פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 752
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אליאנה
17/08/2015 13:34
שלום,

לא מוצאת חוק חד משמעי אז אשמח אם תוכלו לעזור לי,
א. מה הנוהל לתשלום ימי חגים לעובד משמרות שעובד מעל 3 חודשים?

ב. עד איזו שעה ביום שישי זה עדיין נחשב ליום חול ומתי מתחילים לחשב שעות שבת?

כמו כן אשמח לדעת:

ג. מה התנאים המינימליים שעל המעביד לספק לעובד (מים?, אוכל?)

ד. מה תוקף הגשת תביעה בנושאי שכר - לאחר כמה זמן זה כבר התיישנות?

ה. האם חוקי לדרוש הודעה של חודשיים מראש על התפטרות ע"פ חוזה (מה תופס? החוזה או החוק).
גבריאל
16/08/2015 21:20
לא מזמן התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש. עלות הנסיעות היומית שלי בתחבורה ציבורית עומדת על כ-20 שקלים אך התברר לי כי המקום מחזיר רק 13.80 ש"ח ביום.

מחיפוש באינטרנט מצאתי שהחזר נסיעות מקסימלי עומד נכון להיום על 26 שקלים (בערך) ליום. מהי המשמעות של החזר מקסימלי? האם המעסיק מחויב להחזיר לי את הסכום המלא? (ניתן לגבות עלויות בעזרת קבלות). חשוב לציין כי הודעתי למנהל עוד במעמד הראיון איפה אני מתגורר.
עורך דין
17/08/2015 11:23
שלום גבריאל

המעסיק מחוייב לשלם לכל עובדת את עלות הנסיעה בתחבורה ציבורית, בדרך הקצרה והזולה ביותר, ממקום המגורים לעבודה וחזרה - עד לתקרה של 26.4 ש"ח לכל יום עבודה. זוהי זכות שלא ניתן להתנות עליה ובמצב הדברים שאתה מתאר, זכותך לבקש השלמת דמי נסיעות רטרואקטיבית.

בהצלחה
מורן
16/08/2015 21:28
היי זומנתי לשימוע היום כשאמרו לי שמחר תהיה תשובה סופית אבל כבר עודכנתי מראש שאני מפוטרת כמובן ברמזים גדולים מאווד כל תהליך השימוע נעשה בגלל שזה החוק לפי מה שמנהל טוען אני אמא לחמישה מגיל 6 עד שנה כאשר האחונות תאומות אני עובדת במקום כארבע שנים עברתי שפ שתי הריונות חזרתי ישר לעבוד לאחר חופשת הלידה אפשר להגיד שאכן היו לי המון חיסורים לפעמים גם יותר משבוע בחודש שעות העבודה שלי הם משמונה לשלוש הסיבה העיקרית לפיטורין והוא אמר שחור על גבי לבן זה אך ורק החיסורים שלי שהם רק בגלל הילדים שיהיו בריאם הוא יודע שאני עובדת טובה וציין את זה נתתי את המיטב למקום העבודה השאלה אם זה חוקי לפטר בגלל סיבה כזאת ילדים
עורך דין
17/08/2015 11:21
שלום מורן

לכל מעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר את מי מעובדיו, לפי שיקול דעתו, וכפי שברור לך: כל עוד הליך הפיטורין תקין והעובד המפוטר מקבל את מלוא הזכויות המגיעות לו או לה לפי חוק.

בהצלחה
יאיר
16/08/2015 21:47
שלום רב בהמלצה של רופאה תעסוקתי הורדתי את נפח העבודה שלי מ 5 ימי עבוד ל 4 ימי עבוד. ולכן המעסיק שלי הוריד לי את השכר שלי בהתאם . השאלה האם אני אמור להמשיך לקבל את המשכורת שהייתה לי כשעבדתי 5 ימים גם עכשיו (היות וההפחתה של נפח העבודה היינה רפואית )?
עורך דין
17/08/2015 11:20
שלום יאיר

כמובן שלא.

בהצלחה ורק בריאות
יונתה לוי
16/08/2015 22:07
שלום רב,
אני מעסיקה עוזרת בית, אחת לשבועים 5 שעות. ביום הבחירות היא באה לעבודה ועכשיו היא טוענת שזהו יום בחירה ומכיוון שעבדה בכל זאת מגיע לה תשלום על יום נוסף.
האמנם?
בכל מה שהצלחתי למצוא על זכויות של עוזרות בית העובדות משרה חלקית לפי שעות לא נזכרו ימי בחירה.

תודה
יונתה
עורך דין
17/08/2015 11:19
שלום יונתה

אין חוק שקובע כי צריך לשלם לעובדים שכר כזה או אחר ביום הבחירות, למרות שנהוג בהחלט לשלם לפחות 150%-200% לעובדים באותו יום.

בהצלחה
חנן שפייזמן
17/08/2015 09:55
האם על המעביד לשלם את המס שיחול על תשלום הפיצויים והכספים הנלווים?
ש.ג
16/08/2015 21:19
לאחרונה סיימתי את עבודתי בחברה כלשהי בה שימשתי כמורה לאנגלית. ה"הכשרה" לתפקיד הסתכמה ביומיים של לימודי הזמנים ויחיד-רבים, כל השאר למדתי בעצמי.
לאחר כחודש הבנתי שזה לא כל כך מתאים לי וביקשתי לעזוב, הכל היה בסדר גמור עד שקיבלתי את תלוש המשכורת - שם ראיתי שהורידו לי 1200 ש"ח "קנס".
עכשיו הם דורשים שאשלם את הקנס (איני זוכר אם חתמתי על כך בחוזה, הם לא מוכנים לשלוח לי אותו, ובכל מקרה מדובר בסעיף לא חוקי אם אני זוכר נכון), ובינתיים לא שילמו לי את השכר של חודש יוני. מה ניתן לעשות? יש לציין שוב שלא עברתי שום קורס או הכשרה, אלא יומיים הדרכה עם בעלת המקום. תודה.
עורך דין
17/08/2015 08:10
שלום לך

אם חתמת בחוזה העבודה שלך על אישור לניכוי תשלום עבור הכשרה משכרך במקרה של התפטרות לפני פרק זמן מסויים, הרי שיתכן והניכוי חוקי (יש לבדוק שהוא מידתי לעלות ההכשרה). מאידך, אם לא חתמת על מסמך כזה זה לא חוקי ואסור לנכות משכרך קנס / תשלום כלשהו לפי חוק הגנת השכר.

בהצלחה
נאדר
16/08/2015 21:16
בשבתות מקום העבודה משלם לנו 200%- במקום 150% לפי החוק. אבל במקביל אנחנו לא מקבלים שעות נוספות. האם העובדה שהם נותנים לנו 200% במקום 150% משחררת אותם מלשלם על שעות נוספות?

ואם אני מעיר להם לגבי זה הם יכולים להחליט להוריד את השכר ל150% כפי שמצוין בחוק או שזה נכנס תחת הלנת שכר?
עורך דין
17/08/2015 08:08
בוקר טוב נאדר

אם ובמידה ואתה עובד יותר מאשר 9 שעות ביום שבת החישוב צריך להיות כדלקמן: עבור שתי שעות העבודה הראשונות הראשונות מעבר ל-9 שעות עבודה בשבת, אתה וכל עובד אחר זכאים לתשלום של 125% כפול 150%. מעבר ל-2 השעות הנ"ל הנכם זכאים לתשלום של 150% כפול 150%.

בהצלחה
נופר
16/08/2015 20:49
שלום,
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ללא כרטיס עובד ולכן השעות עבודה שלי נכתבו על ידי המעסיק לפי הודעות סמס בהן כתוב את השעות עבודה. בדרך חזרה הביתה מהעבודה התעלפתי ופונתי לבית חולים באמבולנס, לאחר יממה שוחררתי הביתה עם חופש מחלה, הודעתי למעסיק על מה שקרה ועל כך שאני לא יוכל לעבוד בימים לאחר מכן, שבוע אחרי ששלחתי לו סידור עבודה הוא לא ענה לי ואף חסם אותי מהפלאפון שלו, שלחתי לו הודעות והוא התעלם, בעשירי לחודש לא קיבלתי את המשכורת אלא רק יום אחרי, המשכורת לא שולמה במלואה והמעסיק מסרב לבדוק איתי את העניין אין לי איך לתקשר איתו כי כל מספר שאני מתקשרת אליו ממנו הוא חוסם אותי לאחרונה דיברתי איתו היום והוא אמר שנבדוק את העניין ומה שחסר הוא ישלם לי רק בעשירי הבא שאלתי למה והוא ניתק וחסם גם את המספר הזה, מה אני צריכה לעשות ? תודה רבה .
עורך דין
17/08/2015 08:04
בוקר טוב נופר

עליך להוציא למעסיק מכתב דרישה לתשלום שכר. אם לא יענה למכתבך תוכלי לפנות (גם לבד) אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר כנגד המעסיק.

בהצלחה
סיגל
16/08/2015 20:47
שלום רב,
נרשמתי כבר פעמיים לדמי אבטלה בארבע שנים האחרונות.
טרם חלפו ארבע שנים מהפעם הראשונה מתוך הפעמים , יחד עם זאת באף אחת מן הפעמים הנל לא סיימתי את מכסת הימים.
בפעם הראשונה חתמתי לכ שלושה שבועות ובפעם השנייה לחודש.
לאור האמור לעיל האם אני זכאית לדמי אבטלה חוזרים למרות שחתמתי כבר פעמיים בתוך פחות מארבע שנים? כשסך הימים אותם קיבלתי היה פחות מחודשיים בשני הפעמים יחד? בנוסף בפעם הראשונה שחתמתי הייתי בת פחות מ35 ואילו היום אני מעל 35
תודה מראש
עורך דין
17/08/2015 08:03
שלום סיגל

על פניו את זכאית לקבל דמי אבטלה אבל תשובה מדוייקת ומוסמכת תוכלי לקבל בלשכת התעסוקה כמובן.

בהצלחה
אורי
16/08/2015 20:04
עובדת עיריה מזה כ28 שנה חלתה וועדה רפאית לעובדי מדינה החליטה שהעובדת אינה כשירה להמשיך לעבוד ברשות בתפקידה הנוכחי ובכל תפקיד אחר נקבעה. לה נכות של. 77 אחוז לצמיתות האם מגיע לה פיצויים ומה אחוזי הפנסיה שאמורה. לקבל תודה
עורך דין
17/08/2015 08:02
שלום אורי

התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי הנה התפטרות בדין מפוטר ומזכה את העובדת בפיצויים מלאים ובכל שאר הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה ורק בריאות
אושרית
17/08/2015 07:47
1. אם אני עובדת במס' עבודות גם שכירה וגם עצמאית. האם אני יכולה לצאת לחל"ת מעבודתי כשכירה כי זה בשעות הבוקר ולהמשיך בעבודתי כעצמאית שזה בזמני הפנוי בלילה? לצורך טיפול בילדה מבלי שיפגע בזכויותי? כלומר ישמור על מקום עבודתי.

2. האם מחשבים את החל"ת מסיום החל"ד או מתחילתו?
המון תודה!
עורך דין
17/08/2015 08:01
שלום אושרית

אין כל בעיה לצאת לחל"ת מעבודתך כשכירה, מיד בתום החל"ד. זכרי כי בעת חל"ד אינך יכולה לעבוד כלל, גם לא כעצמאית. מאידך, בעת חל"ת את יכולה לחזור לעיסוקייך כעצמאית ללא בעיה חוקית.

בהצלחה
נ.ת
16/08/2015 19:17
אני בת 41 ונמצאת בטיפולי פוריות, עובדת בעבודה הנוכחית שלי כ-4 שנים ולאחרונה המעסיק הודיע לכולם על מהלך של איחוד חברות מה שמחייב התייעלות ובעקבות כך גם פיטורים.

קיבלתי הזמנה לשימוע וזאת למרות שהודעתי מראש על כך שאני נמצאת בטיפולי פוריות.

האם המעסיק יכול לפטר אותי? תהליך שכזה מחייב ייצוג של עורך דין או שאפשר גם אחרת?

מבולבלת מאוד.. תודה מראש לעוזרים.
עורך דין
17/08/2015 08:00
שלום לך

המעסיק אינו יכול לפטר אותך בזמן טיפולי פוריות מבלי לקבל אישור של משרד התמ"ת מראש. אני ממחיץ לך לפנות בהקדם - לפני השימוע - להתייעצות אישית עם עורך דין על מנת להיערך לשימוע. יש להקליט את השימוע וכמובן שיש להסביר לנוכחים בשימוע כי את נמצאת בתקופה של טיפולי פוריות. כמובן שניתן להגיע לשימוע כשאת מלווה וממיוצגת על ידי עורך דין מטעמך.

בהצלחה
דרור
16/08/2015 19:10
שלום לכולם

אני עובד בחברה פרטית בתחום ההייטק. ביום חמישי האחרון המעסיק העביר באמצעות דוא"ל לכל עובדי החברה מסמך רשמי שכולם נדרשים לחתום עליו, לפיו מדי פרק זמן לא מוגדר, יוכל המעסיק לשלוח מספר עובדים אקראי לבדיקות פוליגרף במכון פוליגרף פרטי כלשהו. המסמך מאשר את הסכמתנו להבדק ואת הסכמתנו לכך שהמעסיק יוכל לעשות כל שימוש חוקי בתוצאות הבדיקה. כמובן שטרם חתמתי. מה דעתכם על המסמך הזה?
עורך דין
17/08/2015 07:58
שלום דרור

אין לעובד כל חובה להסכים לעבור בדיקת פוליגרף, כל עוד אינך מועסק במסגרת בטחונית ו/או בשירות המדינה. מאידך, יש להבין כי מרבית העובדים כנראה יחתמו על המסמך, מאחר ומקום העבודה חשוב להם ואין להם מה להסתיר, בעוד שמי שלא יסכים לתחום על המסמך ימצא את עצמו "על הכוונת" של המעסיק.

בהצלחה

בהצלחה
דניאל
16/08/2015 19:06
ערב טוב

אני עובדת שכירה באולם אירועים. בעל האולם יכול לתת למלצרים משכורת בתאריך 15 לחודש ובצ׳ק דחוי ל 21 לחודש ? יוצא שאני מקבלת צ'ק ב 15 ל 21 והכסף נפתח בחשבון ב 24 .. הגיוני ?
עורך דין
17/08/2015 07:56
שלום דניאל

המדובר על הלנת שכר פר אקסלנס. המעסיק, אולם אירועים או כל מעסיק אחר, חייב לשלם לעובדים שכר לכל המאוחר עד ה-9 לחודש העוקב לחודש בו עבדת ולא יום מאוחר יותר. המצב שאתה מתאר אינו חוקי בעליל.

בהצלחה
התפטרות
מיכאלה
16/08/2015 18:07
שלום
אני עובדת במקום עבודה כבר 19 שנה. ומעוניינת לעזוב האם מגיע לי פיצויים
עורך דין
17/08/2015 07:55
שלום מיכאלה

כל עוד אינך מתפטרת בדין מפוטר לפי אחת העילות המנויות בחוק, תוכלי לשחרר את הכספים שהצטברו לקרן הפנסיה שלך לאורך השנים לטובת פיצויים - למרות שמבחינה כלכלית אין בכל כל היגיון. התייעצי עם סוכן ביטוח או יועץ מס לפני כן, על מנת להבין את המשמעות הכלכלית של פידיון הכספים לאחר 19 שנות עבודה.

בהצלחה
מיכאלה
16/08/2015 18:05
שלום רב אני חליתי נגמרו לי ימי המחלה וימי החופשה ממי אני מקבלת תשלום. יש לי ביטוח מנהלים
עורך דין
17/08/2015 07:54
שלום מיכאלה

אם את חולה ואין לך ימי מחלה צבורים לא תקבלי תשלום עבור היעדרות מפאת המחלה.

בהצלחה ורק בריאות
עדי
16/08/2015 17:51
שלום, עבדתי בחנות (רשת גדולה) במשך חודשיים. בתלוש שכר האחרון משהו היה נראה לי חשוד, כאילו קרתה טעות.
התלוש נשלח במייל, ככה ששלחתי תגובה לאותו מייל שבה אני מבקשת לשלוח לי את דוח השעות.
לא קיבלתי יחס. פניתי למנהל החנות יום אחרי והוא בתגובה אמר שיטפל בזה. עברו עוד כמה ימים ושום יחס מצד אף גורם, וכמובן שלא קיבלתי את מה שמגיע לי על פי חוק.
היום, שבוע אחרי שביקשתי לראשונה, ואחרי שביקשתי כבר ארבעה פעמים לא כולל ההודעה ששלחתי למנהל החנות עכשיו, עדיין לא קיבלתי יחס או את דוח השעות.

מה אני עושה במצב כזה? אין לי גישה טלפונית או פיזית למשרדים שלהם (אני אנסה דרך שירות לקוחות אבל אני ממש בספק.)

יום טוב!
עורך דין
17/08/2015 07:53
שלום עדי

אין למעסיק כל מחוייבות לשלוח לך דוח שעות אך מצד שני, על גבי תלוש השכר שלך אמורה להופיע עמודה שבה כתוב בדיוק כמה שעות עבדת בחודש ספציפי.

בהצלחה
פלג
16/08/2015 17:46
שלום,
סיימתי לעבוד במקום עבודתי עקב סיום חוזה. כרגע אני חותם אבטלה בלשכת התעסוקה. הבעיה היא שעל מנת לקבל דמי אבטלה בביטוח לאומי דורשים בין היתר מכתב סיום העסקה שאותו מקום העבודה לא נתן לי למרות פנייתי אליו מספר פעמים בנושא. כרגע ביטוח לאומי לא מאשרים לי את התביעה ללא המכתב. האם ניתן לתבוע את מקום העבודה על כך?
אודה לתשובתכם.
עורך דין
17/08/2015 07:52
שלום פלג

לפי שתתבע, שלח למעסיק הקודם שלך מכתב דרישה וציין כי עליך לקבל ממנו מכתב סיום העסקה לפי החוק, שכן רק כך תוכל לקבל דמי אבטלה ואי קבלת המכתב ממנו גורמת לך נזק כלכלי. אני מאמין שזה ישכנע את המעסיק להעביר אליך מכתב כאמור.

בהצלחה
מור
16/08/2015 17:46
שלום!
נקעתי את רגלי ממש לפני שעתיים והלכתי לראות רופא. קיבלתי חופש מחלה ל-8 ימים.

לא נפצעתי בדרך לעבודה אז זה לא תאונת עבודה - השאלה שלי האם אני עדיין זכאית לתשלום על ימי המחלה שקיבלתי מהרופא?
עורך דין
17/08/2015 07:51
בוקר טוב מור

הגם שאין המדובר על תאונת עבודה ימי המחלה נחשבים לכל דבר ועניין ואת זכאית לתשלום לפי החוק - עבור היום הראשון לא תקבלי תשלום, עבור הימים השני והשלישי תקבלי 50% מהתשלום ומהיום הרביעי תקבלי שכר מלא.

החלמה מלאה
זוהר
16/08/2015 17:44
שלום לכם

אני צפויה ללדת באמצע חודש נובמבר בע''ה. דמי הלידה יחושבו מן הסתם ע''פ חודשים אוגוסט ספטמבר, אוקטובר.

אז ככה: התלוש של אוגוסט יהיה די נמוך כיוון שאעבוד בו רק חצי חודש, וזאת מכיוון שבמקום העבודה (בי''ס) יש 3 שבועות של חופש בהם המקום סגור ואין לאף עובד אפשרות להגיע לעבוד.

במידה ויש ימי חופשה הם משולמים ומנוצלים, ובמידה ואין-זה על חשבון העובד! לי לא היו ימי חופשה כי את רובם ניצלתי בהמהלך חודשי השנה ולכן יצא שאקבל משכורת רק על חצי חודש...

שאלתי, האם כאשר יחשבו לי את דמי הלידה יתיחסו לנתון זה במידה ואעדכן עליו או שהם שרירותית יחשבו לי על פי גובה המשכורת אותו חודש ותו לא...?

תודה מראש.
עורך דין
17/08/2015 07:50
שלום זוהר

את יכולה להצגיע בפני פקידי המוסד לביטוח לאומי את תלושי השכר המלאים שלך וכן את תלוש השכר האחרון, הנמוך יותר, ולהסביר בכתב את הסיבה לכך. בדרך כלל מתחשבים במצבים כאלה בעת חישוב דמי הלידה.

בהצלחה
א.ב.
16/08/2015 17:28
האם עובד גלובלי אמור לקבל את אותה משכורת בכל חודש וללא קשר למס' השעות ?ובנוסף לכך האם ניכויי החובה יורדים מהברוטו שלי או שהמעסיק משלם אותם ואני מקבל את הנטו שסגרתי?וכן תשלום חגים ווערבי חג איך מחושבים ? תודה וסליחה על הטירחה .
עורך דין
17/08/2015 07:49
בוקר טוב לך

עובד גלובלי אמור לקבל שכר קבוע בכל חודש וזה אמור להיות כתוב בחוזה העבודה שלך. ולגבי ניכויים, ברור שהם יורדים מהברוטו. זה מה שהופך ברוטו לנטו בסוף היום / החודש.

בהצלחה
יקיר
16/08/2015 23:16
שלום אני עובד כבר 3 חודשים בפיצוציה מקומית הבעלים טוען שהוא מוריד לנו ביטוח לאומי אך אינו מקנה לנו תלוש כהוכחה ,יש ימים שאני עובד 13 שעות ביום והוא אינו משלם שעות נוספות כמו כן שעות שבת וימי שישי ..מה ניתן לעשות בנידון?
ליאור
16/08/2015 23:28
מה ניתן לעשות? תיקח עורך דין ותתבע אותו. הו אמנצל אותך ועובר על החוק בצורה פראית. בושה וחרפה שיש אנשים שמרשים לעצמם לשים *** על החוק ולזלזל בעובדים שלהם בצורה כל כך פראית.
רוני
16/08/2015 16:38
האם מותר למסעדה לא להביא לי שכר בסיס, ושהמשכורת שלי תהיה על סמך טיפים? אלא אם הטיפים לא מכסים את שכר המינימום, זה חוקי?
עורך דין
16/08/2015 17:30
שלום רוני

כל עוד המעסיק משלם לך לפחות שכר מינימום ומוציא לך תלוש משכורת, הכולל את כל הזכויות הסוציאליות הקבועות בחוק, מותר לו לשלם לך את שכרך מתוך הטיפים.

בהצלחה
אבי
16/08/2015 17:22
שלום , במקום עבודתי נאמר לי שלא נוהגים לעדכן ימי חופשה ,מחלה וכו' בתלוש המשכורת , הרובריקות הנ"ל אינן מעודכנות ואינן משקפות את המציאות , האם על המעביד חלה חובת רישום עדכני חודש בחודשו ? או שלא ?
עורך דין
16/08/2015 17:25
שלום אבי

המעסיק אינו יכול לעשות ככל העולה על רוחו - החוק מחייב אותו לעדכן צבירת ימי מחלה + צבירת ימי חופשה בתלוש השכר של העובד, שאם לא כן, המעסיק עובר על החוק.

בהצלחה
לירז
16/08/2015 15:58
צהריים טובים

חמי הוא עצמאי. העובד שהוא מעסיק נעדר מהעבודה.
פשוט לא מגיע ולא מודיע מראש.

בשיחות טלפון של חמי מולו , הוא אמר שזה בגלל סיבות בריאותיות של בת משפחתו. בשיחות או בהודעות שלאחר מכן, אמר/כתב שהוא מתכוון להגיע למחרת וכך חוזר חלילה.

טרם הגיע לעבודה. בשיחות הטלפון לא הביע כוונה שאינו רוצה להמשיך, אלא להפך!!
צבר ותק של שנה בדיוק.

נשלח אליו בדואר רשום זימון לשימוע. הנ״ל לא הגיע ולא התייחס.

מה השלב הבא? בלתי אפשרי להמשיך להעסיק אותו בצורה הזאת. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא זניחת עבודה.
מה התנאים ומה ההתייחסות במקרה כזה?
עורך דין
16/08/2015 17:24
שלום לירז

המדובר ככל הנראה על נטישת מקום עבודה, ובמצב הדברים ניתן לראות בעובד כמי שהתפטר מתפקידו. לצורך סגירת מעגל, מומלץ לפנות לעורך דין שינחה אותכם כיצד לסגור הרמטית את הקשר עם העובד, על מנת שלא תופתעו מצעדיו בעתיד הקרוב.

בהצלחה
אלי
16/08/2015 15:45
שלום רב,

לאחר 7 שנים של עבודה נסגרה חברתנו ולמחרת נפתחה חברה חדשה עם בעלים חדשים ובאותו תחום עיסוק, התבקשתי לחבור לחברה החדשה עם בעלים חדשים למחרת סיום יחסי עובד מעביד עם חברה א'.

שאלתי היא? האם אני זכאי בחברה ב' לצבירה והכרה בותק של ימי חופשה והבראה בהמשך למה שהיה מחברה א'?

בברכה,

אלי
עורך דין
16/08/2015 17:20
שלום אלי

כל עוד לא שולמו לך פיצויים ולא נערך גמר חשבון מול חברה א, על פניו הוותק ומלוא הזכויות שלך אמורות להמשך מיום תחילת העסקתך בחברה א, גם כעת תחת חברה ב'.

מה שכן, אל תסמוך על אף אחד - בדוק כי זה אכן המצב.

בהצלחה
יוסי
14/08/2015 10:08
וכרגע כבר שבוע הבוס לא נותן לי עבודה ולא מפטר אותי. מה אני יכול לעשות בנידון???
עורך דין
16/08/2015 17:18
שלום יוסי

המעסיק חייב לספק לך עבודה ו/או לשלם לך עבור הימים בהם אתה לא עובד, כל עוד לא הוציא אותך לחופשה יזומה על חשבון ימים חופשה שצברת. אם המצב נמשך, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
פנינה
14/08/2015 01:22
הרני עובדת בחברה 6 שנים. לאחר 6 שנים נדהמתי לקבל חוזה הסכם עבודה שיש צורך לחתום עליו. עד היום לא היה חוזה הסכם עבודה (סוכם בע"פ שעות עבודה ושאר התנאים). האם זה חוקי להכריח לחתום על חוזה עבודה לאחר 6 שנים בעבודה? האם המעביד רשאי לפטר והאם במקרה כזה יש עילה לתביעה להרעת תנאים (מעבר לקבלת הפיצויים)?
עורך דין
16/08/2015 17:17
שלום פנינה

החוזה אמור לכלול את תנאי העסקתך הקיימים ולא לשנות אותם לרעתך. בכל מצב אחר, פני לקבלת ייעוץ משפט יפרטני בטרם חתימה על המסמך "החדש".

בהצלחה
אנונימית
15/08/2015 16:32
האם במקום עבודה בו אני מקבלת שכר לפי שעה ועובדים בו 24/7, יש משמעות אם שובצתי לחמישה או שישה ימי עבודה בשבוע מסויים, לצורך חישוב השעות הנוספות?
כלומר-אם עבדתי רק חמישה ימים באותו שבוע ולא שיבצו אותי יומיים, אני אקבל שעות נוספות רק לטחר 8:36 שעות?
חשוב לציין שזה מקום עבודה שאסור בהפסקה לצאת ממנו וחייבים להישאר זמינים ובכוננות.
עורך דין
16/08/2015 17:16
שלום לך

אכן כל שכתבת נכון ומדוייק לגבי שעות נוספות. מה שכן, שימי לב שעל המעסיק לשלם לך עבור ההפסקות במצב הדברים.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ