פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 586
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עמיטל
23/05/2016 13:31
שלום אני צריכה לחזור לעבודה עוד חודשיים אמרתי למנהלת שלי שאני חוזרת רק לחודש האחרון של הגן במידה ואני יחזור ואז רוצה לחתום אבטלה מה אני צריכה לבקש ממנה לעשות לכתוב לי מכתב ולהביא ללשכת התעסוקה ? ומתי אני צריכה להתחיל ללכת ללשכת התעסוקה? ואם יש לי ימי מחלה אני יכולה להשתמש בהם בלי שאני חוזרת לעבודה? וימי חופשה שיש לי ? אין לי עוד שנה בעבודה אלה עם אני יחזור לחודש האחרון האם היא נותנת לי את ימי החופשה בכסף?
עורך דין
23/05/2016 18:23
שלום עמיטל

שאלתך מבולבלת ומאד לא ברורה. לא ניתן לעבוד ולחתום אבטלה... אם המעסיקה תפטר אותך תוכלי לחתום בלשכה - בכל מצב אחר כמו בהתפטרות לדוגמא ישנה תקופת המתנה ארוכה עד שניתן לקבל דמי אבטלה.

בהצלחה
שון
23/05/2016 17:28
בעוד כשבוע וחצי אני רוצה לקחת יומיים חופש והודעתי על כך למעסיקי. ביני לבין מעסיק זה אין חוזה העסקה. אני עובד שעתי (שכר לפי שעה)בימים ושעות קבועים. מעסיקי הסכים לאחד מהימים ולגבי השני הגיב שרק במידה ואמצא לי מחליף. האם האחריות למציאת מחליף נחה עליי?
עורך דין
23/05/2016 18:22
שלום שון

לא חוקי ולא תקין להעסיק עובד בלי חוזה עבודה מסודר. בכל מקרה, לשאלתך, למעסיק יש זכות מלאה לאשר או לא לאשר יום חופשה. ואם המעסיק התנה את יום החופשה במציאת מחליף, תאלץ לעשות זאת אם אתה רוצה לצאת לחופש.

בהצלחה
בלה
23/05/2016 11:07
אני עובדת 160 שעות חודשיות ובערבי חג מורדים לי 8 שעות האם זה תיקני וכן כמה זמן מגיע לי הפסקה ביום - תודה
עורך דין
23/05/2016 18:19
שלום בלה

בגדול, התשובות תלויות בחוזה העבודה שלך מול המעסיק. לא הבנתי למה מורידים לך שעות עבודה... יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא הפסקות - קראי אותה ותביני בדיוק מה מגיע לך.

בהצלחה
פאינה
23/05/2016 16:05
הי אני בהריון חודש רביעי והמעסיק יודע.

אני עובדת בעבודה פיזית בהרמת משאות.

עובדת במקום העבודה כבר 10 חודשים רציתי לדעת האם מותר למעסיק לשלוח אותי הביתה בגלל שלא הרגשתי טוב (סחרחורת וכאבי גב) ונחתי בחדר האוכל עשרים דקות. הוא טוען שגנבתי אותו ושלח אותי הביתה.
הסברתי לו שהרגשתי רע והוא ענה שהריון לא סיבה לשבת ואני צריכה להודיע על כל דבר...

לפני ההריון מעולם לא העיר לי על כלום ופתאום "מחפש אותי" מה אני יכולה לעשות?!
ענבל
23/05/2016 15:50
עובד בחברה שהחל לעבוד ב-20.7.2012 כבר עובד במשך 4 שנים, במידה ויעזוב לפני ב-20.7.2016 האם הוא יהיה זכאי לקבל דמי הבראה עבור השנה החולפת? יש לציין כי מכתב התפטרות רשמי כבר הוגש. העובד מתכנן לעזוב ביוני.

תודה
אנה קוגן
23/05/2016 15:45
צהריים טובים,

ברצוני לקבל עצה בנוגע למקרה שקרה לחברי היקר, שעובד כראש צוות בחברת בנייה. לפני שנה וחצי קרתה לו תאונה בעבודה, חפץ כבד מברזל נפל לו אל הרגל. הוא היה מאושפץ בבית חולים 3 חודשים ונשאר צולע לכל החיים.(בביטוח לאומי נתנו לו נכות זמנית). הוא קיבל מהרופא התעסוקתי אישור לחזור אך ורק לעבודה משרדית לא יותר משש שעות עבודה ביום. בפועל הוא חזר לאותה עבודת בנייה ל9-10 שעות כמו שהוא היה רגיל לפני.
הוא לא קיבל שום פיצויים לא מביטוח לאומי ולא ממעסיקיו. האם מגיע לו משהו מהם?
מיקי
23/05/2016 15:44
האם אישה בת 69, אלמנה חולה ומובטלת, המתקיימת מקצבת זקנה עם השלמה לקצבת נכות של 100% אובדן כושר עבודה (אותה קיבלה טרם הגיעה לגיל זקנה) וקצבת שאירים מבעלה המנוח, ולבד מכך אינה מקבלת דבר ודבר - זכאית להבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי?

תודה רבה.

*אם ישנה משמעות כלשהי, האישה נמצאת כעת במצוקה כלכלית קשה ביותר. אינה מקבלת פנסיה ואינה זכאית.
ליהי
23/05/2016 15:06
שלום רב .
אני פוטרתי מעבודה שעבדתי שנה וחודשים.
על פי החוק לאחר בדיקה מעמידה עליי לתת 15 יום האם אני צודקת ?
תוך כדי זמן ההודעה המוקדמת הייתי חולה 3 יום ואין ברשותי ימי מחלה האם המעסיק יכול להוריד לי את זה מהפיצויים או מהמשכורת או שעל פי החוק אני צריכה להשלים .
טלי
23/05/2016 14:14
שלום
תוכלו לומר לי בבקשה אם בלשכת תעסוקה אפשר לשלוח אותי לכל עבודה?

הכוונה שלי היא שסיימתי עכשיו קורס הנהלת חשבונות ואני ממתינה לתוצאות המבחנים ובנוסף יש לי תעודת חשבת שכר ותואר במנהל עסקים. הפקידה בלשכה שולחת אותי למשרות פקידות ושירות לקוחות (עבדתי בעבר) ולא להנהלת חשבונות או חשבת שכר. האם היא יכולה לעשות זאת?

תודה מראש
שירית
23/05/2016 14:11
ילדתי לפני כשבועיים. אני גם עצמאית וגם שכירה.

1. נכנס לי כסף מביטוח לאומי ואני לא בטוחה האם זה בעבור היותי שכירה או עצמאית. זכור לי שדווקא ככצמאית התשלום מתקבל אוטומטית. איך אפשר לדעת?

2. אשמח גם לדעת האם יש קובץ מרוכז של כל מה שאני צריכה לעשות עכשיו מבחינת דיווחים וכו׳ על שנת 2015/2016. לא קבלתי מענק עבודה על שנת 2014 בטענה שהיה חסר לי דיווח (למע״מ אני חושבת).
יש מקום אחד לכל המידע הזה?

עשיתי תיאום מס ועכשיו הבנתי שאני צריכה לפנות למעמ, מס הכנסה, ביטוח לאומי, צריכה אישור ניהול תקין, ניכוי מס במקור, עוד משהו?

ממש אודה לכם אם תצליחו לעשות לי סדר בראש כדי שאקבל את כל מה שמגיע לי..
אורטל
23/05/2016 14:10
שלום רב, מעוניינת לדעת התפטרתי לצורך טיפול בילד לאחר לידה הודעתי להם על כך ב 27/3/16 והיתי אמורה לחזור לעבודה ב 28/4 כך שכן נתתי לההם הודעה מוקדמת כתבתי במכתב שההתפטרות תיכנס לתוקף ב 17/4 וכשהתקשרי נאמר לי שרק ב 28/4 יעשו לי גמר חשבון וזה לאחר חופשת לידה של חצי שנה מאז התקשרתי כמה וכמה פעמים ובאמצע מאי היא אמרה שהיא שכחה מיזה ותעשה עכשיו את הסיום העסקה כל פעם הבטיחה לחזור אלי כי ביקשתי לפחות את המסמכים לביטוח לאומי כדי שאוכל להגיש את התביעה לאבטלה אמרה שתבדוק אבל נראה לה רק ב 10/6 אקבל הכל האם זה מהלך תקין??? תודה מראש
ליטל
23/05/2016 14:08
שלום. התפטרתי מהעבודה לצורך גידול הילד ורציתי לדעת איך מחושבים הפיצויים. אני עובדת שעתית והבנתי שאני צריכה לעשות ממוצע של המשכורת בסיס בשנה שלפני הלידה (ללא תוספות) .

העניין הוא שיש לי חודשיים בחישוב בהם הייתי ממש חולה (בשליש הראשון להריון) והמשכורת שלי הייתה חצי מהרגיל אם לא מחשיבים את ימי המחלה מה שמוריד לי את ממוצע הפיצויים בצורה משמעותית. האם אין מה לעשות וכך עושים לפי חוק?
בר מ.
23/05/2016 14:06
יצאתי לחופשת לידה ב 28.4 ועבדתי אצל אבא שלי , ביטוח לאומי ביקש את כל הטפסים האפשרים דוח מאזן בוחן של 2015 פירוט חודשי של הכנסות והוצאות של 2015 מכתב למה אני מקבלת רכב מכתב מה התפקיד שלי בחברה , תלושי שכר שלי מתחילת העבודה , מה הרווח השנתי של 2015 , דוח עובר ושב של החשבון בנק שלי ועוד מלא טפסים הגשתי את כולם והם עדיין מושכים אותי ולא מאשרים לי את התביעה האם זה חוקי ?? והאם הם יכולים לא לאשר את התביעה
שימרית
23/05/2016 14:03
האם חברה כלשהי יכולה לקנוס אותי לפי החוזה ב2000 שח על כביכול קורס הכשרה של חודש שגם סעיף בחוזה אם אני עוזבת ממש כחודשיים אחרי תחילת העבודה? על אף שבפועל בגלל המרחק שבו מקיימים את הקורס לעובדי החברה הייתי שם רק 3 ימים ושאר ה"הכשרה" נעשה בחפיפה עם מישהי שכביכול קודמה ואני החלפתי.אציין שאין בהכשרה שומדבר שרלוונטי לידע אישי או כללי. נטו מידע פנים חברתי. על מערכות ייחודיות לחברה בלבד וממש לא קורס או ידע שהייתי משלמת עליו או מרוויחה מממו מחוץ לחברה.הקנס הוא בחיוב יחסי עד להתחייבות של שנה. מעבר לכך אם המשכורת שאני אמורה לקבל אם אעזוב באותו חודש נמוכה מ2000 האם יש להם זכות לקחת מחשבון הבנק שלי?
הילה
23/05/2016 13:47
לצורך תחקיר לספר. בעלילה התבססתי על פיטורים בהייטק משנות האלפיים (גלי הפיטורים ההמוניים) בהם מאות , ממקום העבודה הקודם שלי קיבלו מכתב פיטורים לאלתר. כלומר - קיבלו מכתב והתבקשו פשוט לעזוב את המקום. קיבלו פיצויים כחוק ואת ההודעה מראש, קיבלו כמשכורת של חודש מראש. היום הבנתי שיש משהו שנקרא שימוע. כלומר צריך לאפשר למפוטר לומר את דברו. האם זה אומר שכיום פטורים מעכשיו לעכשיו אינם חוקיים, למרות שמקבלים חודש מראש משכורת? פעם היה מקובל מאוד סגנון כזה של פיטורים, זה התרחש בכל ענף ההיי טק. אודה להבהרה. כיום סצנת הפטורים שלי מתרחשת בשנת 2014, האם לא ניתן לפטר כך?

תודה מראש
גלעד
20/05/2016 02:24
אני עובד אצל סוכן ביטוח כבר למעלה מ3 שנים (ממרץ 2013)
ובסוף החודש הזה אהיה חייב להתפטר עקב התחלה של קורס קדם צבאי
בבסיס ברמת גן בתחילת החודש הבא.
אורכו של הקורס הוא 3 חודשים, הוא נעשה על המדים ואקבל תעודת שוחר.
הקורס יהיה במשך כל השבוע מראשון עד שישי
כאשר לנים בבית החייל ,ולכן לא אוכל להמשיך לעבוד.
מיד בסיום הקורס אעבור בבקום ואתחיל טירונות.

רציתי לדעת האם מגיע לי פיצויי פיטורים עקב התפטרות זו.
תודה רבה,
גלעד
עורך דין
23/05/2016 09:35
שלום גלעד

החוק קובע כי לעובד מגיע לקבל פיצויי פיטורים בהתפטרות עקב גיוס לצה"ל ומשכך החוק אינו שונה גם במקרה שלך.

בהצלחה
שירה
19/05/2016 22:28
שלום,
אני צפויה ללדת והלידה תיערך ב"ה 4 חודשים לפני ההתמחות שלי במשפטים. השאלה שלי היא:
1. בכללי לשכת עורכי הדין- רישום מתמחים , סעיף 8:
מתמחה יעסוק בהתמחות לפחות 36 שעות בשבוע מהן לפחות 25 שעות לפני השעה 14:00; אולם בתקופת פגרת בתי המשפט מותר לסטות מכלל זה.......
- האם 36 שעות שבועיות יחשבו כמשרה מלאה?
- האם אני יכולה לדרוש שעת הנקה?
- מה החוק החל על כללי העבודה בהתמחות? בחוק עבודת נשים לדג' כתוב ששעת הנקה תיתנן רק למי שעובדת משרה מלאה ורק למי שיש ותק בעבודה ואילו אני רק מתחילה לעבוד / להתמחות באותו המקום. ולכן מה הדין שחל במקרה זה ?
- האם אני יכולה לדרוש שלא לעבוד יותר מהמינימום ? שאלו 36 שעות לפי כללי לשכת עו"ד ? (הרי כתוב רק מינימום שעות שהמתמחה מחוייב לעבוד ולא כתוב מה המקסימום של השעות).

אודה מראש על המענה.
עורך דין
23/05/2016 09:34
שלום שירה

36 שעות שבועיות אינן משרה מלאה
לא תגיע לך שעת הנקה
חוקי העבודה אינם משתנים בזמן התמחות
לדרוש את יכולה - אין חובה חוקית לקבל את דרישתך

בהצלחה
סימונה
22/05/2016 10:03
שואלת עבור קרוב משפחה - הוא עובד במשכורת גלובלית. זו עבודה במשמרות ולא נותנים לו מספיק שעות כדי להגיע לכמות השעות הנחוצה (במקום זו נותנים לילות, שבתות וכדומה שנספרות כשעות נוספות). בגלל זה רוצים להחזיר אותו למשכורת שעתית (התחיל כשעתי ואחר כך נחתם חוזה חדש).

האם זה חוקי?
עורך דין
23/05/2016 09:32
שלםו סימונה

חסרים בשאלתך פרטים רבים ואיני יודע מה כתוב בחוזה העבודה, אך על פניו המדוב רעל הרעת תנאי עבודה ככל הנראה. הפני את קרוב משפחתך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא ובדיקת תנאי העסקתו וחוזה העבודה שלו.

בהצלחה
שיר
22/05/2016 10:12
בתחילת החודש (3.5) שלחתי במייל מכתב התפטרות לצורך טיפול בילדה. המזכירה אישרה לי בע"פ שקיבלה את המכתב והעבירה אותו למנהלת.

יש לציין, כי בעבודתי לא היה לי קשר ישיר עם המנהלת ולכן אין לי את המייל שלה או את הטלפון הישיר שלה והיא לא נמצאת כל יום בסניף.

במייל ששלחתי ביקשתי מהמזכירה להעביר את המכתב למנהלת ומהמנהלת ביקשתי לאשר לי את קבלתו בכתב. עד עכשיו (שלושה שבועות אחרי) לא קיבלתי אישור מהמנהלת על קבלת המכתב.

שאלותיי הן:

1. האם זה בסדר שקיבלתי אישור בע"פ בלבד מהמזכירה, או שעליי לבקש גם אישור בכתב ממנה ומהמנהלת?

2. האם המנהלת יכולה לטעון כי לא קיבלה את המכתב (למרות שאני יודעת מהמזכירה שהיא כן קיבלה) ולדחות את תשלום הפיצויים ו"לקבל" את המכתב רק מהמועד ממנו אישרה את קבלתו? אני חייבת לציין כי למרות שלא היה לי קשר ישיר עם המנהלת רוב הזמן, היחסים ביננו לא טובים ובעבר היא אף עברה על החוק ולא שילמה לי ימי מחלה כי "אין באפשרותה".

אשמח לשמוע חוות דעת של עורך דין.

שבוע מוצלח!
עורך דין
23/05/2016 09:30
שלום שיר

1. זה בסדר למרות שעשיתי לעצמי כלל בחיים. לתעד כל דבר חשוב בכתב ולא לסמוך על תשובות בעל פה. זה בטוח לא יזיק.

2. לא, אחרת היא תעבור על החוק.

בהצלחה
יעל
22/05/2016 10:14
שלום,

אני בהריון ויש ברשותי רכב מהעבודה שהינו לצורך מילוי התפקיד אך אני משלמת עליו שווי מס ואני ובעלי משתמשים בו גם בפרטי. הודעתי למעסיק שאני כיוצאת כעת ל14 ימי מחלה והם ישר דרשו את הרכב חזרה. האם מותר להם לקחת אותו במחלה?

כנראה שאאריך את המחלה ואצא בהמשך לשמירת הריון, כל תקופות מחלה ושמירה איני זכאית לרכב?
תודה
עורך דין
23/05/2016 09:29
שלום יעל

אם המדוב רעל רכב חברה הרי ברור שמותר למעסיק לדרוש לקבל אותו בחזרה בתקופות שאת אינך עובדת. בעת מחלה ובטח שבעת שמירת הריון.

בהצלחה
מעיין
22/05/2016 10:15
היי,

שאלה בקשר לנושא של שעת הנקה - אם אני עובדת במשרת סטודנט לפי שעה (מחוייבת למינימום 20 שעות בשבוע, ללא הגבלת מקסימום), איך אני מממשת את השעת הנקה? האם, לדוגמא, אם אני יוצאת ב-4, ישלמו לי על שעה נוספת כאילו שיצאתי ב-5? ומה קורה בימים שבהם אני לא מגיעה לעבודה?
עורך דין
23/05/2016 09:28
שלום מעיין

אמרת לכמה שעות את מחוייבת אבל לא ציינת מה היקף המשרה שלך בפועל. אם את מגיעה להיקף משרה מלאה מגיע לך שעת הנקה וזה אומר שתוכלי לעבוד פחות שעה בכל יום עבודה ולקבל תשלום מלא עבורה. מאידך, אם אינך מגיעה להיקף של משרה מלאה לא מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק.

בהצלחה
הילה
22/05/2016 10:16
כרגע חודש שישי אחרי שמירת הריון (בגלל הקאות ובחילות יתר) וחוזרת לעבודה. לפני השמירה הייתי סייעת צמודה לילדה אחת בגן חובה כהכנה לכיתה א', ברבע שיצאתי למחלה ושמירה מצאו לה מחליפה.

לחזור לילדה אין מצב כזה מצריך כוח פיזי, אחיזות, והשתלטות להרגעת המצב. בעיטה אחת שלה לא במקום, או להרים אותה מהריצפה מבחינתי זה לא בא בחשבון.

הסברתי זאת בעבודה והציעו לי להיות סייעת שנייה בגן 30+ ילדים או לעבוד מדריכה בקייטנות בקיץ (בדיוק כשאני אהיה בחודש שמיני תשיעי להריון). הסברתי להם שמאוד קשה לי פיזית, מאוד! זה להשתלט על המון ילדים וחוץ מזה אין שום חוק להגנתי?! הרי התפקיד שלי סייעת צמודה (כבר כמה שנים) אף פעם לא ראיינו אותי ולא הסכמתי בעבר להיות סייעת או מדריכת קייטנה!

מחר יש לי רופא תעסוקתי ונורא מפחדת שלא יאשר לי עבודה משרדית, מבחינתי זה איום ונורא ולא מסוגלת פיזית לעבודות שהציעו לי.

יש לי זכויות בעניין להגנתי?
עורך דין
23/05/2016 09:27
שלום הילה

יש לך זכויות ודאי - אסור לשנות את היקף או אופי העסקתך במהלך ההריון מבלי לקבל אישור לכך. לגבי עבודה פיזית, אם יהיה לך אישור רפואי האוסר לבצע עבודה פיזית המעסיק יצטרך למצוא לך פתרון. אם המצב הרפואי אינו מאפשר לך לעבוד, דרך המלך היא לנסות ולקבל אישור רפואי לשמירת הריון - פעם נוספת.

בהצלחה
מור
22/05/2016 10:19
אני מועסקת כעובדת קבועה של משרד החינוך (86%) ועובדת גם שעות עירייה - השלמה ל 100% משרה, 6 שעות שבועיות החל מיולי שנה שעברה.

שני המעסיקים ימשיכו לשלם לי משכורת גם בחופש הגדול (לא כולל נסיעות, גמולים וטלפון).

אני אמורה לצאת לחופשת לידה בסוף ספטמבר ויש לי מספר שאלות:

1. האם דמי הלידה יחושבו משני המעסיקים או רק מהמעסיק העיקרי?

2. המשכורת של המורים נמוכה יותר בקיץ ב 15 אחוז- האם ביטוח לאומי מתחשב בכך או שהממוצע הוא רק לפי שלושת החודשים הקודמים ללידה?

3. אין לי קביעות בעירייה - האם יכולים להוריד לי את השעות שקבלתי השנה בתחילת שנה הבאה- בספטמבר? או שזה נחשב כפיטורים והם לא יכולים לעשות זאת?

תודה רבה מראש!
עורך דין
23/05/2016 09:26
שלום מור

1. שני המעסיקים.
2. ניתן בהחלט לבקש להתחשב ולהציג תלושי שכר רגילים.
3. לא ניתן לפגוע בהיקף המשרה שלך לאחר חופשת הלידה מבלי לקבל אישור של הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה.

בהצלחה
שמחה
22/05/2016 11:00
הגעתי לעבודה באיחור בבוקר.
האם מותר לבוס להגיד לי ללכת הבייתה באותו רגע?
הוא לא פיטר אותי אלא אמר לי שמחר אני יבוא בכוחות עצמי לעבודה בזמן. מרחק של 50 דקות נסיעה מהבית
עורך דין
23/05/2016 09:24
שלום שמחה

מותר למעסיק לשחרר אותך מיום עבודה עם איחרת להגיע למשמרת. השאלה האם המעסיק צריך לשלם לך שכר עבור אותו היום היא שאלה נפרדת והתשובה ברוב המקרים חיובית.

בהצלחה
אסף
22/05/2016 12:53
שלום,
אני עובד שעתי, במשמרות לא קבועות, 3 משמרות בשבוע.
האם יש לי זכאות כלשהי לחופשת לידה כאשר אשתי תלד? בדומה לעובד חודשי הזכאי ל3 או ל8 ימים?
תודה
עורך דין
23/05/2016 09:21
שלום אסף

זכאותך לחופשת לידה הנה לפי החוק ואין מצבך שונה מכל גבר שכיר אחר.

בהצלחה
מרים
22/05/2016 14:04
שלום רב,
באחד ממקומות העבודה שלי אני עובדת ב 40% משרה (יומיים בשבוע- בכל יום 8 שעות עבודה) ע"פ החוזה שלי ניתנת לי הפסקה של חצי שעה על חשבוני ולא על חשבון המעסיק (כך שעם ההפסקה אני צריכה לעבוד 8.5 שעות כל יום במקום 8).
האם יש חוק שמאפשר לי לוותר על ההפסקה הזאת?(גם ככה אני לא מנצלת את ההפסקה)
תודה
עורך דין
23/05/2016 09:21
שלום מרים

זכותך לתת למעסיק מכתב רשמי ולעדכן אותו כי את מוותרת על ההפסקה.

בהצלחה
אלעד
22/05/2016 14:30
אני עובד במקום שבו עובדים משמרות שונות מהרגיל.
המשמרות שלי כאלה.
ראשון שני ושלישי מ-1 בצהרים עד 11 בלילה
ביום שני משש בבוקר עד 8 וכך גם ביום רביעי.
ביום שני יש אחרי השעה 8 ישנן ישיבות צוות וישר ממשיכים למשמרת מה שאומר שאני עובד מ6 בבוקר עד 11 בערב ולא מקבל שעות נוספות.
כמו כן יש ימי כוננות לפחות פעם בחודש שגורמים לי לעבוד עוד יום אחד לפחות מ6 בבוקר עד 11 בלילה בלי שעות נוספות.
כמו כן אנחנו עובדים שבת פעם בשבועיים (רוב השנה) ולא מקבלים שעות נוספות (מ12 בצריים יום שישי עד 10 ומ7 בבוקר בשבת בבוקר עד 10 במוצאי שבת, ושוב בלי שעות נוספות בכלל.
אני נורא אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה מגיע לי. אני בעבודה הזאת כבר שנתיים וחצי ולא באמת מתייחסים לשאלות שלי אלא מנפנפים אותי כל פעם. תודה רבה!!!
עורך דין
23/05/2016 09:20
שלום אלעד

לפי העולה משאלתך מגיע לך תשלום עבור שעות נוספות וכמובן שהתשלום צריך להיות רטרואקטיבי לאור הנתונים שסיקפת. מומלץ בשלב זה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני במסגרתו יבדקו תלושי השכר שלך וחוזה העבודה.

בהצלחה
עדי
22/05/2016 15:02
הגשתי מועמדות למכרז, בתנאי המכרז מצויין כי כל מועמד בין הוא התקבל למשרה או לא יקבל תשובה בכתב.
התברר לי כי המכרז התקיים וכי נבחר מועמד.
לא קיבלתי כל הודעה

האם כדאי לתבוע?
עורך דין
23/05/2016 09:18
שלום עדי

אם כדאי או לא כדיא לתבוע זאת החלטה שלך. אם תחליט לבדוק את הנושא פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לברר את עלויות הגשת התביעה והצפי לפיצויי אם בכלל...

בהצלחה
מזל
22/05/2016 16:04
שלום רב . הנני עובדת בחברה מאוד גדולה , יש לי אישור מרופא תעסוקתי לעבוד 4 שעות ביום , כבר יותר 4שנים שכך אני עובדת , ויוצאת איתם לטיולי גיבוש ללא בעיה , .
בחודש הבא יש טיול גיבוש לחול ליומיים לאחר שאישרתי את השתתפותי , נקראתי היום למשרד והתבקשתי לא לצאת איתם יותר לטיולים גיבושיים בחברה , בטענה , שבגלל שאני לא יכולה לעבוד משרה מלאה ,כך גם לא אוכל להשתתף בטיולים של החברה , האם זה חוקי לעשות צעד כזה ,??
עורך דין
22/05/2016 18:05
שלום מזל

איני מכיר את חוזה העבודה שלך ומה קורה עם שאר העובדים בחברה שאינם מועסקים במסגרת משרה מלאה. בגדול, אסור להפלות בין עובדים אך אם כל העובדים שאינם מועסקים במשרה מלאה אינם יוצאים לגיבושים, הרי שאין המדובר על אפליה.

בהצלחה
יעל
22/05/2016 17:02
רציתי לדעת האם למרות שחותמת על איסור תחרות בחוזה העבודה שלי הוא בטל???
בחוזה העבודה שקיבלתי יש איסור מוחלט לעבוד בתחום במשך שנתיים מיום העזיבה מהעבודה ..רציתי לדעת אם למרות שחותמת על החוזה הסעיף הזה בטח בגלל חוק העיסוק החופשי??
עורך דין
22/05/2016 18:01
שלום יעל

איסור גורף לעיסוק בתחום מסויים למשך שנתיים מגביל בצורה קשה את חופש העיסוק שלך וסביר מאד שהוא אינו תקף, למרות שעל מנת לקבל מענה מקצועי ומדוייק לשאלתך יש לבחון את חוזה העבודה שלך ולהבין הרבה יותר לגבי אופי התפקיד.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ