פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 419
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מיכל
03/09/2017 21:01
אני סייעת מחליפה בגני ילדים ובצהרון אני גננת. במאי האחרון עבדתי בגן כגננת מחליפה בצהרונים ובבוקר כסייעת בערייה.

היה שם ילד בעייתי והסייעות אמרו לי להתרחק ממנו בגלל שהוא ממציא דברים. כמובן התרחקתי ממנו
למחרת אני מקבלת שיחת טלפון מהמעסיק שלי שהאמא של הילד טוענת שהכתי אותו. כמובן לא נברא כזה דבר.

האמא הלכה והגישה תלונה במשטרה. היום באתי לתת עדות למעשה והחוקרת אמרה לי שסוגרת את התיק כי למעשה זה מילה שלי נגד מילה של ילד בן 5.

עכשיו מה אני רוצה לשאול, האמא הזאת כמעט פגעה לי בפרנסה. מזלי בעירייה לא האמינו לה וגם לא בצהרונים
אבל עכשיו יש לי כתם של תיק פלילי. האם אני יכולה לתבוע את האמא ואם כן על מה?
עורך דין
04/09/2017 09:07
שלום מיכל

קשה מאד להשיב לשאלתך בצורה רצינית כי חסר המון מידע חשוב. בכל מקרה, אם האירועים מהותיים עבורך ולפני שתקבלי החלטה כיצד לפעול, מומלץ לפנות לפגישה עם עורך דין מנוסה, שיבדוק את המקרה וימליץ לך על דרכי פעולה אפשריות.

מומלץ כרגע לתעד את השתלשלות האירועים בכתב ובפרטים בכל מקרה.

בהצלחה
עדן
03/09/2017 21:02
שלום ותודה לעונים
עבדתי בשנים 2013-2014 במקום מסויים. מסתבר שלא נפתח לי תיק בחברת הפנסיה וכל הכסף שירד ממני נשאר אצל המעסיק. לא מדובר על סכום גדול משום שעבדתי במשרה חלקית אבל בכל זאת, כסף שלי.
המעסיק ישלם לי את הסכומים הרשומים בתלוש אבל אני יודעת שמגיע לי מעבר גם את הסכומים שהוא היה אמור להפריש מחלקו של המעסיק ולפיצויים וכמובן שזה היה אמור לצבור ריבית.
האם יש דרך לחשב את הכסף שמגיע לי? האם ניתן לקבל את הכסף בדרך כלשהי מהמעסיק?
עורך דין
04/09/2017 09:05
שלום עדן

כמובן שניתן לחשב את סכומי הכסף + הריבית שמגיעה לך במצב בו את מתארת. פני לחשבת שכר שתבדוק את הנושא עבורך בצורה יסודית.

בהצלחה
רני
03/09/2017 21:08
עשיתי מנוי לאתר לחיפוש עבודה לשנה בתשלום חודשי של 25 ש"ח לחודש. כעת מצאתי עבודה ואני מעונינת להפסיק את התשלום. זאת התשובה שקיבלתי: היי רונית

המנוי שנתי הוא מוזל ועל כן בהתחייבות.
במידה ונבטל אותו כעת, התשלום על 9 החודשים שכבר עברו יהיה 39 ש״ח לחודש במקום 25 במנוי המוזל.
נשארו לך רק עוד 3 חודשים כך שכמובן יוצא עדיף להשאיר את המנוי כפי שהוא.

בברכה
רני

האם זה חוקי? האם אוכל להודיע לחברת האשראי להפסיק לחייב את החשבון שלי?
עורך דין
04/09/2017 09:04
שלום רני

למרות שהמדובר על בעיה מול אתר חיפוש עבודה אין בשאלתך קשר לעולם דיני העבודה. אציע לך לעיין בתנאי השימוש של האתר בו את מנוייה. התשובות לשאלתך אמורות להיות כתובות שם.

בהצלחה
קארין
03/09/2017 21:24
במקום העבודה שעבדתי בו לפני הלידה מילאתי תפקיד מסויים. כעת נודע לי שאם וכאשר אשוב לעבודה התפקיד כבר לא קיים (בוטל) ואני מיועדת לתפקיד שממש לא מתאים לי לעשות (סוג של תפקיד נחות בהרבה).

האם אני זכאית לביטול ה90 ימים לחתום אבטלה במקרה שאתפטר לצורך גידול הילדה?

מה הזכויות שלי במקרה הזה מול מקום העבודה?
עורך דין
04/09/2017 09:03
שלום קארין

לפני שתחשבי על דמי אבטלה והזכויות "ביום שאחרי" כדאי לך לפנות להתייעצות עם עורך דין. המעסיק שלך עובר על החוק לכאורה. החוק בישראל ופסיקת בתי הדין לעבודה מחייבים את המעסיק להחזיר אותך לאותו תפקיד, באותה היקף משרה ומבלי לפגוע בתנאים שלך. גם אם התפקיד שבו עבדת בוטל, על המעסיק לתת לך תפקיד אחר וראוי, על מנת שלא תרגישי הרעה בתנאים שלך.

היה והמצב הנו כפי שאת מתארת, עליך לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין כאמור.

בהצלחה
גלית
03/09/2017 21:25
שלום, אני נמצאת בחופשת לידה מאז ה 1.5.17 שהסתיימה ב 15.8. מאז אני בחופשה ללא תשלום עד נובמבר- שאז הודעתי לפני הלידה שאחזור לעבוד (לקחתי חצי שנה להיות עם הקטן שלי). האם ניתן לחזור לעבוד ועדיין להתפטר למטרת גידול הילד חודש לאחר חזרתי? אני חתומה גם על סעיף 14, מה המשמעות של זה מבחינת פיצויי הפיטורים? תודה!
עורך דין
04/09/2017 09:00
שלום גלית

שאלת שאלה נפוצה שעולה בפורום פעמים רבות. אכן, לכל אם טריה שמורה הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד עד הגיעו של הילד לגיל 9 חודשים וללא סייג.

בהצלחה
לנה
03/09/2017 21:26
אשמח שתעזרו לי בנושא.

חזרתי למקום עבודתי ביולי 2016 , הייתי בדיוק בתחילת הריון וילדתי במרץ 17 לקחתי חופשת לידה 3 חודשים עד יולי 2017 ולקחתי עוד חל"ת עד אוקטובר של עוד 3 חודשים. ואני לא רוצה לחזור לשם לא החלטתי עוד אם להשאר עם הילדה בבית או לחפש עבודה אחרת, יש לי ותק שם של שנה וחודשיים עם חל"ת שלקחתי.

האם מגיע לי פיצויים? אם אני מתפטרת לטובת גידול הילד? ובמידה וכן אם אני מוצאת עבודה אחרת עדיין מגיע לי? אשמח לתשובה כי אני ממש לא מבינה בנושא
עורך דין
04/09/2017 08:59
שלום לנה

בהחלט יגיע לך לקבל פיצויים אם תחליטי להתפטר לצורך טיפול בילד.

בהצלחה
קורל
03/09/2017 21:27
היי יש לי כמה שאלות לגבי החופשת לידה.
1. אם אני זכאית לדמי לידה ( עבדתי עד חודש 2 ) ו7 חודשים אני יושבת בבית ללא עבודה. אבל הבנתי אם אני לא טועה שאני מקבלת תשלום כי עבדתי מתוך 22 חודשים 15 חודשים זה נכון ?.. אשמח להסבר.
2. והאם בעלי זכאי לקבל מעבודה שלו חופש לגבי הלידה וכמה זמן ? ואם הוא יכול להוציא ימי מחלה במקום ימי חופשה ?
אשמח לתשובות תודה
עורך דין
04/09/2017 08:56
שלום קורל

אם יש לך תלושי שכר לפי הנדרש בחוק, תוכלי לקבל דמי לידה. יש באתר זה סקירה מקיפה מאד בנושא חופשת לידה - תקראי אותה ותדעי בדיוק מה מגיע לך וכמה.

לגבי בעלך, שוב, אפנה אותך ואותו לקריאה של כתבה אודות הזכויות שלו לאורך חודשי ההריון, בלידה ולאחריה - הכל כאן באתר.

בהצלחה
אלה
03/09/2017 22:50
אני עובדת אצל בן אדם פרטי ב3 חודשים הראשונים נתן לי תלוש משכורת אחרכ אמר שזה אצל הפקידה שמור ולא מסר לי את התלוש עבדתי אצלו שנתיים והתפטרתי מיוזמתי עכשיו שביקשתי את כל התלושים הוא מסרב למסור לי אותם . האם אני יכולה לתבוע אותו על כך ?
עורך דין
04/09/2017 08:54
שלום אלה

קיימת באתר זה סקירה מלאה בנושא אי מסירת תלושי שכר לעובדים והזכות לתבוע את המעסיק ולקבל פיצויי כספי בשל כך. מומלץ לקרוא אותה לאור התנהלות המעסיק במקרה שאת מתארת.

בהצלחה
אלי
03/09/2017 23:30
שלום וערב טוב

אני עובד שכיר בחברה עם 45 עובדים באזור השרון. בלי שמות כרגע. אני מועסק במסגרת משרה מלאה מאז שנת 2007 ברציפות. היום בבוקר המעסיק הוציא לעובדים מסמך כתוב, שניתן לכול העובדים ביד. הכותרת שלו היא שינוי נהלי עבודה בחברה החל מ-9 לספטמבר.

במסמך יש כל מיני הנחיות שמשנות נהלים (שמעולם לא נכתבו) לפיהם עבדתי מהיום הראשון בחברה. אני ועובדים אחרים. חלק מהנהלים שהוחלט לשנותם, פוגעים בעובדים וחלק מהנהלים לא פוגעים בעובדים.

עדיין, המעסיק קיבל את ההחלטות על דעת עצמו ולדעתי יש כאן הרעה בתנאים שלי. איך אפשר לדעת איפה אני עומד חוקית?
עורך דין
04/09/2017 08:53
שלום אלי

לכל מעסיק שמורה הזכות הניהולית לשנות נהלי עבודה בחברה שהוא מנהל. יחד עם זאת, ברור שיש להקפיד על זכויות העובדים ולא לפגוע ולהרע את תנאי העסקתם. אם אתה חש (וזה עניין אובייקטיבי) כי תנאי העסקתך הורעו משמעותית בשל שינוי נהלי העבודה, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שכן יש לבדוק את הנושא לפרטים על מנת לקבל החלטה מושכלת לגבי האפשרויות העומדות בפניך ודרכי הפעולה הרצויות מבחינתך.

בהצלחה
פיטורים
צחי חזות
04/09/2017 00:26
פוטרתי מהעבודה וקיבלתי הודעה מוקדם האם בזמן החודש זמן שנתנו יכולים לדרוש ממני לא להגיע להעבודה יום אחד תודה
עורך דין
04/09/2017 08:48
שלום צחי

זכותו של המעסיק להורות לך שלא לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת, אך בכל מקרה יצטרך לשלם לך שכר מלא עבור הימים האלה.

בהצלחה
יאנה
03/09/2017 20:58
שאלה בדיני עבודה,
במשרה של 8 שעות, המעביד החליט (עד כה היה נהוג לצאת חופשי ללא החתמה) לאפשר הפסקה רק בתוך המשרד, ומי שיוצא מכותלי המשרד יחתים כרטיס ויקוזז לו מהשכר.
מה מאפשר החוק? האם תקין? אסור כבר "להתרענן" מחוץ למשרד??
דנה
03/09/2017 20:04
שלום, העסקתי בביתי מטפלת לתינוקת במשך שנה וחצי בשכר של 6500 שח לחודש. המטפלת בת 70 ולכן לא הפרשתי עבורה כספים לקרן פנסיה. האם המטפלת זכאית לפיצויי פיטורים ומה גובהם? תודה
דנה
03/09/2017 14:49
הבנתי שאם אני מושכת את כספי הפיצויים שלי כולל תגמולים (שאין לי מושג מה זה אומר..) יקחו לי 36% מהסכום כולל הורדה בזכויות הפנסיה..?!
זה אמור להיות ככה כי היא אמרה את זה בטון איומי.?!
אביטל
03/09/2017 13:43
התחלתי לעבוד בעבודה כלשהי ואני עובדת שם כמעט חודש. מידי יום אני ניגשת למנהלת בטענה שהיא לא החתימה אותי על טופס 101 והיא "מנפנפת" אותי. אני צריכה את המשכורת והכסף אבל איני מוכנה לעבוד ככה. האם יש דרך "לאיים" עליה שחובת החתימה? אינני רוצה להתפטר.
סמדר
03/09/2017 13:41
שואלת בשביל חברה: בתחילת יולי היתה בראיון עבודה וסוכם כי תתחיל לעבוד בחברה. התאריך נותר פתוח עד לפיטוריה של העובדת הקיימת.

בסוף חודש יולי הודיעו לה שתתחיל לעבוד בחברה ב- 3/9. במשך החודשיים הנ"ל היא בקשר רצוף עם מנהלי החברה וזומנה לחתום על חוזה שבוע לפני תחילת עבודתה (דהיינו 3/9).

במעמד זה הופתעה לגלות כי החוזה לא היה מוכן ונאמר לה כי העובדת הנוכחית זומנה לשימוע והודיעה להם במעמד השימוע כי לא יוכלו לפטרה מכיוון שהיא בטיפולי פוריות ואף הוכיחה להם את זה מגובה באישורים רפואיים. חשוב לציין כי במהלך החודשיים הנ"ל הפסיקה חברתי בחיפוש עבודה ובמקביל דחתה הצעות עבודה רלבנטיות וזאת כי ידעה שתחילת עבודתה היא 3/9. יומיים לפני תחילת עבודה קיבלה חברתי הודעה מאחד המנהלים כלא תוכל להתחיל לעבוד אצלם וכדאי שתתחיל לחפש עבודה וכפיצוי הוצע לה שכר לחודש ספטמבר.

השאלה: חברתי במהלך חודשיים לא קיבלה שכר ואף לקחה הלוואה כדי לשרוד חודשיים אלה וכל זאת בידיעה כי מתחילה לעבודה ב- 3.9.

האם מגיע לה פיצוי מעבר לשכר חודש ספטמבר? שהרי בגללם דחתה מקומות אחרים ונשאר קירחת משני הצדדים. מה גם שנכנסים לתקופת חגים והסיכוי למציאת עבודה נמוך. מה אומר החוק, אך עליה להתנהג? מה עליה לעשות?

תודה לעונים
אריאנה
03/09/2017 13:37
שלום לכולם,

ברצוני להתייעץ מולכם עבור מקרה אישי שכרגע אני חווה ואיני יודעת כיצד להגיב למצב.

בשיחת ההיכרות עם בעלת העסק נאמר לי על ידה שאם אעמוד בקריטיונים של העסק אצטרך לחתום חוזה עבודה של שנה ובמידה וארצה לעזוב לפני אצטרך לשלם מיכיסי את ימי ההתלמדות שניתנו לי שהם כאמור בשווי של 1500ש"ח.

מציינת ומחדדת נאמר בעל פה חוזה לא נחתם !
עם התחלת העסקתי בעסק הנ"ל יצא מצב שבו הגעתי ל -4 ימי עבודה שאותם ביצעתי במקומות שונים בארץ כאשר הנסיעות מכיסי ובכל יום שכזה נכחתי בין 8-10 שעות עבודה בעסק.

בכל הזמן הזה של ימי ההתלמדות שנערכו אחת לשבוע ביקשתי מהמעסיקה באופן ישיר לראות את החוזה עבודה על מנת שאוכל לחתום עליו ובנוסף לחתום טופס 101.
את הטופס 101 חתמתי רק כאשר הוכשרתי לצאת לשטח ולנהל באופן עצמי יום עבודה מלא מול לקוחות.
(עדיין לא נחתם חוזה עבודה)
טרם יום עבודה זה נתקלתי בעסק שלא עובד לשביעות רצוני ואף מטעה את לקוחותיו, כשהצפתי את בעיית הטעיית הלקוחות מול מנהלת העסק נאמר לי על ידה למכור תירוצים נוחים ללקוחות ולהחליק את זה בדרך עדינה.
ובנוסף לכל זה ביום עבודתי נתקלתי בקשיי תפעול לוגיסטיים שהביאו אותי לסף קריסה והחלטתי שהמאמץ ונתינה אל מול מעסיקה שאינה יכולה לספק שירות תקין ללקוחות אינה לרוחי והודעתי לה שאני מסיימת את עבודתי מולה בשיחת טלפון שהתקיימה בנינו, השיחה הסתיימה בכך שנאמר לי על ידי מנהלת העסק למסור את כל שעות העבודה ונלווים כגון דמי נסיעות למזכירה שלה ובכך דרכינו נפרדו.

היום בשיחה שביצעתי מול המזכירה נאמר לי פתאום שאני לא זכאית לתשלום ימי הלימוד כולל דמי הנסיעות שלי באותם ימים אלא שאני אקבל אך ורק תשלום עבור יום העבודה שביצעתי כביכול באופן עצמאי.

זאת בטענה שהסכמתי בעל פה לחוזה שלא נחתם מעולם.

חוקי או לא?
ליאת
03/09/2017 12:50
היי
כיום אני נמצאת במינוס של ימי חופשה ובתקופת החגים מאלצים אותנו לצאת לחופשה מכיוון שהמשרדים שלנו לא עובדים.
האם החברה יכולה להוריד לי עוד ימי חופש בתקופת החגים על חופשה שהם מאלצים אותי לקחת?
תודה מראש, ליאת
אורטל
03/09/2017 10:40
לפני 3 חודשים עברתי תאונת דרכים שבעקבותיה סבלתי מכאבים חזקים בכל אזור הגב והצוואר. במשך החודש הראשון ניסיתי והלכתי לעבודה מדי כמה ימים (למרות שהיו לי אישורי מחלה), אבל בכל פעם הכאבים התגברו והחמירו.

בסוף החודש המנהל שלי אמר לי שהם כבר בדקו בחוק ומותר להם לפטר אותי, כי אין לי יתרת ימי מחלה (התחלתי לעבוד שם חודש וחצי לפני התאונה), ואם אמשיך להיעדר זה מה שיקרה בסופו של דבר ושאחשוב על זה ואחליט.

הודעתי למנהל שלי לאחר מכן שאני מאוד מצטערת, אבל אאלץ להיעדר לתקופה ממושכת ושיעשו מה שנראה להם לנכון. באותה נקודה הבנתי שאני הולכת להיות מפוטרת והשלמתי עם זה כי לא הייתה לי אופציה אחרת. לא יכולתי לתפקד בעבודה.

לאחר כחודש המנהל שלח לי הודעה ושאל מתי אני חוזרת לעבודה, משהו שעד אז לא חשבתי שהוא אופציה. שמחתי מאוד ולאחר התייעצות עם רופא הודעתי לו שאחזור היום (3.9) והוא ענה מעולה. היום בבוקר הגעתי לעבודה, המנהל לקח אותי לשיחה ואמר לי שהם כבר מצאו עובדים אחרים ושהוחלט לפטר אותי ומחר יש לי אפשרות להגיע לשימוע.

כששאלתי למה להביא אותי לעבודה בשביל זה הוא אמר שהחוק מחייב להודיע פנים אל פנים. כשאמרתי לו שמבחינתי הבנתי בהתחלה שהולכים לפטר אותי, אבל כששאל מתי אני חוזרת לעבודה הבנתי שהם כן רוצים שאחזור ופסלתי בשל כך הצעות עבודה אחרות, הוא אמר שהוא מאוד מצטער ותהיה לי אפשרות להגיד את זה בשימוע ויכול להיות שאולי ימצאו לי משהו אחר בחברה.

השאלה שלי היא האם ההתנהלות הזאת תקינה? את עניין הפיטורים אני מבינה, אבל הדרך קצת מקוממת. הרגשתי שהשלו אותי בקשר לחזרה לעבודה והפסדתי אופציות עבודה אחרות.

בנוסף, מה מגיע לי מבחינת זכויות?
חנית
03/09/2017 10:37
יש הגבלה על ימי מחלה ברצף ? אני בשבוע 36 הייתי אצל רופא משפחה לקבל חופשת מחלה והוא אומר שיש חוק ושלא ישלמו לי מחלה כל ככ הרבה זמן ויורידו לי את זה מהחופשת לידה ,נשמע לי הזוי כי בהריון הקודם הוצאתי מחלה בשבוע 37 כמובן שהארכתי מחלה כל 5 ימים אבל הוא אומר שאיו דבר כזה שרופא נשים צריך לתת לי שמירה או סוג של מחלה כדי לחדש חופשת מחלה ברצץ ככ הרבה זמן עד הלידה
חן ש.
03/09/2017 10:37
התחלתי לעבוד ב-1/7/16 ויצאתי לחופשת לידה ב-27/3/17
(כלומר יש לי ותק של 8 חודשים בעבודה)

ילדתי ב-3/4/17

הוארכה לי חופשת הלידה בעוד שבועיים בעקבות אישפוז ילוד. עבדתי משרה מלאה 8 וחצי שעות.

כמה שאלות לי:

האם מגיעה לי שעת הנקה? במידה וכן עד מתי היא נמשכת? התינוק שלי בן 5 חודשים.

האם המנהל חייב להשאיר אותי בתפקיד הקודם?
במידה ומציע לי תפקיד אחר, האם אני יכולה להסכים לנסות ואם לא מתאים לי, אז להמשיך בתפקיד הקודם?

לאחר כמה זמן יכול לפטר אותי?

אם אני רוצה להיתפטר לטובת גידול הילד, אחרי כמה זמן אני יכולה לעשות את זה ?

חוזרת לעבוד ב-3/9
מורן
03/09/2017 10:35
עבדתי במקום עבודה עד חודש אפריל ופוטרתי (יש לי 14 תלושים ברצף) ולאחר מכן החתמתי אבטלה בביטוח לאומי ובזמן ההחתמה בלשכה נקלטתי להריון... כמובן שאף מעסיק לא העסיק אותי ברגע ששמע על ההריון... האם יגיע לי דמי לידה? התקשרתי לשאול את ביטוח לאומי והם ענו לי שרק לאחר שאגיש את הטפסים לאחר הלידה אני אדע... מרגישה תלויה באוויר...

מי יכול לעזור לי במקרה כזה?
יסמין
03/09/2017 10:35
אני עתידה לחזור לעבודה בשבוע הבא לאחר חמישה וחצי חודשים של חופשת לידה

אני יודעת שמגיעה לי שעת הנקה למשך ארבעה חודשים, וכמובן שאני זקוקה לה כדי לאסוף את הקטנה מהגן
המעסיק יכול לסרב לשעות מסוימות שאני מבקשת ?

למשל לקבוע לי להגיע שעה מאוחר יותר לעבודה ולא לאשר לי לצאת שעה מוקדם יותר ?
אורטל
03/09/2017 10:33
יש לי שאלה.
אתחיל בזה שאני בחודש שביעי מחר.
התחלתי לעבוד ב-23/2/17 בגן ילדים.
ב30/6 מנהלת הגן החליטה שהיא סוגרת את הגן לצמיתות מסיבות אישיות.
ב8/8/18 היא נתנה לי מכתב "התפטרות"(הפסקת עבודה)
יש פה מישהי שהיה לה סיפור דומה ויכולה להגיד לי מה הזכויות שלי בתוך אישה בהריון שאף מקום עבודה לא יקבל אותי בחודש שביעי?

כי אני מפספסת את הדמי לידה שלי כי אין לי מספיק ימיי עבודה.

יש לי בבית 2 נסיכים בן שלוש ובת שנתיים.
תודה
מאיה
03/09/2017 10:33
בוקר טוב,
אני בהריון אמצע חודש 5.
אני עובדת כבר 5 שנים בהוסטל של נערים אוטיסטים עם בעיות אלימות. בגלל שאני נחשפתי לאלימות פניתי לרופאה תעסוקתי.

הרופאה כתבה המלצה למעסיק שאעבוד בקבוצה של 4/5 דיירים עם צוות איתי ואם אין אפשרות אז עבודה משרדית.
המעסיק שלי טען שזו רק המלצה ולא באמת מישהו עומד בזה ואני ממשיכה להיות מדי יום עם 13 דיירים עם מדריך אחד איתי.

ההמלצה של הרופאה יש לה תוקף כלשהו או שזה אכן רק המלצה ולא חייב לעמוד בה?
2 שאלות
ליטל
03/09/2017 10:32
יש לי כמה שאלות:

ילדתי בחודש פברואר ומאז הייתי בחופשת לידה והמשכי את עם חופשה ללא תשלום.

כרגע אני עדיין בחופשה ללא תשלום ואמורה לחזור השבוע.
1.האם אני יכולה להתפטר היום או מחר ללא צורך בהודעה מראש אלא פשוט לא לחזור?

2.במידה ואני מתפטרת ממקום עבודתי הנוכחי ומתחילה עבודה זמנית ולאחר 5-6 חודשים מסיימת עבודה זמנית האם עדיין יש לי זכאות לחתום אבטלה לאחר מכן?

תודה
חן אדרי
03/09/2017 10:31
בוקר טוב

קראתי באתר שלכם אבל לא הצלחתי למצוא תשובה או שאולי לא הבנתי מספיק טוב ואני מקווה שתוכלו לענות ולהסביר את הנקודות הבאות:

חברה שלי היתה עצמאית בעלת עסק. העסק לא ממש הלך אז היא הפסיקה את הפעילות בו והפכה להיות שכירה בחברה אחרת.

מסיבות בירוקרטיות היא לא סגרה את העסק אבל אין לו שום הכנסות(ממש 0) או פעילות, הוא רשום על שמה ועל שם שותפה.

לאחר 12 חודשים כשכירה היא פוטרה ממקום העבודה כשכירה.

האם היא זכאית לדמי אבטלה או בגלל שיש עסק על שמה לא תהיה זכאות? יש לה תלושים מהעבודה בה עבדה כשכירה וכמובן מכתב פיטורין.

ואם היא תהיה זכאית, לכמה זמן תהיה? בת 36 נשואה פלוס ילד.
מעיין
03/09/2017 10:27
אני עושה שירות לאומי בבית חולים ובמהלך העבודה נדבקתי באיזה וירוס שכבר נחשב מגיפה אצלנו והנוהל של משרד הבריאות זה לשלוח את העובד הביתה ל-15 יום אז אחרי בדיקה ואישור של מחלקת משאבי אנוש יצאתי לחופשה שלא רציתי בה למשך כשבועיים.

בעיקרון יש לי 20 ימי מחלה פנויים אבל כיוון שזה נחשב תאונת עבודה זה ימי מחלה מיוחדים במימון של הביטוח הלאומי האם למישהו יש ניסיון מה אני אמור לעשות כדי שלא ירדו לי ימי מחלה?
אביגיל
03/09/2017 10:22
שלום,
אני מורה בסוכנות היהודית כשנה וחצי .
לאחרונה פגשתי בפעם הראשונה את המפקחת של מרכז הקליטה בו אני עובדת וזו ביקשה ממני להגיע בלבוש צנוע ( חולצה מתחת למרפק , חצאית מתחת לברך וכו) כדי להתחשב ברגשותיהם של העולים שעוברים גיור .
דבר כזה מעולם לא נרשם בחוזה עליו חתמתי , אך אני חוששת שמא היא תמצא סיבה לפטר אותי כאשר הסיבה האמיתית היא בגלל זה .

מה אפשר לעשות במצב כזה?
ס.ש
03/09/2017 10:21
התייצעות קטנה.

אבא שלי חזר מחו"ל לאחרונה, ונודע לו שמנהל המפעל ראה 3 עובדים שלא עבדו, והחליט לתת עונש לכולם (20 30 עובדים רובם בני מיעוטים), קיצור בשעת עבודה אחת (שעה נוספת) את יום העבודה.

אבא שלי עובד 17 שנה מ-6 עד 5. וכעת עובד עד 4.

הוא פנה לבוס השני, ואמר לו כשחזר מהחופשה, שה-3 שלא עבדו, לא קשורים אליו ומבקש לעבוד כרגיל, נאמר לו שיחשבו על זה.

מה לדעתכם ניתן לעשות? עילה לתביעה?
איילה
03/09/2017 10:20
שלום

הייתי שמחה להתייעצות, אני עתידה לחתום חוזה עבודה שהשכר לא מוגדר גלובלי, אלא שעתי.

או שאולי אני לא מבינה וצריכה להתייעץ, אם בחודש ספטמבר יש הרבה ימים של חגים זה אומר.... שאני לא אקבל את כל הברוטו כי יהיו פחות ימי עבודה, נכון?

או שאקבל כפי שאמרו לי כמה זה יוצא עבור 190 שעות בחודש.

בכל זאת זה לא עבודה זמנית אלא בהייטק, וגם האם יש דברים ספציפיים שאני צריכה לדאוג שיהיו בחוזה?
תודה




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ