ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
יאנה
28/12/2016 17:49
יאנה 28/12/2016 17:49
אני עובדת במקום שפעיל 24/7.

ברמת העקרון אני חתומה על משרה של 6 ימים בשבוע.
עברתי דירה ממקום העבודה והמנהל שלי טוען שאני מחוייבת להגיע לעבודה גם בימי שישי שבת. הבעיה היא שאין לי תחבורה ציבורית ישירות מהבית, אלא עליי ללכת כ 15 דקות עד למקום שעוברות בו מטרוניות בשישי שבת.
החברה לא מעוניינת לארגן נסיעות ולא מוכנה לשמוע על החזרי מוניות בימים אלו.

שאלתי היא האם המנהל יכול להכריח אותי להגיע לעבודה או לאיים בפיטורים עקב מרחק יחסית לא כזה גדול מהעבודה?

תודה לעונים וחג שמח
עורך דין
29/12/2016 09:05
עורך דין 29/12/2016 09:05
שלום יאנה

עליך לעמוד בתנאי החוזה שלך מול המעסיק ואם עליך לעבוד 6 ימים בשבוע לפי חוזה העבודה שלך, עליך למצוא דרך להגיע למקום העבודה שאחרת תפרי את החוזה והמעסיק אכן יוכל לפטר אותך.

בהצלחה
שונית
28/12/2016 17:50
שונית 28/12/2016 17:50
במקום העבודה הקודם שלי היה נהוג למלא משמרות דרך אתר סידור משמרות, שהיה שולח הודעות סמס תזכורות למילוי בימי שני ושלישי, ללא אפשרות הסרה.
כשעזבתי את מקום העבודה ביקשתי מהם להסיר אותי מרשימת התפוצה. זה לא קרה.
פניתי אל האתר עצמו גם טלפונית, הנציג עימו דיברתי אמר שהוא יסיר.
זה לא קרה.

פניתי אל גורמים באתר במייל וגם בפייסבוק (מייל ופייסבוק לא קיבלתי התייחסות כלל) וביקשתי שיסירו אותי
זה לא קרה.

מזה שלושה חודשים אני ממשיכה לקבל תזכורות מילוי משמרת על מקום בו אני כבר לא מועסקת, ללא אפשרות הסרה.

מהן האופציות שלי?

תודה רבה מראש
עורך דין
29/12/2016 09:03
עורך דין 29/12/2016 09:03
שלום שונית

למיטב הבנתי בתחום הסלולר ניתן לחסום קבלת SMS ממספר טלפון מסויים וכנראה שזה הפתרון המהיר והיעיל ביותר במקרה שלך.

בהצלחה
מרקו
28/12/2016 20:02
מרקו 28/12/2016 20:02
שלום
בחודש נובמבר עבדתי 20 ימים וחברה שילמה רק 19 ימים.
דיברתי עם אחראי הוא אמר שבודקים התקשרתי גם למחלקת
שכר אמרו שבודקים ושזה טעות אנוש.
לא נראה לי שישלמו לי את היום הזה.
מה אני אמור לעשות.
נא לתת לי תשובה.
מודה מראש
מרקו
עורך דין
29/12/2016 09:02
עורך דין 29/12/2016 09:02
שלום מרקו

פנה אל המעסיק בכתב בלבד ובקש לקבל את הפרשי השכר המגיעים לך עקב הטעות. סביר מאד שתקבל את המגיע לך. בהנחה שלא תקבל תמיד תוכל לשקול להגיש תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
יעל
29/12/2016 08:53
יעל 29/12/2016 08:53
אשמח להתייעץ אתכם, אבא שלי עובד כבר הרבה שנים כמנהל חנות סיטונאית. לאחרונה גילו שיש לו פריצת דיסק (בעקבות כאבים מטורפים וחוסר יכולת לדרוך על רגל אחת) מאז הוא כבר כחודש וחצי בחופש מחלה.
לפני כשבוע הבוס שלו החליט שזה מוגזם ומתוך כעס שהוא לא חוזר לעבודה לקח לו את האוטו והטלפון. לא בטוחה שזה מופיע בחוזה שלו אבל היה עם הרכב והטלפון כמה שנים טובות.

האם זה חוקי? מותר לו לקחת טלפון ואוטו למי שנמצא בחופש מחלה?

תודה רבה לעונים/ות
עורך דין
29/12/2016 09:01
עורך דין 29/12/2016 09:01
שלום יעל

מותר למעסיק לקחת את הטלפון והרכב מעובד שנעדר מהעבודה בשל מחלה, כל עוד אין תנאים הפוכים בחוזה העבודה של העובד.

בהצלחה
טלי
28/12/2016 17:46
טלי 28/12/2016 17:46
אני כרגע במנוחה עקב צירים וקיצור צוואר משבוע 30. רופאה של הריון בסיכון אמרה שתמלא לי את הטפסים בתור הבא ושבעיקרון ביטוח לאומי מאשר שמירה במקרה שלי. בשבוע הבא יש לי תור נוסף שבו אדע אם אני עדיין זקוקה למנוחה.

1. מכיוון שה"סכנה" ללידה מוקדמת היא עד שבוע 36, יכול להיות שהיא תיתן לי מנוחה רק עד שבוע זה? או שנהוג לתת עד הלידה?
2. מה קורה עם ההפרשות הפנסיוניות בזמן השמירה? וצבירת ימי חופש?

3. האם ימי המחלה שאקבל חייבים להיות ברצף כולל שישי שבת? (נניח קיבלתי ראשון עד חמישי ושוב ראשון עד חמישי וכן הלאה, זה תופס?)

4. תוך כמה זמן ביטוח לאומי מחזיר תשובה? במידה והתשובה שלילית אני יכולה פשוט לחזור לעבודה ולדווח ימי מחלה כרגיל? ומה אם כבר נסגר חודש ולא קיבלתי משכורת, האם ישלמו לי רטרו על ימי המחלה?

5. במידה ואקבל 30 יום ואז אחזור לעבודה- בכל זאת יתנו לי כסף מביטוח לאומי על הימים האלה של השמירה? או שכבר עדיף לדווח עליהם מחלה.

6. במידה וביטוח לאומי מאשר- תוך כמה זמן אקבל את הכסף ולאיזו תקופה?

תודה מראש
מורן
28/12/2016 17:46
מורן 28/12/2016 17:46
אני אמורה לחזור לעבודתי מחופשת לידה.

במתכונת הקודמת עבדתי 8-17 במשך שנתיים. כיום שעות אלה לא מתאימות לי כאמא, ולאחר שביקשתי לצאת בשעה מוקדמת יותר (15:30) לא נענו לבקשתי בחיוב, ועל כן אאלץ להתפטר מחוסר ברירה.

האם אני זכאית לפיצויים?
עדן
28/12/2016 16:07
עדן 28/12/2016 16:07
שלום,
אני מועסק כ-4.5 שנים במוקד טלפוני של חברת משלוחי מזון.
במשך שלוש השנים הראשונות מוקד ההזמנות ישב בשד' רוטשילד בתל אביב. לפני כשנה וחצי עבר המוקד לפתח תקווה, וכעת הוא עובר לכפר סבא.
האם ישנה עילה לקבלת פיצויי פיטורים על התפטרות עקב מעבר זה? כיצד עליי לנהוג?
יש לציין כי מקום העבודה אינו משלם שעות נוספות (אך אינו מחייב לעבודן)
האם העובדה שאני מגיע לעבודה ברכב פרטי משפיעה על הזכאות לפיצויים? או העובדה שליד מקום העבודה החדש אין חניה?
תודה!
רעות
28/12/2016 15:57
רעות 28/12/2016 15:57
השתחררתי משירות צבאי בחודש מרץ 14 והתחלתי לעבוד מאותו החודש ועד לאוקטובר 14 כולל , בחודש נובמבר 14 לא עבדתי בכלל .
ואז התחלתי לעבוד מצדמבר 14 ועד היום .
בחודש דצמבר 14 פניתי לביטוח לאומי על מנת לשלם עצמאית עבור חודש נובמבר 14 , ונציגת השירות ששוחחתי איתה אמרה לי כי על פי תקנה 11 לתשלום דמי ביטוח לאומי אם לא עבדתי תקופת זמן של פחות מחודשיים אני פתורה מתשלום .
אתמול קיבלתי בדואר מכתב דרישה לתשלום עבור חודש נובמבר 14 , וכשפניתי אליהם קיבלתי תשובה כי נעשה חידוד לתקנה בינואר 16 ומאז התקנה אומרת כי הפתור לתשלום למובטל בפרק זמן של עד חודשיים ינתן רק במקרים של אבל , מחלה , או שביתה , ולכן הדבר לא תקף עליי.
אז שאלתי כמובן לכמה זמן ואם בכלל החידוד תקף רטרו כי איך יתכן שבאים בדרישה לתשלום על סמך חידוד שנעשה השנה עבור "חוב" של לפני שנתיים , נציגת השירות וגם המנהלת שלה לא ידעו לענות לי על זה ולהמשך טיפול אמרו שמעבירים את הפניה שלי למחלקת הגביה לבדיקה האם ניתן לבטל את החוב.
ההרגשה שלי היא שנעשה כאן נסיון ל"שיטת מצליח" .
מיותר לציין את הכעס..
אשמח לקבל תשובה מהימנה מעו"ד שבקיא בתחום האם על פי חוק עליי לשלם או לא.
תודה רבה .
מאי
28/12/2016 13:36
מאי 28/12/2016 13:36
שלום אני עובדת שנה וחודש ולצערי הרב בני נשרף ועבר השתלה ועוד לא קיבל חופשת מחלה כי יש עדיין ביקורת להחליף את התחבושת בינתיים ישבתי עם בני בבית חודש ויש עוד ביקורות שאני צריכה לעבור איתו ואני לא יודעת כמה זמן זה יקח ניצלתי את ימי המחלה שלי ושל הילד והודיעו לי על פיטורים מסיבה תמוהה של אי התאמה ורוצים שאני אגיע לתת חודש בעבודה האם זה קביל כי אין לי אפשרות לתת חודש כי הילד צריך להיות איתי בבית נא תשובתכם תודה האם אני יכולה לתבוע את המעסיק
רונן
28/12/2016 12:57
רונן 28/12/2016 12:57
רשמו לי בחוזה שאני מתחייב לעבוד לפחות שנתיים במקום עבודה זה.
האם זה חוקי?
קרן
28/12/2016 11:45
קרן 28/12/2016 11:45
אני עובדת בחברה פרטית .
בחג סוכות עבודה אצלנו יותר מאומצת ולפעמים משלמים בונוסים .
השנה הייתי שבועיים באותה תקופה בחופש מחלה .
כל החברה קיבלה בונוס עבור תקופה של סוכות ואני לא קיבלתי כלום .
האם זה חוקי ?
או שלא מגיע לי בונוס ?
תודה
דבי
27/12/2016 23:52
דבי 27/12/2016 23:52
אני עובדת בעיתון בשעות: 8-12 בלילה. 6 לילות.
השנה ביקשתי לצאת ללימודים לילה אחד (היינו לעבוד 5 לילות)
ובמקום זה, ביקשתי לעבוד לפנה"צ באותו יום כדי שלא ירדו לי שעות. ובמקביל העובד שעובד לפנה"צ יעבוד במקומי בלילה.

לפנה"צ יש 2 עובדים שעובדים קבוע 5 ימים.
המנהל דיבר איתם וסרבו להחליף איתי. לאחר דין ודברים, בשטח כל שבוע אחד מהם עובד בסופו של דבר במקומי באותו לילה, אך אותו עובד לא מוכן לתת לי לעבוד בצהריים במקומו. בטענה שאין צורך ב-2 עובדים באותו יום. למרות שכל יום עובדים שני עובדים. (יצויין שאחד מהעובדים בצהריים נקרא מנהל הדפוס, שאני עובדת שם).
דיברתי עם המנהל הראשי של העיתון, והוא אומר שהוא לא מצליח עליו? ואין לו לצערו תשובה חיובית בשבילי. אי לכך יורד לי כל שבוע 4 שעות. היינו 16 שעות בחודש, מדובר בסכום משמעותי. ברצוני לדעת בדחיפות בבקשה האם כל הדבר הזה חוקי??? אם לא אני רוצה לקחת עו"ד ולהתחיל לסדר את העניינים. בתודה מראש. דבי
אפי
27/12/2016 21:53
אפי 27/12/2016 21:53
שלום,
ברצוני לשאול האם תשלום קבוע במשכורת עבור כוננויות (בעבור הסכמה למענה טלפוני מחוץ לשעות העבודה במידת הצורך) אשר שולם באופן קבוע במשך שנים נחשב לרכיב קבוע בשכר?
האם במקרה שהמעסיק החליט להעביר את העובד תפקיד (ללא הסכמתו תוך פגיעה בשמירה על המקצוע), לתפקיד שאינו דורש כונן, מאפשר למעסיק לבטל את התשלום עבור הכוננות?
תודה רבה.
מירי
27/12/2016 20:40
מירי 27/12/2016 20:40
שלום רב
אני עובדת בעמותה חינוכית כמורה, ותנאי העסקה מוצמדים למשרד החינוך.
בשלוש השנים האחרונות עשיתי השתלמויות שהקנו לי 2 גמולים , אך לא קיבלתי אישורים על השתלמויות אלו.
רק לאחרונה אחרי התכתבויות אין סופיות קיבלתי אישר עליהם ממשרד החינוך והגשתי למדור שכר.
ברצוני לשאול ממתי נחשבים הגמולים לתשלום , מיום הגשתם או מיום סיום ההשתלמות?
תאאר
27/12/2016 18:35
תאאר 27/12/2016 18:35
שלום אני עובד כח אדם אצל חברה כלשהי
לקחתי חופש שבוע מהסגנית כי היה לי פסיכומטרי ולפני שהתחלתי רשמו את זה בראיוון וכשחזרתי אמרה לי שהיא לא אשרה לי והסתימה השיחה כך בלי כלום וכשסימתי היום הנהג אמר לי שהיא בקשה שלא אחזור לעבודה האם יש משהו לעשות או אין חוק לכך
תודה לכם
אריק23
27/12/2016 17:49
אריק23 27/12/2016 17:49
עבד העובד 6 חוד' וצבר על הנייר 3 ימי הבראה, ואז הוחלפו הבעלים, והתחיל לעבוד באותו מקום תחת חברה חדשה עוד 6 חוד' וצבר עוד 3 ימי הבראה. ופוטר.
האם מעסיק ב' אמור לשלם לו הבראה כלל? אם התשובה היא כן - כי מתקיים רצף לחיוב, אז שאלתי היא, האם הוא אמור לשלם לו עבור 3 ימים שצבר תחתיו או עבור 6 ימים שצבר תחת שני המעסיקים?
תודה.
רינה
27/12/2016 16:17
רינה 27/12/2016 16:17
שאלה בנוגע לימי מחלה - מה הדין במידה ואין לעובד ימי מחלה צבורים?

אשמח לדעת מה הדין הן במקרה של שכר גלובלי (5 ימים, משרה מלאה) והן בשכר שעתי (גם הוא תחת משרה מלאה, 5 ימים).

האם ימי המחלה פשוט לא משולמים? האם הם יורדים למינוס? האם (בייחוד בשכר הגלובלי) פשוט מורידים אותם מהשכר כחל"ת?

אשמח לתגובות! תודה מראש!
גיא
27/12/2016 16:16
גיא 27/12/2016 16:16
אהלן

אני מאבטח שכיר והמשרד לביטחון פנים ביטל לי את הרישיון נשק בלי שום סיבה.

פניתי לקבט וגם לחברה שאני עובד בה ולמשרד לביטחון פנים שיסבירו לי ולא נתנו לי תשובה כי הרישיון שלי בתוקף ופניתי למשטרה עקב משפט בדיני תעבורה לבדוק אולי זה הגורם שביטל לי ואין תשובה ועכשיו לא אוכל לעבוד.

מה עושים? ולמי לפנות?

תודה וחג שמח
אבי
27/12/2016 15:22
אבי 27/12/2016 15:22
שלום רב, בעבודתי אני מועסק במשרה בהיקף של 3 משמרות בשבוע תוך כדי התחשבות בהיותי סטודנט,
לאחרונה, שובצתי ל2 משמרות בשבוע,
האם הדבר תקין? כמו כן, אם בשבוע אחד אני משובץ ליותר מ3, הם זה מתקזז?
בן
27/12/2016 15:20
בן 27/12/2016 15:20
בעוד יומים אני עובר ניתוח ואני אהיה בשבועיים ימי מחלה ויש לי בתלוש שכר יתרה של 9 ימים

אני מביא לה תאישור מחלה ב29/12
ואני יודע שאין צבירה לימי מחלה שמתחילה שנה חדשה
רציתי לדעת אם היא תשלם לי את כל שאר הימי מחלה בחודש ינואר או שהיא תשלם לי רק על היומיים האחרונים של דצמבר כלומר 30/31
שלו
27/12/2016 14:45
שלו 27/12/2016 14:45
שלום רב

אתמול איחרתי לעבודה בכמעט 3 שעות בגלל תקלות ברכבת ישראל. כמובן שלא היה לי מה לעשות כי אין לי אפשרות לשלוט על תקלות של הרכבת. המעסיק אמר שלא אקבל תשלום על השעות האלה והזהיר אותי שאם אאחר שוב לעבודה ב-3 שעות תהיה לי בעיה איתו.

מה החוק קובע?
עובדת
27/12/2016 13:58
עובדת 27/12/2016 13:58
שלום רב,
פוטרתי לפני כחודשיים וקיבלתי תלוש שכר שלא בטוח שהוא תקין.
שאלתי עולה מכיוון שהמעסיק מסרב לשלם לי את השכר האחרון ....

בתלוש האחרון מצוינים -21 ימי חופש ומשכורת של חודש, ללא ציון כי מדובר בהודעה מוקדמת.

המעסיק מתעקש שאחתום על טופס העדר תביעות ורק לאחר מכן הוא יעביר לי את השכר.

שאלתי היא לעניין התלוש- האם תקין??? התלוש האחרון עם יתרת חופש במינוס לא יכול להיות בעייתי?

תודה על כל תשובה
סול
27/12/2016 13:37
סול 27/12/2016 13:37
שלום
האם לאחר שביטוח לאומי הכיר במקרה שלי כתאונת עבודה וקיבלתי 13 אחוז נכות לצמיתות,עקב פציעה בגב התחתון
יש סיכוי שהמעסיק באיזה שהיא צורה ינסה לטעון שלא מדובר בתאונת עבודה.
אני שואל מכיוון ששמתי לב למסמך שמנהל העבודה חתום עליו
שאומר,שאכן התלוננתי על משטח שנפל וכשהרמתי את הארגזים הכבדים חשתי כאבים בגב שהלכו והתעצמו
בתאריך ככה וככה,אבל גם כתוב שנודע למעסיק שמדובר בתאונת עבודה רק כשביקשתי תופס 250 כ10 ימים לאחר מכן,זה מטריד אותי מאוד מכיוון שכבר באותו יום הודעתי למנהל העבודה על התקרית בטלפון,וביום העבודה שלאחר מכן סיפרתי פנים מול פנים את התקרית למנהל העבודה והסברתי שאני סובל מכאבים למרות שלקחתי משככי כאבים
יום למחרת הגעתי שוב לעבודה אבל כבר הבנתי שהפציעה שלי הרבה יותר חמורה ממה שחשבתי וביקשתי להשתחרר מוקדם,מאותו יום הייתי פשוט מרותק למיטה וכ3 ימים לאחר מכן הודעתי שאני חייב לחזור לבית הוריי שיעזרו לי לקבל טיפול רפואי
עיקר הודעה זאת,האם עליי לעשות משהו בקשר לאי דיוק וחוסר אמיתות של מנהל העבודה שטען שנודע לקיבוץ כי מדובר בתאונת עבודה רק כשביקשתי טופס 250 10 ימים לאחר מכן,או שמאחר וכבר ביטוח לאומי קבע שמדובר בתאונת עבודה עובדה שיקרית זאת לא חשובה כל כך
יבגני
27/12/2016 12:25
יבגני 27/12/2016 12:25
שלום רב,

יש לי שאלה בעניין פיצויי פיטורים. אני מוסיקאי עצמאי, עבדתי בלהקת ליווי של זמר מפורסם כמעט 5 שנים. הייתי איתו באש ובמים, עבדתי רק איתו בגלל עומס עבודה ולא הייתה לי אפשרות לעבוד בלהקות נוספות כמו שהייתי עובד לפני כן. (בעבר עבדתי עם מספר די ג'יים ואמנים שונים).

בנוסף היו כ-5 עבודות תרומה שהזמר היה מחליט לא לשלם למוסיקאים עבורן כל שנה. העבודות עם הזמר היו בדרך כלל בערבים ברובן. בצהריים אני עובד כשכיר (מלמד נגינה). ברגע שהתחלתי את העבודה עם הזמר לא היה שום הסכם או חוזה חוץ מהסכם בעל פה. לאחרונה קיבלתי מכתב מההנהלה על "הפסקת תקשורת איתי" ויש לי חודש ימים לסיים את העבודה. ברצוני לדעת האם מגיעים לי פיצויים במקרה כזה?

נכון להיום אני עוסק מורשה.

תודה על התגובה.
עדן
27/12/2016 12:17
עדן 27/12/2016 12:17
אני עובד בחברה מסויימת כבר 3 וחצי שנים, העסק פתוח בימי שבת, מה שקורה הוא שימי שבת נחשבים אצלי בשכר לשעות נוספות ולא כימי עבודה. זה פוגע לי בחלקיות המשרה ובכל התנאים הסוציאלים.

הדיון הזה עלה אצלי בעבודה והם החליטו שהחל מהחודש הקרוב גם ימי שבת יכנסו לחלקיות המשרה וכך בעצם התנאים הסוציאלים לא יפגעו.

הבעיה עכשיו היא שהעבודה לא מסכימה להחזיר רטרואקטיבי 3 וחצי שנים אחורה, מה עושים במצב כזה?
ליטל
27/12/2016 12:16
ליטל 27/12/2016 12:16
חג שמח. חברה שלי צריכה ייעוץ בדיני עבודה:

(סליחה מראש שזה קצת ארוך)

שלשום הייתה לי התכתבות עם המעסיק שלי בsms שהובילה לכך שהבנתי שאני מפוטרת ויצאתי הביתה. לאחר מכן שוחחנו בטלפון והוא טען שלא פוטרתי אלא התפטרתי. הסברתי שאני הבנתי להיפך ולכן הלכתי הביתה. לאחר דין ודברים שהמשיכו בהודעות הוזמנתי לשימוע למחרת והגעתי.

בשימוע הוא ביקש שאתן את ימי ההודעה המוקדמת שלי בעבודה, והסכמתי. ושאלתי במפורש "אז אתה מפטר אותי ואני צריכה לעבוד עד יום x"? הוא ענה: "כשיגיע יום x אני אוציא לך מכתב שבו יהיה כתוב אם התפטרת או פוטרת". הסברתי שזה ממש לא עובד כך ושאני לא התפטרתי.
בסיום השימוע הם אמרו שאקבל מכתב תוך 24 שעות.
עברו 24 שעות וטרם קיבלתי מכתב.

אני עובדת שם חצי שנה.

שאלתי היא:

1. מה אני עושה במקרה כזה? אני מעוניינת לקבל מכתב פיטורים.

2. כמה זמן אחרי שימוע הם מחוייבים על פי חוק לתת לי מכתב?

3. האם בימי הודעה מוקדמת נכללים ימי שישי שבת? או שהספירה נעצרת ומתחדשת בראשון?
עודד.ר
27/12/2016 12:16
עודד.ר 27/12/2016 12:16
שלום לך,
הנני נכה של ביטוח לאומי עם 60 אחוז נכות.
אני מקבל קצבה זעומה וחלקית בלבד של ביטוח לאומי כנכה....
אני בן 45 רווק ....מוצא מידי פעם עבודה זמנית וחלקית לכמה שבועות ומפוטר....ואחכ בדרכ חי כמה חודשים בלי שום עבודה רק על קצב הנכות
ככה שאין לי הכנסה קבועה ....

שאלתי:האם מגיע לי אבטחת הכנסה?.... הבנתי שעלי ללכת ללשכת התעסוקה לשם כך.....האם שם אני חייב לקבל כל עבודה או אחרת אוכר כ סרבן עבודה ואז לא אהיה זכאי לאבטחת ההכנסה?
האם זה שאני תחת מסגרת של משרד הבריאות שיקומית אבל לא עובד דרכם במשהו בכלל ימנע ממני משהו?כמו כן אשמח לדעת אם יש הגבלת הזמן שאבטחת ההכנסה ניתנת?

בתודה מראש
.ע.
ישי
27/12/2016 12:15
ישי 27/12/2016 12:15
שלום
שאלה זו מופנת לע"ד בעניני עבודה
אחד שהיתקבל לעבודה כסדרן חוץ בסופר מטעם חברה חיצונית על סמך שהוא עובד בסניף עצמו בלבד שהוא יחסית קטן ואם צריך תגבור אז כן הוא הולך לתגבר בשאר סניפים

השאלה אם המנהל עכשיו רוצה להעביר אותו לסניף אחר שהוא יותר גדול (שלא על דעת זה הוא נכנס לעבוד)
האם זה נקרא הרעת תנאים ויש באפשרותו לסרב?

תודה רבה
Senator
27/12/2016 12:12
Senator 27/12/2016 12:12
שלום רב,
יש לי שאלה בעניין פיצויי פיטורים.
אני מוסיקאי עצמאי, עבדתי בלהקת ליווי של  זמר מפורסם כמעט 5 שנים.
הייתי איתו באש ובמים, עבדתי רק איתו בגלל עומס עבודה ולא הייתה לי אפשרות לעבוד בלהקות נוספות כמו שהייתי עובד לפני כן. (בעבר עבדתי עם מספר די ג'יים ואמנים שונים). בנוסף היו כ-5 עבודות תרומה שהזמר היה מחליט לא לשלם למוסיקאים עבורן כל שנה.
העבודות עם הזמר היו בדרך כלל בערבים ברובן.
בצהריים אני עובד כשכיר (מלמד נגינה).
ברגע שהתחלתי את העבודה עם הזמר לא היה שום הסכם או חוזה חוץ מהסכם בעל פה.
לאחרונה קיבלתי מכתב מההנהלה על "הפסקת תקשורת איתי" ויש לי חודש ימים לסיים את העבודה.
ברצוני לדעת האם מגיעים לי פיצויים במקרה כזה?
נכון להיום אני עוסק מורשה.
תודה על התגובה.
מייק
27/12/2016 12:10
מייק 27/12/2016 12:10
שלום, אני עובד משמרות, ולאחרונה המנהל האישי שלי הפחית את המשמרות השבועיות שלי בניגוד לרצוני ובניגוד לחוזה העבודה שלי, בנוסף הוריד אותי מתפקידי ממנהל משמרת לנציג שירות. מה האפשרויות המשפטיות שיש בפני?