פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 546
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

bar abi
29/08/2016 08:09
שלום, בתאריך 22.8 התפטרתי ממקום עבודתי לאחר 10 חודשי עבודה . נתתי למעסיק מכתב ובו רשמתי חודש הודעה מוקדמת. האם אני יעולה לחזור בי מזמן ההודעה המוקדמת ?בדיעבד הבנתי שאני צריכה לתת פחות זמן. שנית אנחנו 7 בנות במשרד ויש תורנות שישי כל פעם מישהי אחרת. כשהגיע תורי החלפתי עם בחורה אחרת ואני אמורה לעבוד שישי אחרי שאני כבר עוזבת(סגרנו את העיניין לפני שהתפטרתי). יש לציין שעבור השישי מעולם לא קיבלתי משכורת. ועכשיו המעביד טען כי אם לא אעבוד שישי לפני שאעזוב הוא יוריד לי יום חופש. האם זה חוקי? דבר אחרון מופיע לי בתלוש שורה של שווי גמל ומינוס סכום (כל חודש הסכום משתנה.. המינוס נשאר)אשמח להסבר. תודה רבה
שבירת רגל בזמן...
29/08/2016 00:53
שלום רב בזמן ההריון שליבתאריך 3/6/16 בשבוע ה 26 נפלתי בבית ושברתי מסרק הרגל,,קיבלתי מהאורטופד ורופאת הנשים שלי המלצה לשמירת הריון כי היית בשלב מתקדם בהריון והיה לי קשה לזוז ולהתנדנד ממקום למקום כי הייתה סכנה לפול עוד פעם עם המשקל הכבד שיהיה,,היגשתי לביטוח לאומי בקשה לשמירת הריון וקיבלתי סירוב ולפי טענתם הסיבה לא מוצדקת, ואז החלטתי להגיש לעבודה על הימים שהייתי בבית חופשת מחלה אבל התברר שאין לי מספיק שעות מחלה,,התוצאה היא שחודשיים בבית עם שבר ברגל ללא תזוזה חופשית והריון מתקדם לא קיבלתי משכורת משום מקום והייתי אמורה ללדת ב-16/8 ,,במקרה הזה איך אני אמורה לקבל פיצוי על זה וידוע שאנחנו משלמים לביטוח לאומי כסף וזה לא למקרים האלה במקרה
אאח
28/08/2016 23:10
שלום! בזמן שאני בחופשת לידה, בתוך ה14 שבועות הראשונים, מקבלים אצלי בעבודה משכורת 14 המבוססת על יעדים. האם אני זכאית לקבל? האם אקבל אותה מהעבודה או מביטוח לאומי?
טניה
28/08/2016 22:24
עובד שנעדר מעבודה כמה חודשים והציג למעסיק תעודות מחלה רצופות בעד כל התקופה , מבקש מהמעסיק בתום ניצול כל ימי המחלה שעמדו לרשותו (ושולם לו תשלום מלא על כל התקופה ), לקבל ט. 250 בטענה שהמחלה שלו נגרמה עקב התייבשות ביום האחרון לעבודה. יודגש שבאותו יום עבד העובד כרגיל עד סוף יום העבודה ולא קרה שום דבר חריג עד סוף יום העבודה. מה המעסיק צריך לעשות במקרה כזה ?
עובד מור
28/08/2016 18:51
מקום העבודה שלי מציע לי לעבוד בהיקף 125% משרה 12 ש"ש מעלה הרגיל לפרוייקט מסוים.
מה עלי לקחת בחשבון?
חיה
28/08/2016 15:27
שלום רב,
אבקש לשאול ולקבל אסמכתא לגבי חישוב ימי המחלה בבקשה חליתי ביום חמישי כלפני שבוע וחצי בתאריך 18/08/16 עד לתאריך 26/08/16 אני יודעת שעל יום חמישי לא אקבל תשלום בכלל ואני רוצה לדעת האם ביום שישי וביום שבת אקבל תשלום מלא מכיוון שאני עובדת בשכר חודשי ואלו נקראים ימי מנוחה ושבת.
אנא עזרתכם.
חיה
אבירם
28/08/2016 12:09
כמה ימי חופשת לידה לגבר מעסיק צריך לתת?
סימה
27/08/2016 11:27
שלום עבדתי תקופה של 8 שנים במקום עבודה בתור סייעת במעון. עוזבת את עבודה. בשל מצב בריאותי שקשה לי עבודה פיזי כמובן עוד לא הוצאתי מכתבי רפואי. ומצאתי עבודה פחות שעות ויותר קל שאלה החודש אוגוסט מ9 לחודש היינו בחופש ואני הודעתי להם שהתקבלתי ועוזבת. שלחתי מכתב פיטורים שאלה האם זה מוצדק שייקחו את משכורת אחרונה בשל אי הודעה מוקדמת חודש לפני. ?? וגם מה זכיות שלי לקבלת פיצויים?? אני חד הורית וממש בחרדה שאשאר בלי. ...
אווה
26/08/2016 22:34
שלום רב,
אני עובדת כקונדיטורית במסעדה שנשרפה וכעת היא בשיפוצים, האם המעסיק/הביטוח אמורים לשלם כסף על הזמן שאני בבית?
ואם כן איך גורמים לזה?
יהו
26/08/2016 00:39
אשתי עובדת קבועה ברשות מקומית יצאה לחופשה ללא תשלום
ל12 חודשים
וכעת שהיא רוצה לשוב מונעים ממנה חזרה למשרתה התקנית
בטענה שהמשרה שמורה לה עד חצי שנה בלבד
אבקש לדעת האם זה נכון
ומה אפשר לעשות
ליאת
26/08/2016 00:21
שלום, אני עובדת במקום עבודה 5 וחצי שנים, המעסיק הודיע לנו שהוא עוזב ובמקומו יגיע מנהל חדש, רציתי לשאול אם יש לי אפשרות בזמן חילופי המעסיקים להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין? כמו כן להיחשב כמפוטרת עם אופציה לדמי אבטלה? יש לציין שאני מעוניינת להתפטר כבר כמה זמן ולכן שואלת אם בזמן הספציפי הזה זה אפשרי? בנוסף הבנתי שצריך לחתום על איזשהו טופס שאני מאשרת שאני נשאקת לעבוד תחת המעסיק החדש וכל הזכויות שלי נשארות אשמח לדעת מה פשר החתימה שלי? תודה רבה!!
מילה
25/08/2016 23:37
שלום.
אני עובדת בעבודה מספר חודשים והיום גיליתי שעובדת אחת מהמחלקה שלי מקבלת כל חודש בונוסים על מכירות שכולנו (2 עובדות נוספות ) עושות.
האם מדובר במשהו פלילי או רק דבר לא מוסרי ?
תודה מראש
קרן
25/08/2016 22:14
היי
האם המעסיק שלי יכול לשנות לי את תנאי העבודה כך שבחודשיים האחרונים לפני היציאה לחופשת לידה אעבור ממשכורת גלובלית למשכורת שעתית ושכרי ירד בצורה דרסטית?
תודה!
אדי
25/08/2016 18:57
שלום רב.
עבדתי בחברה למתן שרותי אחזקה בחשמל, עזבתי את העבודה לפני שנה, לאחר הרבה שנים.
תנאי לקבלת כספי הקופות שלי החתים אותי המעביד על חוזה שאסור עלי לעבוד במשך 3 שנים בחברות שתוחזקו על ידי החברה, החברה נסגרה או בשלבי סגירה סופיים, והמעביד הקודם שלי פתח עוסק מורשה חדש.
האם חוקי להחתים על תנאים כאלו והאם אני יכול לעבוד היום בחברה שבה טיפלתי בעבר?
תודה אדי
דמי אבל
אינאס
25/08/2016 18:52
האם דמי אבל הם מהווים רכיב מחליף שכר, האם יש להפריש עבורם לפנסיה ולפיצויים ?
איזה רכיבי שכר בכלל הם שכר יסוד? חופשה, חגים, מחלה, מילואים. ומה עוד?
אורן
25/08/2016 15:37
צהריים טובים, עפ"י החישוב שלי, במהלך אוגוסט עשיתי כ 230 שעות, האם החישוב של הש"נ הוא יומי שבועי או חודשי?
זכאות ימי חופ...
25/08/2016 11:43
שלום.
1. ברצוני לדעת את כמות ימי חופש לעובד 5 ימים בשבוע.
2. העם מותר למעסיק לשנות את שעות הגעה ויציאה.
תודה
מלצרית ממורמרת
25/08/2016 10:17
שלום רב,
בחודשיים האחרונים לעבודתי (לאחר 13 חודשי עבודה) בתור מלצרית ברשת מסעדות גדולה, החליטו המנהלים להפסיק את תשלומי ביטוח לאומי. אני סטודנטית ולכן אין לי אופציה לעבוד שעות רבות אז אני עוזרת במסעדה לעיתים ולכן המנהלים החליטו שעליי לעבוד לפחות 10 שעות כדי שישלמו עליי ביטוח לאומי. כמובן שזה לא כחוק והחלטתי לבקש את כל זכויותיי ע"פ חוק. כמה שאלות לי-
1) האם דרך זו היא העזבה או פיטורין? דיברתי עם אחד המנהלים והוא אמר במפורשות שהם "העמידו אותי במבחן" לראות אם אני אשאר למרות שלא ישלמו עליי כי אני מנצלת אותם. כדי שאדע אם לדרוש פיצויי פיטורין..כמובן שלא היה לי שימוע, לא קיבלתי מכתב פיטורין אלא רק שלא שיבצו אותי למשמרות יותר.
2) עבדתי כאמור 13 חודשים נטו. מגיעים לי דמי הבראה כחוק?? ברוטו עבדתי שנתיים וקצת אבל כאמור אני סטודנטית אז יש חודשים שלא עבדתי.
3) מגיעים לי דמי חופשה?
4)אם עבדתי בחגים- מגיעים לי דמי חגים?
5) הצלחתי להוציא מהם את הפנסיה! :)

תודה רבה ואחלה יום:)
2 שאלות
אלדד
24/08/2016 16:39
שלום רב, אני עובד בחברת אבטחה מסוימת.
בראיון העבודה נאמר לי דבר מסוים לגבי אופי המשמרות ותקופת ההתחייבות למקום ל10 חודשים.
בחוזה שחתמתי לא היה כתוב את משך הזמן ולאחר מכן ראיתי שמילאו וכתבו שנה שלימה.
בנוסף כשהגעתי לעבודה עצמה, המשמרות שונות לחלוטין ממה שנאמר.
כך למשל עבדתי 60 שעות בשבוע אחד, ורציתי לדעת אם זה חוקי. כמו כן האם תהיה לי יכולת לעזוב את העבודה ללא הקנס הנלווה?
תודה רבה
אורי
24/08/2016 15:36
שלום וברכה! לפני כ3 חודשים התחלתי עבודה במשלוחים אשר בה אני מקבל לפי משלוח שאני מספק לצורך העבודה מקבל אני רכב מהעבודה. נאמר לי שלא מנוכה לי מאום מהמשכורת בגין הרכב אך נראה לי קצת תמוה הסכומין המנוכים לי מהמשכורת ובגינם פונה אני אליכם. בתלוש מצויין 2400 שקל שווי למס בגין אחזקת רכב אך בשורת הניכויים לא מופיע ניכוי כלשהו... המשכורת ברוטו שלי היא 13000 שח ומנכים לי מימנה 700 שח ביטוח לאומי 700 שח מס בריאות ו1600 שח מס הכנסה. בשורה התחתונה נשאר לי ביד 10000. זה נראה לי תמוה מאוד מכיוון שגם שנה שעברה היתה לי משכורת סביב סכום זה ולא נוכה לי כמעט דבר וגם ביטוח לאומי ובריאות היו סביב ה200 שח... האים עצם זה שיש לי רכב בסופו של דבר משפיע על הניכויים? האים זה הגיוני סכום הניכויים? ואם הרכב משפיע כמה באמת יורד לי בגינו? ואם יש לכם מה להוסיף אשמח מאוד לשמוע. תודה מראש לעוסקים במלאכה!
אנה
24/08/2016 13:35
היי.
ברצוני לשאול שתי שאלות:
האחת, האם זה נכון שישנה הצעת חוק חדשה על הארכת חופשת לידה בתשלום?
השנייה, האם לאחר חופשת הלידה בתשלום (3.5 חודשים) ניתן להמשיך את חופשת הלידה ע״ח ימי מחלה?
ישראל
24/08/2016 11:59
אשתי עובדת 3 חודשים והיא בחודש רביעי של ההריון והמעסיק הודיע לה שהיא לא יכולה להמשיך לעבוד אצלו מכיוון שאין לו תקציב לתקן שהיא עובדת כלומר שהיא מפוטרת רק הוא יעדכן אותה בדיוק תאריך סופי וזה כבר אחרי שהיא ידעה אותו שהיא בהריון
מה אפשר לעשות מבחינת קבלת פיצויים כי עכשיו אף אחד לא יקבל אותה לעבודה בגלל ההריון והיא גם תפסיד את מענק הלידה
דנה
24/08/2016 11:27
1. התחלתי לעבוד במקום חדש לפני חודשיים וקצת. החתימו אותי על הסכם שאם אני עוזבת לפני פחות מחצי שנה, קונסים בסכום של 1250 ש״ח. הייתה הכשרה על התוכנות בהם משתמשת החברה, שלא משתמשים בהם במקומות אחרים. האם הקנס הוא חוקי?
2. בחודש הראשון הודעתי בבוקר שלא אגיע כי אני חולה וקיבלתי אישור לכך. לא הבאתי אישור מחלה. הורידו לי משכורת של אותו יום וגם הורידו לי יום חופשה. האם זה הגיוני?
3. מיקמו אותי ועוד מישהי בדוכן כזה בקניון (כמו של טלפונים), המקור מים שלנו (קולר) נמצא יותר מחמש דקות הליכה מהדוכן. בנוסף הרעש במקום כלכך חזק שאנחנו צריכות כמעט לצעוק כדי לדבר עם הלקוחות, מה שמורגש בכאבי גרון כמעט כל הזמן. האם יש לכך כללים רלבנטים?
שרונה
24/08/2016 09:45
שלום

במקום עבודתי קיבלתי תשלום בגין ימי חופשה לפי ממוצע ההשעות בחודש האחרון' כאשר החשבת חילקה את מספר שעות העבודה בימי עבודה בפועל.
בחודש האחרון לקחתי ימי חופשה והיא חישבה לפי ממוצע של 3 חודשים אחרונים וחילקה ב-90, אני יודעת שהחוק אומר לחלק ב-90, אבל האם החשבת יכולה לשנות את צורת החישוב אם ביצעה את החישוב עד כה לפי שעות וימי עבודה בפועל?
אמיר
24/08/2016 09:38
שלום
מתחילת עבודתי ועד לפני כחצי שנה קיבלתי שכר יסוד- נכון להיום השכר יסוד הוא 4664.91 ש"ח, ובונוס משתנה מדי חודש כ-1000 ש"ח, לפני כחצי שנה נתנו לי לטפל במחלקת הירקות וקיבלתי תוספת עבור עבודתי בסך של 1500 ש"ח, העבודה נעשתה בחלק מהזמן בזמן שעות העבודה וחלק לאחר שעות העבודה, השכר המבוטח הוא שכר היסוד האם המעביד צריך להעלות את השכר יסוד לפי שכר המינימום?
אהרון
23/08/2016 18:09
אני עצמאי מחודש מרץ 2016. אני עוסק פטור .
משלם כל חודש ביטוח לאומי . לפני שלושה שבועות חטפתי התקף לב ועברתי צינטור . כרגע אסור לי לעבוד ואין לי שום הכנסות .וכעסק חדש גם אין כסף רזרבי . האם מגיע לי תשלום כל שהוא מביטוח לאומי ?
רעות
23/08/2016 17:28
סיימתי את חופשת הלידה שלי בתשלום והמשכתי אותה ללא תשלום, ביקשתי לקצר את המשרה שלי למשרת אם אבל הם לא מוכנים ולכן אני נאלצת לעזוב, יש לציין שעבדתי בחברה כמעט 6 שנים.

מישהו יכולה להסביר לי מה אני צריכה לעשות עכשיו על מנת שאוכל לקבל את כל הזכויות שמגיעות לי מבחינת פיצויים, אבטלה וכו׳?
סול
23/08/2016 17:20
היום חזרתי מהעבודה והחליט להוריד לי חצי שעה להתחיל בשמונה וחצי במקום בשמונה האם זה חוקי?

דבר שני הייתי מרויחה שני שקלים יותר מהמינמום כיון שעלה בחופשת לידה היום שחזרתי אמר שלא מעלה זאת אומרת אני יקבל שכר מינימום - האם זה בסדר?

שאלה אחרונה האם אני יכולה להודיע לו מעכשיו שאני עוזבת אלרי החגים? חודשיים מראש? ולא חודש מראש?
שולי
23/08/2016 17:19
לפני חודשיים פיטרו אותי ממקום עבודתי אחרי תקופה של שנה ו-8 חודשים.

חזרתי מחופשת לידה ולאחר חודשיים קיבלתי זימון לשימוע בטענה של ״אי עמידה ביעדים״ ופוטרתי.

הוסבר לי שאקבל פיצויים מלאים.

מאז עבר כמעט 3 חודשים ולאחר בירור על הפיצויים נאמר לי שהכל הופרש לפנסיה. האם זה נכון? איך בודקים? לא צריך לקבל פיצויים בנוסף למה שמפרישים לפנסייה?

תודה
ח.ל
23/08/2016 17:05
חברה בע"מ שנמצאת בהליכים משפטיים ופלילים לא שילמה משכורת עבור תקופה של חודש וחצי לפני כשנה, ככל הנראה לחברה אין נכסים ונמצאת בחובות ולא יהיה ניתן להוציא ממנה את הכסף שמגיע לעובד.
למיטב הבנתי ניתן לפנות לביטוח לאומי על מנת לקבל את השכר שמגיע.
האם מישהו יכול להסביר לי כיצד ניתן לבצע את ההליך ?
תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ