פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1353
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

הפרשות
מיכל
16/08/2012 00:43
שלום רב,
אני עובדת סוציאלית ולאחורנה גיליתי כי המעסיק שלי לא שילם לי הפרשות על ימי חופש, פידיון חופשה בטרם יציאה לחופשת לידה וימי מחלה, האם זה חוקי?
בתלוש משכורת שלי ישנם שני סעיפים של קרן השתלמות ואני לא כל כך מבינה את ההבדל - האחד הינו בסיס קרן ההשתלמות והשנ זה קרן השתלמות מעביד. אשמח להסבר.
תודה מראש
עו"ד יובל אלון
16/08/2012 17:57
שלום,

ישנם את ההפרשות לפנסיה לצד ההפרשות לקרן השתלמות.
ללא קשר הנך זכאית לימי חופשה בתשלום לפי וותק ולניצול ימי מחלה ככל שיש בידך אישורי מחלה.
בברכה,
עו"ד יובל אלון
ויק
15/08/2012 23:26
אני עובדת 5 וחצי שנים בחברה במרכז הארץ. החברה נמצא בקשיים כלכליים קשים ביותר, גם אחרי שפוטרו ממנה לא מעט עובדים. ברור לכל עובדי החברה שנשארו כי פשיטת רגל היא עניין של זמן. השאלה שלי מתרכזת בזכויות של העובדים במקרה של פשיטת רגל:

- מי משלם משכורות אחרונות?
- מי משלם ודואג לזכויות הסוציאליות שלנו?
- מי דואג לפידיון ימי חופשה שנצברו לעובדים?

אני מעדיפה להיות מוכנה ולהתחיל לדאוג לעצמי, בכל הנוגע לזכויות סוציאליות וכלכליות. ברור שאצטרך גם למצוא עבודה חדשה, אבל קודם נעבר את הגשר הראשון.
אודה לכם מאד על ייעוץ בנושא.
עו"ד יובל אלון
16/08/2012 17:56
שלום רב,

בהחלט יש מה לעשות, תוכלו להתאגד יחדיו ולפעול לפירוק החברה דרך בית המשפט ולאחר מכן לתבוע את זכותיכם מן המוסד לביטוח לאומי.
עליכם לפנות לייעוץ משפטי.
בהצלחה,
עו"ד יובל אלון.
מפוטרת זועמת
16/08/2012 17:43
עבדתי כמזכירה 12 שנים בבית ספר המוסד נקלע לקשיים ועקב כך עשו קיצוצים נרחבים בכל התחומים כתוצאה מכך נותרתי עם 0 שעות מתוך 32 ש"ש בחודש החמישי קבלתי מכתב מהמוסד שלאחר בדיקה תקציבית עליהם לצמצם בתקנים שונים והרי הנוסח המיועד לי: "אי לכך הרינו להודיעך כי שעות תקן הגרפיקה (ועוד אחד לעוד שעות תקן) לא יהיו במתכונת שנה"ל הנוכחית ויבוטלו לחלוטין לקראת שנה"ל הבאה אנו מודים לך ומאחלים הצלחה וכו'"

שאלתי הראשונה האם זה נקרא מכתב פיטורין??? והשאלה השני: את המכתב הנ"ל קבלתי ביום בהיר ללא שום הודעה והכנה מראש אף אחד גם לא הועיל בטובו להסביר לי האם זה נקרא פיטורין או שהם דואגים לי למשרה משנית, המנהלים עצמם לא ידעו מה יהיה ואיך זה יעבוד בלי התקן שהיה לי וחשבו שאולי יחזירו חלק מהשעות וכו'.

שאלתי: האם למכתב הנ"ל (אם הוא מנוסח נכון חוקי) יש תוקף בלי שום שימוע??
עו"ד יובל אלון
16/08/2012 17:55
שלום,

ראשית, וודאי שיש לערוך שימוע לפני פיטורים וככל הנראה אף ועדה פריטטית.
עלייך לפנות לייעוץ משפטי ולבחון את דרכי הפעולה המשפטיות העומדות לרשותך.

בברכה,

עו"ד יובל אלון.
תלמה
16/08/2012 09:51
כיצד לחשב את מספר ימי המחלה לה זכאית עוזרת בית העובדת 10 שעות שבועיות (יומיים בשבוע)?
האם ניתן לעוזרת לצבור ימי מחלה משנה לשנה?
נורה
13/08/2012 21:08
שלום, אני עובדת מזה כשנה כשכירה במכון בת"א, במשרה מלאה. אני נמצאת כעת בחופשת לידה ובמצב לא ברור מול המעסיק שלי.
גם אני וגם המעסיק היינו מעוניינים שאחזור לעבודה אחרי חופשת הלידה, אך התקבלתי להתמחות (בפסיכולוגיה קלינית) של 3 ימים בשבוע. אמרתי למעסיק שמבחינתי אני מעוניינת לחזור לעבודה ליומיים הנותרים אך הוא אמר שמבחינתו זה לא מתאים.
האם מכיוון שאני מפחיתה מיוזמתי את אחוזי המשרה, זה נחשב חוקי ולא פיטורין?
ושאלה נוספת-גם אם זה חוקי ולא אחזור לעבודה-האם עליו לתת לי מכתב פיטורין או לשלם לי פיצויים, או שבקונטקסט שנוצר זה נחשב שאני זאת שמתפטרת?
עו''ד יובל אלון
15/08/2012 09:40
במידה והוא מאפשר לך לחזור לעבוד בתנאי ההעסקה קודם ללידה, הרי שהוא פועל כדין. לשאלתך השניה, התפטרות בתוך 9 חודשים מיום הלידה מקנה הזכות להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין. התפטרות בנסיבות שאת מתארת אינן מאפשרות קבלת הפיצויים כאמור.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 19:22
הכוונה כמובן להתפטרות תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד, אשר תקנה הזכות להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה,
עו"ד יובל טלון
לא הבנתי משהו
15/08/2012 16:41
תודה על תגובתך. החלק הראשון ברור לי-אם אני זו שמפחיתה את אחוזי המשרה, זה לא נקרא פיטורין והוא פועל בצורה חוקית.
אבל אם אמרת שבהתפטרות תוך 9 ח' מיום הלידה אני זכאית לפיצויין, אז למה במקרה זה אני לא זכאית? הרי אם הוא לא מפטר אותי, אני זו שמתפטרת?
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 19:45
במידה וההתפטרות הינה למטרה מוגדרת של טיפול בילד, והתנאים במקום העבודה החדש נוחים משמעותית מהמקום הקודם לטיפול בילד, תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.

מזל טוב
עו"ד יובל אלון
אלעד
12/07/2012 12:17
שלום
רציתי לדעת האם למעסיק מותר לשנות את שעות העבודה שהיו מקובלות מאז ומעולם בהתראה של פחות מ 24 שעות לפני?
יש לציין שאהעבודה היא בתחום האבטחה, עבודה במשמרות
תודה מראש
אל
15/08/2012 17:47
תגובה ממישהו?
יהודית
15/08/2012 17:41
אני מורה 12 שנים בבי"ס פרטי בחינוך המיוחד. בחודש האחרון התחוור לי כי כנראה "נגזלו" זכויותיי בכל הנוגע לעבודתי כמורה. הסתבר, כי במהלך כל השנים משרד החינוך העביר לידי ביה"ס כספים שהיו מיועדים בין היתר למורים, ומן הסתם לא עברו אלינו ("לפתע" הודיעו לנו כי אנו זכאים לקרן השתלמות רטרואקטיבית מ-2011 - וזאת כנראה "איום" של משרד החינוך ע"מ לחדש רשיון ביה"ס). יש לציין כי עבודתי במשרה מלאה (24 ש"ש), אין לי חופשים (ביה"ס עובד גם בקיץ) כמו למורים רגילים, ועוד כהנה וכהנה תוספות שלא מופשרות/משולמות.
מה הייתם מייעצים לי לעשות?
בתודה.
reli
15/08/2012 16:03
לסרט דוקומנטרי איכותי וייחודי שישודר ב yes דוקו בנושא השבת הישראלית, אנו מחפשים אדם שעובד 7 ימים בשבוע, ואין לו כלל מנוחה. אשמח למסור פרטים: relit@promots.tv
ליאור
15/08/2012 13:16
אני עובד שנה במקום עבודה ומתוכם 3 חודשים דרך כוח אדם
מגיע לי פיצוים אחרי שנה?
הדר
14/08/2012 22:46
שלום.
אני עובדת בקייטנות.
חתמתי על הסכם עבודה שבו אני מקבלת שכר על 9 שעות עבודה ביום (1600 ש"ח לשבוע) אם מחלקים לשעות זה יוצא 35 שח לשעה. בהסכם כתוב שעל כל שעה נוספת מעבר לשעות העבודה אני אקבל שכר של 23 ש"ח לשעה.
האם זה חוקי? הוא לא חייב לשלם לי 125%?
אם אכן זה לא חוקי- האם אחרי שחתמתי על ההסכם אני יכולה לדרוש לקבל את השכר המגיע לי? יש לציין שיש הרבה שעות נוספות..

תודה
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 10:20
יש לבחון את ההסכם באופן פרטני. בכל מקרה, סעיף גמול שעות נוספות בהסכם עבודה צריך שיהיה במסגרת המותר על פי חוק שעות עבודה ומנוחה. על פניו, גמול השעות הנוספות בהסכם הינו בגדר סכום נמוך מכפי שנקבע בחוק.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
דור
14/08/2012 23:08
שלום אני עובד שלוש וחצי שנים במסעדה במגוון תפקידים שנתיים מיהם הייתי מרוויח 7000 והשנה 2000 כי אני לומד לאחרונה הבוס שלי לא נותן לי החזרי נסיעות ואני רוצה לעזוב שם השאלה שלי עם הוא ממשיך בטענה שהוא לא משלם לי נסיעות אני זכאי בבית משפט לקבל גם את הפיצויים שלי והאם יש מקום לתביעה ... תודה רבה...
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 10:06
אי תשלום נסיעות עשוי להקנות הזכות להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויי פיטורים. עם זאת, מומלץ לפנות לייעוץ פרטני טרם התפטרות כאמור.

בהצלחה
עו"ד יובל אלון
אביגל
14/08/2012 11:00
המעסיק סגר את העסק בלי הודעה מוקדת מראש, גיליתי על כך רק כאשר הגעתי לעבודה.
שינה את כל מספריו ואין איך להשיג אותו.
כמובן גם שלא קיבלתי משכורת. כיצד עליי לפעול?.
אביגל
14/08/2012 11:02
יש לציין שעבדתי במקום כחודש
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 09:57
יש לאתר המעסיק ולדרוש את שכרך. במידה ויסרב, לתבוע הלנת השכר בבית הדין לעבודה.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
יואב
14/08/2012 10:57
קיבלתי משכורת מאוחר מהעשירי, כמו כן שהוצאתי סיכים שהייתי חולה כשחזרתי לעבודה לאחר יומיים אמרו לי אין צורך שתעבוד פה .. מה הסיכוי שלי שאטבע אותו ומה אוכל לקבל במידה ואזכה במשפט?? תודה רבה..
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 09:56
חסרים פרטים בשאלתך,האם הלנות שכר חוזרות ונשנות, משך ההלנה וכו'. עליך לפנות לייעוץ פרטני.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
מיכל
14/08/2012 09:25
אני נמצאת בשמירת הריון החל מסוף חודש יוני (אמורה ללדת בעוד חודש), המעביד שלי הודיע לי אתמול שהינני מפוטרת וכי הוא מעוניין שאגיע למשרדו לחתום על מכתב הפיטורין, הוא טוען שגם קיבל אישור ממשרד העבודה לפטר אותי מכיוון שהחברה נמצאת על סף קריסה כלכלית (יש לצין שהוא שותף חדש אשר הצטרף לעסק לפני חודש וחצי בערך) , הוא טען שפיטורי הם לא היחידים ופוטר עובד נוסף (סוכן מכירות אשר פיטוריו תוכננו כבר למעלה מ3 חודשים מכיוון שלא סיפק מספיק הזמנות ובמקומו הועסקה סוכנת אחרת!! ) אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא ואיך עלי להמשיך את ההתקשרות מול המעסיק . תודה מראש .
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 09:44
תדרשי ממנו לקבל ההחלטה ממשרד התמ"ת. במידה ואכן ניתנה החלטה כאמור, ניתן לערער עליה בפני בית הדין לעבודה בתוך 45 ימים מיום שנודע לך על ההחלטה. מומלץ לקבל ייעוץ פרטני טרם נקיטת הפעולות הנ"ל.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
פיטורין
ילנה
13/08/2012 20:15
אהלן..במשך שנה עבדתי כפקידה במוסך. היום לאחר ריב חוזר עם המנהל הוא פיטר אותי, כמו כן הוא אמר שאני אקבל משכורת של חודש אך אין צורך להגיע למקום עבודה בזמן הזה. כעבור מספר שעות קיבלתי שיחת טלפון ממנו בה הוא אמר שהוא מבקש ממני אכן להגיע חודש שלם לעבודה (למרות שלפני זה אמר שאין צורך). אני לא חשה בנוחות להגיע לשם לאור היחס המזוויע שקיבלתי ממנו.
שאלתי היא : האם אני חייבת להגיע לשם בכל זאת?
תודה!
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 09:37
המעסיק רשאי לדרוש ממך לעבוד בתקופת העבודה המוקדמת. מומלץ לשוב לעבוד לדרישת המעסיק ולסיים ההעסקה בצורה מכובדת. לאחר מכן תוכלי לדרוש את מלוא זכויותייך, לרבות בגין תקופה זו.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אירה
15/08/2012 09:37
שלום,אבדתי בחברה,עד שהסניף בארץ פשט רגל,עכשיו אני רוצה לקבל את הפיצויים ממנורה מבטחים חדשה,אבל חןץ מהטופס מהמעסיק (שיש לי) הם גם דורשים מכתב ממעסיק על שיחרור הכספים.
הבעיה שאין לי עם מי לדבר ,מעסיק נמצא בחו"ל..
איך אני יכולה לקבל את הכסף שמגיע לי?
עינת
13/08/2012 17:47
במידה והחתמתי שעון נוכחות בתחילת יום העבודה אולם שכחתי להחתימו בשעת היציאה, האם רשאי המעסיק לנכות לי יום חופשה ?
עו"ד יובל אלון
15/08/2012 09:33
במידה ועבדת באותו היום ואי החתמת השעון נבעה בשל טעות בתום לב, אז לא ניתן לנכות יום חופש.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
פיטורים
יוסי
14/08/2012 11:09
אני עובד בחברה 12 חודשים מתוכם 3 חודשים דרכך כוח אדם.
אם מפטרים אותי אני מקבל מכתב פיטורים ופיצוים?
אכ
13/08/2012 15:13
שלום,
אני מקבל משכורת גלובאלית ממקום העבודה שלי.
מכריחים אותנו לצאת לחופשה בערבי חגי תשרי הקרובים (4 ערבי חג).
האם מותר להכריח עובדים גלובאלים לצאת לחופשה כפויה בערבי חג?
אני יודע שלעובדים שעתיים משלמים יום עבודה מלא, לי כגלובאלי אין שינוי במשכורת, אך מנכים לי יום חופש מלא.
האם יש עיגון בחוק לגבי עובדים בעלי משכורת גלובאלית?
תודה
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 15:30
על ערבי חג יש לנכות חצי יום חופש.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אכ
13/08/2012 16:44
תודה על התגובה.
התשובה שקיבלתי פה הייתה שאין בחברה חצאי ימי חופשה.
האם זה חוקי לנכות יום שלם?
שכר
לירון
13/08/2012 15:22
שלום,

המקרה-
עובד מאחר למשמרת במספר דקות, ומודיע על כך לאחראי משמרת.
כאשר העובד מגיע למקום האחראי מחליט שהוא לא מאשר לו לעלות למשמרת, שולח אותו הביתה בגין האיחור ובגין כך שלא הודיע מספיק זמן לפני כי הוא מאחר .
האם במקרה כזה מגיע לעובד שכר על היום הזה למרות שלא עבד?

תודה מראש
RE: שכר
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 15:25
על פניו כן.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
RE: RE: שכר
לירון
13/08/2012 15:29
יש סעיף בחוק שאני יכולה להשתמש בו כדי לדרוש שכר על היום הזה?
דנה
13/08/2012 14:40
היי

אני עובדת ברשת בתי קפה שכוללת מספר סניפים ברחבי הארץ.
אני עוברת לגור בעיר אחרת לטובת לימודים אקדמיים, המרחק מהעיר הנוכחית לשם עולה על 40 ק"מ מה שמקנה לי פיצויי פיטורין לפי החוק.
כמו כן, יש סניף שהוא קרוב יותר לעיר אליה אני עוברת, במרחק 39 ק"מ (מדובר ב40 דק' נסיעה בקירוב).
האם החברה רשאית לדרוש ממני לעבור לסניף הקרוב יותר כדי לא לאפשר לי לקבל פיצויים?

אודה להתייחסותך
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 15:19
מעבר מגורים לרגל לימודיים אקדמיים לא מקנה הזכות להתפטר בדין מפוטר. מעבר מגורים לרגל נישואין, מקנה הזכות להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויי הפיטורים, וזאת בכפוף לתנאים מסויימים, בין היתר שהמרחק בין מקום המגורים החדש לבין מקום המגורים הקודם הוא 40 ק"מ לפחות.

בהצלחה בלימודים,
עו"ד יובל אלון
מורן
13/08/2012 13:38
שלום רב,

בגן שלנו הועסקה עובדת זמנית על בסיס שעתי לשלושה חודשים.

היא היתה חולה מיום שישי עד ראשון .( 3 ימים סה"כ ומתוכם 2 ימי עבודה )
יום שישי היא עובדת 4 שעות

יום חמישי היא עובדת 6 שעות

האם עליי לשלםלה חופשת מחלה ועל פי איזה תעריף ?
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 15:07
זכאית לדמי המחלה עבור יום א', בשיעור של מחצית מהשכר שאמור היה להיות משולם לה ביום זה.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
מורן
13/08/2012 13:39
סליחה יום ראשון 6 שעות
ruth
13/08/2012 08:57
בשנת 2011 הייתי בחופשת לידה מ-23.3 ועד סוף חודש אוגוסט. במהלך החודשים
האחרים עבדתי כרגיל אך מתוכם לא עבדתי בפועל 16 ימים (מתוכם 6 ימי מחלה ) כך
שיוצא שבפועל עבדתי בשנת 2011 רק 187 ימים (ואם מחשבים גם את 16 הימים הנ"ל סה"כ 203 ימים). מה קורה בקשר לזכאות לימי חופשה בגין שנת 2011?
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 15:00
ימי ההיעדרות שלך עקב חופשת הלידה, לא נספרים במניין ימי החופשה השנתית להם את זכאית.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
ruth
13/08/2012 13:30
הבהרה:187 ימים כוללים ימי שישי,שבתות וחגים (שבהם לא עובדיםבפועל)
יעל ש.
07/08/2012 09:53
אני עובדת במשק בית פעם בשבוע ביום שני בלבד שלוש שעות. בסוף החודש משולם לי שכר לפי מספר הפעמים שעבדתי באותו חודש (לפי כמה ימי שני היו בחודש שבהם עבדתי).
השנה יחולו גם ראש השנה וגם שני החגים של סוכות ביום שני. האם אני אמורה לקבל שכר מלא עבור שלושת ימי השני האלה, למרות שלא אעבוד בהם ולא אעבוד בכלל באותם שבועות?
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 14:50
היות ועל פי תיאורך עבדת לפי סידור עבודה קבוע בימי שני, ויום החג חל ביום שני, הינך זכאית לתשלום בעבור דמי החגים.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
יעל ש.
08/08/2012 12:33
עוד כמה הבהרות:
אני עובדת במקומות נוספים אצל אנשים אחרים, אבל בימים אחרים, והם אינם מתנגשים עם החגים.
למעשה זמן העבודה שלי לא נמדד בכלל. סיכמתי שאני מקבלת תשלום עבור ניקוי הבית ללא קשר לכמה זמן זה לוקח.
קורה לפעמים שלא מתאים לי לבוא ביום שני לאותו בית (די נדיר), ואז המעסיק מסכים שאבוא ביום אחר. בשבועות של החגים אין לי זמן לבוא ביום אחר, וגם אין לי סיבה אם אני בכל מקרה זכאית לקבל את התשלום גם בלי לבוא.
אנא ענו לי מה החוק במקרה שלי.
יעל ש.
13/08/2012 13:18
אני מקווה שיענו לי לפני החגים....
מיכל
13/08/2012 13:11
היי, מה קורה במקרה שניצלתי את ימי החופשה שלי ועכשיו החליט המעסיק שלי שכל המשרד יוצא לחופשה מרוכזת של שבוע? האם אני חייבת לקחת חופש נוסף ואכנס למינוס של ימי חופשה? או שהוא חייב לשלם לי משכורת רגילה? אחדד שאני אינני מעוניינת בחופש נוסף. תודה.
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 14:45
המעסיק רשאי לדרוש מהעובדים לנצל את ימי החופשה. ככל שאין יתרת ימי חופשה והמעסיק מעוניין להוציא העובדים לחופשה ללא תשלום, הרי שניתן לראות בכך או הרעת תנאים או לדרוש שכר עבודה עבור תקופה זו.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
איילה
13/08/2012 00:09
אני עובדת במשרד האוצר דרך טלדור.
הייתי בימי מחלה כ-חודש וחצי , בימים הראשונים לימי מחלה משרד האוצר הודיע לטלדור שהם רוצים לפטר אותי....
היום סימתי את ימי המחלה ונפגשתי עם נציגה של טלדור לשיחת שימוע והיא הודיעה לי שמשרד האוצר פיטרו אותי כשהייתי במחלה ושההודעה המוקדמת (45 יום) ממשרד האוצר התחילה ביום הודעתם על אף שהייתי במחלה...
ולאחר סיום ה-45 יום הודעה מוקדמת ממשרד האוצר ינתנו לי עוד 30 יום הודעה מוקדמת מטלדור...
רציתי לדעת אם הלקוח(משרד האוצר) יכול לפטר אותי כשאני נמצאת בימי מחלה?
האם יתכן שההודעה המוקדמת מהלקוח(משרד האוצר) החלה כשאני שוכבת בבית חולה? או שזה אמור להתחיל מהיום שחזרתי מימי המחלה שלי?
אשמח לתשובתכם המהירה
בתודה מראש
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 14:39
לא תתאפשר חפיפה בין תקופת ההודעה המוקדמת ולבין חופשת המחלה של עובד.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
אמיר א
12/08/2012 19:49
שלום, המעסיקה שלי מסרבת לשלם לי משכורת מסיבה שאני לא מצליח להבין. זו משכורת ראשונה שאני אמור לקבל במקום העבודה שלי. יש לי חוזה עבודה והתכתבות כהוכחה לכך שאכן עבדתי כמובן. ניסיתי לדבר איתה אבל היא לא מוכנה לפרט וכל הזמן עסוקה ולא פנויה. אני בטוח שזה הלנת שכר מכוונת אבל חייב את הכסף כי אין לי מקור הכנסה אחר. מה ניתן לעשות במקרה כזה? האם באמת יכול להיות שיקח לי חודשים עד שאקבל משכורת עבור עבודה שביצעתי כבר? מה לגבי המשך עבודה באותו תפקיד כאשר אני יודע שלא משלמים לי שכר?
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 14:32
לדרוש מהמעסיק תשלום השכר. במידה ולא שולם, ניתן לתבוע הלנת שכרך בבית הדין לעבודה.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
מיכה
12/08/2012 23:04
לצערי הרב המעסיק מרגיש שמותר לו הכל ולך לא מגיע איך אומרים הכושי עשה את שלו ויכול ללכת
אביתר
12/08/2012 18:31
אני מסיים את עבודתי במקום העבודה בו עבדתי בשנה וחצי האחרונות. יש לי מספר ימי חופשה לא מנוצלים, האם אני יכול לקבל תשלום עליהם?
עו"ד יובל אלון
13/08/2012 14:28
כן, הינך זכאי לפדיון ימי חופשה שלא נוצלו.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון
לירון נחשון
13/08/2012 14:23
שלום,

המקרה-
עובד מאחר למשמרת במספר דקות, ומודיע על כך לאחראי משמרת.
כאשר העובד מגיע למקום האחראי מחליט שהוא לא מאשר לו לעלות למשמרת, שולח אותו הביתה בגין האיחור ובגין כך שלא הודיע מספיק זמן לפני כי הוא מאחר .
האם במקרה כזה מגיע לעובד שכר על היום הזה למרות שלא עבד?

תודה מראש
לנה
09/08/2012 16:04
שלום,
אני עובדת במקום עבודה 4 שנים. בשלושת השנים הראשונות עבדתי 5-6 משמרות בשבוע, בשנה האחרונה עבדתי4 ואף 3 משמרות בשבוע. במהלך השנים הצטברו אצלי 63 ימי מחלה. נכנסתי להריון ובחודש וחצי האחרונים לפני החופשת לידה קיבלתי אישור מחלה ל 42 ימים. המעביד שילם לי מתוכם 25 ימי מחלה בלבד, לפי 4-3 משמרות לשבוע, בטענה כי הוא משלם את ימי המחלה לפי איך שעבדתי לאחרונה. האם אני לא אמורה לקבל את כל ה42 מפני שהצטברו אצלי 63? ועוד שאלה, אם אני מתפטרת האם בסיום יחסי עובד מעביד המעביד צריך לתת לי אפשרות לפדות את הימי מחלה שצברתי?
תודה
עו"ד יובל אלון
12/08/2012 18:03
על פי תיאורך הינך זכאית לדמי מחלה בגין 42 ימים. לשאלתך השניה, כל עוד הינך מצויה בימי מחלה על המעסיק לאפשר לך לנצלם.

בהצלחה,
עו"ד יובל אלון

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ