פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 805
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מירי
06/06/2015 10:40
היי,
אם מעסיקה פרטית קודמת מתקשרת למקומות עבודה נוכחיים של העובדת על מנת להכפיש את שמה וכן שלחה מכתב הכפשה לבני ביתה עם תוכן קשה מאוד...עילה לתביעת לשון הרע?
עורך דין
07/06/2015 12:06
שלום מירי

על פניו וככל העולה משאלתך, ישנה עילה להגשת תביעת לשון הרע ובתנאי שהעבודת תוכל להוכיח כי אכן נאמרו דברים קשים ולא נכונים בפני אחרים.

בהצלחה
אוסמה
06/06/2015 10:41
בוקר טוב
אחי הקטן עבד ביום הבחירות עבור מפלגת הליכוד, ומי שסידר לו העבודה מטעם המפלגה הבטיח לו שיק בסך 1000₪. הימים עברו ועד היום הוא לא קיבל כלום, והבחור מנפנף אותו ימינה ושמאלה.

יש לי שתי שאלות:

האם אפשר לתבוע המפלגה בתביעה קטנה או שחייב בבית דין לעבודה(מדובר בסכום קטן 1000₪+הוצאות)
שאלה ב׳: האם אפשר לתבוע נציג המפלגה אישית? בהיותו שלוח שלה? אם לא איך אפשר לצרף אותו לתביעה? הרי זה הוא שפרסם והבטיח ואיתו היה הקשר. לאחי יש נייר עליו לוגו המפלגה וחתום עבור נוכחותו ביום הבחירות כעובד מטעם הליכוד
עורך דין
07/06/2015 12:05
שלום אוסמה

לעניות דעתי יש לאסוף הוכחות לסיכום שהיה לאחיך מול אותו פעיל מפלגה וניתן בהחלט להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המפלגה - בבית הדין לעבודה כמובן.
איציק
06/06/2015 10:43
שאלה,
עובד בבנק דרך חברת קבלן.
היות ואני עובד "בנק" ואני לא מגיע לעבודה עקב מחלה. מציג כל האישורים הנדרשים,
האם ניתן לפטר עובד שכזה ללא סיבה הנראית לעין ( חוק שיוון זכויות בעבודה משהו..)

2.0 הנחה שזו עובדת והיא בהיריון, אין לה וותק אצל מעסיקה, היות והבנק מפטר אותה (חברת הקבלן שעובדת עם הבנק) מעבודתה. האם יכולה לתבוע על כך?

1. שפוטרה ללא סיבה מוצדקת.
2. שמירה על זכויתיה בזמן ההיריון?

וכן כל מידע נוסף יהיה מעניין ורצוי בהחלט.
תודה.
עורך דין
07/06/2015 12:03
שלום איציק

1. למעסיק שמורה הזכות לפטר עובדים לפי החלטתו ושיקול דעתו.

2. על מנת לפטר עובדת בהריון צריך לקבל אישור של משרד הכלכלה / התמ"ת.

עובדת שפוטרה מעבודתה בזמן הריון צריכה ויכולה להגיש תביעה כנגד המעסיק ברוב המקרים - מומלץ להקדים ולפנות לעורך דין במקרה זה.

בהצלחה
ליאת
06/06/2015 10:44
שלום! לאחר שיחה עם חברה אשמח לעצתכם המלומדת.. עבודה של ארבעה חודשים בקום עבודה, כשאשר אני בחופשת מחלה של הילד, בערב מתקשרת אליי מנהלת העבודה. היא מספרת שדיברה עם בעלת החברה והיא מבקשת שהחל ממחר לא אגיע לעבודה. ביום שלמחרת ביקשתי בהודעה כתובה (היא שמורה אצלי כהוכחה) שתשלח אליי מכתב פיטורים ושתציין בו כי פוטרתי טלפונית וללא כל שימוע או התראה מוקדמת. המכתב נשלח אליי לאחר תקופה של מעל לחודש ימים ועליו נכתב התאריך שבו שלחתי את ההודעה. אציין רק שהפיטורים נעשו מספר ימים לפני ערב פסח. חברה אומרת שיש עילה לתביעה בבית דין לעבודה, האם כך הדבר?
עורך דין
07/06/2015 11:48
שלום ליאת

אכן החברה צודקת - על פניו ישנה עילה להגשת תביעה לבית הדין לעבודה שכן יש לקיים שימוע לפני פיטורי עובד - מה שלא קרה במקרה שאת מתארת.

בהצלחה
אוסנת
06/06/2015 11:30
היי צהריים טובים
יושבת כאן אצלי חברה עם אח שלה והוא סיפר סיפור מזעזע ונשמח לקבל ייעוץ בנושא:
עבדתי בחברה מסודרת 6 שנים וביקשתי מהם העלאה בשכר מספר פעמים וכל פעם נדחתי, ואז אמרתי לבוס שלי שאני מחפש עבודה ושיתחיל לחפש לעצמו עובד במקומי... וכך היה ומצאתי עבודה בשכר יותר גבוהה והבוס שלי הסכים לפטר אותי .
התחלתי לעבוד במקום החדש כשהמזגן במקום העבודה מקולקל ולא ידעתי, והעבודה היא פיזית וחם שם בטירוף. ביום השני נשרפה המדפסת והוציאה עשן, ביקשתי מהבוס החדש שלי שיתקן את המזגן והמדפסת והוא הבטיח שיעשה זאת. בנוסף ביום הראשון לעבודתי קצין בטיחות של החברה ראה אותי עובד עם נעלי ספורט והעיר לי ללבוש נעלי עבודה ומכנסי עבודה, פניתי לבוס החדש שלי וביקשתי ביגוד מתאים ונעלי בטיחות והוא אמר שיזמין וכך עברו שבועיים שבהם כל יום אני מבקש נעלי עבודה, בגדי עבודה, תיקון למזגן, תיקון למדפסת והבוס החדש עונה: כי "העניין נמצא בטיפול..."
במסגרת התפקיד אני עולה על מלגזה ופורק חומר גלם ממשאיות במשקל של חצי טון עד טון ללא מזגן, ללא נעלי עבודה, ללא ביגוד מתאים ולאף אחד לא איכפת, למרות שאני מתריע יום יום לבוס החדש שלי.
ביום האחרון לעבודתי קרה מקרה שהדליק לי נורה אדומה ונפל עליי גוש חומר גלם מברזל במשקל 25 קילו, הוא נפל על קצה של נעל הספורט שלי וחתך אותה, למזלי זה היה בקצה הנעל ואני בנס ניצלתי,
מיד שלחתי מייל חריף לבוס החדש ורשמתי שאני לא אגיע יותר לעבודה עד אשר הליקויים לא יטופלו כי אינני מוכן לסכן את עצמי ואת חבריי לעבודה... ויצאתי לביתי.
(זה היה יום חמישי בו נגמר שבוע העבודה.)
יום א' בבוקר לאחר סוף השבוע אני מקבל טלפון מהבוס החדש והוא שואל: "מדוע לא הגעת לעבודה?!?" ואני עונה לו: "מכיוון שלא סיפקת לי נעלי עבודה, ביגוד מתאים ואין לי תנאי עבודה מינימלים, מזגן ומדפסת, אני לא בא ומסתכן יותר.." והוא עונה: "זה בטיפול, תבוא!" ואני עונה לו: "אסור לעבוד בצורה זו, כשיהיה מוכן הכל צור עימי קשר ואגיע", והוא עונה: "ייאלה ביי!"
למחרת יום ב' הוא מתקשר אליי ומזמן אותי לשימוע לפני פיטורים ליום שלישי בבוקר.
אני התקשרתי אליו ביום שלישי בבוקר ואמרתי לו: "אני לא רוצה להגיע לשימוע פיטורים, משום שאני סך הכל ביקשתי נעלי עבודה ותנאים מינימלים" והוא ענה לי: "אתה מוותר על השימוע?!?" אמרתי: "כן", בלית ברירה והוא ביקש ממני שאשלח לו מייל וארשום שאני מוותר על זכות השימוע וכך עשיתי והוא לא ענה למייל..
למחרת שלחתי לו הודעה בוואטסאפ: "מה הוא החליט לגביי?!?" הוא ענה לי: "החלטתי לפטר אותך".
אני לא מבין, מה עשיתי לא נכון בכך שפעלתי על פי חוק והחלטתי שלא אסכן את הבריאות שלי ושל העובדים האחרים למרות ששבועיים שלמים עבדתי כך, עד המקרה שהדליק לי נורה אדומה.
אני עזבתי מקום עבודה קבוע ומסודר של 6 שנים ונגרם לי עוול ונזל כלכלי גדול, בכך שסמכתי על מקום העבודה החדש שהחליט לפטר אותי מסיבות לא הגיוניות...
יש בידיי מספר מיילים והודעות ששלחתי לבוס שלי, בהם אני מבקש נעלי עבודה, ביגוד ותנאי עבודה מינימלים, מזגן ומדפסת אך הוא לא התייחס!!
האם אני יכול לתבוע אותם (את החברה החדשה) על הנזק שנגרם לי?!?
האם אקבל פיצוי כלשהוא?!?
אשמח לתשובה
עורך דין
07/06/2015 11:46
שלום אוסנת

אכן ניכר כי המעסיק הפר את חוקי הבטיחות בעבודה. העובד עשה נכון כאשר בחר לעזוב את העבודה בתנאים שנוצרו ואם קיבל את מוא הפיצויים ושאר הזכויות המגיעות לו, אני בספק אם כעת ישנה לו עילה להגשת תביעה משפטית.

בהצלחה
שרה
06/06/2015 13:16
המורה :עובדת משרד החינוך כבר 24 שנים- האופק חדש--הבת שלי צריכה ללדת---היא גרה בספרד. האם אני יכול לנסוע אליה בזמן הלימודים ללידה. אם כן לכמה זמן...תודה
עורך דין
07/06/2015 11:44
שלום שרה

את למעשה שואלת האם תוכלי לצאת לחופשה וזה כמובן תלוי באישור המעסיק, כל עוד יש לך ימי חופשה צבורים.

בהצלחה
שאלה
דנית 22
06/06/2015 14:44
האם אני יכולה לזמן בעל חברה אם יש לי קדם דיון? הבעל חברה יגיע לקדם הדיון ואני אבקש שיגיע לדיון הוכחות? זה אפשרי?
RE: שאלה
עורך דין
07/06/2015 11:43
שלום דנית

על פי רוב בדיון קדם משפט בבית הדין לעבודה נמצאים רק הצדדים לתביעה ובאי כוחם - לא עדים. בהמשך יש צורך לזמן את העדים לדיון ההוחכות בלבד.

בהצלחה
עדן
06/06/2015 15:41
1. האם יש התייחסות למשמרות מפוצלות? למשל כאשר עובד שעתי בא בבוקר ל 3 שעות, ואז הולך הביתה, וחוזר לעוד 4 שעות בערב.

2. האם רשאי אחראי לבקש מעובד לעזוב מוקדם יותר בשל אי צורך בו באותה משמרת? למשל מביאים 2 עובדים למשמרת של 7 שעות, ולאחר 3 שעות משחררים אחד מהם כי אין עומס.

אשמח לדעת,
תודה
עורך דין
07/06/2015 11:42
שלום עדן

1. התשובה תלויה בהפרש שעות המנוחה בין המשמרות.
2. באם לא חל הסכם קיבוצי מסויים הרי שצריך לשלם על מלוא שעות העבודה - כל המשמרת.

בהצלחה
פנסיה
איריס
07/06/2015 11:34
שלום
אבי בן 66, קיבל התקף לב לפני כחצי שנה ומאז הוא בבית ולאור מצבו הרפואי, אינו צפוי לחזור לעבודה בקרוב. כאשר הוא אמור לצאת לפנסיה בעוד כ-10 חודשים.
נאמר לנו כי הפנסיה תקטן? האמנם?? מה עליו לעשות כדי לקבל את מלוא הזכויות?
RE: פנסיה
עורך דין
07/06/2015 11:40
שלום איריס

מוטב במקרה זה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, על מנת לוודא כי זכויותיו של אביך לא יפגעו. יש לפנות לעורך דין ולהעביר אליו את המסמכים הרפואיים כמו גם את חוזה העבודה של אביך - ואז ניתן יהיה לקבל החלטות מושכלות באשר לעתידו.

בהצלחה ורק בריאות
שירן 1
06/06/2015 19:15
שלום רב.אני עובדת משרה מלאה 9 שעות גלובלי בדרך כלל בין השעות 9-18,לפעמים חצי שעה לפני/אחרי. באחד הימים היה לי תור מעקב הריון בשעה 18:30..הנהלת חשבונות לא קיבלו אצלי בעבודה את האישור מכיוון שטענו שזה מחוץ לטווח שעות העבודה שלי...אפילו שבאותו היום יצאתי מעט לפני בגלל הזמן של הנסיעה..דעתך על זה??..תודה רבה מראש
עורך דין
07/06/2015 11:24
שלום שוב

אם הורדו שעות משכרך בעקבות בדיקות הקשורות להריון, הרי שהמעסיק חייב לכבד את האישור שברשותך ולשלם לך עבורן.

בהצלחה
שירן 1
06/06/2015 19:19
שלום רב. בפגיש האחרונה שלי עם רופאת הנשים בנושא מעקב הריון היא אמרה לי שאם מצב מסויים שאני נמצאת בו ימשיך להתגבר היא תוציא אותי לשמירת הריון!!! האם עלי להכין כבר מעכשיו את הקרקע למעסיק שיכול להיות שזה יקרה בקרוב??? במידה ואקבל שמירה מהיום למחר האם זה "מקובל" להודיע לעסיק שזה מהיום למחר??..תודה מראש.
עורך דין
07/06/2015 11:23
שלום שירן

אין שום סיבה לעשות הכנה למשהו לא ידוע. אם תקבלי אישור המורה על שמירת הריון, החוק לצידך והמעסיק מחוייב לכבד אותו גם אם השמירה נכנסת לתוקף היום או מחר. זה השלב שבו את צריכה להיות מרוכזת בהריון ובבריאות שלך.

בהצלחה
ירון
07/06/2015 00:05
אבקש לדעת,
אשתי עובדת בלי חוזה כתוב מספר שנים (כל פעם שאשתי בקשה לקבוע פגישה המנהל התחמק מכל מיני סיבות).
היום נכנס מנהל חדש והוא אומר כיון שאין לך חוזה אני אקבע מה התנאים שלך. כמובן בתנאים שלו יש הרעת תנאים, האם גשתו של המנהל חוקי ותקין? ב. האם לפי תלוש משכורת אי אפשר לקבוע מה השכר והתנאים של אשתי?

תודה.
עורך דין
07/06/2015 11:21
שלום ירון

לא ניתן לשנות את תנאי העבודה של אשתך ו/או את שכרה לרעתה ולו בגלל שלא קיבלה חוזה במועד תחילת עבודתה.

אם המנהל החדש מנסה להרע את תנאי עבודתה, זה בדיוק הזמן לפנות לעורך דין שיטפל בנושא מטעמכם. הנחה את אשתך שלא לחתום על מסמך כלשהו קודם לקבל ייעוץ משפטי מסודר בנושא.
ליליה
07/06/2015 09:23
בוקר טוב
שאלה שלי היא כזאת חברה שלי עבדה בחברת אלקטרוניקה עם חומרים כמו אקריליק ולאקה במשך שנה וחצי ובאחד הימים היא קיבלה אלרגיה חמורה ופינו אותה לבית חולים ממקום עבודתה אחרי חודש מהאירוע היא קיבלה מכתב פיטורין האם ניתן לתבוע על תאונת עבודה ובכלל מה עליה לעשות ?
עורך דין
07/06/2015 11:20
שלום ליליה

קשה לתת חוות דעת בנושא התרחשות תאונת עבודה מבלי לברר את כל הפרטים לעומק. בכל מקרה של חשש כמו זה שהעלת בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בתחום, שיבדוק את נסיבות האירוע והזנקים שנגרמו לעובדת במקרה הנדון.

בהצלחה
מעיין
07/06/2015 09:28
בוקר טוב לכולם

אני צריכה ללדת כל יום...
במידה ואני מחליטה להתפטר ישר אחרי הלידה (מבלי לנצל את חופשת הלידה) האם בעלי יכול להיות זכאי לקבל חופשת לידה במקומי?

מה שאומר שבפועל שתינו נהיה בבית.
עורך דין
07/06/2015 11:01
שלום מעיין

גברים רשאים לקבל חופשת לידה חלקית, רק למשך חודש וחצי האחרון לחופשת הלידה של האישה. גבר יצא לחופשת לידה רק אשתו הסכימה בכתב שהוא יצא לחופשת לידה במקומה במובן הזה שהאישה אמורה לותר על אותו חודש וחצי שנותר לה בחופשת הלידה.
יוני
07/06/2015 11:00
שלום
רציתי לדעת האם צריך לשלם לעובד שעובד בשבת יותר מ150 אחוז עבור השעות הנוספות ביום השבת
כלומר מהשעה התשיעית
ואם כן איך מחשבים
תודה ויום טוב
נטע-לי
07/06/2015 09:29
היי
אם אני מתכוונת להתפטר אחרי החופשת לידה, האם אני יכולה להצהיר על כוונותיי למעסיק על מנת שיתחיל לחפש לי מחליפה או שהצהרה כזו יכולה לפגוע בי איפשהו?

איך עובד כל עניין הפיצויים? להודיע לכח אדם והם מטפלים בזה או שאני צריכה להגיש טפסים מיוחדים, ואם כן, מאיפה הטפסים?

אם אני מתפטרת לשם גידול הילד, כמה זמן אחרי חופשת הלידה אני לא יכולה לעבוד?

תודה ושבוע נפלא!
עורך דין
07/06/2015 10:56
שלום נטע-לי

אין כל סיבה הגיונית להודיע למעסיק מראש על כוונתך. נצלי את חופשת הלידה שלך ובסמוך לסיומה, שילחי מכתב התפטרות וצייני כי את מתפטרת לצורך טיפול בילד.

גמר חשבון יעשה במועד תשלום השכר האחרון ותשלום פיצויי פיטורין תוך 15 ימים ממועד הפסקת יחסי עבוד מעביד.

אם התפטרת לצורך טיפול בילד תוכלי לצאת לעבוד גם מיד, כל עוד תוכלי להוכיח כי במסגרת עבודתך החדשה את יכולה להיות יותר זמן עם הילד בבית (פחות שעות עבודה, פחות משמרות, פחות נסיעות, בלי עבודת לילה וכו)

בהצלחה
רעות
07/06/2015 10:06
אני עובדת כשכירה במקום עבודה יום בשבוע (יום א'), הייתי חולה מיום רביעי (יש לי אישור מחלה מרופא), וכמובן שיש לי צבירה של ימי מחלה, אך המעסיק טוען כי אינו חייב לשלם לי כלל כי אני עובדת אצלו יום בשבוע. מה החוק אומר?
(אם אני שכירה שכל יום עובדת במקום אחר -זהו אפיון של מקצועי..- אז זה אומר שאני לא זכאית לנצל את ימי המחלה הנצברים לזכותי??)

תודה רבה!
עורך דין
07/06/2015 10:52
שלום רעות

המעסיק חייב לפי החוק לשלם לך עבור ימי מחלה ולאפשר לך לנצל את הימים שנצברו לזכותך. זה אינו נתון לשיקול דעתו ולא ניתן להתנות על החוק.

בהצלחה
חגית
04/06/2015 20:07
לפי זכויות כל עובד, מגיע לעובד לקבל 18 ימי מחלה בשנה. אני עובדת בשנה וחצי האחרונות באותו מקום העבודה ולצערי בשל מחלת בן זוגי ואישפוז שלי בעבר ניצלתי את כל 18 ימי המחלה שמגיעים לי . בשבוע שעבר עברתי ניתוח וקיבלתי 20ימי מחלה . האם לא אוכל לקבל תשלום עבורם מהמעסיק שלי ? האם ישנה אלטרנטיבה לקבל את התשלום מבטוח לאומי ?
שירן
03/06/2015 20:36
שלום,
אני עובדת שלוש שנים באותו מקום, לאחרונה הודעתי על התפטרות עקב לימודים, עדיין לא הגשתי מכתב התפטרות ואני לא זכאית לפיצויים, בכל אופן אני אמורה לסיים את עבודתי רק בעוד שלושה חודשים בערך, ההנהלה החליטה לתת העלאה בשכר לכל העובדים עם ותק של שנתיים ומעלה ולהפתעתי אני היחידה שלא קיבלה ואפילו לא קיבלתי הסבר, האם זה חוקי?? הרי אני עדיין עובדת לכל דבר...מה ניתן לעשות במקרה כזה?
תודה רבה,
עורך דין
04/06/2015 07:15
שלום שירן

אם הודעת על התפטרות מדוע את מצפה להעלאה בשכר?
שירן
04/06/2015 19:25
זה קצת מוזר לי, לא דרשתי העלאה במכורת אלא כל העובדים קיבלו מכתב, לכל עובד עם ותק של שנתיים ומעלה מגיע לקבל העלאה, יש עוד מספר חודשים עד שאעזוב, אני עדיין חלק מהצוות, מדוע שלא אקבל את מה שמקבלים כולם? אפילו לא הגשתי מכתב התפטרות...
צבי רובין
04/06/2015 19:21
אני מעסיק עובדת שיצאה לחופשת לידה. עם סיום חופשת הלידה, היא מבקשת להאריך את חופשת הלידה.
האם עלי כמעסיק לשלם לבטוח לאומי דמי בטוח עבור תקופת ההארכה? אם כן, כמה (אין לה משכורת בתקופת ההארכה)
אני
04/06/2015 15:35
שלום:
אני עובד שעתי - שכר + עמלות מכירה.
איך אני מחשב כמה המעסיק היה אמור לנקות לי מהתלוש לפנסיה?
להחשיב שעות נוספות?
להחשיב עמלות מכירה?

זה 5% עד 2014 ו6% מ2014?
איך זה עובד?
תודה.
לינה
04/06/2015 14:42
שלום רב, עבדתי במקום עבודה הקודם 8 חודשים ועל כל התקופה הזו לא הופרשו לא דמי פנסיה ולא הופרשו פיצויים (היה לי סעיף 14 ולפי החוזה היה רשום במפורשם שיתחילו להפרש הכל לאחר 3 חודשים בעבודה). כל פעם שהייתי פונה אליהם היו אומרים כן כן זה בטיפול וכלום לא קרה. עכשיו הגעתי לעבודה חדשה וכמובן שיש לי חור ענק בפוליסה שלי. פניתי למעסיק הקודם ושוב אומרים לי כל יום שהם בודקים ויחזרו אליי עםתשובות ועדיין לא חזרו אפילו פעם אחת. מה אני יכולה לעשות עכשיו? תודה רבה
שרית
04/06/2015 14:31
אני סייעת לרופא שיניים שעובדת בין שש וחצי שעות לשבע שעות האם אני זכאית להפסקת אוכל ואם כן לכמה זמן?
מאיה
04/06/2015 14:14
שלום.
אני מנהלת סניף חדשה (חודשיים בתפקיד) ברשת ידועה בתחום ההנעלה.

במהלך המשמרת שלי נעשה עליי תרגיל עוקץ כאשר אדם שהתחזה למנכ"ל הרשת (אותו לא הכרתי או פגשתי מעולם) טלפן לחנות והודיע שהוא שולח מישהו לקחת את הפדיונות מהשבוע לצורך ביקורת של מס הכנסה.

ניסיתי ליצור קשר עם הממונה עליי לצורך וידוא, אך כיוון שלא ענה מספר פעמים, והבחור כבר הגיע לקחת את הפדיונות, נאלצתי לתת לו אותם כיוון שחשבתי שזו הוראה של המנכ"ל.

עכשיו הודיע לי הממונה עליי כי הכסף שנגנב יירד ממשכורתי האישית לאורך מספר משכורות עד אשר יושלם סכום הגניבה.

האם זה חוקי לקחת ממני כסף על גניבה שנעשתה עליי ועל החנות?

תודה.
ארז
04/06/2015 14:14
שלום רב

מעוניין לתבוע את המעסיק שלי על אי קבלת פיצויי פיטורין ושעות נספות על שלוש שנות העסקה.

כרגע אני מעריך את התביעה בעד מאה אלף שקל או למעלה מכך.

הייתי בהתייעצות אצל עורך דין והוא לוקח 20% בתוספת מע"מ מגובה הזכייה.

הסכום נראה לי גבוה בעליל.

הסתכלתי במחירון שמופיע באתר דפי זהב והמחירים נמוכים בהרבה.

אשמח לשמוע את דעתך על ההסכם.
בתודה מראש
ארז
מיכל
04/06/2015 13:42
שלום, אשמח לקבל ייעוץ בעניין הבא: מורה בשנת ניסיון בבבי"ס. במהלך חודש מאי הודיעו לו כי לא יוכל להמשיך לעבוד בשנת הלימודים הבאה (הצוות -רכזת, מנהלת פדגוגית וכדומה, הודה כי עשה עבודה טובה והם לא מבינים את החלטת המנהל, הוא לא קיבל הסבר הגיוני להחלטה, וכן לא נעשו שיחות קודמות עם המנהל שבהן דובר על חוסר שביעות רצון מתפקודו) כלומר, החל מספטמבר הוא מובטל.

המורה (בעל משפחה) התחיל לחפש עבודה ומצא עבודה עם תחילת עבודה מיידית ולכן הודיע לבית הספר בסוף מאי כי החל מיום המחרת לא יגיע לעבודה.

האם בית הספר יכול לתבוע אותו על הפרת חוזה? שנת הלימודים מסתיימת באופן רשמי ב 20/6 כלומר הוא עוזב חודש לפני הזמן.
תודה רבה, מיכל
בת-אל
04/06/2015 13:20
אני עובדת קרוב לשנה בחברת דנאל אני בשבוע 33+5 להריון. קרוב לחודש וחצי אני בלי עבודה - הם לא סידרו לי.
לפני כחודש דברתי עם המנהלת על הנושא הזה ואמרה שהם יעשו הכל שאעבוד...עבר חודש מאז השיחה שלנו ושום דבר .

היום התקשרתי לחברה כדי לשאול אותם כמה ימי מחלה יש לי בצבירה והיא טענה שיום וחצי ...בגלל שזה לא משרה מלאה ושאין מה לעשות לגבי החודש הזה.

אז מה אני אמורה לעשות עכשיו?! אני לא אקבל דמי לידה? איך זה הולך?

לאן אני פונה בשביל תביעה?

(מצטערת על החפירה) אני אובדת עיצות!
מאיה
04/06/2015 13:19
שלום לכולם

מקווה שתוכלו לתת לי עצה טובה: אני צריכה לנסח מכתב התפטרות לאחר כמעט 8 שנים באותו מקום עבודה ילדתי לפני 9 חודשים. מה לרשום שם? לציין שזה לצורך הטיפול בילד? זכאית לדמי אבטלה אחכ? פיצויים? אשמח אם מישהי תוכל לענות לי בדחיפות תודה
אלינור
04/06/2015 13:17
צהריים טובים,

היום דיברתי עם הבוס שלי לגבי להוריד שעת עבודה אחת ביום...וביקשתי ממנו שיגיד לי בכמה השכר החודשי שלי ירד כתוצאה מכך...

ועכשיו אמרו לי שאם אני מביאה המלצה מרופא להפחתת שעות עבודה אינו יכול לפגוע בי בשכר...? האם זה נכון?
והאם העובדה שכבר דיברתי אתו על הנושא לא תבוא לרעתי כאשר אביא לא אישור רפואי?

יש לציין שאני עובדת בת"א וגרה באשדוד....כל כיוון נוסעת שעה וחצי...
אשמח לתשובה
הודיה
04/06/2015 13:16
התפטרתי עקב טיפול בילד ומביטוח לאומי אמרו לי להביא מכתב מהמעסיק שיגיד שזה בגלל זה על הסיום עבודה. עכשיו הם לא מוכנים לציין שזה עקב טיפול בילד, זה תקין? איך אפשר לגרום להם לרשום?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ