שלום רב, שמי ליאת בעלת תואר ראשון בהנדסה כימית עבדתי עד היום במפעל כימי בדרום רמת חובב. לאחר שנתתים עבודה קיבלתי מכתב
פיטורין שבו לא נכתבה הסיבה אלה שנערך
שימוע לפני פיטורין והוחלט לפטר.
נערך שימוע יום לפני קבלת המכתב בו נאמר שאני עובדת מאוד טובה מבחינה מקצועית ממלא אחר כל הדרישות המקצועיות אך היו בעיות חברתיות לא דבר ספציפי אלה באופן כללי ולכן החברה בוחרת לפטר אותי.
אני יודעת שזהו תירוץ כי הרגשתי וגם התלוננתי על כך שמחפשים לפטר אותי מכיוון שיש לי סכרת נעורים ואני מנסה להכנס להריון נשאלתי מספר פעמיים ע"י אחאית שאלות טמועות על מצב בריאותי ננזפתי קלות על מספר דברים לא הגיונים .
קבוצת בנות שיתפה פעולה עם ראש הצוות ניגשו למנהלת המעבדה להתלונן עלי ע"י שקרים נבזיים שלא היו מעולם. וגם דברים שלא הייתי מודעת אליהם כי ראש הצוות שלי לא ידעה אותי לגבי תלונה כלשהיא מצד הבנות פשוט שלחה למנהלת המפעל על מנת להזיק לי כי לאחר שנתיים במפעל על ההנהלה לקבוע אם לתת קביעות או לפטר בשל הסכרת ועבודה על כניסה להריון.
הם חיפשו על מה לפטר ומצאו תלונה סתמית וכללית ונאמר לי מפורשות שאם לא היו צריכים לתת קביעות היו משאירים אותי. אבקש לדעת אם אוכל לעשות משהו בנידון. נראה לי מאד לא הוגן ואפילו לא חוקי להתייחס ככה לעובדת עם
ותק שממאלת את עבודתה באופן מקצועי.
תודה מראש ליאת