פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 621
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רותי
24/03/2016 18:12
הבן שלי עובד באורבניקה כחודשים. בערב לפני פתיחת הסניף הבן שלי עבד בסידורי מדפים ונקיון עם עובדים נוספים עד השעות הקטנות של הלילה.

הסניף נפתח והשעות לאט לאט התחילו להתקצץ
ומשמרות התחילו להתבטל! בני הגיע היום למשמרת רגילה. בזמן הפסקת האוכל ניגש לחפש את האחראית כדי לומר לה שהוא יוצא להפסקה. אתה אותו המנהלת והתחילה לצעוק עליו למה הוא משוטט בחנות במקום להיות בעמדה?
והוא אמר שמחפש את האחראית שלו לומר לה שהוא יוצא להפסקה! להזכיר שבהתחלת מישמרת - אין פלפונים עד סופה.

היא התחילה לצעוק עליו בפני כול הלקוחות ואז הגיע האחראית שלו והיא אמרה לה שבני צעק ודיבר איתה בטון גבוהה והוא ביקש ממנה לא להשפילו בפני הלקוחות והיא המשיכה לצעוק עליו!

בני יצא להפסקה בחדר האוכל - והתחיל לבכות ואז הגיע האחראית שלו שאמרה לו אני מאמינה לאחמשית ולא לך !

ואז הגיע המנהלת ואמרה לו --״ תסיים את ההפסקה ואתה ״מפוטר״ מהעבודה". בני התחיל שוב לבכות ואז היא אמרה לו כאן זה לא גנון ולא מענין לי בכלל שאתה בוכה !
וזאת בפני עובדים.

אשמח לתגובתכם בעיניין!
מאור
24/03/2016 18:07
היום נכנסתי לאתר של ביטוח לאומי ועברתי על כל הפרטים שלי והגעתי ללשונית שנקראת "נתוני ביטוח" שם רשום שאני לא עובד שבפועל אני כן עובד ורשום בתלוש השכר שלי שכל חודש יורד לי ביטוח לאומי.

בשיחה עם ביטוח לאומי שאלתי אם זה הגיוני שאני מדווח אצלם כלא עובד שבפועל אני כן עובד. הנציג אמר שזה הגיוני ויש מצב שאני יגיע לחוב שם אם אני לא אסדיר את הנתון הזה.

השאלה שלי היא כזאת: איך יכול להיות שמקום העבודה לא מדווח שאני עובד? והאם בפועל המעסיק כן הפריש את כספי הביטוח לאומי שלי?
אריה
24/03/2016 18:06
אני רו"ח ונתתי שירותים חשבונאיים ללקוח שלי עד תם שנת 2014 . בתחילת שנת 2015 עבר לרו"ח אחר . העסק נסגר לקראת סוף 2015 . עובדת שכירה בעסק ביקשה ממני טפסי שכר שנתי 106 החל משנת 2008 ועד שנת 2014 .
ביקשתי ממנה עמלה כספית עבור הדוחות הנ"ל אולם היא סירבה וטענה כי בעלת
העסק אמורה לשלם לי . האם היא צודקת בדבריה והאם אין ביכולתי לגבות ממנה עמלה עבור הנפקת הדוחות הנ"ל ?
אהרן
24/03/2016 16:22
שלום,
בחוזה העבודה שלי ישנו סעיף ובו "פיצוי מוסכם" בסך 18,000₪ במקרה שאני מתפטר לפני תום 3 שנים ממועד חתימת החוזה, התפטרתי ב-21/3/16, שנתיים ו-3 חודשים ממועד החתימה, וכעת החברה דורשת ממני 18,000₪.
מנסיון של אחרים בחברה, במקרה שלא מסכימים לשלם את הקנס הנ"ל, החברה מעקלת 2 משכורות. במקרה שלי - את משכורת מרץ ואת משכורת אפריל (עד ה-21).
האם במקרה כזה אני יכול להתחיל לעבוד במקום אחר לפני תום 30 ימי ההתראה המוקדמת?
תודה.
פועל בשטח ללא ...
24/03/2016 11:15
האם המעסיק מחויב לספק מי שתיה לעובדים שעובדים בשטח אשר אינו מחובר לתשתיות.
ע.א
24/03/2016 09:20
אני רוצה לקבל קצת הנחייה לגבי פיטורים ממקום העבודה אני עובד בחברה גדולה ומוכרת והיא מעסיקה מעל ל-1000 עובדים ונודע לי בצער רב היום שאני מפסיקים את העסקתי בחברה ולא נתנו לי הודעה מוקדמת ושרק נשאר לי את מחר ומחרתיים לעבוד ושאני מפוטר.

אחרי יומיים מקבלת מכתב הפיטורים וכמובן לא צויין סיבת הפיטורים אני אדם נשוי ועם המון התחייבויות.

האם זה חוקי לפטר אדם ללא הודעה מוקדמת ולחץ העבודה בימי חמישי ושישי ואם זה לא היה ככה הייתי בטוח שהוא היה מפטר אותי באותו רגע ולא היה נותן לי להמשיך לעבוד יומיים מן הסתם לא אמצא עבודה תוך יומיים ומה שהכי בטוח לא בימי שישי או שבת.

אני עובד בחברה 3 חודשים לפי מה ששמעתי הם צריכים לתת לי שבועים לסדר לי מקום עבודה אחר !! תודה מראש לכל העונים והמייעצים אנא עזרו לי מה אוכל לעשות ולמי לפנות והאם זה רלוונטי להתעסק עם זה כי זה באמת מציק ומעצבן ...
נועה
24/03/2016 09:15
חג שמח לכולם,
האם חברת כוח אדם שאני עובדת בה בחוזה מוגבל (8 חודשים) יכולה לאלץ אותי לשלם לאיגוד עובדים בלא שיידעו אותי על זה מראש? מיותר לציין שהאיגוד לחלוטין לא רלוונטי לגבי כי מי שמחליט על התנאים וגובה המשכורת שלי זה הארגון המזמין את השירות...

המון תודה!
לאה
24/03/2016 09:13
בוקר טוב,

הבן שלי עבד רק יומיים, שליחויות עם קטנוע. ביום השני בדרך הביתה קרתה לו תאונת דרכים עם משאית. יצא תודה לאל שלם כמובן עם שברים פגיעות, אברים חיוניים לא נפגעו. שאלתי כעת מה עושים? מתי להתחיל בלמלא טפסים, ביטוח לאומי? ממקום העבודה מה צריך ועוד?

מיום שני אחרי התאונה בערב, הבן מאושפז בבי"ח רמב"ם.

תודה מראש
ס.ק
24/03/2016 09:11
היי , למי שזוכר, סיפרתי בעבר שלא אוכל לחזור למקום עבודתי לאחר חופשת הלידה מכיוון שלא יכולים להתגמש איתי בעניין שעות בעבודה.

בשעה טובה אני כבר בחופשת לידה ויצרתי קשר עם הנה״ח בעניין פיצויי פיטורין. מסרו לי לחכות עד סיום חופשת הלידה.

האם זה הגיוני או שזכותי לקבל כעת את פיצויי הפיטורין?

תודה מראש
ליאת
24/03/2016 09:10
לפני שיצאתי לשמירת הריון עבדתי מהשעה 7:30-17:00
עוד מעט צריכה לחזור לעבודה ואין באפשרותי לעבוד את אותן שעות.

האם מחוייבים לשנות לי את שעות העבודה?
במידה ולא אני אמורה להתפטר?
עדן
24/03/2016 07:50
שלום רב
המפעל בו אני עובדת נמכר ויש החלפת בעלים. הבעלים החדשהודיע שיקלוט את כולם באותם תנאים.
אמרו לנו שיפטרו אותנו ויקלטו אותנו.
1. האם הם צריכים לעשות לי שמוע ותהליך פיטורים?
2. האם אקבל פדיון הודעה מראש או שיכולים להגיד לי תעבדי את החודש הזה.... הרי בסוף אם הבעלים החדש יפטר אותי הוא יוכל לתת לי הודעה מוקדמת של ימים בודדים כי הותק שלי מתאפס....
מאוד מודאגת
בבקשה תשובתכם
יורם
23/03/2016 21:24
חג שמח.
מה ההגדרה של עובד גלובלי?

אני עובד חמישה ימים בשבוע המעסיק החליט מסיבות כאלה ואחרות שנעבוד כעובדים גלובליים. מה המשמעות אם נוספו תוספת של 44 שעות חודשיות. גלובליות או 66 שעות גלובליות? האם נוצר מצב שאצטרך לעבוד גם יותר שעות?
תודה.
גוליה
23/03/2016 21:22
היי רציתי לשאול, נפלתי בעבודה ואני בהריון מתקדם. אני בבית עקב תאונת עבודה כואבת לי הרגל והברך. האם למעסיק מותר לבקש/ לדרוש ממני לעבוד מהבית ? ואם אני נענת לו האם זה פוגע בזכויות שלי בביטוח לאומי ?

תודה מראש ולילה טוב
משה
23/03/2016 20:51
סיכמו איתי על שכר גלובלי בסך נניח 10,000 ש"ח ועל 10 שעות עבודה ביום והשכר מחולק ל- 8,000 בסיס ו-2,000 נוספות בגלובלי.
עכשיו, קורה המון שאני צריך להישאר הרבה מעבר ל-10 שעות שסיכמו איתי והמעביד לא רוצה לשלם על זה, הוא טוען שכך זה גלובלי שלפעמים עובדים פחות (לא קורה-נדיר ביותר) ולפעמים עובדים יותר. הצדק עם מי? תודה רבה.
מירי
23/03/2016 19:24
היי, אני עובדת בחברה כשכירה וכמנהלת סניף.עכשיו קרה מקרה שבו לקוח שזכאי להחזר כספי מוצדק הגיע לדרוש את כספו לאחר שחודשים טורטר במחלקת הנלת חשבונות. הוא איים אלי פיזית מאחר ואני אחראית במקום כפי שזה נראה אין גיבוי מצד הנהלה והכסף לא יוחזר לו עכשיו וגם לא ברור מתי . הלקוח הציב אולטימטום עד מחר ואם לא הוא אמר שישחט אותי.. האם אני חייבת להגיע לעבודה מחר?
צוף
23/03/2016 09:12
היי בבקשה עזרה,
שלחתי את כלל המסמכים לביטוח לאומי,אחרי טיפולי Ivf המלצה לשמירת הריון
כרגיל הקשיים שהם מערימים זה פשוט בלתי נסבל,
מבקשים ממני להמציא מכתב מהמעסיק למה הפסקתי לעבוד
אני לא הפסקתי לעבוד אני יצאתי על פי המלצה לשמירת הריון
מה עליי לעשות אני ממש אובדת עצות
עורך דין
23/03/2016 19:07
שלום צוף

אכן המוסד לביטוח לאומי יכול להטריף בהתנהלות שלו לעיתים...צריך הרבה סבלנות בתשובות ולענות את אשר כתבת כאן. הסיבה להפסקת העבודה היתה שמירת הריון ולא כל סיבה אחרת.

בהצלחה
מיטל
23/03/2016 09:04
לילה טוב, שאלה בענייני קרן פנסיה.. דיברתי טלפונית עם יועץ פנסיוני שאמר לי ושלח לי גם מייל עם הפרטים והמספרים לגבי אחוז דמי הגבייה על כל הפקדה. כמה ימים אחרי התקשרתי שוב לברר מה אחוז דמי הגבייה ונאמר לי אחוז אחר, גבוה פי 2. האם במקרה כזה חלה החובה לתת לי בסכום האחוז הראשוני שנאמר לי (בדומה לכל עסק אחר שרשום מחיר והוא חייב לתת במחיר שרשום גם אם חלה טעות בתמחור) או שבעסקי הביטוחים אין חובה כזו וזה לא עובד ככה?
עורך דין
23/03/2016 19:06
שלום מיטל

תיאורתית כן - יש לתת ללקוח את מה שהובטח לו. מעשית, תצטרכי להוכיח מה הובטח לך על ידי היועץ הפנסיוני.

בהצלחה
בעיה
מורה מתחיל
23/03/2016 01:09
אני כרגע מורה מתחיל ולכן גם עובד בנוסף לבית הספר במספר פרויקטים שעל כולם עשיתי תיאום מס
מידי פעם גם אני מקבל שיעורים פרטיים שאני לא דיווחתי עליהם
עכשיו אחת מהלקוחות שלא הייתה מרוצה החליטה לא לשלם וגם לבטל שיק של חודש שעבר
האם אני יכול לעשות בנושא או בגלל שלא הצהרתי למס הכנסה בעצם אני לא יכול לעשות כלום?
RE: בעיה
עורך דין
23/03/2016 19:05
שלום לך

אה יכול לפנות עם שיק מבוטל ולפתוח תיק הוצאה לפועל ללא צורך במעבר בבית המשפט... אין קשר בין החוב שנוצר עקב ביטול שיק לבין אי הצהרה על הכנסות, למרות שאי הצהרה על הכנסות חמורה יותר מבחינה חוקית...לתשומת לבך.

בהצלחה
יחיאל
23/03/2016 00:00
פוטרתי עקב תענה שישנתי במשמרת ולא כך היה הדבר..הוזמנתי לשימוע וביקשתי שיבדקו את המצלמות..אך זה לא נעשה..בפיטורין הרישמיים הוסיפו ששמתי רגליים על השולחן ולא בדקתי תיקים.
אני מעוניין לתבוע את החברה..האם אני יכול לתבוע ואם כן האם הם יתבעו אותי חזרה.
עורך דין
23/03/2016 19:03
שלום יחיאל

על מנת לתבוע את המעסיק יש למצוא עילה מתאימה ולוודא שמעבר לקיומה של עילה כאמור, יש גם הצדקה כלכלית לכך. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בטרם נקיטת פעולות משפטיות כלשהן.

בהצלחה
יונתן
22/03/2016 22:27
שלום רב,
מבדיקה שערכתי, הבנתי שחישוב שעות נוספות: נעשה ראשית - ברמה היומית - על השעתיים הראשונות מעבר ל 8:36 שעות (לשבוע עבודה בן 5 ימים) - 125% ועל השעתיים הבאות: 150%. ולאחר מכן ברמה השבועית - כל שעה מעל 43 שעות נחשבת לשעה נוספת. עכשיו השאלה: מה קורה כאשר שבוע עבודה מתחיל בחודש אחד ומסתיים באחר - נניח 3 ימי עבודה בחודש X ו-2 ימי עבודה בחודש Y האם במצב שכזה אם עבדתי 10 שעות בכל יום על היום החמישי אקבל החל מהשעה הרביעית - שעות נוספות כי עברתי כבר את מכסת 43 השעות השבועיות (ברמה היומית - ברור שבכל יום יש כאן שעות נוספות - השאלה ברמה השבועית)?
עורך דין
23/03/2016 19:02
שלום יונתן

הנחת המוצא שהעלית בשאלתך נכונה ומדוייקת.

בהצלחה
שי לפסח
שירלי
23/03/2016 16:21
שלום, כעת אני נמצאת בחופשת לידה(הארכה) ללא תשלום. עתידה לחזור למערכת בסוף מאי. במסגרת עבודתי אני חברה בועד עובדים ומכוון שהייתי בשמירת הריון+חופשת לידה, לא ירד לי תשלום עבור ועד עובדים מאוגוסט 15. האם לפי חוק אני זכאית לשי (תלושים)לחג הפסח כפי שיתר העובדים מקבלים?
עורך דין
23/03/2016 18:59
שלום שירלי

עקרונית אין כל חוק שמחייב את המעסיק לתת מתנה לחג לעובדת בזמן חופשת לידה, אלא עם הדבר מעוגן בחוזה אישי או הסכם קיבוצי שלו את כפופה.

בהצלחה
שלום
רוי לוי
22/03/2016 22:19
הי אני מקבל הבטחת הכנסה נמצא במעגלי תעסוקה השבוע הזה אני חולה יש לי אישור מחלה לכל השבוע למי להביא את אישור המחלה שאני לא יפגע לביטוח לאומי או לשכת תעסוקה תודה
RE: שלום
עורך דין
23/03/2016 18:55
שלום רוי

עליך להביא את האישור איתך ללשכת התעסוקה.

בהצלחה
מירית
22/03/2016 16:52
היי.
מילצרתי בבית קפה במשך מס' חודשים.

בחודש שעבר הודעתי שהתקבלתי למשרה חשובה ולכן לא אמשיך לעבוד שם. במשמרת האחרונה שלי לא הצלחתי להגיע בזמן וכשזה הגיע לאיחור של כשעה המעסיק שלי כעס ואמר לי לא להגיע כלל.

כשניגשתי למקום ב10 לחודש הבנתי שלא הגיע לשם התלוש וגם לא צ'ק המשכורת שלי.

שלחתי לו הודעה בשאלה מה לגבי המשכורת והתלוש שלי ונענתי כי "לא מגיע לך צ'ופר על הפנצ'ר שדפקת לי". הוא הוסיף והמשיך כי לא אקבל אותם ושהוא יתייעץ עם עו"ד על מה מגיע לי ויחזיר לי תשובה, וכך נגמרה השיחה.

האם מותר לי להעלות לפייסבוק צילום מסך של התכתבות שלי איתו בוואטספ?

ואם כן מותר, האם עליי למחוק את השם שלו בעריכה?

דבר שני,

במידה ואלה לא רלוונטיים —

האם מותר לי להעלות פוסט שלי בדף הפייסבוק האישי שמספר את הסיפור שלי על אי תשלום המשכורת כמובן מבלי להשמיץ אף אחד? האם מותר לנקוב בשמו הפרטי ובשם העסק?

ובכלל, מה בנוגע לשכר ולתלוש המשכורת?
עורך דין
23/03/2016 18:54
שלום מירית

כל עוד תפרסמי רק דברים נכונים אין כל בעיה, למרות שאיני בטוח שזה הפתרון הראוי. לא העובדה שהמעסיק החצוף החליט שלא לשלם לך משכורת (אין זה משנה מה הסיבה) עליך לפנות להגשת תביעה לתשלום שכר בבית הדין לעבודה. פוסטים בפייסבוק לא יעזרו לך לדעתי.

בהצלחה
ליאת
22/03/2016 16:51
שלום, שואלת עבור חברה:

היא עובדת בגן פרטי מזה 12 שנה . עבדה עם תלושי שכר נמוכים של 1800 שח לחודש לערך.

היא מעוניינת לעזוב את העבודה בעקבות טראומה שחוותה.

האם מגיעים לה דמי פיצויים?
מה הפרוצדורה להתפטרות מסוג זה?
תודה רבה
עורך דין
23/03/2016 18:52
היי ליאת

לא ניתן לענות לשאלתך לאור העובדה שאיני יודע איזה טראומה חברתך עבורה... בכל מקרה מומלץ להפנות אותה לקבל ייעוץ משפטי פרטני בטרם קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה
דינה
22/03/2016 15:52
עובדת בחברה פרטית שכל אחד חוגג על החגים שלו יהודים מוסלמים נוצרים. יודעת שלפי החוג כל אחד מגיע לא 9 ימי חג. אני נוצריה ומז 6 שנה יש לי והמנהל ויכוחים איזה חגים מגיעים לי האם יכולים לפטר לי החגים המגיעם, והוא אומר השיום ראשון 27 חג הפסח לא מגיע לי כי זה לא יום חג אלא יום שני זה יום החג מה אני אוכל לעסות מבחינה חוגית ותודה לכם .
עורך דין
23/03/2016 18:51
שלום דינה

יש באתר זה רשימה מלאה של חגי ישראל בהם לעובדים מגיעה חופשה, כל אחד לפי דתו. קראי את הכתבה ותקבלי מענה מלא לשאלתך.

בהצלחה
יהודה
23/03/2016 16:20
שלום, יש לי שאלה.
עבדתי 8 שעות בסכום של 33 לשעה, ואחכ המשכתי למשימה אחרת של 4 שעות במחיר של 29 לשעה.
שאלתי אם 4 השעות של 29 לשעה נחשבות כשעות נוספות או שהן בנפרד? מדובר על שעות 8-16 ואחכ כאילו הפסקה (לך תעשה מה שאתה רוצה ותהיה בשעה x במקום מסוים. ואחכ 4 שעות והמשך עבודה עד 23 בלילה.
כמו כן, מה בנוגע לשעות ההפסקה אם הן נחשבות במסגרת העבודה כי כאילו סיימתי לעבוד, ואחכ חזרתי למשימה נפרדת במחיר שונה.
אשמח למענה בשתי השאלות.
לינוי
23/03/2016 16:19
אני עובדת בירושלים וגרה במושב ליד קרית מלאכי, עד לפני רפורמת האוטובוסים החדשה לא היה לי חופשי חודשי לעבודה לכן שלמו לי לפי יום (28 ש"ח) שלמיטב ידיעתי זה המקס נסיעות שניתן לשלם.

מאז הרפורמה החליטו שהנסיעות שאקבל זה לפי החופשי חודשי משמע 300 ש"ח שזה כלום ושום דבר לעומת הדלק שאני מוציאה כל חודש, שכן- אם אבוא באוטובוסים לא אספיק להגיע למשמרות בזמן או לחילופין לחזור הביתה.
שאלתי את הכוח אדם מה ניתן לעשות ולדבריה שום דבר כיוון שמשלמים לפי הרפורמה.

האם באמת אי אפשר לעשות כלום בנידון?
מאור
23/03/2016 16:18
שלום לכולם
קיבלתי חופש מחלה מבית חולים של 5 ימים.
רשמתי בהודעה למנהלת שלי שאני מוותר על יומיים מהמחלה כדי להגיע לעבודה..היא רשמה לי תגיע שתרגיש טוב ואז כמה דקות אחרי רשמה להגיע מחסן.
אחרי שעה של עבודה היא קראה לי לחדר של הסמנכל ושם נערך לי שימוע שלקח 3 דקות ואני מההלם לא הגעתי ערוך לשימוע ולא היה לי כמעט מה להגיב.

אחרי 5 דקות הודיעה לי העוזרת של מנכל שאני מפוטר.

חוקי או לא?

חג פורים שמח!
ארז
23/03/2016 15:51
שלום,
אני מעוניין לדעת האם מעסיק חייב לשמור תיק אישי של עובד לאחר סיום יחסי עובד מעביד. אם כן לכמה זמן.
בנוסף, האם ישנם מסמכי מקור שעל המעביד לשמור לאחר סיום העסקה?

תודה
לירון
23/03/2016 14:59
כשמקבלים תוספת של 400 ₪ על המשכורת קבוע, האם זה אמור להופיע באותה שורה? למשל משכורת בסיס 4650 +400??? זה מה שמופיע בתלוש
הגיוני??!
או שצריך להיות מאוחד?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ