פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 695
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תמי
12/11/2015 18:56
אני עובדת כמזכירה בסטודיו לבישול. במשכורת האחרונה שלי, ראיתי שאין לי פירוט על השעות הנוספות (עבדתי כמה ימים 12 שעות וכמה ימים בין 9-11 שעות). כשאמרתי לבוס שלי שאין פירוט בתלוש משכורת על שעות נוספות ושהמשכורת נמוכה כתוצאה מכך (הייתי בטוחה שזו טעות), הוא אמר לי: "אה כן, אני לא מחויב לשלם לך שעות נוספות כי את עובדת שעתית".

נברתי במסמכים באינטרנט וראיתי שהצדק עימי, אבל לפני שאני יוצאת למלחמה נגדו, האם באמת יש חוק הזוי כזה?
עורך דין
15/11/2015 11:44
שלום תמי

מה שהזוי היא התשובה של המעסיק... יש חוק אחד ברור מאד בנושא, והמעסיק מחוייב לשלם לך שעות נוספות ללא תנאי.

בהצלחה
4542mama
12/11/2015 15:57
שלום רב!
האם ניתן לחייב עובד לאחר שעות העבודה ללון במלון מסיבות בטיחותיות לדוגמה לאחר שעות עבודה מרובות או הפלגה וכד'? במידה והעובדים רוצה לחזור לביתו, האם מקום העבודה מחויב להציע לו גם אפשרות לחזור בדרכים חלופיות(מונית או הסעה) ?
עורך דין
15/11/2015 11:43
שלום לך

לא ניתן לחייב עובד ללון בבית מלון.
אך מצד שני, לא ניתן לבוא למעסיק בטענות כלשהן אם הוא מציע לך ללון בבית המלון לאור השעה המאוחרת שבה נסתיימה העבודה ולאור העובדה שאין תחבורה ציבורית בשעות כאלה...

בהצלחה
אופק
12/11/2015 15:48
אני עובד לפי שכר שעתי בן 18 ב21.10 חזרתי מחול בבוקר והייתי בפלאפון רק בלילה קיבלתי הודעה מהמנהל שאם לא אגיע למשמרת באותו יום בצהרים אני מפוטר ללא הודעה מוקדמת עקב הפרעת משמעת חמורה על כל המשתמע מכך בחוק
את המשמרת אני לא קבעתי הוא קבע לי בלי שידעתי עליה וכל זה דרך הפלאפון
זה הפרת משמעת חמורה ?מגיע לי פיצויים?
והאם התכתבנו בוואטסאפ זה נחשב שיחת שימוע ?
עורך דין
15/11/2015 11:42
שלום אופק

אם אכן כך פוטרת, באמצעות הודעת SMS וללא שימוע כדין, הרי שהמדובר על פיטורים לא חוקיים בעליל. מאחר ולא ציינת כמה זמן עבדת אצל אותו מעסיק, איני יכול לדעת כמה זמן הודעה מוקדמת מגיע לך לקבל, ובכל מקרה - יתכן שזה בדיוק השלב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולשקול צעדים כנגד המעסיק.

בהצלחה
פז
12/11/2015 14:07
שלום, יש לי שאלה אשמח לקבל תשובה בבקשה,
עבדתי במשך שנה בידיוק (12 חודש) התחלתי לעבוד ב21.10.14 והמעביד סגר את הלנות ב1.10.15 בתלוש האחרון שקיבלתי אכן רשום ותק 12 חודש..האם מגיע לי פיצויים? המעביד אין ברצונו לתת לי בגלל שהתחלתי לעבוד ב21 לחודש 10 לטענתו מה עליי לעשות?
תודה
עורך דין
15/11/2015 11:40
שלום פז

מגיע לך לקבל פיצויים בהחלט! לא רק שעבדת שנה מלאה ויש בידיך 12 תלושי שכר, אלא שמרגע הפיטורים המעסיק היה צריך לתת לך הודעה מוקדמת של חודש ימים, ואילו חודש זה מתווסף למניין הוותק שלך...

בהצלחה
ליטל ו.
12/11/2015 13:14
שלום. יש לי שאלה בקשק לתשלומי נסיעות לעבודה.
עברתי לא מזמן מגורים למרחק של כ32 קמ ממקום העבודה. אך שם אומרים לי שהם לא ישלמו לי נסיעות כי יש הסעה. אך היא במרחק של 28קמ מביתי לכיוון אחר. כך שהדבר אומר שאני צריכה לצאת 30 דקות מוקדם יותר מהבית בכדי להגיע להסעה במקום ישירות למקום העבודה. האם הם חייבים לשלם לי נסיעות או בגלל העניין של ההסעה יכולים שלא? אני ישמח לתשובה. תודה רבה
עורך דין
15/11/2015 11:39
שלום ליטל

בנסיבות אותן את מתארת המעסיק חייב לשלם לך החזרי נסיעות לפי החוק וללא תנאי.

בהצלחה
ג'ני מ.
12/11/2015 12:49
ילדתי ב3.7, בנוסף הילד שלי היה מאושפז כמעט חודש ולכן חופשת הלידה התארכה וביטוח לאומי שילמו לי בנוסף.
לאחר חופשת לידה כולל התוספת של האישפוז, התפטרתי.

בתלוש שכר האחרון קיבלתי פידיון ימי חופש, הבראה ובנוסף בונוס חד פעמי (סוג של מענק פרישה), מס הכנסה הורידו מהתלוש סכום גבוה בסך 2200 ש"ח, (בערך 20% מהתלוש הסופי).

כששאלתי את ההנהלת חשבונות בחברה היא ענתה לי..." מכיון שאת קיבלת מביטוח לאומי דמי לידה בחודש אוקטובר, שכר מבטא מדיה היא הכנסה נוספת, לכן מס הוא גבוה". לא הבנתי מה הקשר? והאם אפשר לעשות משהו כדי לקבל החזר ממס הכנסה. לא נשמע לי הגיוני שבגלל שהילד שלי היה מאושפז אני צריכה לשלם להם 2200 ש"ח.

תודה מראש על המענה.
עורך דין
15/11/2015 11:37
שלום ג'ני

על מנת לבדוק את האפשרות לקבל החזר מס עליך לפנות ליועץ מס או רואה חשבון, שיבדקו את הנתונים האישיים שלך ותלושי השכר. עכשיו זה זמן טוב לעשות זאת, שכן בסוף שנת המס הקרבה ובאה ניתן להגיש בקשה לקבלת החזרי מס.

בהצלחה
יעל
12/11/2015 12:47
ביקשתי מהמעסיק שימלא את המסמך הנדרש לביטוח לאומי על פירוט השכר שלי ב-18 חודשים (לחתימת אבטלה).

ברצוני לדעת: האם התשלום האחרון שקיבלתי באוגוסט (גמר חשבון) צריך להיות מצוין גם ברובליקה של פירוט תשלומים חד פעמיים? (הבראה, פדיון ימי חופש וכו׳)
אציין כי הפסקתי את עבודתי ב11/2014 ביציאתי לשמירת הריון ולא עבדתי מאז.

הודעתי על אי חזרתי לעבודה לטובת גידול הילדה לקראת סיום חופשת לידה בת חצי שנה(8/2015) .

משום מה התלוש של גמר החשבון 8/2015 , מופיע בפירוט השכר הרגיל ללא ציון כי זהו אינו שכר על עבודה וצויין כי שולם לי על 25 ימי עבודה בחודש זה.

האם זה חוקי? האם הדבר עלול לגרום לי לבעיות בחישוב דמי האבטלה? (יפחית את הסכום)
עורך דין
15/11/2015 11:35
שלום יעל

גם התשלום עבור ימי ההודעה המוקדמת מהווה שכר עבודה לכל דבר ועניין.

בהצלחה
לי
12/11/2015 12:41
האם הבוס רשאי להפחית משכרי במהלך תקופת ההודעה המוקדמת בגלל יציאה מוקדמת לראיונות עבודה או איחורים קלים?

זקוקה לתשובה בדחיפות.
תודה!
עורך דין
15/11/2015 11:31
שלום לי

כמובן שהמעסיק רשאי להפחית משכרך אם יצאת מהעבודה לפי המועד שהיית אמורה.

בהצלחה
ירון
12/11/2015 11:32
שלום,

1. האם מעסיק כלשהו (גוף ציבורי/פרטי) יכול לדרוש ממני אישור העסקה / אישור תקופת העסקה ממקומות העבודה הקודמים בהם עבדתי, כתנאי מקדים לקבלה לעבודה אצלו? במידה וכן, האם חלה עליי חובה להציג אישור זה?
2. האם מעסיק שעבדתי אצלו מחויב להעביר אלי אישור כאמור?

תודה.
עורך דין
15/11/2015 11:30
שלום ירון

1. אין בכך מניעה חוקית אלא אם המדובר בדרישה מפלה.
2. כן. ניתן לקבל גם בביטוח הלאומי.

בהצלחה
גילה
12/11/2015 11:06
כמעסיק שילמתי עפ"י חוק משכורת לעובד ששהה באבל שבוע
רציתי לדעת אם אני זכאי להחזר מביטוח לאומי עבור מה ששילמתי
עורך דין
15/11/2015 11:29
שלום גילה

התשובה שלילית.

בהצלחה
יעל
15/11/2015 10:15
ביקשתי מהמעסיק שימלא את המסמך הנדרש לביטוח לאומי על פירוט השכר שלי ב-18 חודשים - לחתימת דמי אבטלה.

ברצוני לדעת: האם התשלום האחרון שקיבלתי באוגוסט (גמר חשבון) צריך להיות מצוין גם ברובליקה של פירוט תשלומים חד פעמיים? (הבראה, פדיון ימי חופש וכו׳)
אציין כי הפסקתי את עבודתי ב11/2014 ביציאתי לשמירת הריון ולא עבדתי מאז.

הודעתי על אי חזרתי לעבודה לטובת גידול הילדה לקראת סיום חופשת לידה בת חצי שנה(8/2015) .

משום מה התלוש של גמר החשבון 8/2015 , מופיע בפירוט השכר הרגיל ללא ציון כי זהו אינו שכר על עבודה וצויין כי שולם לי על 25 ימי עבודה בחודש זה.

האם זה חוקי? האם הדבר עלול לגרום לי לבעיות בחישוב דמי האבטלה? (יפחית את הסכום)
אייל
15/11/2015 10:06
בוקר טוב

אני עובד שכיר בחברה פרטית, בערך כעשור על פי חוזה בעל פה מקבל שכר גלובלי. היה מקובל מבחינת ההנהלה שלפעמים ייצא מהעבודה לפני סוף היום אך כשיש צורך מוקפץ לעבודה בימי שישי ולא מקבל על כך תשלום שעות נוספות.

כעת הגיע מנהל עבודה חדש שרוצה לחייב את העובד על השעות שהחסיר בסוף היום בשלושת החודשים האחרונים. מה ניתן לעשות?

המנהל טוען כי על העובד לעבוד 180 שעות בחודש והוא לא השלים את המכסה.
נופר
15/11/2015 10:00
שלום,
ברצוני לשאול שאלה הקשורה למקום עבודתי.

אני עובדת בחנות בגדים ששייכת למשפחה כלשהי. העבודה דורשת עמידה ממושכת עד 4 ולפעמים גם 6 שעות ללא ישיבה והבעלים לא מסכימים להביא כיסא לחנות. עבדתי במספר מקומות עבודה דומים (בחברות יותר גדולות) ואין מצב שהחסירו מאיתנו העובדים כיסא.
האם העניין תקני והאם אפשר לעשות משהו בנידון?

תודה
איילה
15/11/2015 09:20
אני עובדת בגן פרטי כחודשיים וחצי.
החלטתי שאני רוצה לסיים את עבודתי שם.
פניתי למנהלת הגן והודעתי על רצוני להתפטר ,ועל כך שאני נותנת לה 4 ימי התראה מראש , שזה אפילו יותר ממה שהחוק מחייב .
כי אני עבדתי חודשיים וחצי והחוק מחייב שאתן יום פר חודש כלומר יומיים וחצי.
בעלת הגן טוענת שבחוזה חתמתי על הודעה של חודשיים מראש.
קודם כל אין בידי העתק של החוזה, וגם לא זכור לי שחתמתי על דבר כזה.
ובמידה וכן האם היא יכולה לחייב אותי באמת לעבוד חודשיים לפני התפטרותי.
אודה לכם לתשובתכם המהירה.
תמי
15/11/2015 07:58
אני עובדת בבית קפה במשרה חלקית כאשר מרבית שעות העבודה שלי הן בששי ובשבת. אני מקבלת שכר של 150% בגין שעות אלו. האם על שעות אלו אני זכאית לזכויות הסוציאליות: צבירת חופש, ותשלום לפנסיה חובה. אם אני זכאית לתשלום לפנסיה חובה, האם לפי השכר בגובה 150% או לפי 100%?
אני
14/11/2015 23:54
שלום רב
האם יש מס על סכום הפיצויים?
האם יש פידיון גם על ימי מחלה שלא ממושו?
מה קורה עם קרן הפנסייה שלי? האם ניתן לפדות אותה? ומה אחוז המס בפידיון?
אלו עוד מרכיבים יש בפיצויים?

תודה רבה
עובד רשות מקומית
14/11/2015 18:31
התחלתי את עבודתי ברשות המקו מית בינואר2001.
הסכם שינוי הפנסיה ברשויות נחתם בנובמבר2011.
מדוע אין לי פנסיה תקציבית.?
לאה רהב
14/11/2015 16:21
המטפלת שלנו עובדת זרה פוטרה. ברור לי שעלי לשלם לה פיצויים . השאלה שלי האם עלי לשלם לה פנסיה כאשר היא לא אזרח ישראלי ולא תיהיה פה בארץ בגיל פרישה.תודה אלה
יאיא
14/11/2015 12:19
אשה בהריון נשלחה למיון עקב הריון בסיכון ביום א לאחר שעות העבודה. ושוחררה מאשפוז ביום ב, בגדול בן הזוג זכאי לזקוף ימי מחלה עבור העדרות בדיקות הריון בסיכון, עבור הבעל - האם יום ב הינו יום שני למחלה ומזכה 50% כמינימום בחוק או שהוא יום ראשון למחלה ?
אורן
14/11/2015 10:34
שירתתי בצה"ל 10 שנות שירות פחות חודש מצה"ל שלא בתום לב.

הפסדתי 10 שנות מחיי ללא שום זכויות פנסיוני מצבא הגנה לישראל

אני רוצה להגיש בקשה לשאלה משפטית בנושא.

רציתי לדעת לאיזה בית משפט להגיש את הבקשה כנגד צבא הגנה לישראל.

אורן
רעות
13/11/2015 22:56
שלום, במידה ולא קיבלתי תשלום עבור מילואים שביצעתי. אחד בנובמבר 2014 והשני בפברואר 2015.
מיותר לציין שבמשך שנה אני רודפת אחרי המעסיקים שלי, אך בפועל לא קורה שום דבר ואני לא מקבלת את התשלום.
מה עליי לעשות?
אלעד
13/11/2015 16:03
שלום רב,
אישתי עובדת בכמה מקומות ובינהם מדריכת אירובי. אישתי ילדה לפני כ3 חודשים ועתידה לחזור לעיסוקיה (משרד החינוך ומדריכת אירובי) בעוד כשבועיים.
הקאנטרי בו עובדת כמדריכת אירובי הודיע שביום 31.12.15 הוא סוגר את שעריו והבטיח לעובדיו כי כל תשלומיהם ופיצוייהם ישולמו להם.

נאמר לאישתי ע"י הקאנטרי ,כי אם תכתוב מכתב פיטורין עקב "טיפול בילד" אזיי שישולמו לה כל זכותיה ואין לה טעם לחזור לעוד חודש.

האם כך הדבר?

הרי תאורטית יכולה גם לא לשוב לעבודתה (עד כחצי שנה) וזכותיה ישלמו לה עקב סגירת העסק.

האם נכון לכתוב מכתב פיטורין שכזה והאם הוא לא יפגע בזכותיה?

תודה
עמית
13/11/2015 15:21
אם הגעתי למשמרת אך המנהל שכח לציין בפניי שהמשמרת בוטלה,האם עליי לקבל את שכר המשמרת בכל זאת?
יורם אזולאי
13/11/2015 13:22
שבוע שעבר נסעתי עם אשתי לבדיקה פולשנית לפי ההוראות היא לא יכלה לנהוג במשך יום שלם לצורך הבדיקה לכן לויתי אותה והסעתי אותה והחזרתי אותה לאחר הבדיקה הביתה.בערב אני נפצעתי ביד וקבלתי חופשת מחלה של שבוע האם ניתן לצרף את הליווי של אשתי לחופשת המחלה שלי תודה יורם
מהנדס חדש
11/11/2015 18:54
1.המנהל שלי מאלץ אותי ללמד מחשבים את אחד העובדים שהגיע ללא רקע מקצועי ,אני מהנדס ותחום עיסוקי אינו מחשבים ,אני חש שמנצלים אותי מה לעשות ?
2. הועברתי לאחר חודש לתפקיד אחר שהיה לו ביקוש בחברה בעת העברתי לא נאמר לי שישתנה שכרי לאחר חודשיים המנהל הודיע לי שהשכר לתפקיד הנוכחי נמוך יותר ?(אני עובד כח אדם ) האם מותר למעסיק לעשות זאת ?
עורך דין
12/11/2015 10:36
שלום לך

1. אינך מחוייב לבצע מטפלות שאינן במסגרת תפקידך ואינן מוגדרות בחוזה העבודה שלך. כך בחשבון שהמעסיק יכול "שלא לאהוב" סירוב כאמור.

2. על פניו לא שכן המדובר על הרעה בתנאי העבודה שלך.

בהצלחה
טומי
11/11/2015 19:18
היי, אני שואל בשביל חבר.
הוא סיפר כי הוא עבד במסעדה במשך שלושה התלמדויות ושתי משמרות והמסעדה מסרבת לשלם לו. בנוסף הוא שילם פיקדון בסך 100 שקל על מדים (חולצה אחת בלבד). מה הוא יכול לעשות בשביל לקבל משכורת? איך הוא תובע במידה והמסעדה ממשיכה לסרב לשלם לו?

אציין כי הסכום שצריך לשלם עומד על 600 שקלים בלבד.
עורך דין
12/11/2015 10:34
שלום טומי

אתה צריך ויכול לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק.

בהצלחה
stearine
11/11/2015 19:36
שלום,

התחלתי לעבוד לפני כשנה בעבודה שלי, ועד החודש עבדתי כפרילנסר. נתתי חשבוניות כנגד השכר.
החודש התחלתי לעבוד כשכיר, עם תלוש.
בחוזה שלנו כתוב שאני אקבל כל חודש סכום מסויים+מע"מ, אבל בתלוש תחת "סהכ תשלומים" יש סכום יותר נמוך.
האם זה עומד בחוזה שלנו?

תודה
עורך דין
12/11/2015 10:34
שלום לך

קשה לתת חוות דעת לגבי חוזה מבלי לקרוא את החוזה עצמו במלואו. מאידך, אוכל להגיד לך כי חוזים חתומים צריכים לכבד, ולכן אם החוזה קובע דבר מסוים לגבי השכר שלך המעסיק צריך לכבד את החוזה ולשלם לך שכר בהתאם.

בהצלחה
גברי
12/11/2015 08:26
אחר למעלה משנתיים בהן לא נערכה לי הערכת עובד ולא כל הערה על תפקוד לקוי- קוים לי שמוע , מיד לאחריו פוטרתי.
ערעור שהגשתי לנציב שרות המדינה קבל אחר חודשיים וחצי התיחסות מהנציב שהוא מטפל רק בבעלי ותק של 5 שנים/קבועים ואנוכי עם וותק של למעלה משנתיים וחצי איני עומד בקריטריונים
מה דעתכם על כך - האם הוצאת צו מניעה בבית הדין לעבודה על התעמרות וחוסר תום לב - סיכוייו גבוהים? מה עלות ההגנה המשפטית? האם קיים סכוי לצו מניעה ללא ייצוג משפטי?
עורך דין
12/11/2015 10:18
שלום גברי

קשה לתת מענה רציני בחוסר מידע. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה, ובמהלך הפגישה איתו יבדק חוזה העבודה שלך, תנאי העסקתך והנסיבות שהובילו לפיטוריך. רק לאחר בדיקת הנושא לעומק ניתן יהיה להחליט מה ראוי לעשות.

בהצלחה
דנה
12/11/2015 09:07
האם קיים החוק לגבי הגבלת שעות עבודה בשבוע? ושאלה נוספת האם מעסיק יודע שעובד מועסק פעמיים בשבוע 12 וחצי שעות ברצף , הוא לא דורש את זה ממנו אבל עובדים אחרים מבקשים והבוס פשוט שותק והעובד מחשש לפיטורין נשאר בעבודה . איך החוק מתייחס לעניין?

אשמח לעזרה. תודה
עורך דין
12/11/2015 10:16
שלום דנה

1. לא ניתן לכפות על עובד/ת לעבוד שעות נוספות בניגוד לרצונו. עובד שנשאר בעבודה במשך 12 וחצי שעות ביום צריך לקבל תשלום עבור שעות נוספות.

2. החוק מחייב מתן יום חופשי אחד בשבוע לכל הפחות לכל עובד וקובע כי לא ניתן להעסיק עובד יותר מאשר 15 שעות נוספות בשבוע - במקום בו עובדים 5 ימים בשבוע ו-12 שעות מקסימום במקום שעובדים 6 ימים.

בהצלחה
טל
12/11/2015 09:09
בוקר טוב

אשמח לדעת מה אומר החוק בעניין מסויים: לרשותו של אותו אדם עומדים 28 ימי חופשה לא מנוצלים ובינואר הם יימחקו על ידי המעסיק. כמה זמן עליו להודיע מראש למעסיק אם ירצה לצאת לחופשה בת 28 הימים הללו?

תודה מראש
עורך דין
12/11/2015 10:12
שלום טל

יש לבקש את רשותו של המעסיק לצאת לחופשה בהקדם האפשרי וללא דיחוי לאור לוח הזמנים הצפוף...ינואר ממש מעבר לפתח.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ