פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 539
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אייל
05/09/2016 09:40
שלום לכם.
אשמח לעזרתכם בסוגיה הבאה:
לאחר שעזבתי את מקום העבודה האחרון, התברר שחייבים לי 150 דולר כבונוס אשר שולם לי חודש לאחר מכן.
לפי התלוש שקיבלתי, כמעט שליש ירד על מיסים באופן הבא:
פרמיה: 574
מס הכנסה: 121
ב. לאומי: 40.18
ב. בריאות: 28.70
נטו לתשלום: 384.12
האם זה הגיוני שגם כך היה כשהבונוס שולם כחלק מהמשכורת או שזה מתנהל בצורה שונה כשמשולם בנפרד?
תודה מראש,
אייל
א.א
05/09/2016 08:26
שלום
יש לי רכב חברה ואני טס לשבוע וחצי לנופש ובחברה שלי ביקשו שהשאיר את הרכב כאשר בעבר כשטסתי לא ביקשו ממני את זה?
מה אני יכול לעשות בנידון והאם זה הרעת תנאים?
פידיון חג
05/09/2016 01:14
לאבי עובד זר שהגיע לחודש בלבד כמחליף לעובדת הזרה שיצאה לחל"ת.
מאחר ואבי לא נייד ביקש לממש פידיון חג של יום העצמאות שלו שחל ב27/8 יום שבת אזי עניתי לו שלא מגיע ,אזי אמר לי יום העצמאות ב31/8 שזה חג לאומי שפת יום כך זה ניקרא .
האם בכלל הוא זכאי
ואם כן החג שהוא רצה היה בשבת ולכן יכול לקבל פידיון שבת ולא חג.
אודה לכם לפיתרון הסוגיה.
איילה
פקיד ממורמר
05/09/2016 00:26
שלום לכולם, אני פקיד ברשת גדולה ומכובדת בארץ, בכל יום אני סובל מהשמצות וקללות מצד הלקוחות בגלל ניהול גרוע של בית העסק. רציתי לשאול מהן זכויותי ברגע שמאיימים עלי, משמיצים או מצלמים אותי.
אודה לעזרה בעניין.
ליאת
04/09/2016 22:44
‎שלום, אני עובדת במקום עבודה 5 וחצי שנים, המעסיק הודיע לנו שהוא עוזב ובמקומו יגיע מנהל חדש, רציתי לשאול אם יש לי אפשרות בזמן חילופי המעסיקים להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין? כמו כן להיחשב כמפוטרת עם אופציה לדמי אבטלה? יש לציין שאני מעוניינת להתפטר כבר כמה זמן ולכן שואלת אם בזמן הספציפי הזה זה אפשרי? בנוסף הבנתי שצריך לחתום על איזשהו טופס שאני מאשרת שאני נשאקת לעבוד תחת המעסיק החדש וכל הזכויות שלי נשארות אשמח לדעת מה פשר החתימה שלי? תודה רבה!!
ליאור וידר
04/09/2016 21:36
שלום רב אני פונה אלייכם עקב נסיונכם הרב אני ינסה לתמצת שמי ליאור כבן 30 נכה צ"הל אני עובד 9 שנים במרכז ספורט במספר תפקידים שקשורים בספורט מתוך ה9 שנים 7 עבדתי במשרה מלאה ובשנתיים האחרונות עקב היותי סטודנט אני עובד בעיקר סופ"ש זאת בהסכמת ובידיעת המנהל שאלתי היא מוציאים לי מכתב פיטורים השבוע.המקום שאני עובד הוא פרטי ואין לנו הסכמי עבודה המנהל אמר שלפי סעיף 14 לחוקי העבודה הוא לא מתכוון לשלם לי שקל יותרחוץ מההפרשות שלפי חוק הופרשו לי האם מותר לו וזה קביל? הוא אמר שהוא יצבע אותי בצבע "שחור" למרות שאין לו על מה שאלה נוספת כמו שפירטתי למעלה רוב שנותיי בעבודה היו במשרה מלאה לפי הבנתי תוך רמיסת החוק כפי שאני מבין אותו רוצים לעשות לי את חישובי הפיצויים לפי השנה האחרונה שבה השכר שלי היה מופחת ברצוני לציין שחלו הרעות תנאים שאותם אשמח לפרט:העברת תפקיד ללא סיבה אי העלאת משכורת למרות שבפועל לאותו בעלי תפקיד כמו שלי ופחות שנות וותק הועלה השכר בודאות סליחה על האורך של המידע אשמח לקבל תשובה עניינית לשאלותיי בכבוד רב ליאור.
יפית
04/09/2016 20:40
שלום
אני עובדת דרך כח אדם בחברת שטראוס כסדרנית אמרו לי שלאחר 3 חודשים אני הופכת להיות עובדת חברה ולא דרך כח אדם.
התחלתי לעבוד מ23.5 הייתי אמורה להפוך להיות עובדת חברה ב23.8 העניין הוא שהמנהלת הישירה שלי דוחה ודוחה את עניין הטפסים שאני אמורה למלא לשם כך ( אמרה שאי אפשר לשלוח במייל בגלל כמות הדפים ולאחר מכן שכחה להביא את הטפסים וטענה שטרם קיבלה אותם וכו) רציתי לדעת אם זה חוקי או שאני יכולה לדרוש שתעדכן את זכויותיו כעובדת חברה רטרואקטיבית ?
תודה
יעל
04/09/2016 18:49
שלום ברצוני לברר שני דברים,
א. עד כה עבדתי בהוראה דרך רשת מוכרת שאינה רשמית וקרן הפנסיה הייתה מקפת מגדל. האם מומלץ לי להישאר בקרן זו (בעת מעברי) או שיש קרן פנסיה מועדפת יותר למורים?

ב. כמורה בחטיבת ביניים באופק חדש, למה מומלץ לי להיות חברה לצורך זכויות, הטבות ופנסיה, בהסתדרות המורים או בארגון המורים?
תודה
מירה
04/09/2016 15:40
שלום
רציתי לדעת האם עלי לשלם דמי חופשה ומחלה לעובדת משק בית שעבדה אצלי 9 חודשים סהכ 14 פעמים .
7.5 שעות בממוצע בחודש ( מס חודשים עבדה פעמיים בחודש ומס חודשים עבדה רק פעם אחת בחודש, כל פעם 5 שעות )
השכר עבור שעה 60 ש״ח סהכ 300 ש״ח ליום עבודה.
בחודש האחרון לעבודה היא היתה בשבועיים מחלה כשביום ה-10 הייתה אמורה לבוא לעבוד ולא הגיעה .
האם אני צריכה לשלם לה גם יום מחלה ?
אם כן כמה ?
תודה
תומר
04/09/2016 14:49
אני עובד באבטחת בתי משפט (עובד מדינה)
חליתי במחלת הנשיקה ולא עבדתי חודש וחצי
בגלל שהתחלתי לעבוד לפני חצי שנה כמעט ולא היו לי ימי מחלה (וגם מה שהיה היה שווה רק 4 שעות)

האם אני יכול לתבוע את הביטוח הלאומי או משהו בסגנון?

מאז שהשתחררתי אני עובד ומשלם ביטוח לאומי (ממרץ 13)
מוסטפה
04/09/2016 14:14
שלום רב, התחלתי לעבוד במקום עבודה בינואר 2015, מקום העבודה משלם דמי הבראה בחודש אוגוסט, לא שולמו לי דמי הבראה בטענה שלא השלמתי שנת עבודה מלאה וישולם לי ב-2016 סך שנה ו-7 חודשים.

כעת נאמר לי שמשלמים עבור 2015 בלבד וב-2017 ישלמו על 2016 כך יוצא שחייבים לי כל הזמן הבראה עבור 7 חודשים עד לפנסיה או פיטורין.

האם יש תוקף חוקי להחלטה זאת של המעסיק?

תודה
יעל הורביץ
04/09/2016 14:00
שלום, האם מי שמקבל קצבת זקנה חלקית וגם עובד ומקבל דמי הבראה, בחודש בו קיבל דמי הבראה הכנסותיו נחשבות לגבוהות יותר ממה שמותר עי הביטוח הלאומי?
תודה, יעל.
דפנה מור
01/09/2016 15:11
המעסיק שלי משלם הוצאות רכב ואני זכאית אבל הרשיון רכב שלי בשמי ובשם אמי. הרכב אצלי קבוע ואני משתמשת ברכב להגיע לעבודה. בכוח אדם אמרו לי שהרכב צריך להיות רק בשמי ולכן אני לא אקבל הוצאות רכב חודשי. אני מבקשת לדעת אם זה אכן החוק.
תודה
עורך דין
04/09/2016 10:17
שלום דפנה

מוטב לפנות בשאלה זאת אל ועד העובדים במקום עבודתך. סביר שימצאו לך פתרון יעיל ומהיר.

בהצלחה
דפנה
04/09/2016 13:16
אני אדבר איתם אבל השאלה שלי אם יש הגדרה בחוק לגבי בעלות רכב וזכאות לקבל הוצאות רכב.
תודה
ספיר
04/09/2016 12:46
צהריים טובים,

אם אדם חתום על חוזה לתחילת עבודה מתאריך עתידי מסויים ונאמר לו בע"פ שגם אם יתחיל בפועל כמה ימים מאוחר יותר זה בסדר מבחינתם.

השאלה היא האם המשכורת הראשונה תחושב מהתאריך המצויין על החוזה או מהיום בו הגיע האדם לראשונה בפועל?
אציין שמדובר בשכר גלובלי.
דניאל
04/09/2016 12:44
אני עתידה ללדת בעזרת השם בסוף נובמבר הריון ראשון כך שאיני יודעת כלכך איך זה הולך.

האם אני יכולה להחליט מתי לצאת לחופשת לידה ופשוט ככה להודיע למעסיקים? יש זמן מוקצב שצריך להודיע לפני?

האם אני יכולה להוציא מחלה על הימים האלה עד הלידה גם אם זה 3 או ארבע שבועות לפני המועד?

והאם מגיע לי אבטלה לאחר החופשת לידה, השאלה שלי היא מכון שעבדתי במשך שנה וחצי במקום מסוים התפטרתי למען עבודה חדשה במהלך השבוע ניסיון בעבודה החדשה סיפרתי שאני בהריון וכמובן שהיה תירוץ אחר למה אני לא מתאימה בכל מקרה זה היה בתקופה שכבר היה חופש פסח התחלתי לעבוד בתחילת חודש מאי ועדיין עובדת באותו מקום.

האם יש לי את התנאים של קבלת אבטלה גם אם חסר לי תלוש של חודש?

יודעת ששאלתי הרבה אשמח לתשובה
הדסה
04/09/2016 12:42
קיבלתי שמירת הריון בגלל סיפוליוזיס יצאתי לשמירה בשבוע 37 והייתי בטוחה שלא אוכל לקבל על זה כסף כי יהיו לי פחות מ30 יום בבית..
יצא מצב שילדי בשבוע 41+2 ועברו 30 ימים.
הבעיה שפעמיים מתוך ה30 ימים באתי לעבודה לשעה שעתיים לא כדי לעבוד פעם אחת למסיבת סיום ופעם אחת לשיחת נהלים והחתמתי כרטיס וקיבלתי את השעות האלה..
רציתי לדעת האם זה יעשה לי בעיה בלקבל תשלום על שמירת הריון
עידית
04/09/2016 12:41
בתאריך 25/8 עבדתי בסוף היום הגעתי מאוחר מאד הביתה ומסיבות נוספות הבנתי שזה סופי לא יילך ולכן הודעתי למעסיק על התפטרות מטעמי אמהות. המעסיק וויתר לי על שבועיים הודעה מראש וב- 29/8 קיבלתי את מכתב הפיטורים שבו אני מפוטרת מתאריך 26/8.
עבדתי 10 שנים, הילדה בת 6.5 חודשים כרגע, חזרתי מחופשת לידה ואז התפטרתי.

האם אני זכאית לדמי אבטלה? מה לעשות עכשיו? עליי לחתום מהיום כבר? כמה אבטלה מקבלים?
ילדים
רינה
04/09/2016 11:19
שלום בני הוכר 100 ילד נכה הוא בן 10 חודשים. אני עובדת במקום העבודה הנוכחי כ5 חודשים בשל מעקבים רבים במרפאות חוץ וטיפולי פיזיותרפיה מידי שבוע אני נאלצת להעדר רבות מן העבודה. האם אני זכאית לים מחלה מהיום הראשון וכן לשעות החזר בגין הטיפול ביחד כפי שמגיע להורה לילד נכה. תודה
חנוך ליבוביץ
04/09/2016 11:18
אישתי ילדה בתחילת אוגוסט והמעסיק הודיע לה שלא תקבל משכורת 13 כי זה יפגע לה בדמי הלידה. האם זה נכון?
מאיר
04/09/2016 10:58
שלום רב
בשיחת הפיטורין סוכם שאתחיל את תקופת ההודעה המוקדמת (של 3 חודשים על פי ההסכם) מיד לאחר ניצול ימי החופש העומדים לזכותי.
בתקופת ניצול החופש נפגעתי עקב נפילה מאופניים ,פגיעה שכללה שבר בכף יד , ניתוחים ואשפוז,
למעשה עד היום אני בחופשת מחלה,
אציין שממקום העבודה המשכתי לקבל שכר לתקופת ההודעה המוקדמת על פי ההסכם,
פניתי לביטוח הלאומי ותגובתם הייתה , לא מגיע לך כי עומדים לזכותך 62 ימי מחלה אצל המעביד,
פניתי למעביד ותשובתו הייתה " לא מגיע לך כי את מכתב הפיטורין קיבלת בטרם קרות התאונה "
בינתיים כאמור אני בטיפולים ואינני מסוגל לחפש עבודה אחרת
מה הן זכויותיי?
תודה
יוני
04/09/2016 00:25
א.נ.
אני עובד באזור חיפה והוטל עלי להגיע לישיבה במשרדי החברה באזור ת"א, האם מגיע לי תשלום עבור זמן הנסיעה מחיפה לת"א וחזרה?
עורך דין
04/09/2016 09:32
שלום יוני

לפי החוק אינך אמור לקבל תשלום עבור זמן נסיעה מהבית לעבודה ובחזרה אלא אם יש לך סיכום חוזי אחר מול המעסיק.

בהצלחה
יוני
04/09/2016 10:53
תודה על המענה המהיר, יחד עם זאת, מקום העבודה הקבוע שלי הוא בחיפה(שהוא גם אזור מגורי) ופעם בחודש אני נדרש לנסוע לת"א לישיבה, האם ע"פ חוק גם במקרה זה אני לא זכאי לתשלום עבור הנסיעה? תודה מראש
יוני
משה
04/09/2016 10:52
שלום, אני רוצה לדעת מה באפשרותי לעשות עבדתי ליפני כחודשיים במיון דואר תל אביב והמעסיק עדיין לא נתן לי תלוש משכורת ושילם לי חלק מהמשכורת אני מיתקשר אליו הוא מסנן אותי לא רוצה לתת לי את מה שמגיע לי. מה עלי לעשות???? תודה
ל.ש
04/09/2016 10:26
שלום, אני מקווה שזה המקום לשאלה.

אני בחופשת לידה כרגע וקיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי כחוק.

המעסיק שלי צריך לשלם לי דמי הבראה החודש כשיש חפיפה בין תקופת הזכאות שלי לדמי לידה לבין החודש בו נצבר לי ותק של עוד שנה בעבודה ואני זכאית לתשלום הבראה.

השאלה שלי היא האם ביטוח לאומי ידרוש חלק מהסכום בטענה שהם שילמו לי על החודשים האלו וכל הכנסה מעבר לזה תגרום לאיזשהו חוב אצלהם?

במכתב המפרט את דמי הלידה היה רשום כי אם אקבל תשלום בעבור הזמן הממומן אני מחוייבת להצהיר עליו ולהחזיר להם כספים.

בפועל איני עובדת כרגע.

תודה מראש
jook
04/09/2016 10:25
הי,
אני עובדת במשרה מלאה עבור שכר גלובלי, אשר מכיל מרכיב שעות נוספות.
מדי 7 שבועות נקבעת לחלק מהעובדים תורנות משרד ל 4 שעות ביום שישי.
שבוע שעבר לא התייצבתי, הייתי בחופש ושכחתי. בדרך כלל נהוג שנקבל תזכורת בהודעה, ולא קיבלתי.
עכשיו הודיעו לי שיורידו לי חצי יום חופש.
האם זה מותר?
הרי מדובר בשעות נוספות שבממילא אני ממלא במהלך השבוע.
תודה
ג'וק
טלי
04/09/2016 10:20
שלום, אחי קיבל דרישת תשלום חוב מהמוסד לביטוח לאומי על חוב מחודשים 10-12 של שנת 2009. המכתב נשלח באוגוסט 2016. להבנתי זה אומר שלא עברו 7 שנים ואין התיישנות.. במכתב עצמו רשום "מאחר שזו הודעתנו הראשונה... נפחית קנס והצמדה.. " אחי זוכר בוודאות שלפני כמה שנים היה בביטוח לאומי והסדיר כל חובות שנשארו אחרי הצבא.

האם יש דרך להמנע מתשלום החוב הזה? או לדרוש מביטוח לאומי את הקבלות על תשלומים שבוצעו בשנים אלו?
רועי בר נתן
01/09/2016 18:50
שלום עורכי דין מכובדים,

האם בעקבות אישפוז יום פסיכיאטרי (מ09:00 עד 14:00) מקבלים ימי מחלה?

תודה רבה!!!
עורך דין
04/09/2016 10:15
שלום רועי

אם יש לך אישור מחלה מהרופא התשובה חיובית.

בהצלחה
פלורינה
01/09/2016 21:37
אני הייתי מורה לאנגלית בביה"ס -ערב במשך שנתיים והשנה הודיעה המנהלת שכמות התלמידים שנרשמה לביה"ס מאוד קטנה ואין לה מספיק שעות לתת לי.
היא לא אמרה לי שהיא מפטרת אותי אלא רק שהשנה היא לא תזדקק לי.
מה אני אמורה לעשות בנידון? האם אני אמורה לקבל על השנה פיצויים? כי מכתב פיטורים היא לא נתנה אלא רק הדגישה שהשנה הם לא צריכים אותי.
תודה מראש ! פלורינה
עורך דין
04/09/2016 10:10
שלום פלורינה

היה ועבדת שנתיים וכעת המעסיקה הודיעה לך שהיא "לא צריכה אותך" הרי שהיא פיטרה אותך, וככל הנראה גם בדרך לא חוקית - ללא שימוע, ללא מכתב פיטורים וללא תשלום זכויותיך.

פני אליה במכתב דרישה מסודר, לבד או באמצעות עורך דין.

בהצלחה
מאיה
01/09/2016 23:03
היי אני עובדת שעתית שמתוגמלת בבונוסים הנגזרים מהפרמטרים הבאים:עמידה ביעדים תפוקה כמותית ואיכותית ועמידה בשעות עבודה מסוימות. בעקבוץ בעיות משמעת שאינם נכללות בפרמטרים לקבלת הבונוס המנהלת החליטה לחלט לי מחצית מהבונוס חוקי לא חוקי?אשמח להסבר תודה
עורך דין
04/09/2016 09:59
שלום מאיה

על פניו נשמע שהתנהלותה של המנהלת אינה תקינה. יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את חוזה העבודה שלך ותנאי העסקתך בפגישה אישית מול עורך דין מטעמך.

בהצלחה
אירנה
01/09/2016 23:50
בעלי לקח חופש מהעבודה למספר ימים והודיעה כך כבר לפני חצי שנה. לפני שבועיים גילינו שאנחנו נוחתים בארץ רק בשתיים לפנות בוקר. הוא פנה למעסיק שלו וביקש להיות בחופש גם בשמיני לחודש יום הנחיתה או להיות משובץ במשמרת ערב כך שיהיה לו זמן לנוח אחרי הטיסה. אבל המנהל שלו התעלם ממנו ושיבץ אותו בסידור לתחילת עבודה משבע בבוקר עד שבע בערב. מה שמשאיר לבעלי כשעתיים שינה לפני משמרת של 12 שעות במקרה שלא יהיה עיכוב בטיסה.
האם מותר למעסיק להכריח את בעלי לצאת לעבודה או שיש חוק כלשהו שמגן עליו?
עורך דין
04/09/2016 09:57
שלום אירנה

התשובה חיובית. המעסיק רשאי לשבץ את בעלך למשמרת אם לא אושרה לו חופשה ביום זה.

בהצלחה
ארז
02/09/2016 02:11
פוטרתי לאחר 15 שנים בחברה ואני רוצה את מספר הטלפון שילך איתי, המון אנשים שעזבו קיבלו את המספר איתם אבל איתי הם הולכים בדווקא
אני יודע שהיה משפט בנושא ונקבע שהמספר משוייך כבר לעובד לאחר כל כך הרבה שנים
אבקש את עזרתכם בתקדים הזה
תודה
עורך דין
04/09/2016 09:54
שלום ארז

לעניות דעת אם מספר הטלפון היה שייך למעסיק מראש ולא נרשם על שמך, המעסיק אינו מחוייב להעביר לך אותו.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ