פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 546
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אור
17/08/2016 10:55
אם עבדתי בעבודה במשך שנתיים וארבעה חודשים ואז ילדתי באוקטובר ושלחתי מכתב התפטרות בפברואר.
ועד עכשיו לא קיבלתי פיצויים, האם זה עדיין רלוונטי?
וכמה פיצויים אני צריכה לקבל?

המעסיק לא משתף איתי פעולה, השאיר לי 4650 בפנסיה ואומר לי שאלו הפיצויים.

ולי זה לא נראה הגיוני סכום כזה קטן.

אבטלה עדיין זה רלוונטי לחתום?

אשמח מאוד לתשובות כי אני פשוט אובדת עצות . תודה
עורך דין
18/08/2016 11:35
שלום אור

כנראה שהמעסיק שלך צודק. אם הגשת מכתב התפטרות ולא התפטרת בדין מפוטר לפי חוק, הרי שלא מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים מלאים מהמעסיק.

בהצלחה
מיכה ברשפ
17/08/2016 13:01
הייתי עובד מדינה 63 חודשים ,חתמתי העברת זכויות למקפת במפעל אל אופ , האם אני זכאי לתשלום מהמדינה בגין 63 חודשי העבודה. האם אקבל משהו בגין התקופה הזאת.
עורך דין
18/08/2016 11:34
שלום מיכה

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובחינת הנסיבות הספציפיות של העסקתך, על מנת לקבל תשובה מדוייקת באשר לזכויותיך.

בהצלחה
מלכה
17/08/2016 14:03
צהריים טובים

מוקד טלמיטינג שהתפקיד הוא קביעת פגישות ומקבלים בונוס על כל פגישה שקובעים לא משנה אם יוצא ממנה עסקה או לא.

לפני תחילת ההעסקה לא ניתן חוזה על מערכת הבונוסים. נחתם חוזה העסקה ללא תנאים של בונוס.

תחילת העבודה הייתה ב17.7 ואת הבונוס של הפגישות ביולי לא קיבלנו במשכורת יולי. עכשיו נאמר לנו שנקבל במשכורת הבאה - 10.9 את הבונוס של יולי, וב-10.10 את הבונוס של אוגוסט, ב-10.11 נקבל את הבונוס של ספטמבר.

האם הדבר חוקי? חוזרת ואומרת שלא ניתן חוזה בהקשר של הבונוסים.
עורך דין
18/08/2016 11:31
שלום מלכה

נושא תשלום בונוסים / עמלות לעובדים יכול וצריך להיות מוגדר בחוזה העבודה שלך ובניגוד לשכר העבודה, המעסיק יכול לקבוע מתי ישלם בונוסים / עמלות.

בהצלחה
טניה
17/08/2016 14:04
אמא שלי עובדת כמטפלת בקשישים לפני כמה חודשים היא עברה תאונת עבודה ועכשיו היא סובלת מכאבי גב שמחמירים.

היא כעת מטופלת אצל רופאים ויש את כל הסיכומים לגבי בעיות בגב.

היום היתה אצל רופא תעסוקתי אשר אמר לה שאין ביכולתה להמשיך לעבוד.

כרגע היא נמצאת בחופשת מחלה והיא רוצה להתפטר.
הרופא התעסוקתי אמר שאין לה צורך לרשום מכתב פיטורים, שיספיק לה רק להביא את הסיכום שלו עם החתימה שלו.

אמא שלי רוצה לקבל פיצויים עקב מה שקרה וידוע לה שהיא אכן צריכה לרשום מכתב שבו רשומה הסיבה.
במצב כזה היא צריכה לרשום מכתב או שהסיכום מה רופא באמת מספיק?
עורך דין
18/08/2016 11:30
שלום טניה

אם לאמך יש מכתב של רופא תעסוקתי שמציין כי היא אינה כשירה לעבודה, אכן באפשרותה להתפטר בדין מפוטרת עקב מצב רפואי לקוי. בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לאור העובדה שאמך עברה תאונת עבודה ולפני קבלת החלטה סופית על הגשת מכתב התפטרות למעסיק.

בהצלחה ורק בריאות
משכורת
נחמן
17/08/2016 15:57
שלום בעבודה שלי סכמנו על שכר לפי 30 לשעה שעות העבודה שלי הם 9.30 עד 14.30 ומ15.30 עד 19.30 סך הכל 9 שעות ביום השאלה אם זה נחשב 9.30 שעות עבודה בשכר לפי 30 לשעה הרי על פי החוק יש לי הפסקה חצי שעה עליה המעסיק משלם לסיכום לפי שעות עבודה לעיל כמה שעות עבודה בשכר יש לי ומה מגיע לי
עורך דין
18/08/2016 11:14
שלום נחמן

המעסיק לא משלם עבור הפסקות ואלה על חשבון העובד, אלא אם נמנעת ממך היציאה ממקום העבודה בזמן ההפסקה או בכפוף לסיכום שונה בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
בנצי קרן
17/08/2016 17:51
יצאתי לפרישה מוקדמת במהלך 2012 ואמור להיות כך עד 2017.
בהתאם להסכם הפרישה נותנים לי גמלה חודשית ומפקידים לי הפקדות לב.מנהלים כאילו המשכתי לעבוד.
עד היום 8.2016,ההפקדות לא חושבו כהכנסה זקופה, היום החליטו שחייבים מתחילת השנה להכליל את כל הפקדות המעביד (כ3100 ש"ח ) כהכנסה זקופה ואז אני נפגע בכאלף שח לחודש(מס הכנסה,בריאות, ב.לאומי)האם זה החוק ? האם איני זכאי לפחות לדרוש שההפקדות בעבור הגמלה יהיו פטורים ממס ? לתשובתכם אודה.
עורך דין
18/08/2016 11:11
שלום בנצי

אתה שואל שאלה העוסקת בענייני מיסוי ופחות בכל הנוגע לדיני עבודה, ולכן הכי טוב שתפנה ליועץ מס או רואה חשבון שיוכלו לתת לך תשובה הרבה יותר מדוייקת ממני.

בהצלחה
שושי
17/08/2016 22:41
יצאתי לשמירת היריון בתחילת חודש אוגוסט, בספטמבר אני אמורה לקבל תשלום עבור כמה ימים אלו.. וכמובכל שנה נהוג אצלנו לקבל דמי הבראה ב2 תשלומים בחודשי ספטמבר + אוקטובר .
אני עובדת בחברה 3.7 שנים.
האם אני זכאית לקבל דמי הבראה למרות שיצאתי לשמירה? ואם כן מי משלם אותם מקום העבודה או ביטוח לאומי ביחד עם הקצבה של שמירת ההיריון?
עורך דין
18/08/2016 11:10
שלום שושי

את דמי ההבראה משלם המעסיק לפי חוק והזכאות שלך נשמרת כמובן. המעסיק יכול להחליט אם לשלם לך את הסכום המגיע לך בזמן שמירת הריון או לאחר שובך מחופשת לידה. בכל מקרה הכסף לא ילך לאיבוד.

בהצלחה
מיכל
18/08/2016 00:14
עובד שפוטר, עבד מס' שנים אצל מעבידו אך תקופה רצופה של יותר משנה לא עבד עקב נכות שקיבל כתוצאה מפגיעה בעבודה, האם מחשבים את גובה הפיצוי גם על תקופה זו??? כמו"כ היו שלושה חודשים רצופים מעבר לתקופה הנ"ל שגם בהם לא עבד
האם גם על תקופה זו לחשב את הפיצוי???
לסיכום, האם על תקופה שעובד היה בחופשת מחלה מחשבים פיצויי פיטורין???
עורך דין
18/08/2016 11:08
שלום מיכל

תקופת מחלה נחשבת לעניין ותק ועל המעסיק לחשב תקופה זאת בעת חישוב פיצויי הפיטורים שמגיעים לעובד.

בהצלחה
שאלה
איבי בכר סטמקר
18/08/2016 07:58
לקראת סוף ההריון רופאת הנשים שלי ראתה לנכון שאשאר בבית בשמירת הריון ונתנה לי 30 ימי מחלה שבמידה ולא הייתי יולדת הייתי פונה לאחר מכן לביטוח לאומי בשעה טובה ילדתי ב27/1 ( האישור מחלה היה מה15/1) בקיסרי חירום
לפני שיצאתי לשמירת הריון בדקתי עם ביטוח החברה והם אמרו שלאישהבהריון יש זכות של 30 ימי מחלה במידה ומדובר בשמירת הריון וחייב שפתק המחלה יהיה מרופאת נשים
וכך היה
לדאבוני בגלל שילדתי מוקדם מהצפוי ( שבגלל כל הסיכון הזה יצאתי לשמירה מלכתחילה , מקום עבודתי שילם לי רק על יום אחד כי זה מה שנשאר בצבירה שלי למרות שמתוך ימי המחלה שהרופאת נשים נתנה לי לא הייתי 12 יום שלאחריהם ילדתי מוקדם מאוד מהצפוי

מה לעשות ?

שאלה נוספת , במהלך ההריון היתה לי שפעת והרופאה נתנה לי חמישה ימיםבהתחלה ואמרה לי אם תמשיכי להיות חולה תעדכני אותי מתי את חוזרת לעבודה כי אין לך למה לבוא לפה ( מכיוון שאישה בהריון מותר לה רק אקמול, וחבל שאדבק במשהו נוסף) אני יוציא לך אישור רטרו
כשהגשתי את האישור הזה סהכ 4 ימים נוספים הם החליטו שלא לשלם לי את ימי המחלה כי האישור הוא רטרו למרות שהסברתי להם שהרופאה אמרה לי שכשארגיש טוב אצור איתה קשר טלפוני והיא תוציא את האישור כדי שלא אגיע למרפאה.

מה לעשות ?
RE: שאלה
עורך דין
18/08/2016 11:07
שלום לך

ימי המחלה שבהם נעדרת ובמידה והיו לך ימי מחלה צבורים אמורים להיות משולמים על ידי המעסיק לפי החוק. מהיום שילדת את למעשה בחופשת לידה לפי חוק.

בהצלחה
מור
17/08/2016 10:45
אני עובדת כמנהלת מכירות.

המשמעות היא שרוב המשכורת שלי מורכבת מעמלות חודשיות והבסיס יחסית נמוך - בערך שליש בסיס ושני שליש בונוס / עמלות.

את דמי הלידה קיבלתי לפי חישוב של הבסיס בלבד ללא עמלות. את העמלות המעביד ציין בטופס שממולא ע"י המעביד, אבל למטה ולא בטבלה הראשית.

בשיחה עם ביטוח לאומי ביקשו ממני לשלוח טופס השלמה שמבקש להשלים את העמלות.

השאלה שלי היא:

1. האם יש הבדל בין בונוס (אותו הבנתי מחלקים ל 12 חודשים) לבין עמלה - שהיא חלק מהשכר?

2. האם יש סיכוי שלא יאשרו לי השלמה? במידה ויש כזה סיכוי, מה עלי לעשות כדי לעלות את הסיכוי לקבלה ככל שניתן? הרי מדובר בשני שליש חוסר.
שירן
17/08/2016 10:44
את 14 שבועות חופשת לידה מחשבים מיום הלידה? ואם הילד יצא מביה"ח יומיים אחריי מגיע לי עוד יומיים לחופשת הלידה? התחייבתי לעבודה לא להאריך את חופשת הלידה אבל ילדתי בשבוע 37+2 והילד נולד קטן 2.100 ועכשיו עבר כמעט חודש ועדיין לא היתה ברית אפילו בגלל שקטן ומפחדת לחזור בזמן יש משהו מעוגן בחוק כדי שלא אפר את ההתחייבות שלי אבל אוכל להשאר איתו עוד קצת?
אלינה
17/08/2016 10:15
שלום,
ידוע לי לגבי חוק שעות נוספות עבור יותר מ43 שעות שבועיות,
השאלה היא כאשר השבוע שבו עבדתי יותר מ43 שעות נופל על החלפת חודש, איך מחושבות השעות הנוספות?
(למשל כמו עכשיו שהחודש התחלף ביום שני ובדיוק באותו שבוע עבדתי יותר מ43 שעות כולל יום שישי)
עדן
17/08/2016 08:59
שלום.
אם עברתי תאונת דרכים ואננני בחופש מחלה אבל אין לי ימי מחלה בעבודה. האם אני זכאית לקבל מביטוח לאומי תשלום על הימים? מה ניתן לעשות?
חן ס.
17/08/2016 08:40
בקומה שלנו יש שטח משרדים שעד היום היה ריק ולא בנוי.

לפני שבועיים בערך התחילו לעבוד שם בבניית משרדים לחברה חדשה שעוברת לשם, והפועלים שעובדים שם מעשנים כל היום, וכל העשן עובר אלינו.

המשרדים לא שייכים אלינו. פניתי עד עכשיו פעמיים למי שאחראי עלייהם בבקשה שלא יעשנו שם (וגם מישהו מאצלנו ביקש מהם פעם אחת), והוא טען שאמר להם. אבל הם כנראה פשוט לא מסוגלים להפסיק לעשן בתוך המבנה...ואני לא מעוניינת לשבת יום יום במשרד ולנשום את העשן.

העבודות אמורות להימשך עוד חודש לפחות.

יש משהו נוסף שאפשר לעשות?
נינה
17/08/2016 07:55
ברתי ב21.6.16 ניתוח ונעדרתי למשך 3 שבועות. רציתי לחזור לפני אך לא היו משמרות לתת לי. כשהתכלתי לעבוד כאן הגעתי למשמרת בוקר. עכשיו כשחזרתי המנהל אומר שיש לו לתת לי רק ערב מכיוון ששמרו לי כביכול על המשרה ולא פיטרו אותי ונעדרתי הרבה זמן אז הוא היה צריך לקחת עוד אנשים. לא ברור עד מתי אעבוד משמרת ערב. ערבים לא מתאימים לי,לא באתי ולא התקבלתי למשמרת ערב. אין מקומות והוא לוקח אנשים חדשים. כששאלתי למה הוא לא שם אותם ערב ענה שהם התקבלו למשמרת בוקר.. האם מותר לו לשים לי משמרות ערב? האם מותר לי להגיד שזה לא מתאים לי ולא לזה באתי ועם אין לו ערב אז שיביא לי מכתב פיטוריים? אשמח לעזרה. בגלל מצב הבריאותי ערב עוד יותר לא מתאים לי. ואני בערך כל חצי שנה עוברת ניתוח ותמיד כשאני חוזרת מביאים לי הרגשה של עושים טובה. כאילו אני אשמה שהמצב הבריאותי שלי בעייתי טיפה. וכל פעם מסנן בפני שאחרים לא באו למשמרת ערב ולא אכפת לו שגם אני לא באתי מלכתחילה לערבים. אני כאן כבר שנה ושלושה לודשים ומביאים לי ערבים הכי הרבה בטענה שרוב העובדים פה חצי משרה ועם אני ךא רוצה ערבים אז שאעבוד חצי משרה. כשבאתי לפה לפני שנה ציינתי שאני מחפשת משרה מלאה ובדיוק חיפשו לבוקר. המנהל גם אמר "מה נינה,לא היית פה כלכך הרבה זמן וציפית ליחס מיוחד"?! האמת שלא. פשוט ציפיתי שלא יכעסו עלי כי הייתי בבתי חולים. ציפיתי לחזור כרגיל לעבודה בלי רגשות אשמה כאילו הייתי בחופשה.
אירית
17/08/2016 07:52
נניח ואדם עובד בחברה ולאחר כשנה בעקבות מאורע כלשהו, מחליטים לכתוב לו מכתב שימוע

המכתב נכתב בחודש ינואר, כ6 שנים אח"כ, מחליטים לפטרו ללא שימוע, כי כבר היה לו שימוע לפני כן

האם יש בחוק הגבלת זמן לפרק הזמן שהשימוע בתוקף?

אפשר תמיד לפטרו ללא שימוע אם עבר שימוע כשהיה חדש ?

תודה מראש
דנה
17/08/2016 07:50
בוקר טוב...
עובד שהגיש מכתב פיטורין עם הודעה מוקדמת כחוק ונימצא במחלה לאחר התאריך של הפסקת עבדתו שצויין במכתב האם עדיין נחשב עובד? ועדיין צריכים לשלם לו בגין ימי המחלה?(יש לו ימי מחלה
דדד
16/08/2016 21:32
שלום אני עובדת בגן פרטי בטור סייעת . רציתי לדעת האם חובה לתת דמי ביגוד או בגלל שזה גן פרטי אז היא לא חייבת לתת
רווית
16/08/2016 21:05
ערב טוב
רציתי להתייעץ בענייני עבודה.

הנני עובדת כשנתיים, משנת 2014 בעבודה ורק החודש ביולי 2016 צורפתי לביטוח פנסיוני (מה שע"פ החוק היה המעביד צריך לעשות לאחר חצי שנה של עבודה)
כלומר שנה וחצי חלפו.

מה ניתן לעשות?

בכל שנה משולמים דמי ההבראה במשכורות של חודשים יולי אוגוסט (2 תשלומים)

היום הודיע הבוס כי בעקבות קשיים כלכלים בה החברה נמצאת החלק השני של דמי ההבראה ישולם רק לאחר החגים.

האם זה מותר?

בנוסף,
בהתאם לסעיף 14 באם אין הסכם קיבוצי , החברה היא חברה בבעלות פרטים המונה כ20 עובדים.
האם ניתן להתפטר ולקבל פיצויים כחוק?
תודה
רונן
16/08/2016 19:56
שלום ,
הנני עובד אצל מעסיק כבר 13 שנה. רק משנת 2008 כשנכנס חוק פנסיית חובה התחיל להפריש לי סוציאליות. פוטרתי מעבודתי. האם מגיע לי פיצויי פיטורין על כל 13 שנה או רק משנת 2008?
תודה רבה.
רונן
14/08/2016 12:02
שלום, עבדתי שנה וחצי במפעל בענף המתכת, התפטרתי והמעסיק ויתר על תקופת ההודעה המוקדמת.
לטענתו מגיעים לי רק שבועיים היות והשכר, כנהוג בענף המתכת, הוא לפי שעת עבודה.
לדעתי אני עבדתי שם בהיקף של משרה ומלאה ולכן מגיע לי חודש.
מי צודק?
תודה
עורך דין
16/08/2016 12:43
שלום רונן

עם עבדת בהיקף משרה מלאה במשך שנה ויותר מגיע לך חודש הודעה מוקדמת לכל הפחות.

בהצלחה
רונן
16/08/2016 19:39
תודה רבה על המענה.
המעסיק טוען שבגלל שהיו לי חיסורים ולא הגעתי בדיוק למכסת השעות בחודש עבודה אז אני לא נחשב עובד במשרה מלאה.
בחודש שבו הייתי אמור לעבוד 186 שעות עבדתי 180 שעות בממוצע.
האם זה נכון?
תודה
צביקה
14/08/2016 10:21
פוטרתי מהמשטרה כשבסופו של דבר לא נפתח כנגדי תיק לא פלילי ואף לא משמעתי והודיעו לי היום שאישרו לי רק 80% ממענק הפרישה שלי ורציתי לדעת:
א. למה לא מגיע לי 100% אם בסופו של דבר לא נפתח שום תיק תאו שזה נתון להחלטת הארגון?
ב. האם יש לי אפשרות לפדות את קרן ההשתלמות שלי ואת קופות הגמל או היום או רק בהגיע הזמן [ 6 שנים לק"ה וקופות גמל בגיל 67? ]
עורך דין
16/08/2016 12:42
היי צביקה

מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך קבלת מענה מדוייק לשאלותיך. המקרה מורכב מכדי לתת תשובה על רגל אחת במידע חסר, באמצעות פורום אינטרנטי.

בהצלחה
תמיר
16/08/2016 03:19
אני עובד כמאבטח ומקבל תוספת תפקיד בסכום של 3.50 בנוסף לשכר המינימום לשעה והכל רשום וחתום בחוזה עבודה.
לאחרונה הייתה עלייה בשכר המינימום שמתבטאת בתוספת של 44 אגורות לשעת עבודה. מסתבר כי כדי לכסות את העלייה בשכר המינימום המעסיק קיצץ לנו בתוספת התפקיד ללא ידעתי, דבר שגיליתי כאשר התבוננתי בתלוש השכר החודשי

שאלתי היא אם דבר זה חוקי וזה לא נחשב כהרעת תנאים והפרת חוזה עבודה?
שרית
15/08/2016 22:08
מה תעריף דמי הבראה בעמותות?

האם העמותות שייכות למגזר הציבורי ( המגזר השלישי שייך לציבורי? )

תודה
סייקטר
15/08/2016 15:30
שאלה:
המשכורת שלי היא משכורת גלובלית , בין אם אני עובד 230 שעות עבודה או 320 שעות.
האם מותר למעסיק שלי לדרש ממני כמות שעות לא הגיונית בלי לשלם לי שעות נוספות ?
יוני
15/08/2016 13:53
הקלדתי כתובת url וקיבלתי חסימה עם לוגו של שם החברה שלנו. והיה כתוב לי checkpoint משהו...
מדובר בנייד פרטי ואישי ולא של העבודה.
איך יכול היות?? האם זה חוקי???
אורטל
15/08/2016 13:39
אני חוזרת ושואלת אני לאחר חופשת לידה של 3 וחצי חודשים. שנגמרו היום. אני עובדת במשרה של 6 שעות והבנתי שהזכאות לשעת הנקה היא רק למי שעובדת 8 שעות בקיצור משרה מלאה. האם ביטוח לאומי יכיר בזאת על מנת כן לקבל במיידי דמי אבטלה. או שזה פשוט בעיה שלי וזהו? והאם אני צריכה איזשהו אישור מהמעסיק שלי לזה שהוא לא מאשר לי שעת הנקה? זה חוקי בכלל מבחינתו?
אורטל
15/08/2016 12:29
האם לעובד מותר לצמצם את היקף המשרה שלו?
אני עובדת כיום ב-100% משרה ומעוניינת לצמצם את ההיקף ל-50% (כדי לשלב עם עבודה נוספת).
האם מקום העבודה שלי מחוייב להסכים לכך?
האם זה בגדר רצונו הטוב?
במידה ולא מאשרים לי, האם המשמעות היא שאני חייבת להתפטר?
לירן
15/08/2016 08:00
היי,
שמי לירן, כעת נגד שרק התחיל את שירות הקבע.
בזמן שירותי הסדיר עבדתי ברציפות במשך כשנה וחצי במקום עבודה בנתב"ג, זאת כמובן עם אישור עבודה צבאי.
מרגע כניסתי לעבודה היה ברור להנהלה שאני שואף להיכנס לשירות קבע, וממש לקראת הסוף היו הערות/בקשות שאשאר בעבודה אפילו רק לסופ"שים.
לאחר שבדקתי את העניין מול הגורמים הרלונטיים בצבא נודע לי שאסור לי לעבוד בעבודה אחרת מחוץ לצבא ברגע שאני משרת שירות קבע. אין אפשרות לאישור עבודה או כל פרצה אחרת בנושא.
לצערי נאלצתי לעזוב את מקום עבודתי ולהגיש פיטורין עקב דרישות המערכת הצבאית.
שאלתי כדלקמן:
האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? נכון לתאריך זה לא קיבלתי דבר למרות שבשיחת הסיכום שלי עם ההנהלה הובטח לי שיבררו את הנושא (ועד כה, כ3 שבועות לאחר מכן, לא נעניתי לחיוב או לשלילה- פשוט נכנסה משכורת ללא דמי פיצויים).
חשוב לי להזכיר שאני אכן רציתי להישאר. ניתנה לי האופציה להישאר בסופי השבוע (מטעם מקום העבודה) אולם המערכת הצבאית לא אפשרה זאת.
אני לא יודע אם ההשוואה נכונה, אבל זכור לי שבעת גיוסי לשירות סדיר אכן קיבלתי פיצויים לאחר וותק במקום העבודה. האם ההתנהלות במקרים זהה?
תודה מראש על העזרה.
שולמית
14/08/2016 21:59
שלום רב,
הארכתי את חופשת הלידה שלי לשישה חודשים.
בחודשיים האחרונים המעסיק לא הנפיק חי תלושי משכורת וכן לא ביצע הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות.
האם המעסיק יכול לבצע זאת והאם אני לא אמורה לקבל עדכון מהמעסיק על הפסקת ההפרשות הסוציאליות בזמן החל״ת?
תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ