פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 489
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יוסף
12/02/2017 12:31
שלום רב,

כידוע משרה מלאה נחשבת ל186 שעות עבודה, מה שמעבר לכך הינן שעות נוספות.
מה קורה אם אני עובד 23 ימים בחודש? יוצא לי יותר
מ186 שעות, האם השעות הנוספות מעבר ל186 יחשבו לי לשעות נוספות?

לדוגמא:
אני עובד 9 שעות ביום. בחודש עם 20 ימים יוצא לי 180 שעות ובחודש עם 23 ימים יוצא לי 207.
פולר
12/02/2017 10:21
שלום
לפני כחודשיים הורידו לי כ500שח מהמשכורת הודיעו לי על זה ובלית ברירה הסכמתי. ההודעה וההסכמה בדיבור בלבד ללא חוזה. האם עתה לאחר תקופה של חודשיים אני עדיין יכול להתפטר ולתבוע פיצויים?
קריסטין
12/02/2017 02:10
במהלך שירותי הצבאי הוכרתי כחיילת בודדה וקיבלתי קצבת שאירים במקום אמא שלי (היא בחיים)אחרי כארבע שנים היא חזרה לגור איתי.בביטוח לאומי היא מוכרת כאלמנה וזכאית לסיוע האם ביטוח לאומי רשאי לסרב לה בגלל שהיא ויתרה על הזכויות שלה למעני (קיבלתי את הקצבה רק במשך שנתיים)
קריסטין
12/02/2017 02:04
התפטרתי מעבודה עקב מצב נפשי רערוע עם ותק של מעל שנה האם מגיעה לי בכל זאת פיצויים?
אמא עובדת
12/02/2017 01:34
שלום

במקום העבודה שלי נערכים כל תקופת זמן מבחנים כדי לעודד אותנו ללמוד ולרכוש ידע לצורך העבודה.
האם המעסיק יכול להכריח אותי לעשות את המבחנים האלה בזמן שאני בחופשת לידה?
והאם הוא יכול להחליט החלטות כלשהן לגבי, ע״ר זה שאני לא ניגשת למבחנים אלה (עקב היותי בחופשת לידה)?
אנונימית
11/02/2017 12:34
היתה לי שיחה לפני שבועיים עם חברת השמה. אני לצערי לא עבדתי כמעט שנתיים עקב בעייה בריאותית בגב. היו לי 8 חודשים שלמדתי. אך השאר לא מאחר וכאב לי. התחלתי לחפש עבודה אך שאלה אותי מישהי אם אני מקבלת ביטוח לאומי? על עבודה של משרה חלקית של 5 שעות שאותה אני יכולה לבצע כמזכירה. ישר אמרה שאם ככה אלך לעבוד בחנות. סה"כ אמרתי ששלחתי למשרה חלקית. אני אישה חכמה. וגם לא מסוגלת לעלות על סולם ולהביא נעליים. מה הקשר? רציתי לעבוד בעבודה מתאימה רק חלקית. בנוסף פעמיים אמרו שיצרו איתי קשר אם התקבלתי או לא ולא יצרו מעל שבועיים! הדבר גורם לי להרגשה של דכדוך...אפילו לא מודיעים לי באימייל או בנייד. מה לא ראוייה לתשובה? האם הדברים שסיפרתי חוקיים ואיך ניתן לתבוע במידה וארצה(יש לי הקלטת שיחה של עובדת ההשמה). לגבי הראויונות שלא חזרו והבטיחו לחזור לא הקלטתי לצערי.
רות
10/02/2017 14:41
עבדתי בשתי עבודות לפני היציאה לחופשת לידה כרגע רוצה להאריך את החופשת לידה רק בעבודה אחת זה אפשרי? העבודה השניה היא מהבית לכן לא רוצה להאריך אותה
יוסי
10/02/2017 08:56
הי אני מועסק כשלושה חודשי במקום עבודה, ובחוזה עבודה שלי המעסיק חייב אותי להודיע לו חודש מראש על התפטרות, וביצוע חפיפה של עשרים ימים לעובד חדש. במידה ועבר חודש מההודעה המוקדמת ולא ביצעתי חפיפה של עשרים ימים, אז בימי שישי וערבים אני צריך להגיע ולבצע את החפיפה. האם זה חוקי לחייב אותי למקום עבודה לכל כך הרבה זמן למרות שאני חדש שם?
אתי
10/02/2017 01:12
היי עבדתי בחנות נעליים במשך חצי שנה, ואז החלה הרעת תנאים צמצום שעות עבודה .
במשמרת האחרונה שלי עבדתי עד 10 וחצי והמנהל שינה בכוונה ל9 וחצי כי ככה בא לו. בלי לידע אותי וגיליתי זאת לאחר שעובדת שלחה לי את דוח השעות של אותו החודש.
יש עילה לתביעה ??
חן
09/02/2017 22:53
אהלן, בדקתי את נושא זיכוי המשמרות במס הכנסה עבורי, ואני מקבל זיכוי רק על התוספות של הלילות שלי ולא על השכר בסיס,
לדוגמא,
שכר בסיס שלי הוא 28 לשעה, במשמרת שנייה אני מקבל 35 לשעה, אז יש תוספת של 7 שקל
במשמרת שלישית יש תוספת של 10 שקלים.
חישבתי ואני מקבל החזר למס הכנסה בגודל של 15 אחוז מהתוספות, ולא מהשכר האמיתי שבו אני עובד בלילה, האם זה נכון והגיוני?
מלכה
09/02/2017 16:38
היי,פוטרתי ממקום העבודה שלי אחרי כמעט תשע שנים.מגיע לי הודעה מוקדמת של חודש ימים אם אני עובדת שעתי אבל בפועל שילמו לי פחות .לטענתם הם עשו חישוב של היקף המשרה שלי בשנה האחרונה ולפי זה שילמו.האם זה חוקי לקצץ כך למרות שבדוח גיליון השעות הם רשמו ימים מלאים?אשמח לתשובה
מקס
09/02/2017 16:35
אני עובד באבטחה ואני מקבל 35 שקל לשעה לעומת שאר העובדים שמקבלים 32, ב1.1.2017 היה את החוק הזה של העלאת שכר המינימום ולכולם המשכורת עלתה 32 ל35 ואצלי נשאר אותו דבר

האם מותר לו לעשות את זה? הרי לכולם צריך לעלות בההתאם
מרים
09/02/2017 11:29
אני מקבלת דמי הבראה כחלק מהשכר החודשי. בחופשת לידה קיבלתי את דמי הלידה מביטוח לאומי ולא קיבלתי את דמי ההבראה מהמעסיק על חודשים אלו. האם זה חוקי? האם המעסיק מחויב לתת אותם בכל מקרה?
רופא
08/02/2017 22:58
אני נמצא בתפקיד מנהל רפואי בתאגיד שהינו חברת בת של אחת מקופות החולים. ביקשתי לשנות את מקום מגוריי לאזור חדש בארץ הרחוק מעל מאה קילומטר ממקום עבודתי הנוכחי.
האם המעסיק שלי איננו חייב לדאוג לי לתפקיד זהה קרוב למקום מגוריי החדש?
ג'קי
08/02/2017 20:02
שלום רב אני עובד סוכן מכירות בחברה שמספקת מוצרי מזון למסעדות וחברות קייטרינג השכר שלי בנוי ברובו על העמלות בסך כ3% מהמכירות ובסיס 1500 שח לקוח של החברה פשט רגל ונשאר חייב לחברה סכום של כ220000 שח קיבלתי הודעה ממנהלת החשבונות שלי שתנוכה משכרי העמלה בגין 3% שהיא כ7000 שח הייתי מעוניין לדעת אם הדבר חוקי תודה
שמוליק
08/02/2017 19:48
שאלה במלוא הרצינות.
יש עובדת במשרדנו שלועסת מסטיק בפה פתוח ובקול רם, וגם מוציאה "קנאקים" מהאצבעות באופן בלתי פוסק.
כמה עובדים ניגשו והתלוננו בפניי.
האם אפשר להעיר לעובדת על הנושא (בעדינות ואנושיות כמובן)?

תודה
איומים
שמחה
08/02/2017 19:09
שלום
אני עובדת קבועה של משרד החינוך. מורה במקצועי. חווה זה שנה שניה התעמרות במקום עבודה כולל השמצות ופגיעה נפשית מצד המנהלת. לאחרונה המנהלת קיימה אתי שיחה וטענה כי על רקע חוסר שביעות רצונה מרמת היוזמה שלי היא מבקשת כי אבקש העברה למקום אחר וכי אם היתה המעסיק הישירה שלי היתה מפטרת אותי מייד. היא ממליצה לי לא להמשיך ואם אתעקש שכן היא תגרום לפיטוריי על רקע פדגוגי.
מה עליי לעשות והאם זה חוקי מה שהיא אומרת.
אני מורהה עמיתה בכיתות א ב ובשל טענות שקריות מצד חלק מהמורות היא רוצה להעביר אותי לתפקיד ל מורה עמיתה בכיתות ג ד ופרסמה זאת בוואטס אפ הבית ספרי

מה עושים
נטליה
08/02/2017 19:02
המעסיק הקודם שלי לא הפריש לי כספי פנסיה.
עבדתי אצלו במשך 11 חודשים.
פניתי אליו בנוגע לכך, הוא אמר שהוא ידבר על כך עם רואה החשבון שלו... בהמשך כשהמשכתי לשאול אותו על כך הוא הפסיק לענות לי להודעות.
מה עלי לעשות?
לירון
08/02/2017 15:42
מקום העבודה שלי מספק לי מגורים, מזון ודברים נוספים ולכן גובה ממני הוצאות קיום, האם הוא הגיוני שבחודש ינואר בלי סיבה מצוינת הוצאות הקיום שלי עלו, וכעט אני משלמת יותר על אותם דברים בדיוק?
שילי
08/02/2017 09:32
שלום
אני עובדת מס רב של שנים בחברת סיעוד נאלצתי להקפיא את עבודתי בעקבות מחלת אימי אני סועדת ומטפלת בה כאשר אושר לאימי מטפלת היא סירבה שגורם זר יטפל בה בחברה שאני עובדת נאמר לי שהם ינסו לטפל שאני יחזור לעבודה דרך טיפול באימי אך עובדת הסוציאלית לא אישרה להם זאת.
אין באפשרותי לחזור לעבודה כלל מפני שאימי אינה מוכנה שאף גורם יטפל בה גם במהלך השיקום חוץ מלקבל את הטיפול הרפואי הצוות לא טיפל בה כגון מקלחות החלפה רחצה אכילה וכו'
אני סועדת את אימי במהלך כל היום וכן מסיעה אותה לטיפולים לכן האם מבחינה חוקית יש אפשרות שאני עזוב את העבודה ויקבל את המגיע לי מבחינה חוקית מפני שזה מתמשך מס' חודשים ואני לא רואה צפי לחזרה לעבודה
(בנוסף אני גם ישנה אצל אימי גם בלילה)
רחל
08/02/2017 09:10
היי שואלת עבור חבר שלי

בעבודה שלו יש סידורי עבודה קבועים שבוע משמרות שבוע של 5 משמרות של יום ושבוע של 3 משמרות לילה, היום הודיעו לו שמחר רוצים שהוא יבוא ויחתום על חוזה שהוא מסכים שמעכשיו הוא יעשה 5 משמרות יום ושבוע אחרי 4 משמרות.

זאת אומרת שבערך 25 שעות חודשיות יותר (והוא מקבל שכר גלובאלי)

עכשיו לפי מה שאני מבינה זה הרעת תנאים השאלה אם הוא יכול לדרוש תוספת שכר?

או שאם הם מאיימים לפטר והוא לא רוצה לעזוב הוא צריך להסכים לזה והאם זו עילה לתביעה?

אה ואם זה רלוונטי הוא עובד שם כמעט 3 שנים..
חיים
08/02/2017 08:49
במידה וחלילה ישראל תמצא במצב של לחימה עקב התחממות הגבול ומגיע למצב של מבצע, האם מעסיק מחוייב לשלם בעבור ימי עבודה אם נבצר ממני להגיע למקום העבודה בעקבות הנחיה של פיקוד העורף?

האם זה תקף רק במצב שהלחימה מוגדרת כמלחמה או גם מבצע כמו שהממשלה הגדירה את הלחימות האחרונות בדרום.
אלירן
08/02/2017 08:46
אני עובדת מזה שנתיים בעמותה לילדי חינוך מיוחד עבודה קשה מאוד במסירות רבה כל השנתיים האלה קיבלתי מחמאות על עבודתי מטעם הממונים עלי ועשיתי את העבודה בצורה נאמנה ביותר בשיחה בע"פ כשהגעתי לעבודה הובטח לי כי עם כניסתי לעבודה בשעות אחה"צ יועלה שכרי כמקובל.

הגיע העת שהתחלתי לעבוד בבשעות אחה"צ ובאתי לבקש את העלאה שהובטחה לי עם כניסתי לעבודה לצערי הממונים עלי דחו אותי בטוענה על חוסר תקציב נשארתי עם אחריות יתרה אך על שכר מינימום...

מאחר ומדובר בעבודה שוחקת הדורשת אחריות ומסירות והשקעה של ימים ולילות מצאתי כי במידה וזה הערך השעתי שעליו אני אעלץ להמשיך לעמוד לא שווה לי להישאר במקום.

ניהלתי משא ומתן עם ההנהלה וראיתי שאין כיוון לשנות את המצב.

בנוסף, בתחילת עבודתי במקום, עבדתי בהקף של משרה מלאה ובשל שינוי התכנית אליה שוייכתי הוקטן הקף משרתי, כך שהורעו תנאי העסקתי (הובטח כי הורדת היקף השעות לא תזיק לגובה והם ישלימו לי עי הגדלת הערך השעתי שלי ולא עמדו בהבטחתם)...

חשוב לציין שבאם הייתי יודעת שאלו התנאים וזה המסלול וגובה השכר אותו הם מיעדים לי, הייתי מראש מחפשת מקום עבודה עם ערך שעתי גבוה יותר.

השאלה שלי האם זה נחשב לאי עמידה בהסכם כאשר היה ההסכם בע"פ?

והאם קיים אלמנט של הרעת תנאים?

האם מגיע לי פיצויים אם אני עוזבת מיוזמתי בשל העובדה כי לא השאירו לי הרבה ברירות היות והערך השעתי של תפקיד מסוג זה מחוץ לעמותה הנ"ל הוא גבוה בהרבה?
ואילו זכויות מגיעות לי בנסיבות הנ"ל?
רותם
08/02/2017 08:44
יש לי שאלה לגבי מקום עבודה שעזבתי לפני כשנתיים
אני עבדתי בטבריה וגרתי במנחמיה, קיבוץ בעמק הירדן. שולמו לי סך נסיעות לפי דלק וקמ.

עברתי לאחר כמה חודשים לקריות, מרחק גדול יותר פי כמה וכמה, וכשסיפרתי לכוח אדם הם לא רצו לבוא לקראתי ולא היו מוכנים למממן את הנסיעה. יתרה מכך, הם הורידו לי את תשלום הנסיעה היומי לפחות ממה ששולם לי, בטענה שמבחינת חוק יש מקסימום שהם צריכים לשלם, כרגע אין כסף לחברה והם לא היו מוכנים להשאיר את הסכום ששולם לי לפני זה בחישוב דלק וקמ.

האם זה נחשב להרעת תנאים והאם עדיין יש מקום לתבוע?
יש לציין שכשעזבתי הם חיכו אולי שעה וישר משכו את כספי הפיצויים אליהם!
תודה
לירון נזירי
08/02/2017 07:31
שלום, התחלתי לעבוד כמדריכת חדר כושר בקאנטרי. תעודת מגישת עזרה ראשונה שלי כבר לא בתוקף. נאמר לי לפני שהתחלתי לעבוד שהדרישה היא למדריכת חדר כושר+ תעודת מגישה ראשונה בתוקף. אמרתי להם שקיימת ברשותי רק התעודה של המדריכה. היום הם שולחים אותי ל4 שעות בערב של חידוש התעודה לאחר 8 שעות עבודה בבוקר. האם הם צריכים לשלם לי על זה גם שעות בנוסף לתשלום על ההשתלמות? אשמח לתשובה, תודה
נועה
08/02/2017 03:40
שלום אני עובדת במשרד מסויים קרוב ל4 חודשים, משרה מלאה 5 פעמים בשבוע, שעות קבועות ופעם בחודש יום שישי גם (אם זה משנה זו הייתה החלפה לחופשת לידה).. כעת המזכירה הקודמת שלו לא חוזרת בסוף ואני החלטתי לעזוב, כמובן שאמרתי לו מראש.. אבל עוד לא דיברתי איתו לגבי הפידיון ימי חופשה כי אני לא יודעת אם יש על מה לדבר בכלל כי אין לי מושג איך זה הולך, הוא אמור להפריש לי את הימים האלה? כמה ימי חופשה בכלל מגיעים לי עפ"י חוק?
בנוסף לפני העבודה הזאת עבדתי בתור ברמנית בבית קפה תקופה של שנה וחודש במשמרות ואני לא חושבת שהפרישו לי את הימי החופש שמגיעים לי.. איך אני מתנהלת מול זה? מה מגיע לי?
שיר
07/02/2017 15:02
הוצעה לי משרה של שעתיים בשבוע בהמשך אולי יותר. נמסר לי טלפונית שהשכר 50 שח לשעה וביקשו ממני: פרטי חשבון בנק וטופס 101. ובנוסף אישור ניכוי מס ממס הכנסה.
המעסיק ציין שאין תלוש שכר ושההסכם יישלח לי אחרי 4 ימים עבודה רצופים (במקרה שלי 4 שבועות).
אני מבקשת לדעת האם זה חוקי? האם כדאי לי להסכים להצעה בע”פ או לבקש הסכם כתוב לפני תחילת העבודה? מה לגבי תנאים נוספים כמו נסיעות וכד.
אשמח לתגובתכם
תודה
עורך דין
07/02/2017 15:14
שלום שיר

אין דבר כזה "אין תלוש שכר" יש חוק ברור בנושא. כנל לגבי תנאים סוציאליים להם המעסיק מחוייב לפי חוק.

התנהלות המעסיק לא נשמעת תקינה.

בהצלחה
שיר
07/02/2017 15:23
תודה רבה
רוני
07/02/2017 09:50
המעסיקה של חברה שלי קיצצה את משרתה ב50% ( דהיינו הרעת תנאי עבודה ) חברתי הודיעה על סיום ההתקשרות בניהן והודיעה לה כי המעסיקה חייבת בתשלום פיצויים + הבראה +ימיי חופשה אותם לא קיבלה במהלך 4 שנות עבודתה. , המעסיקה מסרבת לשלם

ידוע לי כי היה פסק דין עי' בית המשפט הארצי שפסק לטובת התובעת בגין קיצוץ של 10% ממשרתה

אודה על התייחסותכם ודעתכם לנושא
תודה
עורך דין
07/02/2017 13:03
שלום רוני

המדובר לכאורה על הרעה מוחשית בתנאי העסקתה של החברה, ומומלץ להפנות אותה בהקדם להתייעצות פרטנית מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
טל
07/02/2017 12:59
בס"ד
שלום וברכה,
חזרתי לעבודתי בחודש נובמבר . לאחר שעבדתי שנה שלמה בתקופת ניסיון וסיימתי את התקופה. לאחר שחזרתי החתימו אותי על חוזה ניסיון נוסף ל 6 חודשים, שוב תקופת ניסיון . נאמר לי שתקופת הניסיוןהנוספת היא כיוון שחזרתי עייפה ולא בכוחותי לאחר הלידה. בתקופה זאת חיפשו סיבות שלא להאריך לי את החוזה בכל דרך אפשרית. ונאמר לי כי לדאבונם כיוון שאני לא מתאימה לתפקיד. (כי אני רגשית מידי ומנהלת שיחות טלפון כמה דקות עם בעלי בעבודה) לא יאריכו לי חוזה . האם זה חוקי ??
רבקה
07/02/2017 09:51
שלום,

אם אני מגישה מכתב התפטרות ומבקשת שאת ימי החופשה שנותרו לי, אני אממש לאחר יום העבודה האחרון שלי- ז"א יום העבודה האחרון 27.3 ושאת ימי החופשה המעביד יתן לי בחודש אפריל - יש אפשרות שאני לא אקבל אישור לממש את הימי חופשה באפריל אלא שחודש בעבודה האחרון יהיה מרץ?

ואם אכן אני אסיים במרץ, בעקבות הסירוב למימוש ימי החופשה זה נחשב לי לפיטורים או להתפטרות?

כל המטרה היא בעצם לקבל תלוש שכר גם על חודש אפריל.

תודה
עורך דין
07/02/2017 12:48
שלום רבקה

למעסיק יש זכות מלאה לאשר או לא לאשר לך לקחת ימי חופשה שצברת במועד מסויים. אם ישארו לך ימי חופשה צבורים במועד סיום העסקתך המעסיק ישלם לך עבורם.

בכל מקרה אי אפשר לכפות על המעסיק יציאה לחופשה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ