פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 789
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נטלי
06/07/2015 15:10
הבנתי שברגע שמגיעים לגיל פנסיה בודקים זכאות אם יש, אז נותנים כל חודש סכום מסויים לכל החיים ואם אין אז אפשר למשוך את היתרה אחרי שמשכללים את הסכום עם הריבית שמגיעה מהמדינה עקב חוסר הזכאות לפנסיה.
מה עושים במדינה והחברה עשתה טעות בכך שהצהירה שאין משיכה לפנסיה וסכום מסויים נמשך מהקופה ולאחר מס חודשים התגלתה עוד קרן עם יתרה קטנה שבשיכלול משותף איתה כן היתה זכאות לפנסיה?

שורה תחתונה מכיוון שהם טעו הם דורשים או להחזיר את הכסף שנמשך ולקבל פנסיה או לוותר על היתרה בקרן שגילו לאחר שהצהירו שאיו זכאות לפנסיה בגלל שלטענתם ישנו חוב.

הלקוח אמור להיות אשם שהם מלכתחילה טעו בחישוב ולא בדקו היטב אם יש זכאות לפנסיה או לא? האם זה נכון למנוע את היתרה שנמצאה?

אשמח בבקשה לקבל עצות איך להתנהל במקרה כזה.
עורך דין
06/07/2015 18:31
שלום נטלי

אם הבנתי נכון את שאלתך, הרי שהגורם המתאים לטפל ולענות לך בנושא הוא יועץ פנסיוני ולא עורך דין העוסק בדיני עבודה.

בהצלחה
משה
06/07/2015 15:07
אם משרה כוללת שעות עבודה אשר משמרת מתחילה ב 04:00 ונמשכת עד 12:00. (משמע, ארבע בבוקר ועד שתיים עשרה בצהריים). האם חלק מהשעות אמורות להיות מחושבות לפי תעריך שעת לילה?

האם הן לא יחשבו לפי תעריף שעת לילה מכיוון וזה רק בתחילת משמרת?

תודה לעורכי דין שיענו..
עורך דין
06/07/2015 18:29
שלום משה

סעיף 1 לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע את הגדרתה של עבודת לילה: עבודה ששתי שעות ממנה, לפחות, הן בתחום השעות שבין 22:00 ובין 06.00

ולגבי תעריף מיוחד - ככל שלא נקבע כזה בחוזה העבודה שלך, אין תשלום מיוחד עבור עבודה בלילה, רק משמרות קצרות יותר - קרי, אחרי 7 שעות עבודת לילה יש לשלם לעובד שעות נוספות.

בהצלחה
רחל עזריה
06/07/2015 18:18
תשמעו את הסיפור המרגיז של שרון שהגיע אליי הבוקר.

"באוקטובר 2013 התחלתי לעבוד בתפקיד די בכיר בחברה ציבורית גדולה, השתלבתי מהר בעבודה מבחינה מקצועית וחברתית והיה לי טוב. הייתי שמחה שמצאתי מקום עבודה שבו טוב לי ושמרוצים ממני.

מיד עם היוודע דבר הריוני בתחילת 2014, המנהלת שלי ניסתה ליצור לי דימוי שלילי בתואנה כי לא פירטתי את הסיבות לסיום עבודתי בחברה הקודמת.
ביקשתי לשוחח עם סמנכ"ל משאבי אנוש ובשיחה הוא התרשם כי אין טעם להמשיך לעבוד תחת אותה מנהלת, עקב משבר אמון הדדי, והציע לי לשקול מעבר לתפקיד אחר והבטיח לחזור אליי עם תשובה בנושא. הסכמתי לבלוע את הגלולה המרה של המעבר כי אני זקוקה לפרנסה.

מיד כשחזרתי מחופשת הלידה עדכנו אותי קולגות שגויס מחליף גבר צעיר שהובהר כי הוא לא זמני ״ויתפרו לו משרה״. הבנתי את המהלך ואף קיבלתי שיחת אזהרה באשר לכוונה לפטר אותי בתום 60 הימים הקבועים בחוק. הסמנכ"ל סרב להיפגש איתי ולענות לפניותיי במייל.
התפקיד שלי רוקן מתוכן והוצאתי מפורומים וישיבות הנוגעים לעבודה.

לא ניתנה לי הזדמנות אמיתית לחזור למעגל העבודה כאמא, כפי שוודאי התכוון המחוקק."

זה רק אחד מני סיפורים רבים שהגיעו אלינו בנושא שילוב נשים במקום העבודה לאחר חופשת לידה. דו"ח נציבות שוויון ההזדמנויות בנושא מאשש את הסיפורים והחששות שכולנו מכירות.

מחר, יום ג' בשעה 11:00 בוועדת העבודה והרווחה, יתקיים דיון דחוף שיזמתי בעקבות הדו"ח.

אתן מוזמנות להגיע ומבטיחה לעדכן.

לאישורי כניסה לוועדה נא לפנות ללשכתי:
rachela at knesset dot gov dot il
שני
06/07/2015 18:15
שלום לפני 3 חודשים התפטרתי מהעבודה לצורך גידול הילדה יש לי וותק של שנה פלוס המעסיק לא מוכן לשלם לי את הפיצויים אחרי טלפונים ומכתבים שום כלום...

מה אני עושה? יש לציין שלא יודעת אם זה קשור גם פנסיה לא הופרשה מעולם וגם דמי הבראה בכלל לא קיבלתי.

אני מבקשת לשמוע חוות דעת של עורך דין בנושא על מנת שאבין מה ניתן לעשות.

תודה
מיקי אזולאי
06/07/2015 18:09
בת 46 אחות במקצוע 25 שנה עובדת במשרד הבריאות. שוקלת לעבוד בארצות הברית. שנה ראשונה לבחון את העבודה שם מעוניינת בחל"ת . אך מה קורה אם מחליטה להישאר??? מה עם כל הכספים שצברתי במהלך 25 שנה???
עידי
06/07/2015 14:07
שלום
אני עובד כשכיר בעמותה שקיצצה לי בהיקף המשרה ובשכר
האם אני זכאי לפיצוי כלשהו על כך מגורם כלשהו?
תודה
עורך דין
06/07/2015 17:57
שלום עידי

קיצוץ בהיקף המשרה ופגיעה בשכר מהווים על פניו הרעה מוחשית בתנאי עבודה ואינך חייב להסכים לכך. עליך לדרוש מהמעסיק לתקן את הרעת התנאים שאם לא כן, תוכל להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
ל.ב
06/07/2015 11:55
שאלה,

התחלתי ללמוד לתואר שני ואני עובדת במסגרת של משרה מלאה, אני מחסירה יום בשבוע שאני צריכה להשלים. בחברה ביקשו ממני לכתוב מכתב שאומר שאני משלימה את השעות במהלך השבוע (שעות נוספות וביום שישי) ואם אני עושה את השעות הללו הם יחשבו כשעות רגילות ולא נוספות כי אני משלימה ליום רגיל שאני מחסירה בו. האם זה חוקי?
עורך דין
06/07/2015 17:55
שלום לך

החוק היבש קובע את מכסת השעות שעובדת יכולה לעבוד ביום, בשבוע ובחודש במסגרת משרה מלאה. בנוסף לכך, מוגדרת עבודה בשעות נוספות מהשעה התשיעית והילך בכל יום. במקרה שלך, על המעסיק לשלם עבור שעות נוספות מעבר לשעת העבודה התשיעית בכל יום.

בהצלחה
סיוון
06/07/2015 17:50
הי, רציתי לדעת האם מותר לאירגון גדול ששובת לא לשלם משכורת לעובדיו על חודש קודם? האם זה מה שקרוי ״ הלנת שכר״ ? ואיך ניתן לסדר את הנושא במידה וזה קורה?
ותודה גדולה לכל מי שיכול לעזור...
טל מ.
06/07/2015 17:30
ערב טוב

רציתי להבין את חוקי העובדה בעניין ספציפי: האם ניתן להכריח עובד לעבוד שעות נוספות והאם מותר לפטר או להפעיל סנקציות כלפי העובד אם אינו מסכים? אציין עוד כי המעסיק משלם עבור השעות האלו ואין אזכור לשעות נוספות בחוזה העבודה.

תודה
אביאל
06/07/2015 17:28
אני עובד בחברה 9 שנים, צברתי מעל 170 ימי מחלה (מסתבר שזה מצטבר כשאתה עובד מטה), אני נמצא בחופשת מחלה כרגע ועתיד לחזור בעוד מספר חודשים, בסך הכל מדובר על 8 חודשי מחלה, אני רוצה לדעת האם מלבד ימי המחלה שהחברה משלמת לי אני יכול לתבוע גם את חברות הביטוח וביטוח לאומי ולקבל גם מהן כסף במקביל לשכר שאני מקבל ממקום עבודתי.

חשוב לי לציין שממקום עבודתי אני מקבל 100% משכרי גם בימי המחלה כפי שמסוכם בחוזה.

תודה מראש
אורית
06/07/2015 17:08
אני לא גרה בשטחים ולא עובדת בשטחים ובהסעה המגיעה לי לפי חוק מאלץ אותי המעסיק להכנס לאזורים בשטחים כדי לאסוף צוות נוסף להסעה האם המעסיק יכול לעשות זאת
מירב
05/07/2015 10:21
בוקר טוב,

נפלתי במשרד וכתוצאה מהנפילה מתחתי את הרצועה בקרסול ונקעתי אותו. הגעתי מיידית לאורטופד במרפאה וקיבלתי טיפול בקופה"ח וחופשת מחלה 18-25/6
האם אני זכאית למלא תאונת עבודה?
האם אני אקבל משהו מביטוח לאומי?
*עדיין חבושה ומסתובבת עם סד תומך לקרסול.
תודה רבה !
עורך דין
05/07/2015 10:39
שלום מירב

בהחלט - המדובר בפגיעה שהנה תאונת עבודה שכן ארעה בזמן עבודתך עבור המעסיק - במשרד.

בהצלחה והחלמה מהירה
מירב
06/07/2015 16:56
תודה על המענה.
רק לוודא, גם אם הנפילה / מעידה לא היתה כתוצאה ממפגע כלשהו, פשוט הלכתי ונפלתי, עדיין אני יכולה להגיש תביעה ולקבל את ימי המחלה והטיפולים מביטוח לאומי?
תודה רבה !
מיטל
26/05/2015 13:51
צהריים טובים

אני עובדת מדינה בבית חולים ממשלתי, באם אני מתפטרת לשם טיפול בילדיי, אהיה זכאית גם לפיצויים וגם לאפשרות לחתום אבטחה לאחר מכן?? מה הפרוצדורה?
תודה!
עורך דין
26/05/2015 15:24
שלום מיטל

כל עובדת לאחר הלידה ובטרם הגיע הילד/ה לגיל תשעה חודשים יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד/ה - שאז המדובר על פיטורים בדין מפוטר. הפרוצדורה פשוטה: מתן מכתב התפטרות למעסיק, הודעה מוקדמת לפי חוק, והפסקת עבודה.

בהצלחה
דות
06/07/2015 15:58
יש לי חודשיים הודעה מראש. האם עליי להתפטר כשלתינוק ימלאו 7 חודשים?
או שאני יכולה להתפטר עד שימלאו לתינוק 9 חודשים בלי קשר להודעה המוקדמת?
פיצויים
ניצן
02/07/2015 19:44
אם אני הוחכת לבוסית שלה ומבקשץ ממנה לפטר אותי
האם הם יכולים להגיד לי שהפיטורים באים ממני???אני עובדת מעל 3 שנים
עורך דין
05/07/2015 19:03
שלום ניצן

אם תלכי לבוסית שלך ולתבקשי ממנה לפטר אותך, סביר מאד שזה לא יקרה...אין למעסיק כל אינטרס לפטר עובדת שרוצה לעזוב את מקום העבודה בדרך כלל, זה עולה לא מעט כסף לפטר עובדים ולכן עושים זאת רק כשאין ברירה ולא לפי בקשת העובדת בדרך כלל.

בהצלחה
דנה
06/07/2015 13:31
אבל... האם אין חובה ע"פ החוק לשלם לעובד פיצויים למרות שהוא עוזב? כלומר לפי חוק הפנסיה החדש?

ועוד שאלה- האם עובד שעבד פחות מ10 חודשים מגיע לו פיצויים מהיום הראשון באם פוטר?
יקיר
02/07/2015 10:40
שאלה בתור מעסיק,
האם יש בעייתיות חוקית בהעסקת עובדים, שעובדים מהבית?
בהנחה שיש לי את הכלים לבקר עליהם.

האם יש חובה מסויימת לשלם להם תוספת כלשהי במשכורת? או כל התניות או אילוצים אחרים הקבועים בחוק?
עורך דין
06/07/2015 11:25
שלום יקיר

אין כל חיקוק מיוחד במסגרת חוקי העבודה לגבי עובדים המועסקים מהבית ולא ממשרדי המעסיק ואין כל מניעה חוקית להעסיק עובדים מהבית.

בהצלחה
א.י
06/07/2015 11:01
השאלה שלי היא כזאת : האם מותר לפטר עובדת עקב חופשת מחלה ''ארוכה מידי'' ? (עובדת במקום פחות משנה , ואין בעיה להמשיך את החופשת מחלה ללא תשלום אחרי שינוצלו כל הימים שברשותי) חופשת המחלה היא בגלל תאונת דרכים שקרתה ללא קשר למקום עבודה .

תודה
עורך דין
06/07/2015 11:24
שלום לך

למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר עובדת הנמצאת בחופשת מחלה אם לעובדת אין יותר ימי מחלה צבורים ובכפוף לכך שהליך הפיטורים יתקיים כנדרש ולאחר שימוע כדין.

בהצלחה ורק בריאות
אשר אומזגין
02/07/2015 22:58
שלום,
אם אני מועסק ב"ה ממאי 2011 ועד כעת ב2015 (יולי)
ולא קיבלתי הבראה מעולם.
כיצד יש לחשב את דמי ההבראה לפי החוק?
חשוב לציין כי אחוזי המשרה משתנים משנה לשנה.
עורך דין
06/07/2015 11:22
שלום אשר

עליך לחשב את דמי ההבראה השנתיים בכפוף להיקף המשרה שלך. כמובן שניתן לשלוח למעסיק מכתב דרישה לתשלום דמי הבראה שכן לא ניתן להתנות על החוק ולהמנע מתשלום דמי הבראה לעובדים.

בהצלחה
אריק
03/07/2015 09:21
שלום,
שמי אריק ואני מעביד עובד לפי 40 שעות שבועיות, העובד עובד ביום א' עד השעה 2 בצהרים החל מהשעה 9וחצי בבוקר,
ימי שלישי יש לו יום חופש מלא, וימי שישי עד השעה 2 ובכל הימים הרגילים הוא עד השעה 6 בערב.
השאלה שלי היא האם עובד יכול לדרוש ממני בנוסף ליום וחצי של חופש שהוא מקבל בשבוע, עוד יום חופש אחד חודשי לפי החוק? או שמה שאני נותן לו יום וחצי בשבוע זה בעצם מקוזז מימי חופש מראש, אני רוצה להבין מה החוק אומר והאם אני באמת בסדר איתו, הרי הוא בחופש 6 ימים בחודש ולפי החוק שאני יודע מגיע לו רק יום בחודש, ואני מצ'פר אותו בעוד 5 ימים נוספים, אשמח להבין אם אני באמת בסדר איתו , תודה לעונים
עורך דין
06/07/2015 10:58
שלום אריק

החוק מחייב אותך לתת לעובד יום חופשי אחד לפחות במהלך שבוע העבודה ולכן, אם היקף העסקת העובד הוא כפי שתיארת, אין בכך כל בעיה לפי חוקי העבודה.

בהצלחה
אילן
06/07/2015 10:38
הנני עובד הוראה, המעסיק לא שילם שכר בגין חופשת הקיץ וכן לא שילם את שכרי על פי הקריטריונים המקובלים לעובדי הוראה (לפי דרגה וותק) וכמו כן לא שילם נסיעות טלפון וכדו' בטענה שלא קיבל את הכסף ממשרד החינוך.
בתביעה שהגשתי לבית הדין הופניתי להליך גישור. ושאלתי למה אני אמור להתפשר על מה שמגיע לי, אם היה לי חוב לבנק או לכל גוף אחר גם אז היו מבקשים ממנו להגיע לפשרה על החוב. מנסיוני לא כך הם הדברים. לצערי אני רואה במעסיקים כמשתמשים בבית הדין כ"וועדת הנחות" אשמח אם תאירו את עניי בעניין
עורך דין
06/07/2015 10:45
שלום אילן

נתחיל מכך שהליך גישור כשמו כן הוא - ניסיון לגשר בין הצדדים ובכל הליך המסתיים בשלב זה 2 הצדדים מוותרים, כל אחד קצת, ואז נמנעים מהליכים ארוכים, גוזלי זמן כסף ואנרגיה בבית הדין לעבודה.

נמשיך מכך שאף אחד לא יכול לכפות עליך להתפשר או לוותר אפילו על ש"ח 1 במהלך הליך גישור, שהוא הליך וולנטרי ולא מחייב.אם אתה מרגיש שאינך רוצה לוותר ולהתפשר בכל מקרה, אתה בהחלט זכאי להגיע להמשך ההליך מול בית הדין לעבודה, ללכת עד הסוף וללחכות לפסק הדין בתביעה שהגשת.

בהצלחה
עדן
05/07/2015 23:45
אני מתחילה לעבוד בעבודה חדשה ונאמר לי שאני עובדת חברה מהיום הראשון
אם אני מוציאה ימי מחלה זה נחשב לי ??
עורך דין
06/07/2015 10:42
שלום עדן

לא ממש הבנתי את השאלה...אם את חולה ויש לך אישור מחלה את צריכה להשאר בבית. אם רק התחלת לעבוד במקום עבודה חדש, זה לא יראה טוב...ובכל מקרה אין לך ימי מחלה צבורים כך שלא תקבלי תשלום.

רק בריאות
דוד
06/07/2015 09:04
שאלה קטנה, האם אני כעובד מחויב לכבד סעיפים בחוזה במידה והם נוגדים את החוק? במקרה הספציפי הזה סעיף של חודש התראה במקרה של התפטרות / פיטורים אפילו במקרה של תעסוקה של פחות משנה.

תודה רבה.
עורך דין
06/07/2015 10:41
שלום דוד

ישנם לא מעט חוקים במסגרת חוקי העבודה שאין אפשרות להתנות עליהם, אלא לטובת העובד. החוק בדבר הודעה מוקדמת נמועד לטובת העובד ולא ניתן לכפות על עובד לתת הודעה מוקדמת ארוכה מהקבוע בחוק.

בהצלחה
ג.ל
06/07/2015 09:09
מתחילת השנה אני עובדת בשביל חברה אמריקאית / ישראלית ומבצעת בשבילם עבודות (סגנון אדמיניסטרטיבי כזה, באינטרנט, מהבית) ע''פ שעות. אין חוזה עבודה כתוב. אני נחשבת עצמאית.

החברה לא רצתה להתחייב לשלם תנאים סוציאליים כמו ביטוח לאומי וכו' ולכן מעסיקה אותי ועוד כמוני כעצמאיים (למרות שלדעתי מהות העבודה היא של שכיר ומעביד לכל דבר). היום אני בחודש השישי להריוני ומהיום למחר קיבלתי אימייל מהם שהם יותר לא זקוקים לי.

אין לי סיכוי למצוא כעת עבודה בהריון. לדמי אבטלה אני לא זכאית. כנארה לדמי לידה גם לא.

מה אני אמורה לעשות? איך אני אמורה לכלכל את עצמי ואת המשפחה? יש לי משהו חוקי שאני יכולה לעשות כדי למנוע את הפיטורים האלו?
עורך דין
06/07/2015 10:36
שלום לך

אין המדובר על פיטורים שכן את אינך עובדת שכירה ולא התייקמו בינך לבין החברה יחסי עבודה ככל הנראה. החוק בישראל אכן בעייתי במקרים אלה, וכל שנותר לך לעשות הוא לנסות ולמצוא עבודה חדשה ככל הנראה.

בהצלחה
אלה
06/07/2015 09:13
אני בהריון בשבוע 27 ואני בהריון בסיכון בהשגחה של אסף הרופא (אני בהשגחה בגלל ההריון הקודם) התחיל לי צירים לפני חודש למשך יומיים וכאבי בטן תחתונה שמלווים אותי עד היום הרופאים בקופת חולים לא רצו להביא לי שמירה (הרופא המטפל היה בחופש כל פעם רופא אחר) ושלחו אותי לבדיקה של רופא תעסוקתי.

קבעתי תור לרופא תעסוקתי הוא אמר לי שאני צריכה שמירת הריון ולפנות לרופא המטפל והביא לי טופס עם המלצה לשמירת הריון הלכתי לקופת חולים הפקידה נכנסה לרופא המטפל שלי והוא אמר שאני יבוא אליו רק יום ראשון הקרוב שאני צריכה להיות 30 יום בבית.

השאלה שלי היא כזאת אני עכשיו יהיה בבית 30 יום יש סיכוי שביטוח לאומי הדחה את הבקשה לשמירה?
עורך דין
06/07/2015 10:34
שלום אלה

קשה מאד לחזות את התנהלותו העתידית (או בהווה) של המוסד לביטוח לאומי ואופן קבלת ההחלטות שם לגבי שמירת הריון. סביר מאד כי אם יש בידיך המלצה של רופא נשים על שמירת הריון, יש לקבל אותה שכן במצב זה קיים סיכון לך ו/או לתינוק שאת נושאת ברחם. מאידך, היו לא מעט מקרים בהם המוסד לביטוח לאומי עשה "שרירים" וסרב לאשר שמירת הריון, שאז ניתן להגיש ערר ואף תביעה משפטית כנגד המוסד.

בהצלחה
רחלי
05/07/2015 22:27
אשמח לדעת אם מגיע לי לקבל השלמת הכנסה כי אני המשכורת שלי היא בסך הכל 1100 ש״ח לחודש ולא יותר תודה.
עורך דין
06/07/2015 10:28
שלום רחלי

סביר מאד שהתשובה חיובית אך ישנם עוד כמה וכמה קריטריונים לקבלת השלמת הכנסה ולכן אני מציע לך לפנות אל מוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי, שם תקבלי תשובות מפורטות ומדוייקות באשר לזכאותך. הטלפון הוא 6050*

בהצלחה
רחל
05/07/2015 22:12
אני בת 63. נאמר לי שעל פי חוק אני יכולה לעבוד עד גיל 67. אם הבוס מציע לי לצאת לגימלאות, האם אני לחייבת להסכים, או שבעצם מדובר בפיטורין? ואז אולי בעצם מגיע לי פיצויי פיטרין?
עורך דין
06/07/2015 10:27
שלום רחל

את אינך חייבת לקבל את הצעת המעסיק. אם תרצי, לאחר הגיעך לגיל פרישה, את יכולה לפרוש מהעבודה ולקבל את מלוא הזכויות של עובדת מפוטרת.

בהצלחה
דנה
05/07/2015 22:02
עבדתי 3 חודשים במשרד החינוך כמורה מחליפה, סיימתי ב30/6. כחודש לאחר שהתחלתי לעבוד קיבלתי מכתב שאומר שאני מועסקת זמנית ושהעסקתי תסתיים לכל המאוחר ב31/8/15. בינתיים ה30/6 כבר עבר ולא קיבלתי מכתב סיום העסקה. מהם הזכויות שלי?
עורך דין
06/07/2015 10:26
שלום דנה

זכותך המלאה לפנות אל המעסיק ולבקש לקבל מכתב סיום העסקה, במידה ואכן אינך עובדת עוד בפועל.

בהצלחה
יאיר קלינגר
05/07/2015 20:24
א.נ.,
אני עובד כשכיר בחברה למתנ"סים בנצרת עילית החל משנת 2000.
דווחתי בתלושי המשכורת שלי על הפרשות לקרן פנסיה שחלקי גם נוכה ממשכורתי.
בדיעבד התברר לי ש:
1. ההפרשות לא היו בסכומים הנכונים על פי החוק.
2. בכלל לא נפתחה לי קופת פנסיה וכל הכספים שדווחו לא הועברו ליעדם.
המעביד אינו מתכחש לעובדות הנ"ל אך נוקט בשיטות של סחבת ובתירוצים שאין לו כסף כרגע להעביר סכומי הפנסיה שלי.
איך עלי לנהוג?
מודה על תשובתכם במייל שלי.
בברכה,
יאיר קלינגר
עורך דין
06/07/2015 10:25
שלום יאיר

אתה מתאר מצב חמור שבו המעסיק למעשה גובה ממך כספים ואינו מעבירם כחוק לחברת הביטוח לפי דרישות החוק. במצב הדברים נגרם לך נזק כלכלי ניכר והמעסיק עובר עבירה פלילית. אני ממליץ להקדים ולפנות לשיחה אישית עם עורך דין שיקח על עצמו את הטיפול בנושא, לצורך מיצוי מלוא זכויותך מול המעסיק.

בהצלחה
יהודית
06/07/2015 09:55
שלום רב, יש לי שאלה לגבי תשלום בגין עבודה בימי שישי ובשבתות:

עבור עובד יומי (כלומר- לא עובד קבוע, אלא עבודה על-פי קריאה, ומשכורת שאינה קבועה חודשית): מה אומר החוק? מה תעריף שכר מינימום על עבודה במשמרת של 8 שעות עבודה בימי שישי ובשבתות? 9:00-17:00?
נטלי
05/07/2015 17:36
שלום רב,

אני עובדת שכירה של חברת תקשורת גדולה במחלקת שירות לקוחות שתחת מחלקת שירות הלקוחות יש 3 מחלקות:

שירות כללי, עסקי ווי איי פי. כל מעבר בין המחלקות נחשב קידום. הייתי 3 שנים בוי איי פי ובעקבות חוסרים רבים עקב ימי מחלה הורידו אותי בדרגה והחזירו אותי לשירות הכללי. היום אחרי חודשיים המעסיק מבקש שאבצע חפיפה למחליפה.

האם אני יכולה לסרב?
עורך דין
06/07/2015 09:53
שלום נטלי

צריך לבחון את חוזה העבודה שלך ולקבל עוד מידע ותשובות לגבי נסיבות העסקתך ומהותה. יכתן כי שנמוך בתפקיד מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודה וכלל לא בטוח שזה צריך לעבור בשתיקה. לגבי האפשרות לסרב למעסיק, ברור שלא ניתן לכפות עליך לעשות דבר אך עליך לקחת בחשבון כי המעסיק עשוי לפטר אותך אם לא תקיימי את הוראותיו, והנחיה לעשות חפיפה לעובדת חדשה הנה הנחיה לגטימית בהחלט.

בהצלחה
רחלי
05/07/2015 17:27
יש לי שאלה בנושא דמי חופשת הלידה שלי. אני עתידה ללדת ב-25/10/15.

עבדתי 8 חודשים במוסד כלשהו, לאחר מכן עזבתי למקום עבודה שהשכר והשעות היו טובים לי יותר וכשהודעתי על ההיריון פיטרו אותי (עבדתי סה"כ 2 חודשים שם), לאחר מכן לקח לי חודש למצוא עבודה כך שהייתי מובטלת והיום ב"ה אני עובדת תכף חודשיים אם כי השכר לא גבוהה במיוחד.

בחודש הראשון עבדתי כשעתית וכעת הכניסו אותי לחודשית.

איך יחשבו לי את ממוצע 3 החודשים האחרונים?
יתכן ויקחו חודשים שהרווחתי יותר?

אשמח לתשובה מקצועית.

תודה רבה!
עורך דין
06/07/2015 09:51
שלום רחלי

הרשי לי להקדים ולהודיע לך שאסור היה לפטר אותך בזמן הריון או כדבריך: "וכשהודעתי על ההיריון פיטרו אותי..." זוהי סיבה מספקת לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי ולבחון את האפשרות להגיש תביעה כנגד המעסיק שהחליט לפטר אישה בהריון לאור הודעתה על ההריון...

בהצלחה

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ