היי,
הייתי מועסקת בעמותה במשך כשנתיים וחצי
עבדתי במשרד נפרד - שלא נמצא בבניין בו נמצאים כל המשרדים
ועבדתי יחד עם עובדת נוספת
לפני כחודשיים פוטרה העובדת הנוספת עקב קיצוצים וכן השכר שלי שבנוי בחציו על
שכר בסיס וחציו על
בונוסים על פי תפוקת עבודה - קוצץ משמעותית בבונוסים
בחוזה העבודה שלי מצויין שישנה אפשרות למעסיק לשנות את הבונוסים בכל עת...
(אוסיף פה שכל נושא החוזה היה בעייתי בפני עצמו כאשר נתקלתי בהרעת התנאים של הפחתת הבונוסים משמעותית ביקשתי את החוזה - שלא היה לי העתק ממנו - ובתחילה לא רצו להביא לי אותו [המנהלת שלי הראתה לי שהחוזה מעולם לא נחתם ע"י הבוס] לאחר שדרשתי והסברתי להם שיהיה להם בעיה גדולה להסביר איך זה שאין לי
חוזה הם חתמו על החוזה תוך כדי שהוסיפו בכתב יד שיש אפשרות לשנות את הבונוסים בכל עת...)
בנוסף לכך
בחוזה יש סעיף שמציין שהבונוסים לא נחשבים כרכיב שכר לענייני
פיצויים ופנסיה...
לאחר דין ודברים עם
המעסיק הגענו להסכם שבו הוא מביא לי מכתב סיום העסקה שבו הם מציינים את סיום ההעסקה בצורה של "הרינו מודיעים לך על הפסקת עבודה" אך לא כמכתב
פיטורין וכן ישולמו לי חצי מפיצויי הפיטורין שהמעסיק חייב לשלם לי כמו"כ הם מציינים במכתב שסיום העבודה יכנס לתוקפו בעוד 24 יום לאחר מכן
במשכורת האחרונה נודע לי שהמעסיק לא מתכוון לשלם לי את ה24 יום שמגיעים לי לפי מעמדי כמפוטרת אלא רק את הימים שבהם נוכחתי בעבודה...
שאלותי:
א. לאחר ששונו תנאי ההעסקתי - למרות שזה בבונוסים (שהם על בסיס אישי) ולמרות שהוא הוסיף ידנית בחוזה שהבונוסים ניתנים לשינוי בכל עת - האם אין זה נחשב כהרעת תנאים כהגדרתה בחוק ועל כן התפטרתי במעמד מפוטרת ואני זכאית לכל תנאי אדם מפוטר - פיצויים מלאים ו24 ימי הודעה מוקדמת
ב. המעסיק לא הפריש מעולם כספים לקרן
הפנסיה וכן לסעיף פיצויים על הרכיב שכר של הבונוסים - כפי שהוא מציין בחוזה שהבונוסים הם לא רכיב שכר לעניין פיצויים ופנסיה - האם דבר זה מעוגן בחוק שמעסיק יכול להחתים אותי על סעיף כזה? ואם לא האם אני יכולה לקבל רטרואקטיבית את המגיע לי?