פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1269
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אמיר
20/06/2013 16:23
שלום רב הנני מועסק כבר 4 שנים במקום עבודה ללא כל חוזה אישי לאחרונה החלטתי להיתפטר ממקום עבודתי וסיכמתי עם המעסיק שהוא יראה זאת כפיטורים על כל המשתמע מכך. לאחר מכן שינה את דעתו ואמר שבמידה ואני רוצה מכתב פיטורים אני מתחייב לו לא לעבוד בכל חברה העוסקת בתחום במשך שנתיים. מעבר לכך הוא בטופס קרן הפנסיה שלי הוא חתום על סעיף 14 לחוק האם אני ראשי לקבל את הפיצויים במצב זה? האם יש באפשרותו להגביל אותי במציאת מקום העבודה? בברכה אמיר מרדכי
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 16:55
אם יש סעיף 14 אז אתה זכאי לפיצויים שבקופה בכל מקרה. לא ניתן להגביל לך את חופש העיסוק ללא הסכמתך.
סילביה
20/06/2013 16:39
הייתי עובדת אצל קבלן בניין חברה נמר הנגב בעמ בבאר שבע. עבדתי אצלו כחצי שנה הוא פיטר אותי בתאריך 25/3/13 נתן לי לעבוד עד סוף חודש אפריל 2013 כדיי לא להישאר בלי עבודה בקשתי ממנו הערכה של חודש עד שאני אמצע עבודה עד סוף מאי הוא הסכים. באמצע חודש מאי חליתי וקבלתי מהרופא חופש מחלה של שבוע אחריי שבוע שרציתי לחזור לעבודה ולסיים את החודש הוא לא רצה שאחזור כיבדתי את הבקשה ושלחתי למנהלת חשבונות שלו את הטופס מחלה היא חזרה אליי ואמרה שהוא לא מוכן לשלם לי את החופש מחלה רק את הימים שעבדתי אצלו.

1) לא מוכן לשלם לי את החופש מחלה
2) לא העביר לי מידי חודש ב-10 לחודש את המשכורת תמיד היה מתעקב עד 23 לחודש או יותר
3) לא משלם לי את החגים שלו (הוא ערבי) מוציא אותי לחופש בחגים שלו על חשבוני ולא משלם לי.

דיברתי איתו כמה וכמה פעמים הוא היה אומר החודש הזה לא יכול לשלם ונדחה לחודש הבא . בתקופה שהייתי אצלו חיפשתי עבודה כדיי לעזוב אבל אם המצב של היום לא הצלחתי . אני לא יודעת מה הם הזכויות שלי אני מבקשת בכל לשון של בקשה תעזרו לי לקבל את מה שמגיע לי תודה מראש סילביה
עורך דין רונן ...
20/06/2013 16:42
יכול להיות שאת השניה שפונה אלינו מחברת נמר המדבר בחודש האחרון ?
מדובר בפגיעה בזכויות עובד ובהלנת שכר מובהקת
עומדת לך עילת תביעה צויינת
מיכל שגיא
20/06/2013 16:27
פוטרתי ממקום עבודתי לאחר 15 חודשי עבודה לא נעשה לי שימוע כלל, ביום שבסו הודיעו לי על פיטוריי הציעו לי להישאר חודש נוסף כמובן שסירבתי לאחר שהרגשתי והבנתי שאיני רצויה במקום עבודתי יותר ועזבתי בו ביום.

הייתי עובדת מסורה ואחראית וביצעתיאת תפקידי היטב אך פוטרתי ללא סינטימנטים והתחשבות במצבי האישי אני אשה גרושה מפרנסת יחידה של 3 ילדיי המנהל שלי ידע זאת אך פעל בניגוד מוחלט לכל רגש אנושי וערכי ולא זאת בלבד אלא שהודעת הפיטורים ניתנה לי בעל פה על ידי מנהלת המשרד כאשר עפ"י חוק המנהל אמור לאמר לי זאת ואף לנמק את סיבת פיטורי הוא לא נימק אלא פשוט ישב בכסאו ולא ידע מה לאמר לא הבנתי על מה אני מפוטרת, בו ביום עזבתי את עבודתי בעל כורחי ויודעת שאני מתחילה מחדש את כל מסע חיפוש העבודה המתיש, מה עליי לעשות ומה הסיכוי שלי מולו אשמח לעזרתכם תודה, מיכל
עורך דין רונן ...
20/06/2013 16:39
קודם תתחילי לחפש עבודה אח"כ תתקשרי ונתבע אותו
שימוע תקין הוא חלק מחובות המעביד כלפי עובד
יפה לוי
20/06/2013 16:22
פוטרתי אתמול לאחר 16 שנים בהודעה בעל פה בנוכחות עובדת אחרת שהיתה עדה לפיטורים ולשיחה עם המעסיק. האם אני חייבת לתת חודש עבודה? ומה אם אני לא רוצה להגיע למקום העבודה יותר? אציין כי הפיטורים נעשו בצורה כל כך לו מכובדת ומבלי לשמוע אותי ולתת לי זכות דיבור בכלל. אשמח להסבירם על הזכויות שלי מעכשיו.
עורך דין רונן ...
20/06/2013 16:37
חמור מאוד
טוב שפנית אלינו
יש לך עילת תביעה מצויינת.
צרי עימי קשר
אורי
20/06/2013 10:47
ימי מחלה: אישתי הייתה מורה בבית ספר (עובדת משרד החינוך) ופוטרה עקב סגירת מגמה בבית הספר בו לימדה. בד בבד חלתה אישתי בסרטן מיתרי הקול. היא קבלה נכות 100% ממבטחים. ברצותה לקבל את גמלת הנכות התברר כי כיוון שלא סיימה את ימי המחלה אין היא זכאית לכך. פנינו למנהלת בית הספר והיא טוענת כי לא מגיעים לאשתי ימי מחלה כי היא קבלה פיצויים מוגדלים. מה החוק בנמוגע לימי מחלה אלה? תודה, אורי
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 13:58
כל עוד אשתך עבדה במשרד החינוך וקיבלה אישורי מחלה, היה על משרד החינוך לשלם דמי מחלה. לאחר פיטוריה היה עליהם לשלם לה פיצויים- אם הפיצויים המוגדלים כללו גם פדיון ימי מחלה בתשלום (וכך לעיתים הנוהג), עליך להבהיר זאת לקופת מבטחים על מנת לקבל את גמלת הנכות.
גילי
20/06/2013 10:49
שלום רב, אני עובד שירות לקוחות טלפוני שמקבל שיחות נכנסות ואוסרים עלינו להשתמש במכשיר סלולרי פרטי אישי שלנו במהלך העבודה גם כשזה נעשה בזמן שאנחנו לא מקבלים שיחות אפילו לא לשליחת סמסים, האם זה חוקי לאסור על עובד שימוש בטלפון אישי גם לא לשיחות כאשר זה לא מפריע למהלך העבודה? תודה גילי
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 13:54
אין חוק ספציפי לגביי עניין זה. ככלל המעסיק הוא שקובע את נוהלי העבודה וכל עוד הם בגדר הסבירות על העובדים לציית להם או למצוא עבודה אחר ככל והתנאים לא מקובלים עליהם. בכל מקרה באפשרותך לעשות שימוש בנייד בזמן הההפסקה.
דבורה
20/06/2013 10:52
שלום שמי גילה ואני עובדת ברשת הריבוע הכחול 21 שנה בתפקיד קופאית ראשית לפני חודש וחצי נגשה אליי מנהלת האזור ובקשה ממני לעזור לה באחד מסניפי הרשת בתפקיד פקידות למשך חודשיים זהו תפקיד שאני לא עושה אבל יודעת לעשות כמובן שהסכמתי לעזור לרשת למשך חודשיים.

לאחר המעבר לסניף המדובר התברר לי שהמהלך שנעשה הוא תחבולה של מנהלת האזור שידעה שהיא יורדת בתפקיד והולכת להיות מנהלת סניף שהיא רק רצתה לסדר את המרחב למנהלת האזור החדשה כרגע אני נמצאת בסניף שאנני מעונית להיות בו בתפקיד שאאני רוצה לעסוק בו מנהלת האזור החדשה עם כל הרצון הטוב שלה טוענת שהיא צריכה ללמוד את השטח היא תנסה להכשיר עובדים לתפקיד הנל אך זה יכול לקחת חודשים רבים כרגע אין לה תחליף בשבילי.

מאחר וכך אין לי ברירה אלא להתפטר מכיוון שאיני מעונינת לעבוד בתפקיד הזה הרצון שלי הטוב היה רק לעזור לחודשיים ועכשיו התפקיד הזה נכפה עלי כרגע נותר לי רק להתפטר מהעבודה אם אני רוצה להחלץ מהמצב אך עם זאת אינני רוצה להפסיד את הפיצויים שלי לאחר 21 שנה שאלתי האם ההתפטרות שלי תחשב כפיטורין. אני אודה לכם מאוד על מתן יעוץ משפטי ראשוני ותגידו לי האם לדעתכם אני צריכה עורך דין כבר עכשיו.
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 13:50
התנדבות לבצע עבודה נוספת למשך חודשיים בלבד אינה מצביעה על הסכמה בהתנהגות מצדך לביצוע תפקיד נוסף ובסניף שונה. גם לאור הוותק הרב שלך במקום העבודה ניכר כי אין סיבה שלא תזכי בפיצויי פיטורים בנסיבות אלו. מומלץ לפנות לעו"ד בהקדם לשם הדרכתך בסיום ההעסקה.
איריס
20/06/2013 11:02
לפני מספר שנים קיבלתי הגדרת תפקיד שבהגדרה זו יש הטבת שכר (מאז עברתי לתפקיד אחר ברשות) אך לא קיבלתי את תנאי השכר של הגדרת התפקיד שקיבלתי, מאחר ובמכתב ציינה הרשות כי אקבל הגדרת תפקיד ללא שינוי בתנאי שכר.

שאלתי: האם זה חוקי ? האם עליי להגיש תביעה לרשות ואזכה לקבל את תנאי השכר, שכן הופלתי לרעה. אשמח לקבל תשובות. תודה רבה איריס כהן
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 13:47
לא ברור משאלתך מהי הטבת השכר לתפקיד ומכוח מה היא מגיעה. אם חתמת על מסמך כי בתפקידך החדש תנאי השכר יוותרו זהים עלול להיות קושי לדרוש הטבה בדיעבד.
יעקב
20/06/2013 11:11
במהלך הודעה על כוונת סיום העסקה (לא שימוע), חשתי ברע והלכתי הביתה. רופאת משפחה נתנה לי 3 ימים של מחלה. במהלכם שוב חשתי ברע והופנתי לבית החולים עקב לחצים בחזה ולחץ דם גבוה. אושפזתי למעקב ובבדיקת אקו במאמץ היו ערכים בלתי תקינים הופנתי לבדיקה חוזרת ואני עדיין בבירור אצל קרדיולוג.

האם אני יכול להגיש תביעה לנכות מעבודה לביטוח הלאומי? האם האירוע וממצאיו יוכרו כתאונת עבודה ואני זכאי לגימלה? האם המעסיק יכול לפטר אותי? מבלי קשר אני נכה צהל ונפגעי עבודה עם 92% בן 54
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 13:45
ספק רב אם המקרה יוכר כתאונת עבודה או מחלת מקצוע. בכל מקרה לא ניתן לפטר אותך במהלך ימי מחלה.
אלה בר
19/06/2013 13:50
שלום, אני עבדתי במשך חצי שנה בתחנת דלק פז בתור מוכרנית ביילו ובמשך כל הזמן שעבדתי שם גיליתי חוסרים במשכורות. ניסיתי להתעמת עם הבוס אך זה שלח אותי מעל פניו ואמר שאני טועה ושככה הוא עובד כבר 7 שנים. אבל אני חקרתי גיליתי שהוא מחסיר ממני הרבה כספים שעבדתי בעבורם ושהוא מבצע עוד פעולות שלא כחוק.

הייתי רוצה לדעת מה אני עושה כדי לקבל את הזכויות שלי ואת הכספים שמגיעים לי בחוק. אם לפנות לעורך דין או לא.
יש לזכור שעבדתי בשכר מינימום.

תודה רבה מראש!

אלה בר
אלמירה חן
19/06/2013 13:54
אלה שלום רב,

את חייבת להגיש תביעה בהקדם כי רוב רכיבים לא תוכלי לתבוע מעל 7 שנים.

בהצלחה רבה
אלה בר
20/06/2013 13:26
תודה רבה!!

אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה..
יש באפשרותך להמליץ לי על דרך התביעה הטובה ביותר?
אנסטסיה ל
20/06/2013 11:04
שלום רב, אני פונה אליכם בנוגע להרעת תנאים אני עובדת בענף שמירה הסכם שנחצם ביני לבין המעביד שלי כי אני אעבוד משרה מלאה למרות שנאי סטודנטית. כמיתב ידיעתי מכסת שעות עבודה במשרה מלאה עומד על 180 שעות בחודש.

נכון לעכשיו המעסיק שלי מקצץ לי שעות מידי חודש מהשיחה לי איתם נאמר כי בקרוב לא אעבוד יותר מ-120 שעות בחודש כלומר 60 שעות הולכות לאיבוד. האם זה חוקי ומה עלי לעשות. בנוסף אני משתכרת 23.96 ש"ח לשעה אך פיצויים והפנסיה מחושבים לי לפי שכר מינימום האם זה חוקי? אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 12:10
הפחתת היקף משרה מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ומצדיקה התפטרות כדין מפוטר תוך זכאות לפיצויים. אם מדובר בתעריף קבוע שאינו מותנה בדבר אזי יש לגזור ממנו את הזכויות.
שירי ברקאי
20/06/2013 11:46
הייתי אמורה לקבל רטרואקטיבית את תשלומי הפנסיה שלי מהמעסיק , ולא קיבלתי אותם. פניתי עשרות פעמים למנהל תיק לקוח שלי שהוא מנהל את תיקי כל העובדים בחברה ההיא ואין ישועה. אני עזבתי את העבודה לפני כמה חודשים ומאז לא קיבלתי את הכספים שמגיעים לי. אני כבר לא יודעת מה אני אמורה לעשות, מדובר על חצי שנה לפחות של תשלום רטרואקטיבי.
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 12:08
אם מיצית את פניותיך למעסיק, אין ברירה אלא להגיש תביעה למיצוי זכויותייך.
דוד
19/06/2013 14:42
היי,
אני שכיר עד היום היה לי רכב מהעבודה מליסינג עסקי, אני הייתי מקבל משכורת חודשית ומשלם שווי מס רכב והחברה היו
משלמים על הליסינג.
כרגע החזרתי את הרכב ואני נוסע בתחבורה ציבורית...במקום הכב הוסיפו לי למשכורת 3500 ש"ח שזה שווי הרכב. אבל לא מביאים לי החזר הוצאות על תחבורה ציבורית, האם אני זכאי להחזר הוצאות או שה 3500 על הרכב זה בא במקום?
תודה
אלמירה חן
19/06/2013 16:30
דוד שלום
רכב ז היה חלק מתנאי שכר שלך
עכשיו אתה צריך לקבל תשלום השכרת רכב + נסיעות
(כי פעם קיבלת גם דלק)
בהצלחה
דוד
20/06/2013 12:06
הם טוענים שאני אמור לקבל או רכב או כסף על הרכב שזה אחזקת רכב או נסיעות...
מה אפשר לעשות במצב הזה?
תודה
בוזי
20/06/2013 10:45
אני מלצר במסעדה ויש כמה מנהגים אשר נראים לי כהפרת זכויותיי כעובד.

1. כאשר אני מגיע לעבודה במידה ואין לחץ במסעדה האחמ"ש יכול לעכב את כניסתי בשעון העבודה עד שעה. כך שיוצא שאני מגיע לעבודה ב12:00 אבל מבחינת השעון רושמים לי כניסה רק בשעה13:00

2. מקום העבודה לא מספק ארוחות ובמידה ואני רוצה לאכול אני רשאי לקנות ארוחה במחיר מוזל. בתלוש המשכורת אין תוספת שכר על ארוחות.

מחכה לשמוע מכם, תודה, בועז
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 12:01
1. אי תשלום על שעה בה היית זמין אינו תקין.
2. אין למעסיק חובה לספק ארוחות.
אסף
20/06/2013 10:44
שלום עבדתי בפיצרייה באילת במשך שנה העסק ניסגר עקב קשיים כלכלים ונשלחנו לביתנו ללא מכתבי פיטורין. המעסיק דמות מוכרת בעירנו לא ענה לטלפון האישי שלו מאז הסגירה לכל העובדים. מידיי פעם איתרנו אותו והוא טען שהוא בהליכי פשיטת רגל וככה הוא משך את הזמן באותו תירוץ חוזר.

מאז הסגירה עברו שנתיים אני קיבלתי מהמעסיק חצי מהסכום של שני משכורות במזומן ומאז הוא ממשיך לטעון שהוא בהליך פשיטת רגל והוא לא יכול לשלם את ההפרש שנישאר שעומד על סכום של 3400 ש"ח בלי ימי מחלה ופנסיה שלא שולמה.

שאלתי היא אם ניתן לעשות משהו אחרי שנתיים שהוא משך אותנו ככה ואיך לברר אם היו באמת הליכי פשיטת רגל תודה מראש אסף
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 11:59
ניתן לברר לפי תעודת זהות ברשימת פושטי הרגל המפורסמת באתר האפוטרופוס הכללי.
יסמין
20/06/2013 10:42
שלום רב, קוראים לי יסמין ואני עובדת במוקד העירוני של עיריית אשדוד אנחנו מועסקים דרך חברת כח אדם הנקראת רם קארם , המשכורת שלי הייתה אמורה להכנס ב-10 לחודש 80% קיבלו את שכרם מהחברת כח אדם אך לטענתם 20% לא קיבלו, כשהתקשרתי לבדוק למה משכורת לא נכנסה לא ביום חמישי כמו לשאר מכריי לטענתם יש בעיה במערכת וכל יום נאמר לי "אמור להכנס מחר" בנסיון להתחמק היום כבר 20 לחודש מכוון שאני סטודנטית משכורת זו מאוד חשובה לי ההוראת קבע והאשראי כבר בבעיה בבנק כשהתקשרתי לכח אדם של עיריית אשדוד נאמר לי: "שישנה בעיה כי הקבלן לא מעביר להם כספים" מה שעלול לעקב את המשכורת הרבה יותר, שאלתי היא: האם ניתן לבצע תביעה נגדם? או שעליי להמתין ?
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 11:58
אם אין ברירה יש להגיש תביעה גם נגד העיריה וגם כנגד הקבלן.
עמוס
20/06/2013 09:53
אני והבן שלי לוקחים בקיץ בערך 12 נערים בחופשה לעבודה בחופי הים. כמובן שאנחנו משלמים להם לפי תלוש משכורת וביטוח לאומי והכל. רציתי לדעת האם זה חוקי לשלם להם פחות מאשר שכר מינימום בגלל 3 סיבות:

- הנערים לא עובדים הרבה שעות ביום - הכי הרבה 4 שעות
- הנערים מקבלים השלמת שכר לפי מכירות של מוצרים בעבודה
- הנערים מסכימים בחוזה כתוב לקבל שכר בסיס שהוא פחות משכר מינימום

רציתי להתייעץ אתכם בשביל למנוע אפשרות להסתבך בהמשך עם תביעות בענייני עבודה. מה החוק קובע?
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 10:37
אם אתה לא רוצה להסתבך רצוי שתלמד את חוק עבודת נוער.

לגביי השכר ראה בתקנות שכר מינימום (נוער עובד וחניכים), התשמ"ח-1987.
לילי
20/06/2013 08:54
האם חייבים לשלם על כל שעות העבודה כגון הרמת כוסית, שעות הדרכה והתלמדות? אני עובדת כמטפלת לפי שעות- לא ניתן לי חוזה( חוזה קיבוצי) ואיני מקבלת תשלום על שעות אלו וגם לא הפסקות. לטענתם זה כי אני עובדת לפי שעות
מה עלי לעשות??
תודה
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:47
עובד זכאי לשכר על כל שעות עבודתו לרבות התלמדות והדרכה. ההפסקות הן על חשבונו של העובד- הנך מוזמנת לעיין במאמר באתר בנושא הפסקות.
אלי
19/06/2013 17:24
שלום,אני עובד בארגון שדורש ממני כוננות קבועה חודשית (לילות,שבתות חגים וכו-24/7), הארגון משלם באופן גלובלי על שעות אלו-בין אם נקראתי ובין אם לא. התשלום החודשי הוא על- 40 שעות- 26 שח לשעה.

הכוננות דורשת נסיעה ומענה לטלפונים.יש לציין שרוב הטלפונים הם לאחר שעות העבודה עד ללילה ונסיעות בד"כ בימי שישי ושבת.האם זהו הסכם חוקי?
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 17:28
אין בעיה בתשלום גלובלי כל עוד הוא מכסה את שעות עבודתך בפועל.
אלי
19/06/2013 18:23
אפילו שחלק משעות הכוננות בפועל הן בשבתות/לילות/חגים?
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 20:04
על עבודה בשבתות וחגים זכאים לגמול נוסף של 50% לתעריף השעתי. כדי לדעת אם אתה זכאי לתשלום גלובלי גבוה יותר צריך לדעת כמה שעות בפועל אתה בכוננות ובאיזה סוג משמרות.
אלי
19/06/2013 23:51
לא כל כך הבנתי.
אני מקבל שכר גלובלי בסיסי של 5500שח על יום עבודה רגיל 8-17.
בנוסף לזה אני מקבל 40 שעות נוספות באופן קבוע למשכורת(40*26שח שעה).
בפועל, לא תמיד יש לי כוננות או הקפצה של כזו כמות של שעות, ז"א יכול להיות שבמשך חודש אחד יהיו לי 10 וחודש לאחר מכן 40.
ההקפצות האלו יכולות לקרות בכל רגע נתון ביום-תמיד לאחר שעות העבודה הרגילות, ובכל יום בשבוע, כולל חג.
האם על ימים אלו אני אמור לקבל תוספת נוספת מעבר לתשלום הקבוע של 40השעות?
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:45
מדברייך ניכר כי יש יותר מקרים של פחות מ- 40 שעות מאשר יותר, ולכן נראה כי מדובר בהסדר המיטיב עמך ולא מגיע לך תשלום נוסף.
מימי
19/06/2013 23:33
שלום רב.
אני עובדת שעתית ובתלוש נצבר לי וותק של כ-5 שנים. כל שנה אני עובדת בין 10 -11 חודשים על פי חוזה מוסכם בו כתוב תחילת עבודה וסיום עבודה. בשנה זו חתמתי על החוזה ולא היה כתוב תאריך סיום עבודה וקיבלתי הודעת התפטרות במייל יומיים לאחר מועד ההתפטרות.

הודיעו לי שהחוזה נגמר 30/05/13 ואת ההודעה קיבלתי ב2/06/13. דיברתי עם הממונים והם אמרו לי כי בחוזה כתוב שכל צד יכול להפסיק את עבודתו / העסקתו ע"פ חוק. לידעתי על פי חוק פרושו לפי הוותק שלי 30 יום קודם.

כמו כן אני בהריון (הייתי בשבוע שביעי ולא הודעתי להם ע"כ)
מהם זכויותי בנידון? אשמח אם תענו לי תשובה בהקדם האפשרי. מה עלי לעשות.

תודה רבה ולילה טוב!
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:43
מגיעה לך הודעה מוקדמת של 30 יום.

אם גילית על ההריון רק אחרי הפיטורים אז אין לזה משמעות מאחר ואין קשר בין הפיטורים להריון. אם ידעת בזמן הפיטורים כי את בהריון, היה עלייך להודיע למעסיק מיד וכך זה היה צריך להגיש בקשה למשרד התמ"ת שיתיר את פיטורייך.
שרה
19/06/2013 10:38
אני אמורה לקבל פיצויים מעבודה פרטית שעבדתי 3 שנים והבוס רוצה לשלם לי בכמה תשלומים האם מותר לו לעשות דבר כזה ?
אלמירה חן
19/06/2013 16:33
שרה שלום
ממש לא
מעסיק חייב לשלם לך פיצויים תוך 14 יום
בהצלחה
שרה
20/06/2013 02:21
ואם הוא לא רוצה לשלם פיצויים בפעם אחת מה אעשה?
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:32
ניתן להגיש תביעה לפיצויי הלנה שזה 20% מגובה הפיצויים לכל חודש איחור. מומלץ כי תקליטי את מקום העבודה כי אין להם שום סיבה מוצדקת לעיכוב הפיצויים.
yossi
20/06/2013 02:40
הנני רוצה לדעת בבקשה אם עבדתי במשך כ7 חודשים במקום עבודה כמה מגיעים לי ימי מחלה וכמה ימי חופש אני אשמח אם תגידו לי .
במה זה תלוי ?
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:20
1.5 ימי מחלה לחודש, 1 ימי חופשה לחודש (לעבד 5 ימים בשבוע- 0.83 ימים בחודש)- וגם זה בכפוף להיקף משרה מלא של 186 שעות לחודש. כככל שעבדת פחות שעות תצברי את הזכויות באופן יחסי להיקף עבודתך.
עופר
20/06/2013 00:00
אני מנהל מו"מ למכירת עסק. עובדת אצלי בחורה הנמצאת כרגע בחופשת לידה. עד למועד יציאתה לחופשת לידה עבדה 9 חודשים.

1. האם עליי להגיש בקשה להיתר של התמ"ת?
2. האם עליי לשלוח לה מכתב זימון לשימוע או שמספיק לזמן אותה בשיחת טלפון ?
3. האם עליי לתעד את שיחת השימוע? ובאיזו דרך?
4. האם יתכן כי למרות סגירת העסק והפסקת פעילותי, תתבע אותי העובדת בגין פיטורין שלא כדין?
5. אודה לך על המלצותיך לשם פתרון הוגן וצודק כלפי שני הצדדים - עובד / מעסיק.
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:18
לא ניתן לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה, אלא רק 60 יום לאחר מכן (+ הודעה מוקדמת של 30 יום).
לא ברור מדוע אתה רוצה לפטר אותה אם בכל מקרה אתה מוכר את העסק. אם העסק היה נסגר היה נימוק בבקשה למשרד התמ"ת. כל עוד העסק עדיין עובד אסור לפטר אותה בתקופה זו.
בכל מקרה, מומלץ לתעד בכתב גם הזימון לשימוע וגם לערוך פרוטוקול של שיחת השימוע.
אלינה
19/06/2013 23:26
ברצוני לשאול לגבי הכרה בתואר. עבדתי בעבר בבט"פ ופוטרתי, קיבלתי את כל הפיצויים, בהמשך אותה הדנה שבתי לבט"פ לתפקיד אחר. במשרתי הקודמת היתה לי הכרה בגמולי השתלמות וכמו כן תוספת תור ודירוג מסויים. עתה נאמר לי שמשום שלקחתי את הפיצויים אינני זכאית להכרה בתנאים האלו. נשמע לי תמוה מכיוון שזה אותו משרד ממשלתי. אשמח למענה והסבר של עורך דין בנושא.
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:14
לפי החוק אם עברו יותר מ- 6 חודשים, נותקו יחסי עובד מעביד ותקופת העבודה השנייה היא תקופה חדשה לכל דבר ועניין.
גלית
19/06/2013 23:28
עבדתי כ-7 שנים בחברה סלולארית, במהלך השנים זכיתי מספר פעמים כעובדת מצטיינת בתחומי וכן קודמתי לתפקיד אחראית משמרת וניהול צוות בהמשך.

בעקבות מעבר מקום מגוריי עברתי לתפקיד זהה קרוב למקום מגוריי. חשוב לציין כי ניהלתי צוות קטן מאשר זה שניהלתי בעבר וכי כל אותה התקופה לא היה ברור מדוע מחזיקים בי היות וניתן היה לפצל את עובדיי בצוותים האחרים שהיו קיימים במוקד (לצורך העניין ניהלתי 24 עובדים במוקד הקודם, בעוד במוקד החדש ניהלתי 11-14 עובדים).

כמו כן הסיבה לפיטוריי היה שימוש בשפה שאינה הולמת.
יש לציין כי כל אותה התקופה בה עאבדתי מעולם לא היו הערות בנוגע לשפה שלי, עמיתי מנהלים בצורה שאינה שונה מהניהול שלי, נראה לי קצת תמוה שאיפשרו לי קידומים, תיפקדתי מעט כמדריכה בקורסים לנציגים אשר מיועדים לתפקד כנציגי שירות וכן ציינו אותי לשבח.

מעט לפני המעבר בוצעה שיחת אזהרה מול מנהלת האגף, וכשהוחלט לפטר אותי בוצעה שיחת שימוע ללא כל זימון.
כמו כן חודשיים לפני הפיטורים ידעתי כי זמני ספור היות וביקשתי העלאה שמעולם לא קיבלתי עליה מענה או תשובה הולמת באם תינתן לי או לא.

דבר נוסף, הוצע לי תפקיד משתלם באותה חברה באותו הליך של פיטורים, כאשר כל אותה העת המחלקה האחרת מודעת להליך הפיטורים שמתנהל נגדי, מיותר לציין שסירבתי לתפקיד היות ולא רציתי לעבוד בה יותר.

נגנבה לאוזניי שמועה כי אם עמית שלי שניהל צוות במקביל אלי לא היה מתפטר כחודש אחרי הפיטורים שלי, לא היו מפטרים אותי. פיטרו אותי כי לא היה בי צורך, קיצוצים, שוק הסלולאר ספג מכה קשה, היות ונכנס וועד עובדים לאחרונה לא מאפשרים לפטר מסיבת קיצוצים עד לחתימה על הסכם קיבוצי. לדעתי שימוש בשפה לא הולמת היה רק תירוץ.

אודה באם תענו לי האם יש לי סיבה לתבוע את החברה שנתתי למענה שעות רבות ללא תשלום, ביצעתי דברים רבים מעבר לדרישות התפקיד עבור העובדים שלי ובתמורה פוטרתי.
עורך דין ארז כהן
20/06/2013 09:13
המקרה מצריך ייעוץ פרטני: יש לבחון מה נאמר בשיחת אזהרה, מדוע לא קיבלת זימון לשימוע והאם יש לך מסמך מהוועד האוסר על פיטורים מסיבה של קיצוצים. יש מקום לשקול הגשת תביעה לפיטורים שלא כדין.
אייל
11/06/2013 11:19
שלום שמי אייל ועבדתי בחברת הסעות אדם אקספרס בירושלים, תחילת עבודה ב15.8 חשוב לי לציין שחב' זו מספקת שירותי הסעה לאנשים / ילדים עם מוגבלויות ויש צורך בכוח פיזי. בזמנים שיש חופשות מהלימודים יש ירידה בעבודה ולכן חלק מהנהגים נאלצים לשבת בבית.

בחודש שעבר ביקשתי חופשה 5 ימים מהמעסיק, התבקשתי למלאות טופס בקשה לחופשה, אכן עשיתי זאת כשבועיים לפני התאריך המתבקש.

יום לפני צאתי לחופשה הגעתי עם רכב ההסעות שברשותי ושאלתי את המעסיק למי להעביר תמפתחות של הרכב בזמן חופשתי. המעסיק ענה אתה לא יוצא אני לא אישרתי לך, ואני השבתי אבל ביקשת שהמלא טופס ומאחר שהזמנו חופשה אני יוצא, אז המעסיק קרא לי לבוא ונתן לי מעטפה ביד ובו מכתב פיטורן מתאריך יום קודם לכן,שאני מפוטר אחל מתאריך 2/6 .

יצאתי לחופשה ולאחר חזרתי ב10/6 קיבלתי משכורת של 1700 ₪ עם סעיף שאומר תמורת חופשה -1600ש"ח
נגרם לי נזק בחשבון מאחר ויש הורדות והתחייבויות. עבדתי אצלו כ-10 חודש האם התלוש תקין? האם מותר לו לעשות את זה? למי צריך לפנות?
עורך דין רונן ...
19/06/2013 22:40
מדובר בהתנהלות לא חוקית של המעביד וקמה לך עילת תביעה ממשית נגדו
אלמירה חן
11/06/2013 12:50
אייל שלום
תגיש תביעה נגדו
מעסיק חייב לעשות שימוע לפני פיטורים
גם יש סיכוי שפיטר אותך כאתה מתקרב לשנת עבודה ותקבל זיכוי הבראה ופיצויים
תגיש תביעה
בהצלחה
אייל
11/06/2013 14:23
במכתב פיטורין הוא רשם בהמשך לשימועים התראות ושיחות הבהרה שנערכו לך הרני להודיעך על סיום עבודתך בחברה...
דבר שלא נעשה כלל, הוא מפטר לפני שנה מלאה כי ביוני מסתיימים הלימודים ואין הסעות.
מה אני עושה בקשר למשפט השיקרי שהוא הוסיף?
הוא לא עשה לי שום שימוע , המכתב הוגש לי בהפתעה מוחלטת לגמרי.
אלמירה חן
11/06/2013 14:34
אייל שלום
בשימוע חייבים לרשום פרוטוקול
אם אין לו אז מילה שלך יותר אמינה
בהצלחה
טופז
19/06/2013 21:07
שלום ותודה על המענה,אני עובדת ביום 9 שעות ולוקחת לפעמים שעות נוספות ימי העבודה הם מראשון עד חמישי ,המעסיק משלם לי גלובלי.
לפעמים המעסיק מבקש שנבוא בימי שישי,רציתי לדעת כמה אחוזים זה בשישי.
שעתיים ראשונות 125% והשאר 150%?

וה150% מחשבים לפי השכר המקורי או לפי השכר שאחרי ה125%?

תודה רבה
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 21:56
1. החישוב שלך נכון.
2. לפי השכר המקורי.
ליאב
19/06/2013 19:33
הי אני עובד בחברה של קוסמטיקה כבר חודשים לא קיבלתי שכר לאחר שהמעסיק אמר שהוא בבעיות בבנק והוא יביא לי מזומן בינתים כלום מה עושים יש לי חובות לשלם...
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 20:10
אם נראה לך שאין כוונה לשלם שכר תמצא מקום עבודה חדש שכן משלם ותגיש תביעה נגד המעסיק הקודם לתשלום שכרך.
המשך
19/06/2013 21:15
דיברתי איתו עכשיו בטלפון הוא אומר לי שהוא בתהליך של פשית רגל והוא מתכון לפטר את כולם אז אמרתי לו מה קורה עם הכסף שלנו אמר לי בינתיים איימתי בתביעה הוא אמר לי שהוא בהליך פשיטת רגל ואין כסף . אני יכולל לתבוע אותו אזרחי או שאני יכול להשתמש בשירותים שלכם לתבוע אותו על כל העוגמתנפש והטרור שאני עובר
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 21:55
התביעה היא לבית הדין לעבודה. באפשרותך לשלוח אלינו פנייה לאתר.
עוזי
19/06/2013 16:55
שלום שמי עוזי כהן אני עובד בחברה מסויימת כ-9 שנים כעובד שכיר. הגיע מנהל חדש כדאי ליעל את העבודה וכולם נירתמו לצעדה הכללית כדאי לשמן את המערכת שתהיה מהמובילה בשוק נכון להיום אני עוסק בכמה תחומים והם נהג משאית כמה חודשים מחסנאי כמה חודשים ומכירות ושיווק בינהם כמה בעיות מפריעות לי והן אני מקבל שכר של 6500 שח נטו ולא מופרש כסף לשום קופת גמל למרות בקשות חוזרות ונישנות. מה עם הגמל אין שום חברת ביטוח שאני משויך אליה - האם זה נכון ככה לינהוג ומותר על פי חוק?

בסיכום שנערך בכניסתי לעבודה היה סיכום שאני עובד בצורה של שכר על בסיס חודשי השאלה אם אני עובד מעל השעות הרשומות בתלוש שאני חייב לתת על פי החוק האם לאחר השעות האלה אני אמור לקבל שעות נוספות כי גם אותם אני לא מקבל.

אתמול ביקש ממני המנכל החדש ללכת לבדיקה במכונת אמת זאת לאחר פעמים אחדות שהוא אומר לי שיש לחברה חוסר באמון איתי. לקחתי את זה בצורה של פגיעה בכבודי שלאחר 9 שנים של עבודה כל הזמן זורקים איזה שהיא עקיצה כאילו אני גונב אותם אני ממש נעלב מעצם המחשבה שאומרים לי שאני גנב. אתמול בערב פשוט הרגשתי לא טוב ולחצים בחזה מהמחשבה חשוב לציין כי אמרתי להם שאין בעיה ואני מוכן לגשת לבדיקה כי יודע מה שאני לא צריך לפחד השאלה האם אני חייב לגשת לבדיקה שכזאת על פי החוק לאחר שאני עובד עם החברה הזאת 9 שנים והאם יש פה הרעת תנאים כי אני כבר לא מעוניין להמשיך לעבוד בחברה הזאת ואני לכוד פה.

רצוי לציין שלוויתי מהמנכל דאז סכום כסף על סך 80000 שח שאמורים להוריד אותם מחשבון הפיצויים והגמל. מחכה לתשובה בתודה עוזי כהן
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 17:49
מגיעה לך כמובן קופת פנסיה וגם שעות נוספות, אלא אם כן אתה מוחרג מתחולת החוק ולשם כך יש לבחון את נסיבות המקרה. המעסיק לא יכול לחייב אותך לעבור בדיקת פוליגרף כי אז התוצאות עלולות להזיק לך ואף לפגוע בתשלום הפיצויים. באם הנך מעוניין לסיים את עבודתך ולמצות זכויותייך יש לפנות לייעוץ פרטני.
סיוון א
19/06/2013 17:37
שלום, שמי סיוון ולאחרונה פוטרתי ממשרה בתאגיד המים מי שבע, הובא לידיעתי היום שחישוב פיצויי הפיטורים שלי התבצע בצורה כזאת: ממוצע שנתי (12 חודשים אחרונים) כאשר שכר הבסיס שלי עומד על 4500 ש"ח לטענתם הממוצע על פיו חושבו הפיצויים הינו 4100 ש"ח קרי, בסיס בניכוי העדרויות ללא תוספת של שעות נוספות.

אני יכולה להבין מדוע שעות נוספות אינן מחושבות אך האם ייתכן שממוצע חודשי על פיו יחושבו הפיצויים ירד מתחת לבסיס, זאת אומרת מכיוון שלקראת סוף העבודה נעדרתי יחסית הרבה בגין ימי מחלה ויחסים עכורים עם מנהלי האישי זה ישפיע בצורה כה משמעותית על פיצויי הפיטורין?
עורך דין ארז כהן
19/06/2013 17:44
היעדרויות לא מוצדקות אינן מהוות חלק מהשכר הקובע לפיצויים. אך היעדרויות בתשלום כגון חופשה ומחלה כלולות בשכר הקובע.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ