פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 929
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

זאב גוברשטיין
16/09/2014 12:56
האם עובד בחוזה אישי ברשות מקומית זכאי לתשלום מנקו
תומר
16/09/2014 11:04
שלום רב, אני שוקל לעזוב את עבודתי לאחר שמונה שמים מסיבות אישיות של עומס, דברתי עם המעביד לפני הודעת התפטרות והוא הבטיח כי ידאג שאקבל פיצויים. הקלטתי את השיחה. עדיין לא שלחתי מכתב התפטרות מחשש שלא יעמוד בהבטחתו. האם יש לכך תוקף משפטי? האם נהוג לציין זאת במכתב התפטרות כי על סמך הבטחת הפיצויים אני חושב באמת לעזוב. תודה
שרה
16/09/2014 00:33
שלום,
בהנחה שיש שני מסלולים להתפטרות מהעבודה- איזה מהם עדיף?
1. התפטרות עקב מעבר דירה לאזור המרוחק 40 ק"מ מהעבודה (לאזור התנחלות מוכרת).
2. התפטרות לצורך טיפול בתינוק שנולד (התפטרות תוך 9 חודשים) מאחר שהלידה והמרחק (בעקבות מעבר הדירה) מקשים על המשך היכולת להגיע לעבודה מדי יום
עורך דין ארז כהן
16/09/2014 08:43
עדיפה האופציה השנייה, כי בראשונה תהיי זכאית לפיצויים רק לאחר 6 חודשים.
אורן
15/09/2014 23:02
היי אני עובד כמנהל בענף המלונאות ולמרות שקיים הסכם קיבוצי לפני 3 שנים שהתחלתי לעבוד חתמתי על חוזה אישי שהוסכם כי השכר שלי כולל הוצאות נסיעה . האם אני זכאי להוצאות נסיעה כפי שמופיע בהסכם הקיבוצי או שהחוזה האישי מבטל זאת ?
עורך דין ארז כהן
16/09/2014 08:42
התעריף המשולב בענף המלונאות וודאי נמוך יותר מהתעריף שלך, כך שאין מניעה כי השכר יכלול גם דמי נסיעות, בתנאי שניתנה הסכמתו המפורשת של העובד לכך.
שירן
15/09/2014 20:42
האם ניתן לתת לביטוח לאומי תלושי משכורת משני מקומות עבודה לחופשת לידה? אם כן איך מתבצע החישוב של החופשת לידה משני מקומות עבודה ?
עורך דין ארז כהן
16/09/2014 08:41
בהחלט ניתן. המשכורת מ- 2 המקורות תחושב יחד באופן חודשי.
קארינה
15/09/2014 15:06
שלום, אני פוטרתי ולאחר מיכן גיליתי שלא הופקדו כספי פנסיה לחשבון בחברת ביטוח עבור 3 שנים אחרונות!

לאחר שדיברתי עם מעסיקה, היא בדקה את הנושא והפקידה את הכסף לחשבון בחברת ביטוח, אבל הכסף שהיא הפקידה הם בסכומים נומינליים, כלומר שכר ש חודשי כפול 5%+2.5%, חשוב לציין שלאורך אותם 3 שנים ירדו לי 2.5% מתלוש משכורת!

השאלה היא האם אני יכולה לתבוע / לבקש גם ריבים והצמדה, מה חוק אומר בנושא?! תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
15/09/2014 17:54
זכותך לתבוע ריבית והצמדה בגין הכספים שהופקדו באיחור, אך כלל לא בטוח כי הדבר שווה את הטרחה לאור גובהן בשנים האחרונות.
שירן
15/09/2014 16:40
שלום . אני בחודש 7 אני עובדת במקום הנוכחי 4 חודשים אם המעסיק מפטר אותי האם אני יכולה לחתום אבטלה ?
ושאלה נוספת מה עליי לעשות כדי להיות זכאית לחופשת לידה באם המעסיק פיטר אותי בחודש שביעי ?
תודה מראש.
עורך דין ארז כהן
15/09/2014 17:53
כדי להיות זכאית לדמי לידה/דמי אבטלה יש צורך בתקופת אכשרה של 12 חודשים.
מיכל הורי
15/09/2014 17:47
במקצועי אני מאמנת כושר ואני אוטוטו נכנסת לחודש 8 אני עובדת אצלו שנתיים . בעל המקום סגר את העסק.לא פשט רגל. הוא שלח בקשה לתמת ואני כרגע מחכה למכתב הפיטורים. שאלתי היא האם המעסיק חייב לשלם לי עד קבלת מכתב ההתפטרות .כי כרגע אני יושבת בבית תודה.
עורך דין ארז כהן
15/09/2014 17:52
כל עוד לא ניתן היתר לפיטורייך, הנך זכאית לשכר עבודה מאת המעסיק.
האישור לפיטורייך מאת משרד הכלכלה יכול להינתן רטרואקטיבית.
ימי חג
שרי
10/09/2014 17:02
אני עובדת לרוב 4 ימים בשבוע, מראשון עד רביעי. חמישי יום חופשי. (לפני זה עבדתי ימים אחרים..) כשיש עבודה/צורך/מקום פנוי לשבת אני כן מגיעה. עכשיו, החגים יוצאים בימי חמישי. השאלה האם מבחינה חוקית מגיע או לא מגיע ימי חג.

תודה רבה וחג שמח.
חשבת שכר
15/09/2014 17:06
היי שרי

תשלום על ימי חג מגיע רק לעובד שעובד בערב החג ויום לאחר החג. מכאן עולה שככל הנראה לך לא מגיע לקבל תשלום על עבודה בחג.

שנה טובה.
שרי
15/09/2014 16:09
יש למישהו תשובה ברורה בנושא?
אבי
15/09/2014 10:12
שלום , עבדתי בחברה למזון כ7 שנים , לאחר מכן לא הרגשתי טוב עקב מחלה וישבתי בבית ולא חזרתי עוד לעבודה. הבעיה היא שלא פיטרו אותי ולא התפטרתי , רציתי לשאול מה לגבי הזרמת פנסיה מהמעסיק וכמו כן תשלומי פיצויים ועוד זכויות למיניהן .
עורך דין
15/09/2014 15:03
שלום אבי

אם לא שבת למקום העבודה לאחר חופשת מחלה, המעסיק יוכל לראות בכך נטישת מקום עבודה והתפטרות שלך. חבל.

לידיעתך.
בני
15/09/2014 14:22
לאחרונה עזבתי מקום עבודה לאחר שנה ושמונה חודשים.
בתחילת עבודה זאת עברתי הכשרה על חשבון החברה, והוחתמתי על טופס שבו אני מתחייב שביום שאעזוב את העבודה (ללא שום ציון של פרק זמן כלשהוא) אפצה את החברה על הכשרה זאת. כלומר, לא משנה אורך תקופת העבודה שלי (חודש, שנה, 30 שנה וכדו'), אני מחויב לפצות אותם. במשכורת האחרונה שקיבלתי קיזזו לי את הסכום.
האם טופס מסוג זה אשר אינו כולל פרק זמן מינימלי כלשהוא הינו קביל?
יוני
15/09/2014 13:19
המעסיק שלי טוען כי ביצע טעות בדוחות השכר ושילם לכאורה שכר ביתר לאורך שנה.
אני מועסק אצלו בחשבונית (אני עוסק מורשה) ובינינו יחסי עובד מעביד מלאים. ימים ושעות קבועים, התקשרות ישירה מולו ותנאים זהים לשאר השכירים במעמדי פרט לאופן התשלום.

האם אני מחוייב להשיב לו את השכר ביתר?
שלומי
15/09/2014 13:10
שלום . רציתי לדעת אים יש איזה הפסד בחופשות . בפנסיה . בהבראה . ביגוד . וכו'
דמי חג
מור
15/09/2014 12:16
שלום וברכה,

האם עובד, אשר מעבידו לא משבץ אותו לסידור העבודה בערב החג, ואשר כן עובד ביום שלאחר החג - זכאי לקבל דמי חג לפי החוק והפסיקה ?

בתודה
jack
15/09/2014 10:42
האים מעביד יכול. לחייב עובד לצאת לחופש על אף שאין לעובד ימי חופש
אבי
14/09/2014 16:09
יש לי שאלה ? אני עובד בעבודה 3 שנים וחצי . ואני מידי חודש בחודשו משלם עבור ביטוח פנסיוני . בנוסף צרפתי את אשתי ופתחתי עוד פוליסה של ביטוח בריאות . מכאן השאלה היא . לאשתי עשו כבר ביטוח . והחשש שלא יהיה כפל ביטוחים . לכן סגרתי את הפוליסה הנוספת של אשתי מה שהוספתי בהתחלה מזה 3 וחצי שנים . האם בגין סגירת הפוליסה מגיע לי כספים ואו הפרשים ? תודה אבי
חשבת שכר
14/09/2014 16:52
היי אבי

יתכן שאתה עושה ערבוב בין ביטוח פנסיוני לבין ביטוח בריאות פרטי שלך או של אשתך. בכל מקרה, מומלץ בהחלט להתייעץ בנושא עם סוכן ביטוח שיוכל לבדוק אילו ביטוחים יש לך ולאשה ולוודא כי אינכם משלמים עבור ביטוחים מיותרים.

בהצלחה
ביטוח בהמשך לש...
15/09/2014 09:53
RE: ביטוח - שאלה ? חשבת שכר 01/01/1970 02:00
היי אבי

יתכן שאתה עושה ערבוב בין ביטוח פנסיוני לבין ביטוח בריאות פרטי שלך או של אשתך. בכל מקרה, מומלץ בהחלט להתייעץ בנושא עם סוכן ביטוח שיוכל לבדוק אילו ביטוחים יש לך ולאשה ולוודא כי אינכם משלמים עבור ביטוחים מיותרים.

בהצלחה
האם מגיעים לי החזרי כספים ? בגין סגירת הפוליסה המיותרת ? תודה אבי .
אבע
14/09/2014 21:29
האם בכל מקרה למרות שגיליתי שישנו כפל ביטוחים מיותרים . האם בנסיבות העניין שלאחר שסגרתי את הפוליסה המיותרת . האם מגיע לי החזרי כספים ? מה עלי לעשות ? תודה ושנה טובה אבי
בעלה
15/09/2014 08:54
בוקר טוב

אשתי עובדת שכירה בחברה כ-18 שנה רצוף. היא צברה מעל 70 ימי חופשה ללא התראה על מחיקת הימים. עד כה, הבוס שלה היה פודה לה ימי חופש ללא הוצאתה לחופש לפי בגשתה. יש לציין כי כל פעם שרצתה לצאת לחופשה אמיתית היו עושים לה גיהנום עד קבלת האישור, כעת אשתי מבקשת לפדות את כל ימי החופש שנשארו לה והיא נענתה בשלילה,
מה ניתן לעשות לפי חוקי העבודה?
עו"ד אורנה שמריהו
15/09/2014 09:03
המעסיק לא יכול למחוק את ימי החופשה, נוכח העובדה כי לא אפשר לרעייתך לצאת לימי החופשה.

על המעסיק ליתן לרעייתך תקופת זמן על מנת לנצל את ימי החופשה, היה ולא תנצלם בתקופה המוגדרת, רק אז יוכל המעסיק למחוק חלק מימי החופשה הצבורה.
אילן
14/09/2014 22:15
שלום,

קיבלתי הצעת עבודה למשרה מלאה .
שעות עבודה הן מיום שני עד שישי, כולל שישי. משעה 09:00 בבוקר עד 18:00 בערב.
השכר מחולק לשכר בסיס פלוס שעות נוספות.
אין איזכור לתוספת עבור עבודה בשעות שבת.
האם המעסיק מחוייב לשלם תוספת עבור עבודה בשעות שבת?

תודה מראש
רמי
14/09/2014 16:25
אם פיטרו אותי מסניף מסוים אז זה אומר שאני נמצא ב"רשימה שחורה" של משאבי האנוש ואני לא אוכל להתקבל לסניף אחר של אותה רשת או שלא?? תודה רבה מראש לתשובה
חשבת שכר
14/09/2014 16:51
היי רמי

המונח רשימה שחוקה כפי שאתה משתמש בו אינו לקוח מתחום דיני העבודה ואין לו כל ביסוס חוקי ככל שידוע לי.
רמי
14/09/2014 17:56
זאת אומרת שאני אוכל לעבוד בסניף אחר אם פיטרו אותי מסניף מסוים של אותה רשת?? הרי שבאים להתקבל לכל סניף זה מגיע לאישור של אגף משאבי אנוש והאגף יודע שפוטרתי מסניף אחר..
שני
14/09/2014 17:47
שלום רב,
אשמח להבין את זכויותי.
כיצד על-פי החוק על המעסיק שלי (עירייה) לשלם לי בעבוד כלל השעות הנוספות והעודפות שלי
עבדתי כמעט משרה וחצי, החישוב שנעשה בעבור השעות הנוספות שלי לא כלל את השעות שמעל ל-186 שעות חודשיות
קיבלתי שעות נוספות רק בעבוד הימים בהם עבדתי מעל 8.5 שעות ביום
האם ישנו חוק מסויים לגבי עבודה שהיא מעבר למשרה מלאה?
מה בעצם יצא לי מזה שעבדתי כמות שעות של עוד חצי משרה? האם יתכן שעלי לקבל בעבור שעות אלא שכר רגיל על אף החריגה מ-186?

חשוב לי לציין כי כעובדת המגזר הציבורי, ישנה חלוקה בסיסית למשמרות בוקר/צהריים/לילה
ומתוך כך בבסיסן כבר ישנה תוספת קבועה (לילה תוספת של 50%, צהריים 20%).

תודה לעונים!
דניאל
14/09/2014 17:34
שלום
רציתי לשאול אם יש הבדל בתנאי הפנסיה והפיצויים במקרה ומתפטרים במהלך החודש ה 12 לעבודה להבדיל לאחר שנת עבודה. זאת בהנחה וחתומים על סעיף 14 מול המעסיק ללא הסכם קיבוצי.
תודה
עורך דין
14/09/2014 17:46
שלום דניאל

בכל מקרה לעובד שמתפטר מעבודתו שלא תחת נסיבות מסויימות אין זכות לקבל פיצויי פיטורים, שלא כמו במקרה של פיטורים לאחר שנת עבודה מלאה.

בהצלחה
הראל
14/09/2014 15:14
שלום הנני עובד במתקן ממשלתי בתור עובד שמירה .
הביאו לידיעתנו כי זכויות עובדי קבלן לשמירה וניקיון במתקן ממשלתי שונו .
לאחר שעיינו בפרוטוקול דרשנו את המגיע לנו .
זה נעשה בשלבים אך יש סעיף אחד שאנו כעובדי קבלן איננו יודעים אם מגיע לנו:
אשמח אם תוכלו לעזור לנו לפתור את הסוגיה .
ישנו סעיף אשר מדבר על סבסוד ארוחת במזנון במקום העבודה .
אצלנו במתקן אין חדר אוכל אך לעובדי המשרד ישנו סבסוד של הארוחות בכרטיס "סיבוס" במסעדות מסביב המתקן .
לנו נאמר כי לא מגיע לנו את הכרטיס ואת הסבסוד כי אינו נמצא במזנון במתקן .
השאלה מה ההגדרה של מזנון במקום העבודה מכיון שהעובדים אכן מקבלים סבסוד והמזנון שלהם הוא המסעדות אשר מכבדות את כרטיס ה"סיבוס" .
האם גם לנו בתור עובדי קבלן מגיע זאת או שאכן המעסיקים צודקים ולא מגיע לנו ?
תודה מראש .
יוליה
14/09/2014 14:58
שלום רב,
אני הבאתי לפני חודש 12/8 למעסיק שלי מכתב פיטורין עקב שמירה על הילד , אבל חופשת לידה שלי מסתיימת ב 14/9 ואני עבדתי שם שלוש שנים. השאלה שלי; האם רק בתום חופשת הלידה צריך להודיע למעסיק על פיטורים ואז לחקות עוד 30 יום לקבלת הפיצויים ?או שאני יכולה להודיע תוך כדי חופשת לידה ומאז שהגשתי את מכתב התפטרותי לספור 30 יום לתשלום הפיצויים?
חשבת שכר
14/09/2014 15:10
שלום יוליה

את צריכה לתת מכתב התפטרות למעסיק בתום תקופת הלידה ואז תתחיל תקופה של הודעה מוקדמת לפי חוק, שלאחריה התפטרותך תכנס לתוקפה. את פיצויים הפיטורים את צריכה לקבל תוך 15 יום ממועד התפטרותך. שימי לב, במכתב ההתפטרות את צריכה לכתוב במפורש כי סיבת ההתפטרות היא לצורך טיפול בילדך שזה עתה נולד.

בהצלחה לך
מאיה
14/09/2014 11:53
שלום,
אני אמורה להיות מפוטרת ב30.10.14 ועוד לא קבלתי הזמנה לשימוע. רציתי לדעת מתי ע"פי החוק המעסיק צריך להודיע לי על השימוע כי נשאר שבועיים לסוף החודש ועוד לא הודיעו לי על תאריך לשימוע.
שאלה נוספת האם ימי החופש שצברתי 40 יום משולמים לי בפיצויים או במשכורת האחרונה.
תודה ,
מאיה
חשבת שכר
14/09/2014 14:02
הי מאיה

מוזר קצת שאת יודעת על הפיטורים הצפויים ומתי יתרחשו אם טרם היה לך שימוע. בכל מקרה, המעסיק צריך להודיע לך מספיק זמן לפני השימוע על מנת שיהיה לך זמן להערך אליו. לאור הנסיבות שאת מתארת, הייתי ממליצה לך לשוחח כבר עכשיו עם עורך דין על מנת להתכונן לשימוע ולפיטורים הצפויים. בגדול, עובד אמור לקבל הודעה על פיטורים רק לאחר שמתקיים שימוע בעניינו. השימוע לא אמור להיות רק הליך פורמלי.
ג'קי
14/09/2014 13:00
פוטרתי מהעבודה לאחר חודש עבדתי רצוף 30 יום האם אני צריך לקבל תשלום עבור ימי התראה מראש?
חשבת שכר
14/09/2014 13:53
ג'קי שלום

החוק קובע כי יש לתת לעובד יום הודעה מוקדמת על כל חודש עבודה, עד לשישה חודשים ראשונים. זה אומר שמגיע לך יום אחד.
דן
14/09/2014 13:00
שלום,
אני עובד כשכיר, ומגיעים לי דמי אבטלה אם אפוטר. בנוסף לעבודתי כשכיר, ברצוני לפתוח חברה בע"ם עם עוד שותפים. לחברה הזאת לא צפויות הכנסות משמעותיות בתקופה הקרובה, וגם כל ההכנסות שיהיו בשנתיים - שלוש הקרובות, יושקעו חזרה בחברה.
האם במצב כזה שבו אני שותף בחברה שממנה אני לא מושך רווחים, אני אהיה זכאי לדמי אבטלה באם אפוטר מעבודתי העיקרית כשכיר?
תודה רבה.
חשבת שכר
14/09/2014 13:47
דן

התשובה לשאלתך שלילית. בעל חברה אינו זכאי לקבל דמי אבטלה.
אלונה טל
14/09/2014 13:08
שלום רב,
לצורך חישוב פיצויים לעובדת קבועה שעתית
הבנתי שהחישוב הוא לפי ממוצע שעות שנתי ליום עבודה.

מה קורה אם בשנה האחרונה לפני כניסתי להרריון הייתי בטיפולי פוריות- מה שאומר הרבה פחות שעות עבודה והרבה ימי מחלה.

האם 7 השנים שבהם עבדתי כמעט ללא העדרות, לא מחושבים?ז"א זו הבעיה שלי או שיש לי מה לעשות בעניין
בברכה אלונה
יוחנן
14/09/2014 12:44
שלום
עובדת אצלי עובדת משק בית 3 פעמים בשבוע כבר מספר שנים. בשנה הראשונה והשניה עבדה 10 שעות שבועיות בשכר של 30 ש"ח לשעה. בשנה השלישית והרביעית 3 ימים בשבוע סה"כ 15 שעות בשכר של 40 ש"ח לשעה. בשנתיים האחרונות3 ימים בשבוע סה"כ 20 שעות לשבוע בעלות 50 ש"ח לשעה. איך אני מחשב את הפיצויים שמגיעים לה? בתודה מראש יוחנן
יוחנן
14/09/2014 12:41
אני מעסיק עובדת בית 3 פעמים בשבוע, כבר מספר שנים. במידה ויום חג יהינו ביום העסקתה ואז היא לא עובדת באותו יום. האם אני מחוייב לשלם לה על היום הזה תשלום שכר עבודה או כיום חופש בתשלום- כחלק מימי החופש מגיעים לה?
אלונה טל
14/09/2014 11:54
שלום רב
האם יש צבירת ימי חופשה
1. בזמן שמירת הריון
2. חופשת לידה,
בברכה אלונה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ