פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1058
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

Saar
30/01/2014 22:45
קורה שההסעה שלי מקדימה ואני מגיע מוקדם יותר לעבודה.
מעניין אותי לדעת עם המעסיק מחויב לשלם לי על זה.
לא נאמר דבר בקשר לזה בתנאי ההעסקה!
עו"ד אריק שלו
31/01/2014 09:16
שלום,

אם אתה מגיע פיזית לעבודה אזי מגיע לך שכר עבור הזמן הזה.
היי
רנית
31/01/2014 05:14
רצית לדעת אם אחרי שנה מפטרים מקבלים פיצוים חובה אין קשר לסעיף 14
RE: היי
עו"ד אריק שלו
31/01/2014 09:11
שלום,

פיצויי פיטורים בגובה של 72% מקבלים בהנחה ואת חתומה על סעיף 14. אם אינך חתומה על סעיף 14 אינך זכאית לפיצויי פיטורים בזמן שאת מתפטרת.
תיקי
30/01/2014 16:38
היי

אני מעסיקה עוזרת בית מאז חודש אפריל 2013 בתדירות של פעמיים בשבוע, בכל פעם 4-5 שעות. היא משתכרת שכר שעתי ומדווחת לביטוח לאומי. לפני שבוע היא הודיעה לי שהיא בהריון במהלך שיחת חולין איתה. גם אני בהריון ועומדת ללדת בתחילת-אמצע חודש פברואר 2014.

לאחר הלידה אני ובעלי נעבור לגור בבית אימי במושב למשך כמה חודשים, על מנת שתעזור לנו ואני אוכל לנוח. לא ברור עוד לכמה זמן נעבור, מה שכן, הדירה שלנו תסגר ואחש לא יגור בה.

ברור שאין עוד צורך בשירותיה של עובדת משק הבית ואני רוצה לפטר אותה ולשם לה את המגיע לה לפי החוק כמובן. השאלה האם לאור העובדה שאני יודעת כי היא בהריון ולאור מה שראתי באתר הנפלא שלכם, האם עלי לבקש אישור ממשרד התמ"ת לצורך פיטוריה במקרה כזה?

מה קובע החוק במצבי? האם לעובדה שהעובדת מועסקת על ידי משפחות אחרות בעבודות ניקיון ומשק בית יש משקל לגבי המקרה שלי?

תודה מראש לעונים!
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 16:52
תיקי שלום,
עלייך לקבל היתר ממשרד התמ"ת.
יש לנמק את סיבית הפיטורים, בכפוף להצגת אסמכתאות רלוונטיות.
תיקי
30/01/2014 17:17
במקרה כמו שלי,
אילו אסמכתאות עלי לצרף בבקשה למשרד התמ"ת? תודה רבה על תשובתך. זה עוזר מאד!
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 17:34
עלייך להראות למשרד התמ"ת כי פיטוריה של העובדת נובעים מסיבות שאינן קשורות להריון.
התפטרות
קובי
30/01/2014 15:43
התפטרתי משירות בתי הסוהר והודעתי שבועיים מראש.
אני בשבס כ6 חודשים כבר עובד ונאמר לי שאני מחויב להם 3 חודשים מיום בקשת ההתפטרות.
האם זה חוקי ?
ואם בכל זאת אסרב להגיע מה אז? לא חוקי להכריח אדם לבוא למקום עבודה שלא טוב לו בו.
תודה
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 15:51
קובי שלום,

לפי חוק הודעה מוקדמת, הנך צריך ליתן 6 ימי הודעה מוקדמת טרם התפטרותך, אלא אם כן סוכם אחרת בחוזה העבודה.
פיטורים
ענת
30/01/2014 15:36
שלום אני עובדת במשך 9 שנים בסופר מרקט שיש בו מספר מנהלים שהם בני אותה משפחה באמצע חודש נובמבר הודעתי לאחד מהמנהלים שאני רוצה ללמוד ובעקבות הלימודים שעות העבודה שלי יצטמצמו ובמקום משרה מלאה אעבוד פעמיים בשבוע מספר שעות.

המנהל איחל לי הצלחה ונתן לי תחושה שאכן אלך ללמוד ושזה בסדר מצידו המנהל האחר החליט לשים אותי "במבחן" ולראות אם השעות שאעבוד יהיו טובות לעסק.

הועסקתי שלושה שבועות במתכונת חלקית (פעמיים בשבוע) לאחר מכן נשלח לי הודעה בדואר רשום כי עלי לחזור לעבודה במסגרת משרה מלאה ולא במשרה חלקית דרך עורך דינם.

כשפניתי אל עורך דין חיצוני הוא טען שצריך להגיש בקשה לפיטורים והם טענו שלא פוטרתי ועלי לשוב לעבודה במשרה מלאה כעת עורך דיני טוען שעלי לשלוח מכתב ולבקש לשוב לעבודה אחרי תקופת הלימודים ורק אם לא יחזירו אותי לעבודה רק אז זו עילה לפיטורים מה עלי לעשות ? אודה לתשובתך בהקדם
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 15:42
ענת שלום,

אינך מחויבת לכתוב מכתב התפטרות.
הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך יעוץ ראשוני והכוונה בהתאם.
נגב
30/01/2014 14:21
הי

אני מעסיק עובד שעבר את גיל הפרישה החוקי מפאת יכולותיו המקצועיות ורצונו להמשיך לעבוד. השאלה המתבקשת היא האם עלי להמשיך ולהפריש לו תשלומי פנסיה למרות שעבר את גיל הפרישה?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 14:32
התשובה היא כן, אלא אם כן הוא מקבל קצבת פנסיה ממקום אחר שהוא לא המוסד לביטוח לאומי.
מסודי
30/01/2014 13:53
ביתי עובדת במפעל ייצור גבינות, ביום קרות המקרה הגיעה לעבודה עם כאבי גרון ועבדה רגיל, ביום זה עברתי אני האמא ניתוח ולמרות הלכה לעבודה הבת שלי.
בפס אחר עבדו בנות אחרות , שם היה צריך לתת יד בעזרה, המפעיל ביקש דווקא מכל הבנות רק את הבת שלי לתמוך בפס , כשהוא יודע שהבת שלי לא מרגישה טוב, וגם עברתי ניתוח. בעימות בניהם ביקשה הבת ללכת הביתה ולבקש מהמפעיל / מנהל שיבקש מעובדת אחרת עזרה לפס. והלכה הביתה בסוף המשמרת שלה.
המנהל החליט להעניש את הבת בישיבה בבית ללא עבודה 3 ימים , הם אמרו שזה ענישה במפורש על שלא נתנה יד בעזרה.
האם זה קביל בדיני עבודה. אשמח לקבל משוב למייל בתודה
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 14:05
שלום,

הדבר אינו חוקי. אך אם הדבר כתוב בצו הרחבה (אם קיים) בענף בו עובדת ביתך אז המנהל רשאי לעשות זאת.
מיכל
30/01/2014 13:53
שלום
אני עובדת משרה מלאה במוסד אקדמאי 14 שנים במינוי העסקה המתחדש מדי שנה.

במידה והמעסיק לא יחדש את החוזה, האם אני זכאית לפיצויי פיטורים ואם כן לפי איזה חישוב?
תודה מראש
מיכל
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 14:04
אי חידוש חוזה הינו כדין פיטורים ואז תהיי זכאית לפיצויים לפי שכרך האחרון במכפלת שנות העבודה.
יהודה
30/01/2014 13:46
פוטרתי בתאריך 13/12/2013 לאחר שנתיים במערך המשלוחים ברשת RIVER בסניף פתח תקווה. טרם קיבלתי את פיצויי את הפיטורין והייתי מעוניין לדעת מה הדין ומהן זכויותי בנוגע לגובה הפיצויים, דמי הבראה וימי חופשה [אם בכלל]. תודה.
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:52
שלום,

אתה אמור לקבל את פיצויי הפיטורים לאחר 15 ימים מסיום יחסי עובד מעביד.
כמו כן אתה אמור לקבל את פידיון ימי החופשה שנצברו לזכותך, דמי הבראה יחסיים ומכתב שיחרור כספי פנסיה.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מריאן
30/01/2014 13:43
אני עבדתי בחנות באשור התחנה המרכזית בירושלים במשך שנה וחצי עד חודש נובמבר 2013 אז המעסיק פשוט נעלם ובוקר באתי לעבודה והכל היה סגור. לא הצלחתי למצוא אותו. מה שיוצא שלא קיבלתי משכורת על אוקטובר ועד נובמבר 2013. רציתי להתייעץ עם עורך דין שיסביר לי מה אני יכולה לעשות במקרה הזה. אילו זכויות יש לי? מי אחראי לשכר שלי אם המעסיק נעלם - ביטוח לאומי?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:45
שלום מריאן,

בכל שאלה תוכלי לפנות למשרדנו, מספר הטלפון מופיע בתחתית התשובה.
מריאן
30/01/2014 13:46
הפורום הזה לא נועד בשביל לשאול שאלות?
היי
רני
30/01/2014 12:27
באיזה מצבים מעסיק יכול לשלול הודעה מוקדמת?
RE: היי
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:42
שלום,
במקרים בהם ביצע העובד עבירת משמעת חמורה ניתן לפטרו ללא מתן הודעה מוקדמת לפיטורים. בחינת חוקיות פיטורין ללא הודעה מוקדמת נעשית בדיעבד על ידי בית הדין שכן הסמכות לקבוע האם בוצעה עבירת משמעת חמורה מצויה בידיו בלבד.
שלומי,
30/01/2014 12:24
שלום רב,
לאחר שיחרור צבאי, עבדתי בעבודה מועדפת באתר בנייה, במשך 8 חודשים ברציפות.
המעסיק מסרב לחתום ולתת לי את האישורים המתאים עבור ביטוח לאומי.
מה עלי לעשות?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 13:26
שלום,

באפשרותך לפנות למוסד לביטוח לאומי בעניין זה.
רותם
30/01/2014 11:28
אני מתחילה לעבוד במקום שנמצא 14 ק"מ מאזור מגוריי...כמה נסיעות המעסיק צריך לשלם לי בחודש? אין חופשי חודשי באוטבוסים באזור...
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 11:30
שלום,

המעסיק מחויב לשלם לך בגובה של כרטיס חופשי חודשי או עלות הנסיעה הלוך וחזור אם אין חופשי חודשי באזור, עד לגובה של 25.20 ש"ח ליום.
רותם
30/01/2014 11:54
ואם אני מגיעה עם רכב לעבודה?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 12:07
נתנה תשובה.
רותם
30/01/2014 11:53
ואם אני מגיעה עם רכב לעבודה?
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 12:05
המעסיק אינו מחויב לשלם מעבר ל-25.20 למעט בנסיבות של סיכום מוקדם עימך בחוזה העבודה.
אדוה
30/01/2014 12:01
אתמול הודיעו לי (עדיין לא רשמית), כי עקב שינוי ארגוני, אני עומדת להיות מפוטרת בשבועות הקרובים.
אני עובדת באותו מקום מזה 7.5 שנים, חזרתי לפני שבוע לאחר חופשת לידה מוארכת (חל"ת)
אשמח להבין מהן זכויותיי?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 12:02
שלום,

הדבר כמובן שאינו חוקי שכן לא ניתן לפטר אישה לאחר לידה.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רועי
30/01/2014 11:32
שלום,

אני עובד בחברת אבטחה לאחרונה הגשתי הודעה על סיום יחסי עובד מעביד נותרו עוד כשלושה שבועות למועד עזיבתי, לאחרונה גיליתי כי החברה מחשבת שעות נוספות על בסיס יומי בלבד ולא על בסיס שבועי בנוסף, עד כמה שידוע לי שבוע עבודה הוא בן 43 שעות, כך שבמידה ואני עובד שישה ימים 48 שעות מגיע לי שעתיים נוספות 125% על השעה ה-44 ו 45 והחל מהשעה ה-46 מגיע לי 150%, רציתי לדעת האם אני חייב להסדיר את ההפרשים על השעות הנוספות עד הגמר חשבון ומה קורה במידה והתשלום לא מוסדר עדיף לא לחתום על גמר חשבון?, והאם יש שינוי בזמן ההתיישנות לאחר סיום יחסי עובד מעביד?

תודה

רועי
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 11:41
שלום,

ראשית אציין כי לכאורה נראה שטענותיך לגבי תשלום שעות נוספות מוצדקות. הנך זכאי לדרוש את הזכויות המגיעות לך על-פי דין.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מיטל
30/01/2014 11:10
שלום, אני בחופשת לידה כבר שמונה חודשים ובעוד כחודש אני רוצה לחזור לחצי משרה שלפני כן עבדתי משרה מלאה .האם המעסיק יכול לפטר אותי ?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 11:13
המעסיק אינו מחויב להסכים לקבל אותך למשרה שונה מזו שעבדת.
עם זאת, את זכאית לשעת הנקה במשך 4 חודשים ממועד חזרתך.
המעסיק אינו רשאי לפטר אותך 60 יום לאחר חופשת הלידה, ויכול לבקש היתר על בסיס הדרישה שלך לשנות מתנאי העבודה.
מיטל
30/01/2014 11:22
תודה רבה.
עו''ד אריק שלו
30/01/2014 11:12
שלום,

המעסיק יוכל לפטר אותך רק לאחר 60 יום.
אולה
29/01/2014 20:47
אני עובדת בתור אחות במשרה מלאה.
האח האחראי אצלנו שקובע משמרות שכח לשים לי משמרות לשבוע הנוכחי. כלומר מראשון26.1.14 עד שישי 31.1.14 אני ללא עבודה , דבר זה פוגע קשה בפרנסה. וכשהתקשרתי לבדוק מה עם ימי עבודה הוא טוען שהוא יחזור אלי כיוון שכולם כבר משובצים והוא צריך למצוא לי סידור.
האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 08:28
באם היית זמינה לעבודה הרי שיש לשלם לך שכר עבודה או לכל הפחות פדיון חופשה בגין אותו שבוע.
אולה
30/01/2014 10:21
מקום עבודתי פרטי. האם יוכלו לפטר אותי במידה ואדרוש את המגיע לי?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 11:14
רובי
30/01/2014 09:47
אני בן 66. עבדתי בחברה מסויימת מיוני 2011 ועד יולי 2012. המעסיק העביר הפקדות לקרן פנסיה רק החל מינואר 2012.

1) האם זה נכון שמינואר 2011 חייב היה כל מעסיק להפקיד לקרן פנסיה עבור עובד שגילו מעל 50 החל מיום עבודתו הראשון בחברה?

2) אם כן, איך עושים בפועל רטרואקטיבית את ההפקדה החסרה עבור 6 החודשים הראשונים לעבודתי באותה חברה?
בתודה מראש
עו"ד אריק שלו
30/01/2014 09:58
שלום,
אם יש ברשותך קופת פנסיה קיימת, המעסיק צריך להפריש לאחר שלושה חודשים רטרו אקטיבית.
באפשרותך להתקשר למשרדנו שמספרו מופיע מטה, לשם בירור מעמיק יותר.
י.א
30/01/2014 09:47
אני בת 64 עובדת רשות מקומי 32 שנים. לקיתי באירוע לבבי קל לאחרונה, אחזור לעבודה - משרה מלאה - שאלותי: מה המשמעות של חזרה לחלקיות משרה בפניה לרופא תעסוקתי? האם מצב בריאותי זה או מחלות אחרות נלקחות בחשבון להגדלת אחוז הפנסיה לפרישה, איך נעשה התהליך ועפי איזה תקנות? נא תשובתך תודה
מוטי
30/01/2014 00:08
שלום, מקווה שזה הפורום הנכון.

אני עובד בחברת אבטחה. האחראי על החשבונות אצלנו, על דעתו ובאישור קב"ט (המעסיק בערך), לא משלם לי (ולחבריי) משמרות שלמות באם לא הוחתם בכרטיס עבודה חותמת יציאה או כניסה.

עבור כל משמרת אנחנו (העובדים) רשומים מתחילת העבודה ועד לסופה כך שאין בכלל ספק שהיינו נוכחים וביצענו תפקיד.

החוסר החתמה מוגן בסוג של נוהל מנהלה "אם חסרה חתימת קבט על חוסר החתמה המשמרת לא תשולם". זה נכון שאנחנו צריכים לשים לב אבל לפעמים מרוב משמרות בשילוב עם החיים הפרטיים אנשים פשוט לא שמים לב.

רציתי לדעת אם הדבר חוקי בכלל ומה ניתן לעשות כנגד זה.
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 08:32
הדבר אינו חוקי ויש לשלם לכם שכר באם התייצבתם לעבודה.
את החתמת הכרטיס ניתן להשלים במקרים חריגים ע"י חתימה ידנית ואישור מפקח על כך שנכחתם בעבודה.
מעסיק
30/01/2014 00:00
בחורה החלה לעבוד במשרד על בסיס שעות והשתכרה משכורת סטודנט, אם כי זה בפועל הגיעה כמעט למכסה של משרה מלאה מבחינת השעות. אחרי חודשיים בעבודה התגלתה אצלה מחלה רצינית. שלושה חודשים היא נעדרה מהעבודה - נעלמה כמעט בלי לומר כלום.

אסור לפטר אותה, אבל ממילא היא סיימה את מכסת ימי המחלה והחופש שלה מהר מאוד. עכשיו היא רוצה לחזור - היא עדיין חולה ועדיין על תרופות, אבל רוצה לחזור, ובינתיים כבר יש עובדת אחרת במשרד שהגיעה על מנת למלא את מקומה.

האם ניתן כעת לפטר אותה לפי חוקי העבודה? מה ניתן לעשות. היא עבדה סה"כ חודשיים ואח"כ שלושה חודשים לא הגיעה כלל לעבודה. אודה לכם על המלצות לפעולה חוקית!
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 08:31
אין מניעה חוקית לפטר אם נסתיימו לעובדת ימי המחלה, אך יש לבצע שימוע ולתת לעובדת את זכות הטיעון.
אוריאן
29/01/2014 21:31
האם עובד שעבד במקום עבודה3 שנים לאחר תקופה שעבר לגור יותר רחוק מעל שעה נסיעה המשיך לחפש עבודה כי היה קשה להגיע כולם יום למקום העבודה ממרחק כזה.
הוא הגיש מכתב פיטורים והבעלים אמרו שחייב לתת להם התראה של חודש אז עבד עוד חודש לא מגיע לו פיצויים ?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 08:30
התפטרות עקב החלפת מקום מגורים אינה מזכה בפיצויים אלא אם נעשתה לרגל נישואים או במעבר ליישוב חקלאי או אזור פיתוח ואז הזכאות היא אחרי 6 חודשי התיישבות.
גל
29/01/2014 21:13
שלום, אני עובדת בחנות על בסיס שעות..
השבוע נתתי רק משמרת אחת,
בתחילת השבוע ביקשו ממני לעבוד ביום נוסף והסברתי כי לא אוכל להגיע מפאת שיעור באוניברסיטה.
באותו היום הנוסף הודיעו לי בבוקר ״או שתבואי היום או שתמצאי לעצמך מחליפה״
רק אזכיר שלא נתתי את היום הזה כאופצייה והסברתי מראש מדוע לא אוכל להגיע

האם זו דרישה חוקית מהמעביד?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 08:29
באם ממילא לא היית משובצת לאותה משמרת הרי שזו אחריותו של המעסיק לבצע סידור עבודה ואין זו חובתך למצוא מחליפה, אך ניתן להגיע להבנות בעניין.
שאלה
29/01/2014 18:47
כמה שאלות על אוכל...

אני עובדת 9 שעות, משרה מלאה. עד היום הייתי אוכלת במשרד ארוחת בוקר, 10 דקות, מנשנשת סנדוויץ תוך כדי עבודה.

באמצע היום הייתי יוצאת להפסקה של ארוחת צהריים בת 30 דקות. גם ארוחות צהריים הייתי אוכלת במשרד שלי. את האוכל אני מביאה מהבית ומחממת במיקרוגל.

יש לנו חדר אוכל בעבודה, אבל לא נעים לשבת בו, אין שם תאורה ומיזוג. מאוד קר שם, חשוך, ולא נעים להיות שם. היום הוציאו גזרה חדשה, ומכריחים אותי לאכול בחדר האוכל בלבד.

האם זה חוקי להכריח אותי לאכול בחדר האוכל ולא במשרד?
האם יש תנאים כלשהם שצריכים להתקיים בחדר האוכל כדי שיהווה מקום ראוי לאכול בו?
עורך דין ארז כהן
30/01/2014 08:28
אין הוראה בחוק לעניין מיקום הארוחה ויש צורך להישמע לנהלי מקום העבודה.
לגביי זמן הפסקה מוגדר כי אם לא ניתן לעזוב את מקום העבודה הרי שלא ניתן לנכות זמן הפסקה זה.
רון בכר
29/01/2014 17:13
היי שמי רון בכר
התחלתי לעבוד לפני כשלושה חודשים בחברה מסויימת שלא אגיד את שמה (כמו למטייל).
כשהתקבלתי לעבודה הוחתמתי רק על טופס 101
והחוזה שנאמר בעל פה וזה הולך כך:
25 שקל לשעה ברוטו
ו1% אחד ממכירה
וברגע מעבר יעד מסוים העובד מקבל 4% על מכירה מיום מעבר היעד.
חודש דצמבר היה חודש חזק מהרגיל ובעקבות זאת שילמו לנו פחות ממה שהיה מגיע לנו ללא התראה מראש.
עוד לפני ידיעה שקיזזו לנו לנו במשכורת . המשכורת נכנסה ב10/1/14 אבל התלוש הגיע בלקראת סוף החודש ורק אז ידענו כמה באמת קיצצו ההסבר שלהם היה שעברנו את כמות מכסת השעות וזה בא על חשבון שעות נוספות בעוד שלא היו לי שעות נוספות כלל. ובעקבות זה נגעו בבונוס העובדים .
התלושים איחרו כמעט בחצי חודש, והכללים השתנו לחודש ינואר עוד בעודנו ממשיכים לעבוד ללא שום הסבר מה ולמה ....
עכשיו דורשים מאיתנו לחתום על חוזה חדש ישן וטוענים שאם לא נחתום על החוזה אינם יכולים להמשיך להעסיק אותנו..
שלא ידענו על קיומו ואני טוענת שאם נחתום זה יהיה כאילו ויתרנו על הכסף שקיזזו לנו ולא מדובר על כמה שקלים
אני יגיד על עצמי וזה 1200 ש״ח ויש עובדים שגזלו מהם אפילו יותר
אבקש עצה בונה ומכוונת ומקצועית מה אוכל לעשות והאם צריכה לחתום על החוזה...
איני מבינה בזה כלל אבל יודעת שזה לא דבר שעובר על סדר יום!
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 17:15
מדובר בהפרת חוזה של החברה.
זכותכם להפסיק לעבוד בחברה כזו או להמשיך לעבוד בתנאים החדשים.
רון בכר
30/01/2014 00:29
האם מגיע לי את כספי בחזרה???
או שאני יכולה לשכוח מזה
פיטורין
יואב אהרון
29/01/2014 18:14
אני עובד כשלוש שנים במסעדה הייתי גם מנהל משמרת וצקר וגם מלצר לפני כשבוע קיבלתי מכתב פיטורין עקב כך שיש מנהלת חדשה שהחליטה להוריד אותי מהתפקיד שהייתי ובנוסף החליטה לא לשבץ אותי לעבודה כל יום וכתוצאה מכךנפגעת לי הפרנסה זאת אומרת שכשהיא אומרת לי לבוא לעבוד היא משבצת אותי רק לשלוש שעות ולא כמו שהיה קודם שהייתי עובד כמעט משמרת וחצי השאלה שלי האם על כך שהיא לא משבצת אותי לעבודה מגיע לי פצוי וגם על כך שהיא הורידה לי במשמרת מ8 שעות ל 3
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 18:31
יואב שלום,

על פניו מדובר בהרעת תנאים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר וייעוץ פרטני בהתאם.
ד.ק
29/01/2014 18:13
היי

אני עובד בחברת שמירה גדולה בתפקיד מאבטח. אני ממוצא אתיופי. בסך הכל עובדים במשרד הדרומי של החברה (יש לה משרדים בכל מיני מקומות בישראל) 12 עובדים אתיופים בתפקידי אבטחה במוסדות שונים. התברר לנו, אחרי שבדקנו עם כל העובדים האתיופים כי אנחנו מרוויחים פחות 1.45 ש"ח לשעה מכל המאבטחים "הלבנים". פשוט מקפחים את האתיופים מסיבה של גזענות. אנחנו עובדים באותו תפקיד ומאבחטים באותם מוסדות ושומר אתיופי מרוויח פחות כסף לכל שעת עבודה. מה אפשר לעשות מול חברת השמירה במצב של אפליה כזאת?
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 18:28
שלום,

יתכן ואכן מדובר באפליה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
רמי
29/01/2014 17:28
שלום ותודתי מראש.

כמה ימי עבודה נדרשים בחודש מסוים על מנת לשמור על רצף עבודה בהתייחס לסעיף 2(9) לחוק פיצויי פיטורים?

כלומר, האם די שמועסק יעבוד יום בחודש מסוים, על מנת "לשבור" את רצף 6 החודשים?

תודה
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 17:35
רמי שלום,

כל עוד אין נתק של מעל 6 חודשים, אזי, הותק לא נפגע.
חנן
29/01/2014 17:04
שלום,
לאחרונה פותרתי מחברה אשר העסיקה אותי כמפתח תוכנה ללקוחתיה בפורמט של outsource, בטענה שהחברה איננה יכולה למצוא משרות המתאימות לפרופיל שלי, בשיחת הפיטורין נאמר לי שהחברה תנסה לשלוח אותי לכמה משרות שעומדות על הפרק במהלך השבועיים שלאחר הפיטורין ובמידה ואתקבל לאחת מהמשרות הללו הפיטורין יבוטלו.

רציתי לדעת האם המצב בו אני נתון לגיטימי וכשר ?
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 17:14
אם כבר יש לך מכתב פיטורים אז זו החלטה שלך אם להסכים לחזור למשרה אחרת.
קארין
29/01/2014 17:02
אני עובדת 4 שנים בחברה מסודרת . משתכרת 7,000 ברוטו כולל בונוס ונסיעות.

החברה הודיעה לי כי עקב רווחים נמוכים עליי לוותר על 2,000 ש"ח, להשאר לעבוד אותן שעות בשכר נמוך. במידה ולא מתאים לי - אקבל פיצויים.

אני לא מעוניינת לעזוב כיוון שחייבת משכורת לבנק עקב חובות ואין לי עניין לקבל אבטלה ולשבת בחוסר מעש. האם זה חוקי לבקש ממני בקשה זו? מה כדאי לי לעשות?
תודה
עורך דין ארז כהן
29/01/2014 17:12
הדרישה אכן חוקית.
זו החלטה שלך אם לשמור על מקום העבודה בשכר נמוך או לעזוב ולקבל פיצויים.
עו"ד אריק שלו
29/01/2014 17:12
מדובר בהרעת תנאים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בנושא.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ