פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 831
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אביגיל
26/04/2015 11:42
ידוע לי שאם אני עובדת במקום עבודה יותר משנה אני יכולה להאריך את החל"ת לרבע מתקופת הותק שלי. התחלתי לעבוד במקום עבודתי במרץ 2014 ואני אמורה ללדת באוגוסט. שאלתי היא כזו רבע מתקופת העבודה עד לחופשת הלידה , או כולל החופשת לידה של ה-14 שבועות שנצברות לי בוותק?

זה מקנה לי עוד שלושה שבועות וקצת לצורך חל"ת.

תודה .
עורך דין
26/04/2015 18:28
שלום אביגיל

היום הקבוע לעניין זה הוא יום הלידה.

בהצלחה
עדי
26/04/2015 11:41
אני סובלת מפריצת דיסק ובהריון שבוע 21 וקיבלתי הפנייה לבדיקה של רופא תעסוקתי ואישור מאורטופד שאסור לי לעבוד עבודה פיזית ואסור לשבת לזמן ממושך. אני עובדת בעבודה משרדית.

מה הסיכוי שיאשרו שמירת הריון?
עורך דין
26/04/2015 18:27
שלום עדי

החלטה האם לאשר שמירת הריון הנה החלטה רפואית, שאותה צריך לקבל רופא המומחה בתחום ואין לשאלתך כל קשר לנושא של דיני עבודה. לכן, לא תמצאי עורך דין שיוכל לתת לך תשובה מחייבת בנושא. שיקול הדעת הוא של הרופא בלבד.

בהצלחה ורק בריאות
שני
26/04/2015 11:43
אני עובדת במקום עבודה 4 וחצי שנים, בשנים הראשונות עבדתי 9 שעות ביום ולאחר מכן עבדתי 8 שעות, המנהל שלי טוען שאני לא זכאית לשעת הנקה בהחלט הפתיעה אותי, אני לא מתכוונת להשאר שם.

שאלתי היא האם אוכל לקבל ממנו מכתב פיטורין בשביל לחתום בלשכת התעסוקה ? והאם אפשר לחתום בלשכה ללא מכתב פיטורין. אני עדיין בחופשת לידה עכשיו ללא תשלום
עורך דין
26/04/2015 18:25
שלום שני

את יכולה לתהפטר בדין מפוטר לצורך טיפול בילדך, בטרם הגיעו לגיל 9 חודשים. במצב זה, תוכלי לחתום ולקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 יום - אותה ניתן לנסות ולקצר בפניה מנומקת אל המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
אניה
26/04/2015 11:44
שלום,

עד לפני חופשת הלידה עבדתי ב-120% משרה ב-3 מקומות שונים וכעת רוצה להתפטר ממקום אחד או שניים, אני מבינה שאני זכאית לפיצויים במידה וההתפטרות הינה לצורך טיפול בילדה, כיצד אני מקבלת אותם? פשוט מגישה מכתב התפטרות או שיש פרוצדורה נוספת?
עורך דין
26/04/2015 18:21
שלום אניה

אם החלטת להתפטר ממקום עבודה 1 או 2 עליך להגיש מכתב התפטרות ולכתוב בו כי התפטרות הנה לשם טיפול בילדה. אם עבדת יותר משנה במקום העבודה, כולל חופשת הלידה, תהיי זכאית לקבל פיצויי פיטורים לפי חוק. אין לכך כל פרוצדורה מיוחדת מעבר לאמור.

בהצלחה
נינה
26/04/2015 12:00
קיבלתי מהמעסיק מכתב פיטורין שבעיני מנוסח לא נכון. לא ארשום את שם החברה אבל הנה הניסוח"

"הריני להודיעך על הפסקת העבודה ב... החל מתאריך 13 באפריל 2015 החברה מתייבת לשלם על הודעה מוקדמת כחוק וזכויות סוציאליות"

העניין ש-13 באפריל זה התאריך שבו הודיע לי אבל אני עובדת עד סוף החודש. האם לא אמור להיות כתוב אז "מתאריך 1 במאי" ? וגם, הוא לא אמור לציין ששטח העסק נמכר?

אודה אל כל עזרה.. רוצה פשוט לבקש מכתב אחר.
עורך דין
26/04/2015 18:18
שלום נינה

אין כל בעיה עם המכתב כל עוד תקבלי תשלום מלא עבור תקופת ההודעה המוקדמת. העיקר שתקפידי על כך שכל התנאים והזכויות המגיעות לך יתמלאו.

בהצלחה בדרכך החדשה
איריס
26/04/2015 11:58
משרה מלאה שלי מוגדרת 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע.
האם אני זכאית לשעת הנקה?

אם כן, האם אלי לנצל לכך שעה בכל יום, או שאני יכולה "לאגור אותן" ולצאת מוקדם מאוד באחד הימים?
תודה!
עורך דין
26/04/2015 18:14
שלום איריס

אם את עובדת במסגרת של משרה מלאה מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק. שעה אחת בכל יום עבודה. על מנת לצבור את השעות תצטרכי להגיע להסכמה מול המעסיק, אך זכרי כי הוא אינו חייב להסכים.

בהצלחה במשא ומתן
לירז
26/04/2015 12:07
היי יש לי שאלה ... לפני כשלוש שנים עבדתי בחנות .. חוויתי שם השפלות וסוג של הטרדה מצד מנהל האזור שהיה לי ... אחרי שהתפטרתי רציתי לתבוע אותו ואת החברה ובסוף שחררתי מהנושא ... הסיפור הזה לא מניח לי ואני מרגישה שאני צריכה סגירת מעגל ... העניין הוא שאז היו לי הוכחות הודעות סמס ... והיום יש לי כבר פלא אחר ..( עברו כמעט שלוש שנים .. השאלה האם כדי לקחת עורך דין ולסגור את המעגל הזה כבר או פשוט להניח לזה ... תודה על העזרה
עורך דין
26/04/2015 18:09
שלום לירז

באופן מעשי - ניתן להגיש תביעה על הטרדה גם כיום. לגבי השאלה האם כדאי או רצוי לעשות זאת, רק את יכולה לענות. אם תחליטי לעשות זאת ולהגיש תביעה נגד המעסיק, תצטרכי בין השאר להסביר למה לא עשית זאת במשך 3 שנים וכמובן שתצטרכי תמיכה כלשהי על מנת להוכיח את טענותיך. אני בטוח כי בפגישה אישית עם עורך דין ניתן יהיה להבהיר את המצב, ולאחריה יהיה לך קל יותר לקבל החלטה מושכלת בעניין.

בהצלחה
אורית
26/04/2015 12:14
היי
אני נמצאת כרגע בשבוע 27 להריון.אני עובדת כמבשלת ומטפלת בפעוטון ובשבועות האחרונים הורידו לי שעות עבודה. רציתי לדעת אם זה נחשב הרעת תנאים והאם אני יכולה לתבוע את המעסיק ומתי?

האם עליי לחכות לאחרי הלידה ולתבוע רטרואקטיבית או שאני יכולה להתחיל תהליך עכשיו?

אשמח לתשובה בהקדם - תודה מראש
עורך דין
26/04/2015 18:07
שלום אורית

אכן, ככל הנראה המדובר על הרעת תנאים. למעסיק אסור לשנות את מתכונת העסקתך ללא הסכמה מפורשת שלך, בטח שלא להרע את התנאים. זכותך המלאה לדרוש את תיקון המצב שנוצר והחזרתך למשרה הרגילה שלך.
גיא
26/04/2015 13:43
אני עובד כיום בחברה כשנתיים בתפקיד ספציפי
לאחרונה בשל בעיות עם המנהל הוא החליט להעניש אותי ולשנות לי תפקיד בעבודה ,מה שבעצם זה גרם לי לפגיעה בשכר מכיוון שבתפקיד הקודם היו לי בונוסים על תורניות (600 שח בחודש) מהבית שביצעתי במשך שנתיים. בתפקיד החדש אין תורניות והשכר שלי נפגע. האם זה נקרא הרעת תנאים? ואם כן מה אפשר לעשות בנידון?
עורך דין
26/04/2015 18:05
שלום גיא

על פניו ולפי העולה מדבריך, המדובר במקרה של הרעת תנאי עבודה מוחשית ואתה כמובן, אינך חייב לקבל את המצב החדש. עליך לפנות בכתב אל המעסיק ולדרוש ממנו ללתקן את הרעת התנאים. אם המעסיק יבחר שלא לעשות זאת, תוכל להתפטר בדין מפוטר.

לפני כל פעולה אקטיבית בנושא, אני ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
רפאל
26/04/2015 17:46
שלום,
בשנים 1999 -2000 עבדתי בחברת אורבוטק
לפי החוזה שלי הגיעה לי קרן השתלמות
כעת גיליתי שאיני מצליח לאתר את הכספים בחברת כלל.
ברשותי: תלושים ובהם ההורדות מהשכר + הפקדות מעסיק + טופס 106 + חוזה העסקה + שחרור מעסיק.
ביקשתי מהמעסיק אסמכתא לביצוע הפקדות (כפי שביקשו בכלל)
לדברי המעסיק לא יכול לאתר אסמכתאות ושנזכרתי מאוחר.
שאלתי -
מי יכול לסייע למול המעסיק וככל שידרש להגיע לבי"ד לעבודה.
תודה
עורך דין
26/04/2015 17:57
שלום רפאל

אין מה לעשות מול המעסיק אחרי 16 שנים... יש גבול. נסה לבדוק עם עובדים אחרים שעבדו / עובדים בחברה האם יש ברשותם קרן השתלמות ואם כן, באיזה חברה. עם קצת מאמץ תוכל לאתר את הקרן - באם היא אכן קיימת.

בהצלחה
מאיי
26/04/2015 17:52
אני כבר שנה ו8 עבודה שלי.
בתקופה של חודש חודשיים האחרונים אני כבר בדיכאון במקום הזה,עושה לי רע פיזית. פניתי למנהל שלי עמו אני בקשר טוב ואמרתי לו כמה קשה לי קיוויתי שיבין אותי ואולי הוא יוכל פשוט לשחרר אותי ולתת לי לחתום אבטלה ולקבל את הפיצויים. הוא פנה למנהל שמעליו ומה שקרה שעשיתי לעצמי יותר נזק כי לא רק שהוא לא מעוניין לפטר אותי עכשיו הוא גם החליט להעביר אותי תפקיד לתפקיד שהוא בבירור פחות טוב וגם בלי בונוסים מה שיש לי כרגע בתפקיד. אני לא יודעת מה לעשות...
אני לא רוצה לבוא לעבודה ולחזור למקום הזה שעושה לי רע
אבל להתפטר ולוותר על הפיצויים שלי??
ומה להישאר בבית בלי כסף עד מתי שאמצא משהו אחר?
זה לא קל...
מה עושים? יש אופציה להתפטר ולקבל פיצויים על הרעת תנאים? איך עושים את זה?
עורך דין
26/04/2015 17:54
שלום מאי

יתכן שבעצם החלפת התפקיד, כפי שעולה משאלתך, המעסיק הרע את תנאי העסקתך. אם זה אכן המצב, תוכלי להתפטר בדין מפוטר - לא קודם שתתני למעסיק הזדמנות לתקן את הרעת התנאים. אני ממליץ לך לפנות לשיחת ייעוץ עם עורך דין מטעמך לפני קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה
עובד1
23/04/2015 23:55
החברה בה אני עובד הלינה את שכרי, לא שילמה לי את השכר השעתי שסוכם איתי בעת הקבלה לעבודה, ולא שילמה לי על חמישה ימי עבודה. אחרי שדיברתי עם כמה מחבריי הסתבר לי שגם להם ולחבריהם עשו את אותו הדבר. האם אנחנו יכולים לתבוע את החברה בתביעה ייצוגית שתכלול את כל עובדי החברה ששכרם הולן?
עובד2
26/04/2015 17:53
תביעה ייצוגית עובד1 01/01/1970 02:00
החברה בה אני עובד הלינה את שכרי, לא שילמה לי את השכר השעתי שסוכם איתי בעת הקבלה לעבודה, ולא שילמה לי על חמישה ימי עבודה. אחרי שדיברתי עם כמה מחבריי הסתבר לי שגם להם ולחבריהם עשו את אותו הדבר. האם אנחנו יכולים לתבוע את החברה בתביעה ייצוגית שתכלול את כל עובדי החברה ששכרם הולן?
???
התפטרות
אנונימי
26/04/2015 17:50
ברצוני לעזוב את מקום עבודתי (גן ילדים פרטי)עובדת מעל חמש שנים, רציתי לדעת האם זכאית לקבל מכתב פיטורין , או לבקש על מנת שאוכל לחתום בלשכה , וכמו כן פיצויים.
עורך דין
26/04/2015 17:52
שלום לך

פיצויי פיטורים ומכתב פיטורים מהמעסיק הם פריווילגיות השמורות לעובדים מפוטרים ולא למי שבוחר לעזוב את מקום העבודה מרצונו.

בהצלחה
שרה
26/04/2015 16:23
עובדת כמטפלת סיעודית לקשישה.גרה אצלה.חופש יום וחצי בשבוע.עברה שנה.כמה מגיע לי לקבל.
עורך דין
26/04/2015 17:37
שלום שרה

בדיוק את אותם התנאים של עובדת במסגרת של משרה מלאה.

בהצלחה
שירה
26/04/2015 14:09
שלום רב, ילדתי לפני כחודש (סוף מרץ). אני אמורה שוב לעבודה בתחילת יולי (חופשת לידה). אני עובדת במקום העבודה 3.5 שנים (מוסד אקדמי מוכר בארץ). האם אהיה זכאית לפיצויים (לצורך טיפול בתינוק)? מתי המועד הטוב ביותר להגשת מכתב ההתפטרות? (כחודש לפני מועד החזרה לעבודה? עכשיו?). מתום חופשת הלידה אני מעוניינת לחתום אבטלה והבנתי שקיימים 90 ימים ללא קבלת דמי אבטלה. תודה רבה על העזרה הכ"כ נחוצה.
עורך דין
26/04/2015 15:30
שלום שירה

זכותך המלאה להתפטר לצורך טיפול בילד לפני הגיעו לגיל 9 חודשים. מוטב להגיש את מכתב ההתפטרות בתום חופשת הלידה. אכן, קיימים 90 ימי המתנה לצורך קבלת דמי אבטלה אך ניתן לפנות בכתב אל המל"ל ולבקש לקצר / לבטל תקופה זאת.

בהצלחה
שירה
26/04/2015 16:04
תודה על התשובה המהירה. האם בכל מקרה אהיה זכאית לפיצוים? אין לי כזה בתלוש וגם לא חתמתי כשהתחלתי לעבוד על סעיף כזה בחוזה עודה כלשהו. תודה.
שירה
26/04/2015 14:12
שאלה נוספת = בתלוש השכר שלי לא מופיעים ימי המחלה שצברתי. האם זו עברה על החוק? מה ניתן לעשות בנידון? תודה רבה.
עורך דין
26/04/2015 15:29
שלום שירה

עליך לבקש מהמעסיק לתקן את תלוש המשכורת שלך, שכן ימי מחלה צבורים אמורים להופיע בתלוש בצורה ברורה.
אורית
26/04/2015 09:22
שלום רב ,
יש לנו עובדת שנמצאת בצו כינוס נכסים, המשפט יתקיים רק בעוד שנתיים.
איך אנחנו אמורים לנהוג מבחינת משכורתה?
לשתובתכם הדחופה אודה.
דורי
26/04/2015 13:54
הכוונה היא בפשיטת רגל? היא מקבלת את המשכורת רגיל בין השאר חוץ מהפנסיה פיצוים וקרן ועוד מה שיש לה הכול הולך לכונס נכסים והיא צריכה לדווח למנהל מיוחד את מה שהרוויחה כולל הכוללל עם בונוס או שעות נוספות או תנאים כספיים לתוך התלוש
דורית
26/04/2015 09:54
עבדתי במקום מסויים במשך שנתיים, ואז יצאתי לחופשת לידה. מהו הזמן המקסימלי שאני יכולה להאריך את חופשת הלידה שלי?
נופר
24/04/2015 10:22
במקום עבודתי החלו בהליך פרישה מרצון. במייל שנשלח בתפוצה לכלל החברה מצויין כי הקריטריון להגשת מועמדות לתכנית פרישה מרצון היינו וותק מעל 30 חודשים.

הגשתי בקשה ( אני כבר 4 שנים בחברה) וקיבלתי סירוב עקב התפקיד שלי בחברה.

חשוב לציין כי הסירוב הגיע ישר, כלומר לפני תיאום פגישה על מנת לדון בבקשתי.

השאלה האם זה תקין? כלומר התנאי היה ותק ולא סוג תפקיד, כמו כן המייל נשלח בתפוצה נרחבת לכלל העובדים ללא סינון תפקידם.

תודה
נועה
24/04/2015 10:18
אתמול הייתי אמורה לעבוד ובדרך לעבודה המנהלת שלי אמרה שאין טעם שאני אגיע.

א. האם מגיע לי תשלום על המשרת הזאת?
ב. שאלתי לפני כמה ימים באיזה תנאים משלמים לי על היום יום שבתון ואמרו לי שאם אני עובדת יום לפני ויום אחרי משלמים לי אז שאלתי אם אמורים לשלם לי?

אשמח לתשובה
האחוזון הטזיזטי
23/04/2015 14:12
שלום
עובד קבוע שעתי שעובד 6 ימים בשבוע: נכנס לשעות שבת עם 50 שעות שצבר מתחילת השבוע.
איזה אחוז יחושב לשעה הראשונה בשבת וכמה בשעה ה10?

תודה
תהילה
20/04/2015 21:28
שלום
בעבודה של 7 שעות (בסופר), האם יש זמן הפסקה שעל המעביד לשלם לי עליו?
תהילה
22/04/2015 15:21
?
פולי
22/04/2015 12:28
אשמח לדעת מה אומר החוק לגבי חובת המעסיק לקלוט אותי חזרה לעבודה בתום חל"ת של שנה וכן האם חייב לשמור על מעמד ותפקיד דומה ? תודה רבה לכל סיוע.
מיכל
22/04/2015 09:57
אני עובדת ברשות מקומית ודרגתי היום היא 41 +. ברצוני לעבור לחוזה אישי ונמסר לי כי במתח הדרגה שאני נמצאת בה, הדבר אינו אפשרי אלא רק מדרגה 42 ומעלה. האם נכון הדבר?
נילי
22/04/2015 09:15
שלום רב,

האם יש מועד קבוע בחוק, או בתקנון הקופה המרכזית לפיצויים של מקפת, לתשלום הכסף מקופת הפיצויים ?

אין עוררין לגבי עצם התשלום. כל (!) המסמכים הנדרשים סופקו על ידי והקופה גוררת את התשלום.

תודה!
רונה
22/04/2015 09:06
שלום
אני עובדת בעבודה פקדותית והמעסיק סגר את העסק בחול המועד פסח, ואמר שיוריד לנו 4.5 ימי חופשה, הבעיה שאני ביתרת חופשה במינוס.(2-)
האם רשאי העביד להכניס אותי ליתרה שלילית 6.5- ??
או מחוייב לשלם לי עבור ה 4.5 ימים
תודה
קרן
22/04/2015 08:31
היי,
אני עובדת במקום עבודתי כ- 16 שנים. כרגע אני נמצאת בחופשת לידה. במידה ואחליט להתפטר לפני הגעת ילדי לגיל 9 חודשים (תחילת ספטמבר 2015). מתי אני צריכה לתת את מכתב הפיטורין? האם אני צריכה לחשב גם את הימים שאני אמורה לתת להם לפני העזיבה? מתי עליי להודיע להם ? האם יומי האחרון בעבודה צריך להיות עד הגיעו לתשעה חודשים או רק לתת את המכתב פיטורים עד תאריך זה?
תודה רבה, קרן
אסי
22/04/2015 04:29
אני ועוד כשלושים עובדים הצטרפנו לוועד עובדים וותיק קיים על מנת לשפר את תנאי עבודתנו ,נאלצנו לשלם כ-2400שח כתנאי להצטרפות ,שכנראה על מנת לסגור חוב גרעון של הוועד הקיים , מאוד תמוהה בעיניי לשלם סכום "רטרואקטיבי כדמי כניסה "..כמעט חמש שנים אחרי משלמים מידי חודש כ260 שח לוועד ,על מנת שישפר את התנאים שלנו , אך כלום מעבר להבטחה שהוועד הגיע להסכם עם ההנהלה שתפריש לנו משכורת 13 במסגרת צו הרחבה , בנתיים תקוע וכל פעם טענות וסיפורים חדשים , דיונים שנדחים פעם אחר פעם ..ובנתיים משלמים, חשוב לי לציין שאין ברשותנו כל חוזה או קבלות לגבי התשלומים שאנו משלמים מידי חודש , כולל התשלום האסטרונומי ההתחלתי כדמי כניסה ,...מרגישים מנוצלים בלי יכולת לעשות כלום ובטח שלא לצאת מהוועד מכיוון ששילמנו עד היום במשך כמעט חמש שנים....האם יש פה עבירה על החוק?
מה עושים במצב כזה ?
רונית כהן
21/04/2015 20:37
שינו לי את התפקיד לרעה.. הורידו בדרגה ובמספר השעות. ולא יעלו את השכר כמו שסוכם החל מ1/05/24 מאם זה חוקי? האם מותר לעשות כך?
סיגלית
21/04/2015 09:28
במידה ובחודש מסוים עשיתי 9 שעות נוספות וגם לקחתי יום חופש
האם מגיע לי שעות נוספות ?
אחת
21/04/2015 19:15
צריך לחשב את שווי השעות הנוספות
(עדיף לציין אותם בתוך התלוש)

צריך לחשב את שווי יום החופשה, ולקזז אותו, במידה ואת עובדת חודשית.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ