פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 837
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רונלד
15/04/2015 06:39
אשתי אוטוטו מסיימת את חופשת הלידה וצריכה לחזור לעבודה לאחר 6 חודשי חופשה. היא מבקשת מהבוסית להוריד משרה לשעה פחות ביום מכיוון שלא תספיק להגיע לגן להוציא את הילדה.

הבוסית מסרבת וטוענת שאין אחוז משרה פחות בזמן שבחברה עובדות סטודנטיות.

האם זה חוקי?

זה לא שכאילו מכריחים אותה להתפטר בגלל שהיא אמא? היא נפגשה עם מנהלת בכירה שטענה בפניה שעפ חוק אסור למקום העבודה להוריד לה אחוז משרה במשך שנה מאז חזרתה מחופשת הלידה גם אם זה בהסכמת 2 הצדדים.

אודה מאד לייעוץ בעניין
עורך דין
15/04/2015 09:45
שלום רונלד

ניתן לשנות מתכונת העסקה של עובדת בכל שלב לאורך תקופת העסקתה, רק באמצעות הסכמה מול המעסיק. באין הסכמה, המעסיק אינו מחוייב לשנות את מתכונת העסקתה של העובדת - גם לא לאחר חופשת הלידה.

מה שכן, אם מתכונת העסקתה של אשתך אינה מתאימה לה, באפשרותה להתפטר בדין מפוטר בטרם הילדה תגיע לגיל 9 חודשים.

בהצלחה
חגית
15/04/2015 00:34
האם מותר לשתף ידע בנושא סכום בונוס שנתי בין עובדים ?
למרות בקשה מראש של המעסיק שלא לשתף !
עורך דין
15/04/2015 09:27
שלום חגית

אומנם ניתן להתייחס לנושא כאל פגיעה בפרטיותו של העובד, אך עדיין אני סבור שאין בכך פסול מבחינה חוקית - לאור טובת החברה והאינטרסםי של המעסיק.
ליאת
14/04/2015 20:51
שלום רב
אני עובדת במקום עבודתי כ-5 שנים
שנים שאני סובלת מהיפוכונדריה שאובחנה רק בחודשים האחרונים ע"י פסיכיאטר.
בשנה האחרונה המצב הנפשי שלי החמיר . לפני שבועיים הרגשתי שאינני מסוגלת עוד להמשיך בעבודתי עקב המצב הנפשי והודעתי לבוס שאני עוזבת .כששאל מה הסיבה אמרתי לו שלמצבי הנפשי יש חלק גדול . הוחלט שאמשיך לעבוד עוד חודש ואתפטר. שבוע לאחר מכן נכנסתי אליו לשיחה על פיצויים ולדבריו כיוון שההתפטרות באה מצידי אין בכוונתו לשלם לי פיצויי פיטורין.יש לציין שלא חתמתי על כלום ובכך הסתיימה שיחתנו.
היום נוכחתי לדעת שיש אפשרות שאקבל את מלוא הפיצויים בגלל מצבי הנפשי
שאלתי היא מה הפרוצדורה? למי צריך לפנות?האם חובת ההוכחה עלי? האם מכתב והמלצה להפסק עבודה מפסיכיאטר יספיק?
עורך דין
15/04/2015 09:25
שלום ליאת

את צריכה לפנות לבדיקת אצל רופא תעסוקתי, שכן רק הוא יוכל לתת לך אישור על הפסקת עבודה בגלל מצב בריאותי לקוי. בשלב זה, מומלץ בחום שלא לחתום על מסמך כלשהו ולקדם את העניינים כמה שיותר מהר. יתכן בהחלט שפניה אל עורך דין מטעמך תסייע לך.

בהצלחה
אנונימית
12/04/2015 18:55
היי,
אני עובדת בבית דפוס, לפי שעות.
ויש לי מספר שאלות:
1: לגבי יום הבחירות, האם המעסיק מחוייב לשלם?
2: לגבי חגים, נאמר לי שבגלל שאני עובדת לפי שעות- אם לא עבדתי-לא קיבלתי.. האם זה חוקי? ( אני שם כבר 8 חודשים..)
3: לגבי ימי חופש/מחלה, האם המעסיק מחוייב לשלם עליהם?

תודה ענקית מראש!
אנונימית
אנונימית
13/04/2015 15:55
בבקשה עזרה
אנונימית
14/04/2015 17:26
מישהו? בבקשה?
עורך דין
14/04/2015 17:49
שלום לך

שאלתך ברחה מתחת לראדר כנראה...

בכל מקרה:

1. אם עבדת 14 ימי עבודה רצופים לפני הבחירות - את אמורה לקבל תשלום עבור יום הבחירות.

2. לא חוקי - גם לעובדים שעתיים יש זכות לקבל תשלום עבור חגי ישראל.

3. בהחלט. המעסיק חייב לשלם עבור ימי חופשה וימי מחלה שצברת מכח חוק.

בהצלחה
אנונימית
15/04/2015 09:23
אוקיי, תודה רבה!
יפית
14/04/2015 20:41
שלום,
האם קיימת אבחנה בין עובדי משמרות לבין עובדי יום בלבד בתשלום עבור יום שבתון בחירות?
האם עובד משמרות שלא הגיע לעבודה ביום בחירות לא יקבל שכר עבור יום זה? (למרות שעפ״י סידור עבודה היה אמור לעבוד ולא הגיע עקב הבחירות)
האם מקום עבודה יכול להחליט שלעובדי יום שלא עבדו בבחירות ישולם יום חופש ועובדי משמרות שלא עבדו ביום זה לא ישולם?
(מי שכן עבד יקבל שכר כפול כמו עבודת שבת
תודה
יפית)
עורך דין
15/04/2015 09:05
שלום יפית

עובד שעבד 14 ימי עבודה רצופים לפני מועד הבחירות אמור לקבל תשלום עבור יום הבחירות ואין זה משנה אם המדובר על עוב לפי משמרות, עובד שעתי או עובד בשכר גלובלי.

בהצלחה
oranit
14/04/2015 20:40
אני קופאית ויש לי חוסר. מנהל סניף ישב לי על הקופה כמה דק' כשהייתי בהפסקה בטענה שהיה צורך. והיה לי חוסר כשבדרכ אין לי. ההנהלה רוצה לקחת את החוסר מהשכר שלי. לפי חוק זה מותר??
עורך דין
15/04/2015 09:04
שלום אורנית

לפי חוק הגנת השכר אסור לנכות מהשכר שלך סכומי כסף כלשהם ללא אישור שלך מראש ובכתב.
נרקיס
14/04/2015 11:33
האם המעסיק מפריש לי 13.25% לפנסיה+פיצויים
זה אומר שאם הוא מפטר אותי וגם אם הוא לא מפטר אותי
יש לי את הכסף של הפיצויים?
ואם הוא מפטר אותי אני יכולה לדרוש לקבל מהקופה
ואם אני מתפטרת אין לי זכות לבקש לקבל מהקופה?

או שיש עוד פיצויים שאם המעסיק מפטר אותי אני אמורה לקבל?
עורך דין
14/04/2015 18:05
נרקיס

אם תתפטרתי תוכלי לקבל את חלקך בהפרשות החודשיות לטובת פיצויים בלבד. אם המעסיק יפטר אותך, תקבלי פיצויי פיטורים מלאים. גם את חלקך, גם את חלק המעסיק וגם הלשמה לפי תקופת העסקתך.

בהצלחה
נרקיס
15/04/2015 08:58
הכסף הזה עדין אצלי בקופה גם אם התפטרתי וגם אם לא?

אם נניח כי אני מתפטרת אז אחרי כמה זמן אני יכולה למשוך את הפיצויים המלאים שהמעסיק הפריש?
רינת
14/04/2015 19:52
אני עובדת בארגון מזה 3 שנים ועכשיו לקראת סיום חופשת הלידה הודיע לי המנהל כי אני מפוטרת עקב חוסר תקציבי.
יש לי מס' שאלות:
1. כיצד מחשבים את דמי הפיטורין? הרי בשלושת החודשים האחרונים הייתי בחופשת לידה... מחשבים ממוצע שנתי? או משכורת אחרונה לפני חופשת לידה? ומה אם בחודש האחרון עבדתי רק שבוע (בסיומו יילדתי...) ושכרי מבוסס שעה.
חשוב לציין כי עבדתי במשרה מלאה.
2. מה תהליך דמי אבטלה מביטוח לאומי וכיצד מחשבים אותם אם הייתי בחופשת לידה קודם?
3. המעביד בעצם עדכן אותי לא לחזור כי אני מפוטרת... האם יש חובה לתשלום עבור כך שלא הייתה הודעה מוקדמת?

תודה!
עורך דין
15/04/2015 08:58
שלום רינת

לפני הכל, אם את נמצאת בחופשת לידה או שרק סיימת אותה, המעסיק אינו יכול לפטר אותך עקב הגנה חוקית מפני פיטורים! אם הוא הודיע לך שאת מפוטרת מכל סיבה שהיא, עצרי הכל ופני לעורך דין שייצג אותך.

המעסיק ישלם ביוקר על פיטורים שלא כדין ובית הדין לעבודה אף עשוי להחליט על ביטול הפיטורים והחזרתך לעבודה. כאמור, פני לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם וללא דיחוי נוסף.

בהצלחה
יסמין
14/04/2015 18:34
שלום. אני פוטרתי מהחברה בה הועסקתי (דרך כ"א) בתחילת חודש ינואר השנה, ומיד גוייסתי ישירות דרך המפעל. לפי חוק, מגיע לי למשוך את הפיצויים ולאחר בדיקה מול פקיד שומה החלטתי למשוך רק את הפיצויים הפטורים ממס. כבר בתחילת חודש מרץ, שלחתי את כל המסמכים חתומים לחברת תמורה המנהלת את התיקים שלנו ונמסר לי כי תוך 30 יום אקבל את הפיצויים. לאחר יותר מ45 ימים, עדיין לא קיבלתי את המגיע לי ורציתי לשאול האם ישנו חוק שמגן עליי מפני מצבים כאלו והאם יש זמן מקסימאלי המוגדר בחוק לתשלום פיצויים. תודה
עורך דין
15/04/2015 08:55
שלום יסמין

בהחלט. היית אמורה לקבל את הפיצויים תוך 15 יום ממועד סיום יחסי עובד מעביד. אני ממליץ לך לפנות בכתב אל חברת כח האדם בדרישה לקבל את המגיע לך ללא דיחוי נוסף, כצעד מקדים לפניה אל בית הדין לעבודה בעקבות הלנת פיצויי פיטורים.
אביאל
14/04/2015 18:15
שלום.
עבדתי במשך שבוע בסופר מסויים בלי להחתים טופס 101 (כי יצא שלא שמנו לב).

ואז שביקשתי את המשכורת בעשירי, אמרו לי שאני צריך להחתים טופס 101 וחתמתי.

היום כבר חודש וחצי אחרי הם עדיין לא שילמו לי, הם דוחים את זה ודוחים, האם אני יכול לתבוע אותם? או משהו דומה?
עורך דין
15/04/2015 08:54
שלום אביאל

המדובר על מקרה של הלנת שכר חמורה. אתה מוזמן לפנות להגשת תביעה בבית הדין לעבודה - בעצמך או באמצעות עורך דין מטעמך.

בהצלחה
ירון
14/04/2015 16:05
שלום רב, אנח עובד תשע שנים בתחום שירות לקוחות. שנתיים עבדתי בתפקיד דל נציג שירות, אחרי זה שש שנים בתור מנהל בשירות לקוחות (מומחה) ושנה עבדתי בתפקיד זמני אחר, כממלא מקום. בגדול תפקיד לא היה קיים אז ואני קיבלתי שכר של מנהל בשירות לקוחות ולפי אותם תנאים שהיו לי בשנים אחרונות. בתום השנה בתפקיד זמני אחר, עודכנתי ע״י משאבי אנוש שהוחלט לקדם אותי ולהקים בשבילי תקן מיוחד עם עליה בשכר של עד 2000 ש״ח בבסיס (הסכם גלובלי ללא אפשרות לקבלת תגמול בעבור שעות נוספות). כעבור שלושה חודשים הוחלט לבטל את התפקיד בעקבות התיעצות בחברה והשאלה שלי איך אני אמור לקבל פיצויי פיטורים? שנה ראשונה עבדתי כנציג שירות עם בסיס 3600 ש״ח פלוס ש״נ. שש שנים לפי שכר של מנהל בשירות לקוחות 6000 בסיס+ שעות נוספות. עוד שנה כממלא מקום לפי אותם תנאים ושלושה חודשים אחרונים לפי שכר 8000 גלובלי וללא שעות נוספות. איך תחושב כול התקופה? תודה.
ירון
15/04/2015 08:34
מישהו?
לירן
15/04/2015 08:04
אשתי בת 64 עם בעיות גב קשות כולל סכרת ולחץ דם

נאלצת לנסוע למקום העבודה ברכבה הפרטי כשעה לכל כוון.

דעתכם המלומדת האם התפטרות לאור מצבה הבריאותי

יוכר כהתפטרות בדין מפוטר ויזכה אותה בפיצויים מלאים.

לתשובתכם אודה

לירן
עורך דין
15/04/2015 08:29
שלום לירן

אשתך צריכה לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי, אשר בסמכותו לקבוע האם היא יכולה לעבוד או שעליה להפסיק לעבוד לאור מצבה הרפואי. לאחר בדיקת רופא תעסקותי ובהתאם להמלצותיו, יתכן בהחלט שהיא תוכל להתפטר בדין מפוטר.

רק בריאות
נטע
14/04/2015 13:43
אני בשבוע 39 כעת. ועדיין עובדת החודש הזה. אבל בגלל הקושי סוכם כי אני החודש יעבוד 6 שעות ביום עד שאלד כי זה אמור לקרות כבר!

אבל הבנתי שאם לא אלד ואסיים את חודש אפריל החודש המופחת בשעות הזה יכנס לי לשכלול וזה מה שאני לא רוצה...

אני רוצה בשכלול של החופשת הריון יהיה רק ינואר-מרץ כולל.
מה עושה? אם אצא לחופשת לידה מוקדמת שבוע לפני סיום חודש אפריל במידה ולא אלד זה לא יחשב לי בשכלול?
אמא
14/04/2015 22:46
ראשית, שיהיה בשעה טובה ובמזל טוב!

שנית, בעת שליחת הטפסים לביטוח לאומי עם בקשת דמי הלידה, הוסיפי מכתב ובקשי לחשב את שווי דמי הלידה לפי החודשים הקודמים בהם עבדת מלא. תוכלי להוסיף העתק מרופא נשים המאשר לך לקצר את שעות העבודה עקב המצב הגופני. ובד"כ ביטוח לאומי מסכימים ומחשבים כך.
נרקיס
14/04/2015 11:29
שלום
אשמח אם תענו לי על כמה שאלות:
1. אם ביקשתי חופש רביעי חמישי
אבל בעצם באותו שבוע נהייתי חולה והוצאתי ימי מחלה מראשון עד חמישי
(כולל רביעי חמישי שביקשתי חופש)
זה יחשב לי כחופש? או ימי מחלה?

2. בחוזה העסקתי כתוב :
”7.1. תמורתעבודתו ישלם המעסיק לעובד שכר ברוטו בסך 5100 כל חודש.
7.5. מוצהר ומוסכם בזה כי המשכורת מהווה את התמורה היחידה והבלעדית לה זכאי העובד מאת המעסיק תמורת עבודה אצלו. כולל הטבות ותשלומים אחרים המפורטים בזה”
9. החל מהחודש ה7 לעבודתו יפריש המעסיק קרן השתלמות (לא כתוב סכום הפרשה)
13.4. לצורך מילוי תפקידו זכאי העובד לטלפון בסכום חודשי של 100 שח”

השאלה שלי האם בסעיף 7.5 ו7.1 מביאים לי 5100 כולל נסיעות. וטלפון?
3. האם אחרי 7 חודשים אקבל קרן השתלמות כמו בסעיף 9?
או שלא מגיע לי בכלל קרן השתלמות כי לא כתוב סכום הפרשה?
או שבכלל לא מגיע לי קרן השתלמות כי הסעיף 7.5 כתוב שאני מקבלת 5100 ברוטו ותמורה יחידה ובלעדית לעבודה?
או שאני אמורה לקבל קרן השתלמות אבל יורידו לי את השכר בשביל להפריש לקרן השתלמות שהברוטו לא יעלה מ5100 בעקבות הוצאה הנוספת של המעסיק עבור קרן השתלמות?
עורך דין
14/04/2015 18:04
שלום נרקיס

1. לא. מחלה מבטלת את ימי החופשה.
2. אלה סעיפים בעיתיים ולא חוקיים על פניו.
3. לא ניתן לתת פרשנות לחוזה עבודה מבלי לקרוא את החוזה מתחילתו ועד סופו.

במעט הסעיפים שציטטת מתוך החוזה עולות כמה בעיות. אני מציע לך להעביר את החוזה לעורך דין מטענך, על מנת שיחווה את דעתו בצורה מקצועית.

בהצלחה
ימי חג
דוד
14/04/2015 11:27
בחוזה שלי קיבלתי 10-14 ימים חופש על חשבון המעביד (חול המועד, ערבי חג וכו')
הימים הללו לא מוגדרים כחופש במובן הרגיל שלהם - אלא רק האפשרות לא להגיע לעבודה ללא שיורידו מהשכר, (זה לא תוספת של ימי חופשה, אלא רק האפשרות לא להגיע לעבודה אם יצא ביום מימי השבוע, אבל לא ניתן לפדות אותם, או להשתמש בהם להודעה מוקדמת וכדו')

תמורת הימים האלו, מבקש המעביד שאגיע לעבודה ביום העצמאות, הזיכרון, והבחירות.
הוא אינו מחייב אותי, כמובן, אבל במידה ואבחר שלא להגיע לעבודה בימים הללו, אני לא אקבל את ימי החופשה העודפים.

האם זה חוקי ?
עורך דין
14/04/2015 18:00
שלום דוד

המעסיק אינו יכול להתנות על 9 ימי החג שעבורם מגיע לעובד יהודי תשלום מלא, במידה ונפלו על יום עבודה. גם לא באמצעות חוזה כביכול.
אור
14/04/2015 17:02
שלום רב. בעלי עובד בחברת הייטק כבודק תוכנה. כחלק מתפקידו הוא מקבל מכשירים לצורך בדיקת התוכנה. אע"פ כי המכשיר הוחזר, הוא אבד למעסיק ועל כן החליט המעסיק לנכות משכרו של בעלי את עלות המכשיר מהשכר, זאת משום שהיה האחרון שהמכשיר היה ברשותו. האם מותר על פי חוק לנכות משכרו של בעלי את הסכום באופן חד צדדי אעפ התנגדותו? תודה
עורך דין
14/04/2015 17:58
שלום אור

במידה ובעלך לא חתם על מסמך שבמסגרתו הוא מאשר לנכות משכרו סכומי כסף משתנים עבור ציוד שנאבד או נפגם, אסור למעסיק לנכות משכרו ולא שקל אחד - חוק הגנת השכר מגן על העובדים מפני ניכויים כאמור.

בהצלחה
ישראל
14/04/2015 17:49
אני נהג משאית וקבלתי שלילה שלושה חודשים האם יש לי איזה שהוא זכויות כלשהם
עורך דין
14/04/2015 17:53
שלום ישראל

יש לך את "הזכות" שלא לנהוג ברכב... מעבר לכך, אין זכויות מיוחדות ככל שהדבר נוגע לחוקי העבודה.
לי
14/04/2015 17:18
שלום רב,
לאור חג הפסח לא קיבלתי שכר עד ל--9 בחודש כפי שנדרש ולפי תגובת המעסיק לאור החג ניתן לו לדחות את מתן השכר עד ל-15 לחודש- האם הדבר חוקי ?

וכמובן לא הופרשה לי ע"י המעסיק הסכום לקרן הפנסיה ב9 החודשים האחרונים ( מקום בו אני מועסקת מעל שנתיים רצוף) ולמרות זאת החלק היחסי שלי מהפנסיה כן קוזז מכל משכורת חודשית.
האם זה חוקי לבצע מעין הפרשה חד שנתית כוללת של הפנסיה?
עורך דין
14/04/2015 17:52
שלום לי

המצב שאת מתארת אינו חוקי בעליל!

1. אסור לדחות את מועד תשלום שכר עובדתך מעבר ל-9 לחודש ולא משנה אם הגיע חג הפסח או שצונמי שטף את הבנק של המעסיק. מועד תשלום השכר קבוע בחוק ואין להתנות עליו.

2. אי הפרשות לפנסיה מהווה עבירה על החוק.

עליך להתריע בפני המעסיק כי המצב אינו מקובל עליך. לא בעניין הלנת שכרך ובטח שלא בעניין אי הפרשות לפנסיה, ועליך לדרוש כי המצב יתוקן לאלתר. במידה והמעסיק ימשיך לעשות כאהבת נפשו ובניגוד לחוק, תוכלי להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
כרמית
14/04/2015 10:53
שלום, אני עובדת במשרה חלקית, 5 שעות כל יום 5 ימים בשבוע. ימי החופש שאני צוברת הם כחלק יחסי למשרה, שאת אומרת אני לא צוברת ימים שלמים אלא חלקי ימים. כאשר אני באה לממש את ימי החופש שלי מורידים לי יום שלם למרות שהצבירה היא חלקית. האם לפי החוק זה נכון או שצריך להוריד גם באופן חלקי? תודה
עורך דין
14/04/2015 16:48
שלום כרמית

צבירת ימי החופשה שלך היא בחלקים שלמים, באופן יחסי להיקף משרתך. כאשר את לוקחת יום חופש יורד יום חופש מלא, אלא אם כן לקחת חצי יום חופש לדוגמא.

מקווה שהבנת.

בהצלחה
אילנה 1
14/04/2015 10:26
שלום
בעל העסק משלם לנו את המשכורת ב20 לכל חודש בשיק ותאריך הציק ב 10 לחודש האם זה חוקי
עורך דין
14/04/2015 16:46
שלום אילנה

כמובן שזה לא חוקי. המועד האחרון לתשלום שכר עבודה הנו ה-9 לחודש וכל יום לאחר ממועד זה מהווה הלנת שכר פר אקסלנס. אין קיצורי דרך בנושא.

בהצלחה
שרית
14/04/2015 10:25
בוקר טוב

רציתי לדעת כמה זמן זה חופשת לידה? עד כמה שזכור לי שימי לשבת לא כלולים והאם גם חג לא כלולים איך אני מחשבת את הימים? האם החופשת לידה זה לא 3 וחצי חודשים? למה אמרו לי שאני צריכה לחזור לעבודה ה19.4 שילדתי ב19.1 זה יוצא בדיוק 3 חודשים ולא 3 וחצי ...
עורך דין
14/04/2015 16:40
שלום שרית

לפי החוק בישראל חופשת לידה בתשלום הנה באורך 14 שבועות. לפי החישוב מהיר שעשיתי את צריכה לחזור לעבודה בתאריך 27/4. אם תבחרי להאריך את החופשה ללא תשלום בעוד 3 חודשים כלומר שחופשת הלידה תהיה בת 26 שבועות אז את צריכה לחזור לעבודה בתאריך 20/7. מקווה שעזרתי.

בהצלחה
אמנון
14/04/2015 15:58
צהריים טובים

לא מצאתי תשובה אחרי קריאה ארוכה באתר שלכם ובכמה פסקי דין שמצאתי באינטרנט. אני מבקש להבין מהו פרק הזמן הסביר למתן הערכות לעובד לקראת שימוע? האם זימון לשימוע תוך יומיים הינו פרק זמן סביר להערכות לקראתו? האם יש חוק או פסק דין אחד יחיד ומיוחד שנותנים מענה לנושא?

מקווה לקבל תשובה מוסמכת בהקדם.

תודה
שיר
14/04/2015 14:48
שלום, אני עובדת במקום עבודה כארבע שנים בתקופה האחרונה מקום עבודתי מושפע ממפעלים שעובדים איתנו ושובתים קרוב לכמה חודשיים דבר אשר משפיע על המשך קיום ההעבודה הסדירה .
יש חשש שיציאו אותנו לחופשה מאולצת מהסיבה שאין הכנסה והעבודה הפכה למועטה .( חשוב לציין שבמקום עבודתי לא הוכרזה שביתה או מצב מיוחד , המקום עובד אבל חלש )
אין לי ימי חופשה שאלתי היא:
1. האם המעסיק רשאי להוציא אותי לחופשה מאולצת למרות שאין לי ימי חופשה .
2. מה עושים במצב כזה ?
אשמח לקבל תשובה
תודה
2.
מעיין
14/04/2015 13:41
צהריים טובים

אני עובדת מאז 2007 באותו מקום. ילדתי בשנה שעברה והארכתי את חופשת הלידה - חל"ת לשנה, לפי המגיע לי בחוק. חזרתי לעבוד לפני חודש ואני ממש לא מסתדרת במקום העבודה (הבחור שהחליף אותי נשאר ושינו לי את התפקיד מה גם שהבן שלי לא מסתדר עם המטפלת). אני שוקלת לעזוב. אם אעזוב עכשיו, האם אוכל לחתום בלשכה ולהיות זכאית לדמי אבטלה? האם העובדה שהייתי בחל"ת לאחר חופשת הלידה פוגעת לי בזכאות?
מחלה
אילנה
13/04/2015 08:40
לא התייצבתי בעבודה עקב מחלה שלא הרגשתי טוב בעל העסקה העניש אותי לא לחזור לעבודה עד הודעה חדשה האם זה חוקי
RE: מחלה
עורך דין
14/04/2015 09:22
שלום אילנה

על פניו המדובר על פיטורים שלא כדין. אם המעסיק אמר לך לא לחזור יותר לעבודה, בעקבות העובדה שנעדרת מפאת מחלה הרי שהמדובר על פיטורים לא חוקיים. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ושיקלי צעדים משפטיים.
מחלה
14/04/2015 09:49
אם בעל העסק החזיר אותי אחרי תקופה הוא חייב לשלם לי עבור הימים שישבתי בבית תודה מראש
עורך דין
14/04/2015 10:26
שלום שוב

כן בהחלט.
תהילה
14/04/2015 09:17
בוקר טוב

במסגרת עבודתי אני מקבלת בונוסים. הבונוסים הם שלושה חודשים קדימה, זאת אומרת שאני בחופשת לידה מדצמבר וממשיכה לקבל את הבונוסים. הבעיה שמס הכנסה שם את ידו בכיסי ומוריד לי 48% מס!

הכספים האלה הם בעצם הפרשים של חודשים בהם הייתי שכירה, מה עושים כדי לקבל חזרה את הכסף? מדובר במאות וגם אלפי כי נכנסו לי גם דמי הבראה באחד מהתלושים ויורד לי 48% מס! נאמר לי בשיחה למס הכנסה כי מקום עבודתי היה צריך לעשות תיאום האם זה נכון?
עורך דין
14/04/2015 10:24
שלום תהילה

עליך לפנות אל מחלקת הנהלת חשבונות של המעסיק ולדרוש מהם לטפל בנושא, שהרי הם אלה שמשלמים את שכרך. אם לא יעזרו לך, תמיד תוכלי להגיש בקשה לקבלת החזרי מס בשנה הבאה. בגדול - המעסיק אחראי למצב ויכול גם לפתור אותו בקלות יחסית.

בהצלחה
שלי ר.
14/04/2015 00:10
שלום,
אני עבדתי בתפקיד ניהולי במשך 3 שנים. בחצי שנה האחרונה סבלתי מפגיעה בהיקף העבודה (נפח הפעילות ירדה), פגיעה מקצועית ( בשל חוסר התייחסות של המעסיק לבעיה ), יחס משפיל בשל חוסר התייחסות, לחץ ואי וודאות עקב המצב שנוצר. ביקשתי מהמעסיק שיתקן את ההרעה. תוך כמה זמן לאחר קבלת ההודעה המעסיק חייב לתקן את ההרעה ?
האם אני יכולה להתפטר עקב הרעת תנאים מבלי לאפשר למעסיק לתקן את המצב? תודה, שלי
עורך דין
14/04/2015 10:22
שלום שוב

עניתי על שאלתך.

בהצלחה
שלי ר.
בקשה למעסיק לת...
14/04/2015 00:07
שלום,
אני עבדתי בתפקיד ניהולי במשך 3 שנים. בחצי שנה האחרונה סבלתי מפגיעה בהיקף העבודה (נפח הפעילות ירדה), פגיעה מקצועית ( בשל חוסר התייחסות של המעסיק לבעיה ), יחס משפיל בשל חוסר התייחסות, לחץ ואי וודאות עקב המצב שנוצר. ביקשתי מהמעסיק שיתקן את ההרעה. תוך כמה זמן לאחר קבלת ההודעה המעסיק חייב לתקן את ההרעה ?
האם אני יכולה להתפטר עקב הרעת תנאים מבלי לאפשר למעסיק לתקן את המצב? תודה, שלי
RE: שלי ר.
עורך דין
14/04/2015 10:21
שלום שלי

המעסיק חייב לתקן את הרעת התנאים לאלתר, תוך ימים ספורים, או לפחות להודיע לך שבכוונתו לעשות זאת. אם זה לא המצב, פני בהקדם להתיעצות אישית עם עורך דין על מנת שיוכל לבדוק את חוזה העבודה שלך, התנאים לפני ואחרי ההרעה, ולאחר מכן תקבלי המלצה לגבי דרך הפעולה הנכונה.

באופן מעשי - ככל הנראה שתוכלי להתפטר בדין מפוטר באם המעסיק לא יתקן את המצב.

בהצלחה
שוש
13/04/2015 22:18
הנני עובדת כ-שש שנים כעובדת שכירה, במשרה מלאה.
לפני מספר חודשים העתקתי את מקום מגורי למרחק של כ- שלושים ק"מ.
בימים אלו קיבלתי מהמעביד הודעת רישמית על צמצום היקף מישרה משמונה לשש וחצי שעות ביום, עקב העתקת מקום מגוריי.
שאלתי היא האם הליך זה הינו חוקי?
עורך דין
14/04/2015 10:17
שלום שוש

על פניו המדובר על פגיעה משמעותית בהיקף משרתך וניתן לפרש זאת כהרעה מוחשית בתנאי עבודה. באפשרותך לדרוש בכתב מהמעסיק לתקן את הרעת התנאים לאלתר, שאחרת תוכלי להתפטר בדין מפוטר.

המלצתי לפנות לקבלת ייועץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולות כלשהן.

בהצלחה
י.א
13/04/2015 21:54
הערב טוב לכולם

אני בחופשת לידה ואמורה לחזור לעבודה בסוף מאי. אני עובדת ב-2 מקומות עבודה. באחד אני מוגדרת גלובלית משרה מלאה על אף שבפועל עובדת 3 שעות ביום 4 פעמים בשבוע ו-5 שעות פעם בשבוע.

בשנייה עובדת כ-4 ימים בשבוע 5-7 שעות. האם מגיעה לי שעת הנקה? בנוסף בעבודה הגלובאלית בחודשי יולי-אוגוסט אעבוד 8 שעות ביום. האם אז תגיע לי שעת הנקה?
עורך דין
14/04/2015 10:10
שלום לך

שעת הנקה מגיעה לכל אישה שעובדת במשרה מלאה, למשך 4 חודשים או עד גיל 10 חודשים, לפי המוקדם. המשמעות של שעת הנקה היא שעובדים שעה אחת פחות ביום ומקבלים עליה תשלום מלא.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ