שלום רב.
אני עובדת במשרה חלקית מאד כמדריכה תעסוקתית בבית אבות.
התחלתי במשרה זאת לפני כשנה וחצי כאשר קיים סיכום בעל פה על
שכר של 35 ₪ עבור כל שעת עבודה. נקבעו שלושה ימים מסוימים בהם אני מגיעה לעבודה למספר שעות לתת את התפוקה הדרושה.
הכל סוכם בע"פ והמעסיק מצידו בד"כ מגלה התחשבות ויושרה.
בממוצע אני מגיעה לשכר חדשי של 1200 ₪ נטו.
אני כבר בתפקיד שנה וחצי והכל כבר מתנהל כשיגרה.
לפני כחודש ביקשתי מהמעסיק
פדיון מלא של כל זכויותיי -
הבראה שמגיעה וגם את החופשה שצברתי מיום שהתחלתי לעבוד;
המעסיק הגיב בחיוב ולא גילה התנגדות קריטית.
אך כשקיבלתי את התלוש ישר קלטתי שכנראה נפלה טעות בחישובי הפדיון.
עבור
חופשה המעסיק זיכה אותי ב2.25 ימים בהכפלת תעריף של 105 ₪ ובסה"כ סך חופשה שולם - 236 ₪.
אני מבינה שהחופשה תשלם באופן יחסי. אבל נראה שהרו"ח החליט לשלם לי גם ימים יחסיים וגם שעות יחסיות אם את מבינה למה אני מתכוונת.
הרי מגיעים 14 ימי חופשה בשנה, אז נכון אני עובדת פחות מ-200 יום בשנה.
בתלוש שלי תחת ימי עבודה מופיע בממוצע 11-12 ימי עבודה בחודש ובערך 33 שעות עבודה בסה"כ.
אני יודעת שהמינימום הנהוג לשלם הוא 4% עבור חופשה, אבל לפי חישוב זה ברור שקופחתי... השכר נטו שצברתי עד היום הוא בסביבות 18,000-20,000 ₪
4% זה אומר בערך 800 ₪ זכות עבור ניצול חופשה.
אני לא מבינה את החישוב שהוא עשה.
האם יש מקום להסיק שהוא צודק?
אולי אילו הייתה כוונתו בזכאות ל-2.25 ימי חופשה בחישוב של ימים מלאים, קרי - 8 שעות, אולי אז זה מתקר ל4 אחוז, אבל הרו"ח זיכה אותי ב2.25 ימים שכל אחד מהם = 3 שעות עבודה...
האם זה יתכן? אחרי שנה וחצי של עבודה יזכו אותי ביומיים ורבע שכל אחד מהם מתייחס לשלוש שעות עבודה בסה"כ?
מה עליי לעשות? אני כבר מיואשת.
אני גם מרגישה מושפלת, כיוון שפניתי למעסיק והתלוננתי בפניו שהחישוב נראה לי לא הגיוני והוא מסר לי לאחר בירור בשם הרו"ח שהכל תקין ואין טעויות.
גם פדיון ההבראה אני חושבת שנעשה לי עוול כיוון שפדו לי 5 ימים שזה מגיע עבור שנה אחת, ז"א שאין התייחסות רטרואקטיבית להבראה שלי, כי אם עבדתי שנה וחצי מגיע לי פדיון של 7.5 ימים ולא 5.
בתודה מראש וסליחה על אריכות הדברים.
אודה על התייחסות מוקדמת, אני מסתובבת כבר כמה ימים עם תחושה של מועקה, ולא בגלל הכסף, תחושה של עקרוניות, של אי צדק...