פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1132
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קרן
27/10/2013 08:22
היי
בעלי בן 34 עבר ניתוח ב 17/6 ומאז לא התעורר. הוא היה בתרדמת חודש והועבר למרכז שיקומי רעות ומאז קצת משתקם אך עדיין מוגדר מאה אחוז נכה .

אני מגדלת ילד לבד בן שנה וחצי. בעלי מהנדס, אזרח עובד צהל עבד בצבא 11 שנה . עד היום קבלתי את ימי המחלה שצבר לאורך השנים ועכשיו שהימים עומדים להסתיים הלכתי למבטחים החדשה לדרוש את אובן כושר העבודה שלו

לטענתם אני צריכה להיות אפוטרופוס על הרכוש כדי לקבל.
ההורים שלי בעלי לא רוצים לחתום לי שאני אהיה האפוטרופוס.

חשבתי שבאופן אוטומטי זה הולך לאישה ולילד אך הבנתי שלא.

מה עליי לעשות ?
תודה לעונים
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 08:31
יש לפנות לפורום דיני משפחה או פורום ביטוח.
שאול
27/10/2013 08:21
שלום, יש לי שימוע בעוד יומיים, ואני לא רוצה להמשיך במקום העבודה אלא לקבל מכתב פיטורין, האם אני יכול לוותר על השימוע? או לומר בשיחה שזה מה שאני רוצה? איך אני לא יאבד את פיצויי הפיטורין אם אני כן רוצה לסיים?
עורך דין ארז כהן
27/10/2013 08:30
פשוט תשמור על פרופיל נמוך במהלך השימוע ואל תיתן נימוקים המצדיקים את הישארותך.
דליה
27/10/2013 03:44
עובדת מזה שנתיים בנקיון בנשרד -4 ש"ש-ללא תלוש שכר.מה מגיע לי בהתאם לחוק-דמי הבראה,דמי חופשה???שכר חודשי ממוצע 800 ₪.ואם מגיע לי הנל ,כיצד מחשבים הסכום?תודה
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 06:26
מגיעים לך כל הזכויותנלפי החוק גם הבראה וגם חופשה. יש לחשב זכויות אלו רגיל ובהתאם להיקף המשרה של העבודה.
שלום
שיראל
27/10/2013 01:40
היי רציתי לדעת על סעיף 14 מה זה אומר שכן לחתום או לא לחתום?. הרי לפי חוק גם ככה אם מפטרים מקבלים כל מה שמגיע פיצויים וכו' ..לא?
RE: שלום
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 06:25
השאלה היא האם משולמים הפיצויים כאשר מתפטרים.
שיראל
27/10/2013 09:52
פיצויים חובה לשלם לא?? בלי קשר לסעיף 14
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 10:13
שלום,

על המעסיק לא חלה חובה לשלם פיצויים כאשר העובד מתפטר.
אור
26/10/2013 23:56
שלום,
שמי אור כהן ואני עובדת כמלצרית במסעדה כבר חמש שנים. בעל המסעדה משלם כחוק עם תלוש מסודר הכולל ביטוח ופנסיה. בשנה האחרונה עבדתי כ3-4 משמרות בשבוע, למעט החודש האחרון ספטמבר בו טסתי לחופשה ועבדתי בו רק משמרת אחת.

לאחרונה הגיעה מנהלת משמרת חדשה שרואה בי כאיום בגלל הותק שלי במקום, וכאשר חזרתי סירבה להכניס אותי חזרה ללוח משמרות. אי לכך, פניתי לבעל הבית והוא הורה להחזיר אותי למשמרות.

השבוע מנהל המסעדה ומנהלת המשמרת החדשה שיבצו אותי משמרת אחת בלבד בטענה ש"התפוקה שלך ירדה". האם מדובר בהרעה בתנאים? האם אוכל לקבל על כך פיצויי פיטורין מבלי לחכות שיפטרו אותי? הרי מדובר בהעללות שווא ופגיעה במקצועיות שלי.
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 00:14
בכפוף למתן התראה והמשך צמצום המשרה ניתן לדרוש פיצויים. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.
פיצויים
דפנה
26/10/2013 22:56
כאשר עובד מתפטר על דעת עצמו האם רכיב הפיצויים של פנסיה החובה חוזרת למעסיק,האם המעסיק רשאי למשוך אותה?
עו"ד אריק שלו
27/10/2013 00:18
לרוב הרכיב נכנס בגדר סעיף 26 שאינו מאפשר משיכה חזרה אולם ישנם יוצאים מהכלל ומחלוקת באשר לאפשרות המשיכה ופרשנות הסעיף.
נטלי
26/10/2013 14:36
לפני כשבועיים התחלתי לעבוד בבית קפה גרג שבמתחם צמח בשכר של כ24 ₪ לשעה כברמנית (ראוי לציין כי המלצריות עובדות על טיפים בלבד ובהעדר העבודה בתקופה הזאת של השנה הן מגיעות ל19 שקלים לשעה!!). בנוסף במשמרות אין הפסקות מוגדרות, וניתן לאכול רק בסוף המשמרת מחוץ לשעות העבודה!
לאחר כשבועיים בעבודה הסתמן לי מחברה שעובדת ברשת בורגוס (BBB) שבמתחם כי הברמנים שם מקבלים שכר שעתי של 30 שקל לשעה!
החלטתי לשקול את העניין ויצרתי קשר עם המנהלת של בורגוס וקבענו לראיון עבודה אחרי המשמרת של בגרג. כאשר נודע למנהל בטלפון כי אני ניגשת לראיון עבודה במקום אחר הוא החליט מיידית שבמידה ואני ניגשת לראיון זה שווה ערך להתפטרות מצידי באותו הרגע וכל המשמרות שלי מבוטלות.
ניגשתי לראיון בבורגוס וכשהמנהלת (שירה) ראתה את החולצות עבודה שלי היא טענה כי אינה יכולה לראיין אותי כיוון שיש הסכם בין הבתי עסק לא לקבל עובדים אחד של השני. לאחר שכנועים מצידי היא ראיינה אותי ובתום הראיון אמרה שהיא תעסיק אותי רק באישור המנהל של גרג (מתן ויואב).
למחרת בבוקר ניגשתי לקפה גרג ללבן את הדברים מול המנהל על מנת שיתן את אישורו, והוא גיחח ואמר לי שהפסדתי כי אני כבר לא עובדת כאן ובנוסף הוא לא ייתן להם לקבל אותי ושיש הסכם במתחם צמח ושלא יקבלו אותי שנעשה כדי לא לפגוע בעסקים העצמאיים.

כרגע אני מובטלת, וחשוב לציין כי בשבועות שעבדתי שם לא החתימו אותי על שום טופס העסקה וגם לא טופס פיטורין \ התפטרות.

מה עליי לעשות?
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:55
מומלץ לפנות לייצוג משפטי בעניין. משרדנו עומד לרשותך.
פנסיה
מוריה
26/10/2013 14:34
קיבלתי לביתי מכתב מחברת כלל ובו כתוב שמחודש יוני 2012 לא נכנס לחשבון הפנסיה שלי כסף עש היום שזה כבר כמעט חצי שנה ובתלוש משכורת שלי מופיעות כל ההורדות וגם ההורדה לקרן הפנסיה שלי זה הגיוני???
RE: פנסיה
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:48
זה יכול לקרות אם המעסיק לא מעביר את התשלומים. משרדנו עומד לרשותך.
אביבה
26/10/2013 14:55
היי

עוזרת הבית שלנו לא מוכנה להפריש את החלק שלה לטובת הפנסיה. אין לי דרך לשכנע אותה לעשות את זה. היא אומרת שהיא חייבת את הכסף לפרנסת המשפחה ולא מוכנה להקשיב לי. מה אפשר לעשות במקרה שבו עובדת משק בית מסרבת להפריש את החלק שלה לפנסיה?
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:50
לעובדת אין זכות לסרב.
ערן
26/10/2013 13:45
שלום רב!

קבלתי גמלת הבטחה של יחיד בארבעה חודשים האחרונים.

התחלתי לעבוד ב-15 לחודש בשכר מינימום חודשי לפי שבוע עבודה מלא 43 שעות עבודה חודשיות ולכן לא התייצבתי בלשכה

האם אני זכאי לקבל מחצית מהגמלה לחודש זה? בפנייתי בכתב לביטוח הלאומי והודעה על שינוי? אם כן אשמח לדעת כיצד לעשות זאת

תודה ושבוע נפלא
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:47
בדיקת ההכנסה מבוצעת ברמה החודשית ולכן תהיה זכאי בכפוף לקיום מבחן ההכנסה.
יוני
25/10/2013 15:22
שלום ,אציין תחילה שאני עובד לערך כעשר שנים באותו מקום עבודה כאשר כרגע אני יושב בבית עקב תאונה אישית
כבר 95 ימים.
ניצלתי את כל ימי המחלה שלי ,כלומר 90 ימים אך אני עדיין בבית מטעמי החלמה.
האם מלבד אבדן כושר עבודה שאגיש בעתיד הקרוב, המעביד ימשיך לשלם לי משכורת או שמה לא יהיה לי מקור כספי בעקות ניצול מלא של ימי מחלה?
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:40
נתנה תשובה.
גילי
26/10/2013 15:30
אני נעדרתי מהעבודה בגלל תאונה אישית, לא תאונת עבודה וללא כל קשר לעבודה. כמובן שהכל לפי הוראת רופא ולפי אישורים רפואיים. עברתי ניתוח בקרסול ואחר כך היתה לי תקופה התאוששות ארוכה. אני בחופשת מחלה עד סוף אוקוטבר 2013 וכנראה שאחר כך אוכל לחזור לעבודה כרגיל. רציתי לדעת האם המעסיק חייב להחזיר ולקבל אותי לעבודה באותם תנאי העסקה שלפיהם עבדתי לפני הפגיעה? האם מותר פשוט לפטר אותי ולהחליף אותי בעובד אחר בתקופת המחלה?
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:38
לאחר תקופת המחלה באם המעסיק לא רוצה להעסיק הוא יכול לפטר אותך.
שני
25/10/2013 23:29
היי, לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים שגרמה לי לקרע בגיד בכתף ימין שהיא היד הדומיננטית שלי. הייתי בחופשת מחלה חצי שנה ולאחרונה קבע רופא תעסוקתי כי אני יכולה לחזור לעבוד אבל בלי להרים דברים ובלי לאמץ את היד ובלי תנועות חוזרניות. חזרתי לעבודה שהיא ברובה עבודה משרדית וממוחשבת אך מאוד כואבת לי היד ואני עובדת ביד שמאל וזה לא נוח בכלל. אם אתפטר אהיה זכאית לפיצויים??
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:45
על פניו יכול שניתן להתפטר בשל מצב בריאות לקוי אולם יש לבחון לשון האישור.
שני
26/10/2013 17:51
מה הכוונה לשון האישור? איזה אישור?
עו"ד אריק שלו
26/10/2013 17:56
אישור רפואי מאת רופא תעסוקתי.
שני
26/10/2013 19:19
אז אני מצטטת לך מהאישור שנתן לי הרופא התעסוקתי:
"לאחר שבדקתי את הנ"ל ועיינתי בחומר הרפואי שהוצג בפניי הגעתי למסקנה כי הנ"ל יכול להחזור לעבוד במגבלות אלו: ללא הרמת משאות מעל 3 ק"ג. ללא מאמצים גופניים ועומס על יד ימין (יד דומיננטי) ולהמנע מתנועות חוזרניות עד 16.1 14 ביקורת לפי צורך"
יש באפשרותי להתפטר ולקבל פיצויים?
אנונימי
24/10/2013 21:54
הנני עובד במקום עבודה טוב, עובד שעתי.
לאחרונה בבדיקה מעמיקה של תלוש שכרי, גיליתי שאינני מקבל דמי נסיעות כלל!
אני מגיע למקום עבודתי ברכבי הפרטי, מרחק נסיעה של כ-15 דקות מביתי, 5-6 ימים בשבוע. פניתי לאחראי בכוח האדם במקום, הוא אמר שיוכל לשלם לי מעכשיו דמי נסיעות בכל חודש אך לא רטרו.... ושהייתי צריך לשים לב לכך כבר קודם...
האם יש לי הזכות לקבל את דמי הנסיעות שלא שולמו לי עד כה?
עו"ד אריק שלו
25/10/2013 10:41
יש לך זכות לקבלת תשלום בגין נסיעות לכל תקופת עבודתך.
יונתן
24/10/2013 19:37
שלום..
התחלתי לעבוד ב1 לספטמבר בתור שומר בחווה 24 שעות 7 ימים עד עכשוו לא יצאתי לחופש..

שאלתי כמה שעות חופש מגיע לי בשבוע.

תודה רבה מראש על התשובה :-))
עו"ד אריק שלו
25/10/2013 10:36
ימי חופשה מגיעים לפי חוק חופשה שנתית בשבוע עבודה ארוך 12 ימי חופשה בשנה ראשונה. מעבר לאמור מגיע לעובד יום שבתון ככל שעבד בסוף שבוע.
אנונימית
24/10/2013 23:44
אני עובדת בערך 6 שנים בחנות , ולפני חודש הודיעו לכולם שהם מפוטרים עקב חילופי. מעבידים וכולן יקבלו את כספי הפיצויים וכל מה שמגיע להן. לכולן חוץ מלי, שפניתי לבוס שאצלו עבדתי שנים אמר שאותי הוא לא רוצה לפטר וטוען שהוא נשאר בעסק רשום בהסכם(לא בבעלות החנות ) לעוד שנה עד שהמעסיק הנוכחי יסיים לשלם לו את שכר החנות. ולכן הוא טוען שלא מגיע לי פיצויים אלא רק עוד שנה שיסיים את ההסכם איתו. כרגע בפועל יש מעסיק בעל הבית חדש. עדיין לא קיבלתי תלוש מהמעסיק החדש אבל אני יודעת שזה עוסק מורשה וחברה חדשה. יש לציין שכל העובדות ששו ושמחו לקבלת הפיטורים כי עברנו חוויות קשות בחנות מכל מיני בחינות. ועוד משו בערך כחודש וקצת הבוס ה'ישן' שאיתו עבדתי עד היום לא מפסיק להתקשר ולהציע לי הצעות שאותר על הפיצויים ואצלב משכורת טובה יותראצל המעסיק החדש וכל מיני הצעות מסוג זה. אני מרגישה שנעשה לי כאן עוול גדול! עם מי אני בודקת? מה עליי לעשות? למי להאמין? איך אדע מה יעלה בגורלי .. תעזור לי בבקשה אני חייבת ייעוץ...
עוד דבר קטן. . כל הבמות קיבלו מכתבים של שימוע ופיטורין שבהם מפורט שפוטרו עקב חילופי מעבידים. מחכה לתשובה! !
עו"ד אריק שלו
25/10/2013 10:39
יכול שבנסיבות יש לך זכות לפיצויים כמו להנות האחרות. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
אנונימית
25/10/2013 14:05
יכול להיות? החוק בהחלפת מעבידים לא מאפשר לי זכות בחירה? אם לעזוב עם פיצויים או להמשיך. במקרה הזה אני מרגישה שהוא לא מפסיק לשכנע אותי לקבל משכורת גבוהה יותר ולוותר על הפיצויים. וזה מספיק נראה לי מאוד לא הוגן, לא תקין. אם אלך להסתדרות העובדים אוכל לדעת פרטים?
אבי
24/10/2013 17:59
שלום אני עובד בחרת מחשבים במשך 3 שנים ושלושה חודשים
עבדתי תחת חוזה במשך שלוש שנים והחוזה נגמר לפני 3 חודשים
אני המשכתי לעבוד כבר שלושה חודשים והמעסיק לא דיבר איתי בכלל על חידוש חוזה וגם אני לא דיברתי איתו אלא פשוט המשכנו באותם תנאים בלי חידוש החוזה כרגע אני מעוניין לעזוב האם אני זכאי לפיצויים? בחוזה רשום סעיף שאם אני מתפטר אני לא מקבל פיצויים והפרשות של החברה לפנסיה, האם זה עדיין תקף הסעיף הזה? האם אני זכאי לקבל לפחות חלק מהפיצויים לפי סעיף 14, אני מדגיש בחוזה רשום שאני לא מקבל כלום במקרה שאני מתפטר, אבל החוזה נגמר לפני 3 חודשים ואני המשכתי לעבוד בלי חוזה חדש, האם סעיף 14 זה משהו שאני זכאי לא אוטומטית לפי חוק או שהייתי צריך לחתום על סעיף כזה ואם לא חתמתי לא מגיע לי כלום?
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 18:30
אבי שלום,
אתה מוזמן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.
הריונית
24/10/2013 14:33
אני עובדת כל יום מ-8 עד 16:45 במידה ויצאתי לצורך בדיקות הריון בשעות העבודה (כשעתיים, בין 13-15) ובסיומם חזרתי לעבודה ונשארתי עד 18:45, האם מגיע לי תשלום על שעות נוספות?
לא מבין
24/10/2013 15:59
יוצא שאם לא הייתה חוזרת לעבודה,היתה מקבלת יום מחלה,ותשלום זהה למה שקיבלה כרגע.
החוק גורם לזה שבפעם הבאה היא פשוט לא תחזור באותו יום לעבודה.
הריונית
24/10/2013 16:36
החוק גרם לזה שעבדתי שעתיים ללא תמורת שכר (חינם) ועוד בשעות שאינם שעות העבודה הרגילות :(
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 14:59
אין לנכות משכרך בשל העדרות לצורך בדיקות שגרתיות הקשורות בהריון.
במידה והנך עובדת 5 ימים בשבוע אין זכאות לשעות נוספות בנסיבות המתוארות.
גם אני
24/10/2013 15:33
למה אין זכאות?? אם לא מנכים את שעות ההיריון אז יוצא שהיא עבדה שעות נוספות עד רבע לשבע בערב לא?
עו''ד אריק שלו
24/10/2013 16:02
אכן החוק קובע שאין לנכות שכר עבור שעות אלו, אך יחד עם זאת המעסיק יכול לטעון שהיא לא עבדה בפועל בשעות אלו לכן הוא מחויב לשלם עד רבע לשבע שעות רגילות בלבד.
עובד כפיים
24/10/2013 16:34
במקום עבודתי סוכם בחוזה על שכר גלובאלי הכולל גם שעות נוספות (הכוונה, לא ישולמו שעות נוספות, השכר אמור לכסות גם את השעות הנוספות). האם אין גבול לשעות העבודה שניתן לדרוש ממני, כעובד כפיים, תמורת השכר הגלובליי? אני מגיע בחמש לפנות בוקר לעבודה ונדרש לעבוד עבודה פיזית עד שעות הערב.
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 16:36
ראשית צריך שהגמול הגלובלי לשעות נוספות יופרד בתלוש השכר.
שנית צריך שהוא ישקף את שעות העבודה הנדרשות ממך.
באם אתה עובד הרבה יותר שעות נוספות מכפי שהגמול משקף זכותך לתבוע את ההפרשים.
אתי
24/10/2013 14:20
האם בדרגה 7 או 8 מקבלים תוספת לשכר?
לפי הסכם הקיבוצי.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 14:22
שלום אתי,
אשמח אם תבהירי את שאלתך.
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 14:21
יש לבחון לפי הענף הרלוונטי אל מול ההסכם הקיבוצי החל.
טובה
24/10/2013 13:35
שלום וברכה
אני עובדת בתוך מטפלת במעון על תקן שכר לפי שעות. העבודה שלי מתפרשת על שישה ימים בשבוע שלא עולה על יותר מ- 7 שעות ליום. במידה ומוסיפים לי שעות זה נחשב לי כ"שעות נוספות", אך השכר לכך נחשב מינימום (23). שבוע הבא, עקב חוסר בכח אדם, אצטרך לעבוד 9 שעות כל יום- שישה ימים בשבוע (יום שישי עד 13:00), אבל ללא יום חופש. האם השעה התשיעית של אותם ימים בשבוע הזה יחשבו לי כשעה נוספת שבו אבקש 25%?
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 13:49
יש לך כל יום שעה נוספת אחת לפי 125% וביום שישי לאחר 3 שעות עבודה הנך זכאית לגמול שעות נוספות לאחר השלמת 43 שעות עבודה שבועיות, שעתיים ראשונות 125% והיתר 150%.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 13:38
שלום טובה,

התשובה היא כן.
יואב
24/10/2013 12:32
כשנתיים לאחר התפטרות מרצון נודע לי כי המעסיק הודיע לחברת הביטוח על כוונתו למשוך את כספי הפיצויים שהופרשו לי.

בחוזה העבודה בינינו ישנם סעיפים שנראים לי סותרים- מצד אחד כתוב שהעובד לא יהיה זכאי לפיצויים בנסיבות שאינן מזכות אותו, וכן שהמעביד יהיה זכאי לקבל את הערך הכולל שלהן, ולעומת זאת כתוב גם שהעובד יהיה זכאי לשחרור כל הסכומים שהצטברו לזכותו.

בנוסף, כתוב שההסדר בחוזה "יובא לאישור שר העבודה בהתאם לסעיף 14...”

האם אין כאן סתירה? והאם אין הכוונה שהחוזה תחת סעיף 14, השולל (לפי הבנתי) את הזכות שלו למשוך את הכספים? וכיצד זה מתיישב עם הפסיקות שפורסמו בתקופה האחרונה?

תודה רבה
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 12:46
יש צורך בעיון בנוסח בחוזה העבודה.
ניתן לפנות לייעוץ משפטי.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 12:36
שלום,

לפי ס' 14 הינך זכאי לתשלום עבור פיצויי פיטורים גם כשאתה מתפטר. באפשרותך לפנות למשרדנו לבירור מעמיק יותר.
מיש
24/10/2013 12:16
נכנסתי לתפקיד בכיר בחברת סטארטאפ לפני כחצי שנה. היו הסכמות בימים הראשונים בקבלתי לעבודה והשיחה מוקלטת. מאז אני מתחננת שנעבוד עם חוזה העסקה על מנת לבטח את עצמי מבחינת זה שהוא לא יכול להעיף אותי מתי שבא לו במיוחד לאור ההצלחות שאני מביאה. רציתי חוזה עם ייעדים, התפשרתי על גובה המשכורת ומה לא. הבנאדם לא מוכן לחתום.

ברור לי שהוא עובר על החוק. עכשיו הוא מבקש ממני להעביר אליו את כל המידע של אנשי הקשר של הלקוחות והשותפים שטיפחתי בעמל רב, וזה בעצם הקלף היחיד שיש לי. לא רוצה עד שייחתם חוזה, זה לגיטימי? מה אני יכולה לעשות
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 12:20
אין חובה בחוק לחתום על חוזה אלא יש חובה למעסיק לתת לך הודעה על תנאי העבודה 30 יום מתחילת העבודה.
יונית
24/10/2013 12:16
התחלתי עבודה דרך אדם שגייס אותי לעבוד במשרד "גדול" העוסק בתחומי יעוף פיננסי לחברות עוד יותר גדולות.

מכיוון שהמשרד העסיק את האדם שגייס אותי הוא אמר שיש לחץ גדול על עבודתו וביקשו ממנו לגייס עובד מיוחד שיעסוק במתן גיבוי וסיוע לעבודתו.

השכר היה שכר מינימום כולל הוצאות (שהיו עקב נסיעה למשרדים שונים)

לאחר כשבוע עבודה (ללא מתן הודעה על תנאי העסקה וחתימה על חוזה..) ביקש ה"ביג-בוס" לקיים עימי פגישת הכירות, שהרי לא ייתכן שיעסיק עובדת ללא שיכיר אותה (אציין כי עבדתי אמנם במשרדים של המגייס בעיר אחרת אבל הבוס שלח לי מחשב קוד כניסה לאתרי החברות ועוד כמה פרטים שמשייכים אותי אליו.

בפגישה הוא ביקש לעמוד על כישוריי ועל הבנתי בעבודה אותה אני עסקתי למענם. העבירו אותי קורס מזורז על התוכנות הספציפיות שהחברה העלתה לצורך עבודתה.
מכאן מתחילה הבעיה.

לא שולמה לי משכורת בחודש הראשון, (חוץ מכמה הוצאות שדרשתי לקבל מיידית.... עקב מצבי הכספי) וכשהגיע זמן סיום החודש שני דרשתי במפגיע את תשלומי שני החודשים .

הבוס התנער מהעסקתי וטען שהמגייס ישלם לי כמה שמגיע לי ובכלל לא עשיתי עבורו כלום אולי כמה פרוטות מגיעות לי.
אני מצידי שלחתי לו מכתב המפרט את התחייבויותיו ואת זה שהעמדתי את עצמי לשרותי חברתם במשך 6 ימים בשבוע 8.5 שעות בכל יום ופעמים אף יותר מכך, לא הייתי עובדת שעתית ומשכך הוא חייב לשלם לי משכורת על אף שאולי הוא לא העביר אליי מספיק עבודה שלטענתו לא עשיתי (אציין שכל עבודה ודרישה ששלח אליי דרך עובדים ועובדות ממשרדו עשיתי על הצד הטוב ביותר.

האם כשאין לי חוזה הוא יוכל להתנער ולומר שאני לא עובדת שלו אלא של המגייס שגם מתנער מאחריות אליי
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 12:19
יש לבחון זאת ע"י מבחנים רבים של יחסי עובד מעביד כגון מי קיבל אותך לעבודה, עבור מי ביצעת את העבודה בפועל ומי פיקח עליך.
באפשרותך לתבוע את המגייס ואת החברה ביחד ולחוד.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 12:19
שלום,

המעסיק אינו יכול להתנער מאחריותו לעובדה שהועסקת.
עליו לשלם לך את המשכורת כפי שעבדת בפועל.
היי
לירן
24/10/2013 12:00
רציתי לדעת מתי מקבלים הבטחת הכנסה באיזה תאריך אם היום החתמתי פעם ראשונה
RE: היי
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 12:04
הזכאות היא מחודש הגשת התביעה.
לירן
24/10/2013 11:59
פעם ראשונה
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 12:02
הקצבה משולמת ב-28 בכל חודש לזכות חשבון הבנק שנרשם בטופס התביעה.

למחוסרי עבודה משולמת הקצבה ב-14 בכל חודש בעד החודש שעבר.
לני
24/10/2013 11:47
עבדתי במקום עבודה עם משמרות. ביקשתי חודש חופשה ללא תשלום וקיבלתי. לאחר החודש רציתי לחזור לעבודה ל-3 פעמים בשבוע אך הבוסית לא הייתה מעוניינת בכך היא רצתה שאחזור באופן מלא. השאלה שלי היא לגבי פיצויים. אם לא אסכים לחזור לעבודה של 5 משמרות ואחליט לעזוב, האם אוכל לקבל פיצויים?
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 11:51
שלום,

לכאורה ולפי הנסיבות המתוארות אינך זכאי לפיצויים.
איגור
24/10/2013 11:45
אישתי עבדה בבית חולים בתל-אביב ובגין נישואין הודיעה למעסיק על הפסקת עבודה בגין העתקת מקום מגורים לירושלים (אני ירושלמי) . יש לציין שהובאו את כל מסמכים הדרושים למשאבי אנוש של בית החולים. כעבור שבועיים קיבלנו תשובה שלא מגיע לאישתי שום דמי פרישה או פיצויים על מעבר דירה לירושלים. רציתי לדעת אם זה נכון ומה קבוע בחוק?
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 11:50
שלום,

חוק פיצויי פיטורין מאפשר לקבל פיצויים כאשר המעבר נעשה בעקבות בן זוג. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
עליזה
24/10/2013 11:33
אדם עבד במערכת הבחירות בזמן שתלה שלט עלה על סולם נפל ושבר את הקרסול כעת עובר ניתוח והשבתה של כמעט 3 חודשים מה דינו ומי משלם עבור תאונה זו. האם יש ביטוח דרך המפלגה יצויין שיש חוזה עבודה עם המפלגה
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:38
ניתן להגיש תביעה לדמי פגיעה ונכות זמנית למוסד לביטוח לאומי.
משרדנו עומד לרשותכם במידת הצורך.
עו''ד אריק שלו
24/10/2013 11:35
שלום,

את שאלת הביטוח יש להפנות למפלגה. בכל אופן בנסיבות דנן נראה כי יש לפנות לביטוח לאומי. באפשרותך לפנות למשרדנו בכדי לקבל תשובות לגבי ההליך.
שון
24/10/2013 11:18
אני עובד בבנה ביץ' זיקים (בים) אני עובד בימי שישבת, חגים וימי חול המועד, כששאלתי את המנהל שלי אם אני מקבל אחוזים על זה שאני עובד בימים האלה הוא אמר שלא... אני בן 18, עד שנה שעברה קיבלתי פחות מאשר שכר מינימום עד שהתלוננתי, אבל הבעיה העיקרית זה האחוזים שאני אמור לקבל על עבודה בשבת, משמרות חג או שעותנוספות... מה אני צריך לעשות בשביל לקבל שכר נורמלי לפי החוק? והאם אני יכול לטפל הזה גם שאני עדיין עובד בזה ?
עורך דין ארז כהן
24/10/2013 11:33
הנך זכאי לגמול עבודה בשעות נוספות ועבור עבודה ביום מנוחה שבועי ובחג.
באם פניותייך למעסיק לא מועילות צור קשר עם משרדנו.
עו"ד אריק שלו
24/10/2013 11:24
שלום,

אתה אמור לקבל שעות נוספות לפי חוק שעות נוספות כאשר אתה עומד בתנאים עובד מעל שעות עבודה מסוימות. כמו כן אתה אמור לקבל תשלום של 150% עבור עבודה בחג ובשבת.

אם ברצונך לברר יותר לעומק באפשרותך ליצור קשר עם המספר המופיע מטה - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ