פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 807
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קארין
03/06/2015 12:46
המעסיק לא הפריש לי כספים לקופ"ג בזמן שמירת הריון וכעת כשפניתי לחברת הביטוח, הם טוענים שיש להגיש תביעה על א.כ.ע ולשם כך עלי לספק להם מסמכים רפואיים (אע"פ שהשמירה אושרה כבר ממזמן ע"י ביטוח לאומי ויש לי אישורים לכך).

הגיוני?
מיטל
03/06/2015 12:46
היי..משהו לא ברור לי...התפטרתי בסוף מאי מהעבודה לצורף טיפול בילדה. המרחק בין הבית לעבודה הוא 30 ק"מ מלאים בפקקים. לכן היתי רוצה לפנות לביטוח לאומי לבקשת דמי אבטלה באופן מיידי ללא תקופת המתנה. ממה שקראתי פה נאמר שלא צריך לחתום ב90 ימי ההמתנה. אז מה לעשות עכשיו? ללכת ללשכת התעסוקה? לחתום כל שבוע? התבלבלתי מהשאלה אם צריך לחתום או לא צריך לחתום?... אשמח ממש לתשובה כי כבר התכוונתי לצאת לשם עכשיו...
איציק
03/06/2015 09:28
בוקר טוב

האם במקרה של התפטרות לאחר 3.5 שנות העסקה במעסיק ספציפי, אינני זכאי לפיצויים, הן לא מהמעסיק והן לא מהפיצויים שהצטברו בפוליסת הפנסיה תחת הגדרה פיצוים?
חנה
03/06/2015 07:14
מעבר ליתרונות - עד כמה שאני הבנתי מן התיקון לחוק הגנת השכר - דרכי מסירה מיוחדות ( של התמ"ת) אי אפשר לכפות על עובד לקבל תלוש שכר אינטרנטי. צריך במקביל למסור לו תלוש פיזי . כמו כן צריך ליצור לא מעט אמצעי אבטחה - כגון אימייל אישי פרטי וסודי, כדי להעבירלו את התלוש . זה לא חשבון חשמל או ארנונה... ובוודאי שצעד כזה דורש את הסכמת העובד ולא יכול להיות חד צדדי.
חנה
02/06/2015 18:36
הנהלת החברה הודיעה שהיא עוברת למתן תלושי שכר אלקטרוניים בלבד, ללא תלושים בכתב. ואכן היא החלה בכך מבלי לחכות להסכמה או אישור על כך. האם היא רשאית לעשות כן והאם אפשר להתנגד?
תודה
עורך דין
02/06/2015 20:16
שלום חנה

איני רואה כל מניעה חוקית במעבר לתלושי שכר אלקטרוניים. להפך, פחות כריתת עצים ויותר חמצן נקי לכולנו. הלוואי וזה היה קורה בעוד מקומות עבודה.
שון
03/06/2015 06:48
תלוש שכר אלקטרוני יתרונו הוא שניתן לשלוף אותו מכל מייל ולהדפיסו אם רוצים העתק מתויק.
חי חדד
02/06/2015 23:58
ברצוני לדעת מה חומרת העבירה על החתמת כרטיס העבודה עבור מישהו אחר, מצד החותם ומצד מי שחתמו שחתמו בשבילו
תודה רבה
חי חדד
שחר
02/06/2015 22:54
עבדתי מה20 לחודש מאי, המעסיקה אמרה לי שהיא לא יכולה להביא לי שכר על כמה ימים ושזה יתווסף לחודש הבא.
האם זה חוקי?
הריון
אנה
02/06/2015 22:25
איך מחשבים את ה40 שעות שמגיע לאישה בהריון לכל מיני בדיקות?
לפי הזמן שהייתי חסרה בעבודה כולל נסיע או שזה רק לפי הזמן שהייתי בטיפול עצמו אצל רופא או כל שהי בדיקה? מה לפי החוק?
ענת
02/06/2015 20:30
המעסיק שלי שילם את שכר חודש מרץ ב 21 באפריל. האם יש טעם לתבוע אותו על פיצויי הלנת שכר?האם תביעות כאלה מתקבלות בבית משפט וזוכות? הבנתי שניתן לעשות זאת באופן עצמאי בתשלום אגרה של 1% מסכום התביעה.
כרמית
02/06/2015 20:22
שלום אני עבדתי בבנק אוצר החייל בתור מנקה שעתיים ביום במשך חודשיים וחצי התחלתי לעבוד בחודש מרס בעצם החלפתי חברה שלא יכלה לעבוד עבדתי דרך קבלן חיצוני בהתחלה רק החלפתי אותה וידעתי שהיא צריכה לחזור אחרי זה הקבלן ביקש שאני יעבוד באופן קבוע והוא מפטר את הבחורה שהחלפתי בחודש מרס החלפתי אותה חמישה ימים ועל זה קיבלתי את הכסף אחר כך עבדתי כל חודש אפריל יום אחד הוא בא ופיטר אותי מבלי התרעה ועכשיו הוא לא רוצה לשלם לי עבור כל חודש אפריל ניסתי ליצור איתו קשר והוא מנתק את השיחה וגם ביקשתי מהעו"ס שתדבר והוא מנתק את השיחה ואומר שזה לא שייך אליו ניסנו לפנות להנהלה של הבנק וגם הם אומרים שזה לא שייך אליהם אני מבקשת ממכם עזרה מה אפשר לעשות יש לי את המס שלו וגם את המס של המשרדים תודה רבה כרמית
עומר
02/06/2015 18:51
שלום,
לפני כ-3 חודשים התחלתי להתמיין לעבודה (לא זמנית, לא בענף המסעדנות ולא בעסק קטן).
היום מלאו חודשיים לפעם האחרונה שעדכנו אותי בנוגע להליך המיון לעבודה.

האם ניתן לתבוע עפ"י התיקון לחוק שיצא לאחרונה?
מה סכום הפיצויים הטיפוסי במקרה זה? האם הוא תלוי באובדן הוצאות או בגורמים אחרים?
עורך דין
02/06/2015 20:18
שלום עומר

על פניו ולפי העולה מדבריך, התשובה בהחלט חיובית. אני מציע לך לעיין בתיקון לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 - שם תמצא את התשובות לכל שאלותיך.

בהצלחה
עידן
02/06/2015 09:32
שלום
קיבלתי מכתב מחברת ביטוחי הפנסיה בה אני מבוטח. במכתב שהתקבל מופיע בנדון "התראה אודות הפסקת הכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה.
למה הכוונה?וממה זה נובע?
מופיע לי במכתב "עפ"י הרישומים שבידינו בחודש בתאריך X התקבל תשלום דמי גמולים אחרון בגין תכנית הפנסיה שלך, ממעסיקך Y"
האם הכוונה שהוא כביכול המעסיק האחרון שהתקבל ממנו הפרשות לפנסיה?

תודה מראש על המענה
עורך דין
02/06/2015 18:02
שלום עידן

איני יכול לדעת ממה נובע רצון החברה - מציע לך ליצור איתם קשר טלפוני ולברר את הנושא לעומק וללא דיחוי.

בהצלחה
רונית
02/06/2015 09:06
בוקר טוב,
אני בת 62 ועובדת בשכירה מאז חודש פברואר, היות והיתה לי פנסיה קודמת, על המעביד להפריש מהחודש השלישי רטרואקטיבית.
שאלתי: יש גוף כלשהו שיהיה ניתן להפריש, עפ"י חוק ומשוך את הכסף המצטבר בסכום הוני? שהרי אחרת אקבל 5 ש"ח לחודש ואני יוצאת מופסדת.
אודה באמת על תגובתכם המהירה.
ההפרשות צריכות להתבצע החל המחודש.
תודה
עורך דין
02/06/2015 18:01
שלום רונית

אני ממלית לך לפנות בנושא זה ליועץ מס ו/או רואה חשבון, שיוכלו לתת לך תשובות מלומדות יותר וחכמות יותר מבחינה כלכלית.

בהצלחה
אודרה
02/06/2015 08:59
שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת עדייין לא ברור לי כיצד לנהוג ואני מבקשת לדעת מה קורה לגבי יום חג שלפי החוק יש לשלם בגינו 100% למרות שלא עובדים, וזה גם היום הרביעי של אישורר מחלת ילד. ושנית, מכיוון שמדובר במחלת ילד האם אני רשאית לבקש שלא לפדות את כל ימי המחלה במלואם אלא רק חלק מהם?
תודה מראש.
עורך דין
02/06/2015 17:58
שלום לך

שאלתך נענתה.
ליאת
02/06/2015 08:51
בוקר טוב לכולם

אני צריכה ייעוץ בנוגע להתפטרות מחברה שעבדתי בה במשך 7 שנים. ב4 שנים האחרונות החברה העבירה אותי ל 4 מקומות שונים מכל מיני סיבות (הפסד במכרז, קיצוץ בתקן וכו'). אני רוצה לדעת אם אני מתפטרת עכשיו האם מגיעים לי פיצויים כדין?האם זה נחשב כהרעת תנאים?
עורך דין
02/06/2015 17:57
שלום ליאת

לא ניתן להכריע לגבי הרעת תנאי עבודה מבלי לבחון את חוזה העבודה שלך ולקבל תשובות ברורות על שאלות רבות, שלא ניתן לענות עליהן מעל גבי הפורום. בכל מקרה, אחרי 7 שנים בעבודה, עליך לפנות לקבלת ייועץ משפטי מסודר בטרם תקבלי החלטה לגבי התפטרות - לא כל שכן התפטרות בדין מפוטר.

בהצלחה
קארין
02/06/2015 17:54
עבדתי במקום עבודה שנתיים וילדתי לפני חודש, בתקופת ההריון שונה הקבלן שמעסיק את העובדים וכולם פוטרו והועסקו מיידית עם קבלן אחר.. חוץ ממני בגלל ההריון נשארתי עם הקבלן הקודם. אין לי כוונה לחזור לעבוד שם...

השאלה שלי היא אם כדאי לי להתפטר עכשיו ע"מ שיעברו ה90 יום ואהיה זכאית לאבטלה או לחכות שבתום התקופת לידה הם יפטרו אותי כי לטענתם אין להם אפשרות להעסיק אותי שם דרכם. יש לציין שהם מתקשרים מידי שבוע ולוחצים עלי שאכתוב מכתב פיטורים וטוענים שיקח להם המון זמן לקבל אישור מהתמת וזה יעכב לי את האבטלה.

מה לעשות?? H e l p
זוהר
02/06/2015 17:52
חודש לאחר שהתחלתי במקום עבודה חדש נכנסתי להריון. בעוד כחודש אני צפויה ללדת ולצאת לחופש לידה.

בתום ה-14 שבועות חופשה הוותק שלי יהיה מעל שנה (שנה וחודש ליתר דיוק). האם מבחינה חוקית אני יכולה להאריך את החופשת לידה מעבר ל-14 שבועות? ולכמה זמן?

בנוסף, לא בטוחה שאחזור למקום עבודתי הקודם בתום ה-14 שבועות. האם מגיעים לי פיצויים? האם אני יכולה לחתום אבטלה מיד בתום ה-14 שבועות? בזמן שאני מחפשת עבודה חדשה?

תודה.
נטלי
02/06/2015 17:49
שלום רב,

אני עם ותק של 5 שנים בשירות לקוחות באותה החברה. השירות לקוחות אצלנו מחולק למספר מחלקות (רגיל, עסקי והבכיר ביותר vip).

במשך 4 שנים אני נמצאת במחלקת vip. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח שגרם לי להחסיר המון במהלך החצי שנה האחרונה, כמובן עם אישורי מחלה.

המעסיק החליט להחזיר אותי לשירות הרגיל באותו השכר ושעות העבודה (המעסיק טוען שלא מדובר בהרעת תנאים).

יש לציין שבמחלקת הvip אני עצמאית ללא בקרה כמעט ובשירות הרגיל יש מעקב אחרי שיחות, זמני שיחות, הפסקה וכו׳.

האם אני יכולה לסרב לחזור לשירות הרגיל ולהישאר בתפקידי? האם מדובר בהרעה?

המון תודה מראש.
נ.כ
01/06/2015 12:13
שלום, בחברה שאני מועסק בה מקבלים שכר לפי משמרות של 24 שעות, 8 בבוקר-8 בבוקר.
האם מגיעה תוספת לשכר היומי כאשר עובדים במהלך שבתות וחגים? או שכאשר המשכורת על בסיס יומי אין תוספת כזו?
תודה רבה.
עורך דין
02/06/2015 06:55
שלום לך

אמורה בהחלט להיות תוספת עבור עבודה בשבת ואני מניח כי אתם מקבלים גם תוספת קבועה לשכר עבור עבודה בשעות נוספות.

בוקר טוב!
נ.כ
02/06/2015 17:15
זה נכון גם כאשר התפקיד מוגדר ימאי?
ג.ל
02/06/2015 16:38
אהלן,

אני עובד באבטחה ברכבת ישראל, התחלתי לעבוד כבאר שבעי במקור אני מדימונה, גרתי בבאר שבע בדירה שכורה, שבוע הבא נגמר לי החוזה ואני מתכנן לחזור לגור בדימונה, השבוע הייתי בשיחה אצל מנהל היחידה שלי, מטרת השיחה הייתה מעבר חזרה לדימונה לבית של ההורים, המעסיק ציין בפניי שהוא אינו מוכן ואינו ״מאשר״ מעבר שכזה (יש עובדים מדימונה ולא מזמן גם גוייסו עובדים חדשים מדימונה), מבחינתו אני באר שבעי לכל דבר, ישנה הקלטה של כל השיחה איתו, הוא אף ציין כי מבחינתו אני יכול להתפטר או לקחת חופש חודשיים כל עוד אני גר בדימונה, הוא גם טרח לציין שמבחינתו אני יכול לעבור לכל מקום אחר בארץ חוץ מדימונה, האם הדבר חוקי? אם לא מה ניתן לעשות בדבר?
לינדה פאמוט
02/06/2015 16:24
אני בת 63. בפגישה עם מנהל העבודה, אחרי שיחה מאוד לא נעימה, הוא אמר לי: למה שלא תצאי לפנסיה? ואני עניתי: תתן לי פיצויים (בסימן שאלה) תשובתו היתה: בוודאי. האם יש באמירה שלי משום הכרזת התפטרות מבחינתי? בהמשך השיחה אמרתי שאני מתכוונת להמשיך עד גיל 67.
נעמי
02/06/2015 15:44
מנהלת בית עזר בקיבוץ הודיעה לנו שהמטפלת של אבא היא אישיות לא רצויה בבית העזר של הקיבוץ
אבא בן 97 גר בביתו ונעזר בשרותי בית העזר לנושא ארוחות וחוגים.
ההודעה היתה לקונית.
האם הודעה זו עולה בקנה אחד עם חוקי העבודה?
תודה
נעמי
אירית
02/06/2015 15:32
אני עובדת 18 שנה במקוםעבודה לאחרונה החלטתי שאני מידי פעפ מזיזה את השעון לטובתי האם זה נחשב פלילי
לירון
02/06/2015 14:42
שלום,
רציתי לדעת מה אומר בחוק בנוגע לשעת הנקה.
אני עובדת כבר 3 שנים באותו מקום עבודה.
ילדתי בתחילת אוקטובר 2014 וחזרתי לעבוד החודש יוני 2015
האם מגיעה לי שעת הנקה? ואם כן ולכמה חודשים?
אודה אם תפנו אותי לחוק..
אריאל
02/06/2015 14:10
כרגע הגיע אליי המנהל שלי ומסר לי זימון לשימוע לאחר שהפסיקו את עבודתי מתחילת החודש וקלטו עובד במקומי.....וטען שייתכן והחברה תדרוש שאת ההודעה מראש אצטרך לחזור לעבוד האם זה אפשרי מבחינתם?
אנונימי
31/05/2015 22:09
שלום רב לכם,
זקוקה לברור על השאלה -אם המשכורת שלי היא 4700 משכורת גלובאלית כך המעסיק מגדיר זאת,ונכון להיום שכר המינימום הוא 4650המשכורת אמורה להיות גבוהה יותר בתוספת נסיעות ?כלומר האם היא צריכה להיות בסופו של דבר 4900?
עורך דין
01/06/2015 18:18
שלום לך

בשאלה חסרים פרטים מהותיים ולכן לא ניתן לענות עליה מעבר לעובדה שיש דבר אחד ברור וחד משמעי: המעסיק חייב לשלם לעובד שכר השווה או גבוה משכר המינימום. כמובן ששכר זה אינו כולל הוצאות נסיעה.

בהצלחה
אנונינמי
01/06/2015 21:58
אשמח לדעת איזה פרטים תרצה לדעת ואעדכן, בהמשך לשאלה.

תודה
עורך דין
02/06/2015 06:40
שלום

כמה שעות ביום אתה עובד? כמה ימים בשבוע? מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי שכר ולגבי שעות עבודה? כמה עולה לך להגיע מהבית לעבודה ובחזרה?

בוקר טוב
אנונימית
02/06/2015 14:09
שלום רב , אני עובדת שלושה ימים החל משעה 7:20-16:00 יום אחד מי 7:20 - 17:00, יום נוסף מי 7:20-13, ויום שישי מי 7:20-12. שישה ימים בשבוע קבוע. חוזה עבודה אין לי חתום גם לא עשה לי המעסיק רק בכתב. נסיעות מצוין לי בתלוש בסכום של 250. בנוסף לזה האם זה נכון שמעל 8 שעות עבודה הוא צריך לשלם תוספת של 125 אחוז? אפילו שיוצא חצי שעה ביום? (לי הוא לא משלם זאת). תודה רבה.
אלכס
02/06/2015 14:06
שאלה,

האם מותר למעסיק להפריש קרנות למינהן רק על השכר בסיס ? כלומר במידה ואני מקבל כוננות , דמי הבראה , אשל ושעות נוספות בשכר (כתוספת קבועה ) , על זה הם יכולים שלא להפריש ?
מיטל
02/06/2015 13:03
שלום רב ,

בני בן 14 שבועות ואני לא מעוניינת לחזור למקום עבודתי. אשמח לשאול מספר שאלות לגבי הזכויות שלי לגבי דמי אבטלה:

1. ידוע לי שלפי החוק למעסיק יש איסור לפטר אותי. האם במידה ואני מאשרת לו לפטר אותי (ע"מ שאוכל לחתום בלשכה מהיום הראשון) האם זה אפשרי?

2. במידה ואני מתפטרת מהם הזכויות לגבי דמי אבטלה?
תודה מראש
נטלי
02/06/2015 13:00
ילדתי לפני 7 חודשים את הנסיך שלי ומיד לאחר הלידה עברנו דירה והמרחק אפשר לי לחתום אבטלה לאחר שהסתיימו שלושת החודשים של חופשת הלידה. בסה"כ חתמתי אבטלה חודש וחצי. בזמן חופשת הלידה הצלחנו להיכנס להריון שוב ולמרות זאת מצאתי עבודה והתחלתי לעבוד, אך כשאצא לחופשת לידה יהיו לי 8 תלושים ולא 10.
האם זה אומר שאקבל רק חצי דמי לידה או שבגלל שחתמתי אבטלה עקב מעבר דירה אני אקבל את הסכום המקובל?

תודה!
קרן
02/06/2015 12:59
אני מוכרת כנכה ומקבלת קיצבת נכות אך גם עובדת כרגע אני בחופשת לידה אבל אני עובדת בהיקף משרה מלאה אני רוצה להתפטר מהעבודה לגדל את הילד האם אני אהיה זכאית גם לדמי אבטלה למרות שאני מקבלת קיצבת נכות? או שזה לא אפשרי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ