שלום לכולם,
ברצוני להתייעץ מולכם עבור מקרה
אישי שכרגע אני חווה ואיני יודעת כיצד להגיב למצב.
בשיחת ההיכרות עם בעלת העסק נאמר לי על ידה שאם אעמוד בקריטיונים של העסק אצטרך לחתום
חוזה עבודה של שנה ובמידה וארצה לעזוב לפני אצטרך לשלם מיכיסי את ימי ההתלמדות שניתנו לי שהם כאמור בשווי של 1500ש"ח.
מציינת ומחדדת נאמר בעל פה חוזה לא נחתם !
עם התחלת העסקתי בעסק הנ"ל יצא מצב שבו הגעתי ל -4 ימי עבודה שאותם ביצעתי במקומות שונים בארץ כאשר הנסיעות מכיסי ובכל יום שכזה נכחתי בין 8-10 שעות עבודה בעסק.
בכל הזמן הזה של ימי ההתלמדות שנערכו אחת לשבוע ביקשתי מהמעסיקה באופן ישיר לראות את החוזה עבודה על מנת שאוכל לחתום עליו ובנוסף לחתום טופס 101.
את הטופס 101 חתמתי רק כאשר הוכשרתי לצאת לשטח ולנהל באופן עצמי יום עבודה מלא מול לקוחות.
(עדיין לא נחתם חוזה עבודה)
טרם יום עבודה זה נתקלתי בעסק שלא עובד לשביעות רצוני ואף מטעה את לקוחותיו, כשהצפתי את בעיית הטעיית הלקוחות מול מנהלת העסק נאמר לי על ידה למכור תירוצים נוחים ללקוחות ולהחליק את זה בדרך עדינה.
ובנוסף לכל זה ביום עבודתי נתקלתי בקשיי תפעול לוגיסטיים שהביאו אותי לסף קריסה והחלטתי שהמאמץ ונתינה אל מול מעסיקה שאינה יכולה לספק שירות תקין ללקוחות אינה לרוחי והודעתי לה שאני מסיימת את עבודתי מולה בשיחת טלפון שהתקיימה בנינו, השיחה הסתיימה בכך שנאמר לי על ידי מנהלת העסק למסור את כל שעות העבודה ונלווים כגון דמי
נסיעות למזכירה שלה ובכך דרכינו נפרדו.
היום בשיחה שביצעתי מול המזכירה נאמר לי פתאום שאני לא זכאית לתשלום ימי הלימוד כולל דמי הנסיעות שלי באותם ימים אלא שאני אקבל אך ורק תשלום עבור יום העבודה שביצעתי כביכול באופן
עצמאי.
זאת בטענה שהסכמתי בעל פה לחוזה שלא נחתם מעולם.
חוקי או לא?