אני עובד בעבודה קבועה כבר למעלה מ-3 שנים, אתמול חבר מהעבודה ביקש ממני לעזור לו בעבודה אחרת, ליום אחד.
ראיתי שאני לא משובץ באותו היום לעבודה הקבוע שלי, אז לאחר שיכנויים רבים השכמתי לעזור.
במקרה הגיע למקום העבודה המנכ"ל מהעבודה הקבועה שלי, בגלל שאחד מהחברה ענד איזה שהו סממן ש"מזהה" אותו עם החברת שאנו מספקים לה שירותים, הוא החליט לעשות בלאגן ולזמן למקום את המנהל שאחראי עלינו. זה התמונה הגדולה.
התקשרו אליי בטלפון והאשימו אותי שאני נוסע עם הרכב חברה שלי לאותו המקום שבא התבצעה העבודה הזמנית, עוד התיחו בי עוד אשמות שיקריות ונימסר לי שאני מזומן לבירור להיום.
אני מאוד נפגעתי שהם התיחו בי את האשמה הזאת, שהשתמשתי ברכב השכור מטעם העבודה הקבועה כדי להגיע לעבודה הזמנית. וזימנו אותי היום לבירור.
לפני שהתחיל הבירור הבהרתי שאני רוצה מכתב התנצלות על זה שניפגעתי מהאשמות האלו (לגבי הרכב). בתגובה הבוס הישיר שלי יצא עליי בצעקות וניסה להשתיק אותי. הוא הוסיף ואמר באיזה זכות אני מבקש כזה דבר.
ביקשתי ממנו שלא יצעק עליי וידבר איתי האותם הטונים שאני מדבר איתו, השיחה התפוצצה בזה שהוא מעיף אותי מהחדר ואומר שאני מושעה עד לשימוע שלפני
פיטורים. אני לא צעקתי ולא הרמתי את הקול, כמו כן לא נעשה לי בירור בסוף.
האם זה בסדר שאני יכול לבקש מכתב התנצלות?
האם זה תקין שהוא צועק עליי ומנסה להשתיק אותי?
ואם הוא יכול לפטר אותי על ניגוד אינטרסים?
אם
בחוזה לא מופיע שום עניין לגבי ניגוד אינטרסים, האם מותר לו לפטר אותי על כך?