פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1363
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רוקי
21/05/2012 16:27
שלום רב,
אני גננת שעובדת דרך משרד החינוך קבועה במערכת [7 שנים].
אני בחופשת לידה ואמורה לחזור לעבודה ב27/6/12 שלושה ימים לפני החופש הגדול.
התכנון הוא לא לחזור לעבודה ולהוציא ימי מחלה על השלושה הימים שנותרו לי לחזור,
האם משרד החינוך יכול לא לשלם לי את החודשיים של החופש הגדול בגלל שלא חזרתי לעבוד בפועל?
תודה רבה
ערן
21/05/2012 08:07
שלום רב שמי ערן אני עבדתי בחברה שנקרת שירותי רטפון לפני כ 2 וחצי אחרי כמעט 5 שנים עבודה אלהם הוא פיטר אותי מהיום להיום כי הוא טוען שני גנבתי לא כספים וללא שום הוכחות והוא לא נתן לי את הפיצויים ולא את כספי הביטח שהוא מפריש לי שנמצא במגדל מה עלי לעשות בנידון
האים מותר לא לעשות את זה איך אני מסיג את כספי הביטוח ואת הפיצויים
אשמח לתשובה
אלה
19/05/2012 21:36
עבדתי שבע חודשים ולא חתמתי אל שום חוזה ועזבתי בלי הודעה מוקדמת עבדתי תחודש האחרון עד הסוף והיא לא רוצה לשלם
קורן
20/05/2012 19:46
אם חתמת על 101 זה חוזה עבודה לכל דבר
רבקה
19/05/2012 19:35
האם מקבלים ימי מחלה כבר על היום הראשון למחלת הורה?
אילנה
19/05/2012 19:26
שלום האם אני יכולה להודיע למעסיק בזמן ההריון שבכוונתי להתפטר לאחר הלידה ולגדל את התינוק. האם מהלך זה יפגע בזכויותיי כיולדת. (פיצויים).
תודה
SSSSS
18/05/2012 17:57
הי לכל הנוגע בדבר גליתי שמנהל מעלי מנהל רומן עם הסגנית שלי לאחר שביקשתי את שיעשו לה שימוע והוא סירב לאחר מכן גליתי את המקרה מה עלי לעשות כי מבחניתי הוא ירצה לפטר אותי אולי בעתיד ולקדם אותה אשמח לתשובה בהקדם אני עובד בארגון גדול ולא יודע מה עלי לעשות?
יוני
18/05/2012 12:46
שלום,
בחוזה שלי נוסף נספח לאחרונה של תשלום שעות נוספות גלובליות. צויין בחוזה שמדובר בשיפור תנאי העסקתו של העובד. אני מקבל את התוספת גם אם אני לא עובד את השעות הנוספות. האם המעסיק יכול לבטל לי אותן כשירצה?
תודה.
דנה
17/05/2012 21:47
שלום רב
לאחר 11 שנות עבודה שינו לי את תקן השעות ללא כל הודעה מוקדמת מ7 שעות ל7 וחצי שעות בטענה שהחצי שעה היא הפסקה על חשבוני אני מעולם לא יצאתי להפסקה וגם לאכול אני אוכלת תוך כדי עבודה. יש לציין שלאף אחד מהעובדים לא מורידים חצי שעה על הפסקה. המעסיק שלי טוען שזה נתון לשיקול דעתו למי להוריד הפסקה ולמי לספוג את ההפסקה על חשבונו. מה עלי לעשות?

תודה
מראש
פני
17/05/2012 11:22
אני עובדת בענף השמירה בבית מלון כאשר החברה היא חברת קבלן שלא קשורה ישירות למלון. בעל המלון החליט שמכוח הסכם קיבוצי לנכות מהשכר שלנו ארוחות .. אני מחפשת חוק שקובע שהוא לא יכול לעשות זאת מאחר והוא לא יכול להחליט על עובדים שהם לא שלו.. מקווה לתשובה מהירה
נגה
17/05/2012 08:46
שלום, אני מועסקת 60 % משרה ( 3 ימים בשבוע), לרשותי 90 ימי מחלה. בני חלה ואושפז למשך 3 שבועות. כיצד יחושבו הימים? האם 8 ימי המחלה של הילד ינוקו רק בימים בהם אני אמורה לעבוד?
תודה
אורן
09/05/2012 16:14
שלום רב אצלנו בעסק עובדים לפי שעות,ולכן מי שעובד בערב החג וביום אחרי מקבל שכר עבור החג(אם לא נפל בשבת).
השנה פסח היה חג ראשון בשבת ולא שולם והחג השני היה ביום שישי,אם לא עבדנו ביום שבת האם אנו זכאים לתשלום עבור החג ביום שישי? תודה
טל
16/05/2012 15:11
האם מחזירים תשובה לכל שאלה או לא?
חליל
16/05/2012 15:09
האם יציאה לחופשה ארוכה(14 יום)ללא אישור המעסיק היא התפטרות העובד?
מיכל
16/05/2012 10:04
שלום רב,

החברה בה אני עובדת כ-7 שנים נמצאת כרגע בהקפאת הליכים מונה לה נאמן והמטרה הסופית למכור אותה . אני כרגע בהריון בחודש רביעי ורציתי לברר כמה דברים :
1 . אם כרגע מותר לו לפטר אותי ?ואם כן מה הזכויות שלי ?
2 . במידה והחברה נמכרת ורוצים שאני אעבוד איתם האם מגיע לי עדיין פיצויי פיטורין ?

תודה .
מוטי
15/05/2012 21:20
שלום,
אנו מעסיקים עוזרת בית אחת לשבועיים במשך 7 שנים.
העובדת הגיעה לפני כחצי שנה לגיל פרישה.
היום הודיעה כי הינה מתפטרת ( לא ציינה את הסיבה)
האם עלינו לשלם לה פיצויי פיטורין?
מאבטח
15/05/2012 14:31
אני מאבטח רמה א' וכל 3 חודשים אנחנו עוברים ריענון.. לא עברתי את בוחן הכושר והשעו אותי מהעבודה..(ככה כל מאבטח שנכשל בבוחן כושר) אני עובד 7 שנים וכרגע אני שבועיים בבית עד שאעבור את האימון.. אני בן 30 ומתקשה לעבור את זה.. זו לא הפעם הראשונה שהושעתי והמעסיק לא משלם על הימים שאני בבית.. השאלה שלי האם הוא רשאי לא לשלם לי על הימים שאני בבית (בטענה שזה חוקי).. ואם אני יכול להתפטר ולקבל פיצויים.. תודה רבה למשיב
מזליקה
15/05/2012 14:21
אני עובדת פעם בשבוע על בסיס יומית
הבוסים שלי ביקשו מימני שבועיים לא לבוא כי הם לא בבית
בקשתי שישלמו לי ואמרו שלא מגיע לי
אשמח לקבל תשובה
mazalika@zahav.net.il
עובדת פוקס
15/05/2012 09:54
שלום אני עובדת שכירה במסגרת משרה מלאה בחברת פוקס. הם כל חודש מחסירים מהעובדים שלהם כסף במשכורת מעבידים אותם שעות מטורפות ולא נותנים הפסקות והחודש גם לא הכניסו לי יותר מחצי מהמשכורת אני רוצה להתייעץ ולשאול מה אפשר לעשות?
אורנית ג.
14/05/2012 16:29
לדעתי החוק לגבי חופשת מחלה הוא טיפשי ולא הוגן אם רק אחרי ארבעה ימים משלמים מלא, אנשים גם כדהם חולים מעדיפים לעבוד חולים מאשר לשבת בבית, אלא אם כן המצב לא מאפשר. לדעתי צריך לשנות את החוק ובכדי לא לאשר "חגיגות", צריך אולי להגביל את ימי המחלה. מה גם שהורים נאלצים להיות בבית חולים עם ילדיהם צריכים לקבל תשלום מלא, כי עצם השהייה בבית חולים לא נעימה כלל. אפשר לתת לעובדים זכויות אמיתיות בלי לרוקן את קופת המדינה ומצד שני, חשוב להקפיד על תנאי העסקה וזכויות העובד בשביל שלא יווצר קיפוח.

זאת דעתי.
טניה
14/05/2012 11:26
שלום רב,
אני בהריון שבוע 19 +
עובדת שנה וארבע חודשים בחברה
בעלים הודיע לי שחייבים לפטר אותי עקב מצב קשה בחברה
אני יודעת שאסור לפטר אישה בהריון אבל אם הוא מקבל אישור ממשרד התמ"ת אז מותר
על כמה זמן אני אמורה לקבל פיצויים ואם יש עוד משהו שאני אמורה לקבל ?
תודה רבה מראש
טניה
אנונימי
14/05/2012 00:19
אם אני אמורה לקבל שכר של משמרת יומית ביום שהחנות סגורה כמו למשל בעצמאות או בפסח ?
אסף ג - ראשון ...
13/05/2012 19:05
בחודש 11 שנת 2010 עבדתי במשך חודש בחברת שמירה, בעל החברה לא שילם לי משכורת והפסיק לענות לטלפונים שלי.

בערך חצי שנה אחרי הגשתי תביעה לבית הדין, נקבע לי דיון בפני רשמת, הרשמת קיבלה את תביעתי, אבל לא קבעה לי פיצויים בגין הלנת שכר, הדיון התקיים ב-18 למרץ 2012. עכשיו השאלה האם אני יכול לתבוע את הפיצויים של הלנת השכר בנפרד, לאחר שכבר קיבלתי פסק דין בנושא פיצויי פיטורין?

אגב הנתבע (בעל חברת שמירה) לא הופיע ולא הגיש כלל כתב הגנה.
חסוי
13/05/2012 14:12
אם עובדת שיודעת שרוצים לפטר אותה(בגלל שלא עובדת טוב),מתלוננת על הטרדה מינית,מתי לאחר בירור הנושא אפשר לפטר אותה אם היא ממשיכה לא לעבוד כמו שצריך וממשיכה לא לעבוד טוב?
שירן
13/05/2012 13:57
אם אישתי צריכה ללדת האם מגיעה גם לי חופשה ללידה לעזור לה (חופשה בתשלום לא בתשלום איך זה )
מה התנאים של הבעל במקרה שהאישה יוצאת לחופשה מהעבודה והיא צריכה תעזרה שלו
בת
13/05/2012 12:14
שלום רב,
אני עובדת כשכירה מזה כשנתיים וחצי. יצאתי ליום מילואים אחד לפני כחודשיים, המעביד שלי שילם לי את היום מילואים כיום עבודה רגיל ובמקביל הגיש לב.ל את האישור שקיבלתי מהיחידה על הגעתי. מעבידי קיבל מב.ל תגמול מילואים ע"ס 266 ש"ח וטען כי אינו צריך להשלים את ההפרש בין השכר שלי לסכום שקיבל מב.ל. עליי לציין כי אני משתכרת ליום ב-232 ש"ח. הסברו היה שיש לחשב את עלות המעביד לפי 1.06 ולהגיע לכך שאין מה להפריש בנוסף ליום עבודה הרגיל שהוא שילם. לי זה נשמע מוזר. אשמח אם תייעצו לי מה נכון לעשות.
חופשה
שרה
12/05/2012 23:18
אנחנו יוצאים לחופשה בקיץ.
האם לשלם לעוזרת על ימי עבודה שהיא לא תעבוד?
מיכל
12/05/2012 23:00
שלום,
אני עובדת בעסק פרטי שנה ו8 חודשים,בהיקף של 30 שעות שבועיות.
הבוסית החליטה שבחודשים מאי-יוני ההכנסות הן לא כרגיל ולכן מורידה לי משמרת שבועית. המשמרת שווה 5 שעות, ובחישוב חודשי יוצא שהיא מורידה לי 20 שעות.
מותר לה לעשות דבר כזה? זה לא הרעת תנאים? ואם כן, למי אני פונה?

ועוד שאלה,
בחודש מרץ ביקשתי לפדות שני ימי חופשה - יום אחד של פורים, העסק היה סגור, והיום האחר עבור יום שסגרו מוקדם ובעצם כתוצאה מכך התבטלה לי המשמרת.
כשקיבלתי את תלוש המשכורת גיליתי שלא פדו לי את ימי החופשה. כששאלתי למה, הבוסית שלי ענתה לי שהיא שכחה.
בחודש לאחר מכן, בחוה"מ פסח, העסק היה סגור. ביקשתי לפדות 5 ימי חופשה עבור 5 ימי חוה"מ. שוב, כשקיבלתי את המשכורת הופתעתי לגלות שלא פדו לי את ימי החופשה. כשביקשתי לדעת את הסיבה, הבוסית שלי ענתה לי: "כמו שאת לא עבדת בחוה"מ - גם אנחנו לא עבדנו. לא הרווחנו כסף, אז לא פדינו יום חופשה לאף אחד."
זה מותר ע"פ החוק?! מה עושים עם זה?

תודה רבה
אלי
12/05/2012 20:52
שלום רב,
רציתי לשאול..אישתי הפסיקה לעבוד במקום עבודה שבו עבדה שנתיים וחצי. כעת נכנסה להריון ואי לכך יהיה לה קשה למצוא עבודה אחרת. האם היא יכולה לקבל דמי אבטלה ולאיזה תקופה?
תודה
אופק
10/05/2012 20:30
אין תשובות לשאלות
יעקב
10/05/2012 19:46
עוזרת בית עובדת יום בשבוע.
היא נמצאת בחופשת מחלה 4 שבועות. המחלה לא קשורה לעבודתה.
מה חייב המעסיק לשלם עבור אותו יום שהעובדת איינה עובדת עבור כל שבוע?
טוני
02/05/2012 20:31
שלום,
חזרתי מחופשת לידה לפני כ-60 יום. היחס אליי השתנה מאוד ולא נעים לי בסביבת העבודה כפי שהיה בעבר... אני מרגישה שמנסים לדחוק אותי להתפטר בעצמי כדי לגרוע ממני זכויות (אני עובדת בכירה מאוד ועובדת כארבע שנים במקום העבודה) רציתי לשאול אם אני מגישה התפטרות בעצמי האם אהיה מוגנת מבחינת פיצויי הפיטורין או שלצערי עליי להעדיף להשאר ולחכות שהמעביד יעשה זאת...?

תודה
יעל
10/05/2012 19:43
גם אני אשמח לדעת אם אני מתפטרת לאחר חופשת לידה האם מגיע לי לקבל פיצוי פיטורין? אני עובדת שבע שנים בחברה..

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ