פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 586
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מעסיקה
חן
29/05/2016 13:54
היי שאלה .
אני מעסיקה בתחום הביגוד,יש לי עובדת שעובדת אצלי מזה כ3 שנים.היא חתומה על חוזה העסקה אך לא כתוב בחוזה את המשמרות שהיא מחויבת לתת.בפועל,זה ידוע לכולם וגם לה(עובדת כבר 3 שנים)שחייבים לעבוד סופי שבוע.יום בהיר אחד היא אומרת שהיא לא מוכנה לעבוד יותר סופשים ואם לא מתאים לי שאוציא לה מכתב פיטורין.
האם זה קביל?מה עושים בנידון?
שי
23/05/2016 22:26
אם התפטרתי ממקום העבודה שלי,אני רשאי לקבל דמי אבטלה?

(אגב התפטרתי לפני כחודש)

ויש לי 12 משכורות רצופים מ-2 מקומות שונים

תודה רבה
שי
29/05/2016 13:11
אשמח לקבל תשובה
אורטל
29/05/2016 12:00
שלום ,
אני אמורה להתחיל עבודה חדשה .
הבעיה היחידה שנתקלתי בה היא דמי הנסיעות הנמוך מאוד
17 ש״ח ליום .
המקום עבודה רחוק מאוד מהבית שלי .
נניח והמשמרת שלי בבוקר , אני יכולה להסתדר מבחינת אוטובוס חופשי יומי .
אבל אם המשמרת שלי ערב , אני אצטרך לקחת גם אוטובוס הלוך ולקחת מונית חזור וכל זה יעלה לי מעל ל 25 שקל.
מה אני יכולה לעשות ? ראיתי שכתבתם שדמי נסיעות ליום אמור להיות 26.40 .
מה אני יכולה לעשות בנידון , תודה
שיר
29/05/2016 11:17
למיטב ידיעתי מעסיק מחוייב להפריש אחוז מסויים לקרן פנסיונית של עובד.

האם זה מתחילת ההעסקה? מחודש שלישי? מחודש שישי? כרגע הקרן שלי הופסקה מחודש יולי 15. התחלתי עבודה חדשה בדצמבר 15. עד עכשיו לא הופרש לי שקל. מזכירה שהקרן שלי מופסקת (אני לא שילמתי עליה מיולי הכסף עומד). מה מגיע לי?

תודה לעונים
ג ל י
29/05/2016 11:16
אנו עובדים במשרד דתי. כאשר בכל ימי חול המועד פסח המשרד היה סגור.
שאלה - האם הם לא מחויבים לשלם לנו עבור ימים מסוימים בחול המועד? (כלומר מיום א'. עד ה') היה חוה"מ פסח. ומתכוונים להוריד מאיתנו את כל אןתם ימים. מה כן מגיע לנו על פי חוק?
תודה להיענות המהירה. המשרד סגור בימי שישי.
בת אל
29/05/2016 11:11
במידה ויש לי עובד יהודי והוא חותם על חוזה שהוא יודע שישנה עבודה בשבת. איך החוק מגן עלי?
יעל
26/05/2016 10:03
היי בוקר טוב!
הייתי בשמירה מחודש ספטמבר וילדתי בדצמבר,
אני מקבלת מהעבודה ביגוד, הבראה, אחזקת רכב.
לאחר בדיקה בתלושים ניראה כי גבו ממני הפרשים על הדברים הללו בתקופה בה שהיתי בשמירה/ חופשת לידה.
אשמח לדעת אם מגיע לי החזר על כך ולמי עליי לפנות.
תודה מראש
עורך דין
29/05/2016 09:57
שלום יעל

לצורך עריכת תחשיב ספציפי יש לפנות אם תלושי השכר וכל המסמכים הרלוונטיים אל חשבת שכר ו/או יועץ מס מטעמך.

בהצלחה
סיון
26/05/2016 10:03
בוקר טוב

ב-19.05.16 פוטרתי מהעבודה ניתנה לי התראה של חודש יש לי ימי מחלה בזכות ויש לי אישור מה-10.05.16 עד 15.05.16 ביום השני למחלה כלומר 11.05.16 היה ערב יום העצמאות.

איך יחושבו לי הימים מבחינת התשלום אם היום השני במילא היה חצי יום עבודה לאחר מכן היה חג העצמאות שהוא יום שבתון...
עורך דין
29/05/2016 09:56
שלום סיון

חישוב ימי המחלה הנו חישוב קלנדרי וכל יום נחשב. ימי מחלה יבואו על חשבון ימי ההודעה המוקדמת שלך כמובן.

בהצלחה
עירית
26/05/2016 09:06
אני עובדת בחברה ציבורית, סוכם כי אקבל החזר על נסיעות לשם מטרות עבודה ע"פ ק"מ, רציתי לשאול:
1. מה תעריף ההחזר לקמ", כאשר נפח המנוע של רכבי הוא 1400
2. האם יש מגבלה של זמן לקבלת ההחזר, מאחר ועובר מעל לחודש מיום הגשת הדוח ועד קבלת ההחזר, עקב מנהלות וחתימות מורשי חתימה בחברה ואיטיות התהליך, מעבר לזה, אני צריכה להזכיר לאחראים יום יום האם הצ'ק מוכן, והתשובה היא תמיד שלילית
עורך דין
29/05/2016 09:55
שלום עירית

נהוג לעשות שימוש בתעריף חשב המפרט במדיוק את הסכומים לפי סוג הרכב וכו. בדרך כלל משלמים לעובד החזר נסיעות עבור חודש קודם ביחד עם השכר של אותו חודש, אך הנושא נתון לסיכום בינך לבין המעסיק.

בהצלחה
אור י.
26/05/2016 08:43
עד החודש האחרון, שילמו לאדם שעות נוספות. עד שבתלוש המשכורת של אפריל הוא ראה שלא קיבל כסף עבורן אבל על פי שעבד יותר משמונה שעות ביום (לבקשת המנהל גם).

א. מגיע לו לקבל את הכסף הזה איכשהו? לאן הוא צריך לפנות?

ב. הוא יכול להתפטר ולקבל פיצוים כיוון שאינו מקבל יותר שעות נוספות שמעלות את השכר שלו משמעותית כל חודש?

תודה וחג שמח.
עורך דין
29/05/2016 09:49
שלום אור

א. כמובן שמגיע. יש חוק. צריך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את הכספים המגיעים לפי מספר השעות הנוספות שהעובד עבד בפועל.

ב. לא אם המעסיק טעה ויתקן את הטעות.

בהצלחה
אלונה
26/05/2016 08:42
שלום לכולם, עבדתי במקום עבודה כעובדת שעתית, 3 פעמים בשבוע, עבדתי שם כשנה וחצי. עבור שעת עבודה קיבלתי 36 שקל ועבדתי 8 שעות ביום, כלומר שווי יום עבודה שלי היה 288 ש"ח. בעת עזיבתי צברתי בערך 19 ימי חופש ושולם לי 162 ש"ח עבור יום עבודה אחד. זה נראה לי מעט מידי, האם יש איזה חישוב מסוים שלפיו הגיעו לסכום הזה או שהיתה כאן טעות? זה יוצא בערך 80% פחות ממה שהייתי מקבלת אם הייתי עובדת בימים האלה.
עורך דין
29/05/2016 09:48
שלום אלונה

לא ברור איך המעסיק הגיע לחישוב הזה ואת יכולה לפנות אליו בכתב (בלבד) ולבקש הסבר והשלמת הפרשים בעת הצורך. לא מעט פעמים, בעת סיום יחיס עבודה המעסיק נוטה לעשות "טעויות" דומות... ולא בושה לבקש הסברים.

בהצלחה
אירית
26/05/2016 03:21
שלום רב,

אני עובדת מזה שנה ו8 בחברת סאטראפ קטנה,
אני דיי בצומת דרכים, במקום העבודה שלי נמצאת 8-16 זה מה שסוכם בחוזה בתחילת העסקה וזה למה לקחתי את התפקיד, כל פעם העמיסו עליי עוד ועוד ואני שתקתי ועבדתי ותקתקתי במסגרת השעות שלי ולא דקה יותר כי יש לי ילדה, לפני שבוע פניתי ואמרתי שאני לא מספיקה דברים ושידעו שהכל יעשה אבל לא במיידי, בחמישי פיטרו מישהי והחליטו לא להביא במקומה ולהוסיף לי את התפקיד שלה גם, ועכשיו באו אליי ביציאה שהיקף העבודה השתנה והם רוצים שאשקול משרה של 9-18, כמובן שציינו העלאה במידה וכן אני אמרתי שאין לי מה לשקול שאותו מנהל דיבר איתי על העלאה כשהכניס לי את חלק מהתפקידים האחרונים שהועמסו עליי אבל כבר חצי שנה ורק מורחים, אמרתי שאין לי מה לשקול כי זה השעות שסוכמו מתוך ידיעה שאין לי דקה נוספת לתת כי יש לי ילדה לקחת ושאני אכבד את הצרכי משרד ושאם כך הדבר שיתן לי מכתב ונסיים, נאמר לי שאני לא יכולה לצפות להעלאה אם לא אוסיף שעות פתאום, למחרת נלקחתי לשיחה ובה שוב הוצע לי לשנות את שעות העבודה לאחר ששבתי וסירבתי הודיעו לי על פיטורין, הקטע שלפני שבוע גיליתי שאני בהיריון למחרת נכנסתי ועדכנתי על זה, אמרתי כי לאור המצב הפיטורין לא תקפים, נשאלתי אם ארצה להישאר ואמרתי שהסטטוס צריך להישאר אותן שעות ואותו היקף עבודה אמרתי שכן ואמרו לי שיבדקו ויחזרו אליי, מניחה שכרגע נעשה הכל כדי לבדוק מה האופציות שלהם, יש לציין שלא נערך לי שימוע ולא קיבלתי הודעה מראש על הנושא, ממש רוצה לעוף משם, רוצה לדעת מה הזכויות שלי במצב כזה ובפרט מה הסטטוס שלי עד שמקבלת מהם תשובה , מפוטרת? עובדת?, מה ההשלכות על גובה דמי לידה ברגע שמפוטרת ולוקחת אבטלה האם יכולה לבקש שהמשכורת תחושב לדמי הלידה ולא האבטלה מבחינת גובה השכר? למרות שלא תהיה בחודשים האחרונים , בפיטורין הובטח לי שאוכל לצאת לראיונות והיות ואני בשלב ראשוני זה הזמן למצוא משהו האם לגיטימי לבקש לצאת?
אשמח לקבל תשובה בהקדם המון תודה
עורך דין
29/05/2016 09:46
שלום אירית

אכן מצב סבוך ולא ברור בעליל. אני ממליץ לך לפנות בהקדם האפשרי לשיחה אישית עם עורך דין, שיבחן ביחד איתך את מכלול הנסיבות ויעזור לך לבחור את הדרך הטובה ביותר עבורך.

בהצלחה
פיצויים
אריאלה
26/05/2016 00:43
באם עברתי לגור באירופה והתפטרתי האם מגיעים לי השלמה לפיצויים מלאים?
עורך דין
29/05/2016 09:43
שלום אריאלה

ככל הנראה לא.

בהצלחה
מאיה
25/05/2016 22:13
אני עובדת במקום עבודה שמוצא לנו הסעה למקום העבודה בבוקר ולחזרה לבית .. כל פעם אני רושמת להסעה ויש לי הוכחות שאני רושמת להסעות אבל בכל פעם אין לי מקום בהסעה ולא לוקחים אותי ותמיד מחכה שעה על התחנה לאוטובוס ציבורי על חשבון שלי .. ומגיעה באיחור .. פעם לא הלכתי לעבודה מאותה סיבה שלא היה לי מקום בהסעה לכן חזרתי הבית אז טענו שזאת האחריות שלי להגיע לעבודה ברגע שזאת אחריות שלהם שיהיה לי מקום בהסעה .. .
אפשר לדעת מבחינת חוקים מה אני יכולה לעשות ?
עורך דין
29/05/2016 09:43
שלום מאיה

החוק פשוט מאד. האחריות שלך היא להגיע לעבודה. אחריות של המעסיק היא לשלם לך דמי נסיעות לפי חוק במידה ולא עשית שימוש בהסעה שהוא מספק לעובדים מכל סיבה שהיא.

בהצלחה
שלום
25/05/2016 17:42
אני עובד גלובלי והסיכום עם המעסיק היה שאעבוד 6-15 ימי חמישי 12 בלילה עד 10:30 בוקר. המעסיק טוען שהוא אמר שאעבוד עד 12 ועכשיו מחייב אותי לעבוד את כל השעות האלו, כמובן שאין לי תוספת תשלום על כל השעות וכל ערב חג העבודה גם בלילה.

בנוסף לזה שצריך להקדים את העבודה אני מתחיל ב5 בבוקר ואף לפני עד שעה 15 האם זה תקין? המעסיק אומר שאלו הדרישות שלו ואם לא מתאים לי שאעזוב (לא אמר מפורשות) אודה לעזרתכם הדחופה מה ניתן לעשות במקרים מסוג זה ואם בשכר גלובלי יש את נושא השעות נוספות שמחויבות עפי החוק ומה ההגבלה שמותר למעסיק להעסיק אותי ביום?
עורך דין
29/05/2016 09:42
שלום לך

אם להמשיך לעבוד במקום העבודה - זוהי החלטה שלך בלבד. מאידך, על המעסיק לשלם לך שעות נוספות לפי חוק בין אם הוא רוצה בכך ובין אם לו - החוק אינו ניתן להתניה במקרה זה.

בהצלחה
לירז
25/05/2016 15:25
שלום רב

אנחנו צריכים עזרה מ עו"ד דיני עבודה.

אבי עבד אצל מעסיק במשך שנה וחצי, והמעסיק לא הפרש כספים לפנסיה בשלמותו ,למרות שגבה מאבי את תגמולי העובד, בעקבות שהמעסיק לא שילם דמי הבראה ושתי משכורות אחרונות.

אבי עזב את מקום העבודה ומצא עבודה חדשה. המעסיק לאחר פניות של אבי עדין לא מוכן להשלים את פרמיות לפנסיה וכמו כן סירב לשלם 2 משכורות אחרונות ולחתום על טופס עזיבת עבודה בטענה שאבי עזב לבד והוא לא פיטר אותו.

אבי פנה להסתדורת לפני חודשים ולמעט פתיחת תיק שם עניין לא סודר.

אבקש עזרה מעורך דין בדיני עבודה
עורך דין
29/05/2016 09:35
שלום לירז

בחלק העליון של עמוד זה יש מספר טלפון שיוביל אותך לשיחה עם עורך דין וכנראה שאין מוצא אלא להעביר את הנושא לטיפול משפטי כאמור. סביר שמכתב מעורך דין "ינער" את המעסיק ויגרום לו לשלם את המגיע לאביך.

בהצלחה
ימית
25/05/2016 15:21
אחותי מעסיקה מטפלת לא בביתה. היא לוקחת את הילדה אליה ויש שם עוד 3 ילדים. היא דורשת כל פעם חופש בלי הקשר לחופשות משרד התמת. בנוסף היא לא מביאה לה קבלות, למרות שאחותי ביקשה כמה פעמים היא אומרת שתכין ולא מכינה.... בנוסף היא מצפה מאחותי לשלם לה על אוגסט מלא כאשר היא בחופש 3 שבועות. פלוס הבראה.

מציינת שהילדה אצלה רק חודשיים. עד אוגסט זה בערך חצי שנה פלוס מינוס. האם היא צריכה לשלם לה הבראה? או על אוגוסט מלא? לא סוכם על זה בהתחלה. והאם מותר לה לקחת מתי שהיא רוצה חופש?.
תודה
עורך דין
29/05/2016 09:33
שלום ימית

אם אחתוך מעסיקה עובדת היא צריכה לפעול לפי חוקי העבודה ויש הוראות חוק מחייבות בכל הנוגע להעסקת עובדים. מצד שני, אם היא מעסיקה עובדת עצמאית המנפיקה חשבוניות / קבלות הרי שחלים דיני החוזים ולא דיני העבודה ומצב הדברים שונה לחלוטין. משאלתך לא ממש ברור מה הוא המצב במקרה של אחותך... נסי להסביר.

בהצלחה
פיטורים
מאיה
27/05/2016 19:35
שלום,

הודעתי מראש בכתב על פיטוריי למנהל כוח האדם, (עובדת במלצרות).
מצידו לא הייתה תגובה לא באותו רגע ולא בימים לאחריהם עד פרסום הסידור בו החליט על דעת עצמו כ'ענישה' לא לשבץ אותי.
גם כשהגבתי לדבר, הוא לא טרח להחזיר לי תשובה.
בכך פוטרתי במיידי ללא הודעה, ללא שיחה ואין לי למי לפנות.

העניין לא חדש, וזו ההתנהלות במקום העבודה שלי.
אשמח לדעת אם יש לי מה לעשות לגבי הנידון.
במידה ויש השפעת ותק, נתתי כבר למקום 13 חודשי עבודה.
במידה וצריך יותר נפח על מנת להגיש תביעה, אם בכלל, יש התנהלות לא עפ"י חוק במקום מבחינת זכויות שאוכל לפרט אליה במידת הצורך.

תודה רבה,
עורך דין
29/05/2016 09:31
שלום מאיה

לא ממש דייקת בשאלתך. האם נכון שהתפטרת? אם כן, מותר למעסיק לשחרר אותך לאלתר מהעבודה (לא לשבץ יותר בסידור העבודה) ובתנאי שישלם לך עבור תקופת ההודעה המוקדמת כנדרש לפי חוק. האם כך היה?

בהצלחה
אסתר
27/05/2016 21:43
1.תאריך הלידה המשוער שלי הוא פחות 15 יום מזמן הלידה המשוער. במידה והכל יתנהל כצפוי, האם אני זכאית לדמי לידה מלאים כלומר 26 שבועות? (כלומר האם זה יחשב 12 חודש עבודה?)

2.אני גם שכירה וגם עצמאית מהם זכויותיי בעניין?
עורך דין
29/05/2016 09:30
שלום אסתר

יש באתר זה כתבה מקיפה ומחשבון המסייע בחישוב דמי לידה. קראי את הכתבה על חופשה הלידה ותדעי מה הן הזכויות המלאות שלך.

בהצלחה
שמעון
28/05/2016 20:54
שלום,
כרגע מופרש 5% עובד ומעסיק.
רציתי לדעת אם אני מעוניין להגדיל ל-7% ו7.5% מעסיק,
האם המעסיק חייב לפי החוק?
תודה
עורך דין
29/05/2016 09:29
שלום שמעון

המעסיק מחוייב להפריש כספים לפי המינימום הקבוע בחוק או לפי הסיכום שלו מול העובד במסגרת חוזה העבודה ולא מעבר לכך.

בהצלחה
פרידה
28/05/2016 22:46
שלום,
בעניין חוקי עובד ומעסיק.
עובדת סיעודית של אימי יצאה באישורי לחופשה של 45 ימים בהודו.
במקומה לתקופה זו העסקנו עובדת אחרת.
ביום שחזרה אמרה שעברה ניתוח לפני שבועיים וצריכה מנוחה של 20 יום או שבועיים לפחות. כך אמרו לה בבית החולים. (ניתוח לאפשר לה להרות לאחר שסגרה האפשרות לפני שנים). לא ידעתי על רצונה להתנתח.
נותרתי בבעיה - המטפלת המחליפה רצתה לעזוב. והחוזרת אינה יכולה לטפל באימי.
שכנעתי המטפלת להשאר לפחות עוד שבוע עד שהחוזרת תחלים.
בקשתי שהחוזרת תעזוב את הבית ותנוח בביתה המושכר.
מה הנוהל לגבי כמעסיק? מהן חובותי כלפי החוזרת?
ברצוני להוסיף שאינני שבעת רצון מהחוזרת והמחליפה עוזבת לעבודה אחרת.
האם החוק עומד לצידי אם ברצוני להחליפה?
אשמח לתשובה.
תודה
עורך דין
29/05/2016 09:28
שלום פרידה

דינה של מטפלת סיעודית זרה כדין כל עובדת אחרת לפי חוקי העבודה וכך עליך לכבד ימי מחלה ולשלם לה לפי החוק. כמו כן, אם תרצי לפטר אותה תצטרכי לפעול בהתאם להוראות החוק ביחס להליך הפיטורים ולתשלום מלוא הזכויות המגיעות לה.

בהצלחה
סבטה
28/05/2016 22:51
שבת שלום לכולם. שאלה לגבי פיצויים למתפטרת.
לפי מה שהבנתי נכון לעכשיו גם מי שמתפטר מיוזמתו זכאי לקבל פיצויים שנצברו לו. השאלה שלי ממתי זה תקף? אם אני התפטרתי מעבודה בשנת 2012 האם היום אני יכולה לקבל את הפיצויים שלא קיבלתי אז?
תודה רבה לעונים.
עורך דין
29/05/2016 09:26
שלום סבטה

מי שמתפטר מיוזמתו זכאי לשחרר את הכספים שנצברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים ולא מעבר לכך - אלא עם חוזה העבודה האישי של העובד/ת מציין אחרת.

בהצלחה
ת.פ
28/05/2016 23:22
חברה עוברת טיפולי פוריות (ילד שלישי). הודיעה למעסיק כמתבקש. המעסיק מעוניין לצמצום לה אחוזי משרה, היא לא מסכימה. ההחלטה אמורה להתקבל עד סוף החודש (כלומר, שלושה ימי עסקים). משרד הכלכלה עדיין לא פנה אליה. האם יש סיכוי שתוך שלושה ימים תתקבל ההחלטה במשרד הכלכלה?
עורך דין
29/05/2016 09:25
שלום לך

אני מבין מתוך שאלתך כי המעסיק פנה לקבלת אישור של משרד הכלכלה - מכאן שלחברת תהיה הזדמנות להגיב ומומלץ בשלב זה להפנות אותה להתייעצות עם עורך דין שיתדרך אותה.

בהצלחה
אירינה
28/05/2016 23:48
שלום חברים ! אני מבקשת עזרה ופונה לכל אחד שיודע איך עליי להמשיך לפעול. בשנת 2012 פתחתי תיק עצמאי במקביל לעבודה כשכירה במשרד רו"ח, בביטוח לאומי הגדרתי את עצמי כעצמאית שלא עונה להגדרה, היו לי ממש מעט לקוחות, מחזור עד סוף 2013 עלה ל- 1,000 לחודש. בסוף 2013 קיבלתי מכתב פיטורין והתחלתי להתייצב בלשכת עבודה כדי לקבל דמי אבטלה. אותם התחלתי לקבל עוד בסוף שנת 2013 ועד מאי 2014. דמי אבטלה היו בניכוי הכנסה כעצמאית. בחודש אפריל- מאי לשנת 2014 התקבלתי לעבודה זמנית כעצמאית. במקביל התחלתי לגייס לקוחות חדשים. המחזור שלי התחיל לגדול ממאי 2014, אז שיניתי הגדרה בביטוח לאומי לעצמאית והמשכתי לעבוד כעצמאית, הגדלתי מקדמות, כמו שצריך. עד סוף שנת 2014 מחזור עלה מהותית ביחס לתחילת שנה. לאחר הגשת דוח שנתי 2014 קיבלתי מכתב מביטוח לאומי מח' אבטלה שאני צריכה להחזיר את כל דמי אבטלה שקיבלתי בשנת 2014 מכיוון שהכנסה הממוצעת עבור שנת 2014 יותר גבוה מדמי אבטלה לחודש בתקופה 01-05/2014. הלכתי לב"ל והסברתי להם את המצב, שבתחילת שנה לא היו לי הכנסות גדולות, לכן קיבלתי דמי אבטלה ושהכנסות עלו רק בהמשך השנה, החל מחודש מאי 2014, הם ביקשו לשלוח להם מכתב עם תיאור המצב. בביטוח לאומי פניתי למח' אבטלה, הם אמרו שלוקחים נתונים על הכנסות ממחלקת גביה. בגביה אמרו שלא יכולים לחשב את ההכנסה ליניארית, שהם לוקחים רק הכנסה שנתית ומחשים ממוצע. הוצאתי להם עוד כמה מכתבים, צירפתי ניתוח רווח והפסד לפי חודשים, צירפתי שאילתה משע"ם – דיווחי מחזור, המחזור שלי לחודשים 01-04/2015 ממוצע היה עד 1,500 ₪. אך קיבלתי אותה תשובה שיש לי להחזיר את כל דמי אבטלה. מדובר על כ-25,000 ₪. הגיון אומר שאני כן צריכה להחזיר חלק, לנכות את ההכנסות שלי היו באותה תקופה, אבל למה את כל הסכום ?

נכון שעלו לי הכנסות בהמשך השנה, אבל זה לא היה עוזר לי בינואר ובפברואר, אז הייתי ממש זקוקה בדמי אבטלה. יש רק להוסיף שאז הייתי משפחה חד הורית, אבל את מי זה מעניין .... או שאני לא צודקת ולא מבינה משהוא ...
עורך דין
29/05/2016 09:24
שלום אירינה

אני ממליץ לך לפנות להתייעצות ובדיקה ספציפית של מכלול הנסיבות שתיארת מול יועץ מס, חשבת שכר או רואה חשבון.

בהצלחה
ניצן
28/05/2016 23:49
שבוע טוב!
רציתי לדעת לאיזה גוף כדאי לפנות בנושא חופש העיסוק? אני שמאי מקרקעין ואצלנו הרבה מהעבודה (אולי אפילו רוב העבודה) קשורה לעבודה עם הבנקים. הבנקים שאמורים להיות גוף ציבורי עובדים עם רשימות סגורות של שמאים שקשה עד בלתי אפשרי להיכנס אליהם. לרשימות אלו אין קריטריונים מסוימים ואף שמאי אינו יודע כיצד יגיע למצב שהבנקים יכבדו את עבודתו. האם אכן קיימת כאן פגיעה בחופש העיסוק? כיצד נוכל להילחם בתופעה? אשמח לעצתכם!
עורך דין
29/05/2016 09:20
שלום ניצן

שאלתך אינה רלוונטיית לנושא דיני עבודה אך אענה בכל מקרה, שכן הבנקים עובדים עם קבלני משנה לפי קריטריונים מאד ברורים וכך בין השאר גם עם עורכי דין. לא ניתן לכפות על בנק לעבוד עם עורך דין מסויים וכך גם לגבי שמאי מקרקעין מן הסתם. איני סבור שיש כאן פגיעה בחופש העיסוק.

בהצלחה
מושי
27/05/2016 10:45
נקבעו לי נכות זמנית מתאונת עבודה 30 אחוז איך מחשבים את הקיצבה החודשית השכר שלי הממוצע 3400 שח איך אני עושה חשבון במילים פשוטות
התפטרות
מאיה
27/05/2016 10:39
היי ,

פוטרתי מעבודתי הקודמת ב9/15 ומיד באותו חודש התחלתי לעבוד בעבודה חדשה(לא חתמתי אבטלה). אני כעת שוקלת להתפטר מעבודתי הנוכחית .
מהם הזכויות שלי לקבלת אבטלה ?
1. האם אני זכאית לאבטלה רק אחרי 90 יום ?
2.כיצד ייחשב הוותק שלי מהעבודה הקודמת בחישוב האבטלה(עבדתי שם בערך 6 שנים).
אמנון
26/05/2016 21:34
מתי בבקשה נחשב עובד שכיר ו/או נותן שירותי ניהול בשכר "כנקלט בעבודה" ?
תהל
26/05/2016 19:48
ערב טוב . אני אמורה לעבור שימוע לפני הפיטורים קבעו לי לשעה 16:00 וזו שעה שאני בדיוק מסיימת לעבוד (8:30-16:00) אני לא מסכימה כי אני חד הורית עם ילדה בת 3 ואין מי שישמור עליה לכן אני מבקשת שיעשו לי בשעות של משמרת שלי . האם זה חוקי לדרוש ממני לעבור שימוע לאחר שעות העבודה שלי ? סליחה שזה ארוך ותודה רבה מראש
שירה
26/05/2016 19:47
שלום, לפני כשנה התקבלתי לעבודה בסוכנות ביטוח בהיותי בהריון בחודש רביעי בערך. בראיון עבודה עדכנתי את המעסיק כי אני בהריון והוא אמר שזה לא מפריע לו. בראיון לא עדכנתי את המעסיק שאני חולת לב, כי לא הרגשתי שיש צורך בכך. לאחר חודשיים שבהם עבדתי בסוכנות, הרופאים החליטו להוציא אותי לשמירת הריון. לאחר שילדתי, הזמין אותי המעסיק לשיחה כדי לקבל מכתב סיום עבודה ואמר לי כי מכיוון ששיקרתי לו בכך שלא ציינתי בפניו בראיון את נושא מחלת הלב ולא ציינתי בפניו שבהריון הקודם הייתי בשמירת הריון, הוא החליט לא להחזיר אותי לעבודה (הוא אף רשם לי זאת במכתב). האם יש לי מקום לתבוע אותו על כך?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ