פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 475
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אנונימי
13/04/2017 19:12
שאלתי היא קצרה
במידה ורופא תעסוקתי ממליץ לעבודה של חצי משרה במקום משרה מלאה. האם אני זכאי לקבל השלמה למשרה מלאה ממקום עבודתי או מביטוח לאומי? או לחלופין אני מאבד את הזכויות כמו במשרה מלאה בעקבות המלצת הרופא התעסוקתי.
תודה...
אביעד
13/04/2017 18:03
היי לצערי אמי חלתה סרטן השד..יש לה המון טיפולים שהיא צריכה לעשות רחוק מאזור מגורינו.בשל כך אני זה שלוקח ומחזיר אותה ממקום למקום
הבנתי שאני יכול להגיש פיטורים ולקבל פיצויים מלאים
א.האם זה נכון ומה צריך לעשות
ב.האם סרטן השד זאת מחלה שמאפשרת לעשות צעד כזה?
שירלי
13/04/2017 15:41
שלום

ילדתי בשעה טובה ב7/3/2017 מתי מסתיימת תקופת חופשת הלידה?
לא קיבלתי שום מכתב מביטוח לאומי לגבי הארכת תקופת הלידה (כפי שסןכם בחוק להוספת שבוע נוסף )אם אני מתכוונת להישאר כשנה בבית מתי עלי להודיע בעבודה ? כבר הודעתי למעסיק מראש על התכנון הזה .. עוד לפני הלידה האם יש צורך למלא טפסים מסוימים ?
בנוסף נכנס מענק הלידה ולאחר כשבוע נכנס עוד סכום כסף לא יודעת מה זה.
מתי פונים לגבי הילד השני לתוכנית החיסכון מהמדינה לרישום בביטוח לאומי ?

אנחנו מעוניינים להוסיף עוד 50₪ להפקדה החודשית.

תודה מראש סליחה על האורך
ניצן
13/04/2017 15:40
שאלה, הודעתי למעסיק כי אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה שלי לחצי שנה. לאחר מכן התבהר לי כי רק לאחר שאודיע על התפטרותי עלי להמתין כ 90 יום עד שאוכל לחותום אבטלה. אם כך, האם אני יכולה כבר להודיע כי אינני מתכוונת לחזור לעבודה? (אף על פי שכבר ביקשתי להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה). וגם, מה עלי לציין במכתב ההתפטרות? יש לציין שעברתי דירה לישוב חקלאי המרוחק מאזור העבודה... אם זה רלוונטי
ש.פ
13/04/2017 15:39
אשמח למענה בדיני עבודה, אני עובדת בחברת קייטרינג שמספקת גם את ההזנה לבתי הספר והגנים, יצא שלחופשת פסח המוסדות יצאו ב 3.4 . ואני יחד איתם, חייבת לציין שלמעסיק שלי יש עוד מקום שאני עובדת בו מדי פעם שכן עבד עד יום לפני החג. החופש המדובר הוא חופש מאולץ מבחינתי ולא מרצון. באם אין ימי חופשה מספיק מה קורה?

תודה
ליאור
13/04/2017 14:05
חג שמח!
בעלי עבד לפני מספר שנים בתחום האבטחה דרך חברת כוח אדם.

לאחר 5 שנים פוטר (עקב הפסד החברה במכרז) והפיצויים ששולמו עבורו היו עבור שכר של 30 ₪ לשעה, כאשר בפועל שכרו היה 50₪ (הם היו רושמים את זה כא.ש.ל, וכדומה)

יש עילה לדרוש הגדלה של הסכום ששולם? או שהחברה פעלה כחוק?
אלכס
13/04/2017 14:03
היי רציתי להתייעץ לגבי החוק של תשלום ימי חג. כידוע לי לפי החוק אם עובדים בערב חג ויום לאחר החג אז משלמים את החג עצמו. אך מה קורה כאשר המעסיק סוגר את המשרד בערב חג ולא עובדים באותו היום, האם לפי החוק הוא עדיין מחוייב לשלם על החג עצמו ?

תודה מראש לעונים.
שירן
13/04/2017 14:02
מצאתי בינואר עבודה מהבית, פקידת שיווק של חברה מוכרת, לא חתמנו על חוזה אך נפגשנו אני ושלושת השותפים,עברתי חפיפה וכל מה שצריך ויש מספיק פרטים והוכחות לעובדה שעבדתי אצלם כחודש.

המנהל הישיר אינו מסודר כלל, כאשר סיימתי את עבודתי במקום יצאתי לידי הנחה ששעות העבודה שלי רשומות אצלו כיוון שאני משתמשת בתוכנה שלהם וכפי שטרח לציין "ככה בעצם יודע שעשיתי את מלוא שעות העבודה שלי", אממה יומיים לפני קבלת משכורת מבקש ממני במייל שאשלח לו דוח שעות (לאחר התפטרותי המנומסת), שלחתי לו את הדוח היו כמה טעויות- תיקנתי ושלחתי, כאשר הגיע יום המשכורת אמר ש"התעכבת עם הדוח אין משכורת עכשיו אין מי שיוציא לך תלוש, אם את רוצה את הכסף תבקשי מבעלך (חשב שהוא עצמאי) שיוציא חשבונית על שמו ואני אעביר את הכסף (?!), הודעתי לו נחרצות שאין דבר כזה ושהוא ישלם לי ביטוח לאומי ומה שצריך- כמו שצריך! אמר תצטרכי להמתין לחודש הבא, בעלי דיבר איתו גם ואמר לי שירן אין ברירה צריך להמתין אז כמובן שהמתנו והחודש הזה הגיע.

מה1 לחודש סימסתי לו שלא ישכח שצריך להעביר לי משכורת והתגובה שקיבלתי היא "אמרנו שבעלך יוציא חשבונית!" אמרתי לו תקשיב אתה מנסה לעשות ממני מטומטמת וזה לא ילך לך- בעלי בכלל לא עצמאי! וגם אם כן לא היינו עושים דבר כזה.
לאחר מס' ימים שוב שלחתי הודעה ושאלתי בצורה מתורבתת מאוד באיזה תאריך לצפות למשכורת שלי? ענה לי תעבירי לי את הסכום שאני צריך לשלם לך- אמרתי לו יש לך את הדוח מסודר תעבור עליו אך בלי קשר סימסתי לו את הסכום.
מאז לא הייתה תגובה..
שלחתי שוב הודעה לפני החג אמרתי לו ***** אני מבקשת לדעת מתי נכנסת לי המשכורת? לא הייתה תגובה
היום סימסתי לו שוב וענה שאין זה אבוד כי הרואה חשבון שלו בחופש.
עניתי לו שזה ממש לא מעניין אותי וכיוון שהדוח אצלו כבר חודש וחצי עם שעות העבודה היה צריך לדאוג לזה ולא לחכות לרגע האחרון
אמרתי לו שזה זלזול וחוצפה אני עשיתי את עבודתי נאמנה ולא הגיוני שאני צריכה לרדוף אחריו בשביל השכר שמגיע לי. הודעתי לו שאותי זה לא מעניין מה יעשה אני רוצה את סוף החג את המשכורת שלי ואם לא אני לוקחת את זה כמה צעדים קדימה (חייבת לציין שטופס 101 חתמתי לו והעברתי לו את כל הפרטים הרלוונטים)

האם יש לי עילה לתביעה? מה עושים במקרה כזה?
לעזרתכם אודה,
שירן.
עדן
13/04/2017 14:01
התחלתי לעבוד בסופר בעבודה חדשה בערך שבוע , באחת המשמרות נכנסתי לקופה הראשית ולקחתי מישם סכין שבסוף המשמרת החזרתי אותה (הייתי צריך לסידור מדפים ויש לי סכין שהם מספקים אבל לא הייתה לי) בקצין ביטחון הגיע אליי היום והאשים אותי בגנבת סיגריות וטוען שככה זה נראה לו , כמובן שלא לקחתי אבל הוא בשלו ואני בשלי, אין דרך לפתור את זה במסגרת העבודה (אני לא מסכים לדבר כזה כי כמובן לא לקחתי ), הוא לא מוכן להזמין ניידת למרות שאיים כמה פעמים, האם כדאי לי להזמין ניידת באופן פרטי? או שיש דרך חכמה יותר?
שירן
13/04/2017 14:00
שלום לכולם,

שאלה בנושא עבודה.

עובדת שקיבלה עבודה זמנית של 3 ימים (קייטנת ילדים) התבקשה להישאר ביום שישי עד השעה 6.

מכיוון שהיא שומרת שבת היא ביקשה לא לעבוד עד מאוחר אלא לסיים כמסוכם מראש מוקדם יותר, המעסיק הנחה אותה לא להגיע בכלל...האם עליו לשלם בעד היום הזה?

האם קיים חיוב לתשלום כלשהו בשל ההתראה הקצרה? חשוב לציין שהעבודה סוכמה מראש ל3 ימים בשעות מוגדרות.
פיצויים לאחר ח...
13/04/2017 11:05
אם חזרתי לאחר החופשת לידה לעבודה והחלטתי באיזה שהוא שלב לעזוב אני זכאית לקבל פיצויים? עוד לא עברו 9 חודשים אלא 7 חודשים. עובדת באותו מקום יותר מ3 וחצי שנים.
א.א
13/04/2017 09:28
שלום,
אשמח למענה לכמה שאלות...
יום ראשון הקרוב הוא ערב חג, במידה ולקחתי חופש ביום זה באישור המעסיק, בכל זאת איני זכאית לתשלום עבור יום החג?

האם מעל 43 ש.שבועיות, אני תמיד זכאית לתשלום עבור שעות נוספות ללא קשר לשבוע עבודה בין 5-6 ימים?

כמה ימי חופש/מחלה אני זכאית ע"פ חוק בחודש?

במידה והחלטתי להתפטר ואני עובדת מעל 6 שנים במקום עבודתי, אני זכאית לפיצויים?

המון המון תודה מראש
עובדת במשבר
12/04/2017 18:30
היי

חברת HIGH-Q פסיכומטרי נמצאת כנראה לפני פירוק לאחר שבעל החברה הודיע לעובדים שלא ישלם משכורות ואכן לא קיבלנו משכורות. רציתי לדעת אילו זכויות יש לעובדים שלא מקבלים משכורות בגלל מצב כלכלי קשה של החברה ואפילו פירוק בבית המשפט. אין לי מושג בתחום ואני אשמח להבין מכם מה עושים עכשיו.

אציין כי חלק גדול מהעובדים הצטרפו לעורך דין שהגיש תביעה בשמם אבל אני לא. אילו זכויות יש לי מול HIGH-Q בהתחשב בכך שאני עובדת שם מעל שנתיים?
רועי
12/04/2017 20:46
לא מבין אותך... יותר מ-70 עובדים של high-q לקחו עורך דין שינהל את המאבק המשפטי בשמם ומטעמם, על מנת שיקבלו את הזכויות שמגיעות להם לאור פירוק החברה... למה לא הצטרפת? נסי לפנות לעורך הדין של העובדים גם עכשיו. סביר שיקבל את הייצוג שלך ואז לא תצטרכי לחפש פתרונות בפורומים אינטרנטיים.

חג שמח לך!
אנה
12/04/2017 18:32
שלום לכולם וחג שמח!

לפני מספר שבועות התקבלתי לעבודה עם שכר גלובלי. מכיוון שהתחלתי בסוף החודש, קיבלתי משכורת ראשונה עבור חודש מרץ ממש נמוכה. ולמרות זאת הורידו לי מס הכנסה.

במחלקת שכר טוענים שזה בסדר כי יש לי שכר גלובלי, אין לי הטבות מס (רק 2.75 נ"ז של אישה), ואני אמורה לשלם מס הכנסה מכל שקל.

זה נשמע לי מאוד מוזר. האם הם צודקים?
שיראל
12/04/2017 18:28
אני עובדת בחברה כבר שנה וחצי וברצוני לעזוב עקב חילוקי דעות מקצועיים.

במהלך החצי שנה האחרונה במסגרת בעבודה עשיתי התמחות לצורכי השלמת התואר.
ההתמחות כמובן הייתה ללא תשלום.

יש לי מכתב חתום ע״י החונך המאשר את ההתמחות ופרטי התהליך שעברתי. ברצוני לשאול האם קיימת האפשרות שבמידה ויתקשרו לברר פרטים ממוסד בלימודים לגבי ההתמחות ואותו חונך יחליט להגיד שההתמחות לא נעשה או כל דבר אחר.

האם הדבר הינו חוקי? האם יכולים לבטל לי את ההתמחות הזו? או שכל עוד קיים בידי המכתב החתום אין באפשרותם לעשות כלום.
רויטל
12/04/2017 18:24
החברה שאני עובדת בה בפירוק החל מנובמבר 16.
יש לציין שאת הפירוק יזמנו אנחנו העובדים בפנייה לבית המשפט. העורך דין שלנו מונה למפרק החברה .
כל התקופה האחרונה צויין לנו שב באחד למאי החברה תיסגר .
אני באמצע מאי יהיה שנה לעבודתי בחברה .
יום לפני ערב חג הודיע לי המפרק על הפסקת עבודתי החל מה 30 לאפריל
1. האם בנובמבר היה הפסקה של יחסי עובד מעביד מרגע שמונה המפרק ? למרות שלא יצאו מכתבי פיטורין לעובדים שנשארו .
2. האם מגיע לי פיצויי פיטורין ?
3. האם מגיע לי ימי הודעה מראש ואם כן כמה זמן ?
4.לא הופרש לי כלל לפיצויים ופנסיה עקב כך שהחברה נכנסה לפירוק ,מה עושים במקרה כזה ?

אשמח לתשובות
נטלי סויסה
12/04/2017 17:40
המעסיק של בעלי לא מעוניין לשלם לו את תקופת השבעה שישב על אמו שנפטרה בטענה שלא עבד אצלו 3 חודשים .האם זה תקין עפ"י חוק???
מציינת שבעלי התחיל לעבוד ב8.12.16 ,אמה שלו נפטרה ב2.3.17 לאחר השבוע הזה חזר לעבוד עד סוף החודש
אשמח לתשובה מהירה
יעלי
12/04/2017 15:54
שלום, עבדתי כמדריכת זומבה במתנ"ס מטה אשר עד שהסתיימו יחסיי עם המעביד רשמית ב22/12/16 . פיטרו אותי מהעבודה לאחר שלא היו מספיק נרשמות לחוגים שלי. הייתי אמורה לקבל פיצויים שהופרשו למשכורת מדי חודש בהתאם לסעיף 14.בגלל שביטלו לי שיעורים במהלך אוקטובר ואחר כך פיטרו אותי קיבלתי שכר מלא והודעה מוקדמת בחודשים אוקטובר- נובמבר. ב15/3/17 נסעתי למשרדי המועצה לבירור הזכאות שלי לפיצויים ומשבדקתי אותם עם הנהלת החשבונות נאמר לי שאקבל אותם ישירות לחשבון הבנק תוך 30 ימים. בפועל לא קיבלתי עדיין. אני מודעת לזה שעכשיו חגים, אבל שאלתי היא האם זו הלנת פיצויים מפני שרשמית אינני עובדת מה22/12? האם יש עילה לתביעה והאם לא מאוחר מדי להגיש תביעה?
בבקשה עיזרו לי אני טובעת בחובות כלכליים וכל שקל חשוב לי.
אולגה
12/04/2017 08:48
בוקר טוב ומועדים לשמחה

סיימתי לעבוד במקום אחד ב-8 לפברואר וב-9 לפברואר התחלתי לעבוד במקום אחר.

ב-8 במרץ המעסיק הקודם הפקיד לי את הכספים לתוכנית פנסיונית. ב-27 במרץ משכתי כספים מתוכנית פנסיונית שלי וסגרתי אותה.

מתי המעסיק החדש צריך להתחיל להפריש לי לפנסיה? כחודש וחצי ממועד תחילת עבודה אצלו הייתה לי תוכנית פעילה.

תודה רבה
עורך דין
12/04/2017 12:10
שלום אולגה

אם היתה לך קרן פנסיה פעילה במועד תחילת העסקתך המעסיק החדש אמור להתחיל להפריש כספים לפנסיה מהחודש השלישי להעסקתך ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

חג שמח
יולי
12/04/2017 08:52
המעסיק נותן כל חודש צ'ק שכתוב עליו ה-10 לחודש. כמה שאלות:

1. לפי מה שקראתי באינטרנט החוק מקנה למעסיק להתעכב 9 יום לאחר תום החודש שעליו עבדנו. האם זה אומר שעל הצ'ק צריך להיות התאריך ה-9 לחודש?

2. בחודשים האחרונים ה-10 לחודש יצא הרבה על שבתות וחגים. כיוון שהמשכורת בצ'ק, אין לי משכורת עד אחרי שבת או חג. האם הוא מחוייב להביא לנו צ'ק שרשום עליו תאריך שקודם ל-10 לחודש?

3. המשכורת ניתנת לי בצ'ק מודפס שמכונה אוטומטית לא קוראת. הדרך היחידה להפקיד היא באמצעות אנשי הבנק. כמובן לאחר 3 ימי עסקים שאפשר לעשות שימוש בכסף. הצ'ק צריך להיות כתוב לכמה ימים לפני ה10?
עורך דין
12/04/2017 12:09
שלום יולי

1. יכול להיות גם ה-9 לחודש. כן.
2. התאריך צריך להיות 9 לחודש לכל המאוחר. לאחר מכן המדובר על הלנת שכר.
3. ראי תשובה לשאלה 1+2

חג שמח
אפרת
12/04/2017 09:23
בוקר טוב וחג שמח

המעסיק נותן בכל חודש שיקים משכורת לכל העובדים, כאשר התאריך על השיק הוא ה-9 לחודש. עד שהשיק נפרע בבנק עוברים עוד 2-3 ימים לפחות ובתקופה של החגים זה זמן משמעותי. רציתי לדעת האם זה חוקי והאם אי המדובר על הלנת שכר? תודה מראש לכולם.

חג פסח שמח
עורך דין
12/04/2017 12:07
שלום אפרת

המעסיק יכול לתת שיק לתאריך 9 לחודש וההליך הבנקאי אינו באחריותו.

חג שמח
רננה
12/04/2017 09:25
שלום.
אני עובדת במשרה מלאה במשרת אמון.
בפועל, אני עובדת הרבה יותר (20-30 שעות) מהמשרה המלאה הקבועה בחוק.
המעסיק דורש ממני למלא שעות נוכחות (בהחתמת כרטיס במשרד, ובמילוי ידני בעבודה מחוץ למשרד).
באופן נדיר זה קורה שאני עובדת קצת מתחת לשעות העבודה החודשיות ואז המעסיק מוריד לי ימי חופשה.
כאשר אני עובדת יותר שעות הוא כותב בתלוש שאני עובדת שעות כנדרש בחוק ולא מה שעבדתי בפועל, וכמובן אינו משלם לי שעות נוספות (משרת אמון)

א. האם הוא יכול לדרוש ממני החתמת שעון נוכחות במשרת אמון?
ב.האם ע"פ ההחתמה והדיווח שלי, ובמידה ועבדתי פחות שעות הוא יכול להוריד לי ימי חופשה?

תודה
עורך דין
12/04/2017 12:06
שלום רננה

על מנת לענות לשתי שאלותיך יש להכיר ולבדוק את חוזה העבודה שלך, לא כל שכן כאשר המדובר על משרת אמון. עליך לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני, בחינת אופי העסקתך ושכרך בצורה מסודרת.

בהצלחה וחג שמח
אייל
12/04/2017 08:38
חג שמח... אם עבדתי במקום מסויים כמה ימים ולפני שהתפטרתי הודיעה לי האחראית שיש חוסר בקופה של 200 שקלים וצריכים להשתתף כולם כדי לכסות את החוסר (70 שקל בערך) ולא הסכמתי. לאחר מס' ימים התפטרתי. כשהגיעה העת של המשכורת אף אחד מהאחראים לא עונה לי. מה אני יכול לעשות?
אורן
12/04/2017 06:53
שלום וברכה.אני עובד בנגריה וכל פעם שאני חסר יום בעבודה מופיע לי בתלוש השכר קיזוז עבור שעות חסרות כלומר לא רק שאני מפסיד שאני לא מגיע מעבר לזה המעביד כאילו קונס אותי על שעות חסרות מופיע לי העדרויות ובצד השעות והסכום זה חוקי? אף פעם לא ניתקלתי בדבר כזה
אודליה
12/04/2017 00:09
שאלה במשך שנתי עונות אני עובדת כמדינה בברכה בישוב שלנו האם מגיע לי פיצויים
דנית
11/04/2017 21:04
היי, אשמח לתשובה

חודש שעבר מקום העבודה לא שילם לי נסיעות כראוי. והחודש החסירו ממני כסף. יש לי את כל השעות והימים שמורים. פניתי למנהל שלי לדעת מה קורה אתמול ואמרתי לו שאני מצפה לתשובה עוד היום.

הוא התקשר אליי היום בבוקר, ואמר שהיה טעות בהקלדה וחסר באמת כסף, ולגבי הנסיעות הוא אמר שצריך לחכות לאישור מוגדל. נראה לי הזוי לחכות לחכות חודש וחצי כדי לקבל את הנסיעות שלי כמו שצריך.. ולהיות כמה ימים במינוס עד שהם יאילו בטובתם להוציא צק.

אמרתי לו שחסר לי כמעט 1000 שקל במשכורת.. והוא מצידו אמר שזה לא.. כלומר גם בצק הם עומדים לגנוב אותי.
אשמח לדעת מה אני עושה מפה?
ליאור
11/04/2017 21:02
לפני שלושה חודשים בתאריך 16/01, התפטרתי מעבודה בה עבדתי חמישה חודשים אחרונים.
סיבת הפיטורים היא שעד אותו יום של התפטרות לא נאמר לי בשום הזדמנות שהעבודה היא עבודה על בסיס יומי (זה אומר שכשאין עבודה, רשאי במעביד להגיד לי שאני לא עובד לטענתו)

ההתפטרות נעשת דרך הודעת סמס ולאחר שהסברתי לו שמצאתי עבודה בה אני עובד באופן מלא כל החודש.
סיבה נוספת להתפטרות שקשורה לזה היא שהיו שלושה מיקרים בהם נאמר לי שאני לא עובד (פעמיים נאמר לי כבר שאני המתנתי לראש הצוות מחוץ לבית ובאחד מהפעמים הוחזרתי הביתה וקיבלתי עבור היום הזה יום עבודה מלא) בפעם האחרונה שקרה מיקרה כזה ונאמר לי שאני לא עובד זה היה כאשר במשרד שרובו ככולו יוצא ברית המועצות לשעבר חוגג את השנה האזרחית החדשה וכי ראש הצוות לקח יום חופש אחריו.

הוסבר לי שישנו צוות נוסף שעובד שכולם ישראלים ואינם חוגגים את היום הזה ואם אני רוצה יכול לעבוד איתם. לאחר שהסכמתי שכך יהיה נאמר לי על ידי מנהל העבודה שהוא לא לוקח אותי בחשבון ביום הזה וכי אני נישאר בבית. (בשיחה הזאת הוסבר לי בפעם הראשונה שאני נימצא בעבודה שהיא עבודה על בסיס יומי כמו שאמרתי בהתחלה). בגלל שגם אני גורם לעיכוב ובעיות בעבודה בגלל חוסר הניסיון שלי.

לאחר יומים מהשיחה הזאת החלטתי להתפטר ללא הודעה מוקדמת של חמישה ימים כחוק המתבקש (עד חצי שנה מעבודה יש צורך לספור יום אחד על כל חודש על מנת לתת הודעה מוקדמת להתפטרות). באותה שיחת סמס נאמר לי שמה שאני עושה הוא כנגד החוק וכי המנהל רשאי לא לשלם.

נוסף נאמר כי הוא ממש אבל ממש צריך אותי לעבודה שביום אחרי. (דבר שלא הבנתי, כי אם אני גורם לעיכוב ובעיות אז למה הוא ממשיך להעסיק אותי).

מה שקרה מאז המיקרה זה:

לא נעשה לי גמר חשבון עבור אותה תקופת עבודה.
לא שולם לי עבור הימים בהם עבדתי באותו חודש (6 ימים בפועל). מבקש לתת לי הסבר על מה שכדי לי לעשות על מנת לקבל את כספי כחוק ולא שקל יותר.
דיקלה
11/04/2017 20:59
שאלה לעו"ד דיני עבודה מומחה בלבד!

בעלי עובד בחול המועד כרגיל בעבודתו, האם בחול המועד מקבלים שכר שונה אחרי 5 או 6 שעות עבודה?

כלומר האם רשאי לעבוד יום מקוצר ולאחר שעות אלו יקבל 125%/150%?

בכל חול המועד הוא עובד כולל שישי כמובן.

עובד בחברה פרטית עם הסכם קיבוצי וחבר הסתדרות.

תודה וחג שמח
טל
11/04/2017 20:58
שלום. אני טל, בת 21.

התחלתי עבודה מועדפת בתחנת דלק, ועשיתי 45 שעות התלמדות. ביום הראשון שלי תדלקתי לנהג שברח מבלי לשלם על תדלוק בסך 220 שקלים. המנהלים רוצים שאשלם על כך מכיסי הפרטי. שאלתי אותם אם הם יורידו לי את זה מהמשכורת, והם אמרו שהם לא יכולים להוריד מהמשכורת, אני צריכה לשלם להם. כמובן שיש מצלמות. אני לא מרוצה מהמקום ואני חושבת שהוא מתנהל בצורה לא חוקית בעליל. דיברתי עם המנהלים בנוגע להתפטרות, והם אמרו שאם אני מתפטרת הם לא ישלמו לי על שעות ההתלמדות.

לפני הכניסה לעבודה נתנו לי לחתום על חוזה שאורכו 20 עמודים. התייעצתי עם סגן המנהל שהיה אתי בחדר. הוא בגיל שלי, עבד בתחנת דלק במשך שלוש שנים, חשבתי שאוכל לסמוך על המילה שלו. הוא אמר שזה חוזה סטנדרטי בלבד, אז קראתי ברפרוף, וחתמתי. וזו הייתה טעות גדולה.

לפי החוזה אם אני לא עובדת שלושה חודשים לפחות הם לא משלמים לי על התלמדויות בכלל, ובמקרה של גניבות במשמרת שלי אני משלמת על כך מכספי (כאמור, הם אמרו לי שאסור להם להוריד לי את זה מהמשכורת).
אפשר בבקשה ייעוץ? אני לא יודעת מה אפשר לעשות נגד.

תודה וחג שמח
הדס
11/04/2017 20:56
ערב טוב.

שואלת בשביל אחי: הוא עובד שכיר במקום עבודה כבר כמה שנים בעבודה שכוללת לפעמים להרים ולסחוב מוצרים כבדים, כבר הרבה זמן כואבת לו הכתף והשבוע התברר בבדיקת mri שיש לו 2 קרעים בגיד.

האם זה יכול להיחשב כתאונת עבודה?

ואם כן, האם זה פוגע בעסק עצמו באיזשהו אופן?

תודה וחג שמח

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ