פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 608
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ס.ק
12/04/2016 23:24
זקוק לעצה, אני עובד בתחום הבנייה, המעסיק אוסף אותי בבוקר מכיוון שהעבודה מחוץ לעיר, זאת אומרת שכל יום אני מבלה שעתיים בנסיעה לפחות, המעסיק טוען שאינו מחוייב לשלם לי על זמן הנסיעה, אני דיי בטוח שכן, אשמח לדעת מי מאיתנו צודק. האם המעסיק צריך לשלם לי על זמן נסיעות?
עורך דין
13/04/2016 08:19
בוקר טוב

המעסיק אינו מחוייב לשלם לך עבור זמן הנסיעה לעבודה אלא אם יש לך סיכום אחר מולו במסגרת חוזה העבודה שלך.

בהצלחה
דב ה.
12/04/2016 23:26
אשתי עבדה כמחליפה בגן ילדים במשך כמה ימים בחודש מרץ, המועצה לא העבירה משכורת ב10 ואשתי התקשרה אליהם לברר מה קורה הם טענו שאצלם הם משלמים מה20 לחודש ועד ה20 לחודש הבא ומחשיבים את זה כחודש אחד. עכשיו השאלה האם זה חוקי ואם כן מה עושים מבחינת ביטוח לאומי. אם עבדה ב19 לחודש מרץ מבחינת העבודה זה פבואר ומבחינת ביטוח לאומי זה מרץ .....תודה
עורך דין
13/04/2016 08:18
בוקר טוב דב

לא חוקי בעליל - מועד תשלום השכר לעובדים קבוע בחוק והמעסיק אינו יכול לשנות את הוראות החוק לפי צרכיו.

בהצלחה
מיטל
12/04/2016 23:32
שלום..עבדתי בחברה 10 חודשים, המעסיק החליט להעזיב אותי בטענה שצריכים איש מכירות בחברה במקום התפקיד אליו הגעתי שהיה בק אופיס. בעל פה במעמד הפיטורין המעסיק נתן לי את האפשרות שישלם לי שבועיים ולא להגיע..למחרת הגעתי רק כדי לסגור קצוות ולפתע שינה את עמדתו ורוצה כי אמשיך להגיע את השבועיים או שאתן לו שבוע עבודה ושבוע אשב בבית בתשלום.

החלטתי כמובן ללכת הביתה יחד עם ההצעה שנתן יום לפני כי רגשית לא יכלתי להמשיך ולהישאר שם מה גם שעליי למצוא עבודה אחרת. השאלה מבחינה חוקית מה נהוג? והאם מגיע לי שישלם את השבועיים האלה? גם אם לא מגיעה?
עורך דין
13/04/2016 08:17
שלום מיטל

אם יש לך הוכחה לכך שהמעסיק איפשר לך שלא לעבוד במשך 14 ימי ההודעה המוקדמת את לא חייבת לעבוד. מצד שני, אם לא תעבדי ולא תוכלי להוכיח את שנאמר לך - לא בטוח שתקבלי שכר עבור התקופה.

בהצלחה
זיו
13/04/2016 00:47
כמה ימי מחלה מגיעים לעוזרת בית שעובדת יום בשבוע 3 ש"ש?
עורך דין
13/04/2016 08:16
שלום זיו

בהתאם לחלקיות משרתה. קרא את הסקירה בנושא ימי מחלה ותבין כמה ימי מחלה צוברת עובדת בהיקף משרה מלאה וכך תוכל לחשב כמה ימי מחלה מגיע לעובדת לצבור לפי חלקיות משרתה.

בהצלחה
זין
13/04/2016 01:31
האם ימי מחלה של עוזרת בית נצברים ועוברים משנה לשנה?
עורך דין
13/04/2016 08:15
שלום לך

התשובה חיובית ממש כמו במקרה של כל עובד אחד, אלא אם בהסכם העבודה יש הוראה מפורשת המחייבת את העובד לנצל את כל ימי החופשה שלו בשנה קלנדרית אחת.

בהצלחה
מישהי
13/04/2016 05:21
פיטרו אותי מהעבודה לפני 15 יום ועדיין לא שילמו לי פיצויי פיטורין. שהתקשרתי למקום העבודה שפיטר אותי נאמר לי שלוקח זמן עד שהטפסים מגיעים אליהם ורק אז משלמים לי פיצויים- האם זה מותר לפי החוק ? והאם יכול להיות הסכמי עבודה קיבוציים שמאפשרים לשלם פיצויים אחרי חודש או יותר?
עורך דין
13/04/2016 08:14
בוקר טוב

יש לשלם לעובדת שפוטרה את פיצויי הפיטורים עד 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד ולא מאוחר מכך.

בהצלחה
שובל
12/04/2016 23:19
היי, אני כבר שלושה חודשים בבית בגלל תאונה עבודה, ביטוח לאומי מכיר בי כבר כנפגע תאונת עבודה, עד היום את כספי ביטוח לאומי הייתי מקבל בכרטיס נטען שלהם היום הם אומרים לי שיש תקנות חדשות ולא עובדים יותר עם הכרטיסים ושאני חייב לפתוח חשבון בנק, למרות שבאתר שלהם עדיין רשום שמשתמשים בכרטיס, מיהו מכיר את החוק החדש הזה?
ורוניקה יופה
12/04/2016 23:18
חברה שלי עובדת בעבודה קבועה כמס מס שנים. יש לה ילדה קטנה והיא עכשיו בהריון.
היא ישבה שבוע עם הילדה בחופשת מחלה. כשחזרה היא שמה לב שלא שילמו לה חופשת מחלה של הילדה וניגשה להנהלה.
שם אמרו לה שהיא כל פעם כשיושבת עם ילדה בחופשת מחלה חייבת למלות טופס ״הצהרה״! מה זה הטופס הזה והאם היא באמת חייבת למלות אותו?
אביה
12/04/2016 23:11
שלום
חבר שלי התחיל לעבוד בספטמבר ובמקום עבודה שלו יש חופשה מרוכזת בפסח.

כעת הוא ללא ימי חופשה כי ניצל את מה שהיה לו מקום העבודה לא מאפשר להיכנס למינוס של ימים. האם הם יכולים להוריד לו מהמשכורת או שחייבים לשלם לו על החופשה המרוכזת?
לירון
12/04/2016 23:05
נניח שבחודש מרץ עבדתי 218 שעות, בעשרים ושלושה ימי עבודה.

השכר שלי הוא גלובלי, וכולל שעות נוספות גלובליות. מתי חורגים מהגלובלי הזה? האם המעסיק יכול להחליט שיום עבודה שלי הוא 12 שעות, ולכן לא לשלם שעות נוספות?

כמה שעות מכסה ההגדרה בתלוש "שעות נוספות גלובלי"? אם אינני טועה יש גבול לכמות השעות שניתן לעבוד בלי לקבל תוספת.

האם יש סיכוי לבקש החזר רטרואקטיבי על שעות נוספות שלא שולמו לי, או שזה יהיה כמו לפתוח תיבת פנדורה? (שתוביל לסיום ההעסקה שלי בחברה )

ב. האם נוהג הקיים בחברה מחייב את ההנהלה מבחינה חוקית?

מסתבר שכל שנה העובדים מזומנים למשרד המנהל לשיחת חתך, משם להבנתי הם יוצאים עם העלאה כזו או אחרת.

השנה קראו לכולם אבל לא לי. האם יש טעם לדרוש לשבת עם הבוס ולבקש העלאה רטרואקטיבית או שהוא יעיף אותי החוצה עם בעיטה?

תודה.
אילונה
12/04/2016 23:03
שלום,

אני מחפשת עורכ/ת דין מומחה בדיני עבודה, ובמיוחד בנושאים הבאים:

1. הלנת שכר
2. הלנת פנסיה ופיצויים
3. לא מסרו הודעת פיטורים (לאף אחד מהעובדים, למיטב ידיעתי)
4. איום הבעלים לפרק את החברה
5. איום הבעלים בפשיטת רגל (כך שלא נוכל לדרוש את המגיע לנו)
6. בפועל, המסר הוא שאין מה להגיע לעבודה מאז יום ראשון האחרון.

7. וכל זה נעשה בימים האחרונים, כשאני בחודש שמיני בהריון.

אשמח לקבל פרטים של עורכי דין רלוונטיים מאזור המרכז.
תודה
חן
12/04/2016 23:01
שלום,
מקום העבודה בו אני עובדת קרוב לשלוש שנים מציין בתלושי המשכורת סכומים מסוימים שמופרשים לקרן גמל ולפנסיה.

התקשרתי לחברת הביטוח המצוינת בתלושים, על מנת לאחד סכומים שקיימים לי בחברות אחרות, והתברר לי שברוב החודשים מקום העבודה כלל לא העביר את הכספים לקרן הגמל והפנסיה שלי, על אף שבתלושים מדווח אחרת.

מה עושים בנדון?
דניאלה
12/04/2016 23:00
שלום ,
אשמח לעזרה ,

האם מעסיק יכול לשנות תנאים ללא הודעה מוקדמת?

1. אם במקום עבודה שמונהג בו תשלום שכר גלובלי , ידוע לעובדים כי ניתן להעדר עד 5 שעות חודשיות ללא פגיעה בשכר (לא כתוב בחוזה העסקה על ה5 שעות הנ"ל)
החודש ללא הודעה מוקדמת,הוחלט להוריד את השעות החסרות אבל כן לשלם שעות נוספות (לפני כמספר חודשים יצא מכתב האוסר לבצע שעות נוספות ומי שיעשה לא ישולם לו)

2. האם זה חוקי להעסיק עובד שנה ראשונה על שכר שעתי מסויים ואחרי שנה להעבירו לשכר גלובלי שעלות שעתית נמוכה יותר ?

*אשמח לדעת אם יש אפשרות למצוא מסמך רשמי שניתן להציג למחלקת השכר .

תודה למשיבים
סימון
12/04/2016 22:58
בהקשר לצו הרחבה בהסכם קיבוצי בענף השמירה והאבטחה: בתלוש משכורת מופיע 22 ימי עבודה, 186 שעות חודשיות אולם עם 50 אחוז משרה. ע"פ תשובה שקיבלתי ששעות נוספות/ שעות שבת אינן מחשבות לשעות עבודה סטנדרטיות (למרות שעדיין מופרש מהם ב.לאומי, בריאות, פנסיה וכ'ו)

חוקי? אם לא מה הצעדים לשלב הבא
אילן
12/04/2016 22:57
שואל בשביל מישהי: היא עובדת במקום מסוים 3 שנים. היא מעוניינת להתפטר עקב כך שנמאס לה מהנסיעות הארוכות, האם היא זכאית לפיצויים בעקבות ההתפטרות? מה צריך להיות רשום בגדול במכתב?
תודה מראש!
רותם
12/04/2016 22:51
שלום רב,
יש לי אישור מרופא תעסוקה לעבוד במשרה חלקית בהיקף של 5 שעות ביום בעקבות תאונת דרכים קשה שעברתי לפני מס שנים.האם מותר לעשות שעות נוספות כאשר יש הגבלה על השעות מרופא תעסוקה?
האם יש ביטוח עליי מהעבודה אם נשארת יותר בגלל העומס בעבודה?
יש לציין שהאישור מוכר ע״י משאבי אנוש(עובדת בנק)
נועה בר-אוו
12/04/2016 21:45
היי,יש ברשותי פוליסה פנסיה ומנהלים פעילה הגעתי למקום עבודה חדש והמעסיק החדש אמר שיעביר תשלום לתנאים סוציאלים רק מתום 4 חודשי תשלום ראשונים האם נכון? למיטב ידעתי אחרי 3 חודשים
אלה
11/04/2016 22:12
שלום רב,
אני בת 62 ומקבלת קצבת זקנה מלאה. אני עובדת והמשכורת שלי תואמת את הדרישות לקבלת קצבה מלאה (פחות מהמינימום). יש לי אפשרות לעבוד זמנית (כ- 3 חודשים) ולקבל שכר קצת יותר גבוהה בחודשים אלו בלבד. האם עלולה להישלל ממני קצבת הזקנה? האם יכולים להקטין את סכום הקצבה רק בעקבות עבודה בחודשים אלו? האם עליי לידע את ביטוח לאומי? האם יש השפעה על קבלת דמי הבראה ומענקים חד פעמיים על הקצבה? האם ביטוח לאומי מבצע בדיקה של ההכנסות המשולמות שנתית, או חודשית?

בתודה מראש!
אלה
עורך דין
12/04/2016 19:42
שלום אלה

התשובה חיובית.

בהצלחה
אלה
12/04/2016 20:24
אני מבינה שתבוצע הפחתה מקצבת הזקנה, אבל לא הצלחתי להבין - האם מיד לכשתרד ההכנסה אל מתחת ל- 5000 שקל ביטוח לאומי יחזיר את קצבת הזקנה לגובה המלא שלה, או שיהיה צורך לפנות אליהם ולרוץ אחריהם?
באותו אופן - האם הקיזוז מקצבת הזקנה יתבצע אוטומטית או שיש לעדכן אותם?
אילנה
12/04/2016 17:02
שלום, אני עתידה ללדת בעוד כשלושה שבועות בעזרת ה', ולא רוצה להמשיך לעבוד שם יותר, איך אוכל לצאת לחופשה מוקדמת מבלי שזה יפגע לי בזכויות ודמי הלידה? ואיך אוכל שלא לחזור לעבודה בכלל גם אחרי הלידה?
תודה.
עורך דין
12/04/2016 19:29
שלום אילנה

את יכולה להקדים את צאתך לחופשת הלידה - זוהי זכותך המלאה לפי חוק. לאחר חופשת הלידה תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד - זוהי התפטרות בדין מפוטרת ותוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
אילנה
12/04/2016 20:18
תודה על התיחסותך המהירה.
האם אני צריכה לתת תירוץ כלשהו כדי לצאת לחופשה כבר מעכשיו? האם אוכל להשתמש בימי המחלה שנותרו לי לטובת החופשה המוקדמת?
וכמה זמן אחרי הלידה מומלץ להודיע על התפטרות לטובת טיפול הילד?
תודה!
שרית
11/04/2016 16:26
התפטרתי מעבודתי בחופשת לידה לאחר שעבדתי שנתיים במקום העבודה . עדיין לא קיבלתי את הפיצויים המגיעים לי. זה בתהליך מול חברת הביטוח שכן לשם הופרש הכסף במהלך עבודתי (ביטוח מנהלים).

במידה ולא אקבל את הפיצויים או שלא אקבל אותם בזמן את מי אני צריכה לתבוע את מקום העבודה או את חברת הביטוח?
עורך דין
12/04/2016 19:45
שלום שרית

דבר ראשון פני במכתב דרישה למעסיק. הוא חייב לשלם לך פיצויים אם התפטרת לצורך טיפול בילד, תוך 15 ימים לכל המאוחר לאחר תום יחסי עובד מעביד. בהתאם לתגובתו תוכלו לפנות ולהגיש תביעה כנגדו.

בהצלחה
יהושוע
11/04/2016 16:27
המעביד של מקום העבודה בו אני עובד יש לו שני חברות,פתאום השם חברה בתלוש המשכורת השתנה לשם החברה השניה.
האם זכויותי לא משתנות,וותק זכות הפנסיה וכו'?
עורך דין
12/04/2016 19:44
שלום יהושוע

על פניו לא אמור להיות כל שינוי במעמדך ובזכויות שלך כעובד - כל עוד נשארת לעבוד בדיוק באותו מקום עבודה ובאותם תנאים.

בהצלחה
סמדר תורג'מן
11/04/2016 21:37
קיבלתי מכתב פיטורים
4/5 שימוע
5/5 תאריך סיום
הודעה מוקדמת חודש
אבל במכתב מחייבים אותי לנצל יתרת חופשה,
משמע : תאריך סיום 26/4
סיבת פיטורים: שינויים שמתבצעים בעסק
לא מתאימים לי
עבדתי 8 שנים
האם מותר לעסק לחייב אותי לצאת לחופשה
לפני תום הודעה מוקדמת?
מבקשת תשובה בהקדם
עורך דין
12/04/2016 19:43
שלום סמדר

לא ניתן לחייב אותך לצאת לחופשה ואילו על המעסיק לפדות את ימי החופשה שצברת בתשלום.

בהצלחה
אבי
12/04/2016 10:13
אני עובד שכיר בגיל פרישה (למעלה מ 67).
לאחרונה חתם המעסיק שלי על הסכם בו הוא מתחייב למענק פרישה מוגדל (פיצווים מוגדלים) לעובדים שיפוטרו ע"י החברה .
שאלתי: האם ההסכם יתפוס לגבי במידה ואצהיר ביוזמתי על פרישה לגימלאות ?
(שכן החוק הקיים קובע שדין התפטרות בגיל הפרישה דינו כדין פיטורין ע"י המעסיק לחישוב הפיצויים).
תודה
עורך דין
12/04/2016 19:42
שלום אבי

לעניות דעתי לא, למרות שבהחלט שווה לבדוק את הנושא בפגישת ייעוץ אישית מול עורך דין מטעמך, כזה המתמחה בנושא דיני עבודה כמובן.

בהצלחה
רויטל
12/04/2016 10:20
אשמח לעצה של עו"ד , בעלי פוטר בתחילת פברואר , שולם לו הודעה מראש עד תחילת מרץ , משכורת מרץ נכנסה רק ב- 9 לאפריל.

עכשיו נודע לנו כי טפסי שיחרור לפיצויים ישלח אליו רק בסוף אפריל, האם חוקי.

כי הרי יש זמן מרגע שהטפסים נשלחים עד שחברת הביטוח משחררת את הפיצויים הינם עוד שבועיים עד חודש.

זאת אומרת שאת הפיצויים הוא יקבל בסוף מאי . האם זה חוקי חודשיים מסיום העבודה לקבל את הפיצויים ?
תוך כמה זמן העבודה צריכה לדאוג לשלוח לעובד את טפסי שיחרור הפיצויים?

תודה מראש
עורך דין
12/04/2016 19:41
שלום רויטל

אין בעיה בתשלום שכר חודש מרץ עד ה-9 לאפריל.

המעסיק צריך לתת לבעלך מכתב לשחרור כספי הפנסיה מיד בעת גמר חשבון. המעסיק צריך לשלם את החלק שלו בפיצויים תוך 15 ימים לכל המאוחר, לאחר תום יחסי העבודה. כספי הפיצויים מחברת הביטוח בדרך כלל מגיעים קצת יותר מאוחר, בגלל בירוקרטיה.

בהצלחה
אמיליה
12/04/2016 10:21
בוקר טוב,
אני עובדת ברשת מזון מהיר, ומתכננת לעבוד בעוד מקום (רשת בגדים) במשך חודש במקביל.
מה עליי לעשות? הבנתי שצריך לעשות תיאום מס אבל, עם מי עליי לדבר והאם זה תקף גם למשכורות נמוכות?
תודה רבה לעונים.
עורך דין
12/04/2016 19:39
ערב טוב אמיליה

התשובה לשאלתך חיובית בהחלט.

בהצלחה
לינוי
12/04/2016 10:22
האם יש שכר מינימום לאקדמאים?
ז"א אם בחברה כלשהי משלמים מינימום לשעה ואני בעלת תואר ראשון, השכר שלי קצת יותר גבוה?
שמעתי שבעלי תואר ראשון מקבלים 27 ש"ח לשעה, ורציתי לוודא הכל זה מגובה בחוק ואם אפשר לדרוש זאת ממקום עבודה?

תודה
עורך דין
12/04/2016 19:35
שלום לינוי

בעלי תואר ראשון מקבלים נקודת זכות 1 במס הכנסה אך שכר המינימום אינו שונה משכר המינמום הקבוע בחוק.

בהצלחה
תמר
12/04/2016 10:28
אשמח לקבל עצה. התחלתי לעבוד לפני 10 חודשים בתפקיד של החלפה לחופשת לידה (מתוך ידיעה שקודמתי בתפקיד לא תחזור). כשחתמתי על החוזה אמרו לי שהיה והבחורה לא תחזור - ייחתם חוזה חדש. לפני יותר מחצי שנה קודמתי בתפקיד אכן הודיעה שהיא לא חוזרת. אני עם חוזה זמני ולא מוכנים לחדש לי אותו. רק בעוד שנתיים. האם זה חוקי?
עורך דין
12/04/2016 19:34
שלום תמר

האם לחושה העבודה המקורי שחתמת עליו יש תוקף כתוב? היה ולא, הרי שאין המדובר על חוזה זמני למרות הכל. היה ולחוזה יש תוקף, אין כל בעיה חוקית.

בהצלחה
עובדת
12/04/2016 12:05
שלום,
במקרה של התפטרות בה העובד מצא עבודה וחתם על הסכם עם מקום עבודה חדש ולפיו הוא אמור להחל את עבודתו בעוד חודש בדיוק ורוצה למסור למנהל המקום העבודה הנוכחי מכתב התפטרות אך המנהל לא נמצא וחוזר רק בעוד שבוע, איך על העובד לנהוג כך שמחד לא יפר את ההסכם החדש ומאידך יתן הודעה מוקדמת של חודש ימים כחוק?
עורך דין
12/04/2016 19:33
שלום לך

ניתן למסור את מכתב הפיטורים למי שממלא את מקום המנהל. במקביל ניתן להודיע למנהל על התפטרותך באמצעות הודעת דוא"ל ובטלפון, ולציין כי השארת על שולחנו או אצל ממלא מקומו מכתב התפטרות מסודר.

בהצלחה
שואלת
12/04/2016 14:30
שלום, יש לי הרבה ימי מחלה שצברתי ואני מעוניינת להשתמש בהם (ולא בימי מחלה) כחודש לפני הלידה. רופא הנשים אישר לי שייתן לי אישור מחלה אבל אני רוצה לדעת האם זה חוקי והאם יש משהו בעבודה שיכול למנוע את זה?
עורך דין
12/04/2016 19:31
שלום לך

אם יש לך ימי מחלה צבורים + אישור מחלה מהרופא אין שום בעיה להשאר בבית ולקבל תשלום עבור ימי מחלה בהתאם לחוק. אין כח בעולם שיכול למנוע זאת ממך.

רק בריאות
אוקסנה קרמר
12/04/2016 16:44
שלום.אני בסיום חופשת לידה הודעתי למנהל שהולכת להתפטר אחרי חופש שנתי(לקחתי חודשיים) עדיין לא מסרתי מכתב בקשה לפיטורים מסיבות שונות ב צוני הייה לתת מכתב אישית למנהל. כעת בחופש מחלה ..חושפ שנתי עמוק הייה להסתיים 31.03.16 (בחופש מחלה מ28.03) כעת ממשיכה מסיבות שונות.בשיחה עם מנהל לדעתיו מתחשב שהתפטרתי מאז שהגעתי בעל פה ומעגל נסגר בסיום חופש שנתי.האם אני זכית לקבל תשלום עבור חופש מחלה ? האם הודעה על פיטורים בעל פה מראש נחשבת כפיטורים ?
עורך דין
12/04/2016 19:30
שלום אוקסנה

הודעת התפטרות בעל פה יכולה בהחלט להחשב כהתפטרות לכל דבר ועניין.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ