שלום , אני עובדת במשרד רו"ח מזה כשנה . הודעתי למעסיק על היותי בהריון בשבוע שעבר, הנני בחודש רביעי להריוני. מתחילת עבודתי שם וכמו בכל עבודה היו ירידות ועליות ותמיד השתדלתי ועדיין משתדלת לעשות הכל על הצד הטוב ביותר .
המעסיק מצדו ברגע שישנה בעיה קטנה ולא קריטית , הוא צועק עליי בקולי קולות ובעצבים ופעמים שזה היה גם ליד לקוחות שלו , מה שמאוד בייש אותי . שוחחנו על כך שזה מפריע לי הצעקות שלו ושאם יש לו מה להעיר לי שיעיר אין לי בעיה אני אשמח לתקן את עצמי אבל לא ככה לצעוק עליי , זה משרד קטן וכולם שומעים. הוא צועק כך גם על
עובדים אחרים /אשתו שעובדת אתנו כאשר הוא עצבני. בשיחתנו הוא טוען שהוא כזה ועוברים עליו ימים ואני צריכה להבין ... (מה שלא נכון זה לא באמת שעוברים עליו ימים אלא תמיד ) והוא טוען בנוסף שזוהי הצורה שבה אני עונה לו (ומה שאני עונה לו זו האמת (שלא ידעתי, שהוא היה צריך להגיד לי כדי שאדע , שאני לא בטוחה וכד'...) שגורמת לו להיות ככה עצבני ושהוא לא יוכל המשיך ככה איתי לאורך זמן והעובדה שאני בהריון לא תכבול אותו , למרות שהוא רוצה שאצליח שם.
כעת נוצר ביננו שוב "תקל" שבו נכנסתי לחדרו וביקשתי ממנו בשקט ובעדינות שאם יש לו משהו להגיד לי שיגיד , אין צורך לצעוק עליי מול כל המשרד . הוא שתק ונהיה עצבני כל היום. יש לציין כי בכל מקום עבודה שבו עבדתי יקבלו אותי בחזרה תמיד ושמעולם לא הגעתי למצב כזה עם
מעסיק . המצב הזה מעיק עליי יום יום ומקשה עליי אבל מבחינה כלכלית אני נשארת וסוחבת .
אני מצדי לא רוצה
להתפטר כי אני אתקשה מאוד במציאת עבודה אם בכלל בחודש 4 להריון , מצד שני , רציתי לדעת האם הוא יכול לפטר אותי ואם כן מה יהיו זכיותיי בעקבות כך ? לתשובתכם אודה מאוד.