היי צהריים טובים
יושבת כאן אצלי חברה עם אח שלה והוא סיפר סיפור מזעזע ונשמח לקבל ייעוץ בנושא:
עבדתי בחברה מסודרת 6 שנים וביקשתי מהם
העלאה בשכר מספר פעמים וכל פעם נדחתי, ואז אמרתי לבוס שלי שאני מחפש עבודה ושיתחיל לחפש לעצמו עובד במקומי... וכך היה ומצאתי עבודה בשכר יותר גבוהה והבוס שלי הסכים לפטר אותי .
התחלתי לעבוד במקום החדש כשהמזגן במקום העבודה מקולקל ולא ידעתי, והעבודה היא פיזית וחם שם בטירוף. ביום השני נשרפה המדפסת והוציאה עשן, ביקשתי מהבוס החדש שלי שיתקן את המזגן והמדפסת והוא הבטיח שיעשה זאת. בנוסף ביום הראשון לעבודתי קצין בטיחות של החברה ראה אותי עובד עם נעלי ספורט והעיר לי ללבוש נעלי עבודה ומכנסי עבודה, פניתי לבוס החדש שלי וביקשתי
ביגוד מתאים ונעלי בטיחות והוא אמר שיזמין וכך עברו שבועיים שבהם כל יום אני מבקש נעלי עבודה, בגדי עבודה, תיקון למזגן, תיקון למדפסת והבוס החדש עונה: כי "העניין נמצא בטיפול..."
במסגרת התפקיד אני עולה על מלגזה ופורק חומר גלם ממשאיות במשקל של חצי טון עד טון ללא מזגן, ללא נעלי עבודה, ללא ביגוד מתאים ולאף אחד לא איכפת, למרות שאני מתריע יום יום לבוס החדש שלי.
ביום האחרון לעבודתי קרה מקרה שהדליק לי נורה אדומה ונפל עליי גוש חומר גלם מברזל במשקל 25 קילו, הוא נפל על קצה של נעל הספורט שלי וחתך אותה, למזלי זה היה בקצה הנעל ואני בנס ניצלתי,
מיד שלחתי מייל חריף לבוס החדש ורשמתי שאני לא אגיע יותר לעבודה עד אשר הליקויים לא יטופלו כי אינני מוכן לסכן את עצמי ואת חבריי לעבודה... ויצאתי לביתי.
(זה היה יום חמישי בו נגמר שבוע העבודה.)
יום א' בבוקר לאחר סוף השבוע אני מקבל טלפון מהבוס החדש והוא שואל: "מדוע לא הגעת לעבודה?!?" ואני עונה לו: "מכיוון שלא סיפקת לי נעלי עבודה, ביגוד מתאים ואין לי תנאי עבודה מינימלים, מזגן ומדפסת, אני לא בא ומסתכן יותר.." והוא עונה: "זה בטיפול, תבוא!" ואני עונה לו: "אסור לעבוד בצורה זו, כשיהיה מוכן הכל צור עימי קשר ואגיע", והוא עונה: "ייאלה ביי!"
למחרת יום ב' הוא מתקשר אליי ומזמן אותי לשימוע לפני
פיטורים ליום שלישי בבוקר.
אני התקשרתי אליו ביום שלישי בבוקר ואמרתי לו: "אני לא רוצה להגיע לשימוע פיטורים, משום שאני סך הכל ביקשתי נעלי עבודה ותנאים מינימלים" והוא ענה לי: "אתה מוותר על השימוע?!?" אמרתי: "כן", בלית ברירה והוא ביקש ממני שאשלח לו מייל וארשום שאני מוותר על זכות השימוע וכך עשיתי והוא לא ענה למייל..
למחרת שלחתי לו הודעה בוואטסאפ: "מה הוא החליט לגביי?!?" הוא ענה לי: "החלטתי לפטר אותך".
אני לא מבין, מה עשיתי לא נכון בכך שפעלתי על פי חוק והחלטתי שלא אסכן את הבריאות שלי ושל העובדים האחרים למרות ששבועיים שלמים עבדתי כך, עד המקרה שהדליק לי נורה אדומה.
אני עזבתי מקום עבודה קבוע ומסודר של 6 שנים ונגרם לי עוול ונזל כלכלי גדול, בכך שסמכתי על מקום העבודה החדש שהחליט לפטר אותי מסיבות לא הגיוניות...
יש בידיי מספר
מיילים והודעות ששלחתי לבוס שלי, בהם אני מבקש נעלי עבודה, ביגוד ותנאי עבודה מינימלים, מזגן ומדפסת אך הוא לא התייחס!!
האם אני יכול לתבוע אותם (את החברה החדשה) על הנזק שנגרם לי?!?
האם אקבל פיצוי כלשהוא?!?
אשמח לתשובה