פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: מה הזכויות שלי? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: מה הזכויות שלי? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
04/05/2015 11:08
שלום ליאת

נתחיל מזה שאני מבין לליבך. נמשיך מכך שאת שואלת שאלות שאין עליהן תשובה בחוק, כמו "האם אני חייבת לעבור את העינויי הזה" בהתייחס להתנהלות של המעסיקה, שממש לא בטוח שהיא מוגזמת אובייקטיבית. לפי החוק, המעסיקה צריכה לשלם לך 40 שעות אקסטרא במהלך ההריון לצורך ביצוע בדיקות. זה לא אומר שאסור לה להקפיד על כך שהיא משלמת רק עבור הזמן בו היית בבדיקות ולא עבור זמן "מסביב" שבו שהית בביתך לדוגמא. את צריכה לנסות להבין גם את הצד של המעסיקה.

אני מציע לקבל דברים בפרופורציה.
03/05/2015 08:22
שלום,

אני עובדת בגן ילדים חינוך מיוחד, בתפקיד תרפיסטית, לא במשרה מלאה (ראשון, רביעי, חמישי שמונה שעות ויום שישי 4.5 שעות). אני בשבוע 17.

היו לי מספר בדיקות במהלך ההיריון ועשיתי אותם על חשבון שעות עבודה, מאחר ומגיע לי 40 שעות בדיקות בתשלום לפי הידוע לי. בנוסף, בימים שאני בחופש, אני לא באמת בחופש כי אני בלימודים. ויש לי עוד ילדה בבית ובלי אוטו ככה שקשה להתנייד בערב לבדיקות. בכל מקרה אחרי שהודעתי לגננת על ההיריון היא מאד שמחה ודברנו על ה 40 שעות בדיקות, אמרתי לה שבבדיקות "הגדולות" של השקיפות, סקירה מוקדמת ומאוחרת אני אקח את כל היום כחופש (8 שעות) ובשאר הבדיקות אבוא אחרי הבדיקה.

לבסוף בבדיקה של הסקירה המוקדמת החלטתי לבוא אחרי הבדיקה כי צצו לי עוד בדיקות במיון נשים ולא היה לי נעים להחסיר הרבה (למרות ששוב זה הכל על חשבון מה שמגיע לי ולא מעבר). הבדיקה שלי הייתה בשעה 8:10 בבוקר, אחרי הבדיקה הגעתי בסביבות 11:15 לעבודה כי הלכתי ברגל הבייתה להתקלח ולהתארגן כי לא רציתי ללכת ישר.

בסביבות 10 בבוקר הגננת שלחה אלי הודעה מה קורה איתי ואמרתי לה שהגעתי הביתה להתארגן ואני אגיע והתשובה שלה הייתה- למה לא באת ישר אחרי הבדיקה? הסברתי לה וכשהגעתי לגן היא אמרה שהיא גם עברה את הבדיקות האלו וזה סך הכל קצת ג'ל בבטן מהאולטרסאונד ושהיא הייתה מנגבת את זה ובאה ישר לעבודה.

אמרתי לה שאני הרגשתי צורך להתקלח מה גם שהזעתי כי הלכתי ברגל וחזרתי ברגל מהבדיקה. היא אמרה לי משהו בסגנון של: את יודעת שאני לא לוחצת אבל את לא יכולה לעשות את הבדיקות בערב? אמרתי לה שאין לי אוטו (היא יודעת) ואין לי סידור לילדה וללכת איתה לבדיקות זה בעייתי ואז היא התחילה להגיד לי מה לגבי בייביסיטר. בקיצור הרגשתי ממש "שנכנסים לי לנשמה".

האם אני חייבת לעבור את העינוי הזה? האם זה חוקי שהיא חוקרת אותי ככה על זכות שמגיעה לי או שפספסתי משהו? אין לי בעיה לנהל שיחות על בייביסיטר וחיים אישיים בכיף אבל כשזה גובל בזכות שמגיע לי כעובדת והיא אומרת לי שאני אקח בייביסיטר מכספי הפרטי ואעשה את הבדיקות בערב זה נראה לי קצת מוגזם. אשמח לשמוע לגבי זכויות ודרך פעולה מה הייתן עושות במקומי??
04/05/2015 11:08
שלום ליאת

נתחיל מזה שאני מבין לליבך. נמשיך מכך שאת שואלת שאלות שאין עליהן תשובה בחוק, כמו "האם אני חייבת לעבור את העינויי הזה" בהתייחס להתנהלות של המעסיקה, שממש לא בטוח שהיא מוגזמת אובייקטיבית. לפי החוק, המעסיקה צריכה לשלם לך 40 שעות אקסטרא במהלך ההריון לצורך ביצוע בדיקות. זה לא אומר שאסור לה להקפיד על כך שהיא משלמת רק עבור הזמן בו היית בבדיקות ולא עבור זמן "מסביב" שבו שהית בביתך לדוגמא. את צריכה לנסות להבין גם את הצד של המעסיקה.

אני מציע לקבל דברים בפרופורציה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: מה הזכויות שלי? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ