פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1132
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חן
28/10/2013 21:08
האם מעסיק רשאי להפריש 60%-70% בלבד מהשכר לטובת פנסייה ופיצויים ? גם כאשר זה הוגדר בחוזה . האם החוק לא מחייב אותו להפריש 100% מהשכר לטובת פנסייה ופיצויים.
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:45
השאלה כמה הוא מפריש האם יש חובת הפרשה ספציפית או לפי צו הרחבה והאם הוא עומד באמור בצו ההרחבה הכללי.
נסים
28/10/2013 17:58
צברתי 90 ימי מחלה ועברתי ניתוח ואני בתקופה שאני מנצל את 90 ימי המחלה. האם המעסיק חייב להמשיך ולצבור לזכותי עוד ימי מחלה וחופשה שנתית בתקופה זו האם התשובה תשתנה לאחר ניצול כל יתרת ימי המחלה הצבורים?

האם הכלל הוא שכל עוד קיימים יחסי עובד מעביד הצבירה גם של ימי מחלה וגם חופשה חייבת להימשך?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 18:01
אכן המקסימום שניתן לצבור הוא 90 ימי מחלה.
באם מנוצלים כל הימים האלה הצבירה מתחילה מחדש.
חיים
28/10/2013 17:02
חישוב יום מחלה נעשה לפי המשוואה של שכר לחלק ל-22 יום או שכר חלקי ל-30 יום ? אודה לך על התשובה על מנת שאוכל לחשב ולבדוק האם השכר שלי בתקופת המחלה שולם כחוק, עקב היעדרות מהעבודה כמה פעמים בחודשים האחרונים בגלל מחלה (באישור רופא).

תודה מראש עבור ההסבר.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:15
על היום הראשון אין זכאות לתשלום, יום השני והשלישי 50% מהשכר היומי הרגיל ומיום הרביעי ואילך 100%.
חיים
28/10/2013 17:24
כן,

את זה קראתי באתר שלכם כבר. השאלה האם החישוב של שווי יום מחלה הוא השכר לחלק ל-22 יום (ימי עבודה בחודש) השכר לחלק ל-30 יום (חודש קלנדרי) ?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:27
השכר לחלק ל-22 ימי עבודה.
בנימין
28/10/2013 17:07
יש לי חברה בע"מ שיש לי 50% מניות בחברה ואין לי הסכם שותפות עם שותפי יש לציין שאנחנו שני שותפים. האם אני יכול למכור את מניותיי ללא ידיעתו או הסכמתו של שותפי? מקווה שעורך דין מטעמכם יוכל להנחות אותי בנושא.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:25
בנימין שלום,

יש להפנות את השאלה לפורום של דיני חברות/דיני שותפות.
מתמחה בהריון
28/10/2013 17:06
שלום רב,

הנני עובדת במהלך 6 השנים האחרונות בחברה מסודרת במשרה מלאה בתחום מכירות , במהלך 4 החודשים הקרובים אני נאלצת לעשות התמחות בבית חולים כחלק ממסלול הכשרה כדיאטנית קלינית.

במהלך ההתמחות לא אוכל להמשיך בעבודתי בחברה באופן מלא ולכן שכרי יפגע מאוד היות ובתקופת ההתמחות הנני עובדת בבית חולים ללא תמורה כחלק ממסלול לימודים.

מיותר לציין שהיות ודמי הלידה מחושבים כממוצע של 90 יום לפני הראשון לחודש של היום הקובע. עובדה זו תקטין משמעותית את דמי הלידה שאהיה זכאית לקבל היות וחודשים אלו של ההתמחות הינם החודשים האחרונים של תקופת הריוני.

תאריך תחילת ההתמחות בבית החולים הינו תאריך קשיח ביותר ונאלצתי לחכות שנה שלמה בכדי להתחיל את ההתמחות הנ"ל. לאור האמור לעיל ברצוני לשאול האם אין דרך למנוע את הפגיעה הצפויה בדמי הלידה להם אהיה זכאית. בברכה מתמחה בהיריון
עו"ד אריק שלו
29/10/2013 07:52
לא ברור מה אורך תקופת ההתמחות. באם מדובר בשנה שאז דמי הלידה הניתנים על סמך השכר בשנה זו יהווה את בסיס החישוב.
מיכל
28/10/2013 17:05
שלום רב ילדתי בחודש ספטמבר. מיום 29/7/13 שהיתי בחופשת מחלה בתשלום. הביטוח לאומי טוען כי מאחר והייתי בחופשת מחלה מיום 29/7/13 הם מחשבים את דמי הלידה לפי חודשים 4-6/13 (יצויין כי בחודש 4 שהיתי בחופשה ללא תשלום לצורך לימודים לבחינות לשכה).

לטענתם, לא מחשבים את דמי הלידה לפי החודשים בהם שהיתי בחופשת מחלה (בתשלום) אלא את ה- 3 חודשים לפני כן כמו גם מאחר והמחלה התחילה ביום 29/7/13 גם עפ"י חודש זה הם אינם מחשיבים. האם הדבר נכון מבחינה חוקית?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 17:22
דמי הלידה מחושבים כממוצע של 90 יום לפני הראשון לחודש בו הפסקת את עבודתך.
איניוו
28/10/2013 16:12
פוטרתי ממקום עבודה לאחר שעבדתי שם כמעט שנתיים עברו שלושה חודשים ולא קיבלתי את הפיצויים שמגיעים. יש לי הרגשה כי הפיטורים שלי נבעו בגלל מניע של אפליה על רקע עדתי. אמרו לי ולעוד 2 עובדים שמפטרים אותנו בגלל קיצוצים, אבל בפועל פיטרו אותי ועוד 2 עובדים אתיופים בלבד. אף אחד מאיתנו לא קיבל את הזכויות שלו כולל פיצויים ושאר התנאים שמגיעים לעובדים מפוטרים. רציתי להתייעץ אתכם מה לעשות.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 16:19
הנך זכאי לפיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת וגמר חשבון של חופשה והבראה.
כמו כן באם אכן פיטרו 3 עובדים מאותה עדה ייתכן וניתן יהיה לבסס טענה בדבר חוסר שוויון הזדמנויות בעבודה.
צור קשר עם משרדנו לטיפול בנושא.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 16:15
ניתן ליצור קשר עם משרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
ניר
28/10/2013 16:10
הנני נמצא בתהליך סיום עבודה לאחר 15 חודשי עבודה בפועל כעובד שכיר של חברה פרטית בע"מ מאזור נתניה. אני מעוניין בזאת לדעת ולהבין את זכויותיי בנושא כיוון שקיים חשש שאינני מקבל את התגמול הראוי מצד המעסיק. פניתי אל מנכ"ל החברה אבל מאחר ויש לי איתו קצר בתקשורת, אני לא ממש סומך על התשובות שלו. אשמח להבין מכם באילו נקודות עלי להקפדי ולבדוק כי משולמות לי מלוא הזכויות שלי, אחרי שפוטרתי אתמול ואני צפוי להמשיך לעבוד עד ה-5 לנובמבר באופן רשמי.

תודה והמשך יום נעים.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 16:14
הנך זכאי לפדיון ימי חופשה דמי הבראה ופיצויי פיטורים.
ליאת
28/10/2013 16:06
שלום

אני כרגע בשמירת הריון, אני לא מעוניינת לחזור למקום עבודתי, אם אני מודיעה מיד אחרי הלידה שאני מתפטרת עקב רצוני להישאר בבית ולטפל בתינוק, האם יש צורך לציין זאת במכתב הפיטורין שלי?

מכיוון שאמרו לי שהמכתב הזה צריך להישלח לביטוח לאומי שבו אני מציינת שאני לא חוזרת לעבודה עקב רצוני לטפל בילדה.

האם ביטוח לאומי יכול לאשר לי אבטלה כבר מרגע הפיטורים?

האם יש דרך אחרת לקבל אבטלה חוץ מלהמתין 90 יום?
תודה
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 16:12
ליאת שלום,

ניתן להתפטר תוך 9 חודשים מלידה למען טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים, אך יחד עם זאת עלייך לחכות 90 יום לצורך זכאות לדמי אבטלה.
דנית הרופא
28/10/2013 15:43
בס"ד

שלום,

אני רוצה להתפטר מרצון כיע נמאס לי ממקום העבודה. יש לי בת בת 8 חודשים וחצי. כאשר חזרתי מחופשת לידה שינו לי את התפקיד בהבטחה שלאחר חודשיים ישבו איתי כדי לראות איך יוכלו להעלות לי במשכורת ועד היום כלום! האם מגיעים לי פיצויים אם אני מתפטרת ממש בימים האלה??

קיבלתי הצעה לעבוד בתפקיד אדמינסטרטיבי (כמו היום) רק במקום עבודה אחר עם שכר טוב יותר ופחות שעות שיעזרו לי להיות יותר זמן גם בבית עם הבת שלי. השאלה האם מגיעים לי פיצויים אם אני מתפטרת.

תודה על העזרה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 15:50
מגיעים לך פיצויים לצורך טיפול בילד עד גיל 9 חודשים.
רצוי כי תפעלי בזריזות.
יורם
28/10/2013 15:26
אני עובד באתר שבתקופת החורף העבודה יורדת,הוותק שלי בעבודה 6 שנים,האם ישנה אפשרות לעבור לעובד עונתי? כאשר אין התנתקות עובד מעביד וכל הזכויות נשמרות והיציאה לחל"ת תהיה 4 חודשים.
האם יש אפשרות לשנות את חוזה העבודה ללא פגיעה בזכויות
ולהרשם בדמי אבטלה.
אני מעוניין להציע זאת למעביד שלי ,אבקש עזרה לפני שאני מציע את השינוי.
תודה,
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 15:49
הזכות לחל"ת הינה אך ורק בהסכמת המעסיק.
אדווה
28/10/2013 15:13
משכורת חודש ספטמבר 2013 לא הגיעה אליי למרות שחודש אוקטובר כבר כמעט נגמר. בסוף חודש ספטמבר, המעסק פיטר אותי בגלל שלא הסתדרנו. למעשה עבדתי, כולל ימי הודעה מוקדמת, כל חודש ספטמבר במלואו! מגיע לי שכר מלא והמעסיק דוחה אותי בכל מיני סיפורים. שלחתי לו מכתב רשום ובדואר אלקטרוני והוא לא ענה בכלל. המדובר על משכורת של 6500 ש"ח + עוד כמה מאות שקלים על פדיון ימי חופשה. מה עושים אחרי ששולחים מכתב ולא מקבלים תשובה? אני חייבת את הכסף במיוחד עכשיו שאני בלי עבודה...
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 15:24
אדווה שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בנושא.
שירה
28/10/2013 14:48
במשרד שלי לא משלמים על שעות נוספות. אני עובדת משרה מלאה.
מה קורה בחודש שיש בו למעלה מ-21 ימי עבודה? האם אני צריכה להמשיך לעבוד 8.5 ביום כך שאעבור את ה-186 שעות חודשיות ללא תמורה כלל או שעלי לעבוד 186 שעות בלבד בחודש ופשוט לא להגיע לעבודה ביתרת ימי החודש?
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:55
באם הנך עובדת 5 ימים בשבוע אז יש לשלם גמול שעות נוספות לאחר 9 שעות עבודה ולאחר 43 שעות שבועיות.
הבדיקה היא יומית ושבועית ולא חודשית.
תהילה
28/10/2013 14:45
שלום רב,

אני עובדת שכירה במשרד של חברה פרטית, אני רוצה לציין שאני הבת היחידה שעובדת כאן וכולם חוץ מבעל הבית ואחיו, ערבים.

כשהתחלתי לעבוד לפני יותר משנה, היה לי שירותים מסודר עם מפתח שהיה שייך רק לנו.

הוא תמיד היה מלוכלך אף פעם בעל הבית לא דאג לשירותי ניקיון...

לפני יותר מחצי שנה , מישהו השכיר את המבנה לידנו וכך השירותים שהיו שלנו, הפכו להיות שלו.

ככה יותר מחצי שנה אני נאלצת ללכת רחוק ברגל בערך 10 דקות הלוך ו-10 דקות חזור בשביל להתפנות או להתפנות בשירותים של פועלים שיש כאן והם מ ז ע ז ע י ם ברמה של לכלוך ואפילו הדלת לא נסגרת וזה בלתי נסבל!

כל כמה ימים אני שואלת את הבוס מה קורה וכל פעם הוא ממציא לי תירוץ אחר.

אני מרגישה מבוזה שאני צריכה לדרוש כ"כ הרבה פעמים משהו כ"כ מינימלי ואני לא יודעת מה לעשות איך להמשיך? האם להתפטר? ואם כן, האם אני זכאית לקבל פיצויים? אני עובדת כאן שנה וחודש.

אשמח לתשובה, תהילה.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:54
לפי חוק המעסיק מחויב לספק לעובדיו תא שירותים תקין.
ייתכן ובית הדין יכיר בנסיבות כמצדיקות התפטרות כדין מפוטרת.
טניה קוגן 1974
28/10/2013 14:36
שלום רב, בחודש אוקטובר 2013 לא קיבלתי הבטחת הכנסה אני אמא חד הורית לילדה בת 18 ומקבלת כל חודש הבטחת הכנסה .
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 14:44
טניה שלום,

יש לבדוק נושא זה מול המוסד לביטוח הלאומי.
תומר
28/10/2013 14:28
אתמול פורסם באמצעי התקשורת שגברים זכאים לקבל 8 ימי חופשת מחלה על חשבון המעסיק במקרה של לידה ,
רציתי לדעת ממתי החוק נכנס והאם אני כבר יכול כעת לדרוש את החופשה מהמעסיק
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 14:43
תומר שלום,
הנך זכאי לעד 7 ימי היעדרות מהעבודה בשנה עקב הריון או לידת בת זוג, על חשבון ימי מחלה הצבורים.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:38
לפי החוק נכון להיום הגבר זכאי להיעדר עד 7 ימי המחלה בזמן היריון ולאחר לידת בת הזוג (עד 24 שעות לאחר הלידה).
התשלום מבוצע מתוך ימי המחלה הצבורים.
יהודית
שלום, במהלך החודש פוטרתי מעבודתי ואני מנסה להבין מהיכן ואיך אני מושכת את כספי הפיצויים. חברה אמרה לי שיש למשוך משני מקומות האחד - משהו שנכנס באופן אוטומטי לבנק והשני צריך לשחרר לאחר החתמת טופס במס הכנסה אותו יש להעביר לחברה שמטפלת בפנסיה (אמרו לי שבתוך קרן הפנסיה גם נמצאים הפיצויים) והיא זו שאחראית על העברה לעזרתכם אודה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 14:35
המעסיק צריך לתת לך מכתב לשחרור הכספים הצבורים ברכיב הפיצויים בקופת הפנסיה בצירוף תשלום עבור השלמה לפיצויי פיטורים המגיעים לך עפ"י חוק.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 14:36
יהודית שלום,

לגבי הכספים שהופרשו לקופת גמל, על מעסיק לתת לך מכתב שחרור כספים וטופס 161.
את יתרת הפיצויים על המעסיק להשלים לך במסגרת גמ"ח בתוך תלוש המשכורת.
חופשה
ליזה
28/10/2013 12:25
שלום
ביקשתי מהמעסיקה שלי לנצל את ימיי החופשה החל מ24 לנובמבר למשך שבועיים העברתי לה את הבקשה לפני חודש ושבוע ועדיין לא קיבלתי תשובה סופית היא משאירה אותי תלויה באוויר ומושכת את הזמן שאלתי היא האם היא יכולה לעשות זאת? למשוך את זה כל כך הרבה זמן ולא לתת תשובה ברורה של כן או לא?
RE: חופשה
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 12:28
שלום ליזה,

ניצול ימי חופשה הם בהסכמה עם המעסיק, אך יחד עם זאת יש ליתן את התשובה לעובד במועד סביר.
ליזה
מה אני יכולה לעשות בנדון מועד החופשה מתקרב ויש לי כרטיסי טיסה שאני צריכה לדעת להערך בהתאם ומראש מבלי לחכות לרגע האחרון
אמירה גיא
28/10/2013 12:18
הנני מורה לאחר מעל 12 שנות עבודה יצאתי לשנת שבתון בשנה שעברה, בתחילת שנת הלימודים הנוכחית חזרתי לעבודה למשך מספר חודשים, לאחר מכן ילדתי, הודעתי למעסיק שלי על כך שהנני מתפטרת עקב רצוני להיות עם התינוקת, והוא הודיע לי שמכיון שעליי לחזור לאחר שנת שבתון לשנתיים של עבודה ואם לא כן אני צריכה לשלם לו חזרה את שנת השבתון, הוא מקזז את דמי הפיצויים שלי עם מה שעליי להחזיר עבור שנת השבתון.

בנוסף על כך בתלוש המשכורת האחרונה, הוא שינה את משכורתי במיוחד שגם במקרה ויצטרך לשלם לי פיצויים הוא ישלם עפ"י התלוש האחרון סכום מופחת. מה עליי לעשות ואיך מטפלים במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 12:29
אמירה שלום ,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ בעניין.
נדיה
28/10/2013 12:09
שלום רב, עבדתי באולם אירועים במשך 7 שנים (במצטבר, עזבתי וחזרתי כמה פעמים במהלך השנים). תמיד ההיתי שכירה וקיבלתי שכר לפי שעות עבודה.

המעסיק היה משלם לי את המשוכרת כל חודש בתאריך אחר, פעם ב-12 פעם 15 פעם 20... כל חודש לפי המצב הכספי שלו.

בנוסף לא הפרישו לי כסף לפנסיה או משהו דומה... האם אני יכולה כיום (עזבתי לפני שנה את המקום) לתבוע את המעסיק על כל אלו ועל דמי הבראה וחופשות שלא קיבלתי אף פעם?

האולם אירועים באשקלון ועדיין עובד כמובן.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 12:16
נדיה שלום,

הנך זכאית לתבוע את הכספים שלא הופרשו לפנסיה ודמי הבראה.
צרי קשר עם משרדנו לצורך טיפול בנושא.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 12:49
יש לשלם שכר עד ה- 9 לחודש העוקב אחרת מדובר בהלנת שכר.
כמובן שהנך זכאית לתבוע דמי חופשה והבראה שלא שולמו לך ופיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה.
מומלץ לפנות למשרדנו לבירור פרטני בנושא.
סימי
28/10/2013 11:42
פוטרתי לאחר חופשת לידה וחתמתי בלשכה מזה 4 חודשים עם זאת מצאתי עבודה במשרה חלקית האם אני זכאית על פי חוק לקבלת קצבת השלמת הכנסה? היות ומדובר בשכר שאינו מגיע למינימום והתינוקת היום בת 9 חודשים ובנוסף יש לי 4 ילדים קטינים. יצוין שבן זוגי עובד ומרוויח מעל שכר מינימום. יש לי זכות להשלמת הכנסה במקרה כזה?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 11:47
סימי שלום,

ניתן לבדוק את נושא מול המוסד לביטוח הלאומי.
זיוה
28/10/2013 11:13
שלום
התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי ב-1.4.98, אני עובדת לפי שעות ובממוצע כל חודש למעלה מ- 200 שעות. אני עובדת 6 ימים בשבוע. קיבלתי פידיון עבור 20 ימי חופשה לפי החישוב שלי אני אמורה לקבל 26 ימי חופשה.
אשמח לקבל הבהרה בנושא- כמה ימי חופשה מגיעים לי.
תודה מראש
זיוה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 11:18
הנך זכאית לימי חופשה מקסימאליים בהתאם לחוק חופשה שנתית לפי הוותק שלך במקום העבודה.
הדס גולדין
28/10/2013 10:48
שלום רב ובוקר טוב לכם

אני עובדת שכירה מזה 4 שנים בעמותת כדורסל. במהלך השנה הנוכחית גיליתי הפרות בזכויותיי כגון: ניכוי פנסיה מתלוש השכר שלי ואי העברת הכסף לקרן, התחלתי לעבוד בחודש 11.09 ורק בחודש 11.10 התחילו להפריש לי לפנסיה. כשפניתי אליהם לא נענו לבקשותיי אלא רק שהתרעתי שאני פונה לייעוץ אצל עורך דין...

מסתבר לי כי סכומי כסף שנוכו מהתלוש אינם תואמים את הסכומים שהועברו לקרן הפנסיה לאורך השנים שאני עובדת בעמותה... ועוד עניינים נוספים.

האם מומלץ לפנות אל עורך דין? להתפטר ולהגיש תביעה? כיצד נוהגים במקרים כאלה של קיפוח ופגיעה בזכויות, הגם שאני עדיין מועסקת בעמותה?
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 11:02
אי העברת ניכויים לקרן הינה עבירה פלילית.
באם מדובר בהפרשים קטנים ניתן לפנות עצמאית לבית הדין לעבודה אך אם מדובר בחוסרים ניכרים ניתן להסתייע בעורך דין.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ ראשוני.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 10:53
הדס שלום,
את מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
איתן
28/10/2013 10:13
אני עובד בבית קפה כבר שלוש שנים, סובל מכאבי גב כבר חמש שנים, לפני כחודשיים, עקב תנועה חדה (שלא במקום העבודה) התגבר הכאב משמעותית ואובחן כי יש לי בלט דיסק בחוליות התחתונות בגב. בעיה זאת מקשה על היכולת שלי לעבוד בעבודה מסוג זה. עמידה של כשמונה שעות על הרגליים וסביבה מאוד לחוצה ואינטנסיבית שלא מאפשרת לי מנוחה בזמן הזה. בגלל זה הורדתי את כמות המשמרות שלי מחמש לשתיים ועדיין שאני עובד הכאב בלתי נסבל וגורם לירידה משמעותית בתפקוד שלי ותחושת אי נעימות שאינני יכול לבצע עבודתי כהלכה. האם אני יכול להתפטר ולקבל פיצויים? מה בכלל אני אמור לעשות? תודה.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 10:18
ניתן להתפטר בנסיבות מסוימות עקב מצב רפואי ולקבל פיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני בנושא.
גדי
28/10/2013 09:52
שלום מעסיקי האחרון לא שילם לי משכורת כמו כן לא העביר הפרשות לקופת פנסיה לפי החוק. הוא פיטר אותי ומתחמק מלשלם כך עושה לעוד כעשרים עובדים אבקש יעוץ או עזרה בתביעה נגד החלאה. עבדתי אצלו שנה וחצי ועכשיו הוא פשוט מתעלם מכל פניה שלי אליו בטלפון או בדואר אלקטרוני...ואני לא לבד.

אני יודע שהוא בחובות ואילו החברה שהעסיק אותי באמצעותה נמצאת לפני פשיטת רגל כנראה.

אתם יכולים לעזור?
תודה מראש
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 09:59
ניתן לתבוע את המשכורת, פנסיה ופיצויים המגיעים לך.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בתיק.
ישראל
28/10/2013 09:50
בוקר טוב רבותי

אני קיבלתי מכתב פיטורים מהמעביד בתאריך 12.9.13 ועדיין לא שולמו לי פיצויים, עבדתי אצלו כ-26 חודשים רצוף ללא חופשות במסגרת של משרה מלאה ולפי שכר גולבלי. חלק מהשכר היה בונוסים בשחור... אני רוצה לדעת איך לתבוע אותו ואיך מוכיחים שקיבלתי חלק מהזכר לא מדווח וללא רישום בתלוש משכורת.

תודה על העזרה
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 09:59
ניתן להוכיח את השכר המלא לפי הפקדות לחשבון בנק.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך טיפול בתיק.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 09:56
ישראל שלום,
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני בנושא.
אלי
28/10/2013 08:49
ב-08/09/13 בצאתי מהבית לעבודה סובבתי את קרסול שמאל.

לאחר ברור אוטלרסאונד ובדיקת MRI התברר כי יש לי קריעם חלקיים ב-2 רצועות וקרע מלא ברצועה נוספת. מאז אני מתהלך עם קביים ולא דורך על הרגל. עדיין לא חזרתי לעבודה.

בגין תאונה זו נשלחו דרך מקום העבודה כל הטפסים לביטוח לאומי אך טרם קיבלתי תשובה.

בתאריך 20/10/13 החלקתי עם הקביים בבית וכתוצאה מכך שברתי את עצם הסירה בשורש כף יד שמאל ומאז אני מגובס וככל הנראה אצטרך לעבור ניתוח.

1. האם השבר ביד יכול להיות מוגדר כ"החמרת תאונת העבודה"?

2. ימי המחלה שלי ממקום העבודה נגמרו וכרגע אני ללא שכר, מה ניתן לעשות במצב זה עד שביטוח לאומי יכיר לי בתאונת העבודה?
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 08:58
אלי שלום,
בנוגע לשבר ביד אין מדובר בתאונת עבודה ולא ניתן לשייך את זה לפציעה קודמת.
באם נגמרו לך כל ימי המחלה ניתן לבדוק זכאות לדמי אבטלה מול המוסד לביטוח הלאומי.
שרון
28/10/2013 08:41
בוקר טוב

אני עובדת בתחום התיירות בעבודה עונתית ועכשיו, כשמגיע החורף, המעסיק נתן לי מכתב ובו כתוב כי אני יוצאת לתקופת חל"ת למשך כמה חודשים. בתקופה זאת המעסיק ישלם עלי ביטוח לאומי לפי החוק. רציתי לדעת האם מגיע לי לקבל דמי אבטלה בתקופת החל"ת לפי חוקי העבודה .... תודה ויום נעים לכם!
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:49
באם ניצלת את מלוא ימי החופשה אז תהיי זכאית לדמי אבטלה בתקופת החל"ת.
עו"ד אריק שלו
28/10/2013 08:47
עובד בחופשה כפויה ללא תשלום מעל 30 יום זכאי במקרים מסוימים לדמי אבטלה. מידע נוסף ניתן לקבל באתר המוסד לביטוח לאומי.
מיקי
28/10/2013 08:30
שלום,
לפני כמה חודשים קבלתי מכתב מביטוח לאומי שאני חייב להם כמעט 9000 ש"ח כאשר החוב מצטבר משנת 2003 (כשהייתי עוד סטודנט) וכמובן איום על עיקול וכדומה אם לא אשלם במיידית. שלחתי בפקס שישנם אי דיוקים בדו"ח ויש לי הוכחות, כמו כן ראיתי תקדימים על התיישנות החוב (7 שנים) וצירפתי את התקדימים האלו גם לפקס.

בכל מקרה, רוב המשקל של החוב הזה הינו על תקופה 2009-2011 (25 חודשים) כשעבדתי בחו"ל ומרכז החיים היה שם (פה סגרתי חשבונות, מכרתי את הרכב במילים אחרות לא השארתי שום דבר שיכולים להגיד שגרתי פה). בפקס רשמתי עובדה זו וגם בקשתי לא לשים שום עיכולים כי לוקח זמן סביר לאסוף את כל הניירת מלפני עשר שנים וכי אני עובד הרי שאין לי את כל יום וכל היום לדבר הזה.

ביקשתי שיתקשרו אליי. אכן התקשרו, שם הסברתי שאינני מתחמק מחוב במידה והוא קיים אך אני צריך זמן כי גם החברות בהן עבדתי לפני עשר שנים לא ממהרות לתת תשובות במיידית.

שלחתי עוד הפעם בפקס נוסף עם תלושים מתקופה זו ועוד מסמכים דוגמת חוזה עבודה שלי בחו"ל. בינתיים הם שלחו לי טופס שאלון לגבי תושבות שלי בשנים 2009-2011.

החוב הוקטן ל-6500 ש"ח ועוד הפעם דברנו בטלפון לפני חג הסוכות, הפקידה אמרה שהיא תערב את המנהלת ותשאל מה חסר להם עוד על מנת שאוכיח שלא גרתי פה שנתיים והוסיפה שתתקשר אחרי החגים.

אחרי החגים לא קבלתי שום הסבר, שום תשובה לגבי שאלון תושבות אלא פשוט עיכול על חשבון בנק שלי, משכורת ורכב.
מה עליי לעשות? האם יש התיישנות? אני שוקל לתבוע את הביטוח בלאומי רק אני לא יודע האם דרך בית דין לעבודה או תביעות קטנות?

הכוחנות הזאת צריכה להיפסק!!!
תודה.
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:41
אכן יש פסיקה על התיישנות 7 שנים במוסד לביטוח לאומי אך הדבר מצוי בהכרעת בית הדין הארצי.
לגביי החוב המרכזי בתקופה שהיית בחו"ל הייתי ממליץ להציג ראיות כי גרת בחו"ל ולהגיש תגובה בהוצאה לפועל כך שההגבלות והעיקולים יוסרו.
שושנה
28/10/2013 08:38
אני עובדת שכירה בחברת סיעוד (מינהלה) מאוקטובר 1966 ובעוד חודשיים אמורה לצאת לפנסיה. מה עלי לדעת באשר לזכויותי לבקש מן המעביד. המעסיק הפריש עבורי לקופת גמל גדיש כל השנים, ואני יודעת שחל שינוי מ- 2008 בחוק הפנסיה. איך מחשבים לי את הפצויים?

שאלה נוספת - כל חודש אני מקבלת אותו סכום כסף בנטו, בכל חודש משתנה התעריף לשעה וחלקי המשרה כדי שבסופו של דבר השכר נטו ישאר אותו סכום. האם זה חוקי? התעריף לשעה משתנה לעיתים להבדל של 10 שקלים. אני עובדת חדשית קבועה.

תודה מראש על הסיוע בפורום!
עורך דין ארז כהן
28/10/2013 08:45
הפיצויים מחושבים לפי השכר האחרון הקובע במכפלת תקופת העבודה.
אם את עובדת חודשית אז אין משמעות לשינויים ברישום התעריף לשעה בתלושי השכר.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ