היי,
אודה לעזרתכם בנושא הנ"ל :
הינני עובד אצל
מעסיק כשנה ו7 חודשים
בתאריך 10.3.2015 הגשתי מכתב
התפטרות שמודיע על הפסקת העבודה שלי בתאריך ה9.4.2015 - 30 יום לפי חוק.
הסיבה לפיתורין : מעבר לישוב חקלאי , המרוחק יותר מ 60 ק"מ ממקום העבודה ( מרחק מדוייק : 137 ק"מ )
בתאריך 30.3.2015 פנה אלי המנהל שלי בבקשה להאריך את המכתב
פיטורין שלי עד לתאריך 27.4.2015 בשל כך שהחברה עוד לא מצאה לי מחליף ראוי שיקח את התפקיד.
האופי של העובדה מתאים לעבודה
מהבית - אז הסכמתי להמשיך לעבוד עם החברה, באותם שעות בדיוק ואפילו יותר – והכל בהתחברות מהבית ב100% תפוקה ואפילו יותר.
בתאריך ה27.4.2015 פניתי למנהל לגבי המשך ההעסקה - והמנהל מסר לי בעל פה שהינני ממשיך את העבודה בחברה – ולא קיבלתי תשובה עד לאיזה תאריך.
בתאריך ה12.5.2015 הגעתי לעבודה לאחר שהחברה מצאה עובד נוסף לצוות ושיש צורך לעשות לו חפיפה, נמסר לי ע"י המנהל שלי שהיום האחרון לעבודה שלי הינו ה14.5.2015, בלי שום
התראה מוקדמת – וללא שום הסכמה בכתב עד לרגע כתיבת שורות אלה.
כששאלתי את מנהלי מה פשר התאריך, ולמה אינני יודע מכך,וחמור מכך – למה אני מקבל התראה יומיים לפני, נאמר לי שאני הסכמתי להאריך את מכתב הפיטורין שלי- מה שכמובן לא נכון, התאריך שהארכתי אליו את מכתב הפיטורין הוא ה 27.4 שכמובן עבר והמשכתי ועבוד כרגיל, ואינני מכיר את התאריך הזה כלל.
בנוסף כששאלתי את מנהלי האם אני מקבל מכתב פיטורין מהחברה, כי המכתב פיטורין שלי הרי כבר לא רלוונטי כי התאריך עבר מזמן, הוסבר לי שלא – ושאני הסכמתי להאריך את המכתב פיטורין שלי.
יש לציין ש :
אין לי שום מסמך שמעיד על כך שאני אכן הסכמתי להארכת המכתב פיטורין שלי עד ה14.5.
החברה מצאה עובד בתאריך 10.5, והחליטה שאני "הסכמתי" על סיום ההעסקה שלי ב 14.5.
אני מקבל התראה בתאריך 12.5 על סיום ההעסקה ב 14.5 – יומיים לפני.
כמה שאלות:
1. האם אני מקבל דמי
פיצויים כרגיל, והאם אני יכול לחתום
אבטלה?
(לפי חוק של מעבר ליישוב חקלאי ומעל ל 60 ק"מ)
2. המעסיק משלם לי
משכורת נטו של 7500 ש"ח
שממחולקת ל :
שכר יסוד – 6400
ש.נוספות גלובלי – 1100
למרות שסוכם מההתחלה על
שכר נטו של 7500 –
המעסיק מחלק את המשכורת בצורה זו כנראה בשביל להימנע מהפרשות לגופים מסויימים (לצערי – אינני מבין בזה, אבל התלוש משכורת שלי מהיום הראשון עד היום מחולק לפי מה שרשמתי מעלה). ולטענת העובדת כ"א מהיום הראשון, הם עושים זאת לכלל העובדים בחברה.
האם זה פוגע לי בדמי פיצויים?
3. האם זה חוקי להחליט בשבילי שהארכתי את מכתב פיטוריי – ולהודיע לי על כך יומיים לפני?
אשמח למענה מהיר - הינני אבוד עצות ואינני מכיר את מערכת החוקים ודרכי התמודדות איתה.
תודה מראש
יוסי