פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 833
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ענת
21/04/2015 08:16
ב"ה.שלום אני עובדת בגן ילדים כרגע בשבוע ה13 להריון יצאתי לשמירת הריון בגלל דימומים שהיו לי כשבוע לפני חופשת פסח, על חופשת הפסח היו אמורים לשלם לי מאחר שאני מקבלת שכר גלובלי.בינתיים אני בשמירת הריון ולפי הוראת הרופא כנראה שכך יהיה כל זמן ההריון.האם אוכל במקרה שביטוח לאומי לא ישלמו לי על חודשים אלה (אנסה להגיש בקשה) את השכר על חופשת פסח מהמעבידה?
אורן
21/04/2015 01:56
בקשר לביטוח לאומי שייצג אותי בקשר למשהו האם אפשר לקבל טלפון של מישהו פה איכותי אני חייב ייצוג ביטוח לאומי זורק עליי אבנים
שאלה
לירוי
21/04/2015 01:54
עבדתי אצל מעסיק חצי חודש קיבלתי שכר אבל את התלוש הוא לא הביא לי האם זה חוקי? מה אפשר לעשות הוא מתעלם ומושך זמן את הציק הביא לי תלוש לא הביא לי ואני צריך את זה
אורית מהוד השרון
20/04/2015 23:55
שלום

רציתי להגיד תודה על הטיפול המקצועי והמהיר שקיבלתי היום מעורך דין רונן בן צבי. פניתי דרך פורטל זכויות העובדים בגלל בעיה מול המעסיק (איני רוצה לפרט - הנושא הוסדר) ועורך דין רונן בן צבי ייעץ לי כיצד לפתור את העניין בשיחת טלפון של כמה דקות. הוא היה סבלני, קשוב ומקצועי. אחרי ששמעתי את דבריו דיברתי עם המעסיק שלי, והכל הסתדר בצורה הטובה ביותר. כל הכבוד לכם על העזרה והתמיכה שנתתם לי. בהחלט ראוי לשבח!

אורית
יעל
20/04/2015 22:59
ערב טוב

רציתי לדעת איך אני מאריכה את חופשת הלידה שלי מעבר לחופשה בתשלום? האם מספיק להודיע למעסיק בעל פה או שדרוש מכתב? איך מעדכנים את ביטוח לאומי?

בנוסף רציתי לדעת כמה הארכה לחופשת הלידה ניתן לקבל בעת לידת תאומים (בהתחשב בכך שהחופשה בתשלום היא 17 שבועות..)?
כפיר
19/04/2015 20:02
בעיקרון אף פעם לא באמת עבדתי היו לי שתי עבודות כשהייתי קטן יותר והן היו נורא קצרות ובחופש הגדול כך שלא התעסקתי אף פעם בחוקים וכדומה.
בכל מקרה אני בן 20 (באוגוסט 21), חייל עושה 11-10, יש לי אישור מהצבא שאני יכול לעבוד ובדיוק אתמול הייתי בראיון (יותר נכון זה היה יותר תיאור כללי של חצי דקה-דקה של העבודה) לחנות בגדים. בכל מקרה היא אימרה מה השעות עבודה, שכר שמקבלים אחוזים על מכירות וכו׳.
זאת בתכלס הולכת להיות העבודה הרצינית הראשונה שלי ורציתי לדעת קצת דברים (דברים שלפי החוק ולפי מה שקורה בפועל במקומות עבודה) לפני שאני מתחיל לעבוד שם.
1. האם אני צריך להוציא פנקס עבודה? אני זוכר שהיה לי אחד כזה כשהייתי נער.
2. הבנתי שעל התלמדות צריך לשלם זה קורה בפועל? (אני יודע מחבר שלי שלא שילמו לו)
3. שכר נסיעות קורה בפועל? ( אני יודע שמנצלים נערים ואני אומנם כבר לא נער אבל העבודה היא עבודה של צעירים אז רציתי לדעת אם מנצלים גם את כל הסטודנטים והאנשים שעובדים בעבודות של צעירים)
4. צריך גם לחתום על חוזה? האם מגיע לי ימי חופש? מחלה? האם נותנים את הימים האלה בפועל?
5. מכיוון שאני לא נער האם יש לי כל מיני מיסים למיניהם? מס הכנסה ביטוח לאומי? הפרשות לפנסיה? מנסתם שנערים לא מתעסקים בכל זה אבל אני סוג של נכנס לעולם של הבוגרים אז חשבתי שכדאי לשאול.

אני יודע שיש פה שאלות שאפשר לענות עליהן ״זה תלוי במעסיק אם הוא עובר על החוק או לא״ אני רוצה לדעת את התשובות לדברים האלה בשביל לדעת אם אני יכול ל״דרוש״ תנאים כאלה ואחרים כי רוב המקומות האחרים כן מכבדים אותם או שזה דבר שלא מכבדים אותו גם בשאר מקומות התעסוקה לצעירים (כמו לדוגמה שכר טיפים למלצרים). לצערי החנות בגדים שהסכימו לקבל אותי אליה היתה היחידה שהסכימה לקבל אותי עם היציאות שלי, שאר החנויות (אלקטרוניקה, בגדים וכו׳) לא הסכימו ומה שנשאר לי זה המסעדות והרשתות מזון מהיר שהם האופציה האחרונה שלי בתור עבודה כי ברגע שאני שמעתי שהם משלמים לך שכר בטיפים ורק אם חסר לך מהמשכורת מינימום הם יואילו בטובם להשלים זה גרם לי להבין שזאת עבודה שאני לא מוכן להתקרב אליה במיוחד כשזאת עבודה שעובדים בה כל כך קשה.

בכל מקרה מצטער על החפירה ותודה לעוזרים!
עורך דין
20/04/2015 18:30
שלום כפיר

1. לא. זוהי חובה של המעסיק ולא של העובד.
2. על כל שעת עבודה, בהתמחות, התלמדות ובכלל - יש לשלם שכר לעובד.
3. יש לשלם החזר דמי נסיעות לעובדים לפי החוק.
4. חובת המעסיק לתת לכל עובד חוזה עבודה המציין את כל תנאי העסקתו של העובד ומסגרתה.
5. המעסיק הוא שמשלם מיסים עבור עובדיו. לאחר 6 חודשים הוא יתחיל להפריש עבורך כספים לפנסיה לפי החוק.

אם יש לך עוד שאלות או אי הבנות אל תהסס!

בהצלחה בדרכך החדשה.
יחיאל
19/04/2015 18:58
שלום,

אני עובד שעתי שכיר בחברה מעל לחודשיים, ושמתי לב בתלוש שלא קיבלתי שכר עבור יום הבחירות שלא עבדתי בו, המנהלת שלי טוענת כי רק מנהלים מקבלים שכר ביום זה, רציתי לדעת מה החוק אומר על דבר כזה? וגם מה בנוגע ליום העצמאות האם החוק דומה?

תודה מראש.
עורך דין
20/04/2015 18:28
שלום יחיאל

החוק קובע כי עובד שעבד 14 ימי עבודה רצופים לפני הבחירות צריך לקבל תשלום. יום העצמאות הנו אחד מחגי ישראל והמעסיק צריך לשלם לך שכר רגיל.

בהצלחה
נועה
19/04/2015 18:26
אני בהריון, ובעבודה שלנו המעסיק החליט מי שנעדרת מעבודה בשל בדיקות הריון לא יכול לחזור לעבודה במהלך היום. התשלום עבור יום העבודה יהיה או מי 40 שעות בדיקות של הריון או יום חופש , רציתי לדעת האם זה חוקי?
עורך דין
20/04/2015 18:22
שלום נועה

על פניו זה נוגד את הוראות החוק.
א.ב
19/04/2015 18:23
סיימתי לעבוד במקום העבודה הקודם ב-2.2. יום למחרת התייצבתי בביטוח הלאומי להגיש תביעת אבטלה והתחלתי לחתום בלשכה (האבטלה אושרה והתחלתי לקבל אותה).

כאשר בחודש מרץ הגעתי למעסיק הקודם לקבל את תלוש פברואר, להפתעתי גיליתי שלא נעשה גמר חשבון ולא קיבלתי פידיון 6 ימי חופשה שצברתי.

הייתי צריכה להתכסח עם המעסיק חודש שלם כדי לקבל את מה שמגיע לי. כאשר ביקשתי את גמר החשבון, הסברתי למנה"ח שהיא צריכה לתקן לי תלוש פברואר. היא כמובן הוציאה לי תלוש מרץ!

האם הוצאת תלוש בחודש מרץ, בזמן שאני מקבלת אבטלה יכול לפגוע בי?

בתיאור התשלום רשום רק פדיון ימי חופשה. אבל בסעיפים למטה, רשום לי 2 ימי עבודה (כנראה שהתכוונה ליומיים מפברואר, אבל זהו תלוש מרץ).
עורך דין
20/04/2015 18:21
שלום לך

על פי החוק בישראל מי שעובד אינו יכול לחתום ולקבל דמי אבטלה. בחודש מרץ עבדת יומיים ולכן אינך יכולה לקבל את דמי האבטלה. זה המצב. לכן, גם קבלת טופס 106 תדחה. לאור המצב שנוצר, קחי את תלושי השכר שלך ופני אל המוסד לביטוח לאומי. הסבירי לפקידות את המצב שאליו נקלעת וקווי לטוב.

בהצלחה
דוברת
19/04/2015 18:18
ערב נעים

המעסיק הודיע לי בהתראה קצרה שממחר אינני יכולה לעבוד עד אחרי שאצא לריענון מכיוון ששכח את היום רענון (אימון) הקודם על הנשק ובנתיים אני יושבת בבית ללא שכר וכמובן זה פוגע בי מבחינה כספית.

האם מגיע לי על הימים האלה פיצוי או שכר רגיל לפחות לפי דין מוכח?
עורך דין
20/04/2015 18:18
שלום דוברת

המעסיק לא יכול להוציא אותך לחופשה כפויה אם אין לך ימי חופשה צבורים. היה ויש ימים שנצברו, הוא יכול להודיע לך על חופשה עד למשך הימים שצברת ולא מעבר.
מרינה
20/04/2015 13:26
האם למעסיק יש זכות לאסור לקחת חופש לכלל עובדים בין אפריל לדצמבר. כאשר מניסיון גם בדצמבר הם יגידו שעד מרץ אין חופשים.
האם התפתרות מסיבה זאת מזכה בפיצוי פיטורין ?
עורך דין
20/04/2015 13:30
שלום מרינה

למעסיק יש זכות מלאה להחליט מתי ניתן ומתי לא ניתן לצאת לחופשה ואין המדובר על הרעת תנאים, אלא אם בחוזה העבודה שלך יש תנאים אחרים.

בהצלחה
אני
20/04/2015 09:34
בוקר טוב,
אני עובדת במוסד ציבורי גדול. עד לפני 3 שנים עבדתי משרה מלאה. אז ביקשתי לרדת ל-80% לצורך לימודים ואכן כך היה.
לפני שנה ביקשתי לחזור למשרה מלאה ונעניתי שאי אפשר כי אין מספיק תקציב לכך. בינתיים הסכמתי להישאר ב-80%. האם זה יכול להחשב להרעת תנאים במקרה שאני מתפטרת? לצורכי קבלת פיצויים?
תודה!
אסף
20/04/2015 11:14
זה לא יחשב כהרעת תנאים וזה כי ..
בגלל שהסכמת לתנאי העבודה החדשים של ה 80% .
הרעת תנאים זה שינוי חד צדדי של תנאי העבודה לרעתך.
ה 80% משרה השתנה מהסכמת דו צדדית .
איציק
19/04/2015 18:17
הודעתי למעסיק על התפטרות באמצעות האימייל בתאריך ה18.03.15 וחזרתי בי באמצעות המדיה, המעסיק ניצל את זה שבמעמד התפטרות ע"י עובד ולא מעביד אין בזכותי קבלת פיצויים על שלושת שנות הוותק בחברה ולא "נעתר" לבקשתי.

האם אין לי הזכות לחזור בי מהחלטתי? לטענת המעסיק עצם העסקת מחליפי היא זו שהובילה להחלטתו לא להיעתר לבקשה.
עורך דין
20/04/2015 11:05
שלום איציק

לא כתבת כמה זמן אחרי הודעה ההתפטרות הודעה למעסיק כי אתה חוזר בך. לנקודה זאת יש משקל בתשובה לשאלתך. בכל מקרה, המצבך לא טוב בכל הנוגע לאפשרות להחזיק את הגלגל לאחור. כמו כן, אני ממליץ לך לפנות בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, כי אם עוד ניתן לעשות משהו - לעניין העיתוי יש חשיבות קרדינלית.

בהצלחה
מאירה
19/04/2015 15:56
אני עובדת במגה קמעונאות הייתי חולה במקום שלושה ימים לקחתי יומיים וחזרתי לעבודה ביום ראשון.
המעביד כעס עלי והחליט לתת לי ימי חופשה שהוא החליט עליהם על דעת עצמו ביום שלישי ורביעי אני עובד שלוש שנים במגה ורציתי לדעת עם תקין הדבר
עורך דין
20/04/2015 10:52
שלום מאירה

למעסיק יש זכות להוציא עובדים לחופשה יזומה, כל עוד לעובדים יש ימי חופשה צבורים. אם לעובדת אין ימי חופשה צבורים והמעסיק מתעקש להוציא אותה לחופש, עליו לשלם לה שכר מלא עבור אותם ימים.

בהצלחה
דגנית
19/04/2015 14:48
ברצוני לעזוב מקום עבודה נוכחי האם יש לי זכויות?
עורך דין
20/04/2015 10:50
שלום דגנית

ברור שיש לך זכויות. שחרור קרן הפנסיה והאפשורת לפדות את החלק שהופרש לטובת פיצויים, פידיון ימי חופשה, הודעה מוקדמת וגמר חשבון מסודר.

בהצלחה
שירה קורן
19/04/2015 13:35
צהריים טובים לפורום זכויות העובדים

נתקלתי בתופעה בה מעסיק במסעדה דורש מהמלצרים לשלם לו 5 ש"ח על כל שעת עבודה (!) בטענה שזה עבור הוצאות תלוש שכר, מס הכנסה, ביטוח לאומי וכו' אציין כי משכורת המלצרים מורכבת מטיפים בלבד, אלא אם כן לא הגיעו ל25 ש"ח ואז מקבלים השלמה. האם זה חוקי? האם יש מה לעשות עם זה?
עורך דין
20/04/2015 10:48
שלום שירה

עבודת המלצרות ממשיכה להמציא חידושים והפתעות ללא הרף... למיטב ידיעתי היו פסקי דין של בית הדין לעבודה שקבעו כי המעסיק אכן יכול להוריד עד 18% מסכום הטיפים לאור העובדה שחלקם עוברים דרך הקופה (טיפים המשולמים באשראי) שאז המעסיק משלם מע"מ בסך 18% מכלל הסכום.
נופר
19/04/2015 12:58
היי,אני משוחררת ומחר יש לי רעיון עבודה,האם אני צריכה לציין שאני חיילת משוחררת וזה המעודפת שלי?
עורך דין
20/04/2015 10:35
שלום נופר

אין חובה חוקית לעשות זאת, אך אתן לך כלל אצבע חשוב לחיים, תמיד להגיד את האמת ולהיות ישרה וכנה במהלך ראיון עבודה ובכלל. להזיק, זה לא יזיק לך אף פעם.

בהצלחה בדרכך החדשה
אלכס
19/04/2015 12:42
שלום לכולם

אני שואל עבור ידידה - שאלה בהתנהלות במקום העבודה, בזמן טיפולי פוריות:

הנ"ל עובדת שנתיים בחברה ממשלתית, ללא קביעות.
התחילה לפני כמה ימים טיפולי פוריות.

מכיוון ולא ניתן להעריך מראש בכמה זמן מדובר (לעיתים מדובר בתקופה קצרה של כמה חודשים ויכול גם לקחת שנים).

בתקופה הקרובה היא תאלץ להעדר ולהחסיר עבודה, האם עליה לידע את המנהל שלה על כך? היא היתה מעדיפה שלא, השאלה מה אומר החוק?

יש לה גם איזה בעיה בעבודה והיא חוששת שאם יגלו שהיא בטיפולי פוריות זה יוביל לפיטורין.
עורך דין
20/04/2015 10:34
שלום אלכס

עובדת במהלך טיפולי פוריות מוגנת מפני פיטורים. יש כללים מפורטים בנושא זה במסגרתו של חוק עבודת נשים. צריך לזכור כי התנאי הראשון לקבלת ההגנה היא מתן הודעה למעסיק על כך שהעובדת נמצאת במהלך טיפולי פוריות.
תהילה
19/04/2015 12:36
צהריים טובים

יש לי שאלה לגבי בדיקות הריון למי שעובדת במסגרת של משרה מלאה. אני עובדת בחוזה של משמרות לפי שכר שעתי.

במהלך ההריון היו לי בדיקות שנקבעו בחמש ובשש בערב והגשתי אותם לצורך קבלת שכר ולא שילמו לי.

כאשר פניתי אליהם אמרו לי שהחוקים הם שביום שעבדתי שמונה שעות ויצאתי לבדיקות אחרי צהורים אני לא זכאית ושזה החוק.

לא מצאתי שום איזכור לזה שזה החוק בשום מקום.

האם זה נכון?
עורך דין
20/04/2015 10:28
שלום תהילה

שאלת שאלה מאד נפוצה ואני נוהג להפנות נשים השואלות שאלה זאת אל המקור החוקי, סעיף 7 (ה) לחוק עבודת נשים:

(ה) (1) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג)(1), רשאית עובדת להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד שאישר משרד הבריאות (להלן – התחנה), לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות מחוץ לתחנה על פי הפניית התחנה;
בפסקה זו, "רופא נשים" – רופא מורשה בעל תואר מומחה ביילוד ובגינקולוגיה שניתן לו על פי פקודת הרופאים [נוסח חדש], תשל"ז-1976 (להלן – הפקודה), או רופא מורשה המתמחה לקראת קבלת התואר האמור, במוסד מוכר לפי הפקודה, בפיקוחו של רופא בעל התואר האמור;
(2) תקופת ההיעדרות מהעבודה כאמור בפסקה (1), לא תעלה על אחת מאלה:
(א) לגבי אשה העובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה, יותר מארבע שעות ביום – 40 שעות במשך חדשי הריונה;
(ב) לגבי אשה העובדת עד ארבע שעות ביום, שבוע עבודה מלא כנהוג במקום עבודתה – 20 שעות במשך חדשי הריונה;
(3) שר העבודה רשאי, באישור ועדת העבודה של הכנסת, לקבוע בתקנות –
(א) הוראות לביצוע פסקאות (1) ו-(2);
(ב) לגבי סוגי עובדות ובאזורים שיקבע – מספר שעות אחר להיעדרות עובדת מעבודתה כאמור ובלבד שלא יפחת מהאמור בפסקה (2);
(ג) הוראות משלימות בדבר זכותה של אשה העובדת אצל יותר ממעסיק אחד להיעדר מעבודתה כאמור בפסקה (1), כאילו היתה עובדת אצל מעסיק אחד לענין האמור בפסקה (2).
מירי
20/04/2015 08:35
שלום אני עובדת 26 שנים משק בית בבית אחד פעם בשבוע. ההורים נפטרו ונישאר לבת לשלם לי פיצויים היא קיבלה את הצוואה. השאלה כמה זמן היא צריכה לשלם לי מי שנפטרו ההורים. עבר כבר 5 חודשים ועדיין לא שילמה.

מה אומר החוק? ואם היא יכולה לתת לי בתשלומים {זה מה שאני לא מסכימה } כי יש לה.

תודה מראש מירי
יניב
19/04/2015 22:11
לפני כ-3 שבועות אבי התכופף במשרד, וכשהתרומם נתפס לו הגב ממש חזק. (ברמה שהיה זקוק לעזרה להתיישר ולחזור לבית). מאז ועד עכשיו ממש כואב לו הגב ובשבוע האחרון הכאב מקרין לו לרגל..

הכאבים הם בלתי נסבלים..וממש מתקשה לתפקד ביום יום.

אממה...כשאבי הלך לקופ"ח הוא לא סיפר שזה קרה לו בעבודה, ולכן הוא בטוח שלא משנה מה יקרה (כי זה רק הולך ומחמיר) לא יכירו לו בזה כתאונת עבודה, כי עליו היה מיד למלא טופס תאונה וגם לספר לרופא שיכתוב בטופס "בזמן עבודתו".

נמאס לי לראות כיצד אבי מוותר כל פעם על זכויותיו "כי הוא הגון עם כל העולם"- ורציתי לדעת האם יש אמת בדברו, או שמא הוא עדיין יכול לטעון לתאונת עבודה?

אשמח ממש לעזרה!
תודה רבה!
מלכי
19/04/2015 20:45
ערב נעים לכם,

רציתי לשאול: עובד שבשזמן שעות העבודה נשלח לעבודה אצל לקוח...ובמקום זאת נסע לענייני העבודה הפרטיים שלו (במקום להיות בזמן שנקבע אצל הלקוח שנמצא מרחק שעה נסיעה מהעסק נראה במקום אחר קרוב לעסק ע"י הבעלים.

כנראה שזו לא הפעם הראשונה..שניצל שעות לטובתו הפרטית. רוצים לפטרו..מה ענין השימוע כאן? הוא פגע בעסק,בלקוח...האם חייבים שמוע ומה יהיה נוסחו?
לאה
14/04/2015 13:35
שלום,
עובדת משק ביתי נמצאת בתאונת עבודה כבר חודשיים. האם עלי לשלם לה ביטוח פנסיוני על התקופה שלא עבדה?
לאה
19/04/2015 17:39
מקפיצה....
אשריאל
19/04/2015 12:18
בעלי עובד שכיר במפעל אלומיניום ברזלים.

לפני יומיים הוא קיבל באמצא הלילה (משמרת לילה) מכה מקוביות - לפי מה שהבנתי המלגזן השאיר את זה שמה בטעות, לא במקום טוב, ובעלי פשוט קיבל מכה ממש חזקה בברך התקפל וחבר עזר לו לקום. בעלי המשיך את העבודה למרות שהיה לו קשה חזר הביתה בבוקר צולע.

הלך לרופאה עם טופס 250 וחתימה של המנהל שיודע שזה בגלל תאונת עבודה (יום שני יבוא מבקר בטיחות לברר מה קרה, והמלגזן קיבל נזיפה) אז בעלי עשה צילום היום והתשובה תגיע בעוד 3 ימים. בנתיים הוא ממש סובל ונפוח לו... בנתיים קיבל חופש מחלה מהרופאה עד יום שני הבא.

הוא בעצם מפסיד כמעט שבוע וזה ממש משמעותי כי בשבוע הוא עושה 2000 שקל כי הוא עובד 12 שעות ביום... נתנו לנו דף כזה של בקשה לביטוח לאומי... בקיצור, אחרי כל החפירה הזו רציתי לשאול: האם הוא יקבל על כל יום שהוא בבית משכורת מלאה ולא על 8 שעות כמו ביום חופש רגיל אם הוא מבקש? ממש חשוב גם מתי הוא מקבל את התשלום, באותו חודש או שלוקח זמן עד שנותנים לו את הכסף על הימים האלה? תודה מראש
עורך דין
19/04/2015 17:34
שלום אשריאל

בעלך יקבל משכורת בהתאם לכמות ימי המחלה הצבורים שלו ולפי החוק. עבור היום הראשון לא מקבלים תשלום כלל, עבור הימים ה-2 והשלישי 50% מהשכר ומהיום הרביעי החזר מלא עד לתום ימי המחלה הצבורים. חשוב שבעלך יגיש תביעה לקבלת דמי פגיעה - תאונת עבודה.

בהצלחה
שני
19/04/2015 11:14
שלום, לפי הוותק שלי בעבודה אני זכאית ל- 7 ימי הבראה בשנה. במהלך השנה הייתי במשך חודשיים בשמירת הריון (שולם לי על ידי ביטוח לאומי). בעבודה שלי כרגע נאמר לי כי אני זכאית ל7 ימי הבראה פחות חודשיים שנעדרתי מהעבודה.
האם זה נכון? האם כאשר אני בזמן שמירת הריון הם מחוייבים לשמור לי על הוותק
עורך דין
19/04/2015 17:22
שלום שני

בזמן שמירת הריון הוותק שלך בעבודה לא נפגע וכך גם מלוא הזכויות שלך לפי חוק.

בהצלחה
שני
19/04/2015 17:31
תודה על העזרה,
זאת אומרת שאם לי הוותק שלי מגיעה לי 7 ימי הבראה הוא צריך לשלם לי מלא.
המעסיק טוען כי שמירת ההריון זו תקופה של אי עבודה ולכן אין לי זכאות
אלינה
19/04/2015 12:03
היי,
אני נפגעת תאונת עבודה והגשתי טפסים לביטוח לאומי. במשך חודשיים קיבלתי תשלום בכל פעם שהבאתי את הטפסים של אישור מחלה מהקופת חולים.

בפעם האחרונה שהבאתי את הטפסים כמו תמיד קיבלתי מכתב במקום והודעה בפלאפון שהטפסים התקבלו.

לא קיבלתי תשובה במשך שבועיים אבל לפעמים לוקח להם הרבה זמן להחזיר תשובה אז לא ממש התרגשתי, אני כן התקשרתי למוקד כדי לברר מה המצב והם אמרו שאני עדיין בבירור אבל הם יבררו עם הסניף ויחזרו אלי מכיוון שבהחלט עבר הרבה זמן.

היום קיבלתי טלפון שהמסמכים לא התקבלו למרות שיש לי 2 אישורים שונים שהם כן התקבלו. מה עושים במקרה כזה? רק להוציא עוד העתקים של החופש מחלה ולהביא להם אותם שוב?
עורך דין
19/04/2015 17:31
שלום אלינה

כן, קורה שמסמכים שלנו "נעלמים" בין הכסאות במוסד לביטוח לאומי... אכן, פשוט השיגי העתקים והעבירי אליהם שוב.

בהצלחה
שושי
19/04/2015 11:58
שלום,

אני מתחילה עבודה חדשה ואני בהיריון (הם יודעים את זה, הייתי גלויה איתם מההתחלה). אני אמורה ללדת בסוף ספטמבר שזה נותן לי 5 חודשי עבודה.

הבנתי מהם שבגלל שאני אעבוד פחות מחצי שנה אז אני לא אוכל להאריך את חופשת הלידה מעבר ל 98 ימים? ואם אני מתחילה לעבוד שם שבוע - משמע כבר אקבל משכורת ראשונה על אפריל ועל הנייר זה ייתן לי 6 חודשי עבודה, זה משנה משהו?

אם אני עובדת כמה ימים באפריל אני עדין אקבל יום חופשה על החודש הזה? תודה על העזרה!
עורך דין
19/04/2015 17:26
שלום שושי

על פניו המעסיק שלך צודק בדבריו שכן על פי חוק עבודת נשים, עובדת שעבדה לפני יציאתה לחופשת לידה פחות מ-12 חודשים באותו מקום עבודה, חופשת הלידה שלה תהיה רק 14 שבועות.

בהצלחה
חן
19/04/2015 11:37
מזה כמה שנים שאני עובד בתפקיד במחלקה שלי לאחר שעברתי קורס בחברה והוסמכתי לתפקיד אבל לתפקיד שלי אין הגדרת תפקיד האם אני חייב לבצע את התפקיד?
עורך דין
19/04/2015 17:23
שלום חן

אם יש תפקיד איך אין הגדרת תפקיד ועוד לאחר שהוסמת לתפקיד? מצטער, איבדת אותי...
שימרית
19/04/2015 10:29
בוקר אור

האם צריך קודם להתפטר ורק אחכ להגיש מכתב לביטוח לאומי לבקשת ביטול ימי ההמתנה לאבטלה? כי ככה אם לא יאשרו אז איבדתי מקום עבודה ונשארתי 3 חודשים ללא שכר... או שבדכ הם כן מקבלים את הבקשה אם העבודה שלי היא כוללת משמרות?

תודה לכם על העזרה בפורום המעולה הזה ושבוע טוב לכולנו.
עורך דין
19/04/2015 16:20
שלום שימרית

אין הרבה ברירה. יש חוק במדינה. את חייבת להתפטר כדי להגיע ללשכת התעסוקה ולאחר מכן אל המוסד לביטוח לאומי. אין דרך אחרת.

בהצלחה
לאה
19/04/2015 10:47
תודה על חוסר התייחסותכם לשאלתי מתאריך 14.04.05 בנושא ביטוח פנסיוני בתאונת עבודה
עורך דין
19/04/2015 16:17
שלום לאה

הקפיצי את שאלתך באמצעות תגובה ואז אענה לך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ