פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 415
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורית
11/09/2017 15:31
שלום רב,
לאחר 5 שנים של עבודה בחברת outsourcing אני נקלטת כעובדת חברה במקום בו עבדתי.
שום חלק בתפקיד שלי לא משתנה פרט לעובדה שמעכשיו החברה תשלם לי את המשכורת והתנאים הסוציאליים.
שאלתי היא האם אני מתחילה ליצבור הכל מאפס? לדוגמא: תשלום דמי הבראה.
עורך דין
11/09/2017 20:09
שלום אורית

הכל תלוי בדרך שבה תסיימי את יחסי העבודה מול המעסיק הנוכחי ובסיכום שאליו תגיעי מול המעסיק החדש. קראי באתר זה כתבה בנושא: זכויות בעת חילופי מעסיקים ותביני בדיוק מה מגיע לך לקבל.

בהצלחה
אור
11/09/2017 19:17
אני מנהל סניף בחברה גדולה בצפון אם אני מחליט לעבור למרכז ואין סניפים פנויים לניהול יכולים לשנות לי את התנאי העסקה עקב המעבר תפקיד ?
עורך דין
11/09/2017 20:07
שלום אור

האם יש בחוזה העסקתך תנאים כלשהם בעניין העברה מסניף לסניף? היה והתשובה שלילית, המעסיק אינו מחוייב לדבר אם בחרת מרצונך לעזוב את הסניף בוא אתה מועסק והכל פתוח למשא ומתן מולו.

בהצלחה
הדס
11/09/2017 08:08
2 שאלות:

1. כמה זמן אפשר לחתום אבטלה לאחר חופשת לידה?
2. באילו תנאים אפשר לחתום? נותנים לחתום?
יובל
11/09/2017 08:06
היי, צריכה עזרה בדיני עבודה...
אם המקום נסגר עקב קריסת תקרה, סגרו אותנו ליומיים ועכשיו סוגרים לשבוע שלם עקב שיפוצים ומחייבים אותנו לחתום על זה ימי חופש..
מה אומר החוק?
בתשבע
10/09/2017 22:34
עיקר העבודה שלי זה לצאת לביקורי בית אצל הקליינטים. אמור להיות רכב חברה בסניף לצורך זה. מכיוון שהרכב צמוד למובילת סניף, לרוב, הרכב לא נמצא בסניף ואני מאולצת לצאת לביקורי בית עם הרכב הפרטי שלי. זה קורה כמעט כל יום. סוף סוף ביקשתי החזר מהחברה על השימוש ברכב הפרטי שלי. האם יש סכום מסויים שהם אמורים להחזיר לי לקילומטר? ומה בנוגע לאחזקת הרכב (שרוב שימושו היום זה למטרת העבודה)? האם יש חוק לגבי זה? תודה!
דור
10/09/2017 22:10
היי אני חייב את עזרתכם.

מצאתי עבודה במכירות .
בראיון העבודה סיפרו לי על טיב העבודה , סיפרו לי שהעבודה הינה 6 שעות ביום ובנוסף סיפרו לי שלפני תחילת העבודה יש לעבור הדרכה בתשלום מינימום של 3 ימים 8 שעות אך על מנת לקבל את הכסף בגין ההדרכה יש לעבור 16 משמרות.
חתמתי על חוזה שם רשום כי שעות עבודה הינם 6 שעות וכי הקורס הינו בתשלום לאחר 16 משמרות.
במשך 3 שבועות מיום ההדרכה כמעט כל שבוע מתוך 4 משמרות שהגשתי קיבלתי רק 2 ובניגוד למה שהובטח לי כל משמרת היתה 3 שעות. ציינתי במפני המנהלת כי הובטח לי משמרת של 6 שעות ולא 3 כי ל3 אין לי טעם להגיע (לפעמים אפילו פחות מ3) והיא טענה כי אני בהתלמדות ולכן אלו השעות עד שאהיה מוכן אמרתי לה שאני לא מוכן לזה והתפטרתי.
הם לא שילמו לי על ההדרכה האם הם יכולים לעשות את זה?
אם לא מה עליי לעשות?
רומן
10/09/2017 22:09
אשמח לעזרתכם. לפני כשנה וחצי ניתן לי קידום לתפקיד זמני. ע"פ החוזה התפקיד כלל משכורת גבוהה יותר והיה אמור להיות לתקופה של עד חצי שנה. לאחר כ11 חודשים נמצא מחליף לתפקיד זה והוחזרתי לתפקידי הקודם.

למרות זאת השכר נשאר זהה וחשבתי שכך אמור להיות. כעת המעסיק טוען שמדובר היה בטעות ומחזיר את השכר הישן שלי וכמו כן שוקל לקחת ממני רטרו את ה"טעות" ששולמה לי.

האם הנ"ל חוקי? מה ניתן לעשות בנושא? חשוב לציין כי תקופת הזמניות התארכה יותר ממב שבוכם ומעולם לא חתמתי על חוזה חדש סרגע שחזרתי לתפקידי הישן.

אודה לעזרתכם תודה מראש
ורד
10/09/2017 20:37
ערב טוב!

אני עוקבת אחר עמוד הפייסבוק שלכם באופן קבוע וממש חיכיתי להזמנות לשאול אתכם שאלה, שלא מצאתי עליה תשובה מדוייקת בפורום שלכם. ברשותכם:

אני עתידה ללדת בנובמבר בעזרת השם. יש לי ימי מחלה וימי חופשה במצטבר יחד זה 31 ימים. האם אני יכולה לנצל אותם לפני הלידה וזה לא יפגע לי בדמי חופשת הלידה? ואם כן אז מתי אני צריכה להודיע למעסיק שאני לוקחת את החופשים שלי? (לא חוזרת לאותה עבודה).

תודה
מורן
10/09/2017 20:34
היי, יש לי שאלה בענייני עבודה.

עבדתי אצל מעסיק קצת יותר משלוש שנים, מגיל 18 עד גיל 21.3 כמובן שעד גיל 21 לא שילמו לי פיצויים (וזה בסדר). למיטב הבנתי הפיצויים מתחלקים לשניים מהמעסיק ומהפנסיה.

השאלה שלי היא כזו:
האם המעסיק חייב לשלם לי את ההפרש של הפיצויים שכביכול הפנסיה הייתה אמורה לתת לי? כי הפיצויים של הפנסייה שלי היא מגיל 21.

שלוש שנים שעבדתי אצל המעסיק לא היה פנסיה וכאילו הכסף הזה הלך לאיבוד כי קיבלתי רק את הפיצויים מהצד של המעסיק ולא כולל את מה שהייתי אמור לקבל אם הייתה לי פנסיה.

אשמח מאוד לתשובה
שאלה
אנונימי
10/09/2017 20:33
היי - לא לפרסום.. יש לי התייעצות אישית.
מפעל חדש שהוקם במטרה לעבוד 7 ימים בשבוע בצורה שהמפעל יעסיק מגזר מעורב (נוצרים, יהודים, מוסלמים) וכל דת תהיה בחופש ביום המנוחה שלה (ראשון, שבת, שישי). כרגע בהקמה העובדים מועסקים 5 ימים א-ה כיוון שטרם התחילה הפעילות שדורשת 6 ימי עבודה בשבוע. העובדים חתומים בחוזה כי "שבוע העבודה הינו 5 ימים בשבוע".
השאלה שלי היא -
1. זה יהיה בעייתי להעסיק 6 ימים? כיצד ניתן לפתור את הנושא? (להחתים חוזים חדשים/ להוסיף נספח לחוזה) ?
2. האם ישנה חשיפה משפטית בנושא זה?
לימור
10/09/2017 20:33
עובדת במרחק של 1100 מטר (1 ק"מ +100 מטר) ממקום העבודה.

עד היום לא קיבלתי נסיעות בטענה שלא מגיע לי.

רוצה לדעת מה אומר החוק ובמידה וזכאית כמה שנים רטרואקטיבית אוכל לקבל?
תודה
ליה
10/09/2017 20:31
שלום ותודה מראש!

שאלה בדיני עבודה: אני עובדת חצי משרה את השעות בסיס אני מקבלת בתלוש כרגיל את השעות נוספות ובמידה ויש ימי מחלה או חופשה אני מקבלת בדיליי של חודש.

כרגע אני צריכה להגיש למשרד ממשלתי כל שהוא את התלושים ביקשתי שיעשו לי גם דוח מעסיק שבו רשומים השעות בצורה הנכונה שלהם נאמר לי שאסור חוקית לעשות אתזה אלא הדוח שעות צריך להיות כמו התלושים השאלה שלי אם זה נכון והאם זה חוקי לתת בדיליי של חודש שעות מעבר למשרה.
מנחם
10/09/2017 20:31
שאלה בשביל אבא שלי. הוא מתכנת מחשבים שהיה בראיון עבודה. העבודה היא פיתוח של תוכנה לאחת מהעיריות ל"עיר חכמה" מצלמות וכו'. שם נאמר לו כי חלק מהדרישות הן תורנות בין אנשי הצוות כאשר כל אחד תורן כונן מהבית בלילה אחר על המערכת. אבי ציין כי הוא אדם חרדי ולכן הוא בכיף יכול להיות כונן בכל הימים חוץ משישי בערב. למחרת הוא קיבל תשובה מחברת ההשמה כי קבלתו נדחתה בגלל שהוא לא יכול להיות כונן בשבתות. השאלה אם זה שהוא מוכן להיות כונן בשאר הימים אבל לא בשבת (שוב, זה חלק מאוד שולי בעבודה שבעיקרה היא בכלל תכנות ופיתוח המערכת), היא סיבה חוקית לדחיה או שזה אפליה על רקע דתי / פגיעה בחוק שעות עבודה ומנוחה.
תודה
מיכאל
10/09/2017 20:27
במהלך ביצוע שירות מילואים, ניפצעתי וקיבלתי 11 ימי מחלה שנחשבים כימי ביצוע מילואים בפועל. בתום ימי המחלה חזרתי לעבוד ונאצלתי להוציא בשנית ימי מחלה בגין אותה פציעה. אני מודע לעובדה שתקופת המחלה השנייה אינה נחשבת כמילואים, אך אני מעוניין לדעת מה ניתן לעשות בפועל- הפציעה הינה על אותו משקל של תאונת עבודה, ומונעת ממני תעסוקה. למי ניתן לפנות ומה עושים במצב כזה? ( ניצול של ימי מחלה\ תביעת הביטוח הלאומי לתאונת עבודה וכו').
תודה מראש לעונים.
שמרית
10/09/2017 20:25
לילה טוב אשמח לעזרה,

ראיתי בעמוד פייסבוק שלכם את הפרסום על מועד תשלום השכר לעובדים וזה הדליק אצלי נורה אדומה.

מעסיקה שעבדתי אצלה 3 חודשים כל חודש מתעכבת בתשלום המשכורת בכמה ימים לפעמים משלמת בחצאים סיימתי לעבוד אצלה לפני שבועיים וחצי אבל המשכורת אמורה להכנס היום היא טוענת שאני צריכה להגיע עד אליה לקבל צ'ק והיא גרה בעיר אחרת.

מה החוק אומר?
בני
10/09/2017 19:02
שלום רב!
רציתי לדעת האם עובד שעובד מטעם חברת קבלן ומבצע עבודה של "מלווה" של עובדי בניין בתוך תעשייה אווירית.
דהיינו מתוקף התפקיד ישנה אחריות ללוות עובדי בנין שמגיעים לתעשייה אווירית. לראות שהם לא מסתובבים במקומות שונים במפעל למעט מקום בו מתבצעת עבודת הבנייה.
בשורה תחתונה מהות העבודה היא לפקח על עובדי הבניין שמגיעים לעבוד. ובין לבין להתעסק בפיקוח על בטיחות בעבודה..

האם עובד מסוג זה משוייך לקבוצת עובדי שמירה ואבטחה? והאם חלים עליו צווי ההרחבה החדשים לעניין עובדי שמירה ואבטחה
ש.ע
10/09/2017 15:11
היי,
הייתי מועסקת בעמותה במשך כשנתיים וחצי
עבדתי במשרד נפרד - שלא נמצא בבניין בו נמצאים כל המשרדים
ועבדתי יחד עם עובדת נוספת
לפני כחודשיים פוטרה העובדת הנוספת עקב קיצוצים וכן השכר שלי שבנוי בחציו על שכר בסיס וחציו על בונוסים על פי תפוקת עבודה - קוצץ משמעותית בבונוסים
בחוזה העבודה שלי מצויין שישנה אפשרות למעסיק לשנות את הבונוסים בכל עת...
(אוסיף פה שכל נושא החוזה היה בעייתי בפני עצמו כאשר נתקלתי בהרעת התנאים של הפחתת הבונוסים משמעותית ביקשתי את החוזה - שלא היה לי העתק ממנו - ובתחילה לא רצו להביא לי אותו [המנהלת שלי הראתה לי שהחוזה מעולם לא נחתם ע"י הבוס] לאחר שדרשתי והסברתי להם שיהיה להם בעיה גדולה להסביר איך זה שאין לי חוזה הם חתמו על החוזה תוך כדי שהוסיפו בכתב יד שיש אפשרות לשנות את הבונוסים בכל עת...)
בנוסף לכך בחוזה יש סעיף שמציין שהבונוסים לא נחשבים כרכיב שכר לענייני פיצויים ופנסיה...
לאחר דין ודברים עם המעסיק הגענו להסכם שבו הוא מביא לי מכתב סיום העסקה שבו הם מציינים את סיום ההעסקה בצורה של "הרינו מודיעים לך על הפסקת עבודה" אך לא כמכתב פיטורין וכן ישולמו לי חצי מפיצויי הפיטורין שהמעסיק חייב לשלם לי כמו"כ הם מציינים במכתב שסיום העבודה יכנס לתוקפו בעוד 24 יום לאחר מכן במשכורת האחרונה נודע לי שהמעסיק לא מתכוון לשלם לי את ה24 יום שמגיעים לי לפי מעמדי כמפוטרת אלא רק את הימים שבהם נוכחתי בעבודה...
שאלותי:
א. לאחר ששונו תנאי ההעסקתי - למרות שזה בבונוסים (שהם על בסיס אישי) ולמרות שהוא הוסיף ידנית בחוזה שהבונוסים ניתנים לשינוי בכל עת - האם אין זה נחשב כהרעת תנאים כהגדרתה בחוק ועל כן התפטרתי במעמד מפוטרת ואני זכאית לכל תנאי אדם מפוטר - פיצויים מלאים ו24 ימי הודעה מוקדמת
ב. המעסיק לא הפריש מעולם כספים לקרן הפנסיה וכן לסעיף פיצויים על הרכיב שכר של הבונוסים - כפי שהוא מציין בחוזה שהבונוסים הם לא רכיב שכר לעניין פיצויים ופנסיה - האם דבר זה מעוגן בחוק שמעסיק יכול להחתים אותי על סעיף כזה? ואם לא האם אני יכולה לקבל רטרואקטיבית את המגיע לי?
ברק
10/09/2017 14:59
שלום רב, אני עוסק פטור ונפצעתי במהלך יום עבודה פציעה קלה שמשביתה אותי למשך חודש. האם אני זכאי למשהו מביטוח לאומי?
מרי
10/09/2017 14:21
האם מותר למעסיק לאפס נקודות זיכוי ממס הכנסה בטענה כי אני בשמירת הריון ולא עובדת ? אך מנפיק לי תלוש שכר שאין בו שכר ומוריד לי מס הכנסה ביטוח לאומי ומס בריאות ?
דן
10/09/2017 13:55
רופאה, שעובדת גם במסגרת קופ"ח וגם במסגרת פרטית, יוצאת לחופשת לידה.

היא כמובן לא תעבוד במסגרת בי"ח או קופ"ח, אבל מאוד חשוב לה לשמר את מקום העבודה הפרטי, ולו בעבודה של מספר שעות בודדות בשבוע.

השאלות:

1. האם עבודה כזו אפשרית במהלך חופשת הלידה?
2. האם זה לא פוגע בזכויותיה בחופשת הלידה?
3. איך היא יכולה להיות מבוטחת במהלך עבודתה בחופשת הלידה?

המון תודה לעונים.
אורח
10/09/2017 13:51
שלום אני משרת בבסיס בדרום רציתי לדעת עם מפגש עם רופא תעסוקתי כולל גם את הצבא בפנים? האם אפשר לבוא בלי הפנייה ?
גל
10/09/2017 13:44
שלום, הארכתי את חופשת הלידה לכמעט 10 חודשים , האם אני זכאית למכתב פיטורין בשלב זה?
תשלום
אני
10/09/2017 13:32
שלום,
אמי עובדת כגננת בגן ילדים,היא מקבלת שכר גלובלי.

יש לי 2 שאלות:

1.בחודש אוגוסט היו רק 8 ימי עבודה - מה החוק לגבי תשלום על חודש זה,האם היא אמורה לקבל שכר מלא?

2.האם למעסיק יש זכות לא לשלם לה דמי הבראה?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

תודה רבה,
יום טוב :)
שרון
10/09/2017 13:11
חזרתי היום לעבודה לאחר חצי שנה של חופשת לידה. תפקיד כמו שלי עושות כמה בנות, כל אחת מוצבת במחלקה אחרת. נאמר לי שאני לא אחזור למחלקה שלי ומי שתישאר שם זאת מי שגיבתה אותי. בפועל גם לא אחזור לאף מחלקה אחרת והמציאו לי תפקיד שלא קיים, שנחות בהרבה מהתפקיד שהיה לי.

כל זאת בטענה שגם ככה עוד כמה חודשים אני מסיימת לימודים ואני כנראה אעזוב ולא רוצים לזעזע את המערכת עם עוד פעם עם שינויים.
יש לציין שהשכר לא השתנה וגם הגדרת התפקיד לא השתנה, אך זה לא אותו תפקיד, סתם מעבירים איתי את הזמן בתפקיד שלא קיים.

האם זה חוקי? האם אישה לאחר חופשת לידה לא אמורה לחזור לתפקיד שלה?

תודה.
נירית
10/09/2017 13:10
היי אשמח לעזרה,

עבדתי בחברה מאד גדולה. אני מחודש פברואר יצאתי לתאונת עבודה. במאי ילדתי. עכשיו הבנתי שמתנה לפסח כולם קיבלו והורידו כסף מהתלוש. לי גם הורידו מתנה לא קיבלתי. את מתנת הלידה שלי לא קיבלתי כמו כולן. בקשר לחזרה עשו לי קצת בלאגן העלו לי שעה במקום שעת הנקה.

אני רוצה להתפטר, איך עושים זאת? המנהלת החדשה לא עונה לי מס ימים.

אשמח לעזרה
מירי
10/09/2017 13:08
עבדתי 25 שנה בעסק של בעלי. סגרנו את העסק לפני כשמונה חודשים והגשתי לביטוח לאומי את כל הטפסים לשם תביעה לדמי אבטלה.

קבלתי סרוב משום שהם החליטו שאני בעלת מניות בחברה כשאני לא בעלת מניות, הגשתי ערעור לפני כארבעה חודשים ועדיין לא קבלתי תשובה, הציעו לי בביטוח לאומי לתבוע את ביטוח לאומי דרכם.

אשמח לקבל עיצה על סמך הנתונים הללו - מה עלי לעשות?
נטלי
10/09/2017 13:06
שאלה בענייני עבודה.

לא קיבלתי החודש הבראה בטוענה שעד שאחזור מחופשת מחלה, לא אקבל.

כמו כן כניראה אחזור רק בשנה הבאה לאחר לידתי.
ובנתיים מחכה לרופא תעסוקתי ושולחת חופשות מחלה לעבודה.

האם הדבר חוקי?
מזל
10/09/2017 13:04
שאלה, אתמול חזרתי מחופשת לידה לעבודה. לפני שילדתי עבדתי יותר מ-174 שעות בחודש כמו שמופיע בחוק, פרט ל-2 חודשים פברואר שבו היו רק 18 ימי עבודה ואוקטובר שנה שעברה שהיו 10 ימי עבודה בגלל החגים.

האם אני זכאית כעת לשעת הנקה בתשלום? בתלוש מופיע שאני עובדת משרה מלאה והיו חודשים שאף הייתי מגיעה ל-200 שעות.
ורד
10/09/2017 13:03
היי, שאלה. במידה ואני מביאה החלפה חד פעמית למקום בו אני מדריכה פילאטיס באופן קבוע כעצמאית עם קבלות (מוציאה להם קבלה כל חודש). והמקום דורש ממני לשלם למחליפה. שהם ישלמו לי כרגיל ואני אשלם למחליפה.

מה המשמעות החוקית של זה? האם זה חוקי? מי נחשב המעסיק שלה? אם חס וחלילה היא מקבלת שריטה ומחליטה לתבוע, את מי היא תובעת? את המקום עצמו או את המדריכה שהיא החליפה? איך אני מתעדת את העובדה שאין בנינו יחסי עובד מעביד? האם אני צריכה לדרוש ממנה להציג לי שיש לה ביטוח אחריות מקצועית? במילים אחרות, מה האחריות שלי כלפיה? ואיך אני מבטחת את עצמי מבחינה חוקית בנושא? האם עליי לערוך איתה הסכמים לפניי?

תודה מראש!
אלמה
10/09/2017 09:31
שלום. עבדתי בשמירה בבניין מגורים. בשלושת החודשים האחרונים לא שולם לי שכר. העבודה היתה רק בשבתות. כרגע השכר מסתכם ל-3,750. חברת האחזקה / שמירה ככל הנראה פשטה רגל. לפי מה שידוע לי זה כבר מה הוועד לא העביר צ'קים לחברת הניהול. האם יכולה להיות פסיקה שהוועד ישלם לי את השכר?

תודה.
אלמה
10/09/2017 12:50
שלום אלמה

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם האפשרי, במטרה להבין מה הוא מצבה המשפטי של החברה שחייבת לך 3 משכורות וכפועל יוצא, איך תוכלי לפעול למימוש הכספים המגיעים לך!

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ