שלום לכם, אשמח לתשובה.
פוטרתי לפני חצי שנה והיחסים עם המעסיקה לשעבר לא נגמרו ברוח טובה.
היא לא שילמה לי דברים מסוימים כחוק ודחתה אותי בלי סוף עם דמי הפיצויים.
אני תובעת אותה בבית דין לעבודה.
לפני כחודשיים היא שלחה לי סמס עם דרישה לחוב שלי ע"ס 10 אלף שקל- על פי חישוב שעשתה:
במקום העבודה לא היה שעון נוכחות וכל עובד היה כותב מתי הגיע ומתי יצא. לאורך השנים, 80 אחוז מהפעמים הגעתי ברכבי הפרטי ופעמים מעטות באוטובוס.
היא טוענת שהאוטובוס מגיע כעשר דקות לאחר זמן תחילת העבודה- בשמונה ועשרה - וכי לאורך כל זמן העבודה שלי כתבתי כי הגעתי בשמונה לכן אני חייבת לה עשר דקות לאורך כל שנות עבודתי - היא עשתה חלוקה יחסית של השכר השעתי והגיעה לעשרת אלפים שקל.
את דבריה היא לוקחת מעובד שמגיע באותו האוטובוס בשמונה ועשרה ולדברי המעסיקה, אותו עובד טוען שהוא נסע איתי באוטובוס כל יום.
עכשיו-
1. מעטות הפעמים בהן נסעתי באוטובוס ובפעמים אלו ציינתי שהגעתי מאוחר יותר
2. אותו עובד (שכבר לא עובד שם) אמר לי בשיחת טלפון שהוא לא אמר דבר כזה למעסיקה ומלבד כך, אני עבדתי שם ארבע שנים ואותו עובד רק חצי שנה- כך שלא יכל לנסוע איתי כל יום גם אם זה היה נכון.
אותו עובד היה מגיע עם האוטובוס בשמונה ועשרה ורושם שמונה. אליו המעסיקה לא באה בדרישת החזר כספים.
השיחה עם העובד מוקלטת.
3. המעסיקה שילמה לי מההתחלה הוצאות
רכב שכן ידעה שאני מגיעה ברכב פרטי ולא באוטובוס, פתאום טוענת שהגעתי כל יום באוטובוס.
הוצאות הרכב מופיעות בכל
תלוש שלי.
4. כשהייתי מגיעה ברכב הייתי מגיעה מוקדם יותר אך רושמת תחילת עבודה 8- על אותו עיקרון אני יכולה לגבות ממנה כסף...
התעלמתי מהסמס שלה כיוון שהיה נראה לי הזוי וגם קראתי שעל פי חוק חובתו של
המעסיק לדאוג לשעון נוכחות לעובד בעבודה.
מאז אותו סמס היא לא פנתה אלי שוב בדרישה הזו.
נחזור לתביעה שלי- הגשתי אותה לבית הדין לאחר שהכין לי אותה
עו"ד. בכתב ההגנה המעסיקה טוענת שהיא מוכנה להוריד מהחוב שלה את העשרת אלפים שאני חייבת לה.
הגיוני/חוקי/יש לי ממה לדאוג?
תודה לעונים.