פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1363
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אנה
08/07/2012 12:34
האם יש זמן מסויים שצריך לעבוד במקום עבודה שרק אחריו מגיע לך מכתב פיטורים? התחלתי לעבוד בחנות (סניף של רשת גדולה), עבדתי שבוע ופיטרו אותי (בטלפון) כי לא הייתי מוכנה להתפשר על משמרת מסויימת כיוון שיש לי בזמן הזה התחייבויות אחרות, וביקשתי מהמנהלת שאם היא מפטרת אותי שתיתן לי מכתב פיטורים (אני חיילת משוחררת ועם מכתב פיטורים מגיע לי שישלמו לי אבטלה ואני כרגע סטודנטית אז זה כן משמעותי כי זה לא כזה פשוט למצוא עבודה שמסתדרת לי עם הימי לימודים) והיא ענתה לי שהיא לא חייבת לי כלום כיוון שלא עבדתי אצלה אפילו חודש, זה חוקי? כי לפי מה שחיפשתי וקראתי הבנתי שאין מקופה מסויימת שצריך לעבוד כדי להיות זכאית למכתב פיטורים... תודה מראש :)
תמ
08/07/2012 11:15
שלום ,
במה משנה לאישה מספר הילדים בתלוש , ומאיפה זה נגזר ?
אני נשואה ללא ילדים ורשום לי בתלוש 3 ילדים למ"ת ?

תודה
מיטל
08/07/2012 10:25
שלום,
אני עובדת כבר 3 וחצי שנים במערכת הביטחון, ובתחילת השנה הגיע אלינו בוס חדש. בעקבות שינוי ארגוני הוא החליט שהוא לוקח לי את התקן "ע"מ לעשות בו שימוש יותר טוב" ומוציא אותי ממסלול לקביעות, שבעקרון אני עוד חצי שנה אמורה לעלות לוועדה שתחליט האם לתת לי קביעות.
אני באופן אישי חושבת שנעשה לי כאן עוול, ואפילו פגיעה על בסיס מניעים אישים.
שלילת קביעות והמשך העסקתי יגרמו להרעת תנאים כלפי.
האם מותר לו לשלול קביעות ולהמשיך להעסיק אותי בכל תפקיד שירצה, גם אם אנני מעוניינת בתפקיד? מה אני יכולה לעשות בנדון?
תודה, מיטל.
אריה
08/07/2012 09:03
פוטרתי לאחר 4 שנות עבודה בסוף חודש מאי.פיצויי הפיטורין שמגיעים לי הן מחברת הביטוח והן מהמעביד (השלמה) לא שולמו לי עדיין.מתקבלות תשובות מתחמקות מהמעביד על עיכובים טכניים,נסיעה של המנהל לחו"ל וכד. איך מגישים תביעה עצמאית עבור הפצויים ופיצויי הצמדה על האיחור?
ילי
07/07/2012 19:03
מה דינו של עובד שעובד בכוונה לאט, נעדר מהעבודה ללא הודעה כל זאת כדי שיפוטר ויזכה בפיצויי פיטורין
אסתי
06/07/2012 16:28
מ מחיר יום הבראה במשק?
קוקה
06/07/2012 06:53
שלום רב אני עובדת במשרה זמנית כארבעה חודשים, במהלכן חליתי בדלקת ריאות, במשך כשבועיים רציתי לדעת על כמה ימים המעביד חייב לשלם לי ? תודה
פנסיה
ירון
05/07/2012 22:57
שלום ,

מעסיק לא שילם לי פנסיה מ תחילת עבודתי ב 2008 ועד יוני 2012

האם אני זכאי לתבוע ממנו גם את שיעור הפרשות העובד ? בנוסף

לחלק המעביד וחלק הפיצויים
התפטרות
חני
05/07/2012 15:08
שלום!
התפטרתי לאחר 2.5 שנים . בעבודתי משלמים פיצויים גם למי שהתפטר. אני עובדת שעתית ויש לי הסכם קיבוצי. איך אני מחשבת את הפיצויים? דמי הבראה? ואילו תשלומים מגיע לי בכללי?
ליאת
05/07/2012 10:50
שלום,
בתי מתחתנת בקרוב ורציתי לדעת האם מגיע לי לקבל ימי חופשה? ואם כן, כמה?
תודה.
פאני
02/07/2012 10:25
אני עובדת בחברת פלאפון תקשורת כבר שנה וחצי +

הודיעו לי על פיטורים בגלל צימצומים בחברה. אני יודעת שעוד עובדים פוטרו במהלך השבועות האחרונים ויש להנהלה תוכניות לפטר עוד עובדים בכל הרמות. רציתי לדעת אילו זכויות מגיעות לי במקרה של פיטורים אחרי קצת יותר משנה וחצי של עבודה, כאשר הייתי שכירה בחברה ועבדתי במשממרות אבל בהיקף של יותר ממשרה מלאה.

תודה מראש על העזרה שלכם!
גילה אניג'ר
05/07/2012 09:35
מצטרפת לשאלה,

גם אני פוטרתי מחברת פלאפון תקשורת אחרי כמה שנים של עבודה במשרה מלאה, כעובדת שכירה במסגרת משרה מלאה. אני עבדתי במשמרות ומעולם לא היו לי בעיות בעבודה. הממנוים עלי תמיד הביעו שביעות רצון מהתפקוד שלי. במסגרת פיטורים בגלל קיצוץ בכח אדם בחברה, גם אני פוטרתי ורציתי לדעת אילו זכויות יש לי לפי החוק?
מלכי
05/07/2012 08:49
ביתי עבדה בחברה מסויימת..במכירות קורסים דרך טלפון.מעליה מנהלת מחלקה.
ביתי היתה עובדת טובה וקיבלה תישבוחות גם ממנהלת המחלקה וגם מבעלת החברה.
בשלב מסויים מנהלת המחלקה עזבה את העבודה.וביתי נשארה איתה בקשר חברי.
ביום מסויים כשבוע לפני פיטוריה קראה לה בעלת החברה..ואמרה שמרוצה מאוד מעבודתה..ומהיעדים ותצפר אותה בשכר.וביקשה שהיחסים עם המנהלת שעזבה לא יפגעו בעבודה.מבחינת ביתי זה היה ברור. לאחר כמה ימים בהם לא היה שום ארוע מיוחד...קראה לה המנהלת בבוקר ואמרה" לא אוהבת את הקשר שלך עם המנהלת שעזבה" ולכן את מפוטרת.נתנה לה את דבריה שלחה אותה הביתה.
אין לה הסכם עבודה..לא קיבלה.לא היפרשו עבורה ביטוח מנהלים למרות שהיה לה מחברה קודמת. לא היה שימוע...השאלה אם יש עילה לתביעה...
אלה
04/07/2012 15:47
שלום רב,
אני עובדת בחברה כ 4.5 שנים, מעוניינת להתפטר. והייתי רוצה לקבל פיצויים.
כרגע אני מתגוררת במרכז (שוכרת דירה), ואני מעוניינת לעבור לאזור הצפון לעיר פיתוח.
בחברה שאני עובדת יש הרבה סניפים ברחבי הארץ (כולל אזור הצפון).
האם חברה יכולה להגיד שאינני זכאית לפיצויים כי היא יכולה לשבץ אותי באחד מסניפי בצפון?
תודה
שושי
04/07/2012 10:35
אני עובדת 4 שעות ביום ועברתי תאונת דרכים בדרכי לעבודה קיבלתי מהרופא אישור רפואי בסך 23 ימי מנוחה
שאלתי מי ואיך צריך לשלם עבור הימים האלה ?
שילה
17/06/2012 22:10
שלום,
אני בהריון והמעסיק שלי הגיש בקשה למשרד התעשיה והמסחר, בקשה לפטר אותי.
במידה ומאשרים לו לפטר אותי:
1) האם הוא מחוייב לתת לי הודעה מראש של חודש כפי שמקובל, או לפחות לשלם לי על אותו החודש? ללא הודעה מראש.
2)האם מגיעים לי דמי אבטלה והבראה?
3) האם יגיעו לי דמי לידה במידה ולא אנצל עד תום את דמי האבטלה וכיצד יחושבו?
תודה.
עו"ד חן שטיין
29/06/2012 15:01
עקרונית מגיעות לך זכויות אלה, ומועד הפיטורים, כמו גם ההודעה המוקדמת הם בהתאם להחלטת הממונהבמשרד התמ"ת.

בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245580
שילה
04/07/2012 06:14
מה יכול להיות שהממונה יגזול ממני את הזכות להודעה מוקדמת?
ירדן
03/07/2012 20:41
שאלה-אני עובדת בחברת אבטחה הנמצאת תחת הסכם קיבוצי ועובדת בשכר לפי שעות. כמה כסף מגיע לי על יום הבראה?
ירדן
03/07/2012 20:33
שאלה-במידה ואני עובדת בחברה כ-5 שנים רציפות, כמה זמן מראש על החברה להודיע לי על פיטוריי?שבועיים/חודש?
האם על החברה לשלם לי שכר על תקוה זו גם במידה ואינו מעוניין בהגעתי לעבודה?
אשר
03/07/2012 18:09
אני עובד בחברה שבה נותנים פיצוי אי העדרות בגובה 200 ש"ח במידה ולא נעדרת אף יום עבודה במשך החודש מופיע בהסכם העבודה האישי.
פיצוי זה מופיע בתלוש המשכורת בשם "פיצוי אי העדרות" .
בחודש יוני לא קיבלתי פיצוי על אף שעבדתי חודש מלא.
נאמר לי ע"י מנהלי כי זה בונוס והוחלט לא לתת לי עקב וכוח סוער שהיה לי עם אחד המנהלים : "זה בונוס ומותר לי למנוע ממך את קבלתו" , האם זה חוקי לא לתת לי פיצוי זה?
בתודה מראש
אשר
פיצויים
קרן
03/07/2012 17:33
שלום אני עובדת שנה בתור אופר-העבודה כוללת בייביסיטר קבוע בית המעסיק+לינה,
איני קיבלתי תלוש משכורת כל שנת עבודתי,ביקשתי מהמעסיק לקבל תלוש עבודה,אך הוא התחמק,והעדיף לשלם לי במוזמן כל חודש,לפיכך שילמתי בעצמי ביטוח לאומי מן המשכורת אותה קיבלתי.
פוטרתי לאחר שנה.
והמעסיק לא רצה לשלם לי פיצויים כלומר משכורת נוספת,הוא טען שאני לא עובדת חוקית ואין לי תלוש לפיכך אין לי זכויות של עובדת רגילה ולא מגיע לי פיצויים.
האם מגיע לי פיצויים לאור הנתונים אותם הצגתי?
מה עליי לעשות?
תודה רבה.
אורלי
03/07/2012 16:19
שלום, התקבלתי לעבודה ל-9 חודשים להחלפה לחופשת לידה. בשמונה החודשים הראשונים הועסקתי ע"י חברת כח אדם ולאחר מכן הועברתי לחוזה אישי בחברה ל-4.5 חודשים נוספים (הבחורה החליטה להאריך את חופשת הלידה) האם מגיע לי לקבל פיצויי פיטורין מאחר ועבדתי באותה חברה למעלה משנה?

אודה לתשובתכם
אורלי
נירה
02/07/2012 22:06
אני מעסיקה עוזרת פעם בשבועיים, 5 שעות בכל פעם. כלומר - 10 שעות בחודש. היא עובדת אצלי כבר למעלה מ 20 שנה. איך לחשב את הסכום של דמי החופשה שמגיעים לה?
תודה
משה זרקא
02/07/2012 20:04
מה דינו של אדם שעבד כמורה במרכז מחוננים במשך כשנתיים בתנאי העסקה של עוסק פטור (שעות אפקטיביות בלבד, ללא שום תנאים וכן הלאה), אשר מקבל הודעת פיטורים פתאומית בסוף השנה ללא כל הליך (מקבל הודעה ביולי לאחר שכבר דחה הצעות לשנה הקרובה)
גלי
02/07/2012 13:42
שלום רב. פוטרתי מעבודתי לאחר 14 חודשי עבודה. השכר שלי היה 6000 גלובלי (זה היה הסיכום בעל פה, מעולם לא חתמתי על חוזה), אך בתלוש הוא הופיע כ 4100 שכר יסוד ועוד 1900 ש. נוספות גלובלי.
האם אקבל דמי אבטלה לפי כל ה6000 או שרק מתוך ה4100 של השכר יסוד?
תודה.
גלי
02/07/2012 16:55
חשוב לציין שבחמשת החודשים הראשונים לעבודתי כל ה6000 הופיע כשכר יסוד, ולאחר חמישה חודשים זה פתאום פוצל לשכר יסוד 4100 ושעות נוספות גלובלי 1900.. (המנהלת חשבונות אמרה לי אוף דה רקורד שהם פיצלו את זה לכל העובדים בשביל להפריש פחות פנסיה.)
ימי חג
רונן
02/07/2012 15:55
שלום רציתי לדעת מה החוקים שחלים על תשלום ימי החגים , האם זה חוק מדינה וחייב כל מעסיק לבצע אותו? האם כל מקום עבודה חייב בזה או שזה קשור במקום העבודה עצמו ?
אשמח מאוד אם תענו לי על זה ואם יש לכם יותר מידע בנושא זה אשמח לדעת תודה רבה .
אורנה
02/07/2012 13:25
האם מותר למעביד לסרב לתת לי חופשה שנתית ולהציע לתת לי את ערך החופשה בכסף? בתודה, אורנה.
עינת
02/07/2012 13:23
האם מקום עבודה יכול לחייב עובד לצאת ליום כייף ואם הוא לא ייצא מורידים לו יום חופש?
שיר ש
01/07/2012 23:57
ברצוני לברר בנוגע לנושא התפטרות מעבודה עם התחייבות, עבדתי בחברת אשראי כאל מ'.4.1 עד 28.6.התחייבתי ל10 חודשים לעבוד ובמידה וארצה לעזוב לפני אאלץ לשלם קנס של 3000 ש"ח, נכון להיום אני עומדת על 4 חודשים,(לא כולל קורס של 46 יום), הסכום הוא 3000 ש"ח להכשרה של קורס של 46 ימים, נכון לכרגע החתימו אותי שאני ישלם 3000 ש"ח שירדו לי מהמשכורת ב2.7, אך הבנתי שהם לא יכולים להוריד לי את הקנס מהמשכורת כך שאקבל פחות ממשכורת שעתית לשעה למיטב ידעתי. המשכורת שלי כרגע עומדת על 4000 ש"ח , שהיא כוללת בונוס של 1000 ש"ח של מכירות והשאר על פי שעה , אשמח אם תעזור לי.
דני
01/07/2012 20:06
שלום,
אני מועסק בפלאפון כרגע...מזה כחודשיים וחצי..בחוזה כתוב שאם אני מתפטר בתקופה של פחות משנה, אני מחויב לשלם להם סכום של 2000 ש"ח...
האם זה תקף? אם אין מה לעשות?
אני סובל בעבודה ומחפש פיתרון, אשמח לעזרה מקצועית בנושא :)
ענת
01/07/2012 16:22
פוטרתי לאחר 14 חודשי עבודה. וכעת שהחלטתי לגשת לביטוח לאומי ע"מ לקבל דמי אבטלה שמתי לב שמופיע לי בתלושים שעבדתי רק 16 ימים בחודש אף על פי שבפועל עבדתי חמישה ימים בשבוע (10 שעות ביום) מה שאומר שבממוצע עבדתי 22 ימים בחודש. מה המשמעות של זה? ומה ניתן לעשות?
א.ו
01/07/2012 13:27
השאלה שלי נוגעת לתשלום ביטוח לאומי. אני סטודנטית שעובדת בשני מקומות עבודה. בצעתי תאום מס הכנסה אך לא ידעתי שעליי לבצע גם תאום ביטוח לאומי. לפי מה שאני הבנתי, במידה ואני לא מבצעת תאום זה (ביטוח לאומי) המעסיק המשני שלי גובה ממני דמי ביטוח לאומי בלי להתחשב במעסיק הראשי. אך מה שקורה בפועל הוא שהמעסיק הראשי שלי גובה ממני כבר כחצי שנה סכום גבוה של כסף בטענה שלא בצעתי תאום בביטוח לאומי.

גם לאחר שפניתי לביטוח לאומי לביצוע התאום, קיבלתי מהם אישור הרלוונטי למעסיק המשני שלי, כשפניתי למעסיק הראשי שלי עם אישור זה (האישור היחיד שקיבלתי), הם הפנו אותי שוב לביטוח לאומי בטענה שהתאום לא נכון...

בהתחשב בעובדה שמתחילת ההעסקה שלי היו בעיות בחישובי השכר שהוסדרו בצורה כזאת או אחרת, נוצרת לי הרגשה שהמעסיק הראשי שלי קצת עושה ממני צחוק ואין עם מי לדבר שם, הם בכלל לא מקשיבים... אודה מאוד ליעוץ מכם

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ