פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 660
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליטל
24/01/2016 10:53
בוקר טוב

אני אוטטו יולדת וקיבלתי עכשיו מכתב מביטוח לאומי כי יש לי חוב על סך 1400 ₪. יש לציין שלפני שנה ניגשתי אליהם ווידאתי כי אין לי חובות ויש לי מסמך המאשר זאת. כשהתקשרתי הבוקר נאמר לי שהחוב הוא מחודש 7-11 בשנת 2008 וכי למכתב המאשר כי אין לי חובות אין תוקף ׳הם פשוט לא בדקו כמו שצריך׳. אני יודעת שעבדתי באותה התקופה אך 2 המסעדות נסגרו ממזמן ואני לא יודעת אם אוכל לאתר את התלושים. השאלה היא האם אין התיישנות או משהו לעשות מאחר וללא הקנסות אני צריכה לשלם 750₪ והשיקול הוא שאם לא אסדר זאת לפני הלידה פשוט ינכו לי את כל הסכום כולל קנסות מהדמי לידה.

תודה מראש
דודי
24/01/2016 10:45
בצו ההרחבה נאמר שעובד ההמגיע לחברה עם ביטוח פנסיוני זכאי להפרשות מהיום הראשון. על המעביד לבצע את ההפרשות אחרי 3 חודשים רטרו ליום הראשון או בתום השנה הקלנדרית לפי המוקדם.

השאלה היא מה קורה אם העובד מפוטר או עוזב אחרי חודש ימים למשל. האם גם אז חייב המעביד להפריש לו רטרו ? כי הרי בצו כתוב שהעובד זכאי להפרשות מהיום הראשון , זה שהמעביד מפריש לו רטרו אחרי 3 חודשים זאת הטבה למעביד למועד ההפרשה ולא לחובתו להפרשה החל מהיום הראשון.

אודה לתשובה מעו"ד המתמחה בדיני עבודה
אור
24/01/2016 10:41
עבדתי כעשרה חודשים במקום מסויים , לצערי נתפסתי פעם אחת עם טלפון באחת מן העמדות , עשו לי שימוע ונתנו לי אזהרה. כמה חודשים לאחר מכן הייתי בעמדה שלי ואחת האחראיות טענה שראתה אותי עם טלפון בעמדה , דבר שאינו נכון , כשהגעתי שוב לשימוע הסברתי מה היה בדיוק והמנהל אמר שיסתכל ואחרי זה יחליט. לאחר שבחן את המקרה קרה לי לשיחה שבה הודיע כי הגיע להחלטה שאני מפוטרת, קיבלתי את דבריו אבל ביקשתי לראות במצלמות שאכן הייתי עם הטלפון דבר שאני יודעת שאינו נכון, והאם ראה במצלמות שבאמת הייתי עם הטלפון הוא ענה לי שאי אפשר לראות בוודאות , כלאמר הוא לא רואה התעסקות עם הטלפון אבל שלאור המקרה הקודם מחליט לפטר אותי , חשוב לציין שבאותו היום הצעתי לו לקחת את הטלפון לראות האם בוצעו שיחות או הודעות בזמן הזה ואצרתישבסהכ קיקשתי על עיתון שהיה מונח בעמדה וגם את זה אפשר היה להוכיח... האם זה חוקי כל מה שהתנהל שם,? האם אחרי חמישה חודשים אפשר עדיין לבוא בטענות?
שירן
24/01/2016 10:39
שאלה בנושא דיני עבודה:
אני עובדת בחברת סטארטאפ שרוצה לתת לכל העובדים באופן גורף את אותו מספר ימי חופשה שנתית (18 ימים) אך ללא אפשרות צבירה משנה לשנה. האם הדבר חוקי?
כמו כן, מה קורה בעת סיום יחסי עובד-מעביד?
ענת
21/01/2016 16:28
בבניין בו אני גרה עובד מנקה מדרגות כמעט שנתיים.
לאחרונה הוא עושה בעיות ופשוט לא מגיע,בלי הודעה ובלי כלום,כל הנסיונות להשיג אותו טלפונית לא הצליחו,הוא אמור היה לקבל שכר עבור חודש קודם ואפילו לא הגיע לקבלו.
אני רוצה לפטר אותו!האם אני מחויבת לשלם לו פיצויים למרות ההתנהגות שלו?
האם אני מחוייבת לתת לו הודעה מראש?
וכיצד אני אמורה לעשות זאת כל עוד הוא לא מגיע.
מה גם שהוא גןרם לנו נזק בזה שהוא לא מגיע ולא מודיע כלום,הפחים עולים על גדותיהם,הבניין נישאר מלוכלך ועוד, ונאלצתי להביא מנקה חדש.
איך מחשבים לו פיצויים?הוא עובד פעמיים בשבוע שעות לא קבועות בכל פעם.
עורך דין
24/01/2016 08:36
שלום ענת

האם העובד נותן לוועד הבית חשבוניות עבור התשלום שהוא מקבל או שהוא מועסק כעובד שכיר? היה והוא שכיר יש לפטר אותו לפי החוק ולשלם לו את מלוא הזכויות שלו בהתאם לחלקיות משרתו, ולמרות כל מה שאת מתארת.

בהצלחה
ענת
24/01/2016 08:46
תודה על התשובה המהירה,העובד אינו מוציא חשבונית על השכר. האם למרות כל מה שנאמר הדבר לא אומר בעצם שהוא התפטר מיוזמתו ולפיכך אינו זכאי לפיצויים?
כיצד אני מחשבת לו את הפיצויים עם כל הנלוות?איפה אפשר למצוא מחשבון המתאים לעובד במשרה כמו שציינתי?
מפוטרת
24/01/2016 08:43
שלום רב,
אני מפוטרת החל מחודש אוגוסט 15 טרם קיבלתי את כספי הפיצויים מהביטוח היות והמעביד שילם באיחור ( בסוף העסקתי) את כל כספי הביטוח.
שאלה שאינה ברורה לי- עבדתי סך הכל שנתיים וארבעה חודשים, מתוכם כחצי שנה חופשת לידה.
להבנתי תקופת חופשת הלידה מוחשבת לצורך ותק תשלום הפיצויים, מצד שני, הכספים אותם העביר בדיעבד המעביד לביטוח הינם עבור חודשי העבודה של בפועל ומהם נגזרים הפיצויים.
אם כך, נוצר פער בותק- הוא שילם עבור שנה ו 10 חודשים משכורות בפועל והותק שלי כולל תקופת חופשת הלידה שנתיים ו4 חודשים. איך מסתדר הפער הזה?
מקווה שהייתי ברורה;) תודה
אירינה
21/01/2016 13:02
אני עובדת בחברה חודשיים, רוצה לעזוב, כמה זמן עוד אני אצתרך לעבוד אחרי מכתב פיטורים?

תודה מראש
עורך דין
24/01/2016 08:41
שלום אירינה

עליך לתת יום הודעה מוקדמת עבור כל חודש שעבדת ואם עבדת חודשיים עליך לתת יומיים הודעה מראש במקרה של התפטרות.

בהצלחה
היפרמזיס בהיריון
21/01/2016 15:15
שלום רב,
אני בהריון וסובלת ממחלת היפרמזיס- הקאות
יתר ובחילות קשות. אושפזתי בין התאריכים: 16.12-29.12. קיבלתי אישורי מחלה על התקופה שהייתי בבית החולים. מרגע השחרור
אני בבית עדיין סובלת מהקאות ובחילות. תחילת השבוע אני חשה הקלה וברצוני לחזור לעבודה בשבוע הבא. היום הייתי אצל רופא משפחה שייתן לי אישור מחלה על הימים שהייתי בבית ואמר לי שהוא לא יכול לתת לי יותר מעבר למה שנתן בתקופת האשפוז ושעלי לפנות לרופאת נשים. שאלתי היא האם היא רשאית לתת לי המשך ימי מחלה? אני הייתי במצב של חוסר תפקוד ועל כן חוששת שרופאת הנשים לא תתן לי אישור.
בברכה,
חן
עורך דין
24/01/2016 08:40
שלום לך

את שואלת שאלות שהתשובה עליהן אינה קשורה לחוקי העבודה אלא להחלטות רפואיות. עד כמה שידוע לי לרופא קופת חולים יש זכות מלאה לתת לך ימי מחלה ככל שהוא רואה לנכון לפי מצבך הרפואי - אך שוב - עליך להפנות שאלתצות אלה לרופא בלבד.

בהצלחה
שחף
21/01/2016 15:50
שלום. רציתי לשאול האם סירוב לבדיקה אצל רופא חברה, רופא תעסוקתי יכולה לשלול ממני פיצויי פיטורים?
עורך דין
24/01/2016 08:39
שלום שחף

במקרים מסויימים למעסיק יש זכות מלאה לדרוש מעובדיו להבדק אצל רופא מטעמו ולא ניתן לסרב לבדיקה. בכל מקרה, סביר שסירוב יכול להוות עילה לפיטורים אך לא עילה לפיטורים תוך שלילת פיצויי פיטורים.

בהצלחה
פיצויים לעובד ...
24/01/2016 08:37
מזה כשנתיים עובד בבניין שלי מנקה מדרגות.
לאחרונה החליט על דעת עצמו לא להגיע לעבודה כבר למעלה משבוע בלי להודיע לאף אחד ולא ידועה לנו הסיבה להעדרותו הפתאומית.
ניסיונות רבים לאתר אותו טלפונית כשלו,מה גם שמגיע לו שכר עבור חודש קודם שטרם הגיע לקחתו.
לבינתיים הבניין מלוכלך ואין מי שינקה, מה שהצריך מאיתנו לאתר במיידי מנקה חדש ולשלם לו אף יותר.
השאלה: האם העובד זכאי לפיצויי פיטורים לאור ההיעדרות המפתיעה ומבלי להודיע על כך?
האם הוא זכאי להודעה מוקדמת לפני שאני מפטרת אותו רשמית?ואם כן לכמה ימים הוא זכאי? כיצד אני מחשבת לו את הפיצויים?
הוא עבד פעמיים בשבוע למס' שעות בכל פעם שאינן קבועות.
עורך דין
24/01/2016 08:38
בוקר טוב

לדעתי שאלתך נענתה לפני דקות ספורות...

בהצלחה
דניאל
21/01/2016 16:10
שלום רב ,
פוטרתי לפני כחודש , עבדתי בתור מלצר . היינו מפרישים חמישה שקלים על כל שעת עבודה . כל סוף חודש היינו מקבלים תלוש שכר על סכומים שהיו נעים בין 70₪ - 350₪ . לפי דבריו של המעסיק אני קבלתי ימי הבראה , מהתבוננות על התלוש באמת מופיעים לי דמי הבראה על סך 0.97 אגורות ומתחת לכמות מופיע לי 92.75 (כניראה שעות)
ימי חופשה מתומחרים בתלוש לפי תעריף של 0.93 ולפי כמות 92.75 .
השאלה שלי האם מותר למעסיק לטעון שזה הדמי הבראה שלי ואלו גם הימי חופשה שלי ? שלא נציין את העובדה שלא מצויין בתלוש ימי מחלה .
שאלה נוספת האם התשר (טיפ) שמקבל המלצר הוא חלק בלתי ניפרד מהמשכורת החודשית ?(שמעתי שכל עוד הכסף עובר דרך קופאת המעסיק אז כן)
הפרשה של חמישה שקלים על כל שעת עבודה נחשבת ככסף שעובר דרך הקופא?

בתודה רבה מראש
עורך דין
24/01/2016 08:37
שלום דניאל

קשה מאד לתת תשובה לשאלות שלך לגבי תלוש השכר מבלי לבדוק את התלושים שקיבלת במשך כל תקופת העסקתך. מומלץ לפנות לחשבת שכר / יועץ מס על מנת לבדוק את הנושא לעומקו.

בהצלחה
אסף
21/01/2016 17:01
אני עובד במקום עם משמרות לא קבועות, כל שבוע מגישים אפשרויות ומקבלים משמרות בהתאם לצורך מקודם העבודה. בשבת יש לי משמרת אך איני מרגיש טוב ואין באפשרותי למצוא מחליף.

מה המשמעות של צבירת ימי מחלה עבורי?

אם אקבל היום שלושה ימי מחלה מהרופא אהיה פטור ממציאת מחליף או שמא גם בזמן מחלה אי התייצבות לעבודה (כמובן עם הודעה מראש) היא עילה לקיים שימוע לפני פיטורים?
עורך דין
24/01/2016 08:34
שלום אסף

אם יש לך אישו רמחלה המעסיק לא יכול לכפות עליך להגיע לעבודה או למצוא מחליף. זאת האחריות של המעסיק ולא שלך. עדיין, המעסיק תמיד יכול להחליט שהוא מזמן את מי מעובדיו לשימוע לפני פיטורים. זוהי זכותו המלאה.

בהצלחה
יוסי
22/01/2016 01:17
רציתי לשאול כמה שאלות,אני עובד בחברת אבטחה של רכבת ישראל דרך קבלן,עובד משרה מלאה ,6 ימים בשבוע.
1.בשבועיים רצוף אני עובד 10 משמרות לילה ו2 משמרות צהרים .. זה חוקי לעבוד כל כך הרבה ימי לילה בפרק זמן כזה קצר? 12 שעות כל משמרת ו7 משמרות מהם שעה נסיעה הלוך ועוד שעה נסיעה חזור..אין שינה.. זה חוקי..לילות ככה ברציפות?

2.יום המנוחה השבועי שלי הוא יום שישי. אני עובד פעם שניה רצוף לפני היום מנוחה 12 שעות לילה ,מסיים ב6 וחצי בבוקר ביום מנוחה שלי(שישי יום קצר) זה חוקי?

3.יוצא לי בשבוע לעבור 70 שעות עבודה כלל שעות נוספות זה חוקי כל כך הרבה?

4.לאחר הפרשות של חצי שנה לקרן פנסיה וקרן השתלמות ויש ורשום בתלושים ,הקופת פנסיה ריקה ,וקרן השתלמות רק 400 שקל , חוקי זה בטוח לא.. מה אפשר לעשות בנידון?

תודה מראש !
עורך דין
24/01/2016 08:33
שלום יוסי

1. כל עוד ניתן לך יום מנוחה שבועי והמעסיק משלם לך שעות נוספות אין מניעה בהעסקת עובד במשמרות לילה.

2. כל עוד ניתן לך יופם מנוחה שבועי זה חוקי.

3. אם אתה מוכן לעבוד כל כך הרבה שעות ומקבל שכר בהתאם - זה חוקי.

4. לפנות אל המעסיק בכתב בבקשה לתקן את המצב ובאין ברירה, לפנות ולשכור עורך דין שיפעל למימוש הזכויות שלך.

בהצלחה
מרגלית
22/01/2016 08:21
המעביד הפריש עבורי לקרן מבטחים הוותיקה. כעת שפוטרתי/הופרשתי, המעביד טוען שלרכיב הפיצויים שהוא הפריש עבורי יש להוסיף את רכיב התגמולים שהוא הפריש. לפי חישוב זה יוצא שאני מקבל פיצויים מעבר למה שמגיע לי. האם ייתכן שהמעביד יתבע ממני לשלם לו חלק מהפיצויים שכביכול אני מקבלת?
עורך דין
24/01/2016 08:30
שלום מרגלית

מה שאת מתארת נשמע מאד לא סביר. אני ממליץ לך לפנות ליועץ מס או חשבת שכר עם תלושי השכר שלך על מנת לערוך תחשיב מדוייק של הזכויות שלך.

בהצלחה
ניצן
22/01/2016 14:40
מה עדיף לקבל ימי מחלה או למלא טופס 250 להחתים רופא ולהגיש תביעה לביטוח לאומי עלמחלת מקצוע?,אני לאחר ניתוח בקע טבורי,נתן לי הרופא שבועיים מחלה ועוד 4 שבועות איסור להרים משקל מ 4 ק"ג שזה מבחינתי להמשיך להיות בבית גם את התקופה הנוספת של 4 שבועות,אני מועסק נהג הפצה יש לי קו חלוקה קבוע,האם ייתכן מצב שבגלל שכבר העברתי טופס 250 למקום העבודה הם חתמן עליו,אך טרם החתמתי את הרופא עליו ומצד שני אני רוצה להגיש את דו"ח העבודה של חודש ינואר 2015 פלוס ימי המחלה ,יגידו לי במקום העבודה שהם לא משלמים לי ימי מחלה בגלל שהם חתמו על טופס 250?,אני מציין שעדיין לא נפגשתי עם רופא תעסוקתי,למרות שהעברתי את התיק למרפאה תעסוקתית,וא י עכשיו ממתין שהם יקבעו לי תור(ככה זה עובד שרוצים להגיע לרופא תעסוקתי),
עורך דין
24/01/2016 08:29
בוקר טוב ניצן

דבר ראשון המעסיק מחוייב לשלם לך עבור ימי המחלה שלך, ככל שצברת כאלה. כפי שהבנת, המעסיק יצטרך לפעול בהמשך לפי המלצותיו של הרופא התעסוקתי ואז בהחלט יכול להיות מצב שהמוסד לביטוח לאומי ישלם לך.

בהצלחה
סוזן
22/01/2016 21:57
האם זה נוגד את החוק - חופש העיסוק - כאשר ארגון המעניק שירותים פסיכולוגים לחברים באמצעות פסיכולוגים עצמאים שעובדים בחוזה עם הארגון - אוסר על הפסיכולוגים העצמאים לטפל בחברי הארגון בתחום שהארגון אינו מעניק את השירות? באופן ספציפי, טיפול זוגי בבעיות נישואין אינו בסל הבריאות וקופות החולים אינם נותנים לחבריהם את השירות הנ"ל. האם זה חוקי שקופות החולים יגבילו את הפסיכולוגים שעובדים איתם שלא יקבלו חברי הקופה באופן פרטי לטיפול בזוגיות?
עורך דין
24/01/2016 08:28
שלום סוזן

על אף ששאלתך אינה נוגעת לחוקי העבודה שכן את אינך שכירה, הייתי ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ובדיקה פרטנית של החוזה עליו את חתומה מול קופת החולים, שכן התשובה האם המדובר על פגיעה אסורה או מידתית בחופש העיסוק שלך אינה פשוטה כלל ועיקר, ויש לבחון את מכלול נסיבות העסקתך על מנת להבין מה היא התשובה וכיצד יש וניתן לפעול.

בהצלחה
אלי
23/01/2016 15:04
שלום לכולם ושבת שלום,

אני עובד בחברת אבטחה במשרת סטודנט.

חברת האבטחה הפסידה במכרז ועליה להתחלף בחודשים הקרובים. אמרו לי שאם ברצוני לעבור לחברה החדשה ולעבוד באותו מתקן אני מחוייב לקחת הפסקה של 3 חודשים מאותו מתקן. מישהו מכיר דבר כזה? יש באמת חוק כזה? במידה ולא ,איך אני אבסס את טעונותיי?

כמו כן, אם המעסיק הישן מציע לי מקום עבודה חלופי שאינו מתאים לי ואני מחליט להפסיק אצלו עבודה, האם מגיע לי פיצויים כלשהם? (עובד מעל שנה)
עורך דין
24/01/2016 08:26
שלום אלי

התשובה לשאלתך הראשונה תלויה בחוזה העבודה שלך מול המעסיק. ולגבי שאלתך השניה, במידה והצעתו של המעסיק להחלפת מקום עבודה כרוכה בהרעת תנאיך כמובן שאינך חייב לקבל אותה, שאז תוכל להתריע בפני המעסיק על הרעת תנאיך ואם לא יתקן את ההרעה תוכל להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
מעיין
23/01/2016 15:05
החברה בה אני עובדת נמכרה למעסיק אחר, עד כה לא חתמתי על אף חוזה בחברה אך עתה עם החלפת המעסיק דורשים ממני לחתום על חוזה שהתנאים בו השתנו. אני לא מעוניינת לחתום על חוזה זה ונאמר לי שחתימה על החוזה היא דרישה להמשך עבודתי בחברה. הם העלו את המשכורת השעתית בשקלים בודדים ולכן אמרו שבמידה ולא חותמים על החוזה לא נקבל פיצויי פיטורין בגלל שלטענתם אין הרעה בתנאים (עכב אותה העלאת משכורת מזערית).
האם אני זכאית לקבלת אותם פיצויים כי אני לא מוכנה לחתום על החוזה?
עורך דין
24/01/2016 08:24
שלום מעיין

לא ניתן לכפות עליך לחתום על חוזה עבודה חדש ולא ניתן לכפות עליך לעבוד תחת מעסיק חדש. במצב הדברים את יכולה לראות את עצמך כמפוטרת ולדרוש את מלוא הזכויות המגיעות לך לפי החוק. מומלץ לפנות לפני הכל לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
פיצויים
קובי
23/01/2016 20:33
אני עובד ברשת קפה בתור מנהל מטבח קודמתי לפני שנה ועם כך גם שכרי מנהל בית הקפה של גם המנהל שלי טוען שלא ביצעתי אץ עובדתי כמו שצריך ואמר לי בהודעה באווטסאפ בפורום של העבודה שאני כבר לא מנהל בפומבי ושהמשכורת שלי תחזור להיות כפי שהיית לפני שרודמתי האם זה הרעת תנאים ?
עורך דין
24/01/2016 08:23
שלום קובי

על פניו בהחלט מדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית. אני מציע לך לפנות לפגישה אישית עם עורך דין ולבחון את התנהלותך לפני כל תגובה כלפי המעסיק.

בהצלחה
שלי
23/01/2016 20:59
שלום,

חתמתי על חוזה חדש להעלאת שכרי. ללא קשר להעלאה, ניתן לי בונוס (הבוס שלי הרגיש שצריך לשמר אותי) תמורת התחייבות להשאר שנתיים בחברה (זה גם היה כתוב בחוזה). לאחר כחמישה חודשים החלטתי לעזוב. האם זה חוקי לקחת חזרה את הבונוס?
עורך דין
24/01/2016 08:22
שלום שלי

אם חתמת על הסכם כי קובע שהבונוס מותנה בהתחייבות לעבוד פרק זמן מסויים, בחלק מהמקרים בהחלט הגיוני לקזז את הבונוס במקרה של עזיבה מוקדמת. מומלץ לקחת את ההסכם שעליו חתמת לבדיקה פרטנית מול עורך דין.

בהצלחה
פצויים
23/01/2016 22:18
אחי עובד בגננות כ25 שנה בערך חלק מהשנים היה נשוי ומזה 8 שנים אלמן המעסיק לא שים לו מעולם נסיעות לא בגדי עבודה ולא הנעלה יש לאמר שאחי הנאלפבתי המעסיק ידע זאת וכל שנה היה מחתים אותו ואומר לו שזה על חופשה והבראה עקב מצב האישי הוא הגיע לגור בבית הוריי שזה רחוק מהעבודה המעסיק לא מוכן ולא היה מוכן לשלם נסיעות אף פעם והבין שמישהו מנסה להסביר לאחי שעובדים עליו
מבחינת השכר ואמר לו שהוא מפטר אותו ומגיע לו רק על שנה מה עליי לעשות היות ואחי אף פעם לא קיבל תלוש משכורת ויצא מנקודת הנחה שהמעסיק מפריש לו כחוק לפנסיה אודה לך על תשובתך תודה
עורך דין
24/01/2016 08:20
שלום לך

המקרה שמתואר מעלה לכאורה מספר הפרות של חוקי העבודה ולכן אמליץ לאחיך לפנות לעורך דין שיטפל בנושא מטעמו ויפה שעה אחת קודם, שכן חלה התישנות על חלק מהרכיבים הסוציאליים להם אחיך זכאי.

בהצלחה
ירדן
24/01/2016 01:06
היי,אני חולה בערך שבועיים וחצי ומתוכם הוצאתי 6 ימי מחלה וקיבלתי עוד 4 ..אני עובדת במכירות על בסיס משכורת חודשית + בונוס..האם הגיוני שישאירו לי את אותו היעד למרות שכמובן לא הגעתי אליו בגלל חוסר בימי עבודה עקב ימי מחלה ?
עורך דין
24/01/2016 08:18
בוקר טוב ירדן

המעסיק אינו חייב לשנות את היעדים שהוצבו בגלל מחלה שלך.

בהצלחה
אבי
21/01/2016 11:51
שלום לכולם,
אני לצורך העניין עובד במשרה א'-ה' (ולפעמים שישבת).
הבוס שלי טוען, שאני מקבל יום מנוחה 1 בשבוע ובנושא ימי חופש הוא אומר שבמידה ואני רוצה לצאת ליום חופש מהעבודה, הוא מוריד לי את שווי יום העבודה מהנטו.
הוא גם מציג אפשרות צבירה שבה אם אני רוצה לצבור יום חופש, הוא מוריד לי את שווי היום מהנטו, שם בצד וכשאני רוצה לפדות את יום החופש הוא מחזיר לי את הסכום חזרה בנטו.
לפי מה שאני יודע, יום החופש הוא בנוסף ליום מנוחה ואינו צריך לרדת לי מהנטו אלא להיות משולם על חשבון המעסיק.

אמת בדברי?
זמן תגובה מערי...
21/01/2016 11:29
שלום
רציתי לברר בבקשה ,האם יש זמן מחוייב על פי חוק שהמעסיק מחוייב על פי חוק לתת לעובד תשובה מסמן עריכת השימוע ?
לצורך העיניין המקרה שלי : יום ראשון בתאריך 10/1/16 נערך לי שימוע ( אגב זה קרה לא במקום פרטי אלא בבית קפה מה שגם אשמח אם זה מותר להם) ומאז לא קיבלתי תשובה ברורה וחד משמעית האם ממשיכים להעסיק אותי או שמפטרים שאני שואל ומבקש תשובה אז תשובתם היא כזאת " עד שתהיה לנו תשובה כרגע אתה ממשיך כרגיל "
אני מכיר את הרשת ומטרתם העיקרית היא לייאש אותי כדי שאני יעזוב מעצמי וכך הם יחסכו את הפיטורים , אז שאלתי בגדול האם הם יכולים למשוך לכמה זמן שהם רוצים את מתן התשובה ? ושאלה נוספת , במידה ונתנו לי תשובה חיובית שאני נשאר בעבודה , האם בכל זמן נתון אחרי זה הם יכולים לפטר אותי שוב ? אין קצת עוגן לעובד השכיר שלא ישחקו בו ? אני אשמח לתשובה זה ממש ממש חשוב לי
תודה ויום טוב
יאיר
21/01/2016 10:20
שלום,

אחרי תשעה חודשי עבודה החלטתי לעזוב ולהתפטר עקב מציאת עבודה חדשה.

ראוי לציין כי בחוזה שנערך בנינו תקופת העבודה היא איננה מוקצבת. כך שאין כלל התחייבות לתקופה מינימלית. התקשרתי למעסיק והודעתי לו שאני עוזב.

מספר שאלות:

1) האם עלי למסור גם הודעה בכתב?

2) כשמוסרים הודעה על התפטרות כמה זמן מראש צריך להודיע עד שעוזבים בפועל? (ביחס לתשעה חודשי עבודה)

3) מה הנפקות לעניין הפיצויים? האם הפסדתי אותם? ובכלל האם בעקבות התפטרותי (שמתקיימת כחוק) ישנם דברים "שהפסדתי"..הפרשות כלשהם שאפסיד?

אשמח מאוד לתשובות על הסעיפים הנ"ל.
לידור
20/01/2016 20:48
שלום,
אני עובד במשמרות ואנחנו מגישים משמרות שבועיים לפני.
הגשתי השבוע משמרת ליום שבת בלבד.
אתמול בשעה 7 בערב פרסמו עדכון בקבוצת וואטסאפ של כל העובדים משמרות והוסיפו לי משמרת ליום חמישי בבוקר.
לא דיברו איתי פרטי ועדכנו אותי, ויותר מכך, דיברתי עם האחראי בתחילת שבוע ואמרתי לו שאני לא יכול לעבוד חמישי\שישי.
בגלל שלא הודיעו לי אישית על עדכון המשמרת, ראיתי את ההודעה בקבוצה היום (בטעות).
האם מה שקרה פה חוקי?
האם אני חייב להגיע למשמרת?
עורך דין
21/01/2016 09:03
בוקר טוב לידור

התשובה טמונה בחוזה העבודה שלך. בעיקרון על עובד להגיע למשמרות שהמעסיק מקצה עבורו, אלא אם החוזה מאפשר לך שלא לעשות זאת בתנאים הקבועים בו.

בהצלחה
עובדלה
20/01/2016 23:15
שלום
אני חתום על 70% משרה ולעיתים מחייבים אותי למשמרת נוספת. האם המשמרת כולה זה שעות נוספות או רק כשאני עובר את ה100% מתחילות שעות נוספות?
עורך דין
21/01/2016 09:02
שלום לך

באתר זה קיימת כתבה מעניינת ומשכילה בנושא שעות נוספות ואופן חישובן. על המעסיק לשלם לך שעות נוספות בתחשיב שעות עבודה יומי וללא כל קשר למספר המשמרות שאתה עובד בהן.

בהצלחה
א.ש
20/01/2016 23:17
אם מתפטרים מהעבודה כדי לטפל בתינוק (להתפטר כדין מפוטרת) אני מקבלת פיצויים ואז אני מיד מתחילה לעבוד במקום חדש, האם הדבר אסור? לכמה זמן אני צריכה ״לטפל בתינוק״ לפני שניתן למצוא עבודה חדשה? או שמותר לי ואין להם מה לעשות עם זה? תודה
עורך דין
21/01/2016 09:01
שלום לך

אכן ניתן להתחיל לעבוד מיד לאחר התפרטות לצורך טיפול בילד. מה שחשוב הוא שיהיה ניתן להוכיח כי עבודתך החדשה מאפשרת לך להיות "יותר אמא" זאת אומרת יותר זמן במחיצת בנך או בתך, לעומת המשרה שממנה התפטרת בדין מפוטרת.

בהצלחה
ת.מ
20/01/2016 23:47
שלום. בעלי ואני עבדנו במשפחתון לילדים בסיכון במשך 3 שנים. סיימנו את עבודתנו ב30/7. ב1/9 התחלתי לעבוד במשפחתון אחר השייך לאותה עמותה. האם אני זכאית לקבל משכורת אוגוסט?
עורך דין
21/01/2016 09:00
שלום לך

לא עבדת בחודש אוגוסט למיטב הבנתי, למה שתקבלי שכר?

בהצלחה
שיר
20/01/2016 19:12
עבדתי במשך 4.5 שנים בחנות בגדים בחברה מוכרת(לא אציין שם כרגע)
לאחר שעברתי לסניף הקרוב יותר לביתי לאחר הנישואים התחלתי גם ללמוד ומרת עבודתי ירדה לפעמיים בשבוע מ6 פעמים בשבוע.
לא הסתדרתי עם המנהלת והיא לא איתי והיא פיטרה אותי.
עד לפני כחצי שנה היו לי משכורות יחסית גבוהות ובחצי שנה האחרונה משכורת ממוצעת של 1000 בתור סטודנטית.
איך הולך חישוב הפיצויים? על פי 2 חודשים קודמים?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ