עו"ד יקרים שלום רב,
אני עובדת מזה שבוע וחצי כעובדת מדינה, אולם ללא
חוזה. הגשתי את הר הטפסיאדה שנתבקשתי להגיש על מנת להיקלט כעובדת למערכת. בין השאר נתבקשתי לפתוח בעצמי קרן
פנסיה וקרן
השתלמות כעצמאית ולספק פרטי מס' קופה וכו' למשאבי אנוש. עוד מלפני תחילת עבודתי אני עומדת בקשר עם חברות הביטוח על מנת לפתוח
קרן השתלמות כמה שיותר מהר, קרן פנסיה כבר יש לי. כל יום אני מקבלת טלפון ממשאבי שאיני נחשבת עדיין לעובדת משום שלא סיפקתי עדיין את פרטי קרן ההשתלמות, וכך לא ניתן לקלוט אותי למערכת. אני לא מבינה מה הקשר בין טירטור לניצול, והאם משאבי אנוש מחפשים דרך לעכב את כל תהליך הקליטה שלי ואת הכנת החוזה משום מה. מפה לשם הודיעו לי שאני עוברת בין סניף אחד של השירות לסניף אחר אשר נמצא מעבר לקו הירוק ורחוק ממקום מגוריי, משום שלא נמצא תקן להעסיק אותי בסניף המקורי. הדבר עורר בי תחושה גדולה של ניצול, ואני בדילמה אם כדאי בכלל להתחיל התקשרות עם
מעביד מנצל שכזה, אפילו אם מדובר בגוף ציבורי. אני חייבת לציין שבשירות מרוצים מעבודתי, אך הצבתי בסניף המקורי עורר תחושת איום בקרב העובדים הותיקים. שאלתי היא האם עזיבתי כרגע תגרור מצב שבכלל לא אקבל
שכר על שבוע וחצי והאם תהיה לי עילה לתביעה מאחר ועזיבתי היא בשל מעבר סניף. אודה לתשובה זריזה.