי במוקד משרד החינוך שמורה שחזרה לאחר 3 חודשים זכאית ל 4 חודשים של שעת הנקה ואם האריכה את חופשתה וחזרה לאחר 4 חודשים אינה זכאית כלל.

כמו כן, שמורות אינן זכאיות לאותן שעות הנקה הנהוגות במשק (בשל הסכמי אופק חדש) לפיהן אם חזרתי לעבוד אחרי 6 חודשים מגיעים לי 4 חודשים של שעת הנקה. הזוי ומכעיס! אולי מישהו בקיא בנושא ויכול להבהיר לי את הדברים? תודה.
עורך דין
29/03/2016 18:41
שלום סמדר

באתר זה יש כתבה מקיפה בנוש אשעת הנקה ואם תקראי אותה תקבלי מענה מדוייק ומלא לשאלתך.

בהצלחה
ליאור
28/03/2016 12:39
שלום
שואל לחבר
נפצע בכף ידו הימנית במהלך העבודה
חתך עמוק שדרש תפרים.

כרגע הבחור נמצא בחופש מחלה כבר כמעט 3 שבועות.
המעסיק דואג לשמור על קשר קרוב מאוד ומבקש טפסים להעביר לביטוח על מנת לתבוע את הביטוח של מקום העבודה.

יש עילה לתביעה של מקום העבודה עצמו? ואם כן, האם כדאי?

תודה
עורך דין
29/03/2016 18:40
שלום ליאור

ניתן לתבוע את המעסיק וחברת הביטוח שלו רק במקרה שלמעסיק יש אשם תורם לקרות תאונת העבודה. רצוי להתייעץ עם עורך דין על מנת לבדוק את הנושא לעומק.

בהצלחה
אולגה
28/03/2016 11:29
שלום, במקום העבודה שלי נהוג לא לעבוד גם בחול המועד ובנוסף יש חופשה מרוכזת לכלל העובדים שלא בחג בה מאפשרים לעבוד רק לנציג אחד מכל תחום. הימים האלה ידועים מראש. רציתי לדעת האם במידה ואני לא עובדת בימים אלה למרות שלא לקחתי חופש מיוזמתי המעסיק רשאי לא לשלם לי שכר? האם הוא רשאי להוריד אותם מימי החופשה שלי? ואם כן וכבר ניצלתי את כל ימי החופשה לצרכים אישיים האם המעסיק רשאי להכניס אותי למינוס ימי חופשה שיקוזז לי בגמר חשבון?
עורך דין
29/03/2016 18:39
שלום אולגה

התשובה נכונה לגבי חג פסח ולגבי כל חופשה יזומה בכל מועד אחר. המעסיק יכול ורשאי להוציא את מי מעובדיו לחופשה יזומה על חשבון ימי החופשה הצבורים של העובד (חופשה בתשלום) אלא שאם לעובדים אין ימי חופשה צבורים לא ניתןו לאלץ עובד להכנס ליתרה שלילית של ימי חופשה ויש לשלם לו שכר מלא.

בהצלחה
לני
28/03/2016 11:28
שאלה,
אם הגשתי מועמדות למשרת מכירות של מוצר מסויים (משקה אלכוהולי) שאני לא רוצה לצרוך בעצמי, האם מותר להם לא לקחת אותי בגלל שאני לא מוכנה לשתות את המוצר? זה חוקי? כי הם כאילו אומרים שהמוכר חייב לטעום את המוצר אבל השאלה אם הם יכולים לחייב אותי ולא לקבל אותי מלכתחילה?
תודה!
עורך דין
29/03/2016 18:37
שלום לני

לעניות דעתי התשובה חיובית - המעסיק יכול לדרוש מעובדיו להכיר את המוצר שעליהם למכור.

בהצלחה
אדיר
28/03/2016 11:27
שלום לכולם, אני עובד בחברת אבטחה כאשר בראיון העבודה דובר על עבודה בשכר שעתי 39 ₪ ומשמרת מ8:00 ועד 16:00 אחה"צ. עד כאן הכל טוב.

בתחילת העבודה הודיעו לנו שתחילת המשמרת היא ב7 בבוקר, עד 15:30 במשמרת רגילה.

נוסף על כך השיבוץ לגזרת האבטחה היה אמור להיות בהתאם למקום מגורים.

אני שובצתי בגזרה הכי רחוקה ואני נאלץ לקום ב5 בבוקר כדי להגיע בזמן, יתרה מכן השכר מחושב לפי 37 שקל לשעה כאשר מחשבים שעות נוספות ולסיום הקב"ט החליט שכדי לחזור לעבודה אחרי ימי מחלה יש לעבור אצלו במשרד ולהביא הארד קופי של ימי המחלה אליו, וניתן להגיע אליו רק ב8 (שעה לאחר תחילת העבודה) האם יש בכל אלו הרעת תנאים או הפרת חוזה?
עורך דין
29/03/2016 18:36
שלום אדיר

אם בחוזה העבודה שלך כתוב שאתה אמור לקבל שכר של 39 ש"ח ובפועל אתה מקבל שכר שונה כמובן שהמדובר על הפרת חוזה וכך גם לגבי שעות העבודה.

בהצלחה
נינה
28/03/2016 11:26
פוטרתי מעבודתי. מצאתי חדשה ואתחיל עוד חודש. בזמן הזה כדאי לי לחתום אבטלה? תוהה בגלל שלא בטוחה כמה העבודה החדשה מתאימה לי וייתכן וארצה לעזוב עוד כמה חודשים ולחתום. האם ניתן לפצל את הימים שאני זכאית לחתום לאורך השנה?
עורך דין
29/03/2016 18:34
שלום נינה

את יכולה להתחיל לחתום אבטלה.

בהצלחה
קורל
28/03/2016 09:58
בוקר טוב,
אני עובדת בחברת אבטחת טיולים כבר כ3 חודשים. כשנכנסתי לעבודה חתמתי על חוזה עבודה שמצריך ממני עבודה של 95 יום על משך חצי שנה. ובמידה ואעזוב לפני אשלם קנס( תשלום עבור קורס הכשרה על הנשק) עלות הקורס 2000 שקלים, שילמתי במזומן 450 ואת כל היתר החברה.
במידה ואעזוב אצטרך לשלם את הסכום הנותר 1550 ש"ח.
עבודה זאת לא נותנת לי להתפרנס בכבוד, כיוון ואני סטודנטית הוסכם איתי שאקבל לפחות 3 ימי עבודה בשבוע ואם יש אפשרות יותר. כבר שלושה שבועות אני יושבת בבית, מתוכם עבדתי יום עבודה אחד וזאת כי אין עבודה לתת לי כרגע מסיבה כזו או אחרת. אין באפשרותי גם להתחייב לעבודה אחרת וזאת כי אין לדעת מתי ישבצו אותי לעבודה. (יש לציין ששיבוץ יום עבודה נקבע יום לפני בהתראה קצרה). מה עושים במצב כזה? אני יכולה להתפטר ולצאת מהחוזה בלי לשלם קנס של 1550 ש"ח ובמיוחד כשמדובר פה בסכום שאני בעצמי לא מרוויחה כמעט מעבודה זאת.

אשמח למענה בהקדם! תודה רבה והמשך יום טוב.
עורך דין
29/03/2016 18:34
שלום קורל

אם וכאשר, יהיה עליך לשלם רק את החלק היחסי לפי משך התקופה שכבר עבדת עד למועד פיטוריך ולא את כל הסכום.

בהצלחה
שיראל
29/03/2016 18:31
אני עבדתי מ12.1.15 עד 20.3.16.
ילדתי בתאריך 20.6.15 ,לאחר החופשת לידה עבדתי עד שלא הסתדר לי ( עבדתי הרבה ערבים)
אמרתי למעסיק שלי שאני עוזבת לטובת גידול הילדה התאריך שהודעתי על ההתפטרות הוא 6.3.16 והתאריך שעזבתי הוא 20.3.16 אחרי יומים התבקשתי לבוא (22.3.16) מהמנהלת שלי לעבודה לחתום על טפסים בלבד. התאריך שרשום בטופס שחתמתיזה ה22.3.16 ואמרו לי שאני לא יקבל פיצוים בגלל שאני התפטרתי זה נכון??
תודה מראש
חגית
29/03/2016 18:30
היי,

התפטרתי לאחר חופשת הלידה ( לפני שמלאו 6 חודשי חופשת לידה), התפטרותי נכנסה לתוקף ב14/2/16 ומאז אני מחכה שחשבת השער במקום עבודתי תכין לי את טופס 161 שחרור כספי הפיצויים ומכתב סיום העסקה כדי שאוכל לפנות ללשכת התעסוקה לחתום אבטלה ועדיין שום דבר לא מוכן, לפני יותר מחודש חתמתי על החלק שלי בטופס הזה והחזרתי לה, מאז דיברתי איתה כמה פעמים והיא אומרת שזה עדיין לא מוכן ולוקח זמן. השאלה שלי האם זה חוקי למשוך את זה כלכך הרבה זמן? והאם זה פוגע בי מבחינת 90 ימי ההמתנה? האם הם ייספרו מתאריך הפטירה או מהרגע שאני מגיעה ללשכת התעסוקה פעם ראשונה? איך אפשר ללכת בלי שום מסמך?
ש.ח
29/03/2016 18:26
אמא שלי עבדה 11 חודשים במקום העבודה שלה, עברה ניתוח בחוליות הצוואר והיתה בחופשת מחלה מספר ימים, במהלך התקופת החלמה מהניתוח הראשון עברה ניתוח נוסף כשהיא במקום העבודה שלה הוגדרה בחלת , ועכשיו לשאלה, עד סיום התקופה היא תצבור וותק של שנתיים עבודה. בשנה האחרונה היא לא עבדה כלל, איך ייחשבו הפיצויים במידה ויפטרו אותה ?
שיראל
29/03/2016 11:38
אני עבדתי מ12.1.15 עד 20.3.16.
ילדתי בתאריך 20.6.15 ,לאחר החופשת לידה עבדתי עד שלא הסתדר לי ( עבדתי הרבה ערבים)
אמרתי למעסיק שלי שאני עוזבת לטובת גידול הילדה התאריך שהודעתי על ההתפטרות הוא 6.3.16 והתאריך שעזבתי הוא 20.3.16 אחרי יומים התבקשתי לבוא (22.3.16)מהמנהלת שלי לעבודה לחתום על טפסים בלבד. התאריך שרשום בטופס שחתמתיזה ה22.3.16 ואמרו לי שאני לא יקבל פיצוים בגלל שאני התפטרתי זה נכון??
תודה מראש
הדס ב.
29/03/2016 11:38
בוקר טוב,

אני עובדת שכירה בחברה כ 3.5 שנים. אמורה ללדת בתחילת יוני. משבוע שעבר מכרו את החברה לחברה גרמנית. התפקיד שלי כבר לא יהיה נחוץ.

אשמח להבין:

א. האם ניתן לפטר אותי - אם כן באילו תנאים?

ב. האם אני זכאית לפיצויים מוגדלים/זכויות מסוימות?

ג. מה לגבי החזרה מחופשת הלידה - האם מקום העבודה עדיין מחויב לשמור לי מקום עבודה? במידה ולא- האם אני זכאית לפיצויים?

תודה רבה. אשמח לתשובה מהירה היות והיום אמורים להתחיל שימועים.
אסף
29/03/2016 11:32
ארצה התייעצות לגבי התפטרות ממקום עבודה.

במקרה של התפטרות העובד תינתן הודעה מוקדמת של 60 יום זה מה שכתוב לי בחוזה האם חוקי ? לציין שאני עובד במקום כמעט 3 שנים לפי מה שאני יודע אני אמור לתת 30 יום מראש אבל בחוזה שחתמתי עליו כתוב 60 יום האם זה חוקי ?
דור
29/03/2016 11:28
בתאריך 1.4.16 ישנה פעימה נוספת (שנייה) של העלאת שכר המינימום.

האם ההעלאה תקפה גם לעובדי שכר שעתי? (החבר עובד במשמרות).

בכל ניסוחי העלאת שכר המינימום נכתב כי השכר השעתי עלה רק בפעימה הראשונה, ולא מצוין כי יעלה שוב.

לכן, האם הוא יעלה באפריל או לא, כך שמי שעובד משמרות עדיין יקבל 25 ש"ח לשעה?

תודה רבה!
עינבל
29/03/2016 11:05
שלום רב
במידה ואני מתפטרת מעבודתי לצורך טיפול בילד לאחר חל"ד תוך כמה זמן אני יכולה להתחיל עבודה חדשה?
שוש
27/03/2016 18:37
האם רשאי המעביד להפריש 5% מהשכר לקרן ההשתלמות ולא 7.5 כפי שמוסכם?
עורך דין
28/03/2016 09:01
שלום שוש

השאלה העיקרית הנה האם את עובדת בענף החוסה תחת הסכם קיבוצי, שאז תנאי ההסכם הקיבוצי מכתיבים למעסיק את גובה ההפרשות לקרן ההשתלמות ועליו לעמוד בהוראות ההסכם. בכל מצב אחר, הסיכום לגבי גובה ההפרשות אמור להיעשות במסגרת חוזה העסקתך.

בהצלחה
שוש
28/03/2016 21:31
בחוזה לא נכתב דבר על קרן השתלמות.רק עכשיו לאחר 9 שנות עבודה הוא מציע לי קרן השתלמות במקום העלאה. השאלה אם הוא יכול להחליט כמה שהוא רוצה.לי הוא מוריד 2.5%
אינס
28/03/2016 08:41
שאלה מאוד חשובה לגבי עינייני פיצויים.

חבר טוב קלי קיבל מכתב פיטורים מהחברה עבד חודש עד לעזיבתו מהחברה.

היה אמור לקבל פיצויים מהחברה.

קיבל חצי מהחברה וחצי אומרים לו לדרוש מחברת הביטוח של החברה כלל ? האם זה נכון והגיוני שהם פועלים כך? יש מה לעשות בנושא זה?
תודה
ואגב אם הוא עבד שם 6 שנים כמה זמן מגיע לו לחתום?
עורך דין
28/03/2016 09:40
שלום אינס

אכן חלק מתשלום הפיצויים מגיע לעובד ישירות מהמעסיק וחלק (לרוב פחות מחצי) מכספי הפיצויים שנצברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים. יש לערוך חישוב מסודר של הסכום המדוייק שלמגיע לעובד המפוטר, אחר כך לבדוק כמה כסף הצטבר בחברת הביטוח כאמור ולוודא כי המעסיק השלים את החלק שלו בהתאם.

בהצלחה
אוריה
28/03/2016 08:29
עקב ריבוי סוגים של שעות תקן עבור עובדים שונים בארגון בו אני עובד, יוצא מצב שבשעון הנוכחות יש לי חוסר קבוע של 5 שעות בכל חודש(בגלל רזולוצית הדגימה של השעות והתקן הספציפי שלי.).

הארגון מודע ולא מוריד ממשכורתי את השעות האלה אלא אם עברתי חוסר של 5 שעות.
עכשיו. נעדרתי יום שלם באישור מחלה.

נאמר לי שכיוון שאני לא מקבל משכורת על יום מחלה בודד זה ירשם לי כחוסר ובכלל חוסר זה יהיו גם 5 שעות החוסר שבד"כ לא מורידים לי עליהם.

1. האם חוקי להוריד לי גם את 5 השעות?
2. אם לא. מה ניתן לעשות כדי שלא יורידו לפעם הבאה?

תודה
עורך דין
28/03/2016 09:38
שלום אוריה

1. לא חוקי.
2. עליך לפנות בכתב אל המעסיק ודרוש את תיקון הטעות.

בהצלחה
יקיר
28/03/2016 08:28
שלום, לאחרונה זימנו אותי לשימוע בבית קפה שאני עובד בו בתור ברמן, לאחר השימוע הוחלט שאני ממשיך לעבוד וכאשר הגשתי משמרות לא שיבצתי כלל למשמרות, לאחר ששאלתי את הממונים עליי למה לא שיבצתי הם אמרו שהוחלט שאני אפסיק לעבוד שם, משמע פוטרתי. השאלה היא האם זה חוקי לפטר בפלאפון במקרה כזה, ומה הזכויות שלי(פיצויים וכדומה)?
עורך דין
28/03/2016 09:32
שלום יקיר

לאחר שימוע ובאם המעסיק מחליט לפטר את העובד עליו לתת לו מכתב פיטורים והודעה מוקדמת לפי חוק. במועד החוקי יש לערוך גמר חשבון ולשלם לעובד את מלוא הזכויות שלו לפי חוק וכן פיצויי פיטורים אם העובד מועסק מעל לשנה.

בהצלחה
ארז
28/03/2016 07:32
שלום רב,

אני עובד בחברה מזה 8 שנים ולאחרונה שמתי לב שבעוד ההפרשה מצד המעסיק לביטוח פנסיוני (ביטוח מנהלים) 5% החוק קובע כי הפרשת המעסיק משנת 2014 אמורה להיות 6% .
כשפניתי לבירור עם הסוכנת הפנסיונית, היא ענתה לי שהמעסיק לא יכול להגדיל את ההפרשות כי "השוק קפוא" ומה שנפתח בפוליסה הוא זה שנשאר (למרות שבמרוצת השנים היו העלאות שכר והם דווקא השתקפו בביטוח מנהלים).

הטיעון השני היה שבגלל שהמעסיק מפריש גם לאובדן כושר עבודה, ההפרשה תמיד נמוכה יותר מקרן פנסיה.

אשמח לדעת האם הטיעונים שלה נכונים או שהתשובה משקפת את האינטרסים של המעסיק.

תודה רבה
עורך דין
28/03/2016 09:25
שלום ארז

הטיעונים אינם נכונים ואינם רלוונטיים - הוראות החוק בנושא הפרשות לפנסיה ברורות וחד משמעיות, ולמעסיק אין זכות להתנות עליהן.

בהצלחה
נטלי
28/03/2016 06:27
היי אני עובדת בבית מלון במרכז הארץ כשנתיים רציתי לדעת מה החוק בנוגע לתשלום דמי נסיעות.
עורך דין
28/03/2016 09:24
שלום נטלי

ככל הידוע לי אין הסדר מיוחד הנוגע לענף המלונאות בכל הנוגע לתשלום דמי נסיעות מעבר לקבוע בחוק.

בהצלחה
הדר י.א
27/03/2016 23:51
עוד שבוע אני חוזרת לעבודה.
רואי יהיה בן חצי שנה.
והלב נקרע לי. ממש. כואב לי בחזה ואני עצובה. עצובה כל כך שצריכה להיפרד מהתינוק שלי. וזה עוד אחרי ש"פרגנתי" לעצמי חופשת לידה של חצי שנה במקום 14 שבועות. למזלי מצבי הכלכלי מאפשר לי. יש אלפי נשים שחוזרות לעבוד כשהתינוק שלהם בן 14 שבועות. כי להן אין ברירה.

14 שבועות!!!! אתם קולטים כמה קטן זה? זה פיצי!!
העיקר שהמדינה מעודדת ילודה והנקה. איך אפשר להמשיך להניק כשאת צריכה לחזור לעבוד?
וכן, אני מכירה משאבות. תאמינו לי שזה סיוט שלא נברא.
ואיך אני אמורה להמשיך להביא ילדים אם על כל ילד אני מוותרת על שכר ל-3 חודשים? ממתי ילד צריך להיות בכלל שיקול כלכלי?
בעיני 14 שבועות זה לא הגיוני. גם חצי שנה זה לא הגיוני. אבל זה מה שאני יכולה להרשות לעצמי.
בדיחה, נכון?
בדיחה גרועה.
אנחנו חיים בחברה חולה. חברה שמצפה מאמא למסור את תינוקה הרך למסגרת כלשהי, אגב מסגרת - כמובן שלא בפיקוח, ולתהות כל הזמן ולקוות שמעניקים לתינוק שלי סבלנות. אהבה. רוך. כמו שמגיע לו לקבל מאמא שלו. מאמא שלו. לא ממטפלת/ תינוקיה/ משפחתון.
הלב שלי נקרע. ממש ככה.
ולא ברור לי איך אנחנו, האימהות, אחראיות על פלא הבריאה, לא התאגדנו עד היום כולנו יחד ואמרנו לא עוד!
לא עוד חופשת לידה של 14 שבועות. אנחנו מביאות ילדים לעולם בשביל לגדל אותם ולא בשביל שמישהו אחר יעשה את זה עבורנו. אנחנו לא רוצות להיות בחרדה תהומית האם מתעללים לנו בילד.
רוצות שיאפשרו לנו להישאר בבית מינימום שנה. כן שנה. בתשלום מלא.
זה לא ייתכן שאנחנו מאפשרות למציאות הזו לקרות.
יש לי 3 ילדים. עם כל אחד מהם הייתי בבית חצי שנה.
והפרידה? רק הולכת ונהיית קשה יותר ויותר מילד לילד.
אנחנו חייבות לגרום לשינוי. אם נתאגד כולנו יחד, בטוח נצליח.
חופשת לידה של 14 שבועות. זו פשוט בדיחה גרועה. על חשבוננו ועל חשבון התינוקות שלנו.

***ורק לשם הבהרה - מי שלא מתאים לה להישאר שנה עם התינוק שלה, זכותה. שתעשה בזמן הזה מה שהיא רוצה. אבל שלכל אחת מאיתנו לפחות תהיה את האפשרות***
עורך דין
28/03/2016 09:07
שלום הדר

אני בטוח שהרבה מאד נשים מזדהות עם המילים שכתבת ועם העובדות שעולות מהן. כולי תקווה שחופשת הלידה תוארך, הן לנשים והן לגברים.

בהצלחה
מירה
27/03/2016 21:55
אישורי מחלה מפוצלים משני רופאים למרות שהיה רצף ביניהם... כיצד מחשבים את ימי המחלה ?
עורך דין
28/03/2016 09:06
שלום מירה

אין משמעות לזהות הרופא שחתום על אישור המחלה - כל עוד המדובר על ימי מחלה רצופים המעסיק צריך לשלם לך עבורם לפי הקבוע בחוק. מאידך, אם יש "חלון" בין אישור המחלה הספירה מתאספת.

בהצלחה
שיקו
27/03/2016 18:44
שלום רב ותודה על תשובתך מראש
אני עובד באותו מקום 10 שנים
נמצא בתאונת עבודה כבר שנה עם אישורים מרופא תעסוקתי
המעביד לא שאל לשלומי מעולם ולא מתעניין בי
אני יודע שאני עובד מין המניין ואנני מפוטר בודאות
שאסיים את מחלתי אני לא מעוניין לחזור למקום העבודה בגלל היחס הזה
אני לא מעוניין להתפטר כדין מפוטר למרות שהציעו לי בחברה לעשות כך
כי אני מפחד להכנס לתסבוכות עם זה בפיצויי פיטורין ורוצה רק שיפטרו אותי
השאלה שלי זה מה קורה עם המצב הזה ממשיך?
שאבריא ולא יתנו לי יותר אישורים
אני יכול להמתין ככה לעד עד שיפטרו אותי מה החוק אומר? אני יכול לעבוד בעבודה אחרת שאבריא ועדיין לא להתפטר?
לא רוצה להתפטר רוצה שיפטרו אותי
תודה רבה על תשובתך
עורך דין
28/03/2016 09:04
שלום שיקו

אין הרבה הבדל בין התפטרות בדין מפוטר עקב מצב בריאותי לקוי לבין פיטורים. לאור מורכבות המצב שלך הן מבחינה בריאותית והן מהבחינה התעסוקתית (כמו גם עקב העובדה שעברת תאונת עבודה) אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא, על מנת שתוכל לבדוק את הזכויות המגיעות לך בצורה מסודרת וכך תדע כיצד מוטב לפעול במצב הנתון.

בהצלחה
קרנית
27/03/2016 18:41
שלום

אני הייתה בחל"ד בתשלום היתה עד 24/3/16 אני ממשיכה בחלד ללא תשלום עד 9/16 מס שאלות:

האם אני זכאית לתלושי חג ממקום עבודה? עובדת 20 שנה
בחודשים יולי אוגוסט משולמים דמי הבראה וכן דמי ביגוד - האם אמורה לקבל? דמי הבראה מחודש אפריל עד אפריל.

האם בזמן חופשת לידה ללא תשלום אני אמורה לשלם לבד קרן פנסיה ביטוח לאומי? מה לגבי קרן השתלמות, קופת גמל?
עורך דין
28/03/2016 09:02
שלום קרנית

אין חוק שקובע כי על המעסיק לתת לעובדת מתנה לחג בזמן חופשת לידה, ויש לבדוק מה הוא הנוהג במקום העבודה שלך. מאידך, יש לשלם לך דמי הבראה ודמי ביגוד כחוק.

בהצלחה
טניה
27/03/2016 18:31
אני חותמת בלשכה מאז 11/15. בשבוע שעבר נשלחתי לעבודה בפעם הראשונה, בתחום המכירות (שזה לא התחום שלי), זה שראיין אותי רשם את כל מה שאמרתי, שיש לי תאומות ואין לי כרגע סידור עד ספטמבר, שאין לי ניסיון במכירות, רשם גם שמציע לי משרה מלאה בשירות לקוחות בפתח תקווה אך סירבתי (בשל המרחק).

לי הוא אמר שללשכה הוא הולך להגיד שאני לא מתאימה לו ובטופס לא ציין זאת, לאור כביכול ״הסירוב״ אני לא רשאית להמשיך לקבל אבטלה.

אני מעוניינת להגיש ערעור, האם כדאי לי להגיש? אם כן אשמח לקבל הכוונה מה לרשום.

תודה רבה!
עורך דין
28/03/2016 08:57
שלום טניה

זכותך המלאה להגיש ערעור על ההחלטה. על מנת להבין מה סיכויי הערעור דרושים עוד פרטים נוספים לגבי הנסיבות.

בהצלחה
שמוליק ק.
27/03/2016 18:29
ערב טוב רבותי

אני מבקש לדעת האם משפטית נאמן שמונה על ידי בית משפט לנהל מלון יכול לעכב פיטורים של מנהל האחזקה במלון בטענה שיקח זמן למצא מחליף למרות שיש הודעה מוקדמת של 30 ימים לפי חוזה העבודה?
עורך דין
28/03/2016 08:56
שלום שמוליק

אם העובד קיבל מכתב פיטורים אין דרך לעכב את הליך הפיטורים אלא בהסכמת העובד לכך.

בהצלחה
חני
27/03/2016 18:02
היי אני חני , וקניתי דירה בבאר שבע וכרגע מתגוררת בקרית גת ועובדת בק.גת, האם אני זכאית לפיצויים אני עובדת באותו המקום כבר 3 שנים. ויש מרחק בין הערים של 43 ק"מ. המעבר הוא לא בעיקבות נישואין. אשמח לתשובה בהקדם
עורך דין
28/03/2016 08:56
שלום חני

מעבר דירה דירה שלא בהתאם לתנאים הקבועים בתקנות פיצויי פיטורין אינו מאפשר קבלת פיצויי פיטורים, אלא רק בתנאים הקבועים בחוק ובתקנות.

בהצלחה
רות
27/03/2016 17:02
אשמח לעזרה,

אם אני מתפטרת לצורך גידול הילדה אני מתחילה לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום אבל גם רטרואקטיבי? מה התנאים כדי לקבל דמי אבטלה חוץ מ12 תלושים? אם עבדתי בשנה החולפת ב2 מקומות(חצי שנה במקום אחד וחצי שנה במקום שני) זה עדיין נחשב?
עורך דין
28/03/2016 08:55
שלום רות

אין זה משנה בכמה מקומות עבודה עבדת - העיקר שעבדת ויש לך תלושי שכר כנדרש לפי חוק.

בהצלחה
סטו
27/03/2016 14:42
אני עובדת כ4 שנים המטפלת בבית חולים. אני עייפה ולא מרגישה טוב מבחינה בריאותית, האם מגיע לי פיצויים אם אני מטפתרת???
עורך דין
27/03/2016 16:31
שלום לך

אם תבדקי על ידי רופא תעסוקתי אשר יקבע כי אינך יכולה לעבוד בתחום עיסוקך ולא תמצא לך עבודה חלופית, או שהרופא יקבע כי אינך כשירה לעבודה בכלל - תוכלי להתפטר בדין מפוטרת ולקבל פיצויים ואת מלוא הזכויות שלך.

בהצלחה ורק בריאות
סטו
27/03/2016 20:56
רוצה להתפטר בלי סיבה ריפואית רק אני עייפה , האם מגיע לי פיצויים, האם יש חוק עכשיו שאומר גם אם עובד מתפטר מעבודה מגיע לו פיצויים

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ